Page 1

MIN NYE

CYKEL ALTID BATAVUS 2014


BATAVUS.DK

HØJ KVALITET FORREST I FELTET Batavus er en hollandsk virksomhed, som blev etableret helt tilbage i 1904, og den dag i dag produceres cyklerne stadig på fabrikken i Heerenveen i Holland, og er et af de største hollandske cykelmærker. Batavus har altid været i front med produktionsmetoder, har altid investeret i moderne maskiner og gør et stort stykke arbejde for at have bæredygtig produktion. Kvalitet har altid været essentielt for Batavus; en cykel skal først og fremmest køre godt, og kvaliteten er summen af de dele vi benytter, og den måde cyklerne er lavet på. Vores hjerte banker for at kunne tilbyde cykelglæde. Om du pendler til og fra job, om du bruger din cykel i fritiden, om du kører stærkt eller langsomt, korte eller lange afstande: Vi gør vores

bedste for at du nyder din cykeltur. Først og fremmest ved at lave cykler der virker. Men også ved at lave cykler, som du simpelthen bliver glad af at se på og sidde på: Stylingen skal afspejle tidens mode, gerne have lidt ”kant” og stadig have et tidløst design. Vi synes at ”cykler er fashion” og at man med sin cykel skal have mulighed for at vise, hvem man er som person. Vi har rigtigt mange forskellige modeller at vælge imellem, og f.eks designes der til Danmark en hel speciel kollektion i erkendelse af, at man ser forskelligt på hovedsageligt designet af en cykel i henholdsvis Holland og Danmark. Kun ved at kende det marked man opererer på, kan man opfylde brugernes ønsker og behov på bedste vis.

“ KVALITET HAR ALTID VÆRET ESSENTIELT FOR BATAVUS”

2


BATAVUS.DK

INDHOLD

Om Batavus

Sport & Citybikes

Klassiske cykler

Elcykler

2. Om Batavus 4. Historie 5. Grøn profil 6. Design 7. Aerflowkomponenter 8. Testresultater & andet

10. CS Royal 11. CS Spirit 12. Atmos 4.0 13. Atmos 3.0 14. Atmos 2.0 15. Atmos 1.0 17. Stratos Royal 18. Dolce Vita 19. Boris

21. Soho 22. Brighton 23. Cambridge 24. Batavus By David Andersen 28. Donna & London 29. Diva 30. Blockbuster 31. Bub XL & Personal Bike 32. Monaco 33. Fuego 34. Galibier 35. Gavia

36. Information om elcykler 38. Ego-system, Bosch-system 39. Ion-system 40. Stratos E-go 41. Torino E-go 42. Genova E-go 45. Allegro E-go 46. Monaco E-go 47. Milano E-go 48. Sella E-go 49. Ventoux E-go 51. Oversigt - Elcykler

3


BATAVUS.DK

DESIGNET TIL HVERT ENKELT MARKED Møller, tulipaner, diger….typisk hollandsk. Lige så typisk som cykler! For en hollænder er cyklen og det at cykle en meget stor del af ”den hollandske identitet”. Og som et gammelt og traditionsrigt hollandsk firma spiller Batavus en hovedrolle i den hollandske cykel-identitet. Batavus blev grundlagt tilbage i 1904, og i ’50-erne opstår der et kæmpe behov for cyklen. Alle vil have en! Batavus investerer i den mest moderne cykelfabrik i verden, som officielt åbnes i 1956. Det er nu millioner af kvalitetscykler siden, men vi er stadig stolte over at være langt fremme med innovationer, tekniske landvindinger, miljøbevidst produktion og tidstypisk design tilpasset de enkelte markeder: Batavus igennem mere end 110 år!

4

HISTORIE “BATAVUS BLEV GRUNDLAGT TILBAGE I 1904, OG I ’50-ERNE OPSTÅR DER ET KÆMPE BEHOV FOR CYKLEN.”


BATAVUS.DK

BÆREDYGTIG TRANSPORT At cykle er også at vælge bæredygtig transport, og vi synes, at vi også har et miljømæssigt ansvar for at producere miljørigtigt. F.eks har fabrikken eget vandrensningsanlæg, hvor alt anvendt vand renses og i lakkeriet benyttes udelukkende lak på vandbasis, som er en stor fordel for miljøet. Desuden benyttes i fabrikken udelukkende ”grøn strøm”, altså strøm fra bæredygtig produktion, som f.eks vindmøller, og fabrikken har opnået ”GrønGarant” certificering. At cykle er godt for din kondition, for din sundhed og for miljøet. Betyder dette noget for dig, har du altså en ekstra grund til at vælge en Batavus cykel. Så ved du, at din cykel er produceret i Europa, i en fabrik hvor ansvaret for forbrug af ressourcer, materialer og energi vægtes højt, og hvor din cykel produceres så miljøvenligt som muligt!

