__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Najnovije vijesti u srijedu 13.05.2020. NOVE ODLUKE Nacionalni stožer civilne zaštite donio je nove odluke o popuštanju epidemioloških mjera. Dozvoljena su javna događanja i okupljanja do 40 osoba na jednom mjestu. Počinju raditi ustanove za odgoj i obrazovanje. Omogućeni su neki sportski treninzi, ali nije dozvoljeno održavanje sportskih natjecanja. Umjetnici i radnici u kulturi mogu održavati probe pojedinačno ili u malim skupinama. Također, ponovno je omogućen rad:  javnog i privatnog zdravstvenog sustava  uslužnih djelatnosti kao što su kozmetičari, pedikeri, brijači, frizeri, postolari, krojači, turističke agencije, foto studio i slično  ugostiteljskih objekata

 trgovina i trgovačkih centara


 nacionalnih parkova i parkova prirode  knjižnica i knjižara  antikvarijata  muzeja i galerija  teretana, sportskih i rekreacijskih centara.

Od idućeg ponedjeljka 18.5. će početi raditi bazeni.

Provode se i mjere za ponovno pokretanje prometa. Omogućen je cestovni i željeznički promet između gradova. Uvedene su:  javne gradske linije  prigradske prijevozne linije  brzobrodske linije za otoke.

Više nisu potrebne e-Propusnice za putovanje u drugi grad ili općinu.

Hrvatski državljani mogu ući u Republiku Hrvatsku i putovati u inozemstvo. U Republiku Hrvatsku mogu ući i državljani drugih zemalja ako za ulazak imaju opravdane razloge.


I dalje je potrebno pridržavati se epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. NOVI PODACI Na današnji dan u Hrvatskoj ukupno je 2213 osoba zaraženo koronavirusom. Od jučer je 6 novih osoba oboljelo od koronavirusa.

1834 osobe su ozdravile.

9 osoba je na respiratoru.

94 osobe umrle su zbog koronavirusa.

NE ZABORAVITE Najbolja obrana od zaraze koronavirusom je:  održavanje osobne higijene

 izbjegavanje bliskih kontakata.

Najnovije lako razumljive vijesti o koronavirusu u Hrvatskoj srijeda 13.05.2020.  

Lako razumljive vijesti o koronavirusu u Hrvatskoj srijeda 13.05.2020.

Najnovije lako razumljive vijesti o koronavirusu u Hrvatskoj srijeda 13.05.2020.  

Lako razumljive vijesti o koronavirusu u Hrvatskoj srijeda 13.05.2020.

Profile for damyan
Advertisement