Page 1

Examen Office Technieken Docent Basisopleiding Afstudeerrichting Opleidingsonderdeel Klas Punten Student Naam Voornaam

Chiara Janssens Office Management Management Assistant Office Technieken 2 OM ............/20

Morgan Daizy


Academiejaar 2013-2014 2de examenperiode – 2e semester Student Naam + Voornaam Morgan Daizy………………………………………………………………… klas 2OM 1. Wat zijn huisstijlen? Waar kan je ze op toepassen? Welke drie soorten identiteiten zijn er? Leg uit Een huisstijl representeert de identiteit van het bedrijf. Het omvat de gehele visualiteit zoals het logo, de slagzin, het uniform en de bedrijfswagens. Het is belangrijk voor een bedrijf om consequent om te gaan met de huisstijl zodat het zich als één geheel naar de buitenwereld toont. De drie soorten identiteiten zijn: - Monolitische huisstijl: dit betekent dat er slechts één merk is met één merknaam. Het bedrijf werkt niet samen met andere bedrijven en heeft ook geen zusterbedrijf. Vb: Shell - Endorsed huisstijl: dit is een bedrijf dat andere bedrijven onder zich heeft staan. Het is dus een moederbedrijf van diverse andere bedrijven, die elk hun naam behouden. Vb: Danone is het moederbedrijf van Bédina, Lu en Evian - Branded huisstijl: dit is een bedrijf dat (tijdelijk) samenwerkt met andere bedrijven maar waar er voor de rest geen sprake is van een zakenrelatie. Vb: Procter&Gambel verkoopt producten van Pampers en Swiffer 2. Noteer het stappenplan van de uitgaande post. Geef daarbij ook drie belangrijke tips 1. Scheid de in te schrijven en de niet in te schrijven post 2. Schrijf de poststukken in 3. Controleer of de poststukken volledig zijn 4. Maak kopieën waar nodig 5. Adresseer de enveloppen 6. Zoek ontbrekende postcodes op via het internet of in een telefoonboek 7. Pak de poststukken in 8. Sorteer de post op verzendwijze (per expresse, aangetekend, drukwerk,…) 9. Sorteer de post per postcode 10. Weeg de post 11. Bepaal welke post gefrankeerd moet worden (bij poststukken onder een antwoordnummer is dit niet nodig) Tips: - Controleer de datumstempel - Controleer of het adres klopt - Zoek op voorhand de openingstijden en sluitingstijden van het postkantoor op 3. Geef vijf nuttige tips om je mails efficiënter te beheren. 1. Beslis meteen of je een nieuwe e-mail gaat beantwoorden, klasseren of verwijderen 2. Pas de 3-3-3-regel toe: check je e-mail maximum 3x per dag, beantwoord je e-mail binnen de drie werkdagen en houd weekenden, avonden en vakanties e-mailvrij 3. Houd af en toe een grote schoonmaak in je Postvak In en verwijder overbodige mails 4. Houd de mail kort en bodig, gebruik maximum 150 woorden 5. Vermijd het gebruik van bbc en reply to all, enkel wanneer dit uitdrukkelijk is toegestaan 4. Zakenreizen plannen valt onder het takenpakket van een management assistant. Soms zijn deze echter niet nodig. Geef een alternatief en leg uit. Videoconferencing. Via deze manier is het perfect mogelijk om te vergaderen op afstand. Iedereen ziet elkaar en kan elkaar horen, en zo hoeft niemand zich te verplaatsen.

© AP Hogeschool – Examen Office Technieken

p2/3


Academiejaar 2013-2014 2de examenperiode – 2e semester Student Naam + Voornaam Morgan Daizy………………………………………………………………… klas 2OM

5. Je bent management assistant van een internationale KMO. Het bedrijf is bezig met het bouwen van een spiksplinternieuw bedrijfsgebouw. De CEO vraagt je om een overzicht te geven van de verschillende soorten kantoren. Maak een prezitatie waarin je de voor en nadelen van elk kantoor omschrijft. De link naar de Prezi zet je zowel in je document als in het berichtenvak bij het opladen op Blackboard. Link Prezi:

© AP Hogeschool – Examen Office Technieken

p3/3

Morgan daizy examen office  
Morgan daizy examen office  

Examen Office Technieken

Advertisement