Page 1

www.luptaingorj.ro

COTIDIAN GRATUIT, NR. 147, MarŃi, 5 august 2008

Azi ai două pagini speciale

beauty & fashion

local p/3

Pomeni electorale cu modulele sinistraŃilor

local p/5

Sase persoane, dintre care patru copii, au fost prinse sub fiarele contorsionate ale unei masini, dupa ce aceasta a fost lovita în plin de un accelerat. Patru persoane si-au pierdut viata, ieri, într-un tragic accident feroviar, petrecut pe calea ferata ce traverseaza satul Budieni, din comuna Scoarta. Alte doua persoane se afla la spital, în stare destul de grava. Trei dintre morti sunt copii, cu vârste de pâna în 11 ani. Cei sase plecasera de acasa,

pentru a merge la scaldat. La doar câteva sute de metri de casa, masina cu care se deplasau avea sa curme viata a patru dintre ei, iar pentru doi sa creeze o situatie a carei finalitate avea sa fie lasata în voia divinitatii. “Am auzit dintr-o data o bufnitura, iesi fata si când vazu ca erau aruncati care, încotro, striga la vecini”, a povestit Margareta Blidea, o batrâna ce locuieste lânga calea ferata. La locul cumplitului eveniment au sosit ambulante si echipaje ale politiei. Trei dintre cei aflati în autoturism erau deja

morti. Medicii de pe salvari au acordat primul ajutor celor trei persoane aflate înca în viata, transportându-le la spital. Una dintre acestea, un copil în vârsta de 8 ani, a murit înainte de a ajunge la unitatea sanitara. Copil în comă, trimis la Craiova Dupa numai câteva ore, unul dintre cei doi supravietuitori a fost transportat la Spitalul Clinic din Craiova. „La spital sunt internate doua persoane, un copil si un adult. Copilul este înca în stare de coma.

Mischie exclus din partid

sport p/12

Lipsa marcajului arde la buzunar


local

www.luptaingorj.ro

INFO

02 | luni, 5 august 2008

StudenŃii s-au întâlnit cu reprezentantii Serviciului Român de InformaŃii maria.bircu@luptaingorj.ro

Zeci de studentii straini dar si români, participanti la F e s t i v a l u l International “Vara c u a r o m a studenteasca”, s-au înt â l nit azi cu reprezentanti ai Serviciului Român de Informatii în cadrul unei dezbateri.

Aproximativ 30% din copii gorjeni cu vârste de pâna la trei ani au ramas nevaccinati împotriva hepatitei si rubeolei. Si asta din cauza parintilor, care nu-si dau interesul pentru sanatatea propriilor copiii.

BREF Nou-nascut, decedat în salvare Doi tineri din localitatea Târgu-Carbunesti, Lucian Suteu si Monica Tugurlan, sustin ca din cauza indolentei cadrelor medicale de pe salvare, copilul lor nou-nascut a decedat. Monica Tugurlan a nascut în salvarea ce o transporta spre Spitalul Judetean Târgu-Jiu. Sotul sau acuza medicii si asistenta de pe salvare ca i-au lasat copilul sa moara. De cealalata parte, cadrele medicale si reprezentantii Serviciului de Ambulanta Gorj sustin ca Monica Tugurlan a adus pe lume un copil mort, iar ei nu au nicio vina pentru cele întâmplate. Lucian Suteu, tatal copilului decedat, este hotarât sa nu lase lucrurile asa, dorindu-si ca cei vinovati de moartea copilului sau sa plateasca.

Tema seminarului a fost terorismul si a criminalitatea. Reprezentanti ai ATENłI. StudenŃii au ascultat cu atenŃie cele spuse de Serviciului Român de SRI-işti Informatii au participat si la editia anterioara a festivalului iar interesul studentilor a fost si atunci, ca si acum foarte mare fata de activitatea acestora. Dezbaterea a avut loc la Complexul Debarcader din Târgu Jiu si a reunit studenti din România si nu numai. A urmat o scurta prezentare a Serviciului Român de Informatii si proiectele. Reprezentantii SRI au raspuns întrebarilor venite din partea tinerilor, în special a celor din alte tari. Participarea la o astfel de dezbatere este una foarte importanta, potrivit lui Flaviu Predescu, purtatorul de cuvânt al SRI, în special prin perspectiva faptului ca “acum suntem membrii NATO si UE si nu mai putem vorbi doar de spatiul strict al României”. Predescu a mentionat ca este al doilea an în care SRI este invitat sa participe la acest festival, dezbaterile de anul trecut fiind unele care au prezentat interes pentru participanti. Dezbaterea a durat în jur de 4 ore, iar participantii au primit câte o mapa cu materiale informative, în limba engleza, despre SRI si cultura securitatii.

A intrat cu masina în copac Un barbat în vârsta de 75 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a p i e r d u t controlul volanului si s-a izbit violet de un copac de pe marginea drumului. Accidentul s-a petrecut ieri dupa amiaza, pe raza localitatii Câmpu-Mare si s-a soldat cu ranirea grava a soferului, acesta fiind transportat de urgenta la spital, cu multiple leziuni la nivelul corpului. A ajuns la spital si pasagerul din dreapta, cu piciorul fracturat. Din primele cercetari, accidentul s-a petrecut pe fondul oboselii.

Trimisă de Marian Ilie

FOTOGRAFIA ZILEI

Intră pe www.luptaingorj.ro


www.luptaingorj.ro

INFO

Taranistii gorjeni au anuntat ieri ca vor face alianta cu liberalii în alegerile generale. Protocolul de colaborare între cele doua formatiuni politice a fost stabilit la nivel central, pe plan local fiind anuntat de liderul interimar al PNTCD Gorj, Matei Catrinoiu.

luni, 5 august 2008 | 03

local / special

Pomeni electorale cu modulele sinistratilor camere aici. Baraca o tineam sa mai punem în ea ce nu aveam unde sa punem la adapost”, spune o batrâna de 70 de ani, din satul Seciurile. Unii localnici, ale caror locuinte au fost afectate de alunecari de teren, în urma cu trei ani, au primit case construite de guvern.

Mai marii comunei gorjene Rosia de A m a r a d ia sunt acuzati ca au folosit modulele pentru sinistrati, în c a m p a n i a electorala. Casele metalice au ajuns la unele persoane, sau chiar institutii, care nu faceau obiectul atribuirii de astfel de DISPERARE. Manevrele primarului au adus l o c u i n t e . localnicii la disperare ioana.cojocaru@luptaingorj.ro

Modulele acordate de guvern, în urma cu aproape trei ani, sinistratilor din comuna gorjeana Rosia de Amaradia, sunt disputate de autoritatile locale si unele persoane care le-au primit în mod ilegal. Unele dintre acestea au fost date anumitor cazuri sociale, în plina campanie electorala. Cei aratati cu degetul sunt fostul primar, Cristinel Faitar, si actualul edil, Ion Cotojman, care pâna acum a ocupat functia de viceprimar. Cei doi sunt acuzati ca au distribuit locuintele modulare în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate în 2005, cu titlu de împrumut. Desi modulele ar fi trebuit eliberate dupa terminarea lucrarilor la casele sinistratilor din comuna, acestea au ramas în posesia multora dintre ei, care au început sa le considere bunuri proprii: “Am pus si noi în ele niste mobila, niste haine, ca nu avem unde le tine. Noua ne-au dat o casa de-aia, acolo, în Câmpu Mare, a mai facut baiatu’ si niste

“Doua la primarie…doua la scoala de fete” Alta baraca a fost folosita de mai marii comunei, ca sediu pentru posta. Factorii postali din localitate au primit un modul, din cele folosite în urma cu câtiva ani de sinistrati, “cadoul” fiind facut tot înaintea alegerilor, cu câteva luni. Edilul comunei, Ion Cotojman, recunoaste ca unele locuinte modulare au fost folosite ilegal. La numaratoare, însa, modulele nu prea ies la socoteala: “Din 48, 30 sunt eliberate. În comuna nu mai avem decât vreo 10-11. Astea sunt toate. Nu sunt 15, eu zic ca vreo 11, da, cam atâtea mai sunt.

