__MAIN_TEXT__

Page 1

SEIZOEN 2019- 2020

THEATER

PROGRAMMA


n i ! r m e o t k a l e We o n s t h HANDIG OM TE WETEN! BESTELINFORMATIE BESTEL ONLINE

MEER INFO

Heb je een keuze gemaakt uit ons aanbod ga dan naar onze website www.ccdeurne.com om jouw tickets te bestellen en zelf je zitplaatsen te kiezen! Wil je toch liever bestellen aan onze theaterkassa, dan kan dit op maandag t/m vrijdag, tussen 10:00 en 12:00 uur.

De genoemde prijzen zijn exclusief onlineof offline transactiekosten. Ga voor meer bestelinformatie en onze algemene voorwaarden naar: www.ccdeurne.com

SOCIALE MEDIA

VROEGBOEKKORTING

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: Facebook & Instagram - @CCDeurne

Profiteer tot 1 september 2019 van onze 10% vroegboekkorting op bijna al onze professionele voorstellingen. M.u.v. Henry van Loon.

PAUZEDRANKJE Heeft de voorstelling geen pauze? Dan kun je het pauzedrankje na afloop van de voorstelling nuttigen.

WORD THEATERVRIEND! Ben jij net zo trots op de theaterprogrammering als wij dat zijn? Steun ons dan en word vriend! Voor € 50,- per theaterseizoen. Mede dankzij de steun van onze theatervrienden kunnen we dit prachtige theaterprogramma aanbieden. Bovendien doen we graag iets terug voor onze vrienden:  • Als eerste op de hoogte van het nieuwe programma en bijboekingen. • Voorrang op de kaartverkoop. • 10% korting op bijna alle professionele theatervoorstellingen gedurende het gehele seizoen. • Twee vrijkaartjes voor een voorstelling uit ons keuzemenu voor theatervrienden. • Gratis kopje koffie/thee voorafgaand aan de professionele voorstellingen. • Uitnodiging voor rondleiding in ons theater. • Gratis toegang voor 2 personen tot de jaarlijkse Preview avond, mei 2020.

KEUZEMENU THEATERVRIENDEN: • • • •  •

Beperkt Houdbaar - 9 november 2019 Barrie Stevens - 13 december 2019 Piepschuim - 1 februari 2020 Neil Diamond Memories - 21 maart 2020 Ida van Dril - 29 april 2020

HOE WORD IK THEATERVRIEND?  Aanmelden kan via www.ccdeurne.com of kom tijdens kantooruren naar onze theaterkassa.  Na aanmelding als theatervriend ontvang je naast de vriendenpas ook instructies hoe en onder welke voorwaarden je de kaarten kunt bestellen. 

ADRES

Martinetplein 1 5751 KM Deurne

@CCDeurne

T 0493 38 38 78 E info@ccmvd.nl

@CCDeurne

I www.ccdeurne.com

2

3


THEATERPROGRAMMA PODIUMKUNST

TONEEL

MUZIEKTHEATER

ZONDAG 25 AUGUSTUS 2019

ZONDAG 22 SEPTEMBER 2019

27 & 29 SEPTEMBER 2019

DONDERDAG 3 OKTOBER 2019

Foto: Martin Janssen

TALENTENSHOW

LOKAAL THEATER

DEURNE’S GOT TALENT FINALE Op zondag 25 augustus 2019 vindt de finale plaats van Deurne’s Got Talent tijdens Filmfestival de Nacht van het Witte Doek in het Cultuurcentrum. Na twee voorrondes zullen de finalisten op deze dag hun talent laten zien aan Deurne en kans maken op een mooie prijs om hun talent nog verder te ontwikkelen! De voorrondes zijn op zondag 19 mei voor talenten van het basisonderwijs en op zondag 26 mei voor talenten die op het voortgezet onderwijs zitten.

13.00 UUR | € 3,00 4

2019-2020

LOKAAL THEATER

kom je kijken?

CULTUUR OP HET PLEIN 2019 Na een succesvolle eerste editie organiseren we op 22 september 2019 de tweede editie van “Cultuur op het Plein”. Een mooie samenwerking met Palet van de Peel en de Cultuurparade en tevens de officiële start van ons theaterseizoen. Op deze middag bieden we podium aan verschillende vormen van lokale cultuur. Op het Martinetplein zal het nieuwe professionele theaterprogramma gepresenteerd worden en krijg je door middel van de optredens een impressie van de lokale voorstellingen van komend seizoen.

14.0O UUR | GRATIS

LOKAAL THEATER

THEATERGROEP DE PEELCOMEDIANTEN THEATER IN BROKSTUKKEN Theatergroep de Peelcomedianten brengt dit jaar 11 eenakters met 19 spelers, geregisseerd door 9 regisseurs. Zoals altijd een uniek en vernieuwend concept door een groep fanatieke spelers. Een breed scala aan toneel voor een volle avond toneelplezier, voor ieder wat wils.

www.peelcomedianten.nl

20:15 EN 14:30 UUR | € 12,50 Inclusief pauzedrankje

MARLIJN WEERDENBURG MARLIJN ZINGT Marlijn gaat doen wat ze het liefste doet: zingen. Zonder poespas, zonder gedoe, alleen een pianist om haar prachtige stem te ondersteunen. Ze heeft haar lievelingsmuzikanten en schrijvers gevraagd om nieuw werk voor haar te schrijven: Paul de Munnik, Herman van Veen, Bertolf, Thomas Acda, Daniël Lohues, Izaline Calister, Henny Vrienten, Renske Taminiau en anderen. Ook zingt ze de mooiste covers die voor haar van grote betekenis zijn: van Anders Anders van Herman van Veen tot Sia’s Chandelier. www.marlijnweerdenburg.com

20.30 UUR | € 18,00 Inclusief pauzedrankje

5


VRIJDAG 04 OKTOBER 2019

DONDERDAG 10 OKTOBER 2019

ZONDAG 13 OKTOBER 2019

JAVIER GUZMAN GUZMÁN Na zijn Sinterklaasconference en zijn Oudejaarsconferences speelt Javier nu zijn negende avondvullende show ‘Guzmán’. Het is het tweede programma in een trilogie, die begon met ‘Ga-Bie-Jer’ en afgesloten zal worden met ‘Francisco’. In ‘Guzmán’ kijkt Guzman terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt hij dingen die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, dingen die op zijn minst opmerkelijk zijn, dingen die opzienbarend zijn. De levensloop van Javier heeft ridicuul veel gelijkenissen met het land waar hij al vanaf zijn zeventiende op de planken staat. Ben erbij!

