__MAIN_TEXT__

Page 1

#ZomerInGeel

Zomermagazine vol leuke activiteiten in hartje Kempen GEEL BRUIST! EN GEEL SPRINGT! Muziek en vertier voor jong en oud

SHOPPEN IN GEEL Braderij en soldenshoppen

GEEL ZOMERT! Het volledige programma

FRINKET Food truck festival Geel Centrum

www.bruisendgeel.be - www.geelcentrum.be


#ZomerInGeel Frinket Food Truck Festival Frinket is het Geelse Food Truck Festival dat de zomer in gang trekt. Je komt er voor gezellige ontmoetingen met vrienden, familie en buren in het mooie stadspark van Geel. Je proeft er van streetfood en drankjes uit de internationale en lokale cuisine. Een 15-tal foodtrucks komen jou verwennen met elk hun specialiteit. Je kan er doorlopend terecht voor lekker eten, een snelle hap, frisse pintjes, een zomerse cocktail of een wijntje. Daarnaast is er animatie en muziek voor jong en oud. Dit sfeervol en gesmaakt driedaags food truck festival kan je niet missen! Doe m met onze ee wedstrijd dialectenVrijdag 19 mei: 16u - 00u en WIN Zaterdag 20 mei: 13u - 00u drankjeto gratis ns! Zondag 21 mei: 13u - 22u Stadspark Geel | www.frinketgeel.be

ApéroTime ApéroTime is een gratis afterwork openlucht aperitief op het gezellige marktplein van Geel. Kom vanaf 17u langs en verwacht je aan een leuke en hippe inkleding, een uitnodigende toog en fijne muziek. Er is geen betere manier om het weekend in te zetten na een drukke werkweek! Een niet te missen zomers initiatief door de organisatoren van HAP Foodtruckfestival en Replay Festival. Vrijdag 23 juni: 17u – 00u | Markt

Haal je wedstrijdformulier bij Toerisme Geel of op www.frinketgeel.be en ga op zoek naar de vragen in de Geelse winkels!


Meer activiteiten en evenementen vind je op www.bruisendgeel.be

Geelse Braderij Kom koopjes jagen vóór de start van de solden! De Geelse Centrumhandelaars gooien de deuren open tijdens de jaarlijkse braderij in de winkelstraten. De straten zijn voor deze gelegenheid verkeersvrij gemaakt. Verwacht je daarnaast ook aan heel wat animatie! Woensdag 21 juni tot zaterdag 24 juni Zondag 25 juni Summer Shopping: winkels extra open van 13u - 18u

Geel Bruist!

Geel Springt!

Het gratis stadsfestival tijdens het braderijweekend zal dit jaar een hoog partygehalte hebben! Het startschot wordt om 19u30 gegeven door de Geelse fuiflegende DB Vox. Het podium wordt ingepalmd door o.a. Buurland, de winnaars van The Band (bekend van tv), Laura Tesoro en DJ Rakka. Bereid je maar voor op een bruisende avond!

Spring de zomer in op één van onze hindernisbanen of andere leuke springkastelen of toon je rijkunsten op de gekke fietskes of go-carts. Het kan en mag allemaal! Geel Springt is een samenwerking met Springkastelen Cools.

Zaterdag 24 juni: 19u30 | Markt

Zondag 25 juni: 14u - 19u | Markt


#ZomerInGeel Festival Special Een festival dat openstaat voor iedereen, maar uitermate toegankelijk wordt gemaakt voor verschillende bijzondere doelgroepen. Sterke muzikale acts afgewisseld met theater, workshops en randanimatie. Donderdag 8 juni: 9u30 | De Waai, De Werft, de bib en grasplein achter het stadhuis

Dwars door Geel Triatlon Geel organiseert in samenwerking met de Geelse Atletiekclub en de stad Geel alweer een nieuwe editie van Dwars door Geel. Kom lopen of genieten van de muziek, attracties en terrasjes!

Zondag 18 juni vanaf 12u | Centrum Geel

Streekproducten- en ambachtenmarkt Een charmant marktplein, een 25-tal kraampjes met de heerlijkste streekproducten, ambachtslui, leuke animatie en gezellige terrasjes.

Woensdagen 31 mei, 28 juni, 26 juli en 30 augustus: 18u - 22u | Markt, Geel centrum

Verklapt Gazet van Antwerpen en RTV komen naar Geel met Verklapt. Het recept: een klapstoeltje, een drankje en een gezellige babbel! Nigel Williams weet het stadspark te vullen en te entertainen met leuke verhalen.

Dinsdag 11 juli: 20u | Stadspark Geel


Meer activiteiten en evenementen vind je op www.bruisendgeel.be

Eurofeesten Het is weer tijd voor de vijfjaarlijkse Eurofeesten. Op vrijdag speelt de Geelse Centrumharmonie het openingsconcert met Jelle Cleymans. De gezelligste Europese sfeermarkt ‘Fiesta Europa’ is ook weer van de partij waar een 40-tal marktkramers afkomstig uit alle hoeken van Europa hun typische streekproducten aanbieden. Ook de dans- en muziekgroepen die de deelnemende delegaties meebrengen, zetten hun beste beentje voor! Het volledige programma van de Eurofeesten ontdek je op www.bruisendgeel.be.

Donderdag 17 augustus tot zondag 20 augustus | Centrum Geel

Cars & Coffee

Boekenmarkt

Wagens, moto’s en bromfietsen ouder dan 25 jaar fleuren de Havermarkt op. Kom genieten van lekkers op één van de pop-up terrasjes van de lokale horecazaken!

Tweedehandsboeken aan kleine prijzen voor kinderen en volwassenen. Kinderauteurs Brigitte Minne (Rosalie) en Mylo Freeman (Prinses Arabella) komen ook langs. Zondag 30 juli: 14u - 18u | Markt

Kunsten- en zuidergektemarkt Meer dan 50 deelnemers demonstreren ambachten en creatieve kunsten. Je vindt er retrostofjes, handgemaakte juwelen, creaties uit hout en natuursteen, schilderijen, kinderworkshops en muziek. Van donderdag 22 juni - 31 augustus elke donderdag vanaf 18u | Havermarkt

Zondag 27 augustus: 14u - 18u | Markt


GRATIS OPENLUCHT

CONCERTEN

IEDERE VRIJDAGAVOND IN JULI & AUGUSTUS VANAF 20U30 JEUGDCENTRUM DE BOGAARD Kom elke vrijdag van de zomervakantie naar de weide van jeugdcentrum De Bogaard en geniet van pure gezelligheid, veel ambiance, straffe podiumacts, steengoede muzikanten en een lekker streekbiertje. Dat is de succesformule van Geel Zomert!

7 juli - 20u30

14 juli - 20u30

Eurovizie

ReEditors

Geena Lisa, Andrea Croonenberghs & Chelsy brengen tijdloze songfestivalklassiekers. Een herkenbare ketting van liedjes die vanaf de eerste noot herinneringen oproepen.

Bereid je voor op een avond met al je favoriete Editors hits. Met vier muzikanten is ReEditors er meer dan klaar voor!

21 juli - 20u30

Paul Michiels

Live brengt hij zijn eigen hits, goedgekozen covers en uiteraard de grootste Soulsister klassiekers. Steeds beter met de jaren …

14 juli - 14u30 (Extra)

Lisa del Bo

Met haar laatste album Jokers & Pokers, naar aanleiding van 20 jaar ‘Liefde is een kaartspel’, schiet Lisa del Bo weer een schot in de roos. Met haar albums heeft ze hét ideale repertoire waarmee ze senioren als het ware een tweede jeugd doet beleven.

Meer info en foto’s op

www.geelzomert.be


W I N!

28 juli - 20u30

The Adele Project

Beleef een stukje van de populaire Adele en geniet van herkenbare nummers als Chasing Pavements, Set Fire To The Rain en vele andere hits!

10 X 10

DR AN

VO O R

KBON

NEN

GEEL Z OMER WWW .BR UISEN

DGEEL

SCHO

L!

T OP

.BE/W

IN

25 augustus - 14u30 (Junior) 4 augustus - 20u30

Aedell Wolff & The Lighthouse

Knetter Kidsband & Ghost Rockers

Knetter is een hippe live band die covers brengt van dé bekendste kinderhits. Kom samen met de Ghost Rockers een mysterie oplossen... Beleef een show vol spanning, avontuur en geheimen!

Aedell Wolff is opgepikt door “De Kunstbende”, een wedstrijd voor jongeren tussen 13 en 19 jaar. The Lighthouse is gekroond tot de nieuwe lichting 2017 van STUBRU! Deze Leuvense band brengt frisse, dansbare popsongs!

25 augustus - 20u30

11 augustus - 20u30

1 september - 20u30

Diamonds on the Rocks

Duplicate

Deze zevenkoppige tributeband neemt het repertoire van Neil Diamond onder de loep. Herbeleef het allemaal terug, samen met deze ervaren en gedreven muzikanten.

Tom Dice

Tom Dice is na een periode van luwte weer helemaal terug met zijn nieuwe plaat: ‘I’ve come a long way’.

Verwacht een sneltrein van hits, originele mashups van nieuwe en oudere nummers die in medley vorm voorbij razen.

Tip! Vermijd lang wachten, koop je drankbonnen nu al bij Toerisme Geel.


Makkelijk in en uit het centrum van Geel

vlotte bereikbaarheid en ruime parkeermogelijkheden

KASTERLEE

TURNHOUT E34

MOL

STATION

MOLSEWEG

6

MEERHOUT Stations straat

OLEN Elsum

1

4 Werft

eld Baantv

2

MARKT AUTOVRIJ

2

t Kollegestraa

3

eg ew

raat

rsst

3

sts

Die

eete Dr. P

BAANTVELD

1

straat Nieuw

5

s Pa

4 5

ANTWERPSEWEG

WESTERLO E313

6

DIEST DIESTSEWEG

Parking Centrum Ecodroom 210 plaatsen, via Baantveld Werft (1 min.) en Markt (4 min.)

ZONE MARKT

Parking Werft en Havermarkt 300 plaatsen, via Baantveld Markt (1 min.) en centrumstraten (3 min.) Parking Pas 150 plaatsen, via Antwerpseweg Pas (1 min.) en Markt (3 min.) Parking Nieuwstraat 170 plaatsen, via Molseweg of Diestseweg Nieuwstraat (1 min.) en Markt (3 min.)

ZONE PAS

ZONE NIEUWSTRAAT

ZONE Parking Lebonstraat STATIONSSTRAAT 30 plaatsen, via Baantveld Markt (1 min.) en Stationsstraat (1 min.)

GRATIS parking Station 170 plaatsen, via Stationsstraat Stationsstraat (1 min.) en Markt (10 min.)

eel #vrijetijdg eel #zomering #instageel um #geelcentr

Like Geel Centrum en Toerisme Geel op Facebook! Volg ons ook op Twitter en Instagram!

Een uitgave van Geel Centrum en dienst Toerisme & Stadsanimatie | Verantwoordelijke uitgever: Jochen Vandeven, Werft 20, 2440 Geel Opmaak en druk: C-Works! | Foto’s: Hilde Veraghtert, Wim Meeus, Michel Vangestel, Kristof Donné, Camille Droogmans, Hans Vangeel

Profile for Hans Claesen

#ZomerInGeel 2017  

Brochure met een overzicht van zomerse evenementen in Geel

#ZomerInGeel 2017  

Brochure met een overzicht van zomerse evenementen in Geel

Profile for cworksbe
Advertisement