Altii au beneficiat de materiale de constructii, optând pentru reconstruirea locuintelor, în regie proprie. Desi modulele le-au fost acordate pe perioada determinata, trebuind eliberate pentru alte cazuri de urgenta, ele au fost folosite de autoritati dupa bunul plac. Casele metalice au ajuns la unele persoane, sau chiar institutii, care nu faceau obiectul atribuirii de astfel de locuinte. Prefectul de Gorj Victor Banta, spune ca vina apartine conducerii localitatii, pe care o acuza de proasta gestionare a situatiei. “Au trecut doi ani de când s-au finalizat lucrarile la casele construite prin ANL. Oamenii au primit case, dar li s-au lasat si modulele. Unele module au fost date pentru cazuri sociale din localitate, ceea ce nu este legal. Era treaba administratiei sa rezolve aceste cazuri, dar nu cu modulele sinistratilor. Ei trebuie s-o rezolve, asa cum au încurcat-o”, a afirmat Victor Banta, prefectul judetului Gorj.

“Îmi dau foc si mie si primarului!” Unele locuinte metalice au fost distribuite în urma cu câteva luni, când se pregatea campania pentru alegerile locale. O familie care a beneficiat de o astfel de pomana electorala este cea a Mariei Gorgota. Casa femeii nu fusese afectata de alunecarile din 2005, ea deteriorându-se din cauza vechimii si a proastei îngrijiri. Familia este unul din cazurile sociale, aflate în evidentele Primariei Rosia de Amaradia, de care autoritatile au înteles sa se achite, dându-i în folosinta o baraca metalica, în urma cu trei luni. Maria Gorgota refuza acum sa predea modulul, solicitat de autoritatile centrale si ameninta ca îsi va da foc: “Au promis ca ma ajuta si nu m-au ajutat cu nimic. Mi-au dat baraca asta acum trei luni si vor sa mi-o ia! De ce mi-au mai dat-o? Eu nu plec nicaieri, am o sticla cu motorina, o torn pe mine si îmi dau foc. Intru în baraca, da’ îl iau si pe primar cu mine. Îmi dau foc si mie si primarului!”, spunea, plângând, femeia, care nu întelegea de ce i se ia înapoi un ajutor social.


local Nicio instituŃie din Gorj nu are autorizatie sanitară maria.bircu@luptaingorj.ro

Nicio institutie de învatamânt din judet, scoala sau gradinita, nu are autorizatie sanitara de functionare. Potrivit inspectorul sef al Inspectiei Sanitare de Stat din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Gorj, Nicolae Dineata, situatia scolilor si a gradinitelor este îngrijoratoare. Mai mult decât atât, sunt localitati unde directorii de scoli nici nu au cerut solicitarea de autorizare.

www.luptaingorj.ro

INFO

04 | luni, 5 august 2008

Bolnavii internati în spital sufera din cauza caldurii. Asa s-a întâmplat si în sectia cardiologie a Spitalului Judetean Târgu Jiu, unde pacientii au ajuns tocmai din cauza caldurii. Bolnavii internati în aceasta sectie de plâng de faptul ca le este foarte cald.

ca exista un numar mare de unitati de învatamânt neautorizate, autorizate cu Program de Conformare, iar în unele comune directorii coordonatori nu au solicitat autorizarea“ a explicat Dineata. Program de Conformare, echivalentul neautorizarii Prin Programul de Conformare, conducerii unitatilor de învatamânt li se acorda un termen pentru a remedia problemele constate, în vederea obtinerii autorizatiei. Astfel, sute de institutii de

Sute de scoli si gradinite sunt autorizate cu program de conformare sau pur si simplu nu au solicitat autorizarea. Situatia unitatilor de învatamânt din Gorj nu este roz daca judecam dupa raportul prezentat de Inspectia SaniNEPĂSARE. Şcolile gorjene nu au autorizaŃii sanitare tara de Stat din cadrul ASP Gorj. „În urma unei actiuni initiate de Inspectia Sanitara de Stat, desfasurata în luna iunie în unitatile de învatamânt prescolar si scolar din judetul Gorj atât în mediul urban cât si în mediul rural s-a constatat

învatamânt au functionat prin programul de conformare, mai exact fara autorizatie sanitara. Este clar ca unitatile de învatamânt nu si-au rezolvat problemele

în termenul stabilit, dat fiind ca înca se regasesc pe lista neagra. Pentru a putea desfasura cursuri, fiecare institutie de învatamânt, scoala sau gradinita, trebuie sa primeasca o autorizatie sanitara de functionare. Situatia este întâlnita si Târgu Jiu nu numai în judet. Inspectoratul Scolar se disculpa atunci când se discuta aceasta problema. Gheorghe Mitescu, inspector adjunct în cadrul ISJ Gorj a declarat ca institutia pe care o conduce nu poate face prea multe în acest sens. „Noi nu putem decât sa-i presam sa rezolve problemele. Mai mult nu putem. O sa mergem si noi sa verificam“ a declarat Mitescu. Dineata a adaugat faptul ca primarii sunt cei care raspund de conditiile din scoli si gradinite si ca acestia sunt cei care ar trebui sa rezolve problemele igienico -sanitare din scoli. Dineata a mai spus ca, în controalele efectuate de institutia unde lucreaza se verifica grupurile sociale, mobilierul si toate elementele care ar putea periclita viata elevului. Acesta a declarat ca cea o principalul motiv pentru care nu primesc autorizare este ca atât scolile cât si gradinitele, mai ales în mediul rural, au aceeasi intrare. „Uniunea Europeana impune intrari diferite atât la scoala cât si la gradinite, chiar daca se afla în aceeasi cladire. Dar pentru asta au nevoie de autorizatie de constructie si alte lucruri“

Materiale de constructii pentru sinistrati

Focar de rabie activ la Bustuchin

Doua tiruri cu caramida au plecat din Târgu Jiu, în cursul zilei de ieri, cu destinatia Moldova. Materialele de constructii au fost încarcate de la o societate din municipiu, ele ajungând la persoanele ramase fara locuinte, din localitatile afectate de inundatiile ce s-au abatut asupra zonei de nord a tarii, în urma cu doua saptamâni.

Judetul Gorj mai are în prezent doar un focar activ de rabie. Si asta dupa ce de la începutul acestui an, pe teritoriul judetului au fost înregistrate 70 de astfel de focare.

Acesta este al doilea transport, care pleaca din Gorj, alte doua masini încarcate cu caramida plecând sâmbata, din municipiu, cu destinatia Radauti. Reprezentantii Prefecturii Gorj spun ca si alte transporturi urmeaza a pleca din Gorj, spre satele afectate de inundatii, în cursul acestei saptamâni. În total, 60 de tone de materiale de constructii vor ajunge la cei ramasi fara acoperis deasupra capului.

