Page 1

4I

Canet Republicà núm 32 / octubre 2018

Blanca Arbell a Suïssa. Denúncia a l’ONU per la persecució judicial L’alcadessa ha viatjat amb delegació d’electes en un viatge organitzat per l’AMC i la AMI L’alcaldessa de Canet Blanca Arbell va desplaçar-se a Suïssa, el passat 18 de setembre, amb una delegació de batlles i representants municipals per denunciar davant de responsables de l’ONU a Suïssa la persecució judicial per aprovar una declaració política a favor del referèndum de l’1-O. El grup s’ha reunit amb dos responsables de l’Oficina de l’Alt Comissariat de les Nacions Unides pels Drets Humans, Yulia Babuzhina i Marc Bojanic. ‘L’estat espanyol ha abusat del poder judicial per perseguir-nos i amenaçar-nos’, ha dit el president de l’ACM, David Saldoni, després de la reunió. Durant el viatge a Suïssa organitzat per l’ACM i l’AMI, la delegació de càrrecs electes es va reunir amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira.

Canet Republicà Butlletí de la Secció Local d’Esquerra Republicana - Canet de Mar

ERC un partit net 100% Què fem a l’Ajuntament per fomentar la transparència? Borsa de Treball transparent. D’ençà que som responsables del govern municipal estem treballant per tal que tothom tingui accés a tota la informació municipal amb igualtat de condicions. Per això, avui és consultable telemàticament de forma clara i entenedora com gestionem tots els recursos públics, com ens estructurem i quines polítiques municipals impulsem. A nivell pràctic, com exemple, hi ha la borsa de treball municipal. Un tema que ens preocupa és que tothom que busqui feina i vulgui treballar a l’Ajuntament tingui les mateixes oportunitats. Per això vam organitzar les borses de treball a partir d’unes proves objectives i ha donat com a resultat un procés net, clar i lliure de qualsevol favoritisme. Podeu trobar tota la informació al web de l’Ajuntament https://canetdemar.cat/transparencia.

Diada Nacional de Catalunya Canet de Mar La secció Local d’Esquerra Repúblicana de Catalunya va participar com és habitual en els actes de la Diada Nacional de Catalunya a Canet de Mar.

núm 32 / octubre 2018

NETS de casos de corrupció desde la nostra fundació en 1931. NETS de finançaments irregulars. Només ens financem amb les aportacions de la militància, dels càrrecs electes i dels simpatitzants. NETS d’endeutament. Actualment no tenim cap préstec ni cap deute amb cap banc: som autosuficients.

Canet crea 166 llocs de treball nous en un any

Atracció noves empreses: El polígon s’omple

Actualment el polígon ja allotja una vintena d’empreses, quatre de les quals s’hi ha instal·lat recentment. Canet atrau noves empreses i per això es creen nous llocs de treball. La feina de promoció i també la instal·lació de fibra òptica al polígon fan de pol d’atracció.

En un any s’han creat a Canet 166 nous llocs de treball, i ara n’hi ha 3.032. L’ajuntament de Canet ha ajudat a cobrir-ne 64 gràcies a la gestió de la borsa de treball. Hem crescut un 9,5%! Som una de les poblacions on l’ocupació creix més! Les eines que l’ajuntament posa a disposició dels ciutadans han ajudat a crear aquests nous llocs de treball.

L’acudit d’en Narcís

Canet de Mar

revista-canet-oct.indd 1

ERC.CanetdeMar ERC_CanetdeMar esquerra.cat/canetmar canetmar@esquerra.cat

Canet Republicà

és una publicació d’Esquerra Republicana Canet de Mar

En Narcís Cortada va ser president de la Secció local d’ERC Canet i actiu col·laborador d’aquest butlletí. El trobem a faltar i per això el mantindrem present amb els seus acudits… encara ben vigents

30/09/2018 22:12:12


2I

Canet Republicà núm 32/ octubre 2018

Canet Republicà núm 32 / octubre 2018

Entrevista a Coia Tenas Regidora de Promoció Econòmica

Hem visitat gairebé totes les empreses de Canet per saber que necessiten. Hem dotat de fibra òptica el polígon La Coia és una persona dinàmica. Professionalment s’ocupa de l’administració de les seves empreses. Què et vas trobar quan vas arribar a l’ajuntament? Projectes, personal... Com aspecte positiu, un projecte potent engegat, la Fira Modernista. Però d’altres projectes pagats i tancats a un calaix. Pel que fa al personal, hi havia un departament ben estructurat, amb 3 tècniques: una de promoció, una de turisme, una d’autoempresa i una administrativa responsable de la borsa de treball. El funcionament era correcte però però faltava relació amb les empreses i agilitat amb la borsa de treball, per temes burocràtics. I quines mesures vas prendre? Doncs vaig aprofitar el que funcionava. Veient el potencial de la fira l’he utilitzat com a trampolí de promoció. També vaig recuperar el projecte que podia funcionar del Griu. I sobretot vaig decidir sortir al carrer, fer de prescriptora, de venedora i promotora de Canet a tots els nivells, com hem fet amb Joc de Trons, la campanya Esplendid, etc... Pots posar exemples de què vol dir sortir al carrer? Doncs s’ha visitat gairebé a totes les empreses de Canet, tant les del polígon com les que hi ha al poble per conèixer de primera mà les seves necessitats, com veuen la situació actual i futura de Canet, intercanviar informacions i oferir projectes. També els expliquem quins serveis oferim i els donem un llistat d’empreses per potenciar el treball en xarxa. Heu fet alguna política per potenciar el polígon? Sí. Hem fet les gestions per portar la fibra òptica al polígon. L’hem promocionat i avui gairebé totes les naus construïdes ja estan ocupades. En percentatge, després de Tiana i Sant Iscle, som el poble del Maresme on ha baixat més l’atur: un 10%. I pel que fa al turisme, quines iniciatives destacaries? Es molt important que ens vegin. Assistim a totes les jornades que organitza la Diputació on hi ha touroperadors i prescriptors... ja he aconseguit que l’empresa que fa les excursions de creueristes visitin Canet i creïn una ruta. També formem part del Barcelona Pass+, que també atraurà turisme de qualitat, i som referent de la campanya de turisme cultural de Diputació d’aquest any. Ens hem adherit a Natura Local i ja tenim 2 rutes de muntanya geolocalitzades, i també al camí de Sant Jaume via marítima. He impulsat, conjuntament amb el sector local de restauració, nous projectes com el Destapa, ben acollit pels bars i restaurants i per la gent.