GRØN PROFIL “ANSVARET FOR FORBRUG AF RESSOURCER, MATERIALER OG ENERGI VÆGTES HØJT”

5


BATAVUS.DK

SMART, SMUKT & COOL DESIGN Vi kan tilbyde dig kvalitet, erfaring, miljørigtig produktion…. men helt ærligt vil vi jo også alle have et produkt, vi synes er smart, smukt, cool…en fed cykel, som vi er stolte af at blive set på, og som vi selv bliver glade af at bruge! Der findes rigtigt mange forskellige cykler at vælge imellem på markedet. Vi gør vores allerbedste for at designe cykler, som ikke bare ligner de andre, men har ”det der ekstra”… cykler som både har et vist klassisk snit, fordi vi ved de holder længe, og du skal være glad for at se på den i mange år. Men også cykler, som er tidstypiske, afspejler nogle tendenser og trends, hvor vi både inspireres af tøjmode og boligmode, men måske i endnu højere grad af livsstil og de retninger, som er oppe i tiden.

6

Vi laver forskellige modeller, så der er noget for enhver smag, men kendetegnende er ofte en vis enkelhed, et ”urban touch” og lidt kant i forhold til farve, specielt indfarvede reservedele og små specielle Batavus innovationer.

DESIGN “VI GØR VORES ALLERBEDSTE FOR AT DESIGNE CYKLER, DER IKKE LIGNER DE ANDRE”


BATAVUS.DK

KOMFORT I HØJSÆDET TYPISK BATAVUS! 1.

2.

3.

Aerflow komponenterne er et eksempel på specielt designede dele, som er kendetegnende og typiske for Batavus: Komfort, ergonomi, æstetik og brugervenlighed. Se bare her: 1. Smart frempind Den innovative Ergo Matic 4-frempind er designet for at gøre det nemt for dig. Du tilpasser nemt dit styrs position, så det passer til dig og den måde du sidder bedst på, helt uden brug af værktøj. 2. Affjedret forgaffel Den ny-designede Batavus forgaffel med integreret Aerflow forlygte er inspireret af den hollandske tulipan. Nødvendige kabler er fint gemt væk inde i gaflen. Hvem kan ikke lide, at noget er smukt?

4.

3. Sikker belysning Se og bliv set, for din sikkerheds skyld! Med hjælp fra lygteeksperterne hos Spanninga, har vi lavet et nyt lygtesæt: Forlygten er i harmoni med linjerne i gaflen, og ekstra sikker på grund af det kraftige lys og den justerbare forlygte, som du også kender det fra biler. Baglygten har vi holdt i de runde Aerflow former. Med disse lygter bliver du set, også fra siden, sådan som sikkerhedsnormerne foreskriver! 4. Smart kædestrammer Batavus har udtænkt noget smart: En indbygget kædestrammer i kædekassen, så din kæde altid har den rigtige spænding. Selve kædekassen er udviklet sammen med Axa, og resultatet er smukt, let og med en sporty udstråling.

7


BATAVUS.DK

TEST RESULTATER & ANDET Hvor mange minutter sparer jeg på en ni kilometer lang tur på elcyklen? På elcykel “Jeg giver cyklen maks. gas og suser gennem landskabet. Overhaler alle på min vej, og er fremme på 25 min uden så meget som en dråbe sved på panden.”

På almindelig cykel “Jeg starter godt ud, men mine ben bliver hurtigt trætte, så tempoet sænkes, og jeg lader de fleste passere. Jeg når frem på 40 minutter og er gennemblødt på hele ryggen.”

- Citatet er fra artikel bragt i Alt for Damerne uge 38 2013, hvor Genova E-go blev testet.

GENOVA E-GO TESTET AF TÆNK I AUGUST 2013: Se alle detaljer om de testede cykler på www.tænk.dk/test/elcykler

Skal du og dine kollegaer også cykle til arbejde? I hele maj måned kan du og dine kollegaer være en del af Danmarks største motionskampagne Vi cykler til arbejde. Det eneste I skal gøre er, at samle et hold, melde jer til - og så selvfølgelig cykle. Hvis I deltager, er der gevinst til alle på holdet i form af gode ben, mindre stress, nul benzin eller gratis parkering. Og så har I selvfølgelig chancen for at vinde lækre præmier - fx cykler til hele holdet fra Batavus. Kampagnen har omkring 80.000 deltagere fra flere end 6000 arbejdspladser i hele landet. Vi cykler til arbejde arrangeres af Cyklistforbundet og har kørt siden 1997. Læs mere om kampagnen og hvordan I melder jer til på www.vcta.dk. Tilmeldingen åbner i februar.

