Page 1

NÚM. 178 – EL FULL MARÇ, 2017

%AGENDA CULTURAL DE GANDIA


2

ÍNDEXMARÇ2017

Dia

TEATRE

MÚSICA

CINEMA

dc 1 dj 2 dv 3

CONFERÈNCIA pàg. 4

pàg. 4 pàg. 5, 6

pàg. 5

pàg. 6

ds 4 pàg. 26 dg 5

pàg. 7

dl 6 dt 7 dc 8 dj 9

pàg. 8

pàg. 8, 9

dv 10

pàg. 10

pàg. 9

pàg. 9

ds 11

pàg. 11

pàg. 26

dg 12

pàg. 11

dl 13

pàg. 12

dt 14

pàg. 12

dc 15 dj 16 dv 17

pàg. 27

ds 18 dg 19 dl 20 dt 21

pàg. 12

dc 22

pàg. 13

dj 23

pàg. 13 pàg. 13, 14

dv 24 pàg. 15

pàg. 14, 15

ds 25 pàg. 20

pàg. 20

pàg. 15

dg 26 dl 27 dt 28

pàg. 21

dc 29 dj 30

pàg. 22

dv 31

pàg. 23

pàg. 22

EXPOSICIONS 16-17-18-19 EL FULLET 25-26-27-28

pàg. 23, 28


EL RACONET DEL PENSADOR On he vist jo allò que apareixia a la portada d'El Full passat? La portada de febrer estava dedicada a l’escultura de Maria Enríquez, obra de l’escultor Hèctor Peiró. Maria Enríquez va ser esposa del primer i del segon duc de Gandia, Pere de Borja i Joan de Borja, respectivament, i ha estat una de les figures més important de la història de la nostra ciutat. Des de la mort de Joan de Borja fins que va ingressar com abadessa del Convent de Santa Clara, va governar el Ducat de Gandia, ampliant i consolidant la seua expansió territorial i econòmica L’escultura d'Hèctor Peiró, de quasi 2 metres d’alçada, està situada a la plaça de Maria Enríquez, davant del Convent de santa Clara i ens mostra la Duquessa llegint un llibre. Està realitzada en bronze fos a la cera perduda.

AGENDA CULTURAL DE GANDIA EL FULL NÚM. 178 - MARÇ, 2017 EDICIÓ: DEPARTAMENT DE CULTURA AJUNTAMENT DE GANDIA PORTADA EL FULL: JUAN JOSEP PAYÀ PORTADA EL FULLET: ÀLEX OLTRA CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA: IMMA CANET DISSENY I MAQUETACIÓ: MARISA SANCHIS IMPREMTA: IMPRENTA ROCHER, S.L CONSULTEU LA PROGRAMACIÓ EN LA WEB WWW.GANDIA.ORG | SECCIÓ DE CULTURA SEGUIU-NOS TAMBÉ A: FACEBOOK: CULTURA GANDIA TWITTER: @CULTURAGANDIA EL FULL, CONTACTE: TEL. 96 295 95 35 E-MAIL: CULTURAGANDIA@GMAIL.COM LA PROGRAMACIÓ POT ESTAR SUBJECTA A CANVIS D’ÚLTIMA HORA.

zoom

3


4

EL FULLMARÇ2017 1 de març, dimecres. 19 h

Conferències UNISOCIETAT DARWIN

AULA 1 CIG. C/ TOSSAL, 8.

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València proposa un cicle de conferències mensuals dins del programa UNISOCIETAT, per posar en valor la formació al llarg de la vida i promoure la solidaritat intergeneracional. La conferència Darwin serà impartida pel professor Juli Peretó, professor de Bioquímica i biologia molecular de la Universitat de València. 1 de març, dimecres. 19.30 h

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN FRANCÉS

BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES Moderadora: Nathalie Recuero Organitza: Biblioteques Gandia

2 de març, dijous. 12 h

Projecció LA MORT I LA DONZELLA

(Títol original: Death ande the Maiden) 1994. AULA MAGNA DEL CAMPUS DE GANDIA DE LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA Paulina Escobar (Weaver) és una activista política i el seu marit és un advocat a Xile que acaba d’eixir d’una dictadura. Un dia, una tempesta obliga el seu marit a viatjar a casa amb un veí.

Esta trobada casual ens porta als dimonis del seu passat, ja que està convençut que el veí, el Dr. Miranda (Kingsley), formava part de l’antic règim, que la va torturar i violar, amb els ulls embenats. Paulina el fa captiu per determinar la veritat. Paulina es debat entre les seues repressions psicològiques i una memòria ombrívola; Gerardo es debat entre la seua esposa i la llei, i el Dr. Miranda es veu obligat a suportar la captivitat, mentre que el marit i la dona busquen la veritat sobre el passat incert.

Organitza: Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València

2 de març, dijous. 18.30 h

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN ANGLÉS PER A JOVES

BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES Moderador: Salva Fuster

Organitza: Biblioteques Gandia

2 de març, dijous. 19 h

Presentació del llibre DESPERTÉ EN LA HABANA, de

José Figueres. Edita: Círculo Rojo LLIBRERIA AMBRA. Av. Alacant, 12

Desperté en La Habana es un libro de notas de viaje. Un manuscrito sin fronteras. Una violación de los géneros literarios.

Es un grito de rebeldía contra los maestros sin principios, aquellos que un día traicionaron, queriendo borrar la historia de todo un pueblo, el pueblo latinoamericano.

Esta es una creación literaria en la cual tomo partido. Con ella quisiera contribuir a devolver parte de aquella libertad, durante siglos enjaulada, de América Latina. Para ello, me nutro de un cuaderno donde diariamente voy anotando mis impresiones. También me alimento de aquellos relatos, crónicas, leyendas y fábulas que me hicieron estremecer de emoción o llorar de indignación. Y en concreto de un autor, Eduardo Galeano, nacido en Montevideo, Uruguay, en 1940.


3 de març, divendres

3 de març, divendres. 19 h

C.C. LA VITAL. Av. La Vital, 10. Horaris, preus i venda: www.cinesabc. com. Els divendres, noves estrenes

AULA MAGNA, CAMPUS DE GANDIA-UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA

Cinema ABC GANDIA

LOGAN. Acció

En un futuro cercano, un cansado Logan cuida del Profesor X en un escondite en la frontera de México. Los intentos de Logan por esconderse del mundo y ocultar su legado terminan súbitamente con la aparición de una joven mutante perseguida por fuerzas oscuras.

Música QUARTET DE CORDA LA MORT I LA DONZELLA. Schubert -1824

El quartet per a cordes en re menor La mort i la donzella, compost per Franz Schubert el 1824, està considerat com una de les obres cimera de la música de cambra de tots els temps. Aquest quartet pren el nom pel fet d’incloure en el segon moviment el tema d’un lied homònim amb text de Matthias Claudius, compost anteriorment. El text descriu les reaccions d’una jove moribunda, davant la imminència de la seua fi. Durant la composició de l'obra, Schubert estava passant per una complicada etapa en la seua vida; pres d’una greu malaltia i molt debilitat, són molts els qui veuen un Schubert identificat en primera persona en aquesta història. No en va, aquesta obra impressiona per la seua força i emotivitat des de la primera fins a l’última nota.

EL GUARDIAN INVISIBLE. Thriller En aquesta ocasió, el quartet és interpretat per Marcos Sanjuán (violí En los márgenes del río Baztán, en el valle de Navarra, aparece el cuerpo desnudo de una adolescente en una circunstancia que lo relaciona con un asesinato ocurrido un mes atrás... La inspectora Amaia Salazar dirige la investigación que la llevará de vuelta al pueblo de Elizondo, donde ella creció y del que ha tratado de huir toda su vida. Enfrentada con las complicadas derivaciones del caso y sus propios fantasmas, la investigación de Amaia es una carrera contrarreloj para dar con un implacable asesino, en una tierra fértil en supersticiones y brujería.

primer), Fernando Pascual (violí segon), Isabel López (viola) i David Forés (violoncel), components de l’Orquestra de València. Tots ells s’han format en prestigioses escoles de música, com ara l’Escola de Música Reina Sofia, Guildhall School of Music, Conservatori de Rotterdam, i compten amb una dilatada trajectòria com a intèrprets, tant en diverses agrupacions de cambra, com en orquestra (Orquestra de València, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquestra de la RTVE).

Organitza: Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València

3 de març, divendres. 19 h

Presentació del llibre LA BOIRA INCESSANT

CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ QUIRÓS

Edicions Tívoli presenta el primer número de la Col·lecció “Tres i no res”, dedicada a publicacions de caràcter creatiu. El llibre que enceta la nova col·lecció, La boira incessant, és un volum de poesia i de fotografia confegit a quatre mans per la poeta catalana Montserrat Aloy i pel fotògraf de la Safor David Marí. Hi trobarem imatges i proses poètiques que humitegen com la natura i que ens transportaran al món de l’erotisme. Fotografia i text s’encavalquen, es persegueixen, s’estimen. Conduirà l’acte la periodista del Levante-EMV Maria Tomàs, amb la presència dels autors Montserrat Aloy (poeta) i David Marí (fotògraf) i la col·laboració del guitarrista David López. Organitzen: Edicions Tívoli i UPG

5


6

EL FULLMARÇ2017 3 de març, divendres. 20.30 h

Música TRESORS, Recital de piano i veu, a càrrec de Mavi Lorente,

Federico Rizzo. Dirigits per José Luis Carreres TEATRE SERRANO, SALA B. Preu: 10 €

Viatjarem, com si d’un vaixell carregat de somnis i enyorances es tractara, per les cançons que van formar part de les persones que van viure el desarrelament i la distància, considerant eixes cançons com Tresors, ja que han sigut la banda sonora d’eixos moments inoblidables, d’eixos records inesborrables... L’evocadora veu de Mavi Lorente i el versàtil piano de Federico Rizzo, suraran els tresors de tots dos costats de l’Atlàntic. 3 de març, divendres. 19.30 h

Xarrada UN PASSEIG PER LA HISTÒRIA DE GANDIA. ADÉU ALS DUCS. BENVINGUDA LA GANDIA MODERNA, a càrrec

Escoltarem cançons com Volver, Nostalgias, Mediterráneo...