revista-canet-oct.indd 2

Què me’n dius del mercat i de la promoció del producte de proximitat? Tot va molt lent, però tenim el suport de Diputació, tant pel que fa a un pla pilot com en la transformació del mercat i hem aconseguit 235.000 € per reformar la la teulada, que es el mes urgent en aquest moment. Hem de potenciar-hi els productes km0, del Maresme, ecològics. Per això, també, hem començat a treballar amb els municipis de la Vallalta per crear una marca pròpia de maduixa. Al teu entendre, cap a on ha d’anar Canet? Hem de treure profit de totes les oportunitats que ens fan visibles com el Canet Rock, la Fira Modernista o l’Escola de Teixits. Hem d’aprofitar totes les potes econòmiques del poble (serveis, turisme, industria, pagesia...), els atractius que ens donen valor i diferenciació respecte a d’altres territoris (cultura, modernisme, tranquil·litat, senderisme, platja...) i crear sinèrgies amb els pobles

11a Fira Modernista Canet de Mar ha consolidat la fira mercat modernista amb una molt bona combinació d’activitat comercial però molt ben acompanyada de difusió del patrimoni modernista canetenc. A la fira es poden reviure els costums i l’esperit dels anys del modernisme. Visites guiades pel patrimoni arquitectònic, exposicions, conferències, demostracions d’oficis i escenes treatalitzades ens traslladen al Canet de fa 100 anys. La col·laboració de diverses entitats canetenques i la participació de la gent vestida a l’estil de l’època és un fet clau en l’èxit de la fira. Difusió del coneixement i reivindicació de país.

I3

Preparem inversions per fer un salt qualitatiu El Ple de 21 de juny va aprovar un pla d’inversions destinat a equipaments públics i a infrastructures valorat en uns 2.700.000 € fruit la l’excel·lent política econòmica iniciada Equipaments públics: Via pública: Odeon 2018-19 1.170.000€ Centre Parroquial: adquisició i obres de millorar 500.000€ Polisportiu. Tancament pista hoquei 200.000€ Mercat municipal 300.000€ Garrofers (execució prèvia i retorn inversió) 300.000€

Asfaltament i arranjament carrers Clavegueram

500.000€ 220.000€

Arranjament i millora de les escales i del carrer Sant Pere: ja era hora!

Lluís Llovet, regidor d’urbanisme ha afirmat que aquesta obra pot fer-se gràcies a l’estalvi generat el 2017 i a la feina de planificació del govern municiapl. Hem previst l’inici de les obres al mes de novembre. El projecte preveu la substitució del paviment i la millora de les infraestructures. Per fi es soterrarà la recollida d’aigües de les escales i del carrer Sant Pere. Gràcies a la bona gestió econòmica ja pot començar a complir-se l’objectiu polític de la progressiva millora de carrers i places. I ben fet, no només la superfície, sinó de manera integral. Es millorarà la seguretat i es farà una urbanització amb un sol nivell entre la plaça de la Indústria i la Riera Buscarons.

Pressupostos participatius Canet impulsa de nou els Pressupostos Participatius per què la ciutadania pugui proposar i decidir el destí d’una part de la partida d’inversions del pressupost municipal per als anys 2018 i 2019. Des del 17 de setembre i fins al 21 d’octubre podem votar les persones majors de 16 anys empadronades a Canet a data d’u de gener d’enguany. Es pot d’escollir fins a un màxim de 3 opcions de cada bloc (3 inversions i 3 propostes de serveis). S’ha habibilitat un site web desde on comodament es pot votar a: http://canetdemar.cat/votacio

5è Festival Canet Rock Un festival que ens ha posicionat en el mapa de festivals de referència de Catalunya. És una gran oportunitat de projecció del municipi que cal aprofitar per consolidar la marca de Canet vinculada amb la cultura i grans esdeveniments Què hem fet? Des de l'ajuntament hem fomentat, en el marc de les nostres competències, el suport al Canet Rock que té un impacte socioeconòmic molt important per al poble. Col·laborem, en el possible, en els àmbits on l’actuació privada és insuficient, donant suport a aquest festival de referència mitjançant un conveni que regula, entre d’altres coses, les col·laboracions de caire tècnic, suports logístics i suport econòmic de la Diputació de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya.

30/09/2018 22:12:15

CANET REPUBLICÀ - OCT 2018  

Revista secció local d'ERC Canet de Mar.

CANET REPUBLICÀ - OCT 2018  

Revista secció local d'ERC Canet de Mar.