Page 1

Kellogg Union Network Project K - een nieuwe aanval op jobs In november 2013 kondigde Kellogg een herstructureringsplan aan dat is gericht op het ‘optimaliseren van de infrastructuur van de leveringsketen’ en het ‘consolideren van gemeenschappelijke processen op wereldwijd niveau’. Waar het op de beleggersgemeenschap gerichte jargon op neerkomt, is een nieuwe aanval op jobs na de K-LEAN strategie die in 2009 werd gelanceerd en die werd gekenmerkt door een massale vermindering van het personeelsbestand, minder Wat doet Kellogg met zijn kapitaaluitgaven en meer outsourcing. Het nieuwe plan van Kellogg ‘zal het wereldwijde personeelsbestand van het bedrijf met ongeveer zeven procent verminderen’. Dat betekent dat tegen eind 2017 zo'n 2000 werknemers niet meer op de loonlijst van Kellogg zullen staan.

winst? 55 miljoen dollar als vergoeding aan zijn CEO in de afgelopen 6 jaar 3,5 miljard dollar voor de terugkoop van aandelen in de afgelopen 3 jaar

Op 10 december kondigde het bedrijf de sluiting aan van een snacksfabriek in Charmhaven, Australië, en een ontbijtgranenfabriek in London, Ontario, Canada. Beide De dividenduitkeringen zijn fabrieken zullen tegen eind 2014 worden gesloten, waardoor sinds 2005 met 82% gestegen. zo'n 600 bij de vakbond aangesloten werknemers hun job zullen verliezen. Een deel van de Canadese productie verhuist naar een recent geopende, niet syndicaal georganiseerde fabriek in dezelfde provincie. Maar het plan van Kellogg gaat nog verder met ondermijning van collectieve arbeidsovereenkomsten en de mensenrechten van de werknemers: in Memphis, Tennessee, VS, kondigde het bedrijf aan dat het van plan is om een eerste- en een tweederangs personeelsbestand te creëren waarbij nieuwe werknemers geen gegarandeerde uren zullen hebben en voor minder loon en inferieure secundaire arbeidsvoorwaarden zullen moeten werken. Dit is wat Kellogg ‘het personeelsbestand van de toekomst’ noemt. De moedige, werknemers in Memphis hebben geweigerd om aan de buitensporige eisen van het bedrijf toe te geven. Kellogg heeft ze daarom uitgesloten. Sinds 22 oktober zijn zo'n 200 werknemers uitgesloten. Nu promoten ze een soortgelijk plan in Australië. Dit is de ware aard van Project K: een wereldwijde ondermijning van jobs, collectieve arbeidsovereenkomsten en vakbonden. Hun plannen zullen hier niet stoppen, tenzij alle Kelloggwerknemers zich organiseren om ze tegen te houden! De IUF en zijn aangesloten vakbonden vertegenwoordigen Kellogg-werknemers in de VS, Canada, Brazilië, het VK, België, Duitsland, Spanje, Zuid-Afrika en Australië.

Kellogg union network 1 nl  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you