Page 1

ESPECIAL ALBIOLADES a l’interior PUBLICACIÓ ESPECIAL I SUBVERSIVA MAIG 2012

No respecten els símbols nacionals ni durant la Diada

Treuen fonts i bancs de les places i posen càmeres de vigilància als carrers

Pretenen gastar 3 milions en llibres sense escoltar la comunitat educativa.

Acomiaden 21 persones de Badalona Comunicació.

Ressusciten la bombolla immobiliària com a remei a la crisi.

més a l’interior

UN ANY DE PP A L’AJUNTAMENT “Poniendo orden” i d’altres bestieses Ja ha passat gairebé un any des que el Partit Popular va guanyar les eleccions municipals. Ho van fer després d’anys d’oposició demagògica, sensacionalista i amb un alt contingut racista. Els del PP van aconseguir ser el centre de la campanya amb les seves provocadores promeses i mentides, i diners, aquesta gent s’hi va deixar molts diners. Amb la

complicitat de CiU es va consumar el desastre: Xavier Garcia Albiol, un personatge mediàtic fabricat a la caverna ideològica i propagandística del PP, es convertia en alcalde de Badalona. I el partit que persegueix la nostra llengua i cultura arreu dels Països Catalans i que pretén eliminar els nostres drets socials, governa a la nostra ciutat. La pu-

blicació que tens a les mans vol resumir i fer memòria d’aquest primer any de govern municipal. No fan gaire soroll, i miren de controlar els mitjans publicitaris per tenir-nos en un estat de normalitat i certa somnolència. Però mica en mica estan fent forat amb les seves polítiques racistes, antisocials i espanyolistes. No badem!!!


DESEMBRE 2011

JUNY 2011

Imposant els seus símbols

“Obliden” penjar la bandera d’alliberament gai al balcó

Mig any després d’assumir el govern municipal, el PP planta un arbre de llums de color blau elèctric al mig de la Plaça de la Vila.

El govern atribueix a una “badada” no complir l’acord de Ple de 2004 pel qual es penja cada 28 de juny la bandera d’alliberament gai.

JULIOL 2011

ALBIOLADES

Nou estil: “ordeno y mando” El Govern modifica la distribució dels districtes sense ni tan sols preguntar a les entitats del territori.

MAIG

DESEMBRE 2011 Menystenen la diversitat religiosa

SETEMBRE 2011

OCTUBRE 2011

No respecten els símbols nacionals ni durant la Diada

Albiol anuncia una operació policial al Twitter

El govern publica el cartell anunciant els actes sense incloure la paraula ‘nacional’ i desmereix la celebració de la Diada a La Plana suspenent els actes institucionals, fets que denoten el marcat caràcter autoritari i espanyolista de l’alcalde i es passa pel folre l’acord del Ple, segons el qual ha de despenjar la bandera espanyola.

Amb la intenció de presumir d’aquesta sobredimensionada actuació, l’alcalde publica en aquesta xarxa social l’actuació minuts abans de produir-se. La reacció al twitter deixava clara la ridiculesa del fet.

2011

Diversos membres del govern són acèrrims seguidors de processons catòliques mentre posen pals a les rodes a la creació d’oratoris musulmans i dificulten les pregàries religioses a l’espai públic.

GENER 2012 Mal negoci amb els terrenys de la ciutat

OCTUBRE 2011

L’ajuntament compra a preu d’or terrenys a Eurostanding SA que serà l’única beneficiada d’una operació que ens venen com a permuta.

#cacicadacultural a Llefià El PP tanca el Cercle Artístic de Llefià, entitat que treballa per promoure l’art entre la població, impedint l’accés a la sala que tenien cedida i per tant, la seva activitat. L’entitat continua sense un espai.

JULIOL 2011 Suspenen un concert a mitges perquè molestava una regidora La Federació de Casals de Joves de Catalunya va organitzar un concert que va acabar ubicat a La Rambla a proposta de l’ajuntament. Tenien permís fins a les 2h però a la regidora de comerç Rosa Bertran li va molestar el ‘soroll’ i va donar ordre directa de suspendre el concert 1 hora abans del seu acabament. Dues patrulles de la Guàrdia Urbana i el propi regidor Miguel Jurado es van personar per obligar el jovent a parar el Concert.

SETEMBRE 2011 Retallades... només per uns quants L’Ajuntament del PP retalla les pagues del personal públic de l’Ajuntament i ha amenaçat de rebaixar-los els sous, mentre mantenen un excés de càrrecs de confiança i un excés de salaris i dietes entre els membres del Govern.

AGOST 2011 Per què en diuen concurs públic, quan en realitat volen escollir a dit? El PP, en un intent mediàtic de vendre’ns la moto de la transparència, ha fet concursos públics pensats exclusivament perquè la seva gent els pugui guanyar. Així hem vist com han contractat familiars i amics dels militants del partit com havia fet anteriorment el PSOE.