Potrivit directorului general al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuta, îmbucurator este faptul ca focarele de rabie nu s-au înregistrat la animale domestice, fapt ce se datoreaza exclusiv proprietarilor de animale, care si-au PERICOL. Rabia devine o problemă pazit animalele de vulpile turbate. „Mai avem un singur focar de rabie la Bustuchin, din cele 70 înregistrate de la începutul acestui an si pâna în prezent. Acolo, a fost gasita o vulpe moarta lânga gospodaria unui localnic care a si anuntat medicii veterinari. La analizele efectuate a fost confirmata boala si acum focarul este înca activ“ a mentionat Ion Iliuta. Acesta a mai precizat ca din prin cele 70 de focare de rabie înregistrate, se înregistreaza o pisica si un cal.


www.luptaingorj.ro

luni, 5 august 2008 | 05

INFO

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu a sustinut, saptamâna trecuta, doua spectacole care s-au bucurat de un real succes, la Istanbul. Evenimentul a avut loc în paralel cu editia a XVI-a a Festivalului International de Teatru, Istanbul.

Mischie, luat în tarbaca de fostii colegi si exclus din partid! Vicepresedintele PNG Gorj, Marian Durbacea, a anuntat ieri decizia de excludere din partid a lui Nicolae Mischie luata în sedinta BPJ al PNG Gorj, în data de 18 iulie. PNG Gorj vine cu aceasta precizare dupa ce Nicolae Mischie a declarat în urma cu câteva zile ca va parasi PNG pentru a candida ca independent pentru un post de parlamentar.

afara toti presedintii de organizatii pentru a-si impune oamenii. Rezultatele slabe, de 4,71% arata clar ca venirea lui Nicolae Mischie în PNG a fost o miscare gresita, pe care ne-o asumam. Ne cerem scuze membrilor nostri”, a declarat Marian Durbacea, precizând, totodata, ca decizia de excludere a lui Nicolae Mischie a fost aprobata si de conducerea centrala a partidului.

diana.milea@luptaingorj.ro

„Daca prostia ar durea, multi oameni ar merge urlând pe strada” Nicolae Mischie a fost prezent la conferinta de presa de ieri a PNG

Dupa ce Nicolae Mischie a anuntat ca s-a hotarât sa plece din PNG pentru a

local BREF Folkisti de valoare la „Poarta Sarutului“ Interpretii de muzica folk Cristian Buica, Dinu Olarasu, Emeric Imre, Tatiana Stepa, Doru Stanculescu, Sorin Minghiat, Dan Vana sau Maria Gheorghiu vor fi prezenti pe scena Teatrului de Vara din Târgu Jiu în cadrul Festivalului de Folk. A patra editie a Festivalului de Folk „Poarta Sarutului” va avea loc în perioada 15-17. Presedintele juriului va fi cunoscutul cântaret de muzica folk, Vasile Seicaru. Viorel Gârbaciu, directorul Scolii Populare de Arta din Târgu Jiu a spus ca printre invitati vor fi

Lovita de masina care mergea cu spatele O femeie de 30 de ani, din comuna Scoarta a ajuns ieri, la spital cu multiple leziuni, dupa ce a fost victima unui accident de circulatie. Potrivit politistilor de la rutiera, accidentul s-a produs ieri dimineata pe raza satului Bobu, în timp ce soferul unui autoturism marca Logan, Gheorghe J., de 42 de ani efectua manevra de mers înapoi, moment în care Maria D. se angajase în traversarea strazii prin loc nepermis si fara sa se asigure. De altfel, politistii au mai constatat ca accidentul s-a produs si din cauza neatentiei soferului, care nu s-a asigurat la manevra de întoarcere cu spatele a autoturismului. Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea exacta a împrejurarilor în care s-a produs accidentul. candida ca independent la alegerile generale, pe motiv ca l-a alegerile din iunie „l-a tras partidul în jos”, actualul presedinte al PNG Gorj, primarul Vili Pasare, l-a delegat pe Marian Durbacea, vicepresedinte al filialei, sa spuna realitatea. Potrivit lui Durbacea, Nicolae Mischie a fost exclus din rândul membrilor PNG ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate în alegerile din iunie, filiala nereusind sa atinga pragul electoral de 5%. Decizia de excludere s-a luat în sedinta BPJ din data de 18 iulie, si a fost aprobata de 14 din cei 16 membrii au biroului de conducere. „Am crezut ca va fi benefica venirea lui Nicolae Mischie în PNG, dar ne-am înselat. Domnul Mischie a venit cu dorinta de razbunare, de a dicta, a dat

Gorj. Dupa ce l-a ascultat în liniste pe Durbacea, fostul lider al PNG a declarat sec – „daca prostia ar durea, multi oameni ar merge urlând pe strada”. Nicolae Mischie s-a aratat indignat de faptul de Gigi Becali pleaca urechea la toti „escrocii” în loc sa faca o analiza atenta a organizatiei. „Eu am facut ce am putut, dar am putut ce nu au putut ei în 7 ani – 49 de organizatii, 2500 de membrii noi, iar rezultatele nu sunt slabe. Dar, în PNG se fac calcule de analfabeti...” Fostul lider al PNG Gorj a declarat ca s-a implicat trup si suflet în campania electorala si rezultatele au fost pe masura, PNG Gorj ocupând pozitia II pe tara la numarul de voturi valabil exprimate pentru functia de presedinte al Consilielui Judetean Gorj.

Apelurile intrajudetene doar cu prefix Începând de la 1 august, numerele de telefonie fixa vor functiona doar cu prefix si nu vor mai exista diferente între apelurile intrajudetene si cele interjudetene. Numerele scurte pentru servicii de interes public la nivel national (ora exacta, informatii) vor avea patru cifre. Astfel, un abonat Romtelecom din Gorj poate apela un alt abonat din judet formând obligatoriu prefixul 0253. Totodata, numerele scurte pentru servicii de interes public la nivel national (ora exacta, informatii) vor avea patru cifre


www.luptaingorj.ro

local Ridicari în grad la Jandarmerie Gorj Jandarmerie Gorj a avut parte ieri de ceremonia de ridicare în grad la termen pentru cinci ofiteri si 78 de subofiteri. Jandarmii ridicati ieri în grad au avut parte de o festivitate în cadrul

careia a fost citit Ordinul Ministrului Internelor si reformei Administrative precum si cel al Inspectorului General al Jandarmeriei Române de înaintare pentru subofiterii jandarmi. La festivitate a fost prezent seful jandarmeriei Gorj, Ion Tâlvescu, care le-a înmânat ofiterilor si subofiterilor gradele.

INFO

06 | luni, 5 august 2008

Soferul unei societati din Gorj a fost dat în primire chiar de catre sefii sai, dupa ce acesta a încercat sa pagubeasca firma cu câteva zeci de milioane de lei. Fiind acuzat de furt calificat, soferul risca, daca va fi gasit vinovat, sa înfunde puscaria pentru câtiva ani de zile.

