Page 1

BOSTHLM.se objektbeskrivning 1

bosthlm FASTIGHETSMÄKLare, swedenborgsgatan 3, BV, 118 48 stockkholm, 08-410 205 01

Våning 2

2 rok, 48 m² Acceptpris: 2.700’ Avgift: 2.874 kr ett hem m karakt ed är

SÖDERMALM kRUKMAKARGATAN 57 TA CHANSEN ATT NJUTA AV ETT AV områdets FINASTE boenden


2 BOSTHLM.se objektbeskrivning introduktion

introduktion BOSTHLM.se objektbeskrivning 3

Välkommen hem till kRUKMAKARGATAN 57 Härlig tvåa om 48 kvm med synnerligen genomtänkt planlösning belägen på lugna Krukmakargatan. Öppen och ljus med vacker utsikt. En helt ultimat lägenhet som måste upplevas. - Balkong i soligt söderläge - Fantastisk utsikt över området - Sol hela dagen - Charmig 40-tals stil - Högst upp i huset - Ljus lägenhet med en öppen hemtrevlig atmosfär - Genomgående fräscha ytskikt - Optimalt planerad - Stambytt -02 - Värmegolv i både kök och badrum - Nyrenoverat kök från 2010; bevarade originaldetaljer, fullstor diskmaskin, dubbla fönster, massiva ekbänkskivor och integrerade vitvaror.

- Vackert vitlaserade furugolv från 2010 - Lugnt belägen på återvändsgata - Nära Hornstull, Zinkensdamm, Tantolundens grönska och Årstavikens vatten


4 BOSTHLM.se objektbeskrivning bostadsförening med ekonomi

HALL / ENTRÉ BOSTHLM.se objektbeskrivning 5

DIN NYA FÖRENING Upplåtelseform Bostadsrättslägenhet, lgh.nr 48. Byggår 1942, våningsplan 2. Byggnad Byggnadsår: 1942. 2010-2011 OVK besiktning 2009- Nya balkonger 2006-2007 Trapphusmålning 2003- Nya maskiner till tvättstuga 2003- Omläggning av tak 2001-2002 Rörstambyte 2001-2002 Fönsterrenovering 2001-2001 Elstambyte. Uppvärmning: El - vattenburen värme. Ekonomi, månadsavgift Lägenhetsnummer 48 i Krukomakaren 1, Stockholm. Pris 2 700 000 kr Accepterat / Bud. Avgift 2 834 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och 2874:- ink balkongavgift. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 100 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 440 kr. Övrig driftkostnad är ca 705 kr/mån. Hushållsel ca 400kr/ månad Försäkring ca 150kr/månad Gas: 155kr/månad. Andel i föreningen är 1,34%. Bostadsrätten är pantsatt. Varken den ekonomiska förvaltaren eller bostadsrättsföreningen kunde lämna uppgifter avseende andelstal årsavgift. Lägenheter med balkong betalar en balkongavgift om 480:-/ år till balkongfonden. Bostadsrättsförening Krukomakaren 1. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta). Allmänt om föreningen: Bostadsrättföreningen består av fem huskroppar med 84 lägenheter. Det finns: 23 antal 1 rum och kök mellan 23 m2 - 37 m2 57 antal 2 rum och kök mellan 43 m2 - 48 m2

4 antalet 3 rum och kök mellan 58 m2 - 60 m2 Samtliga lägenheter är bostadsrätter. Husen byggdes 1942. Dessutom finns ett antal lokaler i källaren som föreningen för närvarande utreder de skall nyttjas i framtiden. De förslag som kommit från medlemmar gällande dessa lokaler är Bastu, Festlokal, Hobbyrum, Motionsrum, Replokal, Övernattningslägenhet dessutom skulle föreningens ekonomi stärkas av att hyra ut dem för kommersiella ändamål såsom förråd eller företagslokal. Kommande renoveringar: Lättare ätgärder planeras från OVKbesiktningen. Översyn av energiförbrukningen kommer att genomföras. Fler kommande renoveringar har ej beslutats. Kommande avgiftshöjningar: Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar.

Område: Södermalm Adress: Krukmakargatan 57 Byggår: 1942 Våning: 2 Antal rum: 2 rum Storlek: 48 kvm Avgift: 2 834 kr/mån 2874:- ink balkongavgift I avgiften ingår värme och vatten Pris: 2 700 000 kr Accepterat pris / Bud

TV- och internetanslutning TV: ComHem med kabel-tv. Uteplats Balkong i söderläge. Övriga utrymmen Det finns tvättstuga med fyra tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och stenmangel. Cykelstall finns i källaren annars kan man parkera cykeln på gården. Bilplats Föreningen har åtta parkeringsplatser, f.n lång kö. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Alternativt kan ansökan göras via hemsidan www.stockholm.se

hall / entré

en god ENTRÉ Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter


6 BOSTHLM.se objektbeskrivning KÖK / MATPLATS

kök

hemtrevligt & RYMLIGT Härligt kök med ljusa färger. Generös arbetsyta samt gott om förvaring. Renoverat från 2010. Integrerad kyl, frys och diskmaskin.

