Carnavalsboekje CV De Deurdreiers 2022

Page 1


Al bijna 60 jaar uw partner in Duiven en omgeving Auto accessoires, motorolie en kaarten voor de wasstraat zijn verkrijgbaar bij de werkplaatsreceptie.

Wasstraat roll over! • • • • • • •

Dé Fiat-, Lancia- en Alfa Romeo-specialist van Duiven Verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s Onderhoud van bestelauto’s, campers en caravans Gecertificeerd voor onderhoud/inbouw van airco in alle merken auto’s Onderhoud en reparatie van alle merken auto’s Verhuur aanhangwagens OK benzinestation

SPECIALIST Kastanjelaan 20 Duiven • Telefoon (0316) 26 12 20 • www.autonijland.nl Openingstijden: autobedrijf en wasstraat maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur, benzinestation (onbemand) elke dag van 6.00 tot 23.00 uur

2

Inhoud 04 05 06 08 10 12 14 18 20 23 24 26 31 32 33 34 36 37 38 40 41 42 44 45 46 48 49 50

Gewoon Deurdreien! “Hoe moet dat ook alweer?” Geen optocht, maar een stoptocht! Thijs en Jelle, voor het 3e jaar een ‘gouden duo’ De Raadsman weet zich geen raad Het succes van het Groessens Theater Dorpspomp met een geschiedenis Elf vragen voor Familie van Tilburg 2e procamatie van Prins Thijs de 1e en Adjudant Jelle Dat is mij nou ook wat! Senaat&Convent lied De Grote Groessense Carnavalsshow Splinternieuwe burcht geopend Pronkzitting weer in 2023 Routeplan bouw- en opslagruimte aangepast Vrienden van de prins De eerste zeepkistenrace Brommertoer door de Liemers ‘As gillie willen zuupen moj dat eiges maor betale’ Commissie ‘Gruosna 838’ bestaat 20 jaar De Senioren-Duim… Henk en Bep: Dat kan alleen maar in Groessen! Prins Lucas, Prinses Amber en President Elisa ‘De technieklessen waren nog nooit zo leuk’ Kindercarnaval in Groessen Loos Alarm van boerenkapel tot dweilorkest Alle Prinsen van Deurdreiersdarp In 2022 kan de Deurdreiersvlag weer wapperen! Carnavalsvereniging De Deurdreiers is opgericht in 1959 57e jaargang – seizoen 2021-2022 Redactie: Geert Smits en Daan van Onna Lay-out en foto’s: Ietze Janssen en Eddy de Wild AP Drukwerkservice Velp kamer van koophandel nummer 40121618

Vlees atelier van hetere n 3


Gewoon Deurdreien!

“Hoe moet dat ook alweer?”

Wat is een carnavalsvereniging zonder carnaval? In 2020 werd ik op de 11de van de 11de -toeval of niet- benoemd tot voorzitter van CV de Deurdreiers. Mijn eerste 2 jaar als voorzitter had ik mij toch wel anders voorgesteld. Je kunt zeggen geen lekker begin dan…. Dat klopt, ik had het graag, samen met al onze vrijwilligers, geheel anders voorgesteld. Namelijk gewoon carnavallen, lekker die handjes op de schouders van je voorganger leggen, met de familie of vriendengroep knutselen, bouwen en creatief zijn voor de optocht. Of genieten van de optocht die door het dorp komt. Maar vooral gewoon veel samen zijn en plezier maken. Maar helaas mocht het wederom allemaal niet zo zijn. Vanaf afgelopen september hadden we de draad weer opgepakt en kwam onze vereniging al weer aardig op stoom. De voorbereidingen op een nieuw seizoen waren in volle gang. En de maatregelen namen gestaag af.

Je doet je linker arm naar voren totdat deze in horizontale stand gestrekt staat, hetzelfde doe je met rechts. De handen leg je op de schouder van degene voor je (die met de rug naar je toe staat) en je knijpt licht zodat je enige houvast hebt. Je voelt dat de persoon achter je dit ook bij jou doet. Op de maat van de muziek begin je met lopen. Naarmate je verder gevorderd bent kun je het lopen afwisselen met een sprongetje, een buiging door de knieën of een gek dansje.

Als de maatregelen dan toch weer worden aangescherpt, voelt dat toch als een grote klap. We hebben het besluit eerst nog een paar keer proberen uit te stellen, maar uiteindelijk toch definitief moeten nemen. Alwéér een jaar zonder carnaval! Het meeste verdriet zit er in dat we onze leden niet al die plezierige momenten kunnen bieden. We hopen dat we hen dit gauw weer terug kunnen geven. En dat we het carnaval in Groessen weer groots kunnen vieren met elkaar! Ondanks dat de vereniging al twee jaar geen reguliere agenda heeft, blijft de vereniging een hechte club mensen, die allemaal klaar staan zodra het allemaal weer kan en mag. Ondertussen zitten de Deurdreiers zeker niet stil. Er wordt achter de schermen druk gewerkt aan vele projecten. Daarover kun je meer lezen in dit boekje. Dus ondanks dat er geen carnaval is blijven we gewoon Deurdreien.

Dit is de polonaise, de meest gangbare dans met carnaval. Oohw en carnaval.. dat is het verkleedfeest dat we vroeger vierden met het hele dorp. Er was een feest en een prins en een prachtige optocht dwars door het dorp op zondag! Iedereen was verkleed en er was muziek en bier, het was echt heel gezellig.. Ik hoop niet dat je het al verleerd bent, carnaval. Maar het lijkt alweer zo lang geleden! En we missen het… Eerlijk is eerlijk: ik heb de mooiste prinses en twee ontzettend malle narren thuis rondlopen. Maar carnaval met het hele dorp, dat is onvervangbaar. Een instituut! We hebben de laatste twee jaar geleerd een veranda te bouwen, de zolder af te timmeren, kinderen te maken, op te voeden en thuis onderwijs te geven. We kunnen sterrengerechten koken (of we hebben de thuisbezorgd-app onder de snelkoppeling) en alle series op Netflix hebben we gezien. Maar carnavallen: “Hoe moet dat ook alweer?” Als straks de optocht voorbij komt en je pakt je jas om naar buiten te gaan en er staat ineens een paard in de gang? Schrik niet, dat hoort erbij.. Carnaval is begonnen!

Tot slot wil ik het volgende graag zeggen: In het bijzonder wil ik een woord van dank uitspreken aan onze trouwe leden. Ondanks het beperkte aanbod van activiteiten zijn jullie ons blijven steunen. Allen dank daarvoor.

Uw president Tom Lentjes.

Ralf Diesvelt Voorzitter

4

5


Geen optocht, maar een stoptocht! Afgelopen weken hebben jullie in vele regionale kranten op social media, onze website en zelfs op de radio kunnen vernemen, dat de Deurdreiers een nieuwe samenwerking is aangegaan met onze buren, carnavalsvereniging de Nathalzen. Met onze zeer gewaardeerde buren organiseren en vieren we al regelmatig samen carnavalsactiviteiten. Afgelopen december zochten we elkaar op om het over de reguliere optochten in Groessen en Loo te hebben. Als we het dan toch af moeten gelasten, is het beter om samen naar buiten te treden met het bericht om het gezamenlijk af te gelasten, sprak Rik Booltink uit namens Loo. Vele deelnemers doen tenslotte aan beide optochten mee. Nu we eenmaal dit toch wel droevige besluit samen hebben moeten nemen, kwam het besef pas echt dat er wederom geen optocht zal zijn. Al snel kwam het omdenken en kwam de positiviteit bovendrijven bij de aanwezigen van beide verenigingen. Het idee ontstond spontaan of het toch wel leuk zou zijn, als we een activiteit zouden kunnen organiseren voor iedereen, zodra het weer mag en kan. Iets waar iedereen net als bij de optochten aan mee kan doen.

Beide voorzitters Ralf Diesvelt en René de Kramer oefenen alvast voor de carnavalsstoptocht.

Door al vroeg genoeg een datum te prikken, namelijk zondag 3 juli 2022, hopen we op vele enthousiaste deelnemers aan zowel de stoptocht als bij het maken van de carnavaleske creaties. Binnenkort komt de samengestelde commissie met meer informatie naar buiten en zal de inschrijfbalie geopend worden. Hopelijk hebben jullie er net zo veel zin in als wij!

Carnavalsgroepen, verenigingen, buurten en andere enthousiastelingen kunnen worden uitgedaagd om carnavaleske creaties te bedenken en te maken. Omdat er geen optocht rond gaat rijden, zou een fietsroute kunnen worden uitgezet langs de creaties, waarbij de fietsers even blijven kijken, vandaar het ontstaan van de naam ‘Carnavalsstoptocht’.

6

7


Thijs en Jelle, voor het 3e jaar een ‘gouden duo’ Ja ja, dit is alweer het derde jaar dat u een stukje leest van dit prinsenpaar. De Deurdreiers hebben er 62 jaar lang over gedaan om een geschikt stel te vinden, maar nu hebben ze zo´n gouden duo als prins & adjudant, die laten ze nooit meer gaan! Midden in carnavalsseizoen 2021-2022 beland hebben wij het toch maar rustig, heerlijk. Geen overmatig alcohol gebruik of feesten tot diep in de nacht maar ‘s ochtends weer fris en fruitig je bed uit. Al jaren was er grote concurrentie op carnavalszondag tussen het carnavalsspektakel in de feestburcht en de bingoavond in het Wapen van Groessen. Heel Klarendal trekt uit om de mooiste prijzen te bemachtigen tijdens de bingo. Maar afgelopen jaar hebben de Deurdreiers beiden feesten gecombineerd tot de ‘Grote Groessense Carnavalsshow’ met een online bingo! Samen met de jeugdhofhouding en onze lieftallige oud voorzitster zijn we afgereisd naar de geheime bingolocatie in sportsbar ’t Huys in Arnhem.