Inginerul Raducan a primit lovitura fatala

Wireless în locurile publice pentru gorjeni

Gorjenii ar putea avea acces la wireless în restaurante, hoteluri si alte locuri publice dupa ce Romtelecom a lansat la sfârsitul lunii trecute o solutie la cheie de acces wireless, destinata clienrodica.istrate@luptaingorj.ro tilor din segmentul HORECA. Inginerul Nelu Raducan a murit pe loc dupa ce a fost lovit în cap de o piesa metalica desprinsa dintr-un utilaj. Barbatul avea 44 de Romtelecom a lansat reani, era casatorit si avea un baiat. Sotia sa, Mihaela Raducan, este cent ClickNet HotZone, o sefa Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Gorj si a solutie wireless de acces ramas înmarmurita de durere la aflarea vestii tragice. la Internet usor de utilizat care poate fi instaAccidentul de munca a avut loc ieri, în jurul prânzului. Inginerul Nelu lata în restaurante, gari, Raducan supraveghea un utilaj, moment în care a fost lovit direct în cap aeroporturi, biblioteci, de o piesa metalica desprinsa de la un mecanism de întindere al benzii hoteluri, universitati, transportoare. Din declaratiile colegilor de munca, barbatul a murit pe scoli, cafenele, benziloc. narii, supermarketuri si alte locuri publice. „Am auzit o bubuitura iar când am iesit afara am vazut un nor de fum, casca inginerului în aer. Ne-am apropiat si l-am vazut jos, era plin de Fata de acesul la Intersânge si cu capul zdrobit”, a declarat unul dintre colegii de munca. net wireless, ClickNet HotZone include urmaAdjunctul sef al unitatii afirma ca acesta este primul accident de munca toarele servicii: planifipetrecut în Cariera Pesteana si nu-si explica cum a fost posibila o care retea wireless, conasemenea tragedie. „Durerea este mare, Nelu era unul dintre cei mai struirea retelei wireless buni specialisti ai nostri si l-am pierdut. Vom ajuta cu tot ce putem locale, un portal cusfamilia si îi vom cinsti memoria. Este tot ce mai putem face în acest tomizat, înregistrarea si moment”, a declarat autentificarea utilizatoInspectoratul Teritorial de Munca Gorj a deschis o ancheta pentru a rilor, suport si menstabili împrejurarile în care s-a produs accidentul de munca si cine este tenanta. vinovat. Din primele verificari rezulta o defectiune la sistemul de întindere al benzii transportoare. Mai mult, clientii companii care solicita serviciul de acces wireless de la Romtelecom pot alege una dintre cele trei variante de acces pentru utilizatorii finali: acces nerestrictionat (clientii business pot oferi serviciul gratuit utilizatorilor finali), pre-paid sau post-paid. Clientii ClickNet HotZone dispun de o viteza la Internet de pâna la 20 Mbps in cazul unei connexiuni ADSL si pana la 50 Mbps in cazul unei solutii pe fibra optica (MetroNet) ca si de un portal personalizat cu elementele de branding proprii (logo, elemente grafice si text etc.) prin care se face accesul utilizatorilor finali.


www.luptaingorj.ro

luni, 5 august 2008 | 07

Lucrarile de constructii la cladirile rezidentiale au scazut cu 3,3% in iunie Valoarea lucrarilor de constructii a crescut cu 33,2%, in primul semestru din acest an fata de aceeasi perioada din 2007, crestere evidentiata la toate tipurile de constructii, insa in luna iunie lucrarile executate la cladirile rezidentiale au scazut fata de luna mai cu 3,3%, arata datele Institutului National de Statistica (INS). Cu toate acestea fata de luna iunie a anului trecut, indicii tuturor tipurilor de constructii, inclusiv cei pentru cladiri rezidentiale, au crescut in luna iunie din acest an.

Lucrarile de constructii inregistreaza cresteri pe toate planurile, potrivit datelor statistice. Singura scadere pare sa fi avut loc in luna iunie a acestui an la lucrarile executate la cladirile rezidentiale, care au scazut cu 3,3% fata de luna anterioara. Totusi fata de luna iunie din 2007, in iunie 2008 indicii lucrarilor de constructii au crescut cu 33,9%, cresteri fiind la toate tipurile de lucrari, inclusiv la cladiri rezidentiale (36,7%). De asemenea, valoarea lucrarilor de constructii a crescut in primul semestru din acest an cu 33,2%, crestere evidentiata la toate tipurile de constructii: cladiri nerezidentiale (+35,7%), cladiri rezidentiale (+34,7%) si constructii ingineresti (+31,7%).

BREF •

Mega Image preia La Fourmi

Intrevedere Bush-Putin, la Beijing

Lovitura de stat in Mauritania

Moneda nationala continua sa se aprecieze

Procesul Rompetrol a fost amanat

Restrictii de circulatie pe DN 71 Targoviste - Pucioasa

INFO

PSD propune eliminarea oricarei imunitati sau proceduri speciale prevazute de actuala legislatie. Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ca social-democratii vor initia un proiect de lege privind modificarea Constitutiei.

Cod portocaliu de inundatii in Iasi si Vaslui

actual

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundatii pentru judetele Iasi si Vaslui in urmatoarele 24 de ore, informeaza Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Israelul a predat luna trecuta cinci prizonieri libanezi si a returnat ramasitele pamantesti ale 200 de luptatori arabi. Miscarea Hezbollah a returnat in schimb ramasitele a doi soldati israelieni, ucisi in timpul razboiului din 2006.

Totodata, a fost emisa o atentionare cod galben pentru prefecturile judetelor Botosani, Galati, Iasi si Vaslui.

Cei cinci prizonieri au fost eliberati miercuri din inchisoarea Hasharon din Tulkarm.

Presedintele Basescu l-a decorat post-mortem pe Soljenitin

UE da unda verde "masinilor vorbitoare"

Presedintele Traian Basescu l-a decorat postmortem cu Ordinul National "Steaua Romaniei" pe scriitorul rus Aleksandr Soljenitin "pentru curajul si demnitatea de care a dat dovada" si "pentru contributia la patrimoniul literaturii universale". informeaza Presedintia. Mare personalitate a disidentei sovietice, Aleksandr Soljenitin a incetat din viata duminica noapte, la varsta de 89 de ani.

Israelul a eliberat cinci prizonieri palestinieni Israelul a eliberat cinci detinuti palestinieni in baza acordului convenit in luna iulie cu miscarea libaneza Hezbollah, informeaza BBC. Oficialii de la Ierusalim au afirmat ca prizonierii erau minori inchisi pentru ca atacasera soldatii israelieni cu pietre si bombe artizanale.

România—Serbia, altfel de prietenie Ministrul apărării, Teodor Meleşcanu şi ministrul sârb al afacerilor externe, Vuk Jeremić pe timpul întâlnirii de la sediul MAp - foto Petrică Mihalache (Defense Minister, Teodor Melescanu and the Serbian Minister of Foreign Affairs, Vuk Jeremic, during the meeting at the MoD HQ)

Masinile blocate in trafic sau pe drumuri inzapezite vor putea comunica una cu alta in scopul decongestionarii traficlui si evitarea accidentelor rutiere, se arata in planurile Comisiei Europene dezvaluite marti, informeaza Breitbart.com. Sistemul va permite masinilor sa se atentioneze una pe alta cu privire la problemele ce pot aparea pe sosele si, in acelasi timp, va permite si controlorilor de trafic sa avertizeze soferii de posibile inconveniente si sa ofere solutii.

Vanzarile Nissan in Romania au crescut cu 34%, pana la 1664 unitati Nissan Motor a vandut pe piata din Romania 1664 masini in prima jumatate a acestui an, in crestere cu 34% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat luni producatorul auto. La nivel mondial, vanzarile Nissan au crescut in primele sase luni ale acestui an cu 9,7% fata de perioada similara din 2007, fiind comercializate peste 2,01 milioane de masini.