Organitza: Teatre Serrano

3 de març, divendres. 23.30 h

Música WILD RIPPLE. Stoner rock

PUB DUBLÍN. Carrer Rioja, 38 (Platja de Gandia). Entrada gratuïta

de Jesús Alonso. BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES Amb la guerra de Napoleó i les Corts de Cadis, el duc de Gandia perdia bona part del seu poder polític. Darrere vindria el seu declivi patrimonial i econòmic, personificat en la figura de Don Mariano Téllez-Girón, el manirroto. La ciutat, al bell mig de lluites civils i de fórmules de consens, es desempallegava del seu gran patró, però hauria d’arribar la fi del segle per a experimentar la transformació física d’una polis sense muralles, amb ferrocarrils, amb dues eixamples, amb una premsa moderna i, sobretot, una mentalitat més oberta, emprenedora i esperançada en les millores morals i materials. Organitza: Biblioteques Gandia

3 de març, divendres. 20 h

Inauguració de l’exposició L’INCENDI I LA PARAULA Mery Sales. +info > pàg. 17 SALA COLL ALAS

Wild Ripple creen una música basada en el rock psicodèlic, protopunk i stoner, lisèrgics temes d’experimentació sònica, adoradors del fuzz i la distorsió, cançons de pur rock àcid embolicades en hipnòtiques i espacials atmosferes, musculosos riffs de guitarra i contundents seccions rítmiques, brillants viatges de rock còsmic i psicodèlic que són veritables mantres sonors de potent efecte narcòtic, vibrants composicions d’enigmàtic i nebulós stoner rock, que t’abdueixen la ment i l’oïda amb els seus poderosos i eixordadors arguments psicoespacials. • Wild Ripple crean una música basada en el rock psicodélico, proto punk y stoner, lisérgicos temas de experimentación sónica, adoradores del fuzz y la distorsión, canciones de puro rock ácido envueltas en hipnóticas y espaciales atmósferas, musculosos riffs de guitarra y contundentes secciones rítmicas, brillantes viajes de rock cósmico y psicodélico que son verdaderos mantras sonoros de potente efecto narcótico, vibrantes composiciones de enigmático y nebuloso stoner rock que te abducen la mente y el oído con sus poderosos y atronadores argumentos psicoespaciales. Organitza: Pub Dublín


7

4 de març, dissabte. 12 h

Presentació dels poemaris VALÈNCIA NORD, de Teresa Pascual; NECTARI, de Josep Porcar Museros i SI SÓN FLORS, de Miquel Bezares. Editats els tres per Edicions del Buc. LLIBRERIA AMBRA. Av. d’Alacant, 12. Gandia

Els tres autors estaran amb nosaltres presentant els seus poemaris. Presentarà l’acte Teresa Pascual i Pau Sanchis, editor d’Edicions del Buc 5 de març, diumenge. De 9 a14 h

Excursions al Patrimoni Natural LES FOIES I LES MALLADETES (HOMENATGE A JOAN PELLICER)

7 de març, dimarts. 19.30 h

Una Biblioteca de Cine LA NOCHE MÁS OSCURA

Eixida des del Parc Ausiàs March. Excursió gratuïta. Matriculació del 27 de Presenta: Óscar Gual febrer al 3 de març, a les oficines de la UPG (Pl. Loreto, 4). BIBLIOTECA CENTRAL, sala d’Actes. Cada any, la primera excursió del mes de març la dediquem a la memòria Els assistents a la presentació de Joan Pellicer, metge etnobotànic, investigador i apassionat divulgador rebran una entrada gratuïta. del patrimoni natural valencià. Mestre atípic de la Universitat Popular i autor de diverses publicacions, ha deixat una petjada inesborrable en una gran quantitat de persones que ara continuen la seua important tasca. A les Foies de Barx, un espai singular i simbòlic, farem una trobada per recordar-lo, amb cançons, poemes i parlaments de tots els deixebles, amics, coneguts i saludats que hi vulguen participar. Organitzen: UPG i Regidoria Gestió Responsable del Territori

Des del punt de vista d’una abnegada agent de la CIA, la Música GRAHAM FOSTER BAND & JAM SESSION. Blues & rock pel·lícula narra la preparació d’una PUB DUBLÍN. Carrer Rioja, 38 (Platja de Gandia). Entrada gratuïta de les missions més delicades de Descobert a Londres per Elton John, aquest increïble guitarrista ha format l’agència en la seua lluita contra el bandes amb grans músics de l’escena mundial. Des de la seua arribada a terrorisme islàmic: la captura del xeic Osama Bin Laden. Plantejada Espanya, ha tocat amb artistes i grups del prestigi de MClan, Mick Taylor com un reportatge periodístic, (Rolling Stones), Vargas Blues Band o Kiko Veneno, entre d’altres. s’inicia amb l’atac contra les torres Organitza: Pub Dublín bessones de Nova York en 2001 i, a partir d’ací, crea un relat fictici basat 6 de març, dilluns. 19.30 h en casos reals i en especulacions, Idiomes GRUP DE CONVERSA ja que aquesta informació roman EN ALEMANY encara com a secret d’Estat. BIBLIOTECA CENTRAL, Sala d’Actes. Organitza: Biblioteques Gandia Moderadora: Evelyn Blay 5 de març, diumenge. 19.30 h

Organitza: Biblioteques Gandia

7 de març, dimarts. 12 h

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN CASTELLÀ

BIBLIOTECA CENTRAL, Sala d’Actes. Moderador: Toni Ordiñana Organitza: Biblioteques Gandia

8 de març, dimecres. 19 h

Inauguració de l'exposició ENTRENATURES d'Amanda Cerdá

Sebastián

PALAU DUCAL DELS BORJA


8

EL FULLMARÇ2017 8 de març, dimecres. 19.30 h

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN ANGLÉS

9 de març, 12.30 h

Xarrada LA TECNOLOGIA TAMBÉ ÉS COSA DE XIQUES

SALA DE CONFERÈNCIES 1 DEL CAMPUS DE GANDIA

BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES Les carreres de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques (STEM Moderador: Jonathan Collins. en anglés) són cada vegada més necessàries en un món marcat per la revolució digital. Tanmateix, a escala mundial, es nota una falta d’interés Organitza: Biblioteques Gandia de les xiques per aquest tipus de carreres. Els estereotips associats als estudis i la falta de figures representatives en ambients científics i tecnològics són alguns dels factors que determinen aquesta disparitat.

Per aquest motiu, en commemoració del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març, el Campus de Gandia organitza una taula redona amb la participació d’estudiants i titulades en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació, So i Imatge, que ens mostraran, a través de la seua experiència d’èxit, per què estudiar i treballar en tecnologia és apassionant, divertit, i ‘cosa de xiques’. Organitza: Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València

9 de març, dijous. 17.30 i 20 h

Cineclub Biblioteca LA NOCHE MÁS OSCURA

TEATRE SERRANO. SALA B. VO en anglés, subtitulada al castellà. 2012. Duració: 157 min. NRM de 16 anys. EUA. Dir: Kathryn Bigelow. Després de diversos anys de recerca de la CIA, que va incloure tortures a presoners a Afganistan, i gràcies, sobretot, a la constància i decisió de l’agent especial Maya (Jessica Chastain), per fi el president Obama va donar el vistiplau a l’operació militar que va acabar amb la vida d’Osama Bin Laden, capdavantera d’Al-Qaeda. El títol, Zero Dark Thirty, es refereix a l’hora: les 00:30 de la matinada del 2 de maig de 2011, moment en què el comando SEAL dels marines va penetrar en la residència de Bin Laden a Abbottabad, Pakistan, per a caçar l’home més cercat de la història. Organitza: Teatre Serrano i Biblioteques Gandia

9 de març, dijous. 18.30 h

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN ANGLÉS PER A JOVES

BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES. Moderador: Salva Fuster Organitza: Biblioteques Gandia


9 de març, dijous. 19.30 h

10 de març, divendres

CENTRE INTERNACIONAL DE GANDIA (UV-CIG). CARRER TOSSAL, 8. Activitat gratuïta.

C.C. LA VITAL, Av. La Vital, 10. Horaris, preus i venda: www.cinesabc. com. Els divendres, noves estrenes

Taula Redona CONVERSES SOBRE HANNAH ARENDT

Programa Apropa’t a l’Art. Al voltant de l’exposició, proposem una taula redona en la qual analitzar l’obra de la filòsofa Hannah Arendt i la vigència del seu pensament en l’actualitat. Participen: Javier de Lucas, Maria Tomás i Mery Sales. Col·laboren: Unitat d’igualtat i Centre Internacional del Gandia (CIG) de la Universitat de València. Organitza: Ajuntament de Gandia. Regidoria de Cultura

10 de març, divendres. 19.30 h

Inauguració exposició fotogràfica L’ATLES DE LA FELICITAT,

d’Antoni Domínguez. Més informació en l’apartat EXPOSICIONS. CLAUSTRE I PLANTA PRIMERA I SEGONA DE LA BIBLIOTECA CENTRAL. 10 de març, divendres. 20 h

Presentació Poemari VINCES, de Vicent Alonso. Edita: Eumo Editorial

LLIBRERIA AMBRA. Av. d’Alacant, 12. Gandia Vicent Alonso agrupa dues sèries de poemes escrits en temps diferents, però que comparteixen el propòsit d’aprofundir en un món poètic que, com va escriure Enric Sòria, «és una auscultació perplexa i, alhora, una contínua apel·lació als sentits.» I entre les dues, els «Fragments sobre l’absència», un

homenatge a Pinazo, en forma de diàleg, amb cinc de les seues pintures, que reflecteix alhora el diàleg del pintor, i el del poeta amb la pintura i la poesia, un joc de miralls escrit en clau autobiogràfica. Vicent Alonso estarà acompanyat per Ignasi Mora. 10 de març, divendres. 17.30 h

Xarrada EL RETRAT EN LA PINTURA MODERNA,

dirigida i coordinada per Salvador Fuster. ART I MÉS. C/ PELLERS, 12. Cal confirmar l’assistència amb dos dies d’antelació al tel. 619 954 223

El pintor Salvador Fuster ens proposa un recorregut per algunes de les obres que han escrit la història del retrat en la pintura moderna, des de l’academicisme de finals del segle XIX fins als nostres dies, analitzant els diferents moviments artístics que van tenir lloc al llarg del segle XX. Organitza: Associació Cultural Art i Més

Cinema ABC GANDIA

KONG: LA ISLA CALAVERA.

