Page 1

CLUB TENNIS MOLLET ANY 2013

www.ctmollet.com

‘EL CALDERÍ’

@ctmollet

REVISTA OFICIAL

/ClubTennisMolletElCalderi


Edició 40 aniversari ANY 2013

Club de Tennis Mollet ‘El Calderí’ Camí Antic Calderí, s/n 08100 Mollet del Vallès Tel. 93 570 67 58 www.ctmollet.com premsa@ctmollet.com Edita: Nexe Comunicació info@nexecomunicacio.com

SUMARI

PÀGINA 10

HISTÒRIA: repàs als 40 anys de tennis a Mollet.

PÀGINA 11

PÀGINA 16

Entrevista a Luis Martínez, president del club.

PÀGINA 18

Retalls històrics de 40 anys de vida al club.

La batuta del CT Mollet, Carles Martinez, entrenador ATP.

L’escola de tennis, el millor futur de l’entitat.

L’extennista Albert Costa apadrina el club.

PÀGINA 14

PÀGINA 20

3


E

l Club Tennis Mollet porta amb orgull un dels noms històrics de la ciutat, el Calderí. Ara que aquesta entitat d'esports de raqueta compleix 40 anys, cal remarcar la figura del carrilet que va unir els municipis de Mollet i Caldes de Montbui entre 1880 i 1939. Malauradament aquell ferrocarril va desaparèixer en acabar la Guerra Civil, però el record persisteix amb la memòria del Club Tennis Mollet El Calderí.

4

Josep Monràs,

alcalde de Mollet

E

ncertadament els fundadors del club a l'any 1973 van fer de les arrels una de les seves virtuts:

portar amb orgull part de la història de la nostra ciutat. I han aconseguit que, si fa 100 anys els molletans d'aleshores, segons diuen, feien servir els terrenys com a parada del carrilet, ara ho fan com a mitjà esportiu de salut, educació o lleure.

A

ningú se li oblida la crisi econòmica però en aquests moments les diferents vies per superar-la han de trobar en els valors del sacrifici, el treball i la persistència la brúixola per adreçar el bon camí. Llarg recorregut al Club Tennis Mollet El Calderí. Felicitats.


E

ls clubs de tennis s’esdevenen des de sempre no només una institució esportiva, sinó que també configuren un lloc de trobada on s’estableixen relacions d’amistat a la pista o als espais socials dels nostres clubs. Aquesta és per mi la definició que millor representaria la síntesis de les quatre dècades que celebreu de l’existència del Club Tennis Mollet.

Com tot inici, 40 anys enrere, el projecte en aquell moment devia ser una aventura valenta i innovadora, fins convertir-se amb el que és ara quatre dècades més tard en un projecte consolidat i de futur.

Tot plegat gràcies a l’empenta, la dedicació, i la perseverança dels fundadors de l’entitat, dels seus primers presidents, i dels seus primers socis.

Amb la present dedicatòria m’agradaria, doncs, retre un càlid i sentit homenatge en nom de la Federació Catalana

Joan Navarro

President Federació Catalana Tennis

Benvolgut President del CT Mollet ‘El Calderí’, Benvolguts socis fundadors, Benvolguts socis i sòcies,

de Tennis i del conjunt de clubs del tennis català cap al Club Tennis Mollet.

Els projectes col·lectius en qualsevol àmbit, són els que generen sempre més adhesió, cooperació i força, i el Club de Tennis Mollet n’és,

ben segur, un bon exemple. La complicitat i la suma d’emprenedors de la ciutat fan que gràcies al seu suport i a la vocació esportiva de molts, puguin aconseguir-se convertir projectes en realitat. I aquesta realitat viva que avui commemorem és la del

vostre Club. De fet la trajectòria d’un club de tennis com el vostre, la podríem associar al desenvolupament d’una partida de tennis. Així el piloteig podria correspondre als antecedents tennístics existents a Mollet del Vallès; el servei inicial faria referència a la inauguració del club; el primer set, els primers anys de creixement del club; el segon set, com tota partida és el més complicat, difícil és començar però encara més mantenir-se; i, finalment la pilota de set i partit, ens porta a la plenitud que avui celebreu com a Club.

En definitiva, el Club Tennis Mollet ha estat per molts dels seus socis una forma de vida, n’estic plenament segur, un club familiar en el què generacions senceres de molletans n’han estat membres i han participat d’una manera o altre en la seva configuració fins assolir el 40è aniversari.

MOLTES FELICITATS I PER MOLTS ANYS!

7


Luis Martinez

president CT Mollet ‘El Calderí’

C

8

om a president del Club de Tennis Mollet ‘El Calderí’ durant els darrers 8 anys em sento molt satisfet de poder formar part d’aquesta entitat en el seu 40 aniversari. I a través d’aquestes línies vull agrair a tots els meus predecessors, així com a l’Ajuntament de Mollet i a totes les entitats que algun cop han col·laborat amb el club, la feina feta per aquesta entitat. Durant aquests 40 anys de vida hem viscut moments durs i moments molt bonics, però el veritablement important és que molta gent s’ha implicat en un projecte tan bonic com és el de

crear el millor club de tennis de la comarca. Un club obert a tothom i que enguany, en el seu 40 aniversari s’enorgulleix de tota la feina feta. En el meu nom i en el de tots els socis fundadors i treballadors de l’entitat, us volem donar les gracies a tots els que col·laboreu, als que ens visiteu habitualment i als que algun cop hi heu estat. Ara commemorem el 40 aniversari, però n’arribaran molts més gracies a la feina de tots plegats. El futur del Club de Tennis Mollet ‘El Calderí’ passa pel

treball, la gestió acurada amb els temps actuals i la constància. I en aquest sentit, és el nostre desig que tan aviat com sigui possible aconseguir el necessari finançament perquè el club pugui disposar de dos noves pistes de pàdel i dos noves pistes sintètiques de tennis. A més del seguiment de remodelació de les instal·lacions per fer més acollidor el nostres club.

Continuarem treballant dur. Moltes gràcies a tots i feliç 40 aniversari.


É

s per a mi un plaer enorme poder participar i gaudir d’aquest any tan especial pel Club de Tennis Mollet ‘El Calderí’. Són 40 anys plens d’esforç, de ganes i de sacrifici de tots els implicats en aquest gran projecte, i em sento molt orgullós de poder posar dia a dia el meu granet de sorra, com cadascun dels treballadors, socis i jugadors de l’entitat.

Quan vaig entrar a formar part del club l’any 2007 i em vaig implicar en totes les seves tasques, he tingut l’objectiu de fer-lo una miqueta més familiar dia a dia. I em sento molt satisfet perquè poc a poc, entre tots, estem aconseguint allò que ens vam proposar.

El nostre somni és que el club formi part de la vida quotidiana de la ciutat de Mollet i de la comarca del Vallès, i que pares, mares i fills gaudeixin plegats venint a practicar esport.

Albert Costa

Extennista

Només així aconseguirem, tots plegats, que aquests 40 anys de vida en siguin molts més. Som un club obert a tota la comarca i estem molt contents que tothom que hi vingui pugui gaudir de la pràctica de l’esport que tant ens estimem.

Feliç 40 aniversari a tots.

9


10


Manuel Santana, Manuel Orantes, Àlex Corretja, Albert Costa, Alberto Berasategui, Conchita Martínez o Boris Becker.

Tots són ja extennistes professionals que tenen en comú haver disputat algun partit a les instal·lacions del Club Tennis Mollet ‘El Calderí’. Han passat quatre dècades des de que una colla d’amics de Mollet decidissin formar, el 25 de novembre de 1971, el club molletà, i des d’aleshores l’entitat ha treballat 40 anys per portar a Mollet els millors noms del tennis, sent un club social i fent escola pels més joves.

L

es arrels del club neixen a principis dels setanta, durant el tram final de la dictadura.

derí’ es van encetar amb un frontennis i dues pistes de tennis.

Andreu Solà i Rabasa (86 anys), primer president del Club i un dels 11 fundadors.

Les actuals instal·lacions compten amb set pistes de tennis, una de frontennis, un camp de futbol-7, pistes de petanca, un gimnàs i quatre de pàdel.

«No ho vam tenir fàcil. Vam anar fins a tres vegades a la Delegación Nacional de Deportes de Madrid per poder constituir l’entitat i inscriure’ns», recorda

De fet l’entitat no es va poder constituir formalment fins el 21 de març de 1973.

«Només érem una colla d’amics que ens ajuntàvem per jugar a tennis a Montornès, Santa Perpètua o Granollers», explica

Ramón Gómez, un altre membre fundador i que avui és soci d’honor número 1.

Aquelles instal·lacions, de 30.000 metres quadrats dins el sector de ‘El Cal-

«Ara ha canviat molt. El salt qualitatiu va arribar als 80’ amb la inauguració del club social. Ens deien que tenia un estil de Hollywood», recorda Gómez.

«Volem tornar a recuperar l’aire de l’èlit professional que vam gaudir als inicis amb campionats catalans, estatals i internacionals. Treballem per portar novament els grans noms del tennis i per la formació dels joves», remarca Luis Martínez, actual

president, que afronta el 40è aniversari amb la màxima ambició per fer del club un referent vallesà i català

El nom de ‘El Calderí’ acompanya al Club des de la seva fundació. Els primers socis van posar-li el sobrenom per recordar el legendari «carrilet» que unia Mollet i Caldes de Montbuí entre 1880 i 1939, any en que els bombardejos de la Guerra Civil el van destruir, segons dicten documents al club. Una de les parades d’aquell ferrocarril s’aturaba als actuals terrenys del Club.

11


12

Retalls Onze van ser els socis fundadors del CT Mollet ‘El Calderí’ que van decidir tirar endavant aquest projecte engrescador l’any 1973. Amb algunes de les pistes ja fetes, aquell mateix any es va posar la primera pedra de la Casa del Tennis, la instal·lació esportiva.


Durant els anys 80’ els tornejos de renom del CT Mollet ‘El Calderí’ van tenir diversos assistents de luxe, entre ells hi havia una de les principals figures del tennis espanyol, Manolo Santana. A qui es veu assegut en el vestidor del club durant la disputa d’un torneig.

Històrics Conchita Martínez, una de les referents al tennis espanyol, va disputar a l’any 1987 la Copa Helvetia sub-17 per equips. A la imatge ja presentava el seu look habitual amb cinta al cabell.

Boris Becker va jugar a la pista central del club a l’any 1984 la Copa Borotra cadet amb una gran expectació. Un any després va guanyar Wimbledon amb tan sols 17 anys.

El 1985 Javier Sánchez Vicario (dreta) va ser una de les principals figures de la selecció espanyola a la Copa Vasco Valerio. Un any després va ser escollit millor jugador júnior del món.

13


14


E

Aquest nou mètode d’entrenament, dirigit al Club de Tennis Mollet pel responsable de l’escola, Darek Riba, té com objectiu facilitar l’aprenentatge dels joves en el tennis l 40 Aniversari del Club de Tennis mitjançant l’adaptació de la pista de joc, la Mollet ‘El Calderí’ arriba amb la perspectiva raqueta, la bola i el propi sistema de comque ens donen tots els anys recorreguts fins petició en relació a l’edat del jugador, amb arribar on som ara. sessions de vídeo i de pràctica.

En quest període de temps, sentim amb alegria i orgull que el nostre club cada dia té una vida social més forta, que el nombre de socis es va incrementant mica en mica, que gradualment es milloren les instal·lacions, que els èxits esportius van situant al club al lloc que es mereix i que l’escola de tennis infantil, dia rere dia, està augmentant el nombre d’alumnes.

Perquè cada cop són més els nens i nenes que a partir dels 4 anys s’inicien en aquest bonic esport, sent aquesta la millor garantia de continuïtat i de futur pel nostre club, i omplint d’orgull a tots els que formem part de l’entitat, que fem tot el possible per donar no tan sols un servei esportiu, també per educar als nens i nenes a través de l’esport.

Només 7 clubs arreu de l’estat han estat escollits per implantar aquest nou mètode, i el Club de Tennis Mollet ‘El Calderí’ ha estat un d’ells. En aquest sentit l'escola del club continua millorant. De fet està gestionada per l'empresa Barcelona Total Tennis (BTT) des de l'any 2006 amb bons resultats. "Hem anat creixent any rere any i la intenció és potenciar la qualitat dels entrenaments.

‘‘Estem molt satisfets de l'acord amb el CT Mollet ‘El Calderí’ i volem continuar així’’, diu el gerent de BTT, Roger Badia.

Tant és així que aquest any, la Federació Internacional de Tennis (ITF) amb la col·laboració d’altres federacions nacionals com la Real Federación Española de Tenis, va es- Aquest curs 2012/2013 l'escola ha comptat collir el nostre club perquè una trentena amb 130 joves. d’infants participessin a una prova pilot del nou mètode d’entrenament d’aprenentatge Play and stay.

15


16

‘‘

‘‘

COM D’ALTRES SOCIS, SÓC UN ENAMORAT DEL CT MOLLET ‘EL CALDERÍ’

Luis Martínez (Granada, 1947) porta 8 anys com a president del club però coneix l’entitat des de la seva fundació. De fet és una de les 20 persones que compleix 40 anys com a soci, sent un dels primers molletans que en sumar-se al projecte dels esports de raqueta al municipi.

- Com va començar la vinculació amb el club? - Un dels socis fundadors em va avisar que s’acabava de fundar un club de tennis a Mollet. Aleshores ser soci s’oferia, i no vaig dubtar en pujar al projecte. Em va semblar interessant i a mi ja m’agradava el tennis, sobretot veure jugar a Manolo Santana.

- Han estat 40 anys des de llavors... - Vam tenir el boom dels anys 70, que va ser una etapa d’il·lusió que va coincidir amb un bon grapat de clubs de tennis a Catalunya. Aleshores era molt familiar. Poc després la decadència va arribar als anys 90, però ara, tot i la crisi, es manté el nivell d’usuaris i socis.


- Un club que té una àmplia trajectòria. - Vam ser un exemple en els inicis sent la referència al Vallès Oriental i gran part del Vallès Occidental. Com també de tota Catalunya. Per aquestes pistes han passat jugadors com Boris Becker, Javier Sánchez Vicario, Alberto Berasategui, Albert Costa, Conchita Martínez...

- De fet, Albert Costa és ara un dels principals reclams. - És el nostre principal accionista i abanderat. És tot un honor que el director esportiu de la Federació Espanyola i exjugador professional formi part de la família del tennis a Mollet. I a més, és soci. Com també ho és el segon entrenador de Rafa Nadal, Francis Roig. - Ara el club està més obert a Mollet?

- Si, i és molt positiu. Abans era selectiu, això afortunadament ha canviat. Això dóna més vida al club i facilita la seva continuïtat. També és cert que està més obert perquè els preus en els darrers anys s’han contingut sent més assequibles.

- Fa 8 anys que va agafar el càrrec de president, perquè? - Perquè em feia mal veure com estava el club. Segons es deia en aquella època hi havia el risc de tancar. I això no ho podia permetre. Com d’altres socis, sóc un enamorat del Club Tennis Mollet 'El Calderí’. Jo he vist córrer als meus dos fills per les pistes de tennis, sent un d’ells jugador ATP professional i ara sent entrenador al màxim nivell. Això em va obligar moralment a intentar salvar una situació complicada.

- Com està sent l’etapa de president? - Dura i difícil, però m’agrada. Hem agafat el club en un moment econòmicament complicat, i encara continua. Tot i això ens estem sortint mica en mica. Cada any que passa complim amb els objectius econòmics i millorem l’as-pecte esportiu i d’instal·lacions. En 8 anys hem millorat totes les instal·lacions del club i hem fet 4 pistes noves de pàdel.

- Llavors, tenim CT Mollet ‘El Calderí’ per molts anys? - Es clar! Per molts més. Hem d’agrair la confiança de tots els socis que tenim i dels usuaris, que són molts i esperem que siguin més. Estem molt satisfets del treball fet, però hem de continuar treballant per millorar encara més

17


La batuta del CT Mollet

C

18

arles Martínez (Barcelona, 1974) és des del 2008 director esportiu del Club Tennis Mollet ‘El Calderí’. El molletà, que es va iniciar en el tennis a l’escola del club, va arribar a ser un jugador professional ATP. Ara compagina la direcció esportiva del club amb la tecnificació professional de jugadors ATP. Així, ha estat entrenador de tennistes com Feliciano López, Galo Blanco, Marcel Granollers, Juan Mónaco i en l’actualitat Svetlana Kuznetsova. El director esportiu molletà considera casa seva el CT

Carles Martínez

Mollet: ‘‘he cre csut e n aque st es p ist es i visc a Mollet. Se mpre int ento que t ot el que es f aci serve ixi en p ositiu per a la projecció de fut ur de l’en titat’’, valora. Als darrers anys s’ha fet una clara aposta pel tennis de competició i això és vol millorar encara més muntant un grup d’èlit professional de jugadors: ‘‘les base s són la n ost ra e sc ola, pe rò n o h e m d ’ob lid ar q ue he m d e f er un e sf orç . Te n im u ne s i nst al .lac ion s molt bone s i he m d e tre ballar p e r mil lorar to t això’’,

destaca Martínez, que afegeix, ‘‘així els mé s pet its p od ran v e ure de b e n a p rop els seu s refe rent s’’. Tot i això, a curt termini el club creu indispensable continuar organitzant tornejos de tennis i pàdel: ‘‘Som t ennis però e l pàdel és una modalitat que disposa de molts se guidors a Mollet’’, explica el director esportiu. En aquest sentit considera ‘‘molt important portar t ornejos de nivell pe r continuar la tasca f ormat iva de tothom’’


19


ALBERT COSTA 20

El Club Tennis Mollet ‘El Calderí’ compta des de 2007 amb l’extennista entre els seus socis i accionistes. Albert Costa, lleidatà de naixement i barceloní d’adopció compta en el seu currículum amb un Roland Garros, una medalla de bronze als Jocs Olímpics de Sydney 2000, una Copa Davis amb la selecció espanyola i 11 títols del circuit ATP (Associació de Tennistes Professionals).

A

partir dels anys noranta, l’entitat va anar de baixada i dels més de 600 socis van quedar un centenar. Amb el club en seriosos problemes econòmics, l’any 2005, Luis Martínez, soci des d’inicis de 1973, va ser escollit president i es va prometre que tornaria a revifar l’entitat. La volada definitiva va arribar l’any 2007, quan Costa, juntament amb el seu amic Carles Martínez -entrenador interí del Club de Tennis Mollet ‘El Calderí’- es van fer càrrec dels entrenaments del tennista Feliciano López. Va ser el primer contacte de l’Albert amb el CT Mollet ‘El Calderí’.


21

apadrina el Club de Tennis Mollet

D’aquesta manera, el lleidatà assumia un 20% del capital del club i es responsabilitzava d’assesso-rar a l’entitat, potenciar la

seva imatge esportiva i participar tant a l’escola de tennis com en el foment dels tornejos.

‘‘

L’Albert, que ha viatjat per tot el món com a professional, aconseguint la fita de 658 partits oficials, sempre ha pensat que la línia de treball ideal pel Club «passa per

aconseguir que l’entitat sigui com una família. La meva il·lusió es tornar a

veure com pares i fills van plegats. Vull recuperar la vida social» .

Per aquest motiu, l’ex tennista confessa estar «total-

ment assabentat del que passa al Club, i el meu objectiu és millorar el campus d’estiu i poder oferir a Mollet una escola base d’on surtin jugadors».

‘‘

«En Luís Martínez i en Carles em van trucar per explicar-me la situació i no m’ho vaig pensar dos cops. Sóc un home de tennis i aposto per la gent del tennis», explica l’Albert.

COSTA VA TENIR EL SEU PRIMER APROPAMENT AL CLUB A FINALS DELS VUITANTA, DURANT L’ETAPA D’OR DE L’ENTITAT, QUAN NOMÉS ERA UN CADET I DISPUTAVA A LES INSTAL·LACIONS EL CAMPIONAT D’ESPANYA.


22


- FERNANDO BELASTEGUÍN


40 anys Club Tennis Mollet 'El Calderí'  

Revista homenatge pel 40 aniversari del Club de Tennis Mollet 'El Calderí'

40 anys Club Tennis Mollet 'El Calderí'  

Revista homenatge pel 40 aniversari del Club de Tennis Mollet 'El Calderí'

Advertisement