08 | luni, 5 august 2008

www.luptaingorj.ro

GIRLS TALK

beauty & fashion Femeia Edith Gonzalez

Tenul curat - punct de plecare pentru machiaj

lare. Dupa ce ai terminat, limpezeste foarte bine tot cu apa calduta, apoi, cu apa rece pentru a inchide porii.

O admiram in „Salomé”, ii recunosteam incredibilul talent actoricesc, trebuie sa marturisesc ca fruandra popi musetea ei nu era neaparat etalon pentru mine, dar consideram ca are acea calitate, rar intalnita in lumea actorilor - de a „umple” ecranul.

Daca vrei sa asiguri tenului tau un machiaj deosebit si un aspect fresh, poti sa incepi prin a-ti face un gomaj facial. In acest fel, poti sa elimini resturile de machiaj, dar, in acelasi timp, ajuti si la indepartarea celulelor moarte. Pentru inceput, umezeste-ti usor fata cu apa calduta, special pentru deschiderea porilor, pentru a pune sangele in miscare, pentru inlaturarea celulelor moarte.

Acum vei trece la tonifierea tenului. Ofera-i chipului tau o nota luminoasa aplicand o lotiune tonica pentru a inchide porii si pentru a inlatura urmele posibile de crema demachianta. Utilizeaza o lotiune tonica fara alcool pentru ca tenul sa nu te stranga. Aplica produsul cu un disc de bumbac de calitate pentru a curata pielea intr-un mod delicat.

Da, ne-am intalnit. Si, da, este o femeie frumoasa. Impresioneaza prin noblete, printr-o modestie dezarmanta, care nu tradeaza milioanele de fani pe care ii are in toata lumea. O interesau detaliile, acele secrete pe care orice femeie le are. Acelea care fac diferenta. I se luminau ochii cand vorbea despre fiica ei. Imi spunea cum stralucirea nu vine din glitter, strasuri, bijuterii, vine din acele nuante ale vietii, pe care trebuie sa ajungi, sa ai disponibilitatea de a le sesiza, intelege. Am inteles de ce o iubesc, de ce o iubim. Pentru ca o actrita exceptionala, intr-o situatie exceptionala, poate umple ecranul doar atunci cand lasa ca in ochii ei sa se citeasca suferintele, dramele, lacrimile, sperantele, iubirile unei femei. Femeia Edith González.

Dupa acest pas, pune o cantitate mica de lotiune demachianta in palma si maseaza-ti fata, folosind miscari circu-

La sfarsit, trebuie sa hidratezi bine fata pentru a putea sa-ti realizezi un machiaj frumos si uniform. Pe pielea inca umeda a tenului aplica o crema hidratanta pentru ca astfel se va absorbi mult mai eficient.

Extensiile de par

O dieta pe val

Cred ca mai toate ne dorim cate o schimbare din cand in cand, numai ca uneori timpul nu tine cu noi. Acum ultima inovatie salvatoare are o denumire: extensiile de par. Acestea se pun obligatoriu la un salon specializat.

O alta dieta care te va mentine supla chiar si de sarbatori poti afla citind sfaturile noastre practice. Craciunul te va surprinde intro forma de zile mari. La sfarsit, vei fi foarte multumita de rezultate!!!

Trebuie spus ca este destul de costisitor iar look-ul pe care il vei avea dupa ce iti vei da jos extensiile nu e tocmai unul incurajator in cazul in care schimbarea a fost foarte vizibila. Odata cu renuntarea la acest proces se vor mai duce cateva fire de par natural pentru ca extensiile practic sunt lipite de firul natural cu un aparat incins si silicon. Costurile sunt relative pentru ca depinde de salonul pentru care optati. In general preturile pornesc de la 10 ron bucata. Pentru a avea un look de vedeta trebuie investiti ceva bani in jur de 500 de euro min. dar cel mai indicat este sa intrebati inainte de cate mese aveti nevoie pentru ce va doriti. Se vor folosi produse speciale de ingrijire. Cereti sfatul unui specialist in domeniu. Obligatoriu este necesara si o pauza pentru scalp dar dupa cateva luni se poate reface procesul de infrumusetare.

Luni: mic dejun: 100 ml lapte degresat si 50g cereale integrale; gustare: un mar; pranz: 200 g orez gatit si 100 g legume; cina: 150 g orez gatit si 2 portocale. Marti: 100 ml lapte batut degresat si o felie de paine integrala; gustare: un grapefruit; pranz: 200 g orez gatit si 100 g legume; cina: 150 g orez gatit si un kiwi. Miercuri: dimineata: o felie de paine integrala si 50 g branza de vaci degresata; gustare: 50 ml iaurt degresat; pranz: 200 g orez gatit, 100 g legume si 150 g salata de varza rosie; cina: 150 g orez gatit si 2 mere. Joi: dimineata: o ceasca de cafea fara zahar; gustare: 50 g fistic; pranz: 50 g ciuperci gatite pe gratar si 100 g legume; cina: 150 g orez gatit si 50 ml iaurt degresat. Vineri: dimineata: o felie de paine integrala si 100 ml lapte batut degresat.


www.luptaingorj.ro

luni, 5 august 2008 | 09

beauty & fashion Uleiuri esentiale

Propunerile casei Christian Dior pentru 2009 Colectiile Christian Dior ne-au uimit si anul acesta. Este adevarat ca, atunci cand spunem Christian Dior si John Galliano, ne asteptam sa vedem o serie de creatii de cea mai buna calitate, fie ca este vorba de material sau croiala. Infiintat in 1949, brand-ul Christian Dior a schimbat directia pe care o luase moda la jumatatea secolului, mergand pe un stil extravagant si extrem de feminin. Astazi, Galliano propune un stil in care orice este posi-

inspirata de vestimentatia lui Lady Bird Johnson, cea dintai dintre Primele Doamne ale Americii. Ceea ce este sigur este ca, din punct de vedere al croiului, Galliano propune o serie de modele purtate candva, in anii '60. Un stil care a revenit in moda inca de anul acesta si care se mentine. Asa cum spun fetele din ziua de astazi: "Port ce purta si mama mea".

Cedru: racoreste, e dezodorizant si astringent natural si combate transpiratia pielii Lavanda: este cel mai bland si cel mai eficace ulei esential, avand o actiune relaxanta Lemongrass: este excelent pentru indepartarea mirosurilor. Are si o actiune tonifianta si racoritoare. Este bun pentru picioare obosite si care transpira mult.

Insa trebuie sa recunoastem ca nu doar Prima Doamna a Americii i-a servit des-

Menta piperata: este perfecta pentru picioare obosite si transpirate. Menta simpla: predispune la somn.

Ten frumos

bil. Designerul afirma ca femeile trebuie sa fie suficient de curajoase atunci cand vine vorba de vestimentatie. "Christian Dior Resort 2009" aduce in primplan viziunea creatorului John Galliano in ceea ce priveste moda anului urmator. Cuvantul cheie al colectiei este satinul, folosit in aproape toate modelele. Ca si culori, creatorul merge pe fuxia, roz, orange, verde-lamaie, albastru, galben si foarte mult alb. Daca stam sa analizam bine, din punct de vedere cromatic, lucrurile nu se schimba total fata de anul acesta. Trebuie sa luam in considerare si metalul, care continua sa se poarte si in 2009, dupa cum putem vedea si din aceasta colectie, dar si printurile indraznete.

ignerului drept sursa de inspiratie. Daca ne uitam cu atentie la modelele prezentate, putem observa cateva accente dintr-un vechi stil mexican, purtat cu ani in urma de Maria Felix, cea mai mare actrita din istoria cinematografiei latino-americane. Si, ca o dovada in acest sens, unul dintre accesoriile cel mai des intalnite la modelele prezentate este asa-numitul sombrero (palarie mexicana). Indiferent de stilul vestimentar al clientelor sale, casa Christian Dior a reusit prin aceasta colectie sa puna la dispozitia lor haine pentru orice ocazie: fie ca este vorba de rochii de cocktail, fie ca vor sa imbrace o pereche de pantaloni trei-sferturi alaturi de bluze cu pliuri, fie ca vor sa se simta libere intr-o rochie vaporoasa, foarte colorata, potrivita chiar si pentru plaja, pentru ca tot suntem in sezon.