Acció – Aventures

Kong: La Isla Calavera reimagina el origen del mítico Kong en una aventura original del director Jordan Vogt-Roberts. En la película, un equipo de exploradores es reunido para aventurarse en una isla del Pacífico que no aparece en los mapas, sin saber que están invadiendo los dominios del mítico Kong.

ZONA HOSTIL. Bèl·lic

A un convoy americano escoltado por la Legión española le estalla una mina al norte de Afganistán. La Capitán médico Varela acude al rescate en un helicóptero medicalizado pero el terreno cede y vuelca, dejando a los rescatadores y a los legionarios en medio de la nada. El Comandante Ledesma propone un plan que sólo será posible si el Teniente y la Capitán logran sobrevivir hasta el amanecer.

9


10

10 març, divendres. 20.30 h

Música STRING SEXTET BUDAPEST. CONCERT DE LA DONA

Obres de Pachelbel, Txaikowski i Brahms

CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS.

El Sextet de Cordes de Budapest està integrat per primers solistes de l’Orquestra Franz Liszt de Budapest i de l’Orquestra de la Budapest State Opera. Ambdues orquestres se situen en l’elit internacional de la música clàssica des de fa més de mig segle. Tant les orquestres com els grups de cambra que han sorgit d’aquestes actuen regularment a les més importants sales de concerts, amb solistes de primer nivell. Respecte al String Sextet Budapest, la crítica especialitzada remarca el seu alt grau de precisió, versatilitat i adaptabilitat. Han actuat al Concertgebouw d’Àmsterdam, l’Alte Oper de Frankfurt, la Tonhalle de Düsseldorf o el Musikverein de Viena, entre d’altres, i han participat amb èxit en el Festival de Mecklenburg-Vorpommern i en el Festival Menuhin de Gstaad. • El Sexteto de Cuerdas de Budapest está integrado por primeros solistas de la Orquesta Franz Liszt de Budapest y de la Orquesta de la Budapest State Opera. Ambas orquestas se sitúan en la elite internacional de la música clásica desde hace más de medio siglo. Tanto las orquestas como los grupos de cámara que han surgido de las mismas, actúan regularmente en las más importantes salas de conciertos con solistas de primer nivel. Respecto al String Sextet Budapest, la crítica especializada resalta su alto grado de precisión, versatilidad y adaptabilidad. Han actuado en el Concertgebouw de Ámsterdam, la Alte Oper de Frankfurt, la Tonhalle de Düsseldorf o el Musikverein de Viena, entre otros, habiendo participado con éxito en el Festival de Mecklenburg-Vorpommern y el Festival Menuhin de Gstaad. Organitza: Associació Pro-Música. Informació: 647 201 319 (vesprades)

EL FULLMARÇ2017 10 de març, divendres. 23.30 h

Música EL DESPERTAR DEL SILENCIO. Homenatge a Héroes

del Silencio PUB DUBLÍN. Carrer Rioja, 38. Platja de Gandia. Entrada gratuïta

El Despertar del Silenci neix sota el nom d’El Sendero del Exceso, l’agost del 2013, de la mà del cantant Roma Rock, el guitarrista Álvaro Guerra i el bateria David Graciá. Des del primer moment, van tindre clar ser tribut a la gran banda espanyola Héroes del Silencio. El grup ha trepitjat, en aquesta gira, importants escenaris compartits amb artistes de gran talla, com Mojinos Escozíos, Los Zigarros o Izal. • El Despertar del Silencio nace bajo el nombre de El Sendero del Exceso en Agosto del 2013, de la mano del cantante Roma Rock, el guitarrista Álvaro Guerra y el batería David Graciá. Desde el primer momento, tuvieron claro en ser tributo a la gran banda española Héroes del Silencio. El grupo en esta gira ha pisado importantes escenarios compartidos con artistas de gran talla como Mojinos Escozios, Los Zigarros o Izal.

Organitza: Pub Dublín


11

11 de març, dissabte. 9 h

Rutes Culturals per Les Comarques Centrals LA XÀTIVA DELS BORJA: COL·LEGIATA, HOSPITAL REIAL, MUSEU DE BBAA, MUSEU DE L’ALMODÍ, PLAÇA DE LA TRINITAT EXCURSIÓ DIA COMPLET. Eixida: 9 h, estació Autobusos (Renfe). Arribada prevista: cap a les 18 h. Preu: 12 €. Inclou guia, dossier i autobús. No inclou entrades a museus ni extres.Places limitades a 25, per ordre d’inscripció. Inscripcions: del 6 al 10 de març en la UPG (Loreto, 4) Xàtiva, bressol dels Borja, compta amb un extens patrimoni monumental i artístic. L’estil romànic, present en l’església de Sant Feliu, el renaixentista de la Col·legiata o l’extensa mostra d’arquitectura gòtica de l’Hospital Reial, el Castell o l‘església de Sant Pere. Organitza: Universitat Popular de Gandia (UPG). Plaça Loreto, 4. Tel. 96 295 95 15

11 de març, dissabte. 21 h

Música LA BANDA MORISCA (Cadis) Concert GPS

TEATRE DEL RAVAL. Preu: 8 €. Reserves: info@teatreravalgandia.org i tel. 962 866 532

Formació: JoseMari Cala, JuanMi Cabral, José Cabral, Antonio Torres i Andrés T. Rodríguez.

Agrupació formada per músics de diferents procedències, que convergeixen en les músiques d’arrel i tradició, amb la inquietud d’experimentar i evocar l’herència cultural de l’antiga al-Àndalus i el seu reflex en el so de l’actual Andalusia, el Magrib i el Pròxim Orient. Inspirat per aquesta herència andalusina i pel romancer tradicional, el grup proposa una visió creativa i original d’un repertori que barreja les influències orientals i occidentals del Mediterrani, amb l’esperit del flamenc tradicional i del rock andalús.

12 de març, diumenge. 12 h

Música SANFRANSAX QUARTET

Obres de Pergolesi, Falla, Schubert i Scott Joplin. Cicle Música

Clàssica a L’Ermita

ERMITA DE SANT ANTONI

Javier Malonda Miñana (saxo soprano), David Espí Sánchez (saxo alt), Clara Juan Soler (saxo tenor), Carlos Salom Sancho (saxo baríton)

SanFranSax Quartet ens oferirà un concert replet de boniques transcripcions de compositors com Falla, Pergolesi, Debussy, Schubert, Ravel i Delibes, realitzades per a quartet de saxòfons, que donaran, com a resultat, una sonoritat i un empast sonor molt característic d'aquest instrument, inventat per Adolph Sax. La segona part la dedicaran a fer un repàs pels ragtimes més representatius de Scott Joplin. • SanFranSax Quartet nos ofrecerá un concierto repleto de hermosas transcripciones de compositores como Falla, Pergolesi, Debussy, Schubert, Ravel y Delibes, realizadas para cuarteto de saxofones, dando como resultado una sonoridad y un empaste sonoro muy característico de este instrumento, inventado por Adolph Sax. La segunda parte la dedicarán a hacer un repaso por los ragtimes más representativos de Scott Joplin.


12

EL FULLMARÇ2017

13 de març, dilluns. 19.30 h Vídeo i Taula Redon­­a sobre LA DONA TREBALLADORA

21 de març, dimarts. 12 h

Organitza: Les LLOBES de La Safor

BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES

CASA DE CULTURA MARQUÉS GONZÁLEZ DE QUIRÒS 13 de març, dilluns. 19.30 h

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN ITALIÀ

BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES. Moderadora: Rosaria Cacciatore

Organitza: Biblioteques Gandia

14 de març, dimarts. 12 h

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN CASTELLÀ

BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES. Moderador: Toni Ordiñana Organitza: Biblioteques Gandia

14 de març, dimarts. 17.30 i 20 h

Cinepot AMOUR

TEATRE SERRANO. Sala B. Preu: 3 €. NRM de 12 anys. V.O en francés, subtitulada al castellà. 127'. Àustria 2012. Director: Michael Haneke.

Georges i Anne, són dos professors de música clàssica jubilats que viuen a París. Quan, un dia, Anne pateix un infart que li paralitza un costat, l’amor que ha unit la parella tants anys es veurà posat a prova. Organitza: Teatre Serrano

15 de març, dimecres. 19.30 h

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN FRANCÉS

BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES. Moderadora: Nathalie Recuero

Organitza: Biblioteques Gandia

16 de març, dijous. 18.30 h

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN ANGLÉS PER A JOVES

BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES. Moderador: Salva Fuster Organitza: Biblioteques Gandia

20 de març, dilluns. 19.30 h

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN ALEMANY

BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES. Moderadora: Evelyn Blay

Organitza: Biblioteques Gandia

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN CASTELLÀ Moderador: Toni Ordiñana

Organitza: Biblioteques Gandia

21 de març, dimarts. 19.30 h

Xarrada GENT QUE SAP X GENT QUE VOL SABER. Troba la teua ocupació: Recursos web / mòbil per aconseguir-ho (I).

A càrrec de Vicente Femenía BIBLIOTECA CENTRAL. SALA D’ACTES Dues sessions (21 i 23 de març), en les quals us donarem les pautes perquè les empreses es fixen en vosaltres. Perquè sigueu visibles i us resulte més fàcil entrar en el mercat laboral. Millorar el nostre currículum, fent-lo més atractiu a l’empresari, així com la marca personal. Saber les xarxes més útils i pràctiques per buscar ocupació. Què és una ETT i una agència de col·locació. Portals i aplicacions per millorar les oportunitats de trobar faena i la nostra formació en línia. Anàlisi de les nostres fortaleses i debilitats. Què no hauríem de fer mai a l’hora de buscar ocupació. Habilitats personals que intervenen en el procés. Organitza: Biblioteques Gandia


13

22 de març, dimecres. 12.30 h

23 de març, dijous. 18.30 h

SALA D’EXPOSICIONS DE LA CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS DE GANDIA. Més informació en l’apartat EXPOSICIONS

BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES

Obertura de l’exposició GANDIA, FETS D’AIGUA

Organitza: Ajuntament de Gandia i grup Aguas de Valencia

22 de març, dimecres. 19 h

Conferències UNISOCIETAT MICROORGANISMOS DE ANDAR POR CASA. AULA 1 CIG. C/ TOSSAL, 8.