volledig ocht! uitverk

FRED VAN LEER LEER VAN FRED LIVE Leer van Fred Live is echt een avond voor vrouwen. Moeders, dochters, zussen en vriendinnen, de handbalclub of het breiend collectief! Leer van Fred live wordt een hilarische avond uit voor de nieuwsgierige vrouw die the do’s and don’ts wil weten qua kleding, die tips en tricks wil horen of haar eigen verhaal wil vertellen. Want Fred luistert en adviseert. Of, zoals hij het zelf zegt: 

Foto: Stephanie Mannaerts

JAZZ- EN BLUESMUZIEK

Foto: Nick van Ormondt

CABARET

Foto: Anke van der Meer

CABARET

LOKAAL THEATER

EIJKEMANS EN VAN OOIJ EN NU ZO Over het verrassingsoptreden in juni 2018 is nog lang nagepraat in huiskamers en in de kroeg. Reden voor Mario van Ooij en Harrie Eijkemans om opnieuw een groep muzikanten om zich heen te verzamelen voor een concert, waarin jazz en blues theaterelementen ontmoeten. Wat dat betekent moet je beleven… Een tipje van de sluier? Hm.. Veel nummers gaan over verlangen. En dan niet een onvervuld smachten, er zit vaak een beslissing in: en nu zo.

“Het feit dat je de jurk past, wil nog niet zeggen dat het je maat is.” Deze voorstelling is volledig uitverkocht!

www.javierguzman.nl

6

20.30 UUR | € 21,00 Inclusief pauzedrankje

www.fredvanleer.nl

20.30 UUR | € 25,00 Inclusief pauzedrankje

15.00 UUR | € 10,00 Inclusief pauzedrankje

7


BRABANTS LITERAIR ENTERTAINMENT

KLASSIEKE MUZIEK

WOENSDAG 16 OKTOBER 2019

18, 19, 20, 25, 26, 27 OKTOBER 2019

DONDERDAG 24 OKTOBER 2019

VRIJDAG 1 NOVEMBER 2019

LOKAAL THEATER

DOLFJE WEERWOLFJE EN FOEKSIA DE MINIHEKS (4+) Op een nacht rent Dolfje per ongeluk het Weerwolvenbos uit, het Heksenbos in. Van Opa Weerwolf mag hij daar absoluut niet komen, want weerwolven en heksen gaan niet samen. Dan leert Dolfje Foeksia kennen, een grappig en lief miniheksje, dat bij haar vader Kwark de Tovenaar woont. Ze worden vriendjes. Als de moerasheks erachter komt dat er een weerwolf in het Heksenbos is, wordt Dolfje gevangen genomen. Dan barst de strijd los tussen de heksen en de weerwolven. Zal Dolfje ooit nog vrijkomen?

DEURNE DELL’ ARTE STICHTING PEELPODIUM In Nostro Villagio wil de oude vrek Pantalone veel geld verdienen maar ook een mooie vrouw trouwen. Hij zet zijn zinnen op Columbina, de dochter van de welgestelde Il Dottore, alleen is zij al verloofd. Pantalone bedenkt een sluw plan dat niet helemaal goed uitpakt. Samenwerken is verstandig, maar je moet wel de juiste partners weten te vinden! Uniek theaterspektakel gebaseerd op Commedia dell’Arte door Stichting Peelpodium in samenwerking met diverse muziek-, kunst- en dansverenigingen.

Dit dé nieuwe familiemusical, vol leuke liedjes, grappige tovertrucs en betoverende liefdesdrankjes. www.rep.nu

et Beleef h r u met avontu ! de kids

15.00 UUR | € 17,00 8

Foto: Kees Martens

THEATER

Credits: Hugo van Look

FAMILIEMUSICAL

LOKAAL THEATER

TOON MAAS, HANS VAN GORP & PIET SNIJDERS NAWDÈWIR

LOKAAL THEATER

atum Startd p: verkoo 019 1 juli 2

KONINKLIJKE HARMONIE DEURNE KHD ONTMOET KLASSIEK

Toon Maas, Hans van Gorp & Piet Snijders, bekend van ‘Mistero’ en ‘Vruger waar alles bitter’, presenteren de nieuwe voorstelling; NAWDÈWIR! Een Brabants muziektheaterprogramma.

Op vrijdag 1 november staat een bijzonder muzikaal programma op de agenda. Zoals de titel al doet vermoeden zullen bekende en onbekende klassieke klanken de zaal van het cultuurcentrum gaan vullen.

Ooit dachten ze als vrije vogels de kleinburgerlijkheid te foppen, totdat de klimmende jaren ook hen in ‘t keurslijf zouden proppen. Over pillen en pijntjes, over slikken en niet pikken, en over alles wat je niet wilt, maar overkomt.

Naast de KHD zullen diverse artiesten die avond voor je optreden. Een avond genieten, een mooie ontmoeting met klassiek.

En ja, ‘t is ook om te lachen!

www.peelpodium.nl

14.00 EN 20.00 UUR | € 18,00 Inclusief 2 pauzedrankjes

www.hansvangorp.nl

20.15 UUR | € 17,50 Inclusief pauzedrankje

www.khdeurne.nl

20.15 UUR | € 15,00 Inclusief pauzedrankje

9


CABARET

VRIJDAG 8 NOVEMBER 2019

ZATERDAG 9 NOVEMBER 2019

ZONDAG 10 NOVEMBER 2019

DONDERDAG 21 NOVEMBER 2019

THE FORTUNATE SONS TRIBUTE CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL In 2019 is het 50 jaar geleden dat John Fogerty en zijn Creedence Clearwater Revival een legendarisch optreden gaven op het al even zo legendarische Woodstock Festival. Ter gelegenheid van dit jubileum brengen “The Fortunate Sons” deze show nu opnieuw integraal naar de bühne. The Fortunate Sons vertolken al meer dan 10 jaar op overtuigende wijze de muziek van Creedence. Hun interpretatie van de pakkende songs oogst steevast veel lof en waardering. “Een weergaloze ode aan Creedence Clearwater Revival’’

www.thefortunatesons.nl

lannddss N Needdeerrla Impprrooe ioenn Im mppio KKaam r e r te ietthheeaat vvis isaattie 18 220018