Hier werden we met open armen ontvangen maar voor ons was het weer even wennen, na zo’n lange tijd weer in een kroeg te staan. Wat was het mooi om te zien dat iedereen in grote getalen bij elkaar was gekomen om met de bingo mee te spelen. Tijdens de hevige strijd om de mooie prijzen liep het helemaal mis. De bingomachine was niet te temme en sloeg op hol, toen

wou die lekker nemme en vielen er per ongeluk twee glazen bier in het apparaat. Het bier begon zo hard te schuimen dat er geen bingobal meer te lezen was en het spel werd tijdelijk stilgelegd. Toen deze bingostrijd gestreden was zijn we terug afgereisd naar Deurdreiersdarp om de Dubbel D radioshow te bezoeken bij RinoRadio. Dirk en Dirk maakten er een groot feest van en de verzoekjes bleven maar binnenstromen. Dirk draaide de muziek en Dirk deed de verzoekjes, wat een samenwerking jongens! Een speciaal geselecteerd groepje Deurdreiers beoordeelde alle woningen in Groessen en omstreken op het mooist versierde huis. Het was een spannende strijd en het ene huis was nog mooier dan het andere. Maar er kon er natuurlijk maar één de winnaar zijn, (g)Appie gefeliciteerd! Voor komend carnavalsseizoen 2022-2023 hebben de Deurdreiers een makkie, het nieuwe prinsen- of prinsessenpaar heeft zich al een jaar kunnen voorbereiden omdat de prinsenwissel op het laatste moment niet door kon gaan. Zoals het bij ons niet altijd gelukt is, zal voor het nieuwe paar de carnaval vlekkeloos verlopen. Ze hebben nog heel wat uurtjes tijd om de polonaise te leren lopen en na te denken hoe ze het Deurdreiersdarp gaan regeren. En als ze het nog niet aandurven, dan blijven wij gerust nog een jaartje prins & adjudant. Tot snel op het volgende feestje! 3x Alaaf Prins Thijs 1e & Adjudant Jelle Seizoen 2019-2020, 2020-2021 & 2021 bis 2031

Annemarie Welling

Annemarie Welling

Rijnstrangenweg 15 6923 SL Groessen 0316 - 342396 Tel: 06 - 30706539 Mobiel: info@wellinghoeve.nl E-mail: www.wellinghoeve.nl Website: NKC Sitecode: 42050

Rijnstrangenweg 15 6923 SL Groessen 0316 - 342396 Tel: 06 - 30706539 Mobiel: info@wellinghoeve.nl E-mail: 8 Annemarie Welling www.wellinghoeve.nl Website: NKC Sitecode: 42050

Rijnstrangenweg 15

9


De Raadsman weet zich geen raad: een eigen piratenfestival? Mijn eigen piratenfestival! Als Raadsman heb ik nu meer tijd om aan andere dingen te denken. Nu ik al een paar jaar met deze hofhouding, Prins Thijs en Adjudant Jelle, optrek, begin ik ze steeds beter te kennen. Wat een uniek stel maatjes bij elkaar en met hun aanhang, de vrienden van de prins erbij, is het helemaal groot feest. Maar wat mij erg opviel was hun belangstelling voor muziek, Nederlandstalige muziek, en in het bijzonder piratenmuziek. Ik vond dat geweldig leuk, en interessant. Dat bracht mij op het idee om de zolder op te gaan en al mijn vinyl singles en de pick-up naar beneden te halen. In een hoekje op de slaapkamer van ons kleinkind vond ik nog wat ruimte om het op te bouwen. Nu kon ik mijn eigen piratenfestival beginnen. Wat zo apart is aan vinyl is het gevoel en de geur van het hoesje, met daarop de tekst en natuurlijk de foto van de artiest of band. Dat vind je op spotify niet. En dan die A en B kant, en vaak werd de B kant een super hit in de top veertig. Toen ik die oude singles aan het draaien was dacht ik vaak aan de tijd dat ik nog jong was en bij mijn ouders woonde. Wat was het altijd gezellig als er muziek werd gedraaid op de pick-up of met de bandrecorder op de zondagmiddag.

En dat alles is gekomen omdat Thijs en Jelle mij met hun muziek confronteerden, dankjewel jongens. De single van Corry Konings met de titel ‘Een teken van leven’ is nu ook nog erg toepasselijk… Daarin geeft ze aan dat we mekaar niet uit het oog moeten verliezen. Ik verlies de carnavalsvereniging drek nog niet uit het oog. Groetjes, de Raadsman Oh ja, er gaan geruchten dat er stoute plannen zijn dat de Raadsman, de Prins en de Adjudant op een geheime locatie wat piratenplaatjes gaan draaien, de piratenzender gaat weer in de lucht?

Mijn vader had op zondag een zwarte terlenka broek aan met een wit sporthemd en stropdas, zo was dat nu eenmaal vroeger, maar zo gauw die stroopdas af ging en de mouwen van het sporthemd werden opgestroopt en een paar borreltjes er bij, dan ging er bij de muziek nog een tandje bij. Ja, dan was het pas echt feest in de tent. Wat zijn dat fijne herinneringen. En als ik dan nu weer op de slaapkamer van ons kleinkind plaatjes zit te draaien, op mijn eigen piratenfestival, dan komen de herinneringen weer vanzelf naar boven.

10

11


Het succes van het Groessens Theater Het is al begin juli 2020 als zaal Gieling wordt omgebouwd tot een theater met een dinershow, klaar voor het “Groessens Theater”. Het idee is geboren uit het feit dat de Pronkzitting in januari niet door kon gaan vanwege lockdown maatregelen. Aan belangstelling was geen gebrek. De mensen waren heel erg toe aan een uitje zoals dit. Op dat moment mochten we maximaal 100 gasten zittend in de zaal herbergen. Als bezoeker kon je kiezen voor een gewone uitvoering met een borrelplank erbij op vrijdagavond en zondagmiddag. Op zaterdag- en zondagavond was het een heuse dinershow. Optredens werden verzorgd door ‘De vrienden van de prins’, ‘Toneelgroep Das Mooi’ en René van Brandenburg alias ‘Boellie’. De muzikale omlijsting werd verzorgd door ons aller bekende Liemerse zanger/gitarist Peter Loeters. De presentatie werd voortreffelijk ingevuld door Margit Gasseling. De organisatie lag in handen van de Commissie Pronkzitting onder de bezielende leiding van haar voorzitter Kristy Leenders. Sinds februari lag het programma al kant en klaar op de plank, maar na diverse keren uitstellen kon het eindelijk op 2, 3 en 4 juli gebeuren.

Boellie vertelt zijn ervaring

Wat een bijzonder weekend hebben we gehad met ons eerste theater van de Deurdreiers. De rode loper lag uit! Wat een heerlijk en warm welkom voor onze gasten! Als artiest is het de kers op de taart. Ik kan bijna niet verklaren waar hem dit in zit. De warmte in de zaal en de aandacht: het publiek zat met een hapje en een drankje tussen de optredens door zo te genieten van wat ze gehoord hadden of gezien... Met een prachtig stukje muziek en zang op de achtergrond, en dit alles live. Een vol weekend aan de bak, met zelfs twee optredens op één dag. Als een soort familie werkte je samen, met de vrienden van de prins, Das Mooi toneel, licht en geluid, toneelmeester, mensen van de schmink, presentatie en zang van twee geweldige vakmensen, en de geweldige bediening

12

tussen de optredens door. Als Boellie heb ik zelf het idee dat je je ook van een andere kant kunt laten zien. Of het nou Boellie is of Hent uut Gent, een podium vul je anders in, Ik bedoel daarmee dat het niet perse in de buut ton hoeft. Ik wil mijn buut als Boellie van de Bommel heel graag in de buut ton blijven doen, maar dan wel op de pronk! Zelf hoop ik dat het theater een vervolg krijgt, ronde tafels met een hapje en een drankje tussen de optredens door, met muziek en zang.

Kristy Leenders vertelt als voorzitter van de commissie

Wat een enthousiasme bleef er bestaan bij de artiesten en de commissie nadat de pronkzitting definitief niet door kon gaan. Er werd nagedacht over wat wel kon. Het neerzetten van een theater, waarbij we een show zouden geven. Al snel waren we het erover eens dat het wel anders zou moeten zijn als met een pronkzitting. We besloten dat er maximaal drie optredens zouden moeten zijn, maar dat het vooral ‘warm’ moest zijn met mooie muziek er tussendoor. Dat was hetgeen wat Peter Loeters als verassing samen met onze fantastische presentatrice Margit hebben neergezet. Het heerlijke eten en drinken maakte het geheel tot een mooi en bijzonder weekend. En dat tussen alle lockdowns door. Ik ben trots en blij met de samenwerking tussen de commissie pronkzitting, de artiesten, alle mensen voor en achter de schermen en de medewerkers van Gieling. Het is voor ons als commissie belangrijk om de pronkzitting eens per jaar te blijven neerzetten, maar we denken er over na om eens in de twee jaar een extra weekend te organiseren, waarin we het element dinershow terug willen laten komen. We houden jullie uiteraard op de hoogte, wie weet dit jaar nog omdat er geen pronkzitting heeft mogen plaats vinden.

13


Dorpspomp met een geschiedenis Vroeger

Er was eens een pomp in Groessen, toen er nog geen waterleiding was. En het water uit deze pomp was van prima kwaliteit. De meeste woningen pompten water op dat veel ijzer bevatte. De pomp bood niet alleen prima drinkwater, maar voor de pomp was ook een openbare wasplaats. Totdat in 1954 de dorpskern van Groessen werd aangesloten op de waterleiding. De pomp verloor daardoor haar functie. Later bij de aanleg van het Schuttersplein verdween de pomp uit het dorpsbeeld.