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València proposa un cicle de conferències mensuals dins del programa UNISOCIETAT, per posar en valor la formació al llarg de la vida i promoure la solidaritat intergeneracional. La conferència Microorganismos de andar por casa serà impartida per Hortensia Rico, professora de microbiologia i ecologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València. 22 de març, dimecres. 19.30 h

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN ANGLÉS

BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES. Moderador: Jonathan Collins

Organitza: Biblioteques Gandia

22 de març, dimecres. 19.30 h

Xarrada ELS COMETES, D'AMENAÇA DE DESGRÀCIES A PORTADORS DELS INGREDIENTS DE LA VIDA SALONS DE FOMENT

A càrrec del Dr. Enric Marco, del Departamento de Astronomía de la Universidad de Valencia Organitza: Agrupación Astronómica de la Safor. C/ Pellers, 12. Tel. 609 179 991

22 de març, dimecres. 19.30 h

Projecció de la pel·lícula HANNAH ARENT, de M. Von Trotta

SALA D’ACTES. CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ QUIRÓS Programa Apropa’t a l’Art, activitat gratuïta. Presentació a càrrec d’Honorat Ruiz i Mery Sales.

Col·laboren: Unitat d’igualtat i Centre Internacional del Gandia (CIG) de la Universitat de València. Organitza: Ajuntament de Gandia. Regidoria de Cultura

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN ANGLÉS PER A JOVES Moderador: Salva Fuster

Organitza: Biblioteques Gandia

23 de març, dijous. 19.30 h

Xarrada - Presentació L’ATLES DE LA FELICITAT

ART I MÉS. C/ Pellers, 12. Sessió gratuïta. Confirmar assistència dos dies abans al tel. 619 954 223 Antoni Domínguez ha viscut l’experiència d’estar en 31 països entre Amèrica, Oceania, Àsia i Àfrica, al llarg de 4 anys, simplement amb una motxilla, ganes de renovar l’aire i observar com es viu en altres llocs.

Les seues vivències, les ha plasmades en més de 100 fotografies que narren allò que més el va impactar i les ha acompanyades d’anècdotes, sensacions, curiositats i històries del planeta Terra. Toni ens oferirà una xarrada i presentació del que ha viscut en el meravellós viatge per aquest agredolç món, amb unes imatges que ens sorprendran.

Organitza: Assoc. Cultural Art i Més


14

23 de març, dijous.19.30 h

Xarrada GENT QUE SAP X GENT QUE VOL SABER Troba la teua ocupació: Recursos web / mòbil per aconseguir-ho (II). A càrrec de Vicente Femenia. BIBLIOTECA CENTRAL. SALA D’ACTES

Dues sessions (21 i 23 de març), en les quals us donarem les pautes perquè les empreses es fixen en vosaltres. Perquè sigueu visibles i us resulte més fàcil entrar en el mercat laboral.

Organitza: Biblioteques Gandia

EL FULLMARÇ2017 24 de març, divendres. 20.30 h

Òpera TOSCA, Òpera en tres actes, de Puccini, a càrrec del Teatre d’Òpera Nacional de Moldàvia. TEATRE SERRANO, Sala A. Preus: entre 20 i 30 €. Duració: 155 minuts, més dos descansos de 15 minuts. Amb subtítols en castellà.

23 de març, dijous. 20.30 h

Conferència TOMBES INTACTES DE L’ANTIC EGIPTE. X CICLE DE CONFERÈNCIES L’ANTIC EGIPTE, impartit per José Lull, egiptòleg CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS. Entrada lliure

El saqueig de tombes ja es practicava a l’antic Egipte. De fet, bona part de les tombes egípcies ja foren profanades al llarg de la història faraònica. La riquesa que podien emmagatzemar alguns soterraments feia que es crearen autèntics professionals del saqueig, pràctica que va seguir realitzant-se amb impunitat fins ben entrat el segle XIX. No obstant això, algunes tombes egípcies han escapat de la destrucció i el saqueig, arribant intactes fins a nosaltres. Aquestes tombes són com un llibre obert, que ens permet apropar-nos millor als costums funeraris, a l’art i als luxes del mil·lenari Egipte. • El saqueo de tumbas ya se practicaba en el antiguo Egipto. De hecho, buena parte de las tumbas egipcias ya fueron profanadas a lo largo de la historia faraónica. La riqueza que podían almacenar algunos enterramientos hacía que se crearan auténticos profesionales del saqueo, práctica que siguió realizándose con impunidad hasta bien entrado el siglo XIX. Sin embargo, algunas tumbas egipcias han escapado de la destrucción y saqueo, llegando intactas hasta nosotros. Estas tumbas son como un libro abierto que nos permite acercarnos mejor a las costumbres funerarias, al arte y a los lujos del milenario Egipto. Organitza: Departament de Cultura (Ajuntament de Gandia)

Música de Giacomo Puccini i llibret en italià de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa. L’òpera, inspirada en el drama homònim de Victorien Sardou, va ser estrenada en el teatre Costanzi de Roma en l'any 1900. Amor, intriga, llibertat, mort, sacrifici i passió, en un marc de drama intens, en el qual l’engany i el dubte estan més que presents al llarg de l'obra. Es desenvolupa el mateix dia que Napoleó venç Àustria en la batalla de Marengo.

S’ha convertit en una de les òperes més destacades dins del repertori verista italià, gràcies a la bellesa de la seua música i a la dificultat de les seues àries, entre les quals destaquen I lucevan li stelle, Vissi d´art vissi d´amore i Te derum. Organitza: Teatre Serrano


15

24 de març, divendres. 21 h

24 de març, divendres. 23.30 h

Coproducció de Cia. Teatro de lo Inestable (València) i CulturArts. TEATRE DEL RAVAL. Preu: 10 € Reserves: info@teatreravalgandia.org i tel. 96 286 6532

PUB DUBLÍN. C/ Rioja, 38. Platja de Gandia. Entrada gratuïta

Teatre #30AnysTeatreRavalG. ACOSOS Y DERRIBOS SL

Música NEW PULL, Power pop rock

We Are New Pull' és el disc debut del trio New Pull. Un fresc i autèntic Autoria: Gabriel Ochoa i Jacobo Pallarés. Interpretació: Maribel Bayona, treball que impacta des del primer Pau Gregori, Anna Albaladejo i Carles Sanjaime Direcció: María Francisca tema. Dotze cançons màgiques i Garcelán, Carles Sanjaime i Jacobo Pallarés contagioses, que entren a la primeEnguany el Teatre del Raval compleix 30 anys i, des de LaCasaCalba, ra. Un esperit clàssic que ressuscita volem celebrar aquestes tres dècades d’històries, contades i viscudes amb l’essència del rock britànic i de new tots vosaltres, els espectadors. Al llarg de 2017, farem ressonar ben fort wave. Una mirada felina i captivael Teatre del Raval, començant per l’espectacle Acosos y derribos SL, una dora als sons que van marcar una producció de la companyia valenciana Teatro de lo Inestable, a la qual ens època, desafiant patrons, amb un sentim especialment vinculats, per la seua relació amb aquest espai. Gran estil nou, molt personal i brillant. part dels seus muntatges han passat pel Raval i, a més, Jacobo Pallarés, New Pull són: Marcelo Pull (guitarra fill de Gandia, n’és un dels codirectors. L’obra tracta el tema de la por al i veu), Lepa Castro (baix i cors) i Kiki canvi, de la necessitat del canvi, de l’abisme, del precipici en què ens Tornado (bateria i cors) • We Are trobem ara mateix com a persones, com a col·lectiu, com a societat. New Pull’ es el disco debut del trío New Pull. Un fresco y auténtico 24 de març, divendres trabajo que te impactara desde Cinema ABC GANDIA el primer tema. Doce canciones C.C. LA VITAL, Av. La Vital, 10. Els mágicas y pegadizas que entran divendres, noves estrenes. Horaris, a la primera. Un espíritu clásico preus i venda: www.cinesabc.com que resucita la esencia del rock británico y de new wave. Una EL BAR. Thriller mirada felina y cautivadora a los Nueve de la mañana: un grupo de sonidos que marcaron una época, personas absolutamente heterodesafiando patrones con un estilo géneo desayuna en un café en el nuevo, muy personal y brillante. centro de Madrid. Uno de ellos tiene prisa. Al salir por la puerta, recibe un disparo en la cabeza. Nadie se atreve a socorrerle. Están atrapados…

New Pull son: Marcelo Pull (guitarra y voz), Lepa Castro (bajo y coros) y Kiki Tornado (batería y coros)

Organitza: Pub Dublín


16

EXPOSICIONS Fins al 7 de març

Exposició ESTÈVIA, LA PANACEA DOLÇA

PLANTA 1 I 2 CIG. C/ Tossal, 8. Horari: de 9 a 14 i de 16 a 18 h

Els edulcorants constitueixen un capítol destacat en la història de l’alimentació. A més, han conformat un sector molt dinàmic i influent en el món econòmic i de la tecnologia alimentària. L’exposició és el resultat d’una recerca interdisciplinària (o multidisciplinària), que té en compte, des de la botànica, l’agronomia i la dietètica fins a la tecnologia dels aliments i la seua comercialització. El projecte té, com a objectius principals, donar a conéixer, tant les característiques de la planta (Stevia rebaudiana) com l’origen de la seua denominació i, així mateix, obrir un debat entorn dels usos i el consum dels edulcorants naturals i artificials.

...ENCARA POTS VEURE

Organitza: Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València i l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero.

Fins al 4 de març

DUBLÍN Fotografies de Natxo

Francés i “Díptics” amb fotografies de Pep Aparisi.

ESCOLA POLITÈCNICA SUPERIOR DE GANDIA, SALA D’USOS MÚLTIPLES DEL CRAI. Carrer Paranimf, 1. Grau de Gandia Fins al 4 de març

CAFFE ART CREATIONS De Julio Tormo (Silla 1964).

