Page 1

március 29., 5. blokk, 21:00

Brigád (r:Török Ferenc) 10’

*

Dublin, Irország, 2013. A kelet-európai vendégmunkásoknak brigádvezetőt kell választaniuk maguk közül. Úgy tűnik azonban, hogy semmi sem változott, sem a társadalomban sem az emberiségben az elmúlt 100 év alatt.

sz: Dömötör András, Dankó István, Mészáros Béla

Loop (r: Arányi Vanda - Oláh Judit) 15’

sz: Kovács Krisztián, Jurisztovszky Sosa, Christopher Simmersbach

Anna és Marci egy ideje együtt vannak. Unos-untalan ugyanazokat a köröket futják. Ez az este is úgy indul, mint a többi, aztán máshogy ér véget. De számít ez bármit?

A pingvinkonstrukció (r: Schwechtje Mihály) 15’

*

Szabadi élete egy csapásra jóra fordul. Már csak az a kérdés, hogy Cili visszajön-e hozzá a zsiráfoktól. sz: Csankó Zoltán, Rezes Judit, Molnár Gusztáv, Józan László, Gados Béla

Grimasz (r: Harmi Gábor) 13’ Lajos a szószok szerelmese. Általában magányosan hirdet az aluljáróban. Semmiről nem szól az élete. Semmi nem éri. Senki nem foglalkozik vele. Azonban ma minden megváltozik, mert halálra röhögi magát.

sz: Németh János, Bakonyi Alexa, Máhr Ágnes

Kispárizs (r: Nagypál Orsi) 14’

sz: Pogány Judit, Péterfy Bori, Kurta Niké, Gombos Judit, Géczi Zoltán, Kovács Lehel

1986, Ibusár. Géprongy érkezik a vagongyárba: használt ruhák, Nyugatról. A falusi asszonyok az éj leple alatt nekiesnek a ruhákkal teli konténernek, hogy megmerítkezzenek a csillogó párizsi divatban. Földöntúli öröm ez a szocialista mindennapokban, ám a lelkesedés hamar átcsap önző, vad irigységbe, és elszabadulnak az indulatok.

Nagyanyám köldöke (r: Lakos Nóra) 9’

sz: Jordán Adél, Keresztes Tamás,Juhász Tünde, Ferencz Attila

A Nagyanyám köldöke egy gasztrocsaládtörténeten keresztül kutatja, hogyan öröklődik az élethez való viszony, vonzódások, vágyak és szokások nagyapáról apára, majd fiúra és így tovább. Három kor, három férfi és sok étel. A film Cserna-Szabó András A 8 és fél legjobb dolog, amit magyar ember evés közben csinál című novellájának szabad adaptációja.

Daazo.com is supported by

a daazo.com A Daazo.com többezer kortárs kisfilmet mutat be - egy nyitott felület, bárki feltöltheti filmjeit, amelyeket aztán a közönség ingyen tekinthet meg. Sőt! A Daazo.com okostelefon és okostévé alkalmazás formájában is létezik! A projektet 2009 óta az Európai Unió MEDIA Programja támogatja. A weboldal máshol fel nem lelhető műveket is bemutat: a Cannes-ban Arany Pálmát nyert magyar kisfilmek mellett Rofusz Ferenc Oscar-díjas rendező animációs munkái, illetve Mundruczó Kornél és Fliegauf Benedek kisfilmjei is megnézhetőek az oldalon. A rendszeres online filmpremierek mellett filmversenyek, rövidfilmes hírek, pályázati lehetőségek is szolgálják a filmszerető közönséget. A Friss Hús mellett a Daazo.com további események szervezéséről is ismert, ilyen például a Visegrad Shorts on Tour utazó filmfesztivál vagy a Toldi moziban megrendezett tematikus rövidfilm-premierek, mint a Destination: Sarajevo vagy Chickszereda. A Daazo.com kiadásában megjelenő World of Shorts magazin évi négy alkalommal jelenik meg nyomtatásban a Berlini Filmfesztivál, a Cannes-i Filmfesztivál, a Szarajevói Filmfesztivál, valamint a Visegrad Shorts on Tour alkalmából.

www.daazo.com facebook.com/daazo twitter.com/daazo issuu.com/daazo


együtt (r: Groşan Cristina) 14’

A Daazo.com-ot az idealizmus hozta létre. Hittünk abban, hogy az internet megfelelő terep a rövidfilmek bemutatására, hogy minél többen megismerjék és nézzék a korábban méltatlanul háttérbe szorult kisfilmeket. Mis�sziónk egyik része teljesült, a filmkészítők előszeretettel használják a Daazo.com-ot, kiegészültünk okostelefon, illetve Samsung televíziós alkalmazással, a World of Shorts magazinnal és eseményekkel, mint amilyen a Friss Hús minifesztivál is, amelyen bemutatjuk a legújabb magyar rövidfilmeket. Premierek. Mozivásznon. A lehető legjobb minőségben. Az alkotók jelenlétében. A Daazo.com a filmek és a filmes lehetőségek gyűjtőhelye, ahol a tehetséges alkotók és közönségük egymásra találhat. A virtuális térben, a mozitermekben vagy egy magazinban.