Deurdreiers’ cadeau aan de gemeenschap

Wikipedia schrijft dat het een replica is van de oude waterpomp die lang in het dorp stond. Deze replica werd in 1990 geplaatst door carnavalsvereniging De Deurdreiers als cadeau aan de Groessense bevolking ter gelegenheid van het 33-jarige carnavalsjubileum. De pomp bestaat uit een bakstenen voetstuk met houten opbouw. Ze staat niet op exact dezelfde plek waar ze in het verleden stond.

Twee keer aangereden

In 2005 werd de pomp van z’n voetstuk gereden door een bejaarde mevrouw die de controle over haar gaspedaal kwijt was. En begin 2010 werd de pomp weer flink beschadigd door een auto die er tegenaan reed. Deze dader heeft geen briefje achtergelaten.

Mysterieuze ‘ontvoering’ van de pomp in 2003

De Deurbouwers probeerden altijd een actueel dorpsonderwerp te kiezen voor in de optocht. In 2003 werd dat na vele bijeenkomsten, waarbij niet altijd de effectiviteit van het overleg maar meer de gezelligheid gold, werd het onderwerp gekozen: de aftakeling van het dorpsplein. Daarbij werd de ‘verdrietige dorpspomp’ de hoofdrolspeler. Getergd door de aftakeling, het vertrek van zijn vaste metgezellen, de telefooncel en het bushokje, nam hij de benen. Maar daar ging nog wel wat aan vooraf. Nachtelijke verkenningen, hoe was de pomp bevestigd? Er bleek een slot te zitten op het deurtje dat toegang gaf tot de bevestiging. Met hulp van Mathijssen Duiven werd de juiste sleutel gevonden voor het Nemef slot. Toen het deurtje open was bleken er vier moeren te zijn die alvast met kruipolie werden bewerkt en de moeren al wat losgedraaid. Zo rond één uur in de nacht werd de uitvoering gepland en uitgevoerd. Vooraf werd de dorpsagent geïnformeerd en de voorzitter van de carnavalsvereniging. Dan de paardentrailer ernaast, de moeren verder losgedraaid en de pomp voorzichtig opgetild. Een klein probleem ontstond doordat er aan de onderkant een metalen deel zat waardoor de klep van de trailer niet dicht kon.

Leuvensestraat 15 Groessen

(Tekstbijdrage van Sjef van Groningen, namens de bouwgroep ‘De Deurbouwers’) 2003. Alweer een eeuw geleden als je terugkijkt naar hoe het dorp er toen uitzag. Het dorpsplein is in de basis niet veel veranderd maar toen veranderde

er nogal wat. Groessen had het openbaar vervoer, de busverbinding verloren en dat betekende dat het bushokje op het dorpsplein verdween. De telefooncel, jongeren zullen vreemd opkijken, telefooncel?? Was ook al weg. Alleen een kaal plein met auto’s, een bankje en de dorpspomp waren nog aanwezig.

14

15


Dan volgt het vervoer naar een geheime locatie aan de ….weg. Verbazing en bij een enkeling iets meer, maar het geheim bleef tot de optocht goed bewaard. De verdwijning kreeg behoorlijke media aandacht, niet alleen na de optocht maar ook vooraf kreeg de ‘carnavalsgrap’ aandacht. De pomp verscheen in de vorm van een replica op de wagen in de optocht, met daarnaast ook een heuse telefooncel en bushokje. Het was de zwaarste praalwagen die we ooit bouwden compleet met een met klinkers bestraat plein. De telefooncel werd uit Friesland opgehaald , dat was op zich al een hele expeditie. Tijdens de optocht werden flesjes pompwater uitgedeeld. Al met al hebben we veel plezier gehad met voorbereiding, met het bouwen en met de verhalen die rond gingen over “wie zou dat nou hebben gedaan”. Na de optocht is de pomp natuurlijk weer onbeschadigd teruggeplaatst.

Henk van Kerkhoff

Een belangrijk aandeel in herstel- en schilderwerk namens de Deurdreiers ligt bij Henk van Kerkhoff. Hij heeft de pomp in de loop der jaren regelmatig opgeknapt en in de verf gezet. Zo was de pomp ook in 2021 toe aan een grondige opknapbeurt. De slechte planken zijn vervangen en het schilderwerk staat er weer pico bello bij. Een bijzonder woord van dank aan Henk! Laten we hopen dat de dorpspomp de komende tijden ongeschonden doorkomt, ook tijdens de uitvoeringswerkzaamheden van de aanstaande grootse plannen voor ons dorpshart. Zou dan eindelijk een einde komen aan de aftakeling van het dorpsplein?

JMG Accountancy B.V.

Zilverschoon 26a 6922 GV Duiven 0316-283230 16

17


Elf vragen voor Familie van Tilburg Wij feliciteren de familie Van Tilburg met de MKB-onderscheiding als Duivense Ondernemer van het jaar 2021. Voor De Deurdreiers betekent de familie heel veel op het gebied van ondersteuning en onderdak. Al vanaf het begin dat ze in Groessen kwamen wonen zijn we te gast in hun kassencomplex met een bouwplaats voor de prinsenwagen, een kantine en toiletvoorziening. Om onze prettige relatie te bevestigen geven we met de ‘ELF VRAGEN’ extra aandacht aan deze bijzondere familie: Martien, Marian, René en Marco. 1. Wat betekent deze onderscheiding voor jullie? De onderscheiding betekent voor ons een stuk waardering die we hebben gekregen voor ons werk, ons bedrijf en voor de agrarische sector hier in deze omgeving. 2. Meer dan 25 jaar wonen en werken jullie nu in Groessen, nooit overwogen om terug te gaan naar Angeren? Er is wel eens over gesproken, maar geen concrete plannen. We hebben hier altijd genoeg mogelijkheden gehad om te groeien en te ontwikkelen. Daarbij voelden we ons hier al snel thuis in dit mooie dorp. Dat was en is een belangrijke reden voor de keuze om hier te blijven 3. In Angeren was ook carnaval, daar hebben jullie destijds ook iets in mogen betekenen? We hebben inderdaad in Angeren ook meegedaan met carnaval. Marco heeft een aantal jaren meegebouwd met een vriendengroep aan een wagen daar. En René heeft een aantal keren meegelopen met een wagen die gebouwd werd in de buurt waar wij woonden 4. Hoe zijn jullie in contact gekomen met De Deurdreiers? Ik (René) ben kort nadat we hier zijn komen wonen, circa 27 jaar geleden met wat vrienden uit de buurt gevraagd om mee te doen met de wagen uit onze buurt de Oosthoek. Een aantal jaren later gingen we meer over op papier maché en werd de wagen deels op ons bedrijf gebouwd en is Marco ook mee gaan helpen met de wagen en zo in contact gekomen met de Deurdreiers.

6. Het kweken van Hortensia’s was en blijft altijd jullie specialiteit? We hebben altijd wel hortensia’s gehad. In de beginjaren hadden we als hoofdteelt deels Hortensia’s en deels pluischrysanten met als nateelt kerststerren. In de loop der jaren zijn we gegroeid en overgestapt naar alleen maar Hortensia’s 7. Het is best bijzonder om als gezin zo’n groot bedrijf te runnen. Wat zien jullie als jullie kracht of eigenschappen? Goed met elkaar communiceren zowel onder elkaar als met je klanten. Als je daar een goede vertrouwensband mee opbouwt is dat heel veel waard en weet je wat je aan elkaar hebt. 8. Jaarlijks zijn jullie op de pronkzitting aanwezig, welk optreden is jullie favoriet? We hebben vele favorieten. Elk jaar is er wel een ander beter o.a. Boellie, Puur Toeval en de Senaat&Convent. We zouden graag o.a. de Badjassen, PeterPam, de Fratello’s en ook zeker 3xNIX zeker nog een keer willen zien. 9. Stel, jullie zouden daar als artiesten op mogen treden, hoe zou jullie optreden er uitzien? Denk dat we dat maar overlaten aan de profs. Wij kijken liever, haha. Maar als het echt moet doen we het zoals hierboven genoemde stukken. 10. Hoe zien jullie de toekomst ven het bouwen van de carnavalswagens? Het is tegenwoordig steeds moeilijker om een bouwlocatie te vinden, door regelgeving en de verzekering bijvoorbeeld. Desondanks proberen wij natuurlijk wel om onze locaties beschikbaar te stellen voor onze vaste bouwgroepen, het geeft ook veel gezelligheid en is een mooie aanloop naar de carnaval zelf. 11. Wat zouden jullie verder nog kwijt willen? We hopen van harte dat we allen weer zo snel mogelijk normaal carnaval kunnen en mogen vieren, weer gezelligheid en veel blijde mensen om ons heen en dat we dan snel vergeten wat we nu zo missen. Proost en alaaf!

