Page 1

E- FELVÉTELI 2011

Útmutató, mely segít az eligazodásban, ha ONLINE felvételiznél…


E- FELVÉTELI 2011 – Kell ez Neked? A következő néhány diában lépésről lépésre végigvezetünk Téged az E-felvételi folyamatán a felvi.hu-n történő regisztrációtól egészen az „élesítésig”. 6 érv, amiért megéri e-felvételizni      

Ha elírsz valamit, nem kell új lapot kezdeni. Ha hiányos töltöd ki az adatokat, a rendszer jelezni fogja. Az eljárási díjat bankkártyával vagy átutalással is fizetheted. Egy kattintással módosíthatod a jelentkezési sorrendet. A szükséges dokumentumok másolatát elektronikusan feltöltheted. Kevesebb papírt használsz, óvod a környezeted! 


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/1. lépés: Regisztráció Első lépésként a www.felvi.hu oldalon, a jobb felső sarokban kattints a regisztráció feliratra. Ezt követően töltsd ki az adataidat és lépj be az oldalra és a jobb oldalon lévő Szolgáltatások dobozban kattints a az E-felvételi feliratra.


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/2. lépés: Felhasználási feltételek elfogadása Először el kell fogadnod a felhasználási feltételeket, majd kattints ismét a Regisztráció ikonra.


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/3. lépés: Belépés az e-felvételibe Kapsz egy megerősítő levelet a regisztráció során megadott e-mail címedre: az ebben szereplő biztonsági kóddal be tudsz lépni az e-felvételi rendszerbe FONTOS! A kódra minden belépés során szükséged lesz, őrizd meg jól!


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/4. lépés: Személyes adatok megadása A belépést követően egy nyitóoldal jelenik meg, az oldal tetején lévő boxban a jobb oldalon legfelül kattints a Személyes adatok feliratra, és töltsd ki a mezőket – a kitöltés befejezése után kattints a mentés gombra! Ha sikeres volt a mentés, megjelenik erről egy boksz.


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/5. lépés: Testreszabás A Testreszabás menüpontban tudod beállítani hogy mikor érettségizel, ill. itt választhatod ki a jelentkezés módját (elektronikus), a fizetési módot (átutalás, bakkártya, csekk), ill. a hitelesítés módját (itt javasoljuk a hitelesítő adatlapot, azaz azt, hogy a folyamat végén a létrejött jelentkezési lapot kinyomtatod és postázod.)


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/6. lépés: Jelentkezés A következő lépésben kattints a Jelentkezés menüpontra. Itt megjelenik, hogy az alapdíjért 3 jelentkezést tudsz rögzíteni, amit az Új jelentkezés felvétele gombra kattintva tudsz megkezdeni.


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/7. lépés: Jelentkezési helyek hozzáadása A helyek hozzáadása során először az intézményt, majd a kart, végül a szakot kell kiválasztanod a legördülő menüből.


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/8. lépés: Jelentkezési helyek rögzítése Ha hozzáadtad az szakokat, amelyekre szeretnél felvételizni (nyilak segítségével változtathatsz a sorrenden, az Xekkel törölhetsz), a Sorrend mentése gombra kattintva tudod véglegesíteni az elképzelésedet.


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/9. lépés: Középiskola adatai

A középiskola adatai menüpontnál add meg iskolád adatait: az OM kódot a rendszer maga is beírja, ha megadod az intézmény nevét.


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/10. lépés: Középiskolai eredmények

Írd be a tantárgyak melletti mezőkbe a megszerzett érdemjegyeket, ill. válaszd ki az idegen nyelvet és a választott tárgyat a legördülő menüből.


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/11. lépés: Érettségi eredmények Amennyiben már érettségiztél /ill. az érettségi vizsgát követően/ itt van lehetőséged beírni a megszerzett osztályzatokat. Ha újra érettségiztél, annak eredményét a Tanúsítványokhoz kell beírni.


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/12. lépés: Többletpontok Itt van lehetőséged a többletpontjaid felvitelére – a nyelvvizsga adatait is itt kell beírnod, ill. az egyéb – szociális helyzet, fogyatékosság, sportteljesítmény – kapcsán itt tudod igazolni a jogosultságodat.


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/13. lépés: Dokumentumok Attól függően, hogyan töltötted ki az előző menüpontokat, jelennek meg a dokumentuknevek (pl. nyelvvizsga biz.), melyeket fel tudsz tölteni. A diákigazolványhoz szükséges elektronikus aláírást ill. fényképet is itt tudod feltölteni.


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/14. lépés: Fizetés Ha eddig mindent sikeresen kitöltöttél, jöhet a számla rendezése  A fizetés menüre kattintva előbb egy információs oldal, majd, ha a Tovább a Fizetés oldalra kattintasz, annak megfelelően, mit jelöltél, a befizetéshez szükséges információk jelennek meg.


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/15. lépés: Ellenőrzés és hitelesítés Az Ellenőrzés és hitelesítés menüre kattintva megjelenik egy információs ablak, itt a Tovább a Hitelesítés oldalra kell kattintanod, majd az Ellenőrzés gombra – és a rendszer ellenőrzi, minden adatot kitöltöttél-e.


E- FELVÉTELI 2011 – Lépésről lépésre a PTE ÁJK jóvoltából 16/16. lépés: Hitelesítő adatlap nyomtatása Ha az ellenőrzés sikerrel járt, nincs más hátra, mint kinyomtatni és postázni az adatlapot. Az adatlapot csak egyszer tudod kinyomtatni, így akkor tedd, amikor már minden adatot véglegesítettél.


SIKERES FELVÉTELIT KÍVÁNUNK! Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar www.felvi.law.pte.hu

E-felvételi 2011 - PTE ÁJK  

E-felvételi 2011 - PTE ÁJK

E-felvételi 2011 - PTE ÁJK  

E-felvételi 2011 - PTE ÁJK

Advertisement