Mi a lehető legszorosabb kapocs, ami két testvért összeköthet?

Míg Cicuka és Laci párkapcsolata erősen inog, Xiuxiut és Lee-t 10.000 km távolságból vonzza egymáshoz valami megfoghatatlan erő. Egy poros kisváros vasárnap délutáni apátiáját nem várt események bolygatják fel.

103 szerda (r: Erdélyi Dániel) 16’

sz:Tóth Sziszi, Malya Petra, Nagy Péter István, Sallai Virág, Tóth Réka Ágnes, Bognár Péter

Jó reggelt (r: Gazdag Péter) 14’

sz: Pogány Judit, Kovács Zsolt

Mélylevegő (r: Kovács Claudia) 13’ Kerültél már valaha számodra idegen közegbe? Érezted úgy hogy egyszer csak kifut a lábad alól a talaj? Hogy kíváncsiságod, s a megszokottól való távolodás ideje elérkezett? Ekkor minden erőddel sz: Sztarenki Dóra, Mohai Tamás, összpontosítva veszel egy mély levegőt, és Borbély Alexandra, Pásztor Pál elindulsz az ismeretlen felé.

*

sz: Leon Lučev, Adnan Beširović, Irina Dobnik

*

Egy amerikai nő magánéleti kereszttűzbe keveredik, amikor egy gyanús idegen betéved hozzá. Az idegen azonnal a helyzet uraként viselkedik, és minden további nélkül kényelmesen megszállja életterüket.

sz: Maday Gábor, Szávai Viktória Menszátor-Héresz Attila, Bianca Otero

*

Dani egy nevelőotthonban felnőtt serdülő fiú, aki nemrégiben került egy családhoz. Viselkedése furcsa, kirívó, néha szánalmas. Szeretetre vágyik, de nem tudja, hogyan kell ezt a szeretetet megszereznie, sz: Keresztfalvi Dániel, Erdélyi Zómert nem tanították meg neki. A film fia, Léhi László, Sass Miklós, Dobosi Tar Sándor Lágy eső című novellájának Mária,Veress László, Pásztor Valéria adaptációja.

stoppos (r: Wrochna Marcell) 6’

sz: Dér Zsolt

Timi úgy gondolja, a kanapénak mennie kell. Barbi kételkedik ugyan, de segít neki - mint mindig. Bencének már nincs is választása. A kanapénak tehát mennie kell, keresztül a városon, át a Dunán, Pestről Budára, majd szépen vissza, aztán meg még ki tudja merre, meddig, miért...

Stoppos az út mentén áll és vár. Vár, hogy valaki felszedje végre. Azonban úgy tűnik, hogy senki sem hajlandó megállni. Elvégre nem ilyen a stoppolás? Kilátástalan várakozás, ami előbb vagy utóbb, de valahogy csak véget ér.

Szeretheti- e egy anya jobban egyik gyerekét, mint a másikat? A tékozló fiú hazatéréséről szóló bibliai példázat szabad feldolgozása.

Körforgalom (r: Nagypál Orsi) 18’ Vacak meló, rossz házasság, korai kapuzárási pánik. Ez Mirko élete, míg egy nap rásóznak egy GPS-t. Mirko napról napra bensőségesebb viszonyba kerül a GPS búgó női hangjával, majd követni kezdi a hallott utasításokat: átadja az irányítást, hogy maga mögött hagyja zátonyra futott életét.

**

END (r: Oláh Kata) 8’ „De hát az ember nem arra született, hogy legyőzzék. Az embert el lehet pusztítani, de nem lehet legyőzni.” Ernest Hemingway sz: Csukás Márton

Valaki vacsorára * (r: Dési András György & Móray Gábor) 18’ Egy férfi lakásába vendég érkezik.Valamire készülnek ők ketten, olyasmire, amire régóta várnak. A céljaik közösek, az okaik különbözők. Félnek egymástól. Örülnek a sz: Nyitrai Illés, Znamenák István találkozásnak. Egy kis lakótelepi lakásban macska-egér játék kezdődik.

Én is téged, nagyon (r: Papp Gábor Zsigmond) 25’ A kísérleti kisjátékfilm fiktív („talált”) sms-ekből áll. Egy filmrendező ismerősei: szerelmei, rokonai – apja, anyja, testvére, volt felesége – és munkatársai küldesz: Radnay Csilla,Thúróczy Szabolcs, nek neki sms-eket a legkülönbözőbb Ubrankovics Juli, Lukáts Andor, Szirtes témákban. A filmrendező üzeneteit nem Ági, KeresztesTamás, Gyabronka József, ismerjük, csak ezekből a fél dialógokból SzalontayTünde, Elek Ferenc, Kardos rekonstruálhatjuk az üzenetküldők kilétét Róbert, Stefanovics Angéla, Lázár és a rendezővel való kapcsolatukat.

Dramaturg Tanács (r: Dyga Zsombor) 8’

Egy fiú külvárosi ámokfutása közben morális dilemmába kerül.Van-e kiút a fékezhetetlen vágy, az akarat, a ködös képzetek és hazugságok hálójából? sz: Gyabronka József,Takátsy Péter

A dugulás (r: Csuja László) 15’

sz: Székely Rozi, Molnár Gusztáv, Tanev István Sztyopa

A kivégzés (r: Szőcs Petra) 15’

*

Orsi és Örsi, az örökbefogadott testvérpár újra meg újra eljátssza a Ceauşescudiktátorpár kivégzését, miközben nevelőszüleik házassága romokban. Egyedül nagyapjukkal tudtak emberi viszonyt kialakítani, ő viszont egész nap a szobájában ül, és nem akar velük Ceauşescusat játszani.

Történet egy irodalom-kiigazítóról, akinek saját élete is kiigazításra szorul. Dyga Zsombor Couch Surf című készülő nagyjátékfilmjének egy epizódja.

Dumatúra (r: Lafka Dávid) 13’

Egy óvónő, egy vízszerelő és egy rokkant bohóc groteszk szerelmi története.

sz: Moldován Kató, Fosztó Tamás, Ilyés Zalán, Dancsuly András

Idős pár a forgalomban. A nő fecseg, riogat, irányít. Egyszerre közlekedési rendőr, GPS és helyszíni közvetítő. A férfi hol morog, hol kifakad. Ez a világuk rendje. De az élet folyamatos újratervezés…

*

Balázs, Pintér Béla, Enyedi Éva, Záhonyi Enikő, Lovasi Kristóf, Szamosi Zsófia, VajdaiVilmos, Gryllus Dorka

Szörnyetegek (r: Vízkeleti Dániel) 9’

sz: Székely Rozi, Szabó Zoltán, Székely B. Miklós

Janó, Lacika és Jóska jó barátok, egy kis faluban élnek a Mecsek déli lejtőjén, közel a határhoz. Miközben a falu az éves Ki mit tud? verseny lázában ég, amelynek fődíja egy prágai hétvége, a három fiú élete egyenként döntő fordulathoz ér.

Újratervezés (r:Tóth Barnabás) 12’

*

Kanapé (r: Bouandel Doraya) 12’

sz: Nagy Anna, Györgyi Anna, Huszárik Kata, Hay Anna, Znamenák István

Mintha most válság lenne, mintha mindenki menni akarna... De hogy volt ez korábban? Nem felejt az ember gyorsabban, mint kellene? A magyar történelem válságok krónikája, és az állandó elvágyósz: Losonczi Kata, Róbert Gábor, dásé. Két ember, négy élethelyzet, négy Erdélyi Dániel korszak. Minden más, és mégis ugyanaz.

Lágy eső (r: Nagy Dénes) 28’

sz: Molnár Gusztáv,Tasnádi Bence,Tóth Lambert

sz: Kurta Niké, Kovács Gergely, Brasher Alma, Csukás Márton

Turiszt (r: Szabó Szonja) 15’

sz: Petrik Andrea, Elek Ferenc

Prágai hétvége (r: Szabó Szonja) 25’

Harmadnapon * (r: Dombrovszky Linda) 26’

március 29. 3. blokk, 18:00

március 28. , 1. blokk, 19:30

/ blokk jegyár: 600 forint ttal elven, magyar felira ny nyák *angol felirat, **bos

*

március 29., 4. blokk, 19:30

március 28. ,2. blokk, 21:00

öntő friss hús bekösz

sz: Kiss Ádám, Földes Eszter, Noé Viktor

Ákos szerint a ‚dumatúra’ az új évezred legfaszább élő-interaktív társasjátéka. Zsolt szerint azonban csak egy urban legend, aminek a nevét egy bukott exvivás segédszerkesztő találhatta ki. Ám ahhoz, hogy Ákosnak bebizonyítsa, hogy ő a Tejútrendszer legprofibb dumagépe, Zsoltnak végig kell csinálnia egy túrát.

Friss hús  

A Daazo.com bemutatja: Friss hús Vadonatúj rövidek a Toldiban 2013. március 28-29 Több mint 20 új kisjátékfilmet mutat be a Daazo.com - Eu...