Page 41

VERTALING NAAR EEN ONTWERP

De inspiratie is vertaald naar een introvert ontwerp met zoals gezegd het overkoepelende concept; “Kracht van de eenvoud”. Het ontwerp telt twee verdiepingen een begane grond en een eerste verdieping, beiden gebaseerd op een geometrisch grid. Beiden verdiepingen bestaan uit een viertal gelijkvormige volumes geschikt rond een centrale binnenplaats. Deze indeling biedt de gewenste privacy. De volumes zijn opgedeeld in de zogenaamde ‘dienende’ (figuur 3) en ‘bedienende ruimtes’ (figuur 4).

FIGUUR 03 ‘BEDIENENDE RUIMTES’

De primaire volumes van 8x8 meter fungeren als de dienende ruimten, bijvoorbeeld het kinderdagverblijf, het kantoor en de slaapvertrekken. De secundaire volumes van 5x4 meter fungeren als bedienende ruimten. Deze herbergen de sanitaire voorzieningen en de verkeersruimten.

FIGUUR 04 ‘DIENENDE RUIMTES’

De centrale binnenplaats fungeert als ontmoetingsruimte en activeert het geheel (figuur 5). Hier kunnen de kinderen spelen onder de geplande avocadoboom in het centrum die extra schaduw en dus comfort biedt. Het geheel vormt een vriendelijk en introvert (t(e))huis. De inwendige gezellige proportionele indeling zal voor de kinderen die er zullen verblijven een gevoel teweeg brengt van er thuis en geborgen te zijn.

FIGUUR 05 ‘ACTIVERING’

41

Profile for David Klinkhamer

ORPHANAGE HOUSE KOKOBENG 2009  

Project description of the design and construction of an orphanagehouse in Kokobeng, Ghana by David Klinkhamer.

ORPHANAGE HOUSE KOKOBENG 2009  

Project description of the design and construction of an orphanagehouse in Kokobeng, Ghana by David Klinkhamer.

Advertisement