5. Veel tijd hebben jullie gestopt in het bouwen van praalwagens van de Oosthoek, de laatste mocht de weg niet op vanwege het slechte weer, en dat terwijl ie zo mooi gelukt was. Wat doet dat dan met je? Dit was natuurlijk wel een teleurstelling. Er was veel tijd en geld in deze wagen gestoken, dan valt het best zwaar dat je je mooie creatie niet mag laten zien aan de mensen. We hebben zelfs de wagen nog een jaar bewaard maar door corona mocht ook dat niet baten.

online leden

nl Pastoriestraat 42 6921 BX Duiven Telefoon 0316 263 035 info@derksenschoenmode.nl www.derksenschoenmode.nl

18

19


2e proclamatie Prins Thijs 1e en Adjudant Jelle

Proclamatie:

Opening van « De Grote Groessense Carnavalsshow » 14 februari 2021

Ten eerste Lieve Deurdreiers en Deurdreierinnetjes, met trots zit ik, Prins Thijs de 1e, hier samen met mijn kameraad en Adjudant Jelle de proclamatie te lezen We zijn er trots op om er een tweede jaar bij te mogen wezen! Ten vierde De organisatie van Das Groessen heeft Ten tweede flink van zich laten horen. Een nieuwe prins hemme de ‘t Groeeeese gevuul geet namelijk Deurdreiers niet hoeven te zoeken nooit verloren Wi-j hadden toch niks te doen, dus Ze bezorgden de mooiste activiteiten waren we weer te boeken bij je thuis Ook over een derde jaar liggen we al Zo zat heel Groessen voor de buis! te dromen Dus Deurdreiers laat maar komen! Ten vijfde Jelle en ik hebben de sterallures nou Ten derde lekker te pakken Wij zijn jong, we nemme, en wi-j zun Een mooi contract bij Kristy van niet te temme den Ende Studio’s, daar zitten we Maar de corona hakt er aardig in, dat gebakken kunnen we niet zo goed hemme We hadden bij vele films de hoofdrol: Gelukkig wonen we in Groessen, dat We kregen mooie kansen tussen de mooie dorp op het platteland kerstbomen van Paul Janssen Vrijheid, actieve verenigingen, En kwamen zelfs nog aanjagen, met gezamenlijk hand in hand Bennie Meijer’s vrachtwagen!

Beste Deurdreiers en Deurdreierinnen, Hier vanuit de KRISTY VAN DE ENDE STUDIO’s in Arnhem, presenteren wij, Prins Thijs de 1e en Adjudant Jelle van Carnavalsvereniging De Deurdreiers uit Groessen de opening van DE GROTE GROESSENSE CARNAVALSSHOW! We beginnen straks met onze Proclamatie 2021, daarna spelen we twee rondes BINGO. Daarmee zijn mooie prijzen te winnen die beschikbaar zijn gesteld, met dank aan onze sponsors: Snack Counter Braam Eilandplein, Fruitkwekerij De Stokhorst, Vrijkaarten Groessens Theater, Kinderatelier Kaat Zevenaar, Uit Mama’s Keuken Duiven, Firma Staring Groessen, Bij Welling Duiven, JUMBO Jan Heemskerk Zevenaar en Zaal Gieling Groessen. GROESSE !!!!! VEUL PLEZIER VANMIDDAG !!!

LENTJES 20

21


Dat is mij nou ook wat!

Ten zesde Met de Deurdreiers klussen we er lekker op los Bij de grote verhuizing in de Oldenhoek waren wi-j ook de klos De grote loods is ingeruild voor een mooie ruimte, maar die is veel te klein In de toekomst een mooi groot gebouw, dat zou prachtig zijn! Ten zevende Dit jaar kwam het idee van een mini optocht voorbij Dat maakte het kleine kind in iedereen weer vrij Fanatieke Deurdreiers waren bezig om prachtige wagens te knutselen en ideeën te verzinnen, En ze konden lekker warm bouwen, ’n keer niet buuten maar binnen! Ten achtste Dit joar met carnaval heeft d’r niemand meer een pruik nodig Want een bezoekje aan de kapper is voor de meesten zeker niet overbodig Alleen nog een feestneus en dan hemme wi-j de outfit compleet Zo mooi waren we nog nooit verkleed!

22

Ten negende Wij willen we de Rinoceros in het zonnetje zetten deze winterse carnavalsdag En hemme wi-j nou al zin in de samenwerking vanmiddag Met Rino Radio trekken wi-j ‘t hele dorp rond Helaas maar tot een uurtje of negen, dan mogen we alleen nog de straat op met de hond! Ten tiende Wij willen alle Groessenaren bedanken voor de geweldige inzet de laatste tijd Zo raken wi-j het bekende Groeeese gevuul nooit kwijt De mooiste samenwerkingen zijn ontstaan en men helpt elkaar Dat is toch een prachtig gebaar! Ten elfde Ondanks dat het carnavalsfeest helemaal niet kan doorgaan Hebben we er toch wat van proberen te maken, gaan met die banaan En onze superleus blijft gewoon ‘lekker nemme, en zelfs op anderhalve meter zun wi-j niet te temme!’

Ja, dat is mij nou ook wat! Heb je net een stukje geschreven over de Raad voor het carnavalsboekje, vraagt onze Geert of ik de tekst wat aan wil passen. Waarom? Omdat we nu een aantal weken verder zijn, en het verhaaltje natuurlijk betrekking op de corona pandemie had. Ik had een leuk stukje in elkaar geflanst, komt Geert de hoek om. Nu ik onderhand zelf wel moe wordt om van de ene naar de andere lockdown te hoppen, wil ik het er verder niet meer over hebben. Wat ik nog wel met jullie wil delen, is het feestje van de Raad van Elf. Dat was in oktober en werd geheel volgens de toen geldende corona regels gevierd. Met ons feest proberen wij altijd een activiteit te doen, of lokale ondernemers te bezoeken. Nadat wij in de voorgaande jaren o.a. bij de zorgboerderij, de Groene Schuur en de Wellinghoeve geweest waren, was het dit jaar tijd om naar het mooie Loo te gaan. En wel naar schietvereniging Jemmy Tell. Wat is er nu leuker dan dat de Raad van Elf uit Groessen de kogels in de schutterstent in Loo rond laat vliegen. Uiteraard waren onze partners ook welkom op het feest, en uiteindelijk heeft Hettie van Onna de trofee van beste schutter in de wacht gesleept. (ze schoot ook 3 pijlen in de muur in plaats van de kaart). Na het schieten werd er in de Oldenhoek een heerlijke bbq opgediend. Alles is verslonden, dus dat viel in de smaak. Daarna een pubquiz, overigens met een beroerde uitslag maar dat mocht de pret niet drukken. En iedereen ging netjes voor 00.00 uur vrolijk en voldaan weer naar huis. Verder heb ik niks meer te melden, gewoonweg omdat er niks te doen is. Wij willen prins Thijs en adjudant Jelle alvast bedanken voor de afgelopen 2 jaar dat zij de scepter gezwaaid hebben en voor de tijd dat ze ff doorgaan totdat de nieuwe hofhouding bekend gemaakt wordt. Blijf allen gezond, en zodra het kan zien we elkaar zeker bij de carnaval. Alaaf, Gerrie Duits Voorzitter Raad van Elf

23


Senaat & Convent lied Prins Henk nummer één, Prins Jan nummer vier Adjudant één Piet en Prins Koos één Prins René/Pam één, Prins Geert?, nee ’t is Gerard twee Adjudant Theo en Prins Piet nummer drie Met Prins Nico één, Prins Frank nummer één, Adjudanten Frank en Toon d’r bi-j Met Prins Peter één, Prins Cor nummer één Adjudant Bertus en Prins Sjon nummer één Senaat en Convent, wi-j zun Senaat en Convent As old Prins of Adjudant, bi-j de Deurdreiers geland Onze optocht is een feesje Op de pronk een stukske doen “Raoj de Prins” weer elk seizoen

24

Prins Frans nummer één, Prins Niels nummer één Adjudant Wiely, Prins Marcel twee Laatste dondersteen, da’s Prins André nummer één, Wi-j gaon samen aan de slag, voor de carnaval! Senaat en Convent, wi-j zun Senaat en Convent As old Prins of Adjudant, bi-j de Deurdreiers geland Onze optocht is een feesje Op de pronk een stukske doen “Raoj de Prins” weer elk seizoen Tekst: Piet Peters – 10 december 2021 - Melodie: “Een beetje verliefd” (André Hazes) Muziek: Catapult; Aart Mol, Geertjan Hessing, Cees Bergman, Elmer Veerhoff en Erwin van Prehn

25


De grote Groessense carnavalsshow Op zondag 14 februari 2021 werd een corona-proof Deurdreiersprogramma gepresenteerd: Een digitale carnavals-mini-optocht was te zien: er waren heel wat mooie creaties gebouwd. Er werden huizen versierd. Prins Thijs de 1e en Adjudant Jelle droegen hun 2e proclamatie voor en draaiden een online bingo vanuit een Arnhemse studio. In de Rinoceros ging het verder met de Live stream Rino Radio gevolgd door de show van DJ Tom Gerritsen. De dag werd traditioneel afgesloten met de ‘MOES’ van Gieling. In de heuse Drive Thru boerenkool met worst reden de auto’s af en aan! We mogen terugkijken op een unieke en bijzondere dag! Iedereen die op welke manier dan ook hieraan heeft meegewerkt: Heel erg bedankt!!!! Geniet van de foto-impressie op deze pagina’s en kijk nog eens terug naar de filmpjes op o.a. Facebook.

 06-51806019  p.vanremmen@dvvr.nl  www.paulavanremmen.nl

26

27


HANDELSDRUKWERK VERENIGINGSDRUKWERK

RECLAMEDRUKWERK PRINTEN FULL COLOUR

apbolder@chello.nl www.apdrukwerk.nl

AP DRUKWERKSERVICE

VELP

Herman Heijermansstraat 21 • 6882 JX Velp • 026 84 40 876 • 06 21 30 56 78 • 06 24 21 04 68

28

29


Splinternieuwe burcht geopend Zaterdagmiddag 13 november is de burcht voor Feestburcht Gieling officieel geopend door Prins Thijs de 1e en Adjudant Jelle. En dat gebeurde niet door een slap lintje door te knippen, maar omdat Thijs ‘bieleman’ is bij Schutterij EMM moesten ze er allebei aan geloven: een barricade moest geslecht worden. Voor beiden lag er een boomstammetje, die ze moeiteloos aan de kant werkten. Met een aantal functiebekleders gingen ze naar binnen om gezamenlijk het seizoen te starten in gepaste sfeer, geheel conform de corona-voorschriften. De burcht is als truss systeem opgebouwd zodat het eenvoudig is op te bouwen en te demonteren voor de opslag of bijvoorbeeld wanneer de toegang vrij moet zijn voor een uitvaart. De hulp van Thierry Tiedink was van grote waarde bij de ontwikkeling en uitvoering. Behalve Thierry bedanken we degenen die zorgen voor de opbouw en de banners: Henk van Kerkhoff, Ralf Diesvelt, Bertus Ebbers, Frans Raasing en Sjon Gieling.