BEPERKT HOUDBAAR IMPROVISATIECABARET In Beperkt Houdbaar improviseren Stefan Hendrikx en Andries Tunru - winnaars van het Amsterdams Studenten Festival 2015 en Nederlands Kampioen Improvisatietheater 2018 - aan de hand van input uit het publiek een complete comedyfilm. Iedere avond is uniek en het publiek bepaalt waar het verhaal over gaat. Stefan en Andries maken er een spannend, muzikaal en bovenal kneitergrappig verhaal van! Ze worden begeleid door pianist Joep Hullegie.

www.wijzijnbeperkthoudbaar.nl

LOKAAL THEATER

HET VTO OP MUZIKALE REIS MET CABARETGROEP KUUB VRIJETIJDSORKEST DEURNE

Foto: Anne van Zantwijk

MUZIEK & CABARET

Foto: Jaap Joris

IMPROVISATIECABARET

Foto: HÇläne Kralt

STACONCERT

RENÉ VAN MEURS HUNKERT (TRY-OUT)

Het VTO gaat op 10 november op muzikale reis met cabaretgroep KUUB, een gezelschap dat de laatste tijd aan de bel trekt. Het bestaat uit 4 personen en kan ook muzikaal uitstekend uit de voeten. Op humoristische wijze gidst KUUB het VTO op zijn reis met dolle, komische en muzikale invallen.

Als het op de liefde aankomt, heeft René geleefd en geloofd. Met wisselend succes. Wat betekent het eigenlijk om lief te hebben, te houden en te verliezen? René weet er alles van en tegelijkertijd helemaal niets. Maar hij kan er wél goed over vertellen. Dat doet hij ook vanavond weer met prachtige verhalen vol mooie inzichten, hilarische improvisaties en enorm veel goede grappen. Je kunt op zoek zijn naar de liefde, je kunt er naar verlangen of zelfs smachten. René doet daar een schepje bovenop. René van Meurs hunkert. En jij kunt niet anders dan van hem houden.

www.vtodeurne.nl

www.renevanmeurs.nl

Het VTO is in het Deurnese een goede bekende. Het VrijeTijdsOrkest bestaat uit 35 actieve muzikanten die in staat zijn overdag te repeteren en uitvoeringen te verzorgen.

*Keuzemenuvoorstelling (zie pag. 3)

22.00 UUR | € 16,00 10

20.30 UUR | € 16,00 Inclusief pauzedrankje

20.O0 UUR | € 10,00 Inclusief pauzedrankje

20.30 UUR | € 18,00 Inclusief pauzedrankje

11


CABARET

THEATER

VRIJDAG 22 NOVEMBER 2019

28 EN 29 NOVEMBER 2019

VRIJDAG 6 DECEMBER 2019

VRIJDAG 13 DECEMBER 2019

THE FUREYS

Na het succes van twee jaar geleden zijn ze terug in Deurne! Deze legendarische groep muzikanten is één van de oudste en populairste folkgroepen uit Ierland. De vijf mannen spelen goudeerlijke muziek waar de liefde voor het vaderland vanaf straalt. ‘When you are sweet sixteen’, ‘The Green Fields of France’ en ‘The Old Man’. Een kleine greep uit de vele hits van de Ierse muzikanten. Een concert van The Fureys is er eentje om nooit te vergeten, met een lach en een traan, iedereen gaat vrolijk naar huis.

ROB SCHEEPERS SCHEEPERS ROB KOM MAAR CHECKT OP TRY-OUT SCHEEPERS UIT (TRY-OUT) Na een jaar te hebben overgeslagen en op veler verzoek is de razend populaire nieuwjaarsconference weer terug! Na zijn cabaretdebuut in 2014 gebeurde er veel. Tournees verkochten uit, radio- en televisieoptredens volgden en zijn eerste landelijke tournee sloot hij af in een vol DeLaMar theater in Amsterdam. Na twee cabaretprogramma’s waarmee hij door het hele land tourde is het nu weer tijd voor een nieuwjaarsconference onder de rivieren. De timing van Rob Scheepers - niet onbelangrijk bij cabaret - is perfect.

www.thefureys.nl

12

20.30 UUR | € 19,00 Inclusief pauzedrankje

www.robscheepers.com

20.30 UUR | € 17,50 Inclusief pauzedrankje

Foto: Jouk Oosterhof

Voor ers liefhebb Ierse e t h van èc ! muziek

Foto: Govert de Roos

CABARET

Foto: Minneboo Fotografie

FOLKCONCERT

BARRIE STEVENS THE SHOW MUST GO ON

HENRY VAN LOON ONZE HENRY Je bedenkt het niet maar je ziet het wel degelijk, waardoor je na afloop met een parelmoeren glans naar buiten treedt en hoofdschuddend tegen je tijdelijke bedpartner fluistert: ‘Dat was nu echt weer iets voor onze Henry.’ In deze persoonlijke voorstelling zoomt Henry in op zijn Brabantse roots met ontroerende liedjes en even hilarische als fidele bespiegelingen. Onze Henry is alweer de vijfde theatershow van de virtuoze comedian en acteur Henry van Loon (Oirschot,1982). Daarnaast is Henry opnieuw op televisie te zien in zijn glansrol van school conciërge Volkert in De Luizenmoeder. www.henryvanloon.nl

r een Tip voo e-uit avondj ienden! met vr

20.30 UUR | € 19,00 Inclusief pauzedrankje

Barrie is als jonge Engelsman naar Nederland gekomen om als danser ‘het vak’ in te gaan. Zijn kreet “vooral doorgaan” kent iedereen. En nu is het de tijd om over die veelzijdige loopbaan en zijn leven te vertellen. Een voorstelling vol humor en mooie verhalen en natuurlijk met ‘song and dance’. Over zijn liefdes en alle ups-and-downs. Allemaal bouwstenen die hem de kleurrijke figuur maakten die hij nu is.

www.barriestevens.nl *Keuzemenuvoorstelling (zie pag. 3)