8


SPORT - OG CITYBIKES

BATAVUS.DK

Sport -og Citybikes Er du på udkig efter en sportscykel af høj kvalitet, så skal du vælge en Batavus. Vi har sportscykler designet specielt til Danmark - hvor fart, vægt og design er allervigtigst. Cyklerne er fremstillet med henblik på optimal komfort, også på de rigtig lange ture. Vores citybikes er både letkørende og praktiske til hverdagsbrug. De er f.eks. udstyret med skærme, støttefod, bagagebærer m.m. - eller også kan det nemt eftermonteres. Der findes både citybikes med meget udstyr - og basic citybikes med fodbremse. Alle vores citybikes er lækkert stylet, nogle har et råt urban look, andre er mere vintage. Alle er de elegante i et design, der holder i mange år!

9


BATAVUS.DK

SPORT - OG CITYBIKES

CS ROYAL CS ROYAL (D)

Gear/bremser

Nexus 7/ rullebremser

Str:

48, 53, 57

Farve:

Sort

Udsalgspris:

6.599 kr

CS ROYAL

Seje farvedetaljer på f.eks kabler og cranksæt. Udstyret med skærme, lås og støtteben.

CS ROYAL (D)

Gear/bremser Str: Farve: Udsalgspris:

10

CS ROYAL (H)

Nexus 7/ rullebremser 48, 53, 57 Snow Leopard 6.599 kr

Gear/bremser Str: Farve: Udsalgspris:

Nexus 7/ rullebremser 53, 57, 61, 65 Sort 6.599 kr


SPORT - OG CITYBIKES

BATAVUS.DK

CS SPIRIT CS SPIRIT (D)

Gear/bremser

CS SPIRIT (H)

Nexus 7/ rullebremser

Str:

D: 48, 53, 57

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ rullebremser H: 53, 57, 61

Farve: Isblå

Farve: Tingrå

Udsalgspris:

Udsalgspris:

5.999 kr

CS SPIRIT

Str: Farve: Udsalgspris:

Bagagebærer i stelfarve kan tilkøbes

Retro med kant. Smukke farvekombinationer.

CS SPIRIT (D)

Gear/bremser

5.999 kr

CS SPIRIT (H)

Nexus 7/ rullebremser D: 48, 53, 57/ H: 53, 57, 61 Varm grå 5.999 kr

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ rullebremser D: 48, 53, 57/ H: 53, 57, 61

Farve: Aquablå Udsalgspris:

5.999 kr

11


BATAVUS.DK

SPORT - OG CITYBIKES

ATMOS 4.0

Meget let sportscykel. Carbon forgaffel.

ATMOS 4.0 (D)

Gear/bremser Str:

ATMOS 4.0 (H)

8 udvendige / fælgbremser D: 48, 53, 57

Gear/bremser Str:

8 udvendige / fælgbremser H: 53, 57, 61

Farve:

Mat sort

Farve:

Mat sort

Udsalgspris:

5.999 kr

Udsalgspris:

5.999 kr

12


SPORT - OG CITYBIKES

BATAVUS.DK

ATMOS 3.0

Meget let cykel med indvendige gear. Carbon forgaffel.

ATMOS 3.0 (D)

Gear/bremser Str:

ATMOS 3.0 (H)

Nexus 7/ fælgbremser D: 48, 53, 57

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ fælgbremser H: 53, 57, 61

Farve:

Mat sort

Farve:

Mat sort

Udsalgspris:

6.199 kr

Udsalgspris:

6.199 kr

13


BATAVUS.DK

SPORT - OG CITYBIKES

ATMOS 2.0 ATMOS 2.0 (D)

Gear/bremser

Nexus 7/ rullebremser

Str:

48, 53, 57

Farve:

Mat grafit

Udsalgspris:

6.199 kr

ATMOS 2.0

Urban styling. Indfarvet cranksæt.

ATMOS 2.0 (D)

Gear/bremser

ATMOS 2.0 (H)

Nexus 7/ rullebremser

Gear/bremser

Str:

48, 53, 57

Str:

Farve:

Mat grårød

Farve:

Udsalgspris:

14

6.199 kr

Udsalgspris:

Nexus 7/ rullebremser 53, 57, 61 Mat grafit 6.199 kr


SPORT - OG CITYBIKES

BATAVUS.DK

ATMOS 1.0 ATMOS 1.0 (D)

Gear/bremser

Nexus 7/ fod - og V-bremse

Str:

48, 53, 57

Farve: Sort Udsalgspris:

ATMOS 1.0

5.899 kr

Elegant stylet basic-citybike. Smukt cranksæt og kædeskærm.