Dé plek voor jouw liemerse producten!

vlaggen sokken badges stickers en meer! 30

31


Pronkzitting weer in 2023

Routeplan bouw- en opslagruimte aangepast

Bertus Ebbers gaf twee seizoenen geleden aan te stoppen als voorzitter van de commissie pronkzitting. Na 12 jaar als commissielid van de pronkzitting besloot ik van deze mooie commissie voorzitter te worden. Helaas is er sindsdien nog geen pronkzitting geweest. Wel hebben we met dezelfde commissie het Groessens theater neergezet, iets waar we trots op zijn. Dit is ook zeker iets waar we een gevolg aan willen geven, één keer per twee jaar. We hadden gehoopt in januari 2022 weer een echte pronkzitting neer te gaan zetten!! Een mooi programma hadden we voor u in elkaar gezet. Met bekende maar ook nieuwe artiesten die de sprong wilden wagen op het podium van de Groessense pronkzitting. Maar helaas het mocht nog niet zo zijn. We zetten nu alles op januari 2023.

Zoals u weet is er een enorme behoefte aan bouw- en opslagruimte voor verenigingen. Ook weet u vast wel dat Carnavals Vereniging De Deurdreiers hiervoor de samenwerking is aangegaan met Carnavalsvereniging De Nathalzen uit Loo en Stichting Dickens in de Liemers. Als lobbyteam trekken we gezamenlijk behoorlijk aan dit project. Afgelopen jaar waren er bijeenkomsten met diverse partijen, zoals met het Bewonersoverleg A15, Dorpsraad Groessen, wethouders, eigenaren van percelen grond, Rijkswaterstaat, Gemeente Duiven en diverse adviseurs. Gaandeweg concludeerden we dat we ons ‘routeplan’ moesten aanpassen. Hadden we eerst onze hoofdroute Via A15 en Rijkswaterstaat, nu ligt onze route meer via de Duivense politiek en de gemeenteraad. Bertus bedankt! Voor de vele jaren dat je zo succesvol voorzitter bent geweest van de Commissie Pronkzitting.

Ook kan ik met veel trots vertellen dat wij Theo Aleven hebben toegevoegd aan onze commissie. Hij gaat de artiesten ondersteunen en begeleiden. Met zijn jaren lange ervaring verwachten wij zeker dat dit goed gaat komen. Uiteraard hopen wij dat jullie volgend jaar weer in volle getalen komen kijken naar de pronkzitting met al het moois van eigen bodem. Wij beloven er iets moois van te maken. Kristy Leenders Voorzitter commissie pronkzitting Theo Aleven, welkom in deze mooie commissie!

Dat lukt alleen met een goede routekaart en een duidelijk einddoel. Dat einddoel staat omschreven in een door ons uitgewerkt ontwikkelingsplan ‘Bouw en Opslagruimte’. Dit plan omvat een onderzoek naar mogelijke locaties, een kostenraming per locatie, de rol die de Gemeente Duiven zou kunnen spelen en een eindconclusie voor wat betreft de favoriete locatie. Dit plan is op 19 oktober 2021 gepresenteerd aan de gemeenteraad tijdens een ‘Ronde Tafel’ bijeenkomst en daarna aan onze functiebekleders. Het was bijzonder fijn te vernemen en te voelen dat het plan zeer positief ontvangen is. Het is ook fantastisch dat meerdere politieke partijen ons hebben uitgenodigd voor een toelichting. Ze staan er allemaal enthousiast tegenover. Voor ons is dit een ‘boost’ om hiermee verder te gaan, al beseffen we dat het een kwestie van lange adem is. Lobbyteam ‘Bouw- en Opslagruimte Verenigingsruimte’ Geert Smits, Willy Driessen (CV De Deurdreiers), Rik Booltink (CV De Nathalzen) en André Oudendag (Stichting Dickens in de Liemers)

De commissie bestaat uit André Boss, Toos Arends, Theo Aleven en René van Brandenburg

32

33


Vrienden van de prins Goedenavond ladies en gentleman, oh nee goedemorgen, -middag of -avond of wanneer u dit stukje ook leest. Beste Deurdreiers en Deurdreierinnen. ´T zal wel weer ff duren voor we wat mogen doen, maar we hebben toch de koppen bij elkaar gestoken om een paar flessen bier te drinken, oh ja en een stukske te schrijven voor jullie. Misschien wel eens wat van gezien of gehoord, maar nu zijn wij aan het woord. Voor diegene voor wie wij nog onbekend zijn, stellen wij ons graag aan u voor. “De vrienden van de prins”, ik hoor jullie denken: wat moet ik daar van denken. Denk er maar niks bij want wij weten het ook niet. Maar er zit een verhaal achter en dat kunnen we ow wel vertellen: Vroeger (voor corona), was er eens een prinswisseling, nietsvermoedend zijn we daar heen gegaan. Twee van onze vrienden waren er in het begin niet bij, allebei met een geldige reden. Hentje lag te sloapen en Thijs was nog druk bezig (met dat HEK). Niemand had gedacht dat zij een uurtje later als de nieuwe Prins en Adjudant op het podium zouden staan, zelfs de hints lieten ons in de steek. Wat een ….zakken, was de eerste echte reactie, wat hebben ze ons bij de ballen gehad. Na een aantal glazen bier werd het idee duidelijker en duidelijker, ze moesten eens flink teruggepakt worden. Zo is het balletje aan het rollen gekomen en werd er in de avonduren, in een geheime kroeg, ergens aan de rand van Groessen flink gezope… uhh.. geschreven. Nog groter dan het geheim van de prins was ons geheim. Het geheim was zo goed dat we zelf niet meer wisten waar we mee bezig waren. Met behulp van een aantal knappe koppen uit de toneelwereld kreeg het stuk steeds meer vorm. Uiteindelijk

was het dan zover, Pronkzitting 2020. ‘T was vrijdagavond toen de gordijnen open gingen en de mond van zowel Thijs als Jelle wagenwijd los viel, al moet erbij gezegd worden, die staan bijna altijd open. Wij voelden ons opgelicht, dus hebben we Thijs en Jelle er flink doorheen gehaald in een uitzending van ‘Opgelicht’. We hebben een super weekend gehad en de reacties waren goed. Platgebeld, dat werden we. ‘T blijft toch een lastige keuze: Joop van den Ende of Kristy van den Deurdreiers. Zo bescheiden als we zijn, is de keus gevallen op de Deurdreiers. We konden ons gaan voorbereiden voor de Pronkzitting 2021. Deze ging helaas niet door, maar na een lange onzekere tijd was het Groessens Theater een feit. Dat weekend stonden wij maar liefst vier keer op de planken en gingen wij op zoek naar de beste gebarentolk van Nederland. Ook dit was weer een succesvol weekend en misschien hebben wij zelf nog wel het meeste genoten. Want ja, in het echte artiestenleven wordt goed gedronken en geouwehoerd. Wij gaan weer snel verder met het schrijven van een stuk voor de pronk van 2022. Want ja, ook dat komt er weer snel aan, hoe het stuk er dit jaar uit gaat zien, dat zien we later. Tot op de pronk of misschien wel weer een Groessens Theater. Wat we in ieder geval wel weten is dat de nieuwe prins er zes vrienden bij krijgt. Bedankt voor het lezen en tot snel! De vrienden van de prins: Jorijn, Stijn P, Stijn G, Thijs, Reinout en Twan

34

35


De eerste Zeepkistenrace

Brommertoer door de Liemers

Op zondag 12 september 2021 stond de eerste editie van Zeepkistenrace Groessen op de agenda. Het deelnemersveld bestond uit 7 jeugd zeepkisten en 30 zeepkisten in de standaard- en sportklasse. Locatie van het evenement was op en rond het viaduct op De Aa in Groessen. Vol goede moed en enthousiasme denderden de deelnemers het viaduct af om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Onderweg naar de finish moest er een slalom worden overwonnen en een schans, dit zorgde voor het nodige spektakel. Enkele deelnemers gingen zelfs zo hard dat ze met alle wielen los van de grond kwamen. Dit was vermakelijk om te zien voor het publiek. Een enkele deelnemer kon de bocht niet op tijd nemen en belande hierdoor in de strobalen of hij belande zelfs onderste boven. Een helm dragen was voor sommige zeker geen overbodige luxe! In de pauze kwam de bromfiets toertocht van “Gruosna 838” voorbij met een defilé, prachtig gezicht om deze oude brommers voorbij te zien komen. Tussendoor was er ook een concert van dweilorkest Oeverloos, die zorgde voor gezellige muzikale ondersteuning. Na afloop van de race was er een prijsuitreiking, de snelste deelnemers in hun klasse en de mooiste creatie kregen een prijs. Al met al was het een geslaagde en vooral gezellige dag. Volgend jaar zal de tweede editie van Zeepkistenrace Groessen plaats gaan vinden op zondag 11 september. Hopelijk zien we jullie dan!