Specialistii afirma ca aceasta colectie a fost

Masajul facial si beneficiile sale

portant de mentinere a unui ten sanatos. Inafara de faptul ca iti catifeleaza pielea, un alt efect benefic al masajului este ca stimuleaza circulatia sanguina. Incearcal si vei avea o alta fata, mai luminoasa, mai stralucitoare.

Intodeauna suntem tentate sa cheltuim bani multi pe noile produse aparute pe piata pentru ingrijirea tenului. Dar de ce sa nu realizam propriile produse de infrumusetare din ingrediente naturale 100%. Acestea aduc numai avantaje: lipsa reactiilor alergice, tenul se pastreaza tanar, si sunt mai accesibile. Exfoliant pentru orice tip de ten, acesta are rolul de a indeparta celulele moarte, si de a stimula circulatia, lasand un ten ca de portelan. Ingrediente: o lingura fulgi de ovaz, o lingura coaja de lamaie, miere Acestea se amesteca cu putina apa ca sa iasa a o crema. Pe fata complet curata se aplica aceasta solutie. Maseaza usor timp de 2 minutele. Apoi limpezeste cu apa calduta.

fie facut intotdeauna cu o atingere usoara a degetelor; *Degetele trebuie sa se miste usor, dar ferm; *Misca-ti degetele in sus si jos;

Suferiti pentru ca aveti o piele uscata si crapata? Nu esti singura care are probleme de acest gen.

Ce trebuie sa faci: * Indeparteaza toate urmele de machiaj si murdarie, inainte sa-ti masezi fata;

*Acest tip de masaj nu trebuie sa dureze mai mult de 20-25 de minute;

Masajul fetei este un mijloc usor si im-

*Niciodata sa nu apesi prea tare in timp ce masezi. Masajul pentru fata trebuie sa

*Pentru tenul gras recomandam masajul cu ulei de masline.


www.luptaingorj.ro

INFO

10 | luni, 5 august 2008

life Connect-R: Duet cu fratele lui “portorican”, Liviu Guta Cei doi cantareti au inceput colaborarea pentru doua piese dupa ce Connect-R l-a auzit pe manelist interpretand cateva melodii foarte grele si a fost uimit de vocea sa. “Eram in studio si lucram la cateva beat-uri. El venise tot cu treaba si i-a placut foarte mult ce faceam eu acolo. Brusc, a inceput sa cante o melodie a celor de la Boyz II Men. Ma lasat masca. Iar cand l-am auzit interpretand cateva sansonete ale lui Edith Piaf, i-am propus sa colaboram”, a declarat Connect-R despre inceputul colaborarii sale cu Liviu Guta.

Andreea Raicu la munca de jos. Vedeta de la Prima TV lucreaza, pentru colectia Irina Schrotter, THE Andreea Raicu, aceasta implicandu-se cat poate de mult pentru ca totul sa iasa asa cum isi doreste.

Vedete care au renuntat la studii pentru cariera Ai carte, ai parte. Am crescut cu aceasta zicala in sange, dar contemporaneitatea ne arata ca ea nu se mai aplica si in zilele noastre. Sa le luam drept exemplu pe unele vedete de la Hollywood, care reusesc sa castige milioane de dolari anual fara a avea la activ prea timp petrecut pe bancile scolilor. Ce-i drept, pe unele dintre ele le-a ajutat si o doza consistenta de tal-

de mirare ca a ajuns si la liceu.

ent, in timp ce altii au fost sprijiniti de averea parintilor. Iata cateva exemple!

Si Britney Spears a renuntat la studii inainte de a se preda lectii importante precum `de ce e important sa porti lenjerie intima` sau `cum sa te porti responsabil cu copiii tai`.

Jessica Simpson a renuntat la studii inca din adolescenta pentru a urma cariera muzicala pe care si-o dorea din toata inima. Genialul actor de comedie, Jim Carrey, a renuntat si el sa mai mearga la liceu pe cand avea numai 16 ani.

Cei doi au lucrat la doua piese in limba engleza, “Don’t play with me” si “All my boys”.

Mary- Kate Olsen implicata in moartea lui Heath Ledger Actrita MaryKate Olsen refuza sa dea declaratii in legatura cu moartea actorului Heath Ledger, desi sunt motive bine intemeiate pentru ca aceasta sa se prezinte la tribunal.

Robert DeNiro, unul dintre cei mai mari actori din toate timpurile, a avut un motiv mai putin obisnuit pentru care a abandonat studiile: acela de a deveni membrul unei gasti.

Al Pacino, un alt titan al cinematografiei, a refuzat sa mai urmeze cursurile Liceului de Actorie din New York, pe motiv ca studiile il cam plicUnul dintre ele este ca maseuza actritei a gasit corpul neinsufletit al lui Heath in aparta- tiseau. mentul acestuia, dupa care a sunat- o pe O auzeam pe Paris Hilton planganduKate pentru a-i comunica acest lucru. S se ca nu a avut ocazia sa mearga la Si geamana Kate Olsen, in loc sa sune la 991 colegiu. Draguta, daca ai fi terminat si-a trimis bodyguarzii in apartamentul dece- liceul, poate ca ai fi avut unele sanse! datului… Cu toate ca toti cei care avea legatura cu Heath au fost extrem de cooperativi, Olsen nu a vrut sa- i urmeze.

Lindsay Lohan a ajuns numai pana in clasa a XI-a, dupa care a renuntat la studii. Oricum, in ceea ce o priveste e

Johnny Depp, Orlando Bloom, Charlie Sheen, Leonardo DiCaprio, Jude Law, John Travolta si Nicholas Cage au decis si ei ca urmarea visului de a deveni mari actori este mult mai importanta decat mersul zilnic la `inutilul` liceu. In aceeasi situatie s-a vazut pus si regizorul Quentin Tarrantino, considerati de multi genial, dar care a renuntat sa mai mearga la scoala inca din clasa a noua. Sotul Madonnei, Guy Ritchie, regizor celebru si el, a realizat la 15 ani ca scoala nu ii foloseste prea mult, asa a ca renuntat sa se mai duca.

