Page 1

1

„Csökkenti a munkavégzés idejét, a vágás költségeit, fokozza a termelékenységet, visszaszorítja a selejtet, és javítja a kezelőrendszereket, mindezt egyetlen szoftverben!” A Softec™ vízsugaras vágó szoftvert a Techni Waterjet két, nagyon világos célt szem előtt tartva fejlesztette ki: • •

A legnagyobb pontosságú munkadarabok gyártása minimális költség mellett, és Egyszerű, a gépkezelő számára könnyen értelmezhető kezelőfelület létrehozása.

Az eredmény egy átfogó, „minden az egyben”, Windows alapú szoftver, kifejezetten vízsugaras vágáshoz kialakítva, mely maximalizálja a termelékenységet, és alapvető számítógépes ismeretekkel bárki képes gyorsan és könnyen elsajátítani a kezelését.

A Softec™ „lelke” a Tru-Cut Technology™ (valós vágás technológia), egy rendkívül kifinomult algoritmus adatbázis, mely meghatározza az optimális vágási sebességet és a gép felfutási karakterisztikáját. Miután megadta a vágni kívánt anyagot, a szükséges vastagságot és a szélek felületkialakítását, a számítógép gondoskodik a többiről, minimális vágási időt garantálva minden egyes munkadarab esetében. (megjegyzés: szükség esetén új anyagok is megadhatók) Az algoritmus adatbázist 30 év vízsugaras vágási tapasztalatai felhasználásával fejlesztette ki a KMT Waterjet (korábban Ingresoll-Rand). Miután átfogóan ismerik az ultramagas nyomású vízsugár (akár 60 000 psi) hatásait, az abrazív anyag típusokat és mennyiségeket, a vágófej beállításokat, sarok geometriákat és a vágott anyagokat, képesek meghatározni az optimális sebességeket és sarok felfutási karakterisztikákat minden egyes munkadarab esetében. A Softec™ szoftver további funkciói: • DXF importálás: - A Softec™ felismeri a DXF fájlokat bármilyen általános CAD csomagban. Ez gyors „munkadarabra rajzolást” tesz lehetővé, amely azután rendkívül könnyen és egyszerűen kezelhető akár hálózatba kötött számítógépekkel vagy floppy-ról, CD-ről illetve USB eszközről letöltve. DXF fájl importálásakor a SoftecTM automatikusan "letisztítja" a fájlokat, Emellett a szkennelt képek ezernyi kis egyenesét is képes ívekké és görbékké konvertálni. • Automatikus funkciók: - Softec™ automatikusan alkalmaz; Egyenes vagy íves be- ás kivezetéseket, vágási rés kompenzációt, derékszögű sarkokat és automatikus tartófül kialakítást. Természetesen ezek manuálisan is beilleszthetők vagy szerkeszthetők. • Dinamikus kopás kompenzáció: - Ez garantálja, hogy az első munkadarab éppen ugyanolyan pontos legyen, mint az utolsó a fókuszcső teljes élettartama alatt. A számítógép automatikusan és folyamatosan állítja a vágási rés szélességének kompenzációját, ahogy a fókuszcső használódik. • Lemezirány beállítás:- Szükségtelen egyenesbe állítani az anyagot, mivel a számítógép automatikusan kompenzál, majd egyszerűen beáll bármely két pontra az anyag mentén, és elvégzi a többit.


2

• Szabvány tárgyak: - Válasszon a szabvány tárgyak listájáról, majd egyszerűen rendelje hozzá a kívánt méreteket. Tömítések, karimák, dobozok, kúpok és egyéb szabvány tárgyak készíthetők a számítógépen másodpercek alatt. • Szabvány tárgy könyvtár: - Ha vannak rendszeresen készített tárgyai vagy alakzatai, egyszerűen csak adja hozzá a saját könyvtárához, majd adja egy új projekthez gyorsan és egyszerűen. • Többféle beszúrás opció: - Alacsony nyomású beszúrás rideg anyagokhoz, dinamikus beszúrás minimális beszúrási idővel, statikus beszúrás nagyon szoros beágyazásnál vagy kicsi munkadarabokhoz, vagy nincs beszúrás „lemodellező”, előfúrt vagy „szélen túli” alkalmazásokhoz. • Vágás újraindítás bármely pontból: - Ha bármikor bármilyen okból megszakad a vágási folyamat, egyszerűen megtalálható a legutoljára sikeresen vágott egyenes, és attól a ponttól futtatható tovább a vágóprogram. • Egyszerű hibaelhárítás: - Áttekinthető riasztási ablak tájékoztat az összes esetleges géphibáról. Az utolsó 20 riasztás időpontjának és leírásának megjelenő naplójával gyorsan és könnyen elvégezhető a diagnosztika, egyszerű a karbantartás.

• Kiosztás beágyazás: - Gyorsan rácsmintába ágyazhatók a munkadarabok. Korlátlan számú különféle objektum egyszerűen hozzáadható a beágyazáshoz. • Automatikus beágyazás: - A munkadarabok beágyazása automatikusan történik, ami optimalizálja az alapanyag felhasználást. A munkadarabok más munkadarabokba is beágyazhatók. A szerkesztés gyors és egyszerű, a „drag and drop”, az objektum hozzáadás, elforgatás, törlés és mozgatás parancsoknak köszönhetően. • Több origó: - Az automatikus indítás és ciklusszámláló segítségével többszerszámos megmunkálásra is van lehetőség. Ideális tételes termeléshez, amikor a kezelő be- vagy kirakodhatja a gépet, miközben az a másik szerszámmal vág. • Próbajárat: - Fizikálisan végigjárható a munka útvonala kikapcsolt vágófejjel. Ez a vágási sebességnél sokkal gyorsabban végezhető, és ideális az elhelyezkedés ellenőrzésére maradék anyagdarabon. A programban bárhol elindítható.


3

• Öt különböző élkidolgozási minőség: - A munkadarab minden egyes vonalához egyenként választható élminőségek. Az egyes minőségeket jelölő színkódokkal a kezelő könnyen beállíthatja a különféle kidolgozásokat a munkadarab különböző területeihez. Például a hézagok vághatók „durva” széllel, míg a csapolni kívánt nyílások „extra finom” kidolgozással készülhetnek. Ez optimalizálja a vágásidőt, drámaian megnöveli a teljesítményt. • Léptető és araszoló funkció: - A gép könnyen a egy előre meghatározott pozícióra „léptethető”, vagy pontos távolságra „araszoltatható”. • Manuális felülvezérlés vágás vagy léptetés során: - Ha vágás közben úgy dönt, hogy gyorsabban vagy lassúbb mozgást igényel, egyszerűen csúsztassa az „Állítható felülvezérlés” mutatót a kívánt sebességre.

• C.A.D.: - A beépített, könnyen használható CAD csomaggal a kezelő végrehajthat egyszerűbb feladatokat a gépen anélkül, hogy újra a tervezőhöz kellene fordulni. Funkciói között megtalálhatók az egyenesek, görbék, körök, ellipszisek, négyszögek, négyzetek és hornyok. A „Szöveg” funkcióval gyorsan és könnyen készíthető felirat az összes normál Windows betűtípussal. Egyéb „Szerkesztés” funkciók: Nagyítási funkciók, kivágás, másolás, beillesztés, méretezés, elforgatás, tükrözés, mozgatás, sorrend módosítás, csoportbontás, felosztás. levágás és mérés. • Karbantartás időzítők: - A Softec™ rögzíti a tényleges üzemórákat és vágásidőket, ami alapján meghatározza a fogyóanyagok és karbantartási cserék között eltelő időt - ideális megelőző karbantartáshoz. • Tervező mód: - Miközben a gép vág, előkészíthető a következő munka, nagyban megnövelve a termelékenységet. • Szünet beszúrás előtt és szünet vágás után: - Lehetőséget ad a kivételre, ellenőrzésre minden vágás után, anélkül, hogy meg kellene szakítani a programot. • Kalkulátor: - A szoftverbe épített egyszerű, könnyen használható beépített kalkulátor.


4

• Szimuláció: - Először lefuttatja a munkákat a „képernyőn”, mielőtt esetlegesen pazarolná az anyagot. Nagyszerű költségvetéshez és készlet tervezéshez, mivel megállapítható a munkadarab pontos kivágási ideje, és ellenőrizhető, hogy az egyes beállítások pontosan hogyan befolyásolják a teljes vágásidőt.

• Költségvetési tényező csomag: - Pontosan meghatározza a gép üzemeltetésének egy üzemórára eső pontos költségét vagy egy munkadarab pontos költségét. Tartalmazza az összes fogyóanyagot, karbantartást, közműköltséget, bérköltséget és értékcsökkenést. • Telephelyen kívüli értesítés: - Hosszú ideig tartó munkáknál az automata tárcsázóval a számítógép szöveges üzenetet küldhet a megadott telefonszámra géphiba esetén. Tech-Sense™ funkcióval együtt használva tényleges távfelügyelet valósítható meg. (opcionális) MINDEN EGYBEN CSOMAG. A SoftecTM egyik legnagyobb erénye, hogy mindezeket a funkciókat egyetlen szoftvercsomagban egyesíti, így nem kell a különböző szoftverek között váltogatni. És tekintettel arra, hogy a Techni Waterjet szoftverfejlesztői folyamatosan fejlesztik és vezetik be az új funkciókat, ezeket az előnyöket a jövőbeni frissítések biztosítják, anélkül, hogy új szoftvercsomagot kellene telepítenie.

Techni Waterjet - Softec  
Techni Waterjet - Softec  
Advertisement