Als ‘Gruosna 838’ organiseerden we in 2017 de eerste tocht met 18 brommers. De start en finish was Zaal Gieling met een brommertentoonstelling en muziek van de Sinus Groep. Een jaar later stonden er 33 deelnemers aan de start met een spectaculaire start en finish tijdens de Manifestatie Das Groessen. In 2019 waren we te gast in het KDO-gebouw als vertrek- en aankomstpunt en telden we 31 deelnemers.

Remko Willemsen en Stijn Goris

Een korte pauze bij de Olde Beth in Wehl

Op 12 september 2021 beleefden we een topper met 52 brommers. Bijna 100 kilometer werd door de Liemers getoerd. Met een kop koffie en een koek achter de kiezen werd gestart vanuit Den Oldenhoek 6a. Onderweg een korte stop nabij Doesburg. Dan door naar de lunchpauze bij Luuc Smits in Achter-Drempt. Daar bakten Smokie, Jos Lentjes en Yvon van Brandenburg eieren en hamburgers. Daarna weer aantrappen, een korte stop bij de Olde Beth en weer terug naar Groessen waar ze de show stalen vanaf de schans van de eerste Groessense Zeepkistenrace. Wat een prachtig gezicht, al die verschillende merken: Zündapp, Kreidler, Honda, Fantic Oasis, Simson, Jamathi, Hercules, Puch, Laverda en NSU afkomstig uit Westervoort, Duiven, Zevenaar, Groessen, Loo, Beek, Hüthum, Wijchen, Didam, Zutphen, Hengelo, Lobith, Wehl, Babberich en Herwen. Het was prettig samenwerken met onze vrienden van de zeepkistenrace. En dankzij onze steun en toeverlaat Stefan van Gulden hebben we ieder jaar weer een prachtige route. Wat zijn we daar trots op. De vijfde keer ‘brommers kieken’ staat gepland op zondag 11 september met wederom een spectaculaire finish op het terrein van de Zeepkistenrace! Dus alle brommers verzamelen, en meld je alvast aan op: brommerskieken@deurdreiers.nl.

FIRMA STARING Veevoeders, Graan- en Kunstmesthandel, Kleindiervoeders Achtergaardsestraat 17 6923 BE Groessen Tel.: 0316-523272 info@staringdiervoeders.nl

36

“BROMMERS KIEKEN” * 11 SEPTEMBER 2022 VOOR DE 5e KEER DE LIEMERSE TOERTOCHT * Commissie ‘Gruosna 838’

37


‘As gillie willen zuupen moj dat eiges maor betale’ Begin november kreeg ik een mailtje van Geert Smits met het verzoek een anekdote voor het programmaboekje te schrijven. Ik heb inderdaad na 55 jaar lidmaatschap en het vervullen van diverse functies binnen de vereniging diverse leuke en minder leuke dingen meegemaakt. Probleem is echter dat, als je met een groepje bij elkaar zit er uren over kunt praten, maar op papier zetten….. Een van de dingen die me altijd is bijgebleven zijn de huis-aan-huis donateursacties of een bijdrage voor het kindercarnaval. Op de meeste plaatsen werden we hartelijk ontvangen maar we hadden helaas ook de ‘bekende adressen’ waar je te horen kreeg ‘As gillie willen zuupen moj dat eiges maor betale’. En wat denk je……. na afloop van het kindercarnaval kregen alle kinderen bij de uitgang een traktatie, en die bewuste mensen maar graaien en dan ook nog aan je durven vragen of ze nog een presentje mochten meenemen voor een ziek kind thuis! Nou, dan moest je echt wel even tot tien tellen!

In de tijd dat ik in het bestuur zat, moesten we afrekenen met de mensen die aan de controle zaten. Toen vormden Bart Stokman (ome Bart), Beernd Lendering en later aangevuld met Wim Hendriks (Willem van Sient) de mannen van de deurcontrole. Ome Bart met de armen op de geldkist, en Beernd kleurde met de stempel heel Groessen blauw. Als je als bestuurslid dienst had ging je regelmatig naar achteren om te Beernd vervulde deze functie nog jarenlang kijken hoe het ging en vroeg je of de mannen nog een borreltje lusten. En als je dacht dat iedereen wel binnen was, ging je vragen of je al kon afrekenen. Dan werd je meestal weg gebonjoerd met de opmerking ‘hoe kom je daar nu bij, er kunnen er altijd nog wat komen…wij maken wel uit wanneer we willen afrekenen’. Op een gegeven moment kwamen ze naar het podium gelopen, de ober achter hen aan met een paar borrels op het dienblad. En dan kon het tellen beginnen. En wat waren ze trots, alweer meer dan de vorige keer! Na het tellen van de centen nog een karbonade met frites en hun avond kon niet meer kapot. Maar als jij dienst had was jouw avond helemaal kapot. Later toen het de vereniging financieel weer iets beter ging, brachten we de mensen van de controle met Kerst een pakketje met dank voor de goede zorgen. Bij Beernd moest je hard lopen want dan kreeg je het pakketje achter je aan geslingerd. Dus de volgende keer wachten tot Beernd niet thuis was en het pakketje afgeven bij zijn moeder. Bij Willem van Sient moest je zorgen dat je een paar uur de tijd had. Aan de keukentafel bij een gloedheet fornuis kwamen dan altijd mooie verhalen voor de dag. Al met al toch hartstikke mooie herinneringen.

Bart Stokman en Beernd (Bennie) Lendering, met de sigaren-geldkist en het stempelkussen, dat was toen de hele deurcontrole.

Mooie carnaval! Smokie

Smokie: “Het is nooit te laat… de Kermis in de Dorpstraat!”

Liemers Hobby Cirkel

. .Sound & Light TG Tom Gerritsen Drive-in show

Gespecialiseerd in licht en geluid

Beekseweg 21H 7031AT WEHL

38

Meer informatie:

BENT U GRAAG CREATIEF BEZIG? Powertex - homedecoratie vriendinnenparty - kinderworkshop Harten/stenen&porselein - stiptechnieken Alle materialen zijn op voorraad te koop

Kijk op www.atelier-dorothy.nl of even bellen 06-40678556

39


Commissie ‘Gruosna 838’ bestaat 20 jaar

De Senioren-Duim…

Het begon allemaal in 2001 toen op initiatief van René van Brandenburg het idee van een feest in de sfeer van een echte Mokumse kroeg werd bedacht. Het uitgebreide verhaal over het ontstaan staat op de website van De Deurdreiers. In 2002 startte de eerste Amsterdamse Live Avond met optredens van Lesley Williams, Peter Borkes en Emile Hartkamp. Tot en met 2015 zijn er heel wat artiesten in Groessen geweest, o.a. Renee de Haan, Marianne Weber, Koos Alberts, Sugar Lee Hooper, Arne Jansen, Jannes, Dennie Christiaan, Corry Konings, Imca Marina, George Baker, René Schuurmans, Ronnie Ruysdael, Bonnie St. Clair, Jan Keizer en Annie Schilder, Henk Wijngaard en Stef Ekkel. Door ‘uitputting’ van de formule en concurrentie in de regio heeft de commissie een nieuwe naam uitgedacht, waaronder je allerhande thema’s kunt organiseren. Het werd ‘Gruosna 838’, gebaseerd op het jaartal 838, toen Groessen voor het eerst in de ‘geschriften’ voorkwam onder deze naam. Het eerste nieuwe thema in 2016 was ‘De jeugd van vroeger’. Alle vroegere medewerkers uit de disco’s en soosgelegenheden uit vroeger tijden uit Groessen, Duiven en Loo deden mee. Er volgde nog een Schlagermiddag, brommertoertochten en al bijna 3 jaar wordt geprobeerd om ’75 jaar vrijheid vieren we samen’ uit te voeren. Zou het dan eindelijk op eerste Paasdag 2022 gaan lukken??

Elk jaar reikt de Prins van de Deurdreiers in goed overleg met de Senioren Sociëteit Groessen “De Senioren-Duim” uit. Wij bedachten in 2015 samen met het bestuur van de Deurdreiers, om jaarlijks een Senioren-Duim te gaan uitreiken aan een lid van de Senioren Sociëteit, die zich bijzonder verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor onze gemeenschap. Er is toen geen moment gedacht, dat er een jaar zou zijn dat dit niet zou kunnen, omdat een virus alle festiviteiten, zoals de carnaval stil zou leggen. Maar toch in 2021 en ook in 2022: geen carnaval, geen optocht en dus ook geen Senioren-Duim. Ook voor de Senioren Sociëteit betekende dit dat we onze eerste activiteiten in 2022 hebben moeten annuleren en zal de Senioren-Duim wederom niet uitgereikt gaan worden.

Dat belooft een ouderwets gezellig feest te worden met veel Duits- en Hollandstalige meezingers op muziek van orkest De Retteketet Showband en de artiesten Ronnie Ruysdael en Peter Borkes. De entree bedraagt € 10. E-tickets zijn via www.deurdreiers te koop, of kaarten via de commissieleden Geert, René, Rob, Sjef, Peter, Theo, Rob of bij Zaal Gieling. De lage entreeprijs is te danken aan de sponsors Tempodeur, VIG-support, Assurantiekantoor Lentjes en Zn., Argi Didam, Berendsen Natuursteen, Gemeente Duiven, Branch Media, Van Wely Dakdekkersbedrijf, Van Ussen Tweewielers en Zaal Gieling.

Eerste Paasdag 17 april 2022 met Ronnie Ruysdael, Peter Borkes en de Retteketet Showband

40

De leden van de Senioren Sociëteit, die de afgelopen jaren de Senioren-Duim in ontvangst hebben mogen nemen zijn: In 2016 voor de eerste keer uitgereikt aan Wilhelmien Wilting In 2017 aan Piet Gilles In 2018 aan Wilhelmien en Bep Elfrink In 2019 aan Irene Terhaerdt In 2020 aan Nol en Ria Boerboom In 2021 en in 2022 is geen uitreiking vanwege de corona-pandemie!! Beste mensen, wij gaan ervan uit dat er de komende maanden een oplossing gevonden zal worden hoe we corona kunnen beteugelen en of horen hoe we hiermee om moeten gaan. Ik begrijp dat de Deurdreiers druk bezig zijn, een alternatief te organiseren voor het carnavalsplezier dat we ook in Groessen hebben moeten missen. Wij wensen de Deurdreiers hierbij alle succes toe en in plaats van een 3xalaaf: Maak er wat van!! Sjef Holland, voorzitter Senioren Sociëteit Groessen

41


Henk en Bep: Dat kan alleen maar in Groessen! De activiteiten van carnavalsvereniging De Deurdreiers in Groessen waren tijdens het burgermeesterschap van Duiven altijd heilig. Wij sloegen de carnavalsoptocht en pronkzitting nooit over. We stemden onze wintersportvakantie er altijd op af. Wij zijn nooit teleurgesteld. Onze verwachtingen werden bij deze activiteiten steeds overtroffen. De wagenbouwers en groepen kwamen met de mooiste creaties voor de dag. Soms ging het over alledaagse dingen, soms over zaken, die Groessen echt dwars zaten: de Betuweroute en de A 15. De politiek werd nogal eens op de hak genomen. Datzelfde gold voor de pronkzittingen. Soms werd het randje opgezocht. Maar nooit hadden we het gevoel, dat er een grens werd overschreden. Er werd ook voortdurend vernieuwd. Er vielen bouwploegen weg en er kwamen ook steeds weer nieuwe voor in de plaats. Het was indrukwekkend te zien hoeveel wagens en groepen voorbijtrokken in de Dorpstraat. Bij elkaar straalden ze heel veel enthousiasme en saamhorigheid uit. Daar munt Groessen altijd in uit.

“Dat kan alleen maar in Groessen!”, moest ik na elke act in een van hun veelgeprezen filmpjes uitroepen. Ik heb die kreet daarna op veel momenten herhaald: gewoon, omdat Groessen zich telkens weer wist te onderscheiden van de andere twee dorpen, die de gemeente rijk is. Maar ook op facebook zien we, dat inwoners zich nog wel eens bedienen van deze kreet. Groessen mag trots zijn op haar carnavalsvereniging en vele andere verenigingen. Waarin een klein dorp groot kan zijn. “Burgemeester Zomerdijkweg 2000-2013, mevrouw Zomerdijk Zijookweg“, kregen wij bij onze laatste carnavalsoptocht op een sticker in de hand gedrukt. Gelukkig is het nooit helemaal zover gekomen. We bezoeken de carnavalsoptocht niet meer, maar we hebben sinds 2014 wel elk jaar met plezier de pronkzitting bezocht. Dit jaar was het geen pronkzitting, maar een dinershow met onder meer een schitterend optreden van Pammetje. Henk en Bep Zomerdijk

Maar daar kregen de wagenbouwers en artiesten tijdens de pronkzitting ook weer wat voor terug: massale publieke belangstelling tijdens de optocht en volle zalen tijden de pronkzittingen. Het zijn ook activiteiten met een hoog reüniegehalte. Ook voor ons. Het is fijn vertrouwde gezichten terug te zien. Oud-inwoners, die elk jaar weer terugkomen naar de optocht en pronkzitting is heel gewoon. Op het podium bij de pronkzitting vindt ook steeds vernieuwing plaats. Artiesten vetrekken, maar er verschijnen ook steeds weer nieuwe. Wat we nooit zullen vergeten, dat 3xNiks ons eeuwige roem in Groessen heeft bezorgd. We hadden nooit verwacht, dat 3xNiks zo’n voorspellende visie had.

Installatiebedrijf Bolder BV Electra Loodgieter Verwarming

Groessen Mob: 06 - 22 231 298

Sanitair Warmtepompen

Een mooie stralende huid begint hier Schoonheidssalon Renate Pinkslo 11 6923 CH Groessen (06) 20 42 47 56 www.schoonheidssalonrenate.nl

www.ibb-groessen.nl info@ibb-groessen.nl

42

43


Prins Lucas, Prinses Amber en President Elisa

‘De technieklessen waren nog nooit zo leuk!’

Zaterdagmiddag 13 november was het eindelijk zo ver: de jeugdprinsenwisseling. Een ouderwets gezellige middag in Jeugdfeestburcht Rinoceros.

Kinderen van de IKC Joannes en de BS Bernadette bouwen wagentjes

In Groessen en in Loo is het carnavalsseizoen toch een beetje begonnen! IKC Joannes, de Bernadetteschool, Stimuleringsfonds Sterk Technisch Onderwijs (STO) en de carnavalsverenigingen De Deurdreiers en De Nathalzen hebben de handen ineengeslagen. De kinderen van groep 8 van IKC Joannes en de kinderen van groep 7/8 van de Bernadetteschool werken aan een klein carnavalswagentje die zij zelf ontworpen hebben en onder begeleiding van een paar vrijwilligers van de Kinderen uit groep 8 met hun creatie in carnavalsverenigingen ook zelf maken. De Den Oldenhoek technieklessen waren nog nooit zo leuk!

Samen lekker feesten!

Het begon met wat lekkere feestmuziek met natuurlijk een polonaise, een spelletje en een hapje en een drankje. Daarna was het tijd voor de ‘oude’ Prins Quinten Janssen en Prinses Nine Stokman om af te treden. Ze werden met alle eer bedankt voor hun inzet en gezelligheid. Natuurlijk kregen ze een mooi aandenken mee naar huis.

Het thema hebben de kinderen zelf bedacht

Tijd om te loten!

Voor veel functies in de jeugdhofhouding was het dringen geblazen. Er werd live geloot. Heel spannend! Lucas Verheij is de gelukkige en mag zich dit seizoen Jeugdprins noemen met Amber Meijer aan zijn zijde als Jeugdprinses. Elisa van den Dam zal iedereen dit jaar toespreken als president. De jeugd heeft de toekomst, en met de toekomst van Groessen zit het zeker wel goed! Prins Lucas en Princes Amber gaan voorop! Daan en Miriam Verheij

Hoe ziet dit project eruit? De kinderen hebben samen met hun juf bedacht wat een geschikt thema is voor hun wagentje en ze hebben schetsen gemaakt. Op basis van deze input hebben een aantal vrijwilligers van De Deurdreiers en De Nathalzen het geraamte voorbereid. Op de Elfde van de Elfde kregen de kinderen een presentatie over het bouwen van een carnavalswagen en kregen ze het geraamte van het basiswagentje te zien. Vanaf het nieuwe kalenderjaar tot aan de carnavalsviering op school gaan de kinderen 1x in de week een middag ‘bouwen’ aan hun carnavalswagentje. Het thema houden we nog even geheim... We gaan er met elkaar iets moois van maken! ALAAF! Met vriendelijke groet, Loekie Welling Directeur IKC Joannes en BS Bernadette

Op de Elfde van de Elfde kregen de kinderen een presentatie over het bouwen van een carnavalswagen, door v.l.n.r. Prins Thijs de 1e, Adjudant Jelle en bestuurslid Geert.

ALLESALLES OP HET VAN: VAN: OPGEBIED HET GEBIED

Kampstraat 38 - 6923 Groessen Kampstraat 38 -AK 6923 AK Groessen www.vleeming-bouw.nl info@vleeming-bouw.nl info@vleeming-bouw.nl www.vleeming-bouw.nl

tekst, video, magazine www.geurtsmedia.nl

44

45

• NIEUWBOUW • NIEUWBOUW • RENOVATIE • RENOVATIE •VERBOUW •VERBOUW

Tel. 06Tel. - 23 3500 5235 52 0600 - 23


Kindercarnaval in Groessen Beste Deurdreiers en Deurdreierinnen, Ook wij als commissie kindercarnaval konden net zoals heel veel anderen in 2021 helaas niet doen wat we in een normaal carnavalsjaar wel doen. Gelukkig hadden jullie vorig jaar toch nog een carnavalsfeest op school, compleet met eigen jeugdprins Quinten Janssen, jeugdprinses Nine Stokman, jeugdpresident Cas Holkenborg en hofdames Maartje Lentjes en Victoria de Jong. Alle andere kinderen uit groep 8 kregen ook functies binnen de hofhouding zoals je verder in dit artikel kunt lezen.

De eerste activiteit was jullie eigen jeugdprinswissel op zaterdag 13 november in de Rinoceros. Deze middag hebben we officieel afscheid genomen van de jeugdhofhouding van vorig jaar. Jeugdprins, jeugdprinses en jeugdpresident kregen als dank een oorkonde en onderscheiding voor hun inzet. Tijdens deze middag hebben jullie er samen met elkaar een leuk feestje van gemaakt. Aan het eind van de middag was er natuurlijk de loting van de nieuwe jeugdhofhouding. Helaas mochten daar dit jaar de ouders niet bij zijn, dus het was extra spannend voor iedereen.

Jeugdhofhouding seizoen 2021-2022:

Heel veel kon er het afgelopen jaar niet doorgaan. Maar ondanks dat er afgelopen jaar geen optocht was, het plezier van wagenbouwen, tienercarnaval in de Rinoceros, kindercarnaval op de maandagochtend, is er toch nog een mooi feestje voor jullie geweest op school. Dank hiervoor aan de inzet van de schoolleiding, de docenten, ouderraad en de Deurdreiers. Op zondag waar we normaal de grote optocht hadden, hebben de Jeugdprins en -prinses tijdens de livestream de bingo voor de jeugd gedaan. Dit was erg gezellig. Ook hebben een aantal van jullie meegedaan met het maken van een mini carnavalswagentje / optocht. Hier kwamen erg leuke creaties voorbij. En omdat er zoveel niet door kon gaan in het afgelopen jaar hebben we aan het eind van het schooljaar als Deurdreiers bijgedragen om voor alle kinderen op school een leuk clownsoptreden te verzorgen.

Prins: Lucas Verheij Prinses: Amber Meijer President: Elisa van den Dam Hofdames: Robée Demilt en Noor Derksen Narren: Jurre van de Broek en Abel Vedder Jeugdraad van Elf: Corné Bomers, Lucas Bouwman, Niels Derksen, Geert Gerritsen, Sem Jahn, Casey Jansen, Ivo Meijer, Tiego Melenhorst, Loïs van Mullem, Thije Palm en Noa Stokman Deurdreiertjes: Jasmijn van Dapperen, Ties Gieling, Jasmijn Huibers, Jens Jonker, Lotte Sportel en Cerys Markillie Minigarde: Kevin Boss, Mirte Boss, Emma van Gaalen, Reza Leenders, Ise Luik en Liz Uffing Dansgarde: Leah Buitelaar, Suus Elfrink, Vayèn van den Dam, Lieke van Groningen, Lotte van Groningen, Noa Jahn, Elin Jonker, Saar Spaan, Fenna Steneker, Kim Strijk, Mies Tiedink, Liugina Ubing en Hannah van Wely Wij wensen jullie allemaal een onvergetelijk mooi carnaval. Ook al zal het waarschijnlijk niet veel verschillen van vorig jaar. Na de gezellige middag in de Rinoceros was er die avond helaas geen Prinsenbal waar de nieuwe hofhouding zich had mogen presenteren. En op het moment van schrijven lijken er helaas weinig mogelijkheden om iets te organiseren. Maar wie weet, misschien is er toch nog iets van te maken. Via school en de media houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen van wat er eventueel wel weer kan en mag. De leden van de Commissie Kindercarnaval Sandra Boss, Miriam Verheij, Linda Steneker, Toos Arends en Jürgen Boss. 3x alaaf !!!

Craniosacraal & Viscerale Therapie Orthomoduculair Therapie Sport Medische Begeleiding Manuele Lymfedrainage Bijzondere Curator -voor kinderen- in Jeugdzaken

46

47


Loos Alarm van boerenkapel tot dweilorkest

Alle Prinsen van Deurdreiersdarp

Loos Alarm, een dweilorkest dat hoofdzakelijk bestaat uit leden van muziekvereniging Excelsior Loo soms aangevuld met een paar enthousiaste muziekkanten van buurtverenigingen die graag meedweilen.

Seizoenen 1958 – 1959 t/m 1968 - 1969

Drikkusman I (Jan van den Borne) twee jaar, Theo I (van Kerkhoff Sr.), Herman I (Stuart), Jan I (Derksen), Henk I (van Kerkhoff), Piet I (Berendsen), Jan II (Rutten), August I (Kruis), Ben I (Godschalk) en Piet II (Dikker).

Seizoenen 1969 - 1970 t/m 1979 - 1980

In de vorige eeuw trad Excelsior rond de carnavalstijd regelmatig op als boerenkapel, en had daarmee ook buiten Loo, in de regio en in Duitsland veel succes. Nadat de boerenkapel ter ziele was gegaan en men een beetje ongeorganiseerd muziek maakte tijdens carnaval werd er eind vorige eeuw door een aantal leden van Excelsior een dweilorkest opgericht onder de naam LOOS ALARM. De eerste jaren was Loos Alarm alleen actief tijdens het carnaval van de Nathalzen in Loo, totdat er begin deze eeuw een uitnodiging kwam van de Deurdreiers om mee te doen met de optocht in Groessen. Sindsdien zijn we vaste gast in de Deurdreiers optocht, wat we met veel plezier doen. Regelmatig komen er verzoeken bij ons uit andere plaatsen om met optochten op zaterdag, zondag of maandag mee te doen maar we blijven de Nathalzen en Deurdreiers trouw… Lekker op de fiets! Alaaf!

Johan I (Hendriks), Harry I (van Aalst), Albert I (van Kerkhoff), Ton I (Lucassen), Theo II (Aleven), Theo III (van Kerkhoff), Nol I (de Haan), Joop I (Dikker), Gerard I (Roordink), Harry II (Aaldering) en Jan III (Willemsen).

Seizoenen 1980 - 1981 t/m 1990 - 1991

Cees I (van Engelen), Louis I (van der Velden), Bertus I (Verweyen), Jan IV (Raasing), Jos I (van den Borne), Ben II (Sanders), Sjef I (Holland), Theo IV(Gieling) en Jan V (Lentjes), Ben III (Derkzen), Jan VI (Arends) en Henk I (van Kerkhoff).

Seizoenen 1991 - 1992 t/m 2001 - 2002

Koos I (Koning), René I (van Brandenburg), Sjoerd I (Geurts), Gerard II (Spaan), Piet III (Peters), Nico I (van Kerkhoff), Frank I (Witjes), Hans I (Hubers), Geert I (Smits), Marcel I (Willemsen) en Sjef I (Holland).

Seizoenen 2002 - 2003 t/m 2012 - 2013

Ruud I (Kampschreur), Bas I (Derksen), Geert II (Visser), Rob I (Thuis), Peter I (Berendsen), Willy I (Driessen), Sjef II (van Groningen), Cor I (Bolder), Sjon I (Gieling), Frans I (Raasing) en Leo 1e (van Onna).

Seizoenen 2013 - 2014 t/m 2023 - 2024

Niels I (Meijer), Marcel II (Limbeek), André I (Boss), Ralf I (Diesvelt), Gerrie I (Duits), Roland I (Vedder) en Thijs I (Steentjes).

Voor alle klussen in en rondom uw huis! Heeft u vragen of wilt u een afpraak maken?

Tel: +31 0613107201

48

49


In 2022 kan de Deurdreiersvlag weer wapperen! Laat ‘m wapperen van 25 tot 29 februari! Wat er in het Carnavalsweekend toch nog gaat gebeuren of niet gaat gebeuren, de Deurdreiersvlag gaat weer in top!

Palm

Laat ‘m ook wapperen op in het eerste weekend van juli! We verwachten een prachtige CARNAVALSSTOPTOCHT, een mooie gelegenheid om de vlag te laten wapperen! Laat u de Deurdreiersvlag ook wapperen? Ze zijn te bestellen via een link op onze website www.deurdreiers.nl en ook nog tegen aangepaste (Corona) prijzen. De vlag wordt bij u thuisbezorgd. 70 x 100 cm van € 15,00 100 x 150 cm van € 25,00

nu voor € 11,00. nu voor € 22,00

Met de aankoop van zo’n vlag steunt u ook nog onze activiteiten!

OPROEP Wij laten ze in feestdorp Groessen lekker wapperen De Deurdreiersvlag geet uut!! Doe met ons mee!

Persoonlijk advies

op maat Lentjes en zn

ijk advies

maat

1953.50

B GRO IJ EEN TE B EUR T

A GRAPK TIS!

• APK-KEURING • ONDERHOUD • REPARATIES • AUTO DIAGNOSE • AIRCO SERVICE • SCHADE HERSTEL Wij repareren en onderhouden alle merken personen-, bedrijfsauto’s en campers. Wij staan garant voor degelijk onderhoud en assurantiekantoor voorzien u graag van een persoonlijk- en deskundig advies.

Lentjes en zn

assurantiekantoor

Sinds

1953.

www.lentjesenzn.nl Bel voor meer informatie, een afspraak of offerte 0316-342600

assurantiekantoor

Sinds Lentjes en zn

Autobedrijf

www.lentjesenzn.nl

P.Palm & Zn • Dorpstraat 3 Groessen info@palmgroessen.nl • www.palmgroessen.nl 51


Beste Deurdreiers en Deurdreierinnen, Opnieuw geen Carnavalsseizoen op het gebruikelijke moment van het jaar. Wij hoeven de huidige situatie niet uit te leggen. Op het moment dat u deze info leest zal de horeca wellicht net weer geopend zijn. Wij zijn ondernemers en zien altijd mogelijkheden, 2021 was k.. voor de complete samenleving maar als je kijkt wat er desondanks toch is gedaan bij ons aan de Dorpstraat dan putten we daar de energie uit. Wij hebben duizenden maaltijden in de weekenden verzorgd vanuit het concept Gieling to Go. Even hebben we nog gedacht om dit een blijvende service te laten worden. We hebben veel positieve reacties gekregen over kwaliteit en portionering maar onze echte passie kunnen we toch nog beter aan tafel bij u brengen. Wij hebben een gezellig theater weekend gehad begin juli. Toch nog een vleugje Carnaval in 2021! De Italiaanse avonden in onze buitentuin waren van absolute topklasse. Een heerlijk diner met passend wijntje (of 2) voor diegene die wilden. En tot ’s avonds laat op het terras in de buitenlucht. Italiaanser kan niet. In het najaar, toen het ook weer even kon, was de traditionele Wildavond ook weer een groot succes getuige de reactie van de vele gasten. Het hele jaar hebben we natuurlijk ook met De Stokhorst de samenwerking goed voortgezet waarbij we veel klanten kunnen verblijden met onze gerechten. Kortom, best wel lichtpuntjes waar we ons aan vasthouden. We weten dat u ons weet te vinden als het dadelijk allemaal weer kan. We gaan in ieder geval extra thema avonden in de agenda opnemen! Maar we verwachten toch ook zeker dat we een feestje kunnen bouwen als De Deurdreiers samen met De Nathalzen de alternatieve optocht gaan realiseren. Laten we ons daarop al vast gaan verheugen Beste Deurdreiers en Deurdreierinnen, hou vol, dat doen wij zeker ook! Namens het complete team van Zaal Gieling Groessen Rob Gieling

52