Page 1

IMMERSIVE SPACE

Cynthia Cripaul C1D


Opdracht 1 Immersive ruimtes

The Great Valley Universal Pictures

New York City

De afbeelding hierboven is the Great Valley uit de Patvoetje films.Voor mij straalt dit immersiveness uit omdat ik me hier helemaal in kan verliezen. Wanneer ik dit zie denk ik aan vroeger en hoe leuk ik die films vond. Deze afbeelding geeft mij een gevoel van geluk en doorzetting. Het mooie aan deze afbeelding is de afbeelding zelf. Het straalt rust uit en vredigheid. Het lijkt net alsof je zelf in het water staat en uit kijkt op de vallei.

Deze afbeelding is echt immersive voor mij. Door de manier waarop de foto is gemaakt lijkt het net alsof je helemaal omringd wordt door New York. Alsof je in de foto kunt duiken en in New York terecht komt. Wanneer ik dit zie wil ik ook echt weer terug naar New York. Het is zo’n mooie stad en je kunt er zoveel leuke dingen doen.


Opdracht 2 Objecten in de ruimte

Waterval bij een berg Dit is immersiveness voor mij door de schoonheid van de afbeelding. Wanneer ik dit zie wil ik in het eerste beste vliegtuig stappen en hierheen vliegen. Er is mooie natuur, maar toch ben je verbonden met de buitenwereld door de weg die onderaan zit. Dit afbeelding is erg mooi vormgegeven. Er zit veel details bij de berg en daar is het ook veel kleurrijker dan in de rest van de afbeelding. Hierdoor ligt er meer aandacht op de berg en de mooie waterval.

Ik heb deze objecten in deze ruimte geplaatst om een gevoel van vrijheid, geluk, vakantie en go-with-theflow te creeĂŤren, omdat dit dingen zijn die mij gelukkig maken.


Opdracht 3 Brainstorms 1. beantwoord de volgende vragen: wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren? Mijn vader’s winkel. kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren? Een stoel en een doos met smokings erin. wat is de grootste ruimte waar je ooit in geweest bent? Vliegveld Toronto. wat is de kleinste ruimte waar je ooit in geweest bent? Een Michael Kors tas. waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig? Omdat ik mij daar op me gemak voel met dingen die ik leuk vind. Of met leuke mensen ben. Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig? Omdat ik me dan niet op mn gemak voel. waar is wordt dat gevoel door veroorzaakt? Dat kan zijn door mensen of door een bepaald gevoel dat de ruimte uitstraald. Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstellig van maken? Rio de Janeiro, in een mooie sport auto. van welke ruimtes of omgevingen kun je je helemaal geen voorstelling maken? Van een isoleercel. Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film, beschrijf die Op een of andere vreemde planeet waar Aliens leefden en ze leefden in een soort stenen grot in een woestijn en om hen heen lagen allemaal mensen die dood waren en hun hersens waren eruit gezogen. Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-good-movie, beschrijf die The Hangover, alles is overhoop gehaald en er zit een tijger in de badkamer. Bedenk zelf 5 ruimtevragen en beantwoord die. 2. maak van alledrie de ideeën die je hebt voor mogelijke werelden (immersive spaces) een mindmap -Zweinstein -The New York Institute -Staples Center 3. bedenk voor elke letter van het alfabet iets wat met je (gekozen) wereld te maken heeft. N Nurgels A Albus Perkamentus O Obliviate B Bus P Potter C Chamber of secrets Q Quidditch D Dobby R Ron E Elven S Slytherin F Felix T Tonks G Gryffindor U Uil H Hagrid V Voldemort I Imperius vloek W J James Potter X Xenophilius Lovegood K King’s Cross station Y Yolo L Luna Lovegood Z Zweinsveld M Malfoy


Opdracht 4 Research Zweinstein


Treinstation


Grote zaal


Opdracht 5 Synopsis Mijn immersive space wereld is niet heel realistisch. Het is ge誰nspireerd op de wereld van Harry Potter. Ik wil het heel echt, maar ook fantasievol overbrengen, dus dat het lijkt dat je daar echt bent. De eerste ruimte is op het trainstation. Hier zullen allemaal van die hele ouderwetse stoomlocomotieven staan. Je kunt dan instappen in de trein. Wanneer je dit doet, ga je naar de volgende ruimte. De volgende ruimte is het grondgebied om Zweinstein heen. Hier kun je rondlopen en ook Zweinstein binnengaan. Dan kom je ruimte 3 binnen, wat de Grote Zaal is en de bewegende trappen die zich buiten de Grote Zaal bevinden. De sfeer is heel normaal op het station,, misschien een beetje ouderwets. Het station is heel groot. Buiten Zweinstein is de sfeer donker en een beetje grimmig. De avond is dan al gevallen als je eenmaal aankomt. Binnen in het kasteel is de sfeer donker, maar toch met een gezellig en vertrouwd gevoel. Er zijn veel kaarsen en hoge plafonds. De acties die de ruimtes zouden kunnen doen zijn dat de trein wegrijdt of er net eentje binnenkomt. De deuren moeten open kunnen. In het gebied rond Zweinstein heb je de bewegende beukenboom. De poorten gaan voor je open en ook zie je de bootjes op het meer. In het kasteel zelf bewegen de trappen en vliegen de kaarsen. Ook wil ik proberen of er spoken kunnen rond zweven.

Opdracht 6 Foto opdracht


Opdracht 7 Teken een boom

Het effect dat de trein voor mij uitstraalt is oudheid. Het past niet echt meer in de 21e eeuw. Toch komt hij heel krachtig over door de kleuren, de stoom en de grootte van de trein. Ook is hij heel anders dan de treinen van tegenwoordig. Zo zie je ze namelijk niet vaak meer. Daarom is het extra leuk als je er eentje ziet. Het vooraanzicht van de trein is heel indrukwekkend door de ronde vorm en ook door de stootbuffers. Maar wanneer je naar de zijkant van de trein kijkt, zie je de mooie details. Hoe de wielen met elkaar in verbinding staan en hoe dat zo mooi beweegt. En dan alleen het geluid al, maar dat zie je natuurlijk niet op de foto’s.


Opdracht 8 Storyboard

immersive space  

27 maart 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you