ATMOS 1.0 (H)

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ fod - og V-bremse. 53, 58, 61

Farve: Sort Udsalgspris:

5.899 kr

15


BATAVUS.DK

16

SPORT - OG CITYBIKES


SPORT - OG CITYBIKES

BATAVUS.DK

STRATOS ROYAL STRATOS ROYAL (D)

Gear/bremser

Nexus 7/ fod - og rullebremse

Str:

48, 53, 57

Farve: Udsalgspris:

STRATOS ROYAL STRATOS ROYAL (D+H)

Gear/bremser Str:

Bourgognerød 6.799 kr

Klassiske og cool farvesammensætninger. Navdynamo.

STRATOS ROYAL (H)

Nexus 7/ fod - og rullebremse H: 53, 57, 61, 65 / D: 48, 53, 57

Gear/bremser Str:

Farve:

Mat sort

Farve:

Udsalgspris:

6.799 kr

Udsalgspris:

Nexus 7/ fod - og rullebremse 53, 57, 61, 65 Mat twilight grå 6.799 kr

17


BATAVUS.DK

DOLCE VITA

SPORT - OG CITYBIKES

Ăœbercool og smuk citybike. Retro-stil i opdateret udgave.

DOLCE VITA (D)

Gear/bremser Str: Farve: Udsalgspris:

18

Nexus 7/ rullebremser 48, 53, 57 Petroleum, Sort 5.999 kr


SPORT - OG CITYBIKES

BATAVUS.DK

BORIS

Sporty fixie-look. Høje fælge og tåclips-pedaler.

BORIS (H)

Gear/bremser Str:

1 gear, fælgbremser 54, 58, 62

Farve: Udsalgspris:

Sort 4.899 kr

19


BATAVUS.DK

Klassiske Cykler Hos Batavus får du mange valgmuligheder. Fortrækker du en enkel klassisk cykel, eller hellere en lidt mere luksuriøs model, så findes der mange at vælge imellem. Med det omfattende sortiment af Batavus Klassiske cykler til både damer og herrer er der altid en cykel, som opfylder dine ønsker.

20

KLASSISKE CYKLER


KLASSISKE CYKLER

BATAVUS.DK

SOHO SOHO (D)

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ fod - og rullebremse 49, 54, 58

Farve:

Mat sort

Udsalgspris:

5.899 kr

SOHO

Forener klassisk kørestil med sporty elementer. Letkørende med stor fremdrift.

SOHO (D)

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ fod - og rullebremse 49, 54, 58

Farve:

Varm rød

Udsalgspris:

5.899 kr

21


BATAVUS.DK

BRIGHTON

KLASSISKE CYKLER

Klassisk der vil fremad! Lækker alukurv samt styrlås.

BRIGHTON (D)

Gear/bremser Str: Farve: Udsalgspris:

22

Nexus 7/ fod - og rullebremse 48, 53, 57 Sort, Petroleum 6.199 kr


KLASSISKE CYKLER

BATAVUS.DK

CAMBRIDGE CAMBRIDGE (D)

Gear/bremser

Nexus 7/ fod - og rullebremse

Str:

49, 54, 58

Farve: Sort Udsalgspris:

CAMBRIDGE

Tidsløs kvalitetscykel med navdynamo. Kurv og styrlås på damecyklerne.

CAMBRIDGE (D)

Gear/bremser Str:

5.999 kr

CAMBRIDGE (H)

Nexus 7/ fod - og rullebremse 49, 54, 58

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ fod - og rullebremse 54, 58, 62

Farve: Chokolade

Farve: Sort

Udsalgspris:

Udsalgspris:

5.999 kr

5.999 kr

23


BATAVUS.DK

KLASSISKE CYKLER

BATAVUS BY DAVID ANDERSEN

TM

WWW.DESIGNERDAVIDANDERSEN.COM

DESIGN FOR THE PEOPLE Som noget helt unikt har modedesigner David Andersen sat sit helt eget mode-aftryk på en herre- og en damecykel fra Batavus! På mange design-områder deler Batavus og David Andersen filosofi: For Batavus er det essentielt at cyklerne er komfortable og i en god kvalitet. Samtidig skal de afspejle brugerens livsstil og nogle af de seneste tendenser. Det samme gælder for David Andersen og hans tøj-kollektion. Endelig er begge virksomheder enige om, at produkterne skal have en lang levetid og produceres på en miljøvenlig måde. Cyklerne har David Andersens signatur: Klassiske med kant, et ”urban touch” og de reflekterer de seneste fashion trends. Cyklen er et livsstilsprodukt, som viser noget om, hvem brugeren er, og hvad han eller hun står for. Glæd dig til at se cyklerne hos din cykelhandler i foråret 2014!

24

LIVSSTIL “CYKLEN ER ET LIVSSTILSPRODUKT, SOM VISER NOGET OM, HVEM BRUGEREN ER, OG HVAD HAN ELLER HUN STÅR FÅR”


KLASSISKE CYKLER

BATAVUS.DK

DAVID ANDERSEN (D)

Gear/bremser

Nexus 7/ rullebremser

Str: 53

Farve: Udsalgspris:

6.999 kr

Smukke lĂŚderdetaljer.

DAVID ANDERSEN (H)

Gear/bremser

Creamy White

Klassisk med kant.

Nexus 7/ rullebremser

Str: 58

Farve: Sort Udsalgspris:

6.999 kr

25


BATAVUS.DK

KLASSISKE CYKLER

www.batavus.dk

26


KLASSISKE CYKLER

BATAVUS.DK

NÅR KVALITET OG DESIGN GÅR HÅND I HÅND...

BATAVUS BY DAVID ANDERSEN DESIGN FOR THE PEOPLE

27


BATAVUS.DK

KLASSISKE CYKLER

DONNA

Urban shoppingcykel. Cool alukurv, navdynamo, styrlås.

DONNA (D)

Gear/bremser

Nexus 7/ fod - og rullebremse

Str:

49, 54

Farve:

Mat sort

Udsalgspris:

5.999 kr

LONDON

Ægte klassiker med stålstel. Meget udstyr i rustfrit stål.

LONDON (D)

Gear/bremser Str:

LONDON (H)

Nexus 7/ fod - og rullebremse 49, 54, 58

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ fod - og rullebremse 58, 62, 66

Farve: Sort

Farve: Sort

Udsalgspris:

Udsalgspris:

28

5.299 kr

5.299 kr


KLASSISKE CYKLER

BATAVUS.DK

DIVA DIVA (D)

Gear/bremser

DIVA (D)

Nexus 7/ rullebremser

Str:

50, 56, 62

Gear/bremser

Nexus 7/ rullebremser

Str:

50, 56, 62

Farve: Cremehvid

Farve:

Lys rosa

Udsalgspris (med lad):

Udsalgspris (uden lad):

5.899 kr

6.399 kr

DIVA

Feminine farver. Mulighed for sejt, praktisk frontlad.

DIVA (D)

Gear/bremser

DIVA (D)

Nexus 7/ rullebremser

Str:

50, 56, 62

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ rullebremser 50, 56, 62

Farve: Laks

Farve: Lilla

Udsalgspris (med lad):

Udsalgspris (uden lad):

Alle Divaer fåes enten med eller uden frontbagagebærer.

6.399 kr

5.899 kr

29


BATAVUS.DK

KLASSISKE CYKLER

BLOCKBUSTER BLOCKBUSTER (H)

Gear/bremser Str:

Robuste dæk. Urban og trendy.

BLOCKBUSTER (H)

Nexus 7/ rullebremser 50, 56, 62

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ rullebremser 50, 56, 62

Farve:

Mat grå

Farve:

Mat sort

Udsalgspris:

6.399 kr

Udsalgspris:

5.899 kr

30

Blockbuster fåes enten med eller uden frontbagagebærer.


KLASSISKE CYKLER

BATAVUS.DK

BUB XL

Stel inspireret af papirclips. Unikt og enkelt design.

BUB XL (UNI)

Gear/bremser Str:

Nexus 3 / rullebremser 50/56

Farve: Udsalgspris:

PERSONAL BIKE

Mat safirblå 5.499 kr

Meget stærk og robust transportcykel. Rigtig gode køreegenskaber.

PERSONAL BIKE (UNI)

Gear/bremser Str:

Nexus 3 / rullebremser 50

Farve: Udsalgspris:

Sort 5.499 kr

31


BATAVUS.DK

KLASSISKE CYKLER

MONACO MONACO (H)

Gear/bremser

Nexus 7/ fod - og rullebremser

Str:

53, 57, 61

Farve: Gr책/Sort Udsalgspris:

MONACO

6.999 kr

Justerbar frempind og navdymano. Affjedret gaffel og sadelpind for komfort.

MONACO (D)

Gear/bremser Str:

32

Nexus 7/ fod - og rullebremser 48, 53, 57

Farve: Gr책/Sort Udsalgspris:

6.999 kr


KLASSISKE CYKLER

BATAVUS.DK

FUEGO FUEGO (D)

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ rullebremser 48, 53, 57

Farve: Udsalgspris:

FUEGO

Mat sølvgrå 7.599 kr

Sporty og slankt stel. Exclusiv styling med komfortløsninger.

FUEGO (H)

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ rullebremser 53, 57, 61

Farve: Udsalgspris:

Mat sølvgrå 7.599 kr

33


BATAVUS.DK

GALIBIER

KLASSISKE CYKLER

Klassisk siddestilling. Letkørende udvendige gear.

GALIBIER (D/H)

Gear/bremser Str:

Shimano 24 Acera / V-bremser H: 53, 57, 61,65 / D: 48, 53, 57, 61

Farve: Hvid Udsalgspris:

34

6.399 kr


KLASSISKE CYKLER

GAVIA

BATAVUS.DK

Klassisk oprejst siddestilling. Udvendige gear kombineret med rullebremser.