BREF Raluca Tolescu in varsta de 22 de ani, va aparea in noul numar al revistei Playboy in ipostaze cat mai sexy. Aceasta este din Focsani, si a devenit cunoscuta dupa ce a aparut in Divizia Sexy ca reprezentanta a formatiei Jiul Petrosani. Christina Applegate, cunoscuta mai mult din serialul “Familia Bundy”, a fost de curand diagnosticata cu cancer la san. Anul 2008 se pare ca nu este unul dintre cei mai buni ani din viata vedetei, intrucat aceasta a aflat ca are cancer la o luna dupa moartea iubitului ei, care a decedat in urma unei supradoze.


www.luptaingorj.ro

08:00 – 16:00 Com. Fărcăşeşti, com. Urdari 08:00 – 16:00 Sat Drăgoieşti - com. Crasna

INFO

Programul întreruperilor de energie electrică LUNI 18.08.2008

luni, 5 august 2008 | 11

util

Circulatia pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, restrictionata din cauza unor lucrari Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale anunta conducatorii auto ca circulatia vehiculelor rutiere pe Autostrada Bucuresti – Pitesti va fi inchisa sambata, 26 iulie, intre km 118+900 si km 119+100, in intervalul orar 7:00 – 11:00. Restrictia este impusa ca urmare a lucrarilor ce se vor executa pentru montarea portalului de semnalizare pe autostrada A1 (E81) – varianta de ocolire a Municipiului Pitesti. Conducatorii auto sunt rugati sa respecte restrictiile instituite, semnalizarea rutiera temporara si indicatiile agentilor de circulatie. Iata care sunt restrictiile anuntate de CNADNR.

Calea 1, sensul Bucuresti – Pitesti a) Ora 7.00 – inchiderea benzii 1 – calea 1, sensul Bucuresti – Pitesti; b) Ora 7.15 – inchiderea completa a caii 1, sensul Bucuresti – Pitesti; c) Ora 7.25 – deschiderea benzii 2 – calea 1, sensul Bucuresti – Pitesti; d) Ora 11.00 – deschiderea completa a caii 1, sensul Bucuresti – Pitesti; Calea 2, sensul Pitesti – Bucuresti a) Ora 9.00 – inchiderea benzii 1 – calea 2, sensul Pitesti – Bucuresti; b) Ora 9.15 – inchiderea completa a caii 2, sensul Pitesti – Bucuresti; c) Ora 9.25 – deschiderea benzii 2 – calea 2, sensul Pitesti – Bucuresti; d) Ora 11.00 – deschiderea completa a caii 2, sensul Pitesti – Bucuresti.

PROGRAME TV, ASTĂZI

VREMEA

Min

Max

Targu Jiu

25C

35C

Rovinari

25C

34C

Motru

26C

35C

Tg Carbunesti

25C

35C

Novaci

20C

30C

Ranca

10C

22C

CURS VALUTAR 1 EUR

3,501 lei

1 USD

2.31 lei

1 GBP

4.45 lei


12 | luni, 5 august 2008

pub

www.luptaingorj.ro


www.luptaingorj.ro

luni, 5 august 2008 | 13

pub


www.luptaingorj.ro

INFO

14 | luni, 5 august 2008

sport

Romania a pierdut cu Norvegia, la Beijing. În ultima partidă a grupei, fetele noastre au fost învinse de Norvegia (23-24), după ce la pauză tricolorele erau in avantaj (12-11).

Sec… de Timisoara lui Vancea si de forma mai putin buna aratata de Popete în prima etapa.

Pandurii si-au propus multe la plecarea spre Timisoara si au reusit putine, nu doar ca n-au spart gheata aducând din deplasarea din Banat macar un punct, dar au mai încasat si trei goluri care au facut ca înfrângerea sa fie una dintre cele mai dureroase.

Calculele lui Neagoe nu s-au aratat prea exacte, Ghindeanu gafând deseori în aparare, ca si ceilalti colegi ai sai, în vreme ce Murgan a fost sacrificat dupa pauza în încercarea de a aduce un plus în fortei ofensive.

cristi.constantinescu@luptaingorj.ro

Neagoe a început meciul cu trei jucatori noi fata de meciul cu Dinamo, daca revenirea lui Iordache era una asteptata, multi au fost surprinsi sa-i vada în primul unsprezece pe Murgan si Ghindeanu, dar prezenta lor în prima garnitura a Pandurilor INDARJIRE. Timisorenii au luptat cu multa indarjire poate fi explicata de accidentarea

Pe mâna americanilor Echipa masculina de baschet Energia Rovinari se afla în plina perioada de cautari, dupa promovarea în premiera în prima liga fiind necesara o primenire masiva a lotului în tentativa de îndeplinire a obiectivului noului sezon, acela de a se salva de la retrogradare. cristi.constantinescu@luptaingorj.ro

Cu un tehnician nou pe banca tehnica, americanul Theo Evans, ajutat de secundul Laurentiu Raut, Energia si-a asigurat deja serviciile a doi jucatori americani însa va mai testa în zilele urmatoare alti doi conationali ai antrenorului.

doi jucatori americani sositi odata cu antrenorul Theo Evans. Este vorba de Josh Jackson, un conducator de joc foarte mobil, si extrema Porter Troupe, un jucator cu un bun procentaj la aruncarile de la distanta si semidistanta. Se credea antrenor... În weekend Energia a testat un jucator sârb, un pivot cu o statura impozanta, dar care nu a impresionat deloc, el nefiind pastrat în lot. „Nu se apara, arunca prost, nu are loc la noi...”, l-a caracterizat scurt Laurentiu Raut pe baschetbalistul sârb care a si fost trimis acasa de conducerea Energiei. Mai mult decât atât, antrenorul principal Theo Evans a

Desi la Târgu Jiu evenimentul baschetbalistic numarul 1 în aceasta perioada este meciul dintre nationalele feminine ale României si Croatiei, meci ce se va disputa în Sala Sporturilor pe 16 august, echipa masculina îsi ANTRENAMENT. Baschetbalistii gorjeni se antreneaza pentru primul lor sezon in Liga Nationala continua munca, antrenorii încercând sa gaseasca cele mai bune solutii pentru ca primul sezon în Divizia A sa fie unul tinut sa-l apostrofeze la un moment dat în care sa nu se faca de râs. Presedintele sectiei de baschet, Dan Cumpanasu, pe jucatorul sârb: „Ai venit aici sa joci, nu sa vorbesti. a anuntat finalizarea transferurilor celor

De multe ori Pandurilor li s-a reprosat lipsa „tupeului” ofensiv în meciurile din deplasare, însa la meciul de la Timisoara nu poate fi vorba de asa ceva, elevii lui Neagoe având momente bune în care au pasat la mijlocul terenului si chiar s-au avântat spre poarta lui Taborda, dar au platit scump pentru gravele erori defensive, banatenii având si norocul de a fructifica aproape la maximum oportunitatile avute.

CASETA MECIULUI

3-0 FC Timisoara – Pandurii Tg.Jiu Stadion „Dan Paltinisan”, spectatori: 12.000 Au marcat: Magera (min. 22). Karamyan (min. 41 si 81) FC Timisoara: Taborda 5,5 – Badoi 6, Luchin 6, Brezinsky 6,5, Milhazes 6,5– St. Stancu 7, Alexa 7, Luis Garcia 6, Art. Karamyan 8 (min. 87 Arm. Karamyan) – Magera 7 (min. 85 Rusic), G. Bucur 7 (min. 66 Goga 5). Antrenor: Dusan Uhrin jr. Pandurii: Mingote 5 – Ghindeanu 4,5, Rus 6, Chibulcutean 4,5, Cardoso 4,5 – (min. 46 Stânga 5,5) – – . Antrenor: Eugen Neagoe. Cartonase galbene: Luis Garcia (min. 29), Goga (min. 73 si 86) / Orac (min. 9), Al. Piturca (min. 44), Stânga (min. 52) Cartonas rosu: Goga (min. 86) Arbitri: Sebastian Coltescu – Octavian Sovre, Eduard Ungureanu Observatori: Mircea Dancu si Mircea Nesu


www.luptaingorj.ro

Pacurar vrea victorie cu orice pret Noul capitan al Pandurilor spune ca echipa sa a trecut deja peste socul înfrângerii de la Timisoara si îsi propune o victorie în fata uneia dintre cele mai închise “echipe”, Unirea Urziceni. Reporter: Cum vezi meciul cu Unirea Urziceni? Alex Pacurar: Dupa parerea mea Unirea Urziceni are cel mai incomod joc din Liga I alaturi de Gloria Bistrita. Întradevar urmeaza un joc foarte dificil tinând cont si de faptul ca Urziceniul a terminat campionatul trecut pe locul cinci si au o echipa buna si un lot valoros. Trebuie sa uitam esecul din etapa trecuta, sa ne concentram pe acest meci si eu sper sa reusim un joc bun si un rezultat bun. Rep.: Aveti forta de a trece peste