KÖK / MATPLATS BOSTHLM.se objektbeskrivning 7


8 BOSTHLM.se objektbeskrivning vardagsrum

vardagsrum BOSTHLM.se objektbeskrivning 9

vardagsrum

PLATS FÖR umgänge och gemenskap Luftigt rum med gott om plats för soffgrupp och sällskapsmöbler. Väggar i ljusa toner ger ljus och rymd med utgång till balkong.

ljus och rymd Vackert vitlaserat furugolv, stort fönster som ger ljus. Vitmålade väggar.

DUBBELDÖRRAR UT TILL BALKONG Dubbeldörrar leder ut till balkong i högt söderläge.


10 BOSTHLM.se objektbeskrivning BADRUM

BADRUM BOSTHLM.se objektbeskrivning 11

badrum

fräscht, tidlöst & stilrent Helkalat badrum i ljusa toner. Vit porslinsinredning. Stambytt -02.


12 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 13

sovrum

MYSIGt TYST sovrum Plats för dubbelsäng med stort fönster. Flera garderober med goda förvaringsmöjligheter


14 BOSTHLM.se objektbeskrivning

BOSTHLM.se objektbeskrivning 15

balkong

en egen liten oas med utsikt รถver sรถders takรฅsar.


16 BOSTHLM.se objektbeskrivning omårde

södermalm När det gäller utbudet av restauranger och uteliv så bor du här mittemellan Mariatorget och det nya nöjesnavet Hornstull. Naturligtvis finns det ett rikligt utbud av både caféer och bra restauranger alldeles runt husknuten, välkända Indian Garden på Heleneborgsgatan och finitalienaren Porto Fino på Brännkyrkagatan bara för att nämna några. I närheten finns även Zinkensdamms IP som har konstgräsplan för 11- och 7-manna spel , löparbanor, konstfrusen bandyplan 6 700 kvm, ishall.

område BOSTHLM.se objektbeskrivning 17


18 BOSTHLM.se objektbeskrivning om bosthlm.se

referenser BOSTHLM.se objektbeskrivning 19

bra att veta Boarea Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. Köparens undersökningsplikt Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade “livslängd”. Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Säljarens upplysningsplikt Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

om bosthlm.se en fastighetsmäklare med energi

Information Uppgifterna i detta häfte är grundade på information lämnad av säljaren och berörd förening. Uppgifter från säljaren kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Information har lämnats av föreningens kontaktperson.

Det är som det ofta är med företag av alla de slag. Vissa satsar på volym, andra på kvalitet. På BOsthlm försöker vi inte bli störst, utan i stället satsar vi på att vara bäst. Vi tror att det lönar sig i längden, för oss och för våra kunder.

Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt.

Att sälja sitt hem är ingen dussinaffär direkt, tvärtom är det den kanske största affären de flesta av oss gör. Då är det viktigt att din mäklare är lika engagerad som du är. Hos mäklarna här på BOsthlm är det engagemanget en självklarhet, och det har just att göra med vår storlek. Din affär är ingen dussinaffär för oss heller. Och det finns fler fördelar med att inte vara störst. En av dem är att vi kan lägga vår fulla energi på att skapa de bästa förutsättningarna för din försäljning. Och energi är något vi har mycket av. Vill du ha längre visningar så ordnar vi det. Vill du ha extra visningar så ordnar vi det också. Vill du ha lägenheten uppmätt, eller hjälp med att göra den snyggare inför visningen? Inga problem! Det är helt enkelt lättare att vara flexibel och nytänkande när vi redan från början har bestämt oss – Vi säljer hellre en lägenhet på rätt sätt än två på fel sätt. Och vi lägger ner all den tid, kraft och energi som krävs för att din största affär också ska bli din bästa.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

SÅ HITTAR DU OSS Swedenborgsgatan 3, BV 118 48 Stockholm Tel: 08 410 205 01 Fax: 08 33 18 08 kontakt@bosthlm.se www.bosthlm.se

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit om så önskas av köparen. Kontrakt Bostadsaffären är inte klar förrän skriftliga kontrakt är skrivna. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. För att undvika eventuella problem i och med detta rekommenderar vi köpare och säljare att snarast möjligt efter avslutad budgivning få överlåtelseavtal skrivna.


Krukmakargatan 57  

Objektbeskrivning av Krukmakargatan 57

Krukmakargatan 57  

Objektbeskrivning av Krukmakargatan 57

Advertisement