GAVIA (D/H)

Gear/bremser

Shimano 24 Alivio / rullebremser

Str:

H: 50, 55, 60 / D: 45, 50, 55, 60

Farve:

Mat sort

Udsalgspris:

7.699 kr

35


BATAVUS.DK

ELCYKLER

EL-CYKLEN ER BLEVET De store og åbenlyse fordele ved den komfort, som en elcykel har at byde på, bliver i den grad taget imod både af yngre og ældre. Den hjælp man får, er for mange mennesker lige det der gør forskellen: Man tilvælger at cykle, hvor man måske før tog bilen. Og man er parat til at cykle længere, sådan at en pendlerafstand på f.eks 10 km ikke længere ses som et problem. Det er godt for den generelle kondition, for modsat hvad mange tror, så får man faktisk motion på sin el-cykel. På din el-cykel har du bare altid medvind, og med en Batavus el-cykel får du fordelen af den unikke kombination: De nyeste el-cykel-teknikker kombineret med 110 års passion for cykler. Resultatet er et varieret udbud af el-cykler, lavet i Holland, i henhold til de allerhøjeste kvalitetsnormer og designet til det nordeuropæiske klima.

36

MOTION “MODSAT HVAD MANGE TROR, SÅ FÅR MAN FAKTISK MOTION PÅ SIN EL-CYKEL.


ELCYKLER

BATAVUS.DK

POPULÆR! Du kan vælge din el-cykel ud fra dine personlige ønsker: Skal den være praktisk i byen, eller skal det være en model du pendler langt på eller tager på længere weekendture på. Skal den være til dig, som cykler med barnestol og indkøb, og derfor synes at cyklen bliver lidt tung at træde? Batavus har en el-cykel, der passer til dine behov! Og så er der endnu en vinder: Miljøet. En el-cykel producerer ingen nævneværdig støj og udleder ingen udstødningsgasser. Sammenlignet med en bil er en el-cykel iøjnefaldende ”ren”. På den korte tur til supermarkedet vil man, hvis man vælger el-cyklen fremfor bilen, belaste miljøet 50 gange mindre. Din el-cykel udleder 200 gange mindre CO2 pr. kørt kilometer end en mellemklasse bil! Vil du optimere cyklens rækkevidde pr. opladning er det vigtigt at du benytter gearene på cyklen; start altid i laveste gear og arbejd dig stille og roligt op. Sørg desuden for korrekt dæktryk og husk på at megen vægt på cyklen, mange bakker, kulde

samt at have cyklen til altid at give maksimal hjælp, eller det at benytte gashåndtaget meget for at ”booste” accelerationen, automatisk mindsker cyklens rækkevidde.

MILJØVENLIG “EN EL-CYKEL PRODUCERER INGEN NÆVNEVÆRDIG STØJ OG UDLEDER INGEN UDSTØDNINGSGASSER

37


BATAVUS.DK

ELCYKLER

TEKNOLOGISK HJÆLP BATAVUS E-GO® TEKNOLOGI: Denne teknologi har været på markedet længe i Holland, men også nogle år allerede i Danmark. Vi skelner imellem to varianter, som har forskellige egenskaber, nemlig E-motion og Bosch. Kendetegnene er nem og funktionel hjælp. Det er bogstaveligt talt et spørgsmål om at lade cyklen og så afsted. Energiforbruget er relativt lavt og vi tilbyder på nogle af cyklerne et E-motion Flex system, hvor du kan vælge imellem tre forskellige batterier, afhængigt af de afstande du forventer at tilbagelægge. Du kan vælge imellem forskellige køre-programmer og de fleste cykler har en Power Assist, en slags gashåndtag, som både kan give et ”boost” eller du kan benytte det, når du trækker med cyklen. Der er altså masser at vælge imellem hos Batavus!

38

E-motion er en pålidelig teknik som yder god hjælp og som med de forskellige køreprogrammer er meget komfortabelt. Det var f.eks en cykel med dette system, som i august 2013 blev testvinder i Tænks test af elcykler. Mange af cyklerne med dette system har de nye Batavus Aerflow komponenter, som har et meget fint design. E-motion er velegnet til bybrug, men klarer naturligvis også længere ture. Især hvis du vælger et batteri med endnu højere kapacitet, på de modeller, hvor det er muligt.

BOSCH ELECTRIC DRIVE SYSTEM På Batavus el-cyklerne, som har Bosch teknologi, er motoren placeret ved krankakslen. Den lavtliggende motor gør, at tungdepunktet på cyklen ligger rigtigt godt og sørger for stabilitet og gode køreegenskaber. Hjælpen føles også helt naturlig. Systemet tilbyder fire køreprogrammer og har et 396 Wh batteri. Det hurtigt opladede lithium-ion batteri giver dig god rækkevidde! Bosch modellerne har Batavus Aerflow forlygte, justerbar frempind og bagagebærer med baglygte.


ELCYKLER

BATAVUS.DK

SE MULIGHEDERNE ION® TEKNOLOGI Vælger du en Batavus cykel med ION® teknologi, så vælger du en et af de mest avancerede systemer der findes. Du vælger præcision, individuel komfort og fleksibilitet.

KØREEGENSKABERNE TILPASSER SIG DINE ØNSKER. Hvordan? ION® teknologien måler fra dit første tråd den kraft, som du træder med. Afhængigt af det valgte køreprogram vælger cyklens computer den mest optimale hjælp. Resultatet er ultimativ komfort, lydløs motor og en fornemmelse af flydende og naturlig hjælp. Desuden kan din forhandler aflæse brugen af din cykel og udvide dine muligheder ved at lægge nyt software og køreprogrammer i din cykel.

39


BATAVUS.DK

ELCYKLER

STRATOS E-GO STRATOS E-GO (D)

Gear/bremser Str: Farve: Udsalgspris:

40

Smart citybike som el-cykel. Enkel betjening.

STRATOS E-GO (H)

Nexus 7/ fod - og V-bremse 48, 53, 57 Mat sort 13.299 kr

Gear/bremser Str: Farve: Udsalgspris:

Nexus 7/ fod - og V-bremse 53, 57, 61 Mat sort 13.299 kr


ELCYKLER

BATAVUS.DK

STRATOS E-GO

Smart citybike som el-cykel. Enkel betjening.

STRATOS E-GO ROYAL (D)

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ fod - og V-bremse 48, 53, 57

Farve: Sølv Udsalgspris:

13.299 kr

41


BATAVUS.DK

ELCYKLER

TORINO E-GO

Super enkel unisex el-cykel. Praktisk lukket kædekasse.

TORINO E-GO (D)

Gear/bremser Str:

42

Nexus 7/ rulle - og V-bremse 49, 53, 57

Farve: Udsalgspris:

Mat blå 12.699 kr


ELCYKLER

BATAVUS.DK

GENOVA E-GO GENOVA E-GO (D) SE TESTRESULTATER PÅ TAENK.DK/TEST/ ELCYKLER

“TÆNK TESTE ” T 2013

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ Fod - og V-bremse 49, 53, 57

Farve:

Mat sort

Udsalgspris:

GENOVA E-GO

13.699 kr

Testvinder i TÆNK’s brugertest 2013 Forlygte integreret i gaffel.

GENOVA E-GO (D) SE TESTRESULTATER PÅ TAENK.DK/TEST/ ELCYKLER

“TÆNK TESTE ” T 2013

Gear/bremser Str:

Fåes også i dame-model.

Nexus 7/ Fod - og V-bremse 49, 53, 57

Farve: Grårosa Udsalgspris:

13.699 kr

43


BATAVUS.DK

ELCYKLER

GENOVA E-GO

Testvinder i TÆNK’s brugertest 2013 Forlygte integreret i gaffel.

GENOVA E-GO (H)

SE LTATER TESTRESU PÅ /TEST/ TAENK.DK ELCYKLER

“TÆNK TESTE ” T I 2013

Gear/bremser Str:

44

Nexus 7/ rulle - og V-bremse 49, 53, 57

Farve: Udsalgspris:

Blå grå 14.599 kr

Fåes også i dame-model.


ELCYKLER

BATAVUS.DK

ALLEGRO E-GO

Valgfri batteristørrelse. Lydsvag motor med rullebremse.

ALLEGRO E-GO (D)

Gear/bremser Str: Farve:

Nexus 7/Fod - og rullebremse 48, 53, 57

Udsalgspris (300 Wh batteri): (400 Wh batteri): 16.299 kr

14.899 kr (500 Wh batteri): 17.299 kr

Mat grafit 45


BATAVUS.DK

ELCYKLER

MONACO E-GO MONACO E-GO (D/H)

Valgfri batteristørrelse Lydsvag motor med rullebremse

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ rullebremser H: 53, 57, 61, 65 / D: 48, 53, 57,61

Farve: Sølv/grå 46

Udsalgspris (300 Wh batteri): (400 Wh batteri): 16.799 kr

15.399 kr (500 Wh batteri): 17.999 kr


ELCYKLER

BATAVUS.DK

MILANO E-GO MILANO E-GO (D/H)

Luksus el-cykel med Bosch system. Centerplaceret motor.

Gear/bremser Str:

Nexus 7/ Fod - og hydrauliske bremser D: 48, 53, 57 / H: 53, 57, 61

Farve: Udsalgspris:

Mat sort 20.999 kr

47


BATAVUS.DK

ELCYKLER

SELLA E-GO SELLA E-GO (D)

Gear/bremser

9 udv. Shimano Deore/ hydrauliske bremser

Str:

45, 50, 55

Farve:

Mat hvid

Udsalgspris:

24.199 kr

Damemodel fåes også i mat sort

SELLA E-GO

Lækker elcykel med meget stærk motor. Effektive hydrauliske bremser.

SELLA E-GO (H)

Gear/bremser Str:

48

9 udv. Shimano Deore/ hydrauliske bremser 50, 55, 60, 65

Farve: Udsalgspris:

Mat sort 24.199 kr


ELCYKLER

BATAVUS.DK

VENTOUX E-GO VENTOUX E-GO (D)

Gear/bremser Str:

21 Shimano Alivio / V-bremser 48, 53, 57

Farve: Grå Udsalgspris:

VENTOUX E-GO

21.699 kr

Motor i baghjul for meget behageligt træk. Intelligent el-cykel.

VENTOUX E-GO (H)

Gear/bremser Str:

21 Shimano Alivio / V-bremser 53, 57, 61, 65

Farve:

Mørk brun

Udsalgspris:

21.699 kr

49


BATAVUS.DK

50

ELCYKLER


70 km

Rækkevidde, max.

25 kg

Fodbremse samt V-bremse foran

D: 48/53/57

Fodbremse samt V-bremse foran

D: 48/53/57

Fodbremse samt V-bremse foran

D: 48/53/57 H: 53/57/61

Bremser

Stelstr.

70 km

7 Shimano Nexus

23 kg

70 km

7 Shimano Nexus

20 kg

Vægt ex. batteri

7 Shimano Nexus

Antal gear

Aut. recharge teknologi

Ja

Power/walk assist Ja

29

29

29

Motorkraft i Nm

Ja

8,8Ah/317Wh/ 36V

8,8Ah/317Wh/ 36V

8,8Ah/317Wh/ 36V

Kapacitet

Udtageligt i bagagebærer

Genova E-go® (s. 43)

Forhjul

Udtageligt i bagagebærer

Torino E-go® (S.42)

Forhjul

Forhjul

Udtageligt i bagagebærer

Placering motor

Placering batteri

Stratos E-go® (S.40-41)

D: 48/53/57/61 H: 53/57/61/65

Rullebremse samt V-bremse foran

25 kg

70 km

7 Shimano Nexus

Ja

29

8,8Ah/317Wh/ 36V

D: 48/53/57

Fodbremse samt rullebremse foran

D: 48/53/57/61 H: 53/57/61/65

Rullebremse for og bag

23 kg

D: 48/53/57/61 H: 53/57/61/65

Fodbremse samt hydrauliske fælgbremser

24 kg

140 km

· 70 km · 100 km · 130 km

· 70 km · 100 km · 130 km

23 kg

7 Shimano Nexus

Ja

7 Shimano Nexus

Ja

48

7 Shimano Nexus

Ja

30

11Ah/396Wh/ 36V

· 8,8Ah/317Wh/36V · 11Ah/396Wh/36V · 14,5Ah/522Wh/36V

· 8,8Ah/317Wh/36V · 11Ah/396Wh/36V · 14,5Ah/522Wh/36V

30

Center

Udtageligt i bagagebærer

Milano E-go® (s. 47)

Forhjul

Udtageligt i bagagebærer

Monaco E-go® (s. 46)

Forhjul

Udtageligt i bagagebærer

Udtageligt i bagagebærer

Forhjul

Allegro E-go® (s. 45)

Genova E-go® (s. 44)

D: 45/50/55 H: 50/55/60/65

Hydrauliske fælgbremser for og bag

24 kg

90 km

9 Shimano Deore

Ja

60

11Ah/396Wh/ 36V

Center

Udtageligt i bagagebærer

Sella E-go® (s. 48)

D: 48/53/57 H: 53/57/61/65

Hydrauliske fælgbremser for og bag

24 kg

150 km

21 Shimano Alivio

Ja

Ja

40

14Ah/504Wh/ 36V

Baghjul

Udtageligt i bagagebærer

Ventoux E-go® (s. 49)

ELCYKLER BATAVUS.DK

51


Batavus DK Aps · Tobaksgården 6, 2. sal · 8700 Horsens · info-dk@batavus.dk · www.batavus.dk

Alle billeder i dette katalog er Batavus’ ejendom. Der kan forekomme forskelle i de viste farver og de virkelige farver. De viste modeller, farver, priser og de tekniske specifikationer er alle med forbehold. Man kan ikke påberåbe sig rettigheder baseret på dette katalog. Intet fra kataloget må kopieres og bruges uden tilladelse fra Batavus. ©Copyright Batavus B.V Heerenveen - Holland.

Batavus 2014 katalog  
Advertisement