20.30 UUR | € 19,00 Inclusief pauzedrankje

13


KERSTCONCERTEN

FAMILIEVOORSTELLING

CABARET

ZATERDAG 14 DECEMBER 2019

17, 20 EN 21 DECEMBER 2019

ZONDAG 22 DECEMBER 2019

27, 28 EN 29 DECEMBER 2019

LOKAAL THEATER

TOP 2000 LIVE LIVE MEEZINGEN MET DE GROOTSTE HITS Wanneer de kerstdagen in aantocht zijn wil je natuurlijk maar één ding op de radio horen: de TOP 2000! Dit jaar zullen Deurnese muzikanten waaronder o.a. PD The Next en Shotgun Shadow de grootste hits uit de TOP 2000 live ten gehore brengen. Van Hotel California tot Africa en van The River tot Radar Love, we trekken ze allemaal uit onze platenkast deze avond. Dus wij zeggen: ben er bij en zing alle grootste hits mee, wel even de tekst van Bohemian Rhapsody uit je hoofd leren natuurlijk!

21.00 UUR | € 10,00 14

atum Startd p: o k ver o ber m e 1 nov LOKAAL THEATER 19 20

ROB SCHEEPERS KONINKLIJKE HARMONIE DEURNE KOM MAAR OPKERSTCONCERT TRY-OUT GROOT ORKEST EN JEUGDKERSTCONCERT GROOT ORKEST KERSTCONCERT Ook dit jaar brengt het Groot Orkest van de Koninklijke Harmonie Deurne je helemaal in kerstsfeer met hun kerstconcerten. Het orkest zal, onder leiding van Martien Maas, een tweetal verrassende kerstconcerten verzorgen in de sfeervolle zaal van het cultuurcentrum. Naast de bekende Kerstmelodieën passeren ook andere prachtige werken. Het belooft een mooie avond te worden met toegankelijke muziek die aantrekkelijk is voor een breed publiek. 17 EN 21 DECEMBER 2019 - 20:15 UUR - GRATIS JEUGDKERSTCONCERT Alle jeugdgeledingen van de Koninklijke Harmonie Deurne brengen je geheel in de kerststemming met hun kerstconcert op vrijdag 20 december. Je kunt ook dit jaar rekenen op een gevarieerd programma waarin muziek gemaakt wordt door jeugdleden van alle leeftijden. 20 DECEMBER 2019 - 19:30 UUR - € 2,50 www.khdeurne.nl

Foto: Wim Lanser

STACONCERT

PEPPA PIG VERRASSINGSFEEST! (2+) Een grote, lekkere chocoladetaart staat op tafel. Het wordt een hele bijzondere dag. Samen met haar broertje George en haar vriendjes speelt Peppa vrolijk buiten. Maar dan hebben Mama Big en Papa Big een grote verrassing. Peppa heeft geen idee wat het kan zijn, jij wel? Beleef met Peppa de leukste avonturen in de gezellige familiemusical ‘Verrassingsfeest!’ met nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, vrolijke varkentjeshumor én grote modderplassen. Natuurlijk komt Peppa ook na afloop naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met jou!

LOKAAL THEATER

MARCO SWIGGERS POEIERSUIKER 2019 Poeiersuiker 2019, een oudejaarsshow die je niet mag en niet wilt missen. Na de eerdere succesvolle Poeiersuikers van 2017 en 2018 sluit Swiggers wederom dit jaar af met een spetterende oudejaarsconference. Met Poeiersuiker 2019 blikt de cabaretier en rasmuzikant terug op het voorbije jaar van de gemeente Deurne. Een show vol conferences, acts en gevatte liedjes waarbij hij zichzelf begeleidt op verschillende instrumenten. Hilariteit en muzikaliteit ten top! Een gezellig avondje uit waarbij je gierend het oude jaar afsluit om vervolgens lachend het nieuwe jaar in te stappen! Wie weet met een oliebol!

www.vanHoorne.com/PeppaPig

16.00 UUR | € 16,50

20.15 UUR | € 16,00 Inclusief pauzedrankje

15


MUZIEKTHEATER

VRIJDAG 10 JANUARI 2020

ZATERDAG 11 JANUARI 2020

ZATERDAG 18 JANUARI 2020

VRIJDAG 24 JANUARI 2020

ndje Een avo tse Braban heid gezellig

CHRISTEL DE LAAT ZIJN DAAR NOG VRAGEN OVER? Afgelopen twee theaterseizoenen heeft Christel de lachspieren van haar bezoekers goed opgewarmd. Een vervolg kon niet uit blijven. Ook in haar nieuwe show gaat ze de interactie met haar publiek niet uit de weg. Geen vragen? Geen probleem. Christel heeft er des te meer. Waarom kussen we elkaar bij een ontmoeting drie keer? Waarom is koffie en thee bestellen tegenwoordig zo’n gedoe? Waarom moeten we zoveel keuzes maken? Geen wereldproblemen, maar alledaagse zaken die vragen bij Christel opwerpen. Je gaat ongedwongen een avondje ontspannen lachen over alledaagse dingen. Zijn daar soms nog vragen over? www.christeldelaat.nl

16

20.30 UUR | € 18,00 Inclusief pauzedrankje

ROB SCHEEPERS TRIBUTE TO THE CATS BAND KOM MAAR OP TRY-OUT

De wijze waarop de Tribute To The Cats Band de hits van hun legendarische dorpsgenoten nieuw leven ingeblazen hebben is geweldig! ‘Lea’, ‘Why’, ‘Marian’, ‘Times were when’ en niet te vergeten de wereldhit ‘One way wind’ zorgen wekelijks in het land voor een feest der herkenning. De meerstemmige samenzang is een van de opvallende kenmerken van de Tribute To The Cats Band, waardoor ze in staat zijn die karakteristieke Catssound weer ten gehore te brengen.

www.tributetothecatsband.nl

22.00 UUR | € 22,50

MARK VAN DE VEERDONK GEEN VIKING Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen. Zie hier het handelsmerk van cabaretier Mark van de Veerdonk. Ook zijn nieuwe voorstelling belooft weer een ware flipperkast vol stuiterende grappen te worden. Tweemaal 50 minuten ontiegelijk lachen, onder het motto “Het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken”. In “Geen Viking” doet de Brabander wederom verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijke leven waar hij misschien niet sterker maar wel veel joliger uit is gekomen. En dat is ook wat waard.

www.markvandeveerdonk.nl

20.30 UUR | € 18,00 Inclusief pauzedrankje

Foto: Sanâa Swart

CABARET

Foto: Cathrien van de Veerdonk

STACONCERT

Foto: Rijk in beeld

CABARET

SOUND OF SILENCE THE STORY OF SIMON & GARFUNKEL Met behulp van prachtige muziek, verhalen en anekdotes uit de jaren 60 en 70 vertellen Joost Botman en Niels van der Gulik op boeiende en droogkomische wijze over Paul Simon en Art Garfunkel. Hun weg naar succes, de botsingen, hun professionele scheiding en het legendarische reünieconcert in Central Park in 1981. De lol spat er vanaf bij de uptempo nummers en bij de breekbare nummers bezorgen ze het publiek kippenvel. Sound of Silence is niet alleen een feelgood concert, het werpt ook een nieuw licht op tijdloze hits als Mrs. Robinson, The Sound of Silence, Cecilia en Bridge over Troubled Water.

20.30 UUR | € 18,00 Inclusief pauzedrankje

17


MUZIKAAL CABARET

STACONCERT

THEATERCOLLEGE

ZATERDAG 25 JANUARI 2020

ZATERDAG 1 FEBRUARI 2020

MAANDAG 24 FEBRUARI 2020

WOENSDAG 11 MAART 2020

LOKAAL THEATER

LICHTSTAD REVUE LEEF! LEEF!, de nieuwste voorstelling van Lichtstad Revue, dompelt je onder in het leven van een alledaags gezin. Dochters Maud en Kim besluiten een reünie te organiseren, waarna een al jaren bestaand familiegeheim wordt ontrafeld. Lichtstad Revue presenteert je een avondvullende theatershow met hilarische taferelen, die zich afspeelt in het altijd bruisende Amsterdam. Spannende intriges, intieme liedjes, grote dynamische shownummers en waanzinnige dans maken LEEF! een allesomvattende en spectaculaire show die je zeker niet mag missen!

www.lichtstadrevue.nl

Foto: Jawad Kawar

REVUE

PIEPSCHUIM GROTE WOORDEN Het 247ste programma Grote Woorden van PIEPSCHUIM is meteen het allerbeste. Het combineert op een UNIEKE wijze ALLE theaterdisciplines tot een ONGELOOFLIJKE show met een maatschappelijke relevantie die zijn weerga niet kent. NOOIT eerder heeft een voorstelling zoveel stof op doen waaien. NOOIT eerder was een voorstelling zo veelzeggend. Nog NOOIT heeft een voorstelling zoveel ongeloof gegenereerd. En nog NOOIT is een show zo omarmd door het grote publiek! Kortom: Nooit eerder was er een voorstelling die IEDEREEN MOET ZIEN. Punt. Grote woorden? Kom naar ons theater en ervaar het zelf! www.piepschuim.com

LOKAAL THEATER

DEURNE ZINGT MEE CARNAVAL 2020 Op carnavalsmaandag vindt een nieuwe editie van Deurne Zingt Mee plaats. Het concept is vrij eenvoudig: een groep getalenteerde Deurnese muzikanten, zogenoemd  PD The Next, treedt op met een repertoire dat bestaat uit een mix van pophits, feesten carnavalsmuziek en Nederlandstalige hits. Ze worden muzikaal ondersteund door diverse gastartiesten (zangers). Op het scherm worden de teksten geprojecteerd en het publiek krijgt volop de gelegenheid om uit volle borst mee te zingen.  Kortom, het wordt ook dit jaar weer één groot feest.

Bestel snel jouw tickets, want vol = vol!

GUIDO WEIJERS MASTERCLASS GELUK Een vrolijk wetenschappelijk theatercollege over geluk. Vergeet alle zelfhulpboeken over geluk. Neem afscheid van zelfbenoemde geluksgoeroes. Stop met mindfulness, yoga of meditatie! Guido blijft ver weg van zweverig gedoe en belicht de wetenschappelijke kant van geluk. Wat is geluk concreet? Waarvan worden we gelukkiger? Uitdagende quotes, sterke anekdotes en korte verhalen komen voorbij en laten zien wat ons gelukkig maakt en hoe we ons geluk kunnen beïnvloeden. We beloven geen ‘cabaret’. Wel garanderen we dat je met meer inzichten en geluk naar huis gaat dan je bent gekomen. www.guidoweijers.nl

*Keuzemenuvoorstelling (zie pag. 3)

18

20.30 UUR | € 21,50 Inclusief pauzedrankje

20.30 UUR | € 18,00 Inclusief pauzedrankje

21.00 UUR | € 5,00

20.30 UUR | € 25,00 Inclusief pauzedrankje

19


STACONCERT

MUZIEKTHEATER

DANS

MUSICAL

ZATERDAG 21 MAART 2020

DONDERDAG 26 MAART 2020

4 EN 5 APRIL 2020

9, 10 EN 11 APRIL 2020

NEIL DIAMOND MEMORIES TRIBUTE NEIL DIAMOND

Foto: www.diejongens.com

Foto: Dave van Hout

r winnaa ice The Vo 2018

JIM VAN DER ZEE STARTING THE ENGINE

LOKAAL THEATER

LG DANS & YOGA LG DANST HOUT & GOUD

De Nederlandse “Neil Diamond Memories” tributeband neemt je, met hits zoals ‘Sweet Caroline’, ‘Girl, You’ll Be A Woman Soon’ en ‘Cracklin’ Rosie’’, terug naar de glorietijd van Neil Diamond. De Neil Diamond Memories band bestaat uit een mix van 11 ervaren en bevlogen muzikanten, die veel ervaring hebben opgedaan in theaters, festivals en in verschillende muzikale projecten. Samen delen zij de passie voor de legendarische concerten die Neil gaf in de jaren 70, toen hij als singer-songwriter en showman op zijn hoogtepunt was. Niet alleen voor de fans, ook een echte aanrader voor alle muziekliefhebbers!

Na een geslaagde tour duikt Jim van der Zee, winnaar van The Voice 2018, opnieuw de theaters in. Dit keer met zijn show ‘Starting The Engine’. Vroeger speelde hij in barretjes, op surfkampen en op straat. Nu vertelt hij zijn verhaal onder de theaterlichten. Naast de covers van de legendes die hem inspireren, laat Jim ook zijn eigen werk horen. Geniet van Jims warme stem en zijn unieke sound. Een nieuwe start, het avontuur gaat door!

De dans- en yogastudio viert haar vijf jarig bestaan met een voorstelling vol energie, kleur, liefde en vrijheid. Aan de hand van vijf thema’s wordt de kijker meegenomen door de afgelopen vijf jaar. Groei, samenwerking, enthousiasme, moed en vertrouwen staan centraal. De dansers laten hun uitstekende kwaliteiten zien met de verrassende choreografieën gemaakt door onze vakdocenten.

ww.neildiamondmemories.com

www.jimvanderzee.com

www.lgdansyoga.nl

LOKAAL THEATER

STIMULIE JESUS CHRIST SUPERSTAR De originele rockmusical van Andrew Lloyd Webber (muziek) en Tim Rice (teksten) in een modern jasje, met hits als “I don’t know how to love him”, “Superstar” en “Hosanna”.

Je zult onze cursisten zien stralen en genieten. Een vijfjarig bestaan dat wordt gevierd met alleen maar mensen van goud. LG dansT HOUT & GOUD! ZATERDAG: 19.00 UUR ZONDAG: 13.45 EN 16.15 UUR www.stimulie.nl

*Keuzemenuvoorstelling (zie pag. 3)

22.00 UUR | € 17,50 20

20.30 UUR | € 18,00 Inclusief pauzedrankje

€ 12,80 Inclusief pauzedrankje

20.30 UUR | € 19,80 Inclusief pauzedrankje

21


FAMILIEVOORSTELLING

MUZIEKTHEATER

ZATERDAG 18 APRIL 2020

DONDERDAG 23 APRIL 2020

WOENSDAG 29 APRIL 2020

ZATERDAG 9 MEI 2020

LOKAAL THEATER

TONEELGEZELSCHAP DE KLOTLANDERS HILARISCHE KLUCHT Ook dit jaar speelt toneelgezelschap de Klotlanders een hilarische klucht voor jou. De afgelopen jaren hebben zij al met veel succes, plezier en enthousiasme een voorstelling in het cultuurcentrum voor jou gespeeld. Dit succes denken zij dit jaar te evenaren. De titel van het toneelstuk wordt snel bekend gemaakt. Houdt onze Facebookpagina en website in de gaten!

www.deklotlanders.nl

ROB SCHEEPERS VELDHUIS & KEMPER KOM MAAR OP TRY-OUT NIEUW PROGRAMMA TRY-OUT

Foto: Tanja van Rooden

CABARET

Foto: Ester Gebuis

TONEEL

DE RATTENVANGER IDA VAN DRIL EN MICHIEL SCHREUDERS (6+)

BOOM, LIKE THAT! DIRE STRAITS TRIBUTE Liefhebbers van Dire Straits kunnen bij dit theaterconcert hun hartje ophalen en genieten van een avondvullende show met prachtige en herkenbare muziek. Het eerste deel staat in het teken van de legendarische plaat ‘Love over Gold’ uit 1982, met hits als ‘Telegraph Road’ en ‘Private Investigations’. Na de pauze worden alle andere grote hits gespeeld, zoals “Sultans of Swing”, “Brothers in Arms” en ‘’Money for nothing’’.

Veldhuis & Kemper gooiden bij het maken van hun vorige programma, Geloof ons nou maar, het roer om. En hoe! Het resultaat? Prachtige recensies, uitverkochte zalen, lyrische reacties van het publiek en een schitterende nominatie voor de belangrijkste cabaretprijs De Poelifinario.    Je snapt, de ingeslagen weg smaakt naar meer. Hoe dit zal uitpakken dat weten de heren Veldhuis & Kemper nog niet precies.  Persoonlijker, meer confronterend, grappiger, harder of zachter? Of van alles misschien een beetje? Hoe dan ook wordt het de overtreffende trap!

Aan de rand van Hamelen woont Luca. Van afgedankt afval maakt hij de mooiste dingen. Als er maar muziek uit komt. Van oud ijzer maakt hij een magische fluit. Zodra hij daarop speelt verzamelen alle ratten zich om te luisteren. Op een avond wordt er op de deur van de ijdele burgemeester Snijder geklopt. Als hij open doet staart hij in de ogen van duizenden grote ratten. Een spannend avontuur begint... Met live muziek, poppenspel en heel veel humor brengen zij je nu naar een stad vol ... ratten. Een schitterende voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.

Tip van ons: Doe je ogen dicht en het lijkt alsof Mark Knopfler er echt is.

www.veldhuisenkemper.nl

www.idavandril.nl

www.boomlikethat.nl

*Keuzemenuvoorstelling (zie pag. 3)

22

20.15 UUR | € 12,50 Inclusief pauzedrankje

20.30 UUR | € 21,50 Inclusief pauzedrankje

15.00 UUR | € 10,00

20.30 UUR | € 22,00 Inclusief pauzedrankje

23


CARNAVAL 2020 DE ACTIVITEITEN IN HET CULTUURCENTRUM: 16 - 11 Prinsonthulling Peelstrekels 08 - 12 Prinsonthulling Peelstrikkelkes 26 - 01 Stekenfestijn Strikkelkes 02 - 02 Peelstrekels receptie 08- 02 Seniorenmiddag en Quatsja 1 09- 02 Strikkelkes receptie 15 - 02 Quatsja 2 21 - 02 Kommer en Kwijl 24- 02 Deurne Zingt Mee

in w u e i n deurne

Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws!

DE KLEINE ZAAL PRODUCTIES!

24

Eind 2018 hebben we besloten om een commissie op te richten die zich gaat bezighouden met de programmering voor de kleine zaal, beter bekend als de Martinetzaal. Deze theaterzaal is geschikt voor ruim 90 bezoekers en van alle theaterfaciliteiten voorzien.

maar ook zeker lokale artiesten kunnen in deze programmering meegenomen worden.

De commissie bestaat uit Bart van Lierop en Marco Swiggers. Zij zullen dit jaar op zoek gaan naar voorstellingen van uiteenlopende genres zoals cabaret, muziek, toneel en dans. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook ruimte voor eventuele workshops, debatten en presentaties van bedrijven. Landelijke bekendheden

Het jaar 2019 is een aanloopjaar, de commissie zal het theaterterrein verkennen om uiteindelijk een mooi programma te kunnen samenstellen speciaal voor jou!

De commissie heeft het doel om nog meer cultuur aan te bieden voor jong en oud dat past in de gemeente Deurne.

Met speciale theatergroet, De Kleine Zaalcommissie

25


THEATER & ZAKELIJK

NACHT VAN HET WITTE DOEK

UNIEKE LOCATIE VOOR JOUW EVENEMENT! Onze prachtige theaterzalen en sfeervolle foyer zijn uitermate geschikt voor jouw zakelijke bijeenkomst of evenement.

NACHT VAN HET WITTE DOEK

Op 23/24/25 augustus 2019 worden er ca 25 films vertoond op 13 plaatsen in ondermeer de Willibrorduskerk, het cultuurcentrum, museum De Wieger, de Ossenbeemd, het Dinghuis en de horecagelegenheden op de Markt. Ook zal er weer een film worden vertoond op een wel heel bijzondere plek, namelijk in een rijdende trein. Behalve van het filmaanbod kunnen bezoekers ook weer genieten van de Grote Terras Film Quiz, muziek op de Markt, Kunst op straat voor kinderen, foodmarkt: Taste Sensation en op zondagmiddag van de finale van de derde editie van Deurne’s Got Talent in de grote zaal van het cultuurcentrum. Meer info volgt tzt op www.nachtvanhetwittedoek.nl en in de programmafolders.

26 26

CINEMA HET WITTE DOEK

Of je nu een intieme bijeenkomst organiseert of een groot bedrijfsevenement, jouw evenement is bij ons gastvrije team in goede handen. Het is onze passie om samen met jou een unieke belevenis te organiseren, denk hierbij bijvoorbeeld aan de inzet van een cabaretier of het toevoegen van een muzikale component aan het programma.

Stichting Het Witte doek verzorgt het hele jaar door het filmaanbod van het cultuurcentrum. Elke maand worden er twee films vertoond, een op de maandagavond, (zwaardere filmhuisfilm) en een op de zondagavond (filmhuisfilm voor een breder publiek). DE DATA VOOR DE NAJAARSCYCLUS VAN 2019 ZIJN: maandag 2/9, zondag 15/9, maandag 30/9, zondag 13/10, maandag 28/10, zondag 10 /11, maandag 2/12, zondag 15/12

INTERESSE? Neem contact op met onze eventmanager: Mark Mastbroek: T 0493 38 38 78 E horeca@ccmvd.nl

e? s s e r e int

AANVANG steeds 19.30 uur. KAARTEN BESTELLEN Reserveren kan via de website www.ccdeurne.com; kaarten kosten € 7,00 en voor Vrienden van De Nacht € 6,00. FILM MARATHON Na de succesvolle editie van vorig jaar wordt er op zondag 24 november weer een filmmarathon gehouden met films over Kunst. Informatie over filmtitels, menu en prijs volgt tzt. VOOR MEER INFORMATIE www.nachtvanhetwittedoek.nl en www.ccdeurne.com

Foto: Willeke Machiels iov BrabantKennis

In 2019 organiseert Stichting Het Witte Doek voor de 28ste keer haar jaarlijkse filmfestival. Dit evenement vindt plaats tijdens het laatste volle weekend van augustus. Het thema is “De Nacht Wacht Niet” waarmee het aansluit bij het centrale thema van Deurne Palet van de Peel: Deurne uit de Kunst. Daarnaast sluiten we aan bij “75 jaar bevrijding”.

IDEAAL VOOR: Presentaties, congressen, bedrijfsfeesten, vergaderingen, lezingen en uiteraard voorstellingen.

27


LUUK WIERSEMA VISUALS www.luukwiersemavisuals.nl

luukwiersemavisuals

VIDEOGRAAF FOTOGRAAF DESIGNER

bedrijfsfilms, aftermovies, interviews, promo’s

natuur, reportages, straatfotografie

posters, flyers, logo’s


Hoeveel heb jij straks nodig voor hun studie? Doe de check op Rabobank.nl/strakshebjehetnodig Of ga naar jouw Rabobank.

NA EEN HEERLIJK AVONDJE THEATER, WEER LEKKER NAAR HUIS...

Kom maar op met de toekomst

WWW.BERGOPWAARTS.NL 30


PLATTEGROND RABO CULTUURZAAL

DAS Publishers! De kracht van dichtbij Lokaal ligt de kracht: Met vier sterke titels en onze websites vervullen we onze functie binnen de Peelregio. Wekelijks vallen onze kranten bij 70.000 huishoudens op de mat. Meer keuze: Onze nieuwssites bieden een effectief platform om de burger dichtbij te bereiken. Combineren: Papier en online gaan prima samen. Sterker nog, doordat ze verschillende doelgroepen bedienen, vullen ze elkaar aan. We bieden daarom diverse combinatiemogelijkheden voor een zo volledig mogelijk bereik. En: combineren = korting. Met oog voor detail

Trouwe lezers: Onze nieuwssites zijn gekoppeld aan diverse socialmedia-kanalen, waarvan Facebook de belangrijkste is. Met in totaal meer dan 10.000 likes is onze achterban binnen het medialandschap in onze regio de grootste. Opties online Bezoekersaantallen: Aantal bezoeken per jaar: 2,1 miljoen! Aantal bezoeken per maand: 185.000. Aantal unieke bezoekers per maand: 55.000 (Gebaseerd op resultaten 2018). Banners • Keuze uit verschillende posities • Op maat voor zowel desktop als mobiel • Waar gewenst verzorgen wij de opmaak

DAS

Publishers

Branded content • Uw advertorial ook online • Tevens aandacht op onze socialmedia-kanalen • Profiteer van redactionele uitstraling Stationsstraat 103 5751 HD Deurne T 0493 - 352 600 T info@daspublishers.nl www.daspublishers.nl

Vacatures • Uw vacature op onze vier websites • Inclusief bedrijfslogo • Tevens aandacht op Facebook via DAS Vacatures DAS Bedrijvengids • Voor als u op zoek bent naar een bedrijf of product in de regio Ook voor: Reclamedrukwerk • Ontwerp huisstijlen • Marketing Familiedrukwerk • Advertentie opmaak Commerciële teksten • Bedrijfsreportages Verpakkingen • Boekproducties Verspreiding en veel meer

www.daspublishers.nl

Uitgeverij van:

Hét weekblad voor Someren

0493 - 352 600 | 0493 473 578

RABO CULTUURZAAL De Rabo Cultuurzaal is de grote zaal met 350 zitplaatsen of 800 staplaatsen MARTINETZAAL De Martinetzaal is de kleine zaal met 93 zitplaatsen

KAARTEN BESTELLEN Reserveren kan via de website van Cultuurcentrum Deurne; www.ccdeurne.com

Zitplaatsen voor mindervaliden


de Ruchte

Someren 28/09 Björn van der Doelen

theater programma 2019/2020

*31/01 Gebroken Geluk

04/10 Hanssi Kaiser Slager Tribute

09/02 Nederlands Studenten Orkest

06/10 Wij Gaan Voor De Muziek

20/02 Concert Carnavalesk - MSL

11/10 Pieter Derks 12/10 Frank Lammers en Ricky Koole 18/10 Karin Bloemen 19/10 Ed Struijlaart

07/03 Marjolijn van Kooten 13/03 Gerard van Maasakkers 19/03 Johan Derksen 20/03 Martijn Kardol

25/10 Lieven Scheire

25/03 Sesamstraat

26/10 Paul Haenen

27/03 Niet Schieten

30/10 Doornroosje

01/04 Debby Petter

01/11 Gerlof Meijer 02/11 Bee Gees Tribute 07/11 Filmconcert - MSL

03/04 Theater van de Klucht 04/04 Supertrap (Supertramp tribute) *05/04 Vocal Group Heart & Soul

09/11 Janneke de Bijl

24/04 Camaretten finalistentournee

22/11 Henry van Loon

25/04 Nederpop All Stars

*24/11 De Grote Pepernotenshow

29/04 Meneer Monster

*26/11 Rob Scheepers

02/05 Omdenken

29/11 Jochem Nooyen 07/12 Op Sterk Water 08/12 Nawdewir 10/12 Andy Marcelissen

08/05 Handsome Poets 30/05 Lente Symphony 2020 *= meerdere voorstellingen

13/12 Christmas Sing-a-long Someren 14/12 DorpsQuiz Someren 2019 *21/12 Toneelvereniging Crescendo 11/01 Karin Bruers 12/01 Nieuwjaarsconcert - MSL 17/01 Pater Moeskroen 18/01 Lichtstad Revuetheater 19/01 Woezel en Pip 24/01 Neil Diamond Tribute 25/01 Doet sneeuw pijn

Vroegboekkorting Profiteer tot 1 september van 10% korting!

Film in de Ruchte Ga voor alle informatie over ons filmprogramma naar: www.deruchte.nl.

Social media Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook en Instagram: @deRuchte.

COLOFON ADRESGEGEVENS Martinetplein 1 5751 KM Deurne T 0493 38 38 78 E info@ccmvd.nl I www.ccdeurne.com OPENINGSTIJDEN THEATERKASSA Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur Telefonisch en per mail bereikbaar van: 9:00 tot 17:00 uur De theaterkassa is tevens één uur voorafgaand aan iedere voorstelling geopend. Tickets zijn 24/7 te verkrijgen via onze website! UITGAVE Cultuurcentrum Martien van Doorne PROGRAMMERING Fred Houben TEKSTEN Rick Verhees GRAFISCH ONTWERP Spiegel crossmedia communicatie www.spiegel.nl

Het programma wordt onder andere mede mogelijk gemaakt door:

DRUKWERK Drukkerij Claessens www.mooidrukwerk.info OPLAGE 5000 exemplaren Deze brochure is met de grootst mogelijke zorg samen-

@CCDeurne

gesteld en gebaseerd op de gegevens die verstrekt zijn door impresariaten, producenten en gezelschappen. Wijzigingen en zetfouten voorbehouden.

@CCDeurne

35


HET SEIZOEN OP EEN RIJTJE AUGUSTUS 2019 ZO 25 Deurne’s Got Talent

SEPTEMBER 2019

BESTEL NU!

ZO 22 Cultuur op het plein 2019 VR 27 De Peelcomedianten ZO 29 De Peelcomedianten

OKTOBER 2019

10% * RTING

KO

ALLE VOOR RS BOEKE VROEG N DEEN WAAAARRD **VVOOOORRW AA 33 IN G IN A G P A OOPP P

JANUARI 2020

DO 03 Marlijn Weerdenburg VR 04 Javier Guzman DO 10 Fred van Leer ZO 13 Eijkemans en van Ooij WO 16 Dolfje Weerwolfje 18, 19, 20, 25, 26, 27 Deurne dell’ Arte DO 24 Nawdèwir

VR 10 Christel de Laat ZA 11 Tribute To The Cats Band ZA 18 Mark van de Veerdonk VR 24 The Story of Simon & Garfunkel ZA 25 Lichtstad revue

NOVEMBER 2019

ZA 01 Piepschuim MA 24 Deurne zingt mee

VR 01 VR 08 ZA 09 ZO 10 DO 21 VR 22 DO 28 VR 29

KHD ontmoet Klassiek Tribute Creedence Clearwater Revival Beperkt Houdbaar Vrijetijdsorkest Deurne René van Meurs (try-out) The Fureys Rob Scheepers (try-out) Rob Scheepers (try-out)

DECEMBER 2019 VR 06 Henry van Loon VR 13 Barrie Stevens ZA 14 Top 2000 Live 17, 20, 21 Kerstconcerten KHD ZO 22 Peppa Pig (2+) 27, 28, 29 Marco Swiggers

FEBRUARI 2020

MAART 2020 WO 11 Guido Weijers ZA 21 Tribute Neil Diamond DO 26 Jim van der Zee

APRIL 2020 04, 05 LG DANS & YOGA 09, 10, 11 Jesus Christ Superstar ZA 18 De Klotlanders DO 23 Veldhuis & Kemper WO 29 De Rattenvanger

MEI 2020

28283

ZA 09 Boom, Like that! Dire Straits Tribute

Profile for Cultuurcentrum Deurne

Cultuurcentrum Deurne - Theaterbrochure 2019/2020  

Cultuurcentrum Deurne - Theaterbrochure 2019/2020  

Advertisement