OCTUBRE 2011 Segrestar fonts i bancs perquè no canviï res de fons En la seva campanya de superfície per millorar la imatge de carrers i places, el govern ha retirat fonts i bancs. Aquest fet impedeix l’accés bàsic a l’aigua i el descans, i també amaga la intenció de limitar l’espai públic i negar-lo com a espai de convivència.

GENER 2012 Nervis per una visita incòmoda Albiol s’emprenya per la visita del síndic de greuges de la Generalitat (Rafael Ribó) a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Badalona, una actuació emparada dins el protocol de les Nacions Unides contra la tortura i altres tractes cruels, inhumans o degradants.

NOVEMBRE 2011 OCTUBRE 2011 El PP vol impedir un acte contra el Dia de la Raza El nou Govern es va treure de la màniga una taxa que obligava a pagar despeses de neteja per tal d’evitar que es realitzés un acte de protesta i de rebuig a la rapinya del colonialisme espanyol a l’Amèrica Llatina i al nord d’Àfrica. Malgrat les amenaces i la vigilància policial, la protesta es va dur a terme.

El Gran Germà vigila Badalona El govern instal·la càmeres de videovigilància del trànsit en zones peatonals de la ciutat amb la clara intenció de criminalitzar el col·lectiu de persones d’origen romanès. Setmanes després la Generalitat obliga a retirar-les.

GENER 2012 El govern vol dominar políticament els mitjans de comunicació públics L’alcalde pretén imposar un consell d’administració de Badalona Comunicació format per set membres i que al PP li corresponguin un total de quatre, assegurant-se la majoria, i per tant, un control excessiu d’aquest partit.


MARÇ 2012

GENER 2012

PP a Badalona i CiU a Barcelona suspenen el registre d’unions civils

Carnestoltes de Llefià: incompliment d’acord del Ple Tot i que la moció per demanar el suport en l’organització del 30è Carnestoltes de la ciutat va ser aprovada per unanimitat al Ple, a la pràctica la Comissió de Carnestoltes de Llefià ha hagut de fer un esforç d’autogestió i autoorganització de les entitats per a poder-lo tirar endavant, perquè el PP ha retallat el pressupost d’aquesta activitat més d’un 80%.

FEBRER 2012

FEBRER 2012 Tancaments sospitosos de locals comercials El govern duu a terme processos irregulars pel tancament de locals comercials, molts d’ells, casualment, regentats per persones nouvingudes.

Retiren 8 escultures de les places de Sant Roc Aquesta retirada s’argumenta pel mal estat i la perillositat que suposen. Lluny de promoure la cultura i l’art, la retiren del carrer.

La CUP ha presentat un recurs perquè aquesta norma és una imposició del model de matrimoni i discrimina qui no es vulgui casar.

MARÇ 2012

ABRIL 2012 Proposen mesures velles per al problema de l’habitatge L’aparició absolutament populista i teatral de l’alcalde al C/ Cervantes per anunciar l’endarreriment d’un desnonament contrasta amb l’organització d’una Fira Immobiliària al cap d’un parell de dies a La Rambla. Què vol el govern? Una altra bombolla immobiliària o donar solucions reals per garantir el dret a l’habitatge?

3 milions d’euros pels “llibres gratis” L’Ajuntament és captiu de les seves mentides electorals i segueix obstinat a gastar la desorbitada xifra de 3 milions d’euros per regalar els llibres de text a tots els escolars de la ciutat. La comunitat educativa s’hi oposa frontalment i segueix apostant per la socialització dels llibres, una mesura més coherent i eficient.

ABRIL 2012 MARÇ 2012 Més pisos, més petits, i sense equipaments

FEBRER 2012 La participació ciutadana desborda la voluntat democràtica del PP Durant la presentació dels pressupostos municipals, desenes de persones van ser obligades a quedar-se al vestíbul de l’edifici del Viver perquè la sala d’actes havia quedat del tot petita. Mentre el PP nega la participació, aquest fet prova que un procés realment transparent i participatiu és el model que ens cal per Badalona: Transparència Ja i Pressupostos participatius!

FEBRER 2012

Albiol pretén augmentar el nombre de pisos previstos per construir al costat del Port: dels 2.170 contemplats en la planificació inicial a 3.193, sense que s’augmenti la superfície edificable. Més pisos, però més petits, d’uns 50 metres quadrats útils, i sense previsió d’augmentar la superfície d’equipaments ni de zones verdes.

FEBRER 2012

Privatitzar l’espai públic, monopoli de la imposició institucional El PP rescata del bagul una taxa no aplicada a les entitats sense afany de lucre de la ciutat per a usar els Centres Cívics. Això se suma a les taxes per usar el carrer per a fer activitats obertes a tot el veïnat. Diverses entitats de la ciutat, com la Comissió de Cultura de Llefià, han començat la insubmissió a les taxes.

Torre Mena reformada, i les entitats al carrer L’Ajuntament envia els antiavalots de la Guàrdia Urbana per a impedir que entitats es reuneixin al CC Torre Mena. Les entitats demanen poder usar l’espai, i l’Ajuntament busca excuses per poder privatitzar l’espai?

Albiol es passa de llest amb el Correbou La decisió de mantenir un Correbou a la ciutat passarà pel Ple, malgrat la intenció de l’alcalde. La Generalitat ha intervingut perquè aquesta decisió sigui votada al Ple municipal.

ABRIL 2012 Bona nit i bona sort o com PP i CiU es caguen en el Jo també Sóc El suport de CiU ha estat indispensable per a fer un ERO a Badalona Comunicació. D’aquesta manera es veu retallat un servei públic bàsic com la informació en benefici d’un interès partidista i amb el risc d’elaborar un producte audiovisual de menys qualitat per la manca de personal.

MARÇ 2012

MARÇ 2012 Un pressupost contra les persones

Comptes foscos a l’àrea d’esports Organitzen la Maratest de forma poc transparent pel que fa als comptes i a l’entitat organitzadora i li donen un tractament preferent respecte Bdn Running, una iniciativa ciutadana que malgrat els entrebancs administratius va tirar endavant amb èxit.

MARÇ 2012

MARÇ 2012 Retallen també en drets civils i llibertats L’Ajuntament assenyala i els Mossos actuen. La Vaga del 29M va ser un èxit a Badalona, i l’Ajuntament no podia tolerar aquest èxit de mobilització popular. Les detencions van ser premeditades amb CiU i amb clara intenció política.

Malgrat les gravíssimes retallades del pressupost municipal pel 2012, l’alcalde té la barra de dir que “es tracta del pressupost més progressista que ha tingut mai Badalona”.

ABRIL 2012

Sense polítiques de joventut

El PP obre el trànsit al C/ Xile per motius racistes

Mentre 300 joves es concentren davant l’edifici del Viver, seguim sense Pla local de joventut, amb el programa Vadejoves penjat i amb un Consell local de la Joventut ignorat per l’Ajuntament.

L’octubre de 1991, s’aconseguia una victòria: fer aquest carrer lliure de cotxes. Més de 20 anys després, el PP imposa aquest canvi, però la gent del barri continua caminant pel mig del carrer.

BÚSTIA D’ALBIOLADES Si en saps més, envia’ns un correu a: albiolades@cupbadalona.org

MAIG

2012


LA VINYETA

SOMRIEU, GUANYAREM! Com hem vist, aquest darrer any ha donat per molt a la nostra ciutat. Un nou alcalde, hereu directe dels que van entrar a Badalona el 27 de gener de 1939 de la mà de les tropes feixistes, és el titular de la vara de l’alcaldia badalonina des del maig de l’any passat. I això s’ha notat. L’alcalde Albiol i el PP són els nous amos i senyors de Badalona, i això ho hem notat. D’un any cap aquí, la nostra ciutat ha començat a notar un nou estil: el racisme s’ha institucionalitzat i s’escolta més que mai, han contribuit a l’increment de l’atur amb acomiadaments, arribant a nivells històrics, l’espanyolisme del PP també ha tret el cap i la política del totxo, malgrat la crisi, no s’ha aturat. Heu

pogut llegir exemples de tot això en aquest recull del primer any del PP a l’Ajuntament.

començar a treballar per una ciutat per tothom, al servei de la majoria i que respecti el nostre entorn natural.

Sortir al carrer, mobilitzar-se i cridar ben fort és, avui i aquí, més necessari que mai!

I no ho farem sols. A Badalona hi ha molta gent que lluita per una escola pública i de qualitat, gent que s’organitza per muntar un Comitè de Vaga el passat 29 de març, sectors que no paren de dinamitzar un extens i intens teixit associatiu…

Nosaltres, la gent de la CUP, hem pres l’humil decisió de no callar. Hem decidit alçar la nostra veu davant tots els atacs de l’Ajuntament contra la convivència, la justícia social i els drets més elementals d’amplis sectors de Badalona. Hem decidit explicar i denunciar l’actitud paranoica i fatxa de l’alcalde Albiol, i hem decidit, sobretot,

VIST AL CARRER

CUP BADALONA info@cupbadalona.org www.cupbadalona.org facebook.com/cupbadalona @cupbadalona

És per tot això que us volem convidar, en el marc immillorable de les Festes de Maig, a prendre consciència del què està significant per a Badalona el PP a l’alcaldia i a respondre a les agressions. Sortir al carrer, mobilitzar-se i cridar ben fort és, avui i aquí, més necessari que mai!

Un any de PP a l'Ajuntament  
Un any de PP a l'Ajuntament  

Publicació especial i subversiva de maig de 2012, amb un especial #albiolades a l'interior.