INFO

Potec a ratat bronzul. Fosta campioană olimpică rămâne fără nicio medalie şi cel mai probabil se retrage. Înotătoarea Camelia Potec a ratat pentru o unghie bronzul finalei de 800 de metri liber.

luni, 5 august 2008 | 15

esecul din runda trecuta? A.P.: Cred ca avem forta de a trece peste acest esec pentru ca am mai trecut peste momente si mai dificile. În campionatul trecut a fost acea perioada de 17 meciuri fara victorie, iar dupa aceea am reusit totusi sa ne revenim. Cred ca avem forta de a reveni pentru ca avem echipa buna si avem jucatori cu experienta. Rep.: Este Unirea un adversar mai dificil decât Dinamo sau Timisoara? A.P.: Nu stiu daca meciul cu Unirea Urziceni va fi mai dificil decât cele cu Dinamo si Timisoara, dar cu siguranta va fi mai incomod. Sunt sigur ca vor practica acelasi joc defensiv pe care îl practica ei mai ales în deplasare. Sper totusi ca, asa cum s-a întâmplat si etapa trecuta, Unirea sa ia doua goluri si duminica la Târgu Jiu. Rep.: Crezi ca echipa a fost dezavantajata de arbitrii în acest sezon? A.P.: În aceste doua meciuri eu cred ca am fost putin dezavantajati de arbitraj. Nu în masura în care sa influenteze neaparat rezultatul, dar cred ca am fost dezavantajati în ambele meciuri. Sper ca duminica sa avem un arbitraj corect.

sport Vor tribune pline În ciuda esecului usturator de la Timisoara, Neagoe crede ca suporterii vor fi din nou alaturi de Pandurii si vor veni în numar mare la meciul cu Unirea Urziceni pentru asi sustine favoritii: „Normal, stadionul ar trebui sa fie plin la acest meci, jucam cu o echipa care joaca în Cupa UEFA, si toti suporterii ar trebui sa fie alaturi de noi totdeauna, nu numai când jucam cu Steaua si cu Dinamo. La toate jocurile îi asteptam alaturi de noi si cred ca acesti baieti merita sa fie totdeauna sustinuti, chiar daca trec prin momente mai neplacute sau mai putin bune”, a declarat tehnicianul Pandurilor.

Jocurile pot incepe Jocurile Olimpice încep pe 08:08:08 pentru că în tradiŃia chineză cifra 8 este norocoasă. 43 miliarde dolari au fost cheltuite pentru organizarea acestor Jocuri Olimpice. La ediŃia de la Beijing şi-au anunŃat participarea 205 naŃiuni. Se aşteaptă

avea trei părŃi şi va dura 3 ore şi jumătate. Nici acum nu se ştie cine vor fi ultimii purtători ai torŃei olimpice, cei care vor intra cu simbolul Jocurilor Olimpice pe stadionul "Cuib de pasăre". Povestea hîrtiei îşi face loc desfăcînd

Rugby în Gorj! Directorul Directiei Judetene pentru Sport Gorj, Robert Doicaru, spune ca peisajul sportului gorjean este pe cale sa se îmbogateasca cu o noua ramura sportiva. Rugby-ul este acest sport, iar cei care par foarte încântati de idee si gata de a sprijini financiar noul proiect sunt Primariile din Rovinari si Turceni. O echipa de rugby în 7 ar putea fiinta la Rovinari începând cel mai devreme cu editia de campionat 2009-2010, dupa cum declara Robert Doicaru.

ca peste 4 miliarde de telespectatori să urmărească Jocurile Olimpice. Festivitatea a început cu dansul dragonului: invocarea dragonului este făcută pentru prosperitate. În China, dragonul este duhul care protejează apele, norii şi fertilitatea. Ceremonia va

o foaie de hîrtie de 11m lungime şi 800 de kilograme. Trupurile dansatorilor sau transformat în pensule care, treptat, conturează soarele, marea şi norii, simboluri extrem de importante ale culturii chineze. De 3 ani, 10.000 de oameni pregătesc această festivitate. 10.000 de ani reprezintă eternitatea pentru chinezi. Este prezentat procesul evoluŃiei caracterelor chinezeşti pîna la singura construcŃie care se vede de pe Lună: Marele Zid Chinezesc.

Acesta a spus ca este convins ca acest sport va avea mare priza la rovinareni, iar acest sport ar putea fi sustinut de primaria din localitate cu o suma de circa la doua miliarde de lei vechi. În acest an urmeaza a se începe munca de înfiintare a clubului, de selectie a jucatorilor, dar si aceea de construire a stadionului pe care se vor disputa jocurile, acesta urmând a fi cel mai probabil noul teren construit la Rovinari, stadionului de la Rovinari.


16 | luni, 5 august 2008

www.luptaingorj.ro

fun SUDOKU

HOROSCOP Sunteti optimist si aveti sanse de reusita pe toate planurile. Relatiile cu colaboratorii decurg foarte bine. Dimineata, sunteti stresat de o problema de afaceri. Va trebui sa alergati in staga si-n dreapta ca sa o rezolvati. Sunteti optimist si aveti sanse de reusita pe toate planurile. Relatiile cu colaboratorii decurg foarte bine. Dimineata, sunteti stresat de o problema de afaceri. Va trebui sa alergati in staga si-n dreapta ca sa o rezolvati.

INTEGRAMA

Sunteti optimist si aveti sanse de reusita pe toate planurile. Relatiile cu colaboratorii decurg foarte bine. Dimineata, sunteti stresat de o problema de afaceri. Va trebui sa alergati in staga si-n dreapta ca sa o rezolvati. Sunteti optimist si aveti sanse de reusita pe toate planurile. Relatiile cu colaboratorii decurg foarte bine. Dimineata, sunteti stresat de o problema de afaceri. Va trebui sa alergati in staga si-n dreapta ca sa o rezolvati. Sunteti optimist si aveti sanse de reusita pe toate planurile. Relatiile cu colaboratorii decurg foarte bine. Dimineata, sunteti stresat de o problema de afaceri. Va trebui sa alergati in staga si-n dreapta ca sa o rezolvati. Sunteti optimist si aveti sanse de reusita pe toate planurile. Relatiile cu colaboratorii decurg foarte bine. Dimineata, sunteti stresat de o problema de afaceri. Va trebui sa alergati in staga si-n dreapta ca sa o rezolvati.

BANC Capitanul de pe Titanic ii strange pe pasageri si le spune: - Am doua vesti pentru dumneavoastra: una rea si una buna. Pe care o vreti prima? - Pe cea rea. - In doua ore, vaporul se va rupe in doua si se va scufunda. - Si cea buna? - Vom lua 11 Oscar-uri.

Lupta in Gorj  

ziar gratuit

Advertisement