Page 1

De Moerkluis februari – april 2012

Infoblad van Scouts en Gidsen Sint-Antonius Moerbeke Werkjaar 2011-2012 – editie 3 Redactie: Karel Van Stappen


Tot u spreekt‌ de groepsleiding Dag scoutsvrienden en –vriendinnen, Nu we 2012 goed ingesmurft hebben en de examens van de leiding eindelijk achter de rug zijn, kunnen we de activiteiten hersmurfen zoals we gewoon zijn. Tot eind mei hebben de vergaderingen dus terug gewoon plaats op zondag, van half 2 tot half 5. Op 26 februari smurfen we zoals steeds weer mee in de carnavalstoet. Zoals jullie al kunnen vermoeden aan het gesmurf en de verschillende afbeeldingen in dit boekje, smurfen we dit jaar voor het thema de smurfen. Smurf alvast blauwe schmink en gepaste kledij, en smurf jullie gekke stemmetjes maar! Nog een vaste afspraak die binnenkort op het programma smurft, is onze gourmetavond. Smurf alvast zaterdag 17 maart in jullie agenda. Het wordt zeker en vast weer een fantastisch smurffestijn! (Bon, genoeg gesmurft nu.) Kapoenen

en

wouters

houden

binnenkort

een

spekkenslag om hun kampprijs voldoende laag te kunnen houden. Alle info hierover vind je, samen met een bestelformulier, verder in dit boekje. Een andere takactie die op stapel staat, is de Grandioze voorjaarsquiz van de givers. Noteer alvast dat 13 april de datum wordt voor deze Hoogmis van de Kennis. Tot binnenkort! Jorunn, Hilke en Karel


Kamp- en weekenddata Onderstaand vind je de kamp- en weekenddata en – locaties van alle takken. Hou zeker www.scoutsmoerbekewaas.be in de gaten. Daar wordt alle extra info meteen gepubliceerd. Weekends -

Kapoenen: 28-30 april in Moerbeke

-

Wouters: 06-08 april op een onbekende locatie

-

Jonggivers: 20-22 april op een onbekende locatie

-

Givers: 20-22 april op een onbekende locatie

Kampen Dit zijn de definitieve en enige echte kampdata. Elke voorgaande aankondiging vervalt. -

Kapoenen: 16-20 juli te Gent

-

Wouters: 14-20 juli te Gent

-

Jonggivers: 16-26 juli te Porcheresse

-

Givers: 20-30 juli te Porcheresse


Activiteitenkalender Inleidende noot In deze tijd van het jaar hebben alle activiteiten in plaats op het gewone moment, zondagnamiddag van 13u30 tot 16u30.

Zondag 5 februari Kapoenen: alles op wieltjes Uitstel, maar geen afstel! Omdat het de vorige keer niet is gelukt, rijden we vandaag met de hulp van enkele bereidwillige ouders naar Puyenbroeck om er al onze kunstjes te tonen die we op onze fietsen, skateboarden, kruiwagens, rolschaatsen, rolstoelen en alle andere rollende voertuigen kunnen. Wouters: laat het sneeuwen-vergadering De leiding is er nog niet goed uit wat we gaan doen, dus een verrassingsvergadering. Jonggivers: stadsspel Vandaag kom je te weten wie je echt kan vertrouwen en wie een wolf in schaapskleren blijkt te zijn. Ontdek je dierbaarste vrienden en aartsvijanden! Givers: hoera, het sneeuwt! Wij durven wedden dat er vandaag een mooi sneeuwtapijt ligt. Is dat niet het geval, dan gaan we met onze handen in het haar de nodige wanhoopsdaden plegen‌ Toch maar niet, het wordt sowieso een spetterende namiddag!


Activiteitenkalender (vervolg) Zondag 12 februari Kapoenen: bijna Valentijn-vergadering Omdat het binnenkort Valentijn is brengen we jullie alvast in de juiste sfeer. Eens zien waar de koppeltjes zijn bij de kapoentjes… Wouters: Paaseierenvergadering Het is bijna Pasen, dus laten we paaseieren verzamelen en schilderen en zo in het bos! Jonggivers: valentijnsspecial Vandaag bereiden we jullie voor op de meest romantische dag van het jaar. De 7 zeemzoete gedichtjes, de 15 allerliefste attenties en de top 100 complimenten, allemaal komen ze vandaag aan bod. Of ook niet… Givers: één tegen allen Omdat Valentijn en de bijhorende zeemzoeterigheid niet aan ons besteed zijn, brengen we de nodige competitie in onze zondag. De leiding voorziet géén tegenprestatie, we hebben die toch niet nodig.