Fins al 14 de març

Fins al 8 de març

CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS. Horari: De dilluns a dissabte, de 10.30 a 14 h i de 17.30 a 20 h. Diumenges, de 18 a 20 h

CAFETERIA DEL TEATRE SERRANO

Exposició sobre la IGUALTAT

Alumnat de 6é de Primària dels Centres Educatius de Gandia CLAUSTRE BIBLIOTECA CENTRAL Fins al 19 de març

Exposició del dissenyador ANTONIO FAUS

SALA Blackstar.STUDIO

Av. Beniopa, 68. Gandia. Entrada lliure i gratuïta. Horari: De dimecres a diumenge de 16 a 20 h

EXPOSICIÓ DEL NINOT FALLES 2017 Federació de Falles de Gandia

En este any tan especial per a les Falles, amb la declaració, per part de la UNESCO, de la festa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, la Casa de Cultura Marqués de González Quirós acull, de nou, l’Exposició del Ninot. De les figures exposades, dues d’elles seran indultades de la Cremà i passaran a formar part de la col·lecció de la Federació de Falles de Gandia. • En este año tan especial para las Fallas, con la declaración por parte de la UNESCO de la fiesta como Patrimonio Inmaterial de la Humanidad, la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós acoge de nuevo, la exposición del Ninot. De las figures expuestas, dos de ellas serán indultadas de la Cremà y pasaran a formar parte de la colección de la Federació de Falles de Gandia


EL FULLMARÇ2017

17

APROPA’T A L’ART 2017

Activitats de difusió de l'exposició Totes les activitats són gratuïtes

L'INCENDI I LA PARAULA MERY SALES SALA MUNICIPAL D’EXPOSICIONS COLL ALAS. Del divendres 3 de

març al dissabte 8 d'abril Del 3 de març al 8 d’abril

TROBADES AMB L'AUTORA

SALA MUNICIPAL D’EXPOSICIONS COLL ALAS. Horari: de dilluns a dissabte, de 18 a 20.30 h. Inauguració de l'exposició: divendres 3 de març. 20 h

l’exposició, per Mery Sales.

Exposició L’INCENDI I LA PARAULA, de Mery Sales

L’exposició L’incendi i la paraula, de Mery Sales, té la intenció de reivindicar, des d’una mirada pictòrica, l’essència d’un dels discursos més audaços i compromesos, com és el de la pensadora judeoalemanya Hannah Arendt, dona que va tindre el talent d’entendre les atrocitats del seu temps i el coratge d’anar contant-ho en directe. La seua veu contagia compromís i es fa indispensable per a aprendre a identificar el nostre present, des d’una perspectiva política reparadora. • La exposición El incendio y la palabra tiene la intención de reivindicar desde una mirada pictórica la esencia de uno de los discursos más audaces y comprometidos como es el de la pensadora judeo-alemana Hannah Arendt, mujer que tuvo el talento de entender las atrocidades de su tiempo y el coraje de ir contándolo en directo. Su voz contagia compromiso y se hace indispensable para aprender a identificar nuestro presente, desde una perspectiva política reparadora.

Dissabte 11 de març i dissabte 1 d’abril. 12 h. Visita a guiada Visites individuals: Divendres 10, 31 de març i 7 d’abril. 18.30 h. Sense reserva

Visites per a grups: Prèvia inscripció, tel. 667 697 448, apropatalartgandia@gmail.com

TAULA REDONA

Dijous 9 de març.19.30 h.

Converses sobre Hannah Arent. Participen: Javier de

Lucas, Maria Tomás i Mery Sales. CENTRE INTERNACIONAL DE GANDIA (UV-CIG).

CARRER DEL TOSSAL, 8.

Col·labora: Universitat de València. Centre Internacional de Gandia

CINEMA

Dimecres 22 de març. 19.30 h. SALÓ D’ACTES CASA DE CULTURA

Projecció de la pel·lícula Hannah Arent, de Margarethe

Von Trota. Presentarà la pel·lícula: Honorat Ruiz i Mery Sales

Col·labora: Universitat de València. Centre Internacional de Gandia (UV-CIG)


18

EXPOSICIONS De l’11 de març al 15 d’abril

Exposició fotogràfica MEITATS,

col·lectiu LA SAFA SALA D’EXPOSICIONS MAMÁ HOJA, entrada lliure. C/ Creu, 4 baix (al costat de la plaça dels Colomets). Horari: de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Dissabtes, de 10 a 14 h. Inauguració: dissabte

11 de març, 19 h

Proposta fotogràfica on, mitjançant un llenguatge poètic i plàstic, se'ns presenten imatges on l'establiment de vincles entre cadascuna d'elles genera una sèrie de significats ambigus.

Del 10 de març al 29 d’abril

Exposició L’ATLES DE LA FELICITAT, fotografies d’Antoni Domínguez

CLAUSTRE I PLANTES PRIMERA I SEGONA DE LA BIBLIOTECA CENTRAL Horari: de dilluns a divendres, de 10 a 20.30 h. Dissabte, de 10 a 13 h Inauguració: divendres 10 de març. 19.30 h

L’Atles de la Felicitat és la història d’un meravellós viatge al voltant d’aquest agredolç món, que va durar 1.278 dies; amb 31 països visitats, entre Amèrica, Oceania, Àsia i Àfrica; i amb més de 175.000 km recorreguts, amb una simple motxilla i els pulmons carregats d’aire.

Pel camí, ocorren mil emocionants imprevistos i, durant molts moments, un té la impressió de caminar com si fos per un llibre obert. Un viatge de plaer i passió personal, una escola de resistència, un camí agredolç, on no s’albira cap ficció; prou fantàstic és conviure amb la realitat! • El Atlas de la Felicidad es la historia d’un maravilloso viaje alrededor de este agridulce mundo, que duró 1.278 dias: con 31 paises visitados entre América, Oceanía, Asia i África y con más de 175.000 km recorridos con una simple mochila y los pulmones cargados de aire. Por el camino ocurren emocionantes imprevistos y durante muchos momentos, uno tiene la impresión de caminar como si fuera un libro abierto. Un viaje de placer y pasión personal, una escuela de resistència, un camino de contrastes donde no se atisba ficción alguna, Bastante fantàstico és convivir con la realidad!

A més a més, gràcies al joc que suposa la seua interpretació, podrem trobar-hi diferents dimensions, i entrar a formar part d'elles, mitjançant la instal·lació que crearem.

Organitza: El Taller de Mamá Hoja, taller de restauració i acadèmia d'art, junt amb La Safa (Ana Amesti, Manuel Forés, David Marí, Isa Orengo, Ana Ramón)


EL FULLMARÇ2017

19

Del 22 de març al 23 d’abril

Exposició GANDIA, FETS D’AIGUA

Del 15 al 31 de març

CARTELLS ACTIVITATS UPG

LOCAL DE LA UPG. Plaça Loreto, 4. Horari: De dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h

CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS. Horari: de

dilluns a dissabte, de 10.30 a 14.00 h i de 17.30 a 20.00 h

Gandia, fets d’aigua és una exposició que canviarà la teua percepció sobre l’element que sustenta la vida. Un viatge a través de la història de Gandia, junt amb Aguas de València. Un present orientat a les persones i les necessitats de la societat, i un futur ple de possibilitats per a continuar gestionant eficientment el nostre bé més preuat: l’aigua. • Gandia, fets d’aigua es una exposición que cambiará tu percepción sobre el elemento que sustenta la vida. Un viaje a través de la historia de Gandia junto a Aguas de Valencia. Un presente orientado a las personas y las necesidades de la sociedad, y un futuro lleno de posibilidades para continuar gestionando eficientemente nuestro bien más preciado: el agua.

El correu electrònic, les xarxes socials i molts altres mitjans de transmissió electrònica han reduït, en els darrers 10 o 15 anys, la publicitat en paper, a la mínima expressió. Durant molt de temps, el Organitza: Ajuntament de Gandia i Grupo Aguas de Valencia cartell fou un dels elements de comunicació gràfica fonamental per difondre activitats i esdeveniments culturals, socials, polítics o, simplement, comercials. Grans artistes, sobretot en la primera meitat del segle XX, van ser artífexs de veritables obres d’art que, actualment, pertanyen a prestigioses col·leccions museístiques o privades. També, en els anys 70 i 80 (de la transició democràtica als primers anys de la democràcia), el cartellisme va viure una de les èpoques més fecundes i brillants, pel que fa a la seua funció social i a una voluntat de renovació estètica, amb la participació de destacats dibuixants, pintors i dissenyadors del moment. L’Ajuntament de Gandia, el Departament de Cultura, el CEIC Alfons el Vell i la mateixa UPG compten amb una bona col·lecció d’aquella eclosió artística. Mostres, concursos, celebracions, trobades, conferències i concerts estaran presents en esta selecció de cartells, necessàriament reduïda, però representativa del que van ser les activitats i la voluntat modernitzadora de la UPG en els seus primers anys, de la mà d’autors com Antoni Durà, Luis Hernàndez, Boro Mañó, Vicent Almar o Ximo Ferri. Organitza: Universitat Popular de Gandia


20

25 de març, dissabte. 19 h

Música AULA 211. Concert de Guitarra, a càrrec dels Alumnes del

Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS. Entrada lliure

PARTICIPEN: Pablo Cabré Plasencia, Paco Vila Falgás, Carles Rodenas Martínez, Carlos Marroquín Sanz, Carlos Martínez Domingo, Alejandro Pérez Carpio, Carles Rosaleny Valls i Pavel Cyargeenka

El grup AULA 211 el componen els alumnes de guitarra del Conservatori Superior de Música de València dels últims cursos, tots ells dirigits pel catedràtic de l’especialitat, Rubén Parejo. Aquesta activitat s’emmarca dins dels concerts externs que el CSMV organitza, en col·laboració amb diferents sales i auditoris de la Comunitat Valenciana, i ve a complementar la formació de l’artista aspirant a l’obtenció del títol superior de grau. Els alumnes integrants d’AULA 211 són, doncs, els futurs professors i concertistes de guitarra clàssica. • El grupo AULA 211 lo componen los alumnos de guitarra del Conservatorio Superior de Música de Valencia de los últimos cursos, todos ellos dirigidos por el catedrático de la especialidad Rubén Parejo. Esta actividad se enmarca dentro de los conciertos externos que el CSMV organiza en colaboración con distintas salas y auditorios de la Comunidad Valenciana, y viene a complementar la formación del artista aspirante a la obtención del título superior de grado. Los alumnos integrantes de AULA 211 son, pues, los futuros profesores y concertistas de guitarra clásica. 25 de març, dissabte. 20.30 h

Màgia INVISIBLE

TEATRE SERRANO. SALA A. Mag Dakris. Anticipada: 7 €. Preu de venda el dia de l’espectacle: 10 €

Aquesta és la història de com un xic invisible i uns somnis inassolibles, van aconseguir commoure el món. En explicar aquesta història, és impossible distingir entre ficció i realitat, De vegades, no té sentit i, en gran part, mai va passar.

Diuen, que mai sabem en quin moment estem vivint alguna cosa que no oblidarem la resta de la nostra vida.

EL FULLMARÇ2017 Invisible és el nou espectacle de Dakris, campió nacional de màgia i nomenat mag de l’any. Assessor creatiu en Discovery Max.

Dakris és un dels mags que més està donant que parlar estos últims anys en la comunitat màgica. Creatiu, somiador i en constant cerca per la millor forma de transmetre la SENSACIÓ MÀGICA en cadascun dels seus espectacles. Arribat d’una nova generació de joves mags. Guanyador dels premis més prestigiosos a escala nacional, entre ells, és posseïdor del premi al Millor Mag de l’Any i el 1r Premi Nacional de Màgia. Campió d’Espanya Nacional de Màgia. Primer premi Cadis. Mag de l’any Memorial Frakson, Madrid 2012. Tercer premi Congrés internacional. Tercer premi Còrdova. Prize Nuove proposte Master of magic, Itàlia Assessor creatiu en els programes del Mag Pop de La Sexta: La gran il·lusió. Discovery Max: 48 hores amb Bustamante, Ricky Rubio, Mireia Belmonte, Sergio Dalma, Germans Roca, Jordi Cruz, Alaska i Mario i Jorge Lorenzo. Organitza: Teatre Serrano


21

26 de març, diumenge. De 9 a 14 h

Excursions al Patrimoni Natural CASTELL DEL REBOLLET

EIXIDA DES DEL PARC AUSIÀS MARCH. Preu: 5 €. Inclou guia i dossier.

Dificultat mitjana, amb alguns trams de senda de muntanya. Per a tots els públics. Recorregut: 4,5 km. Desnivell: 150 m Matriculació del 20 al 24 de març, a les oficines de la UPG (Pl. Loreto, 4). Places limitades: 25 per ordre d’inscripció.

28 de març, dimarts. 17.30 i 20 h Un senzill recorregut ens durà per este històric i bell paratge associat al passat de la Font d’en Carròs i d’altres pobles de la comarca.

Des d’ell, obtindrem una estratègica posició des d’on observar la vall de la Foia i unes magnífiques vistes de la mar, si ascendim un poc més pel Tossal Gros. Un indret des d’on evocar el paisatge natural i cultural de la Safor, i entendre millor les seues transformacions a través del temps. Organitza: Universitat Popular de Gandia 27 de març, dilluns. 19 h

DIA MUNDIAL DEL TEATRE. Vine a celebrar-ho amb nosaltres!

27 de març, dilluns. 19.30 h

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN ITALIÀ

BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES Moderadora: Rosaria Cacciatore

Organitza: Biblioteques Gandia

Cinepot LAURENCE ANYWAYS

TEATRE SERRANO, Sala B. Preu: 3 € NRM de 12 anys. 2012 Canadá. Duració: 168 minuts. Versió original en francés, subtitulada al castellà. Director: Xavier Dolan. Intèrprets: Melvil Poupaud, Suzanne Clément, Nathalie Baye, Monia Chokri. Ambientada en la dècada dels noranta, la història se centra en Laurence Alia i Fred Belair. Laurence és professor de secundària i escriptor; Fred treballa en la indústria cinematogràfica. Són amants, amics i confidents. No obstant açò, tot està destinat a canviar quan Laurence li revela a la seua companya, sent el més honest i delicat possible, que desitja canviar de sexe. Organitza: Teatre Serrano, amb la col·laboració de CLGS

28 de març, dimarts. 12 h

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN CASTELLÀ

BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES Moderador: Toni Ordiñana

Organitza: Biblioteques Gandia


22

EL FULLMARÇ2017

29 de març, dimecres. 19.30 h

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN FRANCÉS

BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES Moderadora: Nathalie Recuero Organitza: Biblioteques Gandia

30 de març, dijous. 18.30 h

Idiomes GRUP DE CONVERSA EN ANGLÉS PER A JOVES

30 de març, dijous. 20 h

Música JEFF JEROLAMON JAZZ EXPERIENCE. CICLE JAZZDIJOUS

SALÓ D’ACTES DE LA CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ QUIRÓS. BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES Preu únic: 6 €. Venda anticipada en Casa de Cultura i www.instanticket.es Jeff Jerolamon Jazz Experience són: Jeff Jerolamon (bateria), Joan Vicens Moderador: Salva Fuster (saxo tenor), Julio Fuster (contrabaix) Organitza: Biblioteques Gandia

El músic nord-americà Jeff Jerolamon és un dels bateries més solvents de l’escena estatal. Al llarg d’una carrera de quasi 40 anys, Jerolamon ha Club de Lectura L’ANIVERSARI, actuat i/o gravat amb músics de la talla de Junior Cook, Joe Henderson, d’Imma Monsó. Proposta de lectura Johnny Griffin, Sonny Fortune, Herb Ellis, Lee Konitz, Lou Donaldson, Tal Farlow, Wallace Roney , George Cables, Jorge Pardo, Tete Montoliu, John i modera la sessió: Maite Insa BIBLIOTECA CENTRAL, SALA D’ACTES Hicks, entre d’altres. També destaca la seua participació en 3 gires, amb noms tan importants com la Count Basie Orchestra (sota la direcció de Una parella circula per una carreFrank Foster), Louie Bellson i Arthur Taylor, dos dels grans de la història tera de muntanya. Només ell sap de la bateria. • El músico norteamericano Jeff Jerolamon es uno de los on es dirigeixen, ha estat treballant baterías más solventes de la escena estatal. A lo largo de una carrera de i preparant molt de temps un casi 40 años, Jerolamon ha actuado y/o grabado con mùsicos de la talla regal en un intent desesperat per de Junior Cook, Joe Henderson, Johnny Griffin, Sonny Fortune, Herb Ellis, sorprendre-la. Tot i que estan ben Lee Konitz, Lou Donaldson, Tal Farlow, Wallace Roney, George Cables, avinguts, ella no sembla enamoraJorge Pardo, Tete Montoliu , John Hicks entre otros. También destaca su da. Paral·lelament, dues criatures participación en 3 giras con nombres tan importantes como la Count ixen a jugar pel bosc. Quina relació Basie Orchestra (bajo la dirección de Frank Foster), Louie Bellson y Arthur tenen amb la parella? Com i quan Taylor, dos de los grandes de la historia de la batería. s’encreuaran les seues vides?

30 de març, dijous. 19.30 h

Organitza: Biblioteques Gandia

Organitza: Departament de Cultura (Ajuntament de Gandia)

31 de març, divendres

Cinema ABC GANDIA

C.C. LA VITAL, Av. La Vital, 10. Horaris, preus i venda: www.cinesabc.com Els divendres, noves estrenes.

GHOST IN THE SHELL. Acció - Ciencia Ficció

Basada en la saga de ciencia ficción, narra la historia de the Major, un híbrido cyborg-humano femenino único en su especie, de operaciones especiales, que dirige un grupo operativo de elite llamado Sección 9. Consagrada a detener a los extremistas y criminales más peligrosos, la Sección 9 se enfrenta a un enemigo cuyo objetivo principal consiste en anular los avances de Hanka Robotic en el campo de la ciber-tecnología.


23

MAÑANA EMPIEZA TODO Drama una motxilla, ganes de renovar l’aire i observar com es viu en altres llocs. Samuel vive la vida sin responsabilidades en la playa en el sur de Francia. Hasta que un día, una de sus antiguos amores le deja en los brazos a un bebé de pocos meses, Gloria: su hija. Incapaz de cuidar de un bebé y decidido a devolverle la niña a su madre, Samuel se va a a Londres para tratar de encontrarla pero no tiene éxito. Ocho años más tarde, mientras que Samuel y Gloria viven en Londres y son inseparables, la madre de Gloria regresa a su vida para recuperar a su hija. Remake de ‘No se aceptan devoluciones’, la película mexicana más exitosa de la historia.

Les seues vivències, les ha plasmades en més de 100 fotografies que narren allò que més el va impactar i les ha acompanyades d’anècdotes, sensacions, curiositats i històries del planeta Terra.

Toni ens oferirà una xarrada i presentació del que ha viscut en el meravellós viatge per aquest agredolç món, amb unes imatges que ens sorprendran. L’exposició de les fotografies que il·lustren el llibre El atlas de la felicidad, es pot visitar, des del 10 de març, a la Biblioteca Central de Gandia. Organitza: Banc del Temps Gandia. www.bdtgandia.org 31 de març, divendres. 23.30 h

Música JACK’N’LIES. Hollywood rock

PUB DUBLÍN. Carrer Rioja, 38 (Platja de Gandia). Entrada gratuïta

Jack’n’Lies són: Simone Serasini (veu), Javier Lander (guitarra), Franz Neueschwander (baix), Alex Ríos (bateria)

31 de març, divendres. 21 h

Xarrada- Presentació L’ATLES DE LA FELICITAT

ALQUERIA LABORDE. Seu Consell dels Joves (antiga Gandia TV). Entrada gratuïta. Cal confirmar l’assistència prèvia, el dijous, de 18 a 20 h, al tel. 96 295 12 00

Antoni Domínguez ha viscut l’experiència d’estar en 31 països, entre Amèrica, Oceania, Àsia i Àfrica, al llarg de 4 anys, simplement amb Jack'n'Lies va nàixer com una banda de rock que vol honrar dos dels ingredients més importants de la vida rock: el whisky i la mendicitat, ingredients sense els quals les seues nits salvatges no existirien. Amb un rock genuí i visceral, les seues composicions estan influenciades per bandes com Guns n ‘Roses, Foo Fighters, Van Halen, Aerosmith o Pearl Jam.• Jack’n’Lies nació como una banda de rock que quiere honrar a dos de los ingredientes más importantes de la vida rock: el whisky y la mendicidad, ingredientes sin los cuales sus noches salvajes no existirían. Con un rock genuino y visceral, sus composiciones están influenciadas por bandas como Guns n’ Roses, Foo Fighters, Van Halen, Aerosmith o Pearl Jam. Jack’n’Lies son: Simone Serasini (voz), Javier Lander (guitarra), Franz Neueschwander (bajo), Alex Ríos (batería) Organitza: Pub Dublín


24

DOCUMENT DEL MES | ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL

EL FULLMARÇ2017

LA "PREHISTÒRIA" DEL FUTBOL GANDIÀ

El 16 de febrer de 1947, fa 70 anys, tenia lloc la inscripció del Club de Futbol Gandia, segons consta a l’Anuario de la Real Federación Española de Futbol. Aquest fet era paral·lel a la inauguració del camp de futbol Mondúber i l’inici d’una publicació periòdica amb el mateix nom, la qual donava compte de l’activitat del club en els anys 1948-1949. Aquest setmanari (Mondúber: boletín de información deportiva) es conserva a l’hemeroteca de l’Arxiu Històric.

L’activitat futbolística a Gandia és, però, molt anterior, bàsicament dels anys 1920 i 1930. La societat ‘Conca de la Safor’, el ‘Gandía Club Deportivo’ o el ‘Gandía Sporting Club’ serien algunes de les primeres entitats practicants de l’esport que començava a ser rei. Tot alhora, s’habilitaven alguns dels primers camps de futbol a la vora de la plaça de bous (on es construiria el grup escolar Joaquín Costa), a la vora del riu o junt al col·legi de les Esclaves.

Lluís Romero ha anat recopilant un considerable nombre de fotografies sobre la història de l’esport gandià amb la intenció de que algun dia vegen la llum. Una de les més antigues és la que ara reproduïm, de la col·lecció de la família Pérez Orengo corresponent al camp de les Ambròsies, en les proximitats del Pont Vell, al barri del Raval. El club potser siga el Ducal i el primer futbolista que es veu a l’esquerre era Juan Pérez. Al fons es poden observar alguns detalls representatius del Raval com ara el campanar i la xemeneia del molí de Lapeyre.

DESCRIPCIÓ: CLUB DE FUTBOL DUCAL AL CAMP DE LES AMBRÒSIES FONS: CAC DOSSIERS DE LA FOTOTECA COL·LECCIÓ: PÉREZ ORENGO CEDENT: LLUÍS ROMERO QUILES DATACIÓ APROXIMADA: DÈCADA 1930

NOTA: El mes passat el 'document del mes' era un vídeo sobre Joan Pellicer i Bataller. Per tal de facilitar-vos l'accés podeu posar esta url: https://vimeo.com/user14090141 o bé buscar en google: "Arxiu Historic Gandia Vimeo"


25

EL FULLET [ESPAI MENUT] ACTIVITATS PER A TOTS ELS PÚBLICS


26

3 de març, divendres. 17.45 h

Contacontes LA GALLINA ROJA, a càrrec Midrashic AC

BIBLIOTECA BENIPEIXCAR-RAVAL

Ens parla de les diferències entre els amics, i la necessitat de tolerància i respecte per a una convivència en pau. Organitza: Biblioteques Gandia

EL FULLMARÇ2017 8 de març, dimecres. 17.45 h Contacontes ANIMALS MÀGICS A càrrec de Dolors Todolí BIBLIOTECA INFANTIL

Esta és la història màgica d’un coet que es transforma en pingüí, d’una flor que es converteix en lleó… Organitza: Biblioteques Gandia

9 de març, dijous. 17.45 h 4 de març, dissabte. 18 h Contacontes L’INVENT DE L’ARC I ALTRES CONTES SOLIDARIS, a Teatre i Música PETITS PRÍNCEPS càrrec de Xusa Miñana. BIBLIOTECA BENIOPA Els grans problemes es resolen amb grans acords, i els grans acords són De Cia Mumusic Circus. SANT CELONI fills de la generositat i el sentit comú. Els CONTES SOLIDARIS són una FESTA PRESENTACIÓ SONA BAIXET FEST bona eina per treballar els drets humans, el respecte pels animals, la TEATRE DEL RAVAL. Preu: 5 €. Reser- justícia. Vos convidem a la biblioteca per compartir aquests contes! ves: info@teatreravalgandia.org i Organitza: Biblioteques Gandia tel. 96 286 6532 11 de març, dissabte. 12 h Autoria: Clara Poch. Direcció, interpretació i creació musical: Clara Poch i Marçal Calvet

Petits prínceps és un espectacle amb jocs, poesia i cançons encisadores, que combina la música en viu amb el teatre gestual, la dansa i el circ. Apilar, encaixar, capgirar, construir, sobreposar... la imaginació es desplega i, a partir d’ací, tot el que es desitge pot agafar vida.

Contacontes LA CARABASSA TOMASA, de Xaro Navarro. Editat

per Lletra Impresa. A càrrec de Mercè Climent. LLIBRERIA AMBRA. Av. d’Alacant, 12. Gandia Mercè Climent ens contarà aquest meravellós conte i, després, hi haurà taller de manualitats.

11 de març, dissabte. 18 h

Petit Cinema del Raval CURTMETRATGES EN SUPER-8

A càrrec de Santiago Estruch. (Tavernes de la Valldigna).

TEATRE DEL RAVAL. Preu: 3 €. Reserves: info@teatreravalgandia.org i tel. 962 866 532 Organitza: Cultural La Valldigna i Teatre del Raval 13 de març, dilluns. 17.45 h

Contacontes en Anglés BOUNCING ON THE SOFA

A càrrec de Helen Doron BIBLIOTECA DEL PARC DE L’ESTACIÓ. Per a xiquets de 3 a 7 anys

Un bebé en el castell, i està plorant! Sam, Fluffy i Didi faran tot el que puguen perquè es pose content i torne a somriure. Organitza: Biblioteques Gandia


22 de març, dimecres. 17.45 h

Contacontes ELS CONTES DE MICHAEL ESCOFFIER

A càrrec de Susana Juan. BIBLIOTECA INFANTIL

14 de març, dimarts. 17.45 h

Contacontes 365 PINGÜINS,

a càrrec de Susana Juan BIBLIOTECA DEL GRAU

Descobrirem l’autor Michael Escoffier i els seus contes més divertits. La veueta, El conte de la formigueta que volia moure les muntanyes, Pastís de fades, A tots els monstres els fa por la foscor, Socors!, Jo primer...

Contes que segur que ens Quan contes contes, compta quants faran riure, amb unes gracioses contes contes, perquè si no portes il·lustracions el compte de quants contes contes, Organitza: Biblioteques Gandia mai sabràs quants contes pots contar i perdràs el compte. Contes per a contar, pensar i la llengua entravessar.

Organitza: Biblioteques Gandia

28 de març, dimarts. 11 h

BEBETECA a càrrec Dani Jiménez

BIBLIOTECA PARC DE L’ESTACIÓ. Per a xiquets de 0 a 3 anys.

Proposta d'animació adreçada als més menuts de la casa, on compartim contes, jocs i cançons infantils. A més a més, dediquem un xicotet espai per recomanar llibres i fer bebemanualitats.

Contacontes ET MENJADÉ!

A càrrec de Dolors Todolí BIBLIOTECA DEL GRAU

Cinema ABC GANDIA

Adaptación en imagen real del clásico de Disney La bella y la bestia.

Un llop que no sap dir la lletra ‘R’ pot tenir uns quants problemes…

28 de març, dimarts. 17.45 h

17 de març, divendres

LA BELLA Y LA BESTIA. Musical

Contacontes ET MENJADÉ!

A càrrec de Dolors Todolí BIBLIOTECA DEL PARC DE L’ESTACIÓ

Organitza: Biblioteques Gandia

Organitza: Biblioteques Gandia

C.C. LA VITAL, Av. La Vital, 10. Horaris, preus i venda: www.cinesabc. com. Els divendres, noves estrenes

27 de març, dilluns. 17.45 h

27

23 de març, dijous. 17.45 h

Contacontes ELS CONTES DE MICHAEL ESCOFFIER

A càrrec de Susana Juan. BIBLIOTECA BENIOPA

Descobrirem l’autor Michael Escoffier i els seus contes més divertits. La veueta, El conte de la formigueta que volia moure les muntanyes, Pastís de fades, A tots els monstres els fa por la foscor, Socors!, Jo primer... Contes que segur que ens faran riure, amb unes gracioses il·lustracions Organitza: Biblioteques Gandia

Un llop que no sap dir la lletra ‘R’ pot tenir uns quants problemes… Organitza: Biblioteques Gandia


28

30 de març, dijous. 17.45 i 18.15 h BEBETECA amb Lola Camarena

BIBLIOTECA INFANTIL. Cal inscripció prèvia, el mateix dia de l’activitat, a partir de les 15 h, tel. 96 295 95 95 o correu mcamarena@gandia.org

EL FULLMARÇ2017 31 de març, divendres

Del 31 de març al 2 d’abril

C.C. LA VITAL. Av. La Vital, 10. Horaris, preus i venda: www.cinesabc. com. Els divendres noves estrenes

Festival Familiar de les Comarques Centrals, que tindrà lloc en diferents espais de Gandia.

Cinema ABC GANDIA

LOS PITUFOS: LA ALDEA ESCONDIDA. Animación

SONA BAIXET FEST

Avanç de programació: Dani Miquel, Marieta Ganduleta, Arrop i Tallaetes, Arthur Caravan. A més, tallers familiars, cinema, música i moltes sorpreses. Tota la informació en la web: www.sonabaixet.com Organitza: LaCasaCalba

Buscant per ací, buscant per allà, una barreja de contes he descobert enguany; són per jugar, per endevinar; n’hi ha d’animals, altres per cantar, uns amb poesies, altres per ballar; un darrere l’altre, anirem obrint i descobrint; així, ens vorem de nou i un altre any de contes començarà. Organitza: Biblioteques Gandia

31 de març, divendres. 17.45 h

CONTACONTES ANIMALS MÀGICS, a càrrec de Dolors Todolí

BIBLIOTECA BENIPEIXCAR-RAVAL

Esta és la història màgica d’un coet que es transforma en pingüí, d’una flor que es converteix en lleó… Organitza: Biblioteques Gandia

Cada uno de los habitantes de la aldea de los pitufos tiene un propósito: Papá Pitufo es el encargado de dirigir, el Pitufo Panadero prepara pan y pasteles, e incluso Pitufo Gruñón se dedica a su tarea de gruñir constantemente. Pero Pitufina no parece tener un propósito claro, así que decide salir a descubrirlo.

Cuando se adentra por primera vez en el Bosque Encantado, un territorio inexplorado y prohibido, ella y los pitufos Filósofo, Valiente y Torpe emprenderán un alocado viaje lleno de acción, peligro y descubrimientos, que los conducirá al mayor misterio de la historia Pitufa. Eso sí, deberán tener mucho cuidado, porque su eterno enemigo, el hechicero Gargamel está siguiéndoles de cerca.


29

MUSEUSMARÇ2017 MUSEU ARQUEOLÒGIC DE GANDIA C/ HOSPITAL, 22 46701 GANDIA

Reserves: 96 295 95 40 difusiomaga@gandia.org

MUSEU FALLER DE GANDIA C/ SAN MARTÍ DE PORRES, 29 46702 GANDIA

Tel. 96 296 68 19 www.museufaller.org reserves@museufaller.org Facebook: Museu Faller de Gandia

PALAU DUCAL DELS BORJA C/ DUC ALFONS EL VELL, 1 46701 GANDIA Tel. 96 287 14 65 www.palauducal.com visites@palauducal.com

Horaris: De setembre a juny: Dimarts a dissabte: 10 a 14 h; 15 a 19 h. Diumenges i festius: 10 a 14 h Juliol i agost: Dimarts a dissabte: 10 a 14 h; 16 a 20 h. Diumenges i festius: 10 a 14 h. Tancat: dilluns (excepte festius). Preus: 2 €. Reduïda: 1 € (grups, menors de 25 anys i majors de 65 anys). Gratuït: Diumenges i festius.

Horaris: D'octubre a maig, de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 17 a 19 h. Diumenges, d’11 a 14 h. De juny a setembre, de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 17 a 19 h. Diumenges i dilluns, tancat.

Preus: Adults: 3'5 €. Jubilats, Carnet Jove i família nombrosa: 3 €. Xiquets a partir de 3 anys: 3 €

Tallers (amb cita prèvia): 2 € per persona. Horari d'hivern

De 10 a 13.30 h, de dilluns a diumenge De 15 a 18.30 h, de dilluns a dissabte

Horari d'estiu

De 10 a 13.30 h, de dilluns a diumenge De 16 a 19.30 h, de dilluns a dissabte

Visites guiades, hivern

Les visites es podran anul·lar per qüestions d’organització 11 h, 12 h, matí de grups o per esdeveniments puntuals. 16 h, 17 h, vesprada Visites guiades, estiu Les visites nocturnes setmanals, de juliol a setembre, a 11 h, 12 h, matí convenir horari, així com les visites teatralitzades, de 17 h, 18 h, vesprada novembre a juny.

ACTIVITATS PERMANENTSMARÇ2017 CENTRE DE DIA DE MENORS SANTA ANNA CENTRE SOCIAL JOSÉ GINER C/ SANTA ANNA, 57

Tel. 96 287 08 23 Organitza: Departament de Serveis Socials | Ajuntament de Gandia

Octubre - juny 2017. Activitats gratuïtes, matrícula oberta tot el curs. Info i matrícula al Centre Social

PER A XIQUETS I XIQUETES DE 6 A 11 ANYS Ludoteca: jocs de taula, racó de casa i la botiga, racó de disfresses i maquillatge, racó de cotxes, racó PER A JOVES DE 12 A 16 ANYS Jocs de taula i tallers: teatre, manualitats, expressió de construccions, racó del bar, etc. corporal, jocs cooperatius, de coneixement personal, etc. Tallers: manualitats, teatre, expressió corporal, // Rodatge d'una pel·lícula realitzada pels alumnes en música, dansa lliure, experiments, jocs cooperatius... Horari a triar entre dos torns, més info al centre. horari a triar entre dos torns, més info al centre


30

XIVEGa XARXA D'INFRAESTRUCTURES VERDES DE GANDIA2017

LA XARXA D’INFRAESTRUCTURES VERDES DE GANDIA (XIVEGa)

connecta tots els espais naturals del municipi, dotant-los de recursos i activitats. La XIVEGa inclou: el Paratge Municipal Parpalló-Borrell, l’Espai Natural de la Perla i de l’Estany, l’Anella Verda de la ciutat, l’Espai Natural de l’Auir, la Xarxa de Miradors, la Xarxa de Sendes, a més de dos espais patrimonials, com ara la Cova del Parpalló i el Castell de Bairén. Tots estos espais queden així coordinats per un mateix pla i aniran sumant nous espais d’interpretació, més activitats i més visites en els propers mesos. Actualment la XIVEGa ofereix:

CENTRE D’INTERPRETACIÓ MARJAL DE GANDIA Situat a la banda sud de la Marjal de Gandia, junt a l’Alqueria del Duc, treballa per donar a conéixer la importància de la Marjal com a ecosistema costaner, tant per la biodiversitat que alberga com per la seua funció dins del cicle de l'aigua. El Centre ofereix visites guiades per a escolars, grups i particulars.

CENTRE D’INTERPRETACIÓ PARPALLÓ-BORRELL Situat dins del Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell, un espai protegit de Gandia amb 560 hectàrees. El Centre té com a objectiu donar a conéixer la importància dels valors naturals i culturals del Paratge, per fomentar la seua conservació. Compta amb una sala dedicada a la Cova del Parpalló, amb rèpliques del seu art i eines prehistòriques.

COVA DEL PARPALLÓ

HORARIS

CENTRES D’INTERPRETACIÓ: Cap de setmana, de 10 a 14 h COVA DEL PARPALLÓ: Cap de setmana a les 11 h, amb reserva prèvia. Resta de dies: grups amb reserva prèvia.

PREUS VISITES GUIADES

Centres d’Interpretació: 2 € Cova del Parpalló: 2 €

Centre d’Interpretació Parpalló Borrell i Cova del Parpalló: 3 € Parc dels Ullals: 1 €

Centre d’Interpretació Marjal Situada dins del Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell. de Gandia i Parc dels Ullals: 3 € És una de les coves més importants del Paleolític Superior, Grups, individuals de 7 a 12 anys i majors de 65: 1 € època en què els humans eren caçadors-recol·lectors i Gratuïta: menors de 6 anys el planeta passava la darrera època glacial coneguda. En aquest marc a Parpalló es va desenvolupar l’art Paleolític INFORMACIÓ I RESERVES sobre plaquetes de pedra. Les troballes a Parpalló conformen una enciclopèdia de l’Art Paleolític mediterrani. Tel. 667 697 448 www.medinatural.gandia.org La Cova del Parpalló està oberta a visites guiades per a medinatural@gandia.org escolars, grups i particulars, amb reserva prèvia.

ACTIVITAT ESPECIAL PER A PÚBLIC FAMILIAR Taller “Cant d'ocells”. Dissabte 11 de març a les 10 h. Preu: 3 €, al CENTRE D’INTERPRETACIÓ

MARJAL DE GANDIA, a càrrec de pau Lucio. Inscripció prèvia: 676 721 763, info@birdwatchingspain.net Possibilitat de visitar el Centre d’Interpretació, com activitat gratuïta, a les 13 h


AGENDA DE CONTACTESMARÇ2017 SALA D'EXPOSICIONS COLL ALAS

TEATRE DEL RAVAL

BANC DEL TEMPS GANDIA

ASSOCIACIÓ CULTURAL HYPATIA

PLAÇA DE LES ESCOLES PIES, 7. Gandia

31

C/ SANT RAMON, 8. Gandia. Tel. 96 286 65 32 Reserves: info@teatreravalgandia.org CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS www.teatreravalgandia.org PASSEIG DE LES GERMANIES, 13. Tel. 96 295 95 35 DESCOMPTES: 10% per als alumnes de l’Escola del TEATRE SERRANO Teatre Serrano i l’Escola de Teatre Act&Play PASSEIG DE LES GERMANIES, 29. Tel. 96 214 96 00 20%, amb el Carnet Jove i la Targeta 12:35 Horari de taquilla: de dimarts a dissabte de 18 a 21 h 30%, amb el Carnet de socis del Teatre del Raval Venda on-line: www.teatreserrano.es 50%, per als alumnes del Teatre escola del Raval ALQUERIA LABORDE. Atenció tel. 96 295 12 00, dimecres Tlfs. 625 677 979, 655 913 049 de 18 a 20 h i divendres d'11 a 13 h associacioculturalhypatia.blogspot.com.es www.bdtgandia.org | Facebook: bdtgandia ESPAI CULTURAL LA FINESTRA Twitter: @bdtgandia C/ CALDERÓN DE LA BARCA, 17. Gandia CAMPUS DE GANDIA Tel. 638 000 520 UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA www.lafinestrablog.wordpress.com, i Facebook C/ PARANIMF, 1. Grau de Gandia UNIVERSITAT DE VALÈNCIA www.gandia.upv.es | Facebook: campusdegandiaupv

ASSOCIACIÓ CULTURAL ART I MÉS

C/ PELLERS, 12. Tel. 656 848 045, 619 954 223 www.artimesgandia.wordpress.com Facebook: artimes.gandia

BIBLIOTECA CENTRAL CONVENT DE SANT ROC

PLAÇA REI EN JAUME, 10. Gandia. Tel. 96 295 95 55 biblioteca@gandia.org

ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL

PLAÇA REI EN JAUME, 10. Gandia. Tel. 95 295 95 67 arxiuhistoric@gandia.org

UNIVERSITAT POPULAR DE GANDIA

PLAÇA LORETO, 4. Gandia. Tel. 96 295 95 15 http://universitatpopulargandia.blogspot.com upg@gandia.org | Facebook: upg.gandia

CENTRE DE GANDIA

C/TOSSAL, 8. Gandia. Tel. 96 204 48 20 www.uv.es/cig

LA MUIXERANGA DE LA SAFOR

CENTRE D’ACTIVITATS ARTÍSTIQUES SANT ENRIC C/ SANT ENRIC, 1. Gandia muixerangasafor@gmail.com Facebook: Muixeranga de la Safor

ASSOCIACIÓ CULTURAL D'ARTS ESCÈNIQUES I AUDIOVISUALS SETÉ SENTIT CENTRE SOCIAL ROÍS DE CORELLA C/ CIUTAT DE LAVAL, 22. Gandia Tlfs. 693 677 056, 655 860 321 acsetesentit@gmail.com Facebook: Seté Sentit | Twitter: @SeteSentit


DIA MUNDIAL DEL TEATRE 27 DILLUNS 19.00 h

CELEBRA-HO AMB NOSALTRES

(

EIXIREM des de la CASA DE LA MARQUESA per a PASSEJAR

TEATRE pel CENTRE HISTÒRIC

el

(

PASSEGEM EL TEATRE! PARTICIPEN:

Act & Play - Aiguamar Teatre - Comuna Gàbia - El Carro de Verona - Escola del Teatre Serrano - Lletraferits i Comediants Marabú Teatre - Teatre de la Il·lusió - Xirimiri Teatre

EL FULL MARÇ 2017  

Agenda Cultural de Gandia Número 178. Març 2017

EL FULL MARÇ 2017  

Agenda Cultural de Gandia Número 178. Març 2017

Advertisement