Page 1

DATA VISUALISATIE I

Nicky van den Maegdenbergh & DAAN VAN DEN EEDEN


INFOGRAPHICS

De eerste infographic geeft een aantal statistieken weer in de relatie met voedsel. Het viel ons op dat deze met echt voedsel werd vorm gegeven verder is het een frisse infograpic met duidelijke informatie. Bij het tweede exemplaar gaat het om de mooiste Oscar jurken die de afgelopen jaren gedragen zijn. In ĂŠĂŠn duidelijk overzicht is te zien wie en in welk jaar de jurk is gedragen. Bij nummer drie gaat het om een korte weergave van hoe de Google Glass werkt. Simpele afbeelding met een korte uitleg.


EXPLODED VIEW

De eerste afbeelding laat tot in de details zien hoe een oude computer er uit ziet. Een indrukwekkende afbeelding. Het horloge is ook een bijzondere weergave. Geen standaard tekening, maar compleet uit elkaar gehaald en op volgorde weergegeven. De video van de formule 1 race car waarin je kan zien hoe een race auto er uit ziet aan de binnen en de buitenkant.


LEADING BRANDS Aan de rechterzijde bevinden zich drie bedrijven die zijn gespecialiseerd in het maken van infograpics.

Bij ieder bedrijf staat een toelichting en een afbeelding om een eerste impressie van het bedrijf te laten zien.

FRAME CONCEPTS

Frame Concepts is een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van infographics. Ze maken infograhpics voor elk doel echter ligt de specialisatie wel op marketing communicatie. Hun vormgeving is zeer innovatief en een duidelijk kleur gebruik.


COLUMN FIVE

Column Five wilt zich vooral profileren als een bedrijf dat anders is dan andere. Het wil zich onderscheiden op het gebied van design op het gebied van betrokkenheid, distributie en creativiteit.

NOW SOURCING

Nowsourcing legt in tegenstelling tot zijn concurrenten de klemtoon op social media. Ze maken in hun infographics slim gebruik van de data van social media. Het kleur gebruik van hun creaties is zeer rustig en eentonig. Echter wordt de hoeveelheid informatie hierdoor zeer overzichtelijk.

Data visualisatie infographics  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you