Activiteitenkalender (vervolg) Zondag 19 februari Kapoenen: knutselen voor carnaval Oei oei! Het is volgende week al carnaval! Tijd om in actie te schieten en te beginnen knutselen zodat we volgende week ons volledig kunnen gaan! Joepie! Wouters: knutselen voor carnaval Zo als jaarlijkse traditie doen we mee aan carnaval, maar onze wagen kan niet alleen door de leiding tot de perfectie gebracht worden. Daarom hebben we jullie hulp nodig met het knutselen en bouwen aan een heel mooie wagen. Enkel zo kunnen we winnen! Jonggivers: knutselen voor carnaval We leggen vandaag de laatste hand aan de voorbereidingen voor carnaval. Al wie komt heeft een streepje voor‌ Givers: Knutselsmurf-vergadering Knutselsmurf is iets prachtigs aan het smurfen, maar het smurft niet zo goed alleen. Daarom smurfen we vandaag allemaal mee, zodat het volgende week een pracht van een smurf wordt!

Zondag 26 februari Een heerlijke smurfdag vandaag! We smurfen aan alle smurfen uit ons smurfendorp dat we een prachtige smurf gemaakt hebben! Er is genoeg smurf voorzien, zodat jullie alle smurfen eens goed kunnen smurfen! Meer info over wanneer jullie waar verwacht worden, volgt in een apart smurfje (nvdr.: briefje dus).


Activiteitenkalender (vervolg) Zondag 4 maart Kapoenen: één tegen allen Een echte scoutsklassier! Samen staan jullie sterk tegenover jullie leiding. Tenminste, dat denken jullie! Eens zien of dat écht het geval is… Wouters: kwartetvergadering Het is vandaag de vierde. We doen dus iets met alles wat 4 is. Zeker komen, want veel speelplezier met vier. Jonggivers: snoepjesvergadering Vandaag eten we ons buikje rond met allerlei lekkers. Breng allemaal een zakje mee met je favoriete snoep! Givers: Trivial Time! Niet het gewone bordspel, maar een reuzenvariant voor de actieve meerwaardezoeker.

Zondag 11 maart Kapoenen: Het Grote MegaMindy & MegaToby-spel Vandaag trekken we naar het park om er het grote MegaMindy en MegaTobyspel te spelen. Eens zien wie de echte kenners onder jullie zijn… Wouters: zoetebekvergadering Breng zeker en vast een zak snoep mee. In deze vergadering gaan we lekker smullen, bouwen aan een snoephuisje en allemaal andere opdrachten met snoep doen. Iedereen houdt van snoep, dus we verwachten jullie allemaal!


Activiteitenkalender (vervolg) Zondag 11 maart Jonggivers: film maken Wat Erik Van Looy en Bart De Pauw kunnen, kunnen wij ook! Wij schreven een verhaal vol spanning, intriges, romantiek, bedrog, vriendschap en liefde. Enkel de cast ontbreekt nog. Allen naar het scoutsterrein voor een mogelijke oscarnominatie! Givers: lentebosspel Haaa, de lente! Vogeltjes fluiten, bomen krijgen blaadjes, de eerste pieren komen boven en de schildpad van de buren loopt nog wat verdwaasd over je oprit. Hoog tijd om het bos in te trekken en de longen te vullen met frisse lentelucht!

Zaterdag 17 maart: gourmetavond Een traditionele afspraak intussen: onze jaarlijke gourmetavond! Breng familie, vrienden, buren en burinnen dus alvast op de hoogte van dit massa-evenement! Hou zeker onze website en je brievenbus in de gaten voor de uitnodiging!

Zondag 18 maart: geen vergadering Het gourmetfestijn van gisteren, compleet met bijhorende bakdampen en afwaswerk, heeft een zware tol geĂŤist. Daarom is er vandaag geen vergadering. Jullie zijn wel van harte welkom op de gourmetavond op zaterdag.


Activiteitenkalender (vervolg) Zondag 25 maart Kapoenen: 1-2-3-4 vergadering “1-2-3-4, hup naar achter, hup naar voor! 1-2-3-4, even rust en dan weer door! 1-2-3-4, links en rechts en spreid en sluit! 1-2-3-4, adem in en adem uit!” Wouters: we zoeken het smurfendorp We zijn even uitgekeken op ons terrein. Daarom gaan we in onze coole gemeente een spel spelen. Hopelijk vinden we het smurfendorp ergens terug… Jonggivers: vuile spellekes Breng kleren mee die vuil mogen worden, want vandaag gaan we onzen beir uitlaten! Modder en andere troep, niets waar we vies van zijn! Givers: Born in the USA De helft van de leidingsploeg heeft ijlings het land verlaten richting Wilde Westen. Hoog tijd om kennis te maken met de gevaren waarmee deze held zal geconfronteerd worden.

Zondag 1 april Kapoenen: flauwe plezanten-vergadering Pas maar op, want vandaag is het 1 april! Laat je niet foppen door een of andere flauwe plezanten! Wouters: 1april! Mopjes tappen! Lachen gieren, brullen! Het is zeker geen 1 tegen allen!


Activiteitenkalender (vervolg) Zondag 1 april Jonggivers: mopjesvergadering Een vergadering vol dolle fratsen en pranks! Actie en avontuur verzekerd op deze doldwaze en leutigste zondag van het jaar! Givers: paaspauze In een bui van zinsverbijstering heeft jullie leiding toegezegd de paashaas te gaan helpen met de logistiek van zijn chocoladestromen. We hebben de omvang hiervan schromelijk onderschat. Bijgevolg hebben we geen mogelijkheid een vergadering te voorzien. Onze excuses.

Vrijdag 06, zaterdag 07 en zondag 08 april Wouters: weekend We gaan allemaal samen op weekend! Meer informatie hierover volgt op een apart briefje.

Zondag 08 april BAM. Een paasklok heeft haar lading eieren verloren ter hoogte van de scoutsinrit. We kunnen ons terrein niet meer op door de chocolade. Geen vergadering dus. We wensen jullie wel allemaal een zalig Pasen!


Boodschap van algemeen nut: spekkenslag Beste ouders, leden en scoutssympathisanten, Net zoals andere jaren willen we onze kas een beetje spijzen voor we op kamp vertrekken. Dit jaar hebben kapoenen en wouters gekozen voor een reuze spekkenslag. Er is keuze uit zuurtjes, gommetjes of een zakje gemengd. Alle snoepjes zijn verpakt per 200 gram en kosten 2.50 euro per zakje. Je kan je bestelling doormailen naar snoepverkoop@hotmail.com. Je kan uiteraard ook je bestelbriefje binnenbrengen bij Joren (Heirweg 40) of Michiel (Opperstraat 21). Je vindt het bestelbriefje achteraan in dit boekje, zodat je het makkelijk kan uitscheuren. Bestellen kan tot en met zondag 4/03/2011. Gelieve het verschuldigde bedrag mee te geven met het bestelformulier of over te schrijven naar BE90 0635 2135 5332 (rekening kapoenenkas scouts Moerbeke-Waas) met vermelding: “bestelling spekkenslag (naam)� Je kan je bestelling komen afhalen op zondag 11/03/2011 tussen 13.30 uur en 16.30 uur in het lokaal of thuis laten leveren. We hopen dat jullie allemaal massaal veel snoepjes kopen, zodat de kapoenen en de wouters een reuzeleuk kamp beleven! En voor wie de meeste snoepjes kan verkopen/ koopt hebben we nog een leuke verrassing in petto! Alvast bedankt voor jullie steun en laat het jullie smaken! Scouteske groeten De Kapoenen, Wouters en hun leiding


Onderweg

De einder

Oostende, 19 januari 2012 Š Karel Van Stappen


Boodschap van algemeen nut


Weetje van professor Ernest Een nieuwe rubriek, die af en toe kan opduiken in De Moerkluis. Professor Ernest doet hier een interessant weetje uit de doeken, of brengt een bijzonder iets mee. Deze keer een speciale foto.

“Nu even geen tijd voor smurfjes, ik ben bezig met een smurfig drankje dat zeker niet mag smurfen. Jullie willen toch niet smurfen, of wel soms?� De redactie bemerkte deze indringer pas nadat het bestand reeds aan de drukker was doorgegeven. We konden enkel nog deze melding publiceren. Onze excuses.


Kleuren maar!


Bestelbriefje spekkenslag kapoenen en wouters Je kan snoepjes bestellen via mail op snoepverkoop@hotmail.com . Je kan uiteraard ook dit briefje uitscheuren, invullen en in de bus steken bij Joren (Heirweg 40) of Michiel (Opperstraat 21). Bestellen kan tot en met zondag 04/03/2011. Gelieve het verschuldigde bedrag bij het briefje te voegen, of over te schrijven naar BE90 0635 2135 5332 (rekening kapoenenkas scouts Moerbeke-Waas) met vermelding: “bestelling spekkenslag (+ naam)”. De kapoenen en wouters danken jullie! Naam:………………………………………………………………………….

Soort snoepjes Zuurtjes Gommetjes Gemengd TOTAAL o

Stukprijs

Aantal zakjes

Totaalprijs

€ 2,50 €2,50 €2,50 €

,

Wij komen onze bestelling afhalen op het scoutsterrein op zondag 27/03/2011 tussen 13.30u en 16.30u

o

Wij zouden graag hebben dat onze bestelling thuis wordt geleverd op volgend adres …………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………

(Bolletje naar keuze aanduiden)


www.scoutsmoerbekewaas.be

De Moerkluis 3  
De Moerkluis 3  

De 3de Moerkluis van het scoutsjaar 2011-2012

Advertisement