Page 1

CVV Achilles Sportlust Glanerbrug 18 februari 2017 ÂŤ Pagina 5:Talent v/d week: Mats Kelderman ÂŤ Pagina 6/7: interview Tijmen Beumer


CVV Achilles – S.V. Sportlust Glanerbrug Aanvang: 14.30 uur Scheidsrechter: J. Otter

DĂŠ derby van gemeente Enschede! Vandaag staat er een spannende wedstrijd op het programma: Achilles tegen Sportlust. Beide clubs hebben een uitgebreide voorgeschiedenis tegen elkaar. Met evenveel winst- als verlieswedstrijden op Achillesbodem belooft het vandaag een kraker te worden! Achilles is het echter aan haar stand verplicht om vandaag te winnen. Met 7 keer winst op een rij staat ons vlaggenschip nog steeds aan kop in de vierde klasse D. De wedstrijd in Glanerbrug eindigde dit seizoen nog in een bloedstollende 2-2. Kan Achilles haar rivaal en concurrent op eigen veld wel verslaan? De laatste weken steekt de Glanerbrugse ploeg niet in haar beste vorm met maar 4 punten uit de laatste 4 wedstrijden. We vinden Sportlust terug op de vierde plaats op de ranglijst. Directe concurrent ASV, plaats 2 met evenveel punten als Achilles, treedt vandaag aan tegen MVV `69, de nummer voorlaatst op de ranglijst. Winst is dus geboden voor Achilles wil ze de koppositie vasthouden vandaag. Vorig seizoen won Achilles thuis met ruime cijfers van Sportlust: 5-0. ( 2x Rogier Beumer, 1x Nigel Jongsma, 1x Rudolf Oostindie) Het eerste doelpunt kwam van de voet van Tom Nieuwenhuis. Hij is inmiddels na een langdurige knieblessure weer op de weg terug en staat weer op het trainingsveld.


STAND: ZATERDAG VIERDE KLASSE D Ges:

1. Achilles Enschede 2. ASV `57 3. PW 4. Sportlust Glanerbrug 5. BZSV 6. Daarlerveen 7. Grolse Boys 8. FC Winterswijk 9. Daarle SP 10. SC Rijssen 11. DRC `12 12. MVV’69 13. Zuid Eschmarke 

13 13 13 15 14 13 13 13 13 14 13 14 13

Pntn:

31 31 24 24 21 20 20 17 17 16 15 9 1

DPV

DPT

53 46 31 34 27 29 28 36 22 19 20 19 13

17 20 20 22 27 22 25 35 28 36 29 46 50

1e periodewinnaar: Achilles Enschede

PROGRAMMA: ZATERDAG VIERDE KLASSE D

14.30u: 14.30u: 14.30u: 14.30u: 14.30u: 14.30u:

Achilles E. DRC `12 Grolse Boys Daarlerveen MVV `69 Sc Rijssen

Sportlust GL Zuid Eschmarke Daarle SP BZSV ASV `57 FC Winterswijk


De selectie van Achilles 1: Naam:

Bart Reinds ( 24 jaar ) Tom van den Engel ( 23 jaar ) Bram Egberink ( 35 jaar ) Mark Altena ( 26 jaar ) Julian Gort ( 23 jaar ) Michiel Nijhuis ( 24 jaar ) Rogier Beumer ( 25 jaar ) Frank ter Horst ( 30 jaar ) Rudolf Oostindie ( 32 jaar ) Ferdi Bos ( 28 jaar ) Job ter Horst ( 22 jaar ) Reint Ramaker ( 21 jaar ) Joost Altena ( 20 jaar ) Daan Dokter ( 33 jaar ) Joost Boers ( 20 jaar ) Paulus Keriakous ( 23 jaar ) Tijmen Beumer ( 19 jaar ) Thijs Tekkelenburg ( 29 jaar ) Tom Nieuwenhuis ( 24 jaar )

Doelpunten:

1 5 7 5 10 3 1 16 1 2


Een interview met...

Talent van de Week Vandaag is Mats Kelderman (7 jaar) het Talent van de Week ! De speler uit JO9-2 ( F2) neemt straks onder andere de aftrap en ook zal hij voorafgaand aan de wedstrijd met de spelers van het eerste op de foto gaan !

Hoe heet je? Mats Kelderman Hoe oud ben je? 7,5 jaar Op welke school zit je? VCO De Kiem In welke groep zit je? Groep 4 In welk team zit je? F2 Op welke positie speel je? Elke keer anders Wie zijn je trainers? Erwin en Jesper Hoelang speel je al bij Achilles? 1,5 jaar Heb je al gescoord? Ja, 3 x Wat is je favoriete club? Manchester United Wie is je favoriete speler? Pogba Wat zijn je andere hobby’s? Ipad en buiten spelen Wat wil je later worden? Profvoetballer Wat eet je graag? Aardappels, wortels en vlees Wat lust je niet? Rode kool Wat is je favoriete TV-programma? Nickelodeon Wat is je favoriete vakantie-omgeving? Op de camping in ItaliÍ Waar heb je een hekel aan? Schoppen en slaan Wat is je allergrootste wens? Dat ik alle Panini voetbalplaatjes heb Wat wordt het vanmiddag (eindstand)? 5-3


Een interview met...

Tijmen Beumer Deze week blikken we met Tijmen Beumer (19) vooruit op de wedstrijd van vandaag. Tijmen, sinds dit seizoen ben je volwaardig eerste selectiespeler. Hoe bevalt het bij al die ‘grote’ jongens? ''Super goed! Veel jongens kende ik ook al goed door mijn broers Rogier en Michiel, die al veel langer in het eerste spelen of hebben gespeeld. Ik kan het goed met ze vinden en kan ook veel van ze leren. Verder speel ik ook nog met een aantal goede vrienden van me, dus ik zit prima op mijn plek.'' Je hebt bij Achilles de gehele jeugd doorlopen. Hoe kijk je terug op die tijd? ''Met een dubbel gevoel. Ik heb hele leuke jaren meegemaakt, maar ook mindere jaren. Voornamelijk in de C-jeugd was het niet leuk. We werden 2 keer laatste met een puntenaantal niet boven de 10. Maar in de andere jaren heb ik heel veel plezier gehad. Leuke trainers, leuke teamgenoten en veel voetbalplezier. Met als hoogtepunt denk ik het kampioenschap in de F.” Kun je je debuut in het eerste nog herinneren ? ''Zeker! Zaterdag 5 december 2015. Het was de uitwedstrijd bij RKSV met als eindstand 3-3. Eerst had ik een wedstrijd gespeeld met het 2de, waarna ik gebeld werd om nog bij het eerste op de bank te komen zitten, waarop mijn antwoord natuurlijk meteen ja was! Ik mocht de laatste 5 minuten invallen met als leuke bijkomstigheid dat ik inviel voor mijn broer Rogier.'' Je speelt dit seizoen samen met je broer Rogier in het eerste. Hoe is het om met hem in één team te spelen ? ''Het is natuurlijk super leuk om samen met je oudere broer te voetballen, waar je vroeger altijd tegenop keek.


Hij heeft mij echt veel bijgebracht. Maar nu we samen spelen is het niet anders dan spelen met de andere spelers. Tijdens de trainingen en wedstrijden zijn het 11 spelers in het veld die het met elkaar moeten doen, en dan is het met Rogier niet anders.'' Waar liggen jouw verbeterpunten? ''Zoals bij iedereen denk ik wel bekend: mijn snelheid. Dat is altijd al een mankement geweest bij mij. Verder is het erg aanpassen geweest toen ik naar de senioren ging. Het is niet meer zoals in de jeugd dat je zomaar rustig een bal kunt aannemen, vaak zit de man kort op je waardoor je handelingssnelheid omhoog moet, maar door te trainen met het eerste en de wedstrijden die ik speel gaat dit steeds beter.'' Wat doe je doordeweeks en in het weekend allemaal, naast het voetbal ? ''Doordeweeks ga ik naar school, en doe ik de opleiding Sport en Bewegen op het ROC. Ook loop ik stage voor mijn opleiding. Bij verschillende plekken geef ik gymlessen. De rest van de tijd werk ik bij de Albert Heijn en voornamelijk in de weekenden ga ik met mijn vrienden om die ook allemaal op Achilles voetballen of hebben gevoetbald.'' Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Sportlust? ''Ik verwacht 3 punten te halen. Wij hebben een sterke periode achter de rug, Sportlust zit in een mindere periode waarin het erg veel gelijk speelt. De wedstrijd uit bij Sportlust speelden wij met 2-2 gelijk. Dit was voordat er dingen veranderd zijn in onze speelwijze. Ik zeg niet dat we het makkelijk gaan krijgen, maar de 3 punten blijven zeker weten in Enschede!'' Tot slot: gaan we ooit nog drie of zelfs vier Beumers in het eerste zien? ''Ik zou het super gaaf vinden, maar ik acht de kans wel klein. Drie Beumers hebben we dit seizoen al eens meegemaakt, maar vier Beumers in het eerste zie ik zelf niet snel gebeuren, ook al wil Michiel nog wel graag weer gaan voetballen voor Achilles.


Terugblik ‌

Dartscup 2017 De SVA heeft op 3 februari de SVA Dartscup 2017 georganiseerd. Met meer dan 50 deelnemers, een groot succes! Eldo Reinds heeft de titel op zijn naam geschreven. De leider van ons eerste elftal en tevens lid van het Achilles dartteam was in de finale tegen Jeroen de Jong met 3-0 te sterk. Eldo gooide dubbel 1 uit en dat was voldoende om de grote beker in ontvangst te mogen nemen. RenĂŠ Manig, vorig jaar nog winnaar, overhandigde hem de beker.

Scary Friday 2.0 Het JAC heeft vorige week vrijdag voor de tweede keer Scary Friday georganiseerd, een enorm spannende spooktocht voor de jeugd ( van 10 t/m 15 jaar). We kijken terug op een zeer geslaagde avond. 32 kinderen gingen het bos in om onderweg een kleine 30 vreemde en enge voorbijgangers tegen het lijf te lopen. Er klonk de gehele avond gegil en geschreeuw in het bos. Af en toe viel er een traan, maar er werd ook enorm veel gelachen. De deelnemers en alle vrijwilligers hebben een zeer leuke avond gehad, net als de organisatie overigens. Het JAC wil iedereen bedanken die deze avond mede mogelijk gemaakt heeft.

Programmaboekje CVV Achilles - Sportlust Glanerbrug  

Bekijk hier het programmaboekje voor komende zaterdag, voor bij de wedstrijd CVV Achilles - Sportlust Glanerbrug

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you