__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

1


2


4-5 Címlap portré: Eszterhai Katalin

Kovács A. Magdolna tulajdonos

6

Szórádi Rózsa: Meggyel az egészségért

7

Szigeti Erzsébet: Ne szívd mellre

8

Nemes Biogazdaság: Egészséges primőrök

9

Eszterhai Katalin: Goji bogyós saláta

10 Dr. Steinberger: A hosszú élet titka 11 Jancsik Péter:Tavaszi nagytakarítás

Kedves Olvasó! A mondás szerint az április szeszélyes hónap. Az időjárásban lehet, és talán a női lélekben is előfordul némi szeszélyesség. De ez csak még izgalmasabbá teszi a hölgyeket. Ám bármennyire is változékony az ember, abban mindenki egyet ért, hogy az egészség, a vitalítás, a fittség és a jókedv nagyon jól áll nekünk nőknek. Talán ezért lett a mottónk Ízek, értékek, élmények. Valódi tartalmak, igazi nőknek. Ebben a számban is olyan embereket mutatunk be, akik valami különlegeset alkottak. Néhányukkal az áprilisi Csak a Nőknek Klubban személyesen is találkozhattok.

12 Monoszlai Ágnes: Lépj ki a komfortzónából 13 Lengyel Ildikó: Bakancslista 14 Csaba Beatrix: Összefogással a gyermekekért 15 Áfonyás-citromos kockák mákkal 16 Lőrincz Kálmán: 25 éve a gyermekekért 17 Csaba Beatrix: Ki a fontos, Te vagy Én? 18 Szilvásy Ildikó: Tavaszi tippek 22 Csaba Beatrix: A jog védelmében

Tartsatok velünk áprilisban is! Kovács A. Magdolna & Csak a Nőknek Magazin csapata Keresd a Csak a Nőknek Magazin oldalát a facebookon is! Impresszum: Csak a Nőknek Ingyenes életmód és nyereményújság Nyomdai előkészítés: Image Point Trend Kft. Hirdetésfelvétel: media@csakanoknek.hu Terjesztés: Image Point Trend Kft.

Kiadja: Image Point Trend Kft. 1152 Bp., Szentmihályi út 171. 3.20. Telefon: +36 70/430-5377

A cikkekben és a hirdetésekben elhelyezett szövegekért, képekért, a grafikai munkák jogtisztaságáért sem a szerkesztőség, sem a kiadó felelősséget nem vállal.

Posta cím: 1152 Bp., Szentmihályi út 171. 3.20

Szponzorációs és együttműködési ajánlatait küldje el a szerkesz­tőség címére vagy e-mailben: media@csakanoknek.hu

Játékszabály A helyes megfejtést (neved, címed, telefonszámod Információk: és e-mail címed feltüntetésével) küldd el levélben www.csakanoknek.hu E-mail: media@csakanoknek.hu a Image Point Trend Kft., 1605 Budapest, Pf. 56. címre vagy játssz a www.csakanoknek.hu weblapon.

3


Eszterhai Katalin Az emberi tudat, csodákra képes! Számos esetet jegyeztek fel a Világban, amelyben az orvosok széttárták a karjukat, hogy ők nem tudnak többet tenni. Az érintett mégis csodát sejtető módon rendbe jött. Az esetek jelentős részében számolnak be arról is a meggyógyultak, hogy egyszerűen nem törődtek bele a megváltoztathatatlannak ítélt állapotba. Keresték, akarták a saját gyógyulásukat. Az emberi akarat, az elszántság, a türelem és a kitartás pedig, csodákat hozott. Az egészség visszanyerésének csodáját. Mondhatjuk, hogy a bajból csoda Az üzenet azt jelentette, hogy: született! Visszatekintve, milyen Meggyógyulsz, ha te is akarod! Szó utat kellett ehhez bejárnod? szerint csodaként éltem meg! Akkor még nem tudtam, hogy milyen út Egy pillanat alatt változott meg az vezet el a megoldáshoz. De a hitem életem! Minden előzmény nélkül ért szárnyakat kapott. A másik erőforrásom, a bal szemem látásának elvesztése. a férjem és a gyerekeim szeretete volt. Az orvosi beavatkozást követően, Képessé tett arra, hogy ne adjam fel! számos váratlan szövődmény történt. Orvosi értelemben gyógyíthatatlannak ítélték a helyzetet. Azt kérték, törődjek bele a kialakult helyzetbe. Kezdetben na g yo n e l kese re d te m . Rossz közérzettel, sok fájdalommal jártak a mindennapok. Arccal lefelé kellett feküdnöm egy masszázs ágyon, és a fejemet sem mozdíthattam meg több, Hogy álltál talpra? mint 4 hónapon keresztül. Ez nagyon hosszú idő ebben a testhelyzetben, Egy idő után, amikor már felkelhettem mozdulatlanságra ítélve. Képtelen és képes voltam fizikai értelemben is v o l t a m b e l e t ö r ő d n i e b b e ! talpon maradni, elkezdtem utána nézni, mit tehetek önmagamért? Milyen Mi adott erőt ahhoz, hogy képes hogy életmódváltással az egészségem legyél megváltoztatni ezt a visszaszerzéséérttudok tenni? Azt találtam, helyzetet? hogy a táplálék, ami a természet Akaraterő. Ez kellett hozzá leginkább! része, és beépül a szervezetünkbe, Egyik nap álmot láttam! Váratlanul a sejtjeinkbe, alakít bennünket. A jött. Álmomban egy kolibri szállt Földből, és a Napból, együttesen a konyhámban lévő növényemre. nyerik az energiájukat. Ugyan ilyen Kristály tisztán láttam a madarat. fontos a víz minősége is. Kutatni Mindkét szememmel tökéletesen kezdtem, mit mondtak ezekről az ősi láttam! Az álomfejtés szerint, madárral népek Babilontól, Egyiptomig, Kínától álmodni angyali üzenetet jelent. 3 Indiáig? Mit tartottak erről a sumérok? különböző nyelven is utána néztem! Az évezredes tudást kezdtem elolvasni. 4


Az akarat gyógyító ereje Az életigenlő filozófia szerepet játszott abban, hogy támpontot kapj az álom-látás és a megtalált ősi információk értelmezésében? Az élet nem problémáktól mentes. De az élet szépségeit meg kell tudni látni. A világ színes és varázslatos. Minden sejtünkkel figyelni kell az élet apró és nagyobb csodáit. Az élet az apró lépések csodája. Nagyon szeretem az életet. Annyi jót kaptam már életemben, és hiszek a gondolat teremtő erejében! Hiszem és vallom, hogy a gondolkodásunk meghatározza a lehetőségeinket! A könyvet olvasva, prevencióként is alkalmazhatóak a benne lévő ismeretek. Az egészség nem csak a fizikai test egészségét jelenti. A test és lélek harmóniája, a teljesség, mint EGÉSZ-ség kell, jelen legyen. Meggyőződésem, hogy a könyvem lényege, a mindenki által ismert titok. Az öngyógyító képesség felismerése. Felcserélni az önrombolást okozó szokásokat, az öngyógyító és egészség megtartását segítő szokásokra. Azt mondják, a szem a lélek Legyen az szavakkal, szándékokkal, tükre. Én azt szoktam mondani vagy cselekvéssel okozott tényező. tanácsadóként, hogy a szem a Lélek Ennek a felismerése maga a titok. kapuja is. A kapcsolat a látható külső és az érezhető, belső világ között. A teljes cikket elolvashatja Neked mi ebben a tapasztalatod? a www.csakanoknek.hu oldalon. Én minden receptet ki is próbáltam, sőt alkalmazom is. A gyógyulásom története segíthet másoknak. A tapasztalataim összegzéséből erőt meríthetnek az emberek maguknak.

Csaba Beatrix

5


Egészség? Meggy!

Miért is számít csodagyümölcsnek a meggy? • Jótékonyan támogatja egészségünket, fontos szerepet játszik a betegségek megelőzésében! • Szerepet játszik a napi bioritmusunk fenntartásában. • Mély bordó színe hihetetlen értékéről árulkodik! Az egyik leghatékonyabb antioxidánsunk. • Savanykás íze „elijeszti” a vírusokat, gyulladás-csökkentő hatású. • Egyike a ritka gyümölcsöknek, mely sok szelént (erős antioxidáns) tartalmaz. • Értékességét növel, hogy kiemelkedő a mangán, kalcium, vas, kálium, magnézium, folsav, B6- és E-vitamin tartalma és a teljes B-vitamin skálát is megtaláljuk! • Magas A- és C-vitamin mellett, kiemelkedő flavonoid-tartalom. • Egészségügyi előnye a meggynek mindezeken túl, hogy kiegyensúlyozottá teszi az emésztést, serkenti a máj és a vese működését. • A szájüregi megbetegedések tüneteit enyhíti. Mit tud a melatonin? A szervezetünk ébrenlét-alvás helyes ciklusának fenntartásában játszik szerepet. A meggy fogyasztásával jelentős melatonin-többlethez juthatunk. Tehát mindazoknak, akiknek elalvás-zavarai vannak mert az agyalapi mirigyük kevés melatonint termel, kifejezett jótékony, ha meggyet fogyasztanak. Mivel a meggy természetes, nyers formájában csak néhány hétig elérhető, ezért a gyümölcs csodás értékeit mi üvegbe zártuk és egész évre elérhetővé tettük! A KIDS termékben a csodagyümölcs minden értéke benne van. Fogyasztása az előnyeinek köszönhetően minden nap ajánlott! A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon, ahol a kvíz kérdésre válaszolva értékes nyereményeket nyerhet.

6

Szórádiné Páll Rózsa életminőség szakértő +36 30 341 8660 rozsa.szoradi@gmail.com


Ne szívd mellre!

Tégy magadért! 1 lépés a táplálkozás szerepe az egészségmegőrzésben A mai táplálékok gyanánt megvásárlásra elénk kínált termékek már nem élelmiszerek, hanem élelmiszeripari termékek. Ezt lehet venni, s ezt eszi nagyon sok család, mert, vagy nincs megfelelő információja, hogy lehet másként, lehet mást, lehet máshonnan is beszerezni élelmiszerek. Lehet, hogy lusták, s beállnak a sorba, mondván mások is ezt eszik. 2. lépés a környezeti egészség Vegyi anyagok tömkelegét tudják megvásárolni, hisz a kínálat óriási. A bűz, ami ezekben a sorokban árad, nem más mint szintetikusan előállított parfümök szaga, hogy minél jobban elbódítsa az ott sétálókat, legyen az bármi: takarítószer, mosószer. 3. lépés - Egészség Elképedek, hogy elmegy a női nem füle mellett a javaslat, gyakran még a doktornő által kiadott leletet, értékelést sem olvassák el, nem figyelnek oda a szóban elhangzott javaslatokra. Arról már nem is beszélek, hogy meg sem fogadják, s így várnak eredményeket. 4. lépés - Énkép, önértékelés Az emberek sok dologgal megfosztják magukat egy jobb élettől. Nagy célok, tervek megvalósításától. Ezek közül a három leggyakoribb a halogatás, mások hibáztatása, kifogások felsorakoztatása. Le kell döntenünk a magunkra erőltetett korlátokat Le kell döntenünk a korlátokat, amelyek a személyiségfejlődésünk útjában állnak, de ehhez változni kell! Ehhez tanulni kell. Ehhez olvasni kell. Ehhez egészségesen gondolkodó emberek közé kell menni, nem csak a tv információit nézni. A hiteles megbízható információ ismerete a legjobb út az egészséges élethez! A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.

Szigeti Erzsébet +36 70 363 8094 ertederted1@gmail.com

7


Egészséges primőrök? A hagymánál pedig a riasztó hatással van a hagymalégy számára a répának az illatanyagai. Továbbá a zeller paradicsom is igazán jó kombináció.

Hogyan készüljenek a kiskert tulajdonosok a tavaszi munkákra? A kiskertekben a tavaszi munkákat, az ősszel földre került levelek, tavalyi szár maradványok összegyűjtésével érdemes kezdeni. Ha van gyümölcsfa, akkor természetesen a metszés is szóba jöhet. A talaj megmunkálása illetve valamilyen szerves anyag (trágya, komposzt) visszapótlása is szükséges lehet. Már vethetünk is szabad földbe, hiszen retket már korán vethetünk. Borsót akár ősszel, akár tavasszal lehet vetni. Nemsokára a répa és hagymafélék vetésében is gondolkodhatunk, mivel márciusban már megvan a kis kertekben a megfelelő talajhő a keléshez.

A vegyszermentes zöldségeknél van-e olyan fortély, amit érdemes tudni? Például milyen növénytársítás az ajánlott? Mit ültessünk egymás mellé? A biotermesztés egyik leghatékonyabb védekezési módja a növénytársítás. Például sokan ismerik a répa - hagyma kombinációt, hiszen a répában a répaszúnyog a levélre petézik, de a hagyma illatanyagai elijeszti a szúnyogot. 8

A p ri m ő r zö l d s é g e k e l l e n s o ka n f e l szó l a l n a k , h i sze n természetes körülmények között még nem nőhettek meg a kerti növények. A biogazdaságból azonban má r é rkezet t friss zöldsaláta? Hogyan tudjátok ezt vegyszermentesen megoldani? A bio termesztésben, hasonlóan a h a g yo m á nyo s te r m e s z té s h e z mi is melegházi körülmények közöt t n e ve l j ü k , á t te l e l te t j ü k a növényeket. A most szállított salátát például novemberben vetettük el. Hol lehet megismerkedni az ö ko g a zd a s á g m u n ká j á va l ? A gazdaságunk Kunszálláson van. Onnan hozzuk rendelés szerint a frissen szedett zöldségeket a vásárlói közösség tagjainak. Természetesen az interneten megtalálható a honlapunk is, ahol fotók és információk is rendelkezésre állnak. www.nemesokogazdasag.hu

Nemes Mátyás és Nemes Gábor biogazdák +36 70 701 7447 nemesgabor690@gmail.com


Goji bogyós vegyes saláta

Hozzávalók: ½ pohár goji bogyó 2 db paradicsom (apró kockákra vágva) 1 gerezd fokhagyma (finomra törve) 1 póréhagyma (apró kockákra vágva) 1 pici erős paprika (hajszálvékonyra szeletelve) 1 zöld citrom leve szükség szerint só, bors 1 nagy adag szeretet

Elkészítés: 1. A hozzávalókat alaposan mossuk meg és vágjuk össze, majd tegyük egy szép kis üvegtálba. Finoman keverjük meg. Vigyázzunk, hogy a paradicsom ne törjön össze, mert akkor a saláta túl vizes lesz és elveszíti szépségét. 2. A szárított goji bogyót mossuk át, és rövid ideig áztassuk kevés meleg vízben. Amikor már majdnem megpuhult, keverjük össze a többi hozzávalóval, majd az egészet öntözzük meg a zöld citrom levével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 3. Mielőtt a hűtőszekrénybe tennénk, nézzük meg jól ezt a szép, színes, illatos keveréket, és mosolyogjunk a tálra, így az feltöltődik jókedvű energiával, ami majd a salátában lévő tápanyagokkal együtt elvarázsolja mindazokat, akik asztalhoz ülnek. 4. Kínálhatunk hozzá fasírozottat, sült húst, sajtokat, pirítóst, de süthetünk néhány sós palacsintát is, és mint tölteléket, használhatjuk ezt az édes, kesernyés salátát, amely felébreszti a szeretetet.

Jó Étvágyat Kívánunk! Forrás: Eszterhai Katalin – Akaratunk gyógyereje című könyvéből 9


Az egészség a hosszú élet titka!

Az egészség az egyik alappillére az emberi életnek. Mivel a napi feladatok, a munkaidő és az otthoni teendők sokkal több energiaszükségletet kívánnak, így nem csak a tisztító kúrák, az egészséget szolgáló böjtölés idején érdemes a gyümölcs és zöldség lé programokat végigcsinálni. A kellő energiaszint eléréséhez jótékonyan segít hozzá, ha a mindennapok szintjén építjük be az egészséges életmód meghatározó elemeként, a Dr.Steinberger ivóleveket. Miért pont a zöldbúzafű lé? • Nyomelemekben, enzimekben gazdag. • Vitaminok és ásványi anyagok szinte mindegyike megtalálható benne. • A zöldbúzafűben található enzimek, rendszeres fogyasztás esetén meghosszabbítják a test saját enzimeinek életét. • A klorofillnak köszönhetően növeli a vörösvérsejtek számát, a sejtek több oxigénhez jutnak. • Magas vastartalma miatt vérszegénység esetén kifejezetten ajánlott • Serkenti és regenerálja a májat, ezzel segítve a szervezetnek a méreganyag kiválasztást. • Antioxidáns tartalmának köszönhetően több rizikófaktor csökkentésében játszhat szerepet. Összetevőinek köszönhetően szinte azt mondhatjuk, hogy a zöldbúzafűlé a természet csodája. Olyan ital, amely minden sejtnek életenergiát ad. Olyan több napos programokkal is figyelünk a fogyasztóinkra, amely a mindennapok szintjén gyorsan, egyszerűen és biztonságosan adja meg a szükséges tápanyag, vitamin és antioxidáns bevitelt. A zöldbúzafű lé előnyei között megemlíthető, hogy a lébőjt mellett, ha valamely egészségügyi probléma miatt könnyített étrend javasolt, akkor is jótékonyan gondoskodik a szervezet energiaellátásról.

10

Szerkeztőségünkben kedvezményes áron vehető, rendelhető! +36 70 430 5377 A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.


Tavaszi nagytakarítás

Tudtad? Víz, víz, tiszta víz… Amikor a víz nem tiszta, olyan anyagok és fertőzésre alkalmas organizmusok is bekerülnek a szervezetbe, amelyek nagyon komoly betegségeket okozhatnak. „Feldolgozott” víz A cukrozott, ízesített üdítők szintén számos adalékanyagot juttatnak el a sejtekhez, amelyek egyáltalán nem szolgálják a szervezet egészséges működését! Mi van a gyógyteákkal? Vannak egészségmegőrző teák. Azonban egy percre se feledjük el, hogy még a gyógytea is vízből készül. Ezért hatékonyságát, egészségtámogató tulajdonságát nagymértékben fokozhatja, ha egészséges, élő vízből készítjük el. Ne csak az ételedre figyelj! Azt már egyre többen felismerték, hogy a táplálkozásuk minősége nagymértékben befolyásolja a közérzetük mellett, az egészségi állapotukat is. Sokan figyelnek oda a napi finomított cukor bevitelre, a szénhidrát források megválasztására. Egyre többen veszik figyelembe a glutén fogyasztás kapcsán elterjedő információkat. Számos családban szempont a vegyszermentes alapanyagok beszerzése. A PI víz éppen arra képes, hogy a megfelelő értékű vízbevitelt biztosítsa. Ez nem egyszerűen csak az egészséges folyadékbevitel alapja. A sejtek öregedését többek között a folyadéktartalom csökkentése is okozza. Tehát a molekuláris összetétel és a megfelelő mennyiség biztosítása együtt szükséges ahhoz, hogy vitálisak és egészségesek maradhassunk! A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon, ahol a kvíz kérdésre válaszolva értékes nyereményeket nyerhet. Jancsik Péter PI víz szakértő, víztisztítás +36 20 447 1677 jancsik.peter@piviztisztito.hu

11


Lépj ki a komfortzónádból!

Nem is hinnénk, hogy a mi kultúránkban milyen sok hölgynek jelent nehézséget, akár nőtársai között is a meztelenül szaunázás, még védett környezetben is. Egyáltalán nem attól függ, hogy a hölgy valójában bombázó-e, vagy sem. A komfortzónából való kilépés gyakorlását jelenti azoknak, akiknek bűntudattal, szégyenérzettel, vagy egyszerűen csak rossz hiedelemmel kell megküzdeniük. Bátor dolognak tűnik beválallni a test meztelenségét. Néha az az érzésünk, a lelkünk is meztelenné válik ezáltal. De érdemes kipróbálni.

Szabadság testben - lélekben Mit nyerhetsz? Megtapasztalod, megérzed, megismered, és megszerezheted a test szabadsága érzésének felszabadító élményét. Miért kell ezt „tanulni”? Mert a mi kultúránkban a meztelenség intimitás tabu. Nem szocializálódtunk a természetes testi érzés ismeretére. Születésünktől azt tanítják, hogy fedjük be magunkat. Idegenek előtt különösen. A meztelenül történő szaunázás NEM nudizmus! A nudizmus sokak számára idegen. De itt nem erről van szó! Hanem a szaunázás testi-lelki élményéről, aminek természetes biológiai folyamatai (az izzadás) közben, a test egészségét avval is elősegítjük, hogy nem viselünk magunkon semmilyen műanyag alapú ruházatot. Eközben pedig olyan lelki folyamat játszódhat le, ami megújítja a nőiségünkkel kapcsolatos tapasztalatrendszerünket, élményeinket, és ezáltal az új tapasztalat által felszabadítja a meztelenség tanult mintáiban megrejlő lélek-gubancokat. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon. Monoszlainé Bors Ágnes +36 30 976 6113 info@gubancok.hu Skype: monoszlaine.bors.agnes .fb.com/Gubancok

12


Neked van már bakancslistád? Az utazás kedvelők bakancslistájáról nem hiányozhatnak a különleges célpontok sem. Vannak ennek a csodálatos bolygónak olyan tájai, amit tényleg nem érdemes kihagyni csak azért, mert nem a „szomszédba” kell csak átugrani.

Ilyen hely Malaysia Ha egzotikus útra vágyunk, feltétlenül látogassunk el Kuala Lumpurba. Ígérem, olyan élményekben lesz része az utazónak, amit egész életében boldogan mesél! Ha a keleti kultúra általában nem vonz, Malaysia akkor is elvarázsol! Kuala Lumpur európai szemmel a legfogyaszthatóbb keleti város, különös keverékeként a globális, a maláj, a kínai és a hindu kultúrának. Egyedülálló látványosságaival rabul ejti a szépség szerelmeseit! Van, ami még egy európainak is újdonság! Ami számomra a leghihetetlenebb volt, az a légkondicionált járda, nagyjából az első emelet magasságában, a városközpontban pedig a föld alatt. Ugye hihetetlen! 150 éve a város helyén még kínai ónbányákat találtunk volna. Érdemes ellátogatni az ónüzembe (Royal Selangor), ahol a világ legnagyobb ón sörös kupája mellett művészi finomságú ékszereket is láthatunk. Itt készülnek a Forma 1 trófeái is. Gondoltad volna? Egy hosszabb napba akár Szingapúr is beleférhet!

Lengyel Ildikó utazási szakértő +36 20 930 8507

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.

ffvenice58@gmail.com

13


Összefogással a gyermekekért

Dr. Büki György gyermek neurológus a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját segíti Budapesten és a határon túl élő, nehéz élethelyzetben élő gyerekeknél. A civil szervezet élő példája annak, hogy összefogással mennyi eredményt érhetünk el. A kizárólag adományokból működtetett Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat itthon és a határon túl is olyan tevékenységekkel segíti a rászoruló családokat, amelyek nem csupán a mindennapi problémák túlélésében nyújt hathatós támogatást. A társadalmi felelősségvállalás élő példájaként a szervezet önkéntes orvos csoportja és a gyermek neurológiai szakrendelés az egészségügyi ellátásban fellépő hiány területeken is hathatós segítséget jelent a családoknak. Kik vehetik igénybe a szolgáltatásokat? Miben lehet előrelépni a fejlesztés

Kötelességemnek érzem, hogy ha valaki hozzánk fordul, akkor az megkapja a segítséget. Természetesen, akiknek lehetősége van a szervezet támogatására, attól elfogadunk hozzájárulást. Akiknek a szociális helyzete nem engedi meg, hogy finanszírozzák az ellátást, azok számára a kezelések és a terápiás ellátás ingyenes. Mindezt a Gyermekmentő Szolgálat támogatóinak köszönhetjük.

14

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon, ahol a kvíz kérdésre válaszolva értékes nyereményeket nyerhet.

során? Mi azt az irányelvet képviseljük, hogy a gyermek meglévő kompetenciái mentén haladjunk, Azt szeretnénk erősíteni, amiben jó, és ehhez fejlesztjük a hiányterületeket. Kevéssé a monoton gyakoroltatás mentén haladunk, hanem a funkciós gyakoroltatás helyett, egyfajta széles alapokra épülő, szimbolikusan véve piramist építünk fel. Ezzel elérhetjük, hogy a központi idegrendszernek megfelelő ingerek álljanak a rendelkezésére, amiből önkéntelenül is tanul és építkezni tud, akkor ezt egyfajta játékfolyamatba tudom helyezni, ami a gyereknek nem teher. A tapasztalataink szerint ez egy működő mechanika. Ezt igazolja vissza az is, hogy a gyerekek láthatóan szívesen járnak hozzánk, élvezik az együttműködést. www.gyermekmento.hu Csaba Beatrix


Áfonyás-citromos kockák mákkal 2. Egy keverő tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót, majd adjuk hozzá a vajat. Ezután adjuk hozzá a tojást, az írót és a vaníliát. Keverjük addig amíg szép egyenletes nem lesz. Forgassuk bele a fekete áfonyát és a citromhéjat.

• • • • • • • • •

• • • • •

Hozzávalók: 2 ½ bögre liszt 2 evőkanál kristálycukor 1 evőkanál sütőpor 1/2 teáskanál só 8 evőkanál hideg sótlan vaj 1 tojás 3/4 csésze író 1 evőkanál vanília kivonatot Fél csésze friss vagy fagyasztott áfonya Citromos-mákos máz 1/2 csésze porcukor 2 evőkanál vaj, olvasztott 1/4 csésze friss citromlé 1/2 teáskanál vanília kivonatot 1-2 evőkanál mák

Elkészítés 1. Melegítsük elő a sütőt 200 Co-ra, majd rakjunk sütőpapírt a két sütőlapra.

3. A tésztát helyezzük egy liszttel megszórt felületre, majd vágjuk 4x4 cm négyzetekre. Ezeket helyezzük rá az előkészített sütőlapokra kis távolsággal, majd kenjük meg a tetejüket íróval. 4. Süssük, amíg aranybarna nem lesz (15-18 perc), a sütőlapokat félidőnél forgassuk meg. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd öntsük rá a citromos mákos mázat. Citromos-mákos máz Egy tálba keverjük össze a porcukrot, vajat, citromlét, és a vaníliát, víz hozzáadásával, ha szükséges adunk még hozzá cukrot. Keverjük bele a citrom héját és a mákot, majd öntsük a sütire.

Jó étvágyat kívánunk! Forrás: www.halfbakedharvest.com

15


25 éve a családokért

A szaktudás és a hasznosság kézen fogja egymást! Szinte hihetetlen, hogy immáron negyed százada épülnek gyermekváró otthonok Magyarországon, a Házat-Hazát Alapítványnak köszönhetően. Két elhivatott ember áldozatoktól sem mentes munkája, kitartása, eltökélt feladni nem akarása akkora erőket mozgatott meg, ami összefogásra késztette az embereket. Bármennyi akadály is gördült eléjük, mindegyiken átsegítette őket az az akarat, amivel 25 év alatt 44 gyermekváró otthon épülhetett fel. A gyermekváró otthonoknak köszönhetően 50 gyermek született ezekhez a családokhoz. Az első házakba beköltözők gyermekei már felnőttek, és a mai napig már 10 unoka is gazdagítja az életüket.

A több mint két évtized során önkormányzatok, magánszemélyek, vállakozások támogatták az otthonok megépítését. A munka ma is teljes gőzzel folyik. Április 29-én Erdőkürtön kezdődik meg két gyermekváró otthon építése. Vajon lehet-e szebb születésnapi ajándék az alapítvány számára, mint két család otthonhoz juttatása? Minden ház együttműködéssel, kalákában épül. Ezért az Alapítvány és mi magunk is jó szívvel hívunk meg mindnekit, hogy vegyen részt a gyermekváró otthonok építésében. 16

Hiszen nem csak pénzzel, hanem kétkezi munkával is támogathatjuk az otthonteremtést. Tégy bármely csekélységet, legyen az csak egy hajszálnyi jó, Lőrincz Kálmánék csodát építenek belőle! A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon. Lőrincz Kálmán igazgató +36 30 945-4662 klorincz11@gmail.com


Ki a fontos, Te vagy Én? A párkapcsolatban bizony idő, amíg összeszokunk. A különböző háttér, a szocializációs különbségek, a szokásjogok , evidenciák , értékrendek összeillesztése soksok megbeszélést igényel. Persze ezt nem úgy képzeli senki, hogy leülünk egy „kerekasztalhoz” és tárgyalásokat folytatunk.

Miért is kellene nekünk „egyeztető” tárgyalásokat folytatni egy együttéléshez? Azért, mert ahol jól vannak letéve az alapok, ott a felépítmény sem inog! Tehát nem 3–5-20 év múlva vagdossák a felek egymás fejéhez a sérelmeiket. Ahol ezek a barátságos beszélgetések, jó hangulatú érdekegyeztetések, döntéshozatali korrekciók folyamatosak, ott nincsenek égbekiáltó, ordítós veszekedések, életre szólóan hurcolt sértettségek, évekig csendben cipelt könnyes megbántottságok. Sőt, a mellőzöttség érzése sem alakul ki olyan könnyen. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.

Ki a fontos Te, vagy én? Ez a kérdés felmerülhet akkor, ha az egyik félnek állandó saját hobby, saját rendszeres tevékenység révén, fix idő igénye van. Tehát ha az egyik fél a hét adott napján rendszeresen programon vesz részt (például sportol, klubba jár) akkor arra a fix időpontra lehetőleg ne szervezzünk közös programot, mert az bizony feszültségforrás. Ki szeret jobban Te, vagy Én? Na, ez a gyilkos kérdés! Amit ha feszegetni kell, akkor az a kapcsolat halála! Ha bizonygatni kell a szeretetet, vagy mérlegre tenni, hogy ki, mit, mikor, mennyit tesz, akkor ott már nincs szerelem, amiről beszélhetünk! A szerelem intenzitása is változó, lehetnek hullámok egy kapcsolatban. A kapcsolatok akkor működnek megfelelően és lesznek hosszú távú érzelmi kötelékek, ha folyamatosan egyensúlyban tudjuk tartani az érzelmi kötődést.

Csaba Beatrix életstratégia-tervező +36 30 337 8450 csaba.beatrix@merites.hu

17


Tavaszi tippek Feng Shui szerint

A tavasz a megújulás időszaka. Ha belátod, hogy időszerű valamit tenned egészséged érdekében, fektess nagyobb hangsúlyt a konyhádra. Nézz körül, figyeld úgy az itt lévö – egyébként minden nap látott – tárgyaidat, hogy vajon a rend, a harmónia látszatát keltik-e. Feng Shui szemszögből már az is rendetlenségnek minősül, ha az összes háztartási eszközöd és kisgéped a konyhapulton van. Ne hagyd ki a konyhaszekrények, fiókok tartalmának, valamint a mélyhűtőben tárolt ételek átvizsgálását sem. A konyhában az energiáknak áramolnia kell, hogy a várva várt egészség-energiákat aktiválja.

Feng Shui tipp: fizikailag is csinálj helyet a leendő párodnak. A szekrényedben levegősen legyenek a ruhák, legyen hely az övéinek is. