Page 1

Freeskiing Canada 2014 Bli med på et uforglemmelig skieventyr i Canadas snørike skoger. Vi besøker tre av de beste områdene for pudderkjøring: Kicking Horse, Rogers Pass og Whitewater. For deg som vil oppleve noe av det ypperste som finns av løssnøkjøring, samt ønsker å heve kompetansen din på skredfarevurdering.


Kicking Horse

Lodgen i Golden

Et av de nyeste skianleggene i Canada. Området rundt Kicking Horse var tidligere forbeholdt Heli-skiing operatører, men idag byr det på lett tilgjengelig off-pist kjøring. Vi er 3 dager i Kicking Horse og forsyner oss godt av løssnøen i og utenfor anlegget. Disse dagene bedømmer vi snøforholdene med skiheis som utgangspunkt, skiteknikk tilpasset løssnø, samt andre tips og triks. Vi bor på trivelig lodge i byen Golden, som ligger 15 min kjøring fra anlegget. Golden er en gamle gruveby og er idag et ‘truck-stop’ før man begynner på ‘Trans Canadian Highway’. Så her er det masser av stemning. WEB: Kicking Horse Mountain Resort (klikk her)

Fra en av løypene i Kicking Horse


Rogers Pass

Fjellene rundt Rogers Pass

Rogers Pass er regnet som det beste toppturs området i nord-amerika, det si ikke så lite! Området byr på fantastiske muligheter for toppturer i et mektigt terreng. Vi regner med 3 dager i Rogers, men det kan av å til snø så mye at veien blir stengt!?! Men det går som regel bra. På turene her tar vi for turplannlegging, ferdsel i bratt terreng, felleteknikk, samt mye mer. Rogers Pass ligger en liten times kjøring fra lodgen i Golden, så vi har mulighet for å veksle på dager i Rogers og anlegget i Kicking Horse, om det har snødd så mye at veien er stengt. WEB: Rogers Pass

Snøgubber, Rogers Pass


Whitewater

Powder kids

Whitewater, et lite skianlegg med kult status! Mye av grunnen til dette er at det er lite folk og mye snø... Anlegget i seg selv byr på noe av nord-amerikas beste skogskjøring, samt uendelige muligheter rundt skianlegget. Få minuters gange gir adgang til store områder med urørt snø. Temanene blir filtervurdering, kjøremønster, samt fakta baserte vurderinger. Byen vi bor i heter Nelson og er en riktig hippiby. Her går livet sin rolige gang og det er langt til ‘kule kiser’ og pumpende afterski. Nelson er en gammel Viktoriansk by med både sjarme og karakter, eget øl og velutstyrte sportsbutikker. Det finns få regler i byen, men en av de få er “snør det mer enn 30cm over natten, er det lov å holde butikken stengt frem til kl 12!” Og det er stengt ganske ofte... WEB: Whitewater Ski Resort (klikk her)

5 min fra skianlegget i Whitewater


Generell info

The Facts: Dato: 18 januar - 1 februar 2014 Oppmøte: Calgary Intl. Airport (YYC), lørdag 18 januar, kl 20.00 Hjemreise: Calgary, fra lørdag 1 februar kl 10.00 Pris: 17.000,Inkl: All kurs og guiding, overnatting, transport i Canada. Påmeldings frist: 15 november For hvem? Denne tureren er for deg som ønsker å kombinere en fantastisk skiferie og på samme tid øke dine kunnskaper rundt skredfarevurdering. Fokus vil hele tiden være det å ta løpende vurdering av terreng, vær og vind, samt snøforhold. Det vil ikke bli mye grave med nesen nede i snøen, men vektleggingen vil bli på ting vi ser rundt oss. Info: Etter oppmøtet på flyplassen, kjører vi direkte til Golden, BC. Dette er en 3 timers biltur. Den neste uken bor vi i Golden. Herfra når vi både skianlegget Kicking Horse, samt toppturene i Rogers Pass. Avhengige av forhold, bruker vi tre dager på hver plass. Lørdag 25 jan, blir en reisedag videre til Nelson. På veien stopper vi for lunsj i Revelstoke. Søndag, og fremtil og med torsdag 30 januar er vi byen Nelson og kjører på ski rundt anlegget Whitewater. Fredag 31 jan blir reisedag tilbake til Calgary via Fernie. Hjemreise blir da mulig fra lørdag 1 feb kl 10.

Back-country i Whitewater

Tips til reisen: Det lønner seg alltid å være ute i god tid, men det er et par ting til. De billigste billettene går ofte via USA, men da må man være oppmerksom på at man må ‘inn’ i USA (dvs. visum). Dette kan med fordel unngåes. Er man veldig plaget med jetlag, kan det anbefales å komme en dag i forveien. Canada er et enkelt og trygt land å reise i. Folk taler utmerket engelsk og er veldig hyggelige. Det kreves ingen visum i Canada.


...litt mer info

Spørsmål, samt påmelding skjer til oss på: post@nordnorskklatreskole.no Utstyrsliste, samt ytterligere praktisk informasjon fåes ved påmelding eller på forespørsel. Lurer du på noe, er du usikker på nivået ditt eller andre ting ikke nøl med å ta kontakt med oss. Det med smått: Off-pist og toppturer foregår utenfor kontrollerte områder, men vi gjør alt i hvor makt for å gjøre det så trygt som mulig! Kursleder har den høyest utdanningen innenfor fjellføring. Deltagere må selv ordne med reiseforsikring, som gjelder for reisen og aktiviteten.

Kursleder: Jonas Dahlstrup IFMGA Mountain Guide Snøskredvarsler hos NVE Jonas jobber til daglig på Klatreskolen i Henningsvær på heltid med opplæring både sommer og vinter. Utover jobben som Tindevegleder, jobber han for NVE som observatør i Lofoten, er med på utdanningen av snøskredobservatører i Norge, samt sitter med i Snøskredvarslingsgruppa sentralt. Jonas har tidligere tilbrakt en hel sesong i Whitewater, samt reist på årlige turer til Canada. Han er derfor svært lokalt kjent i områdene vi besøker. Dette er tredje året dette kurset avholdes. Mellom trærne i anlegget Whitewater

Canada 2014 folder  
Canada 2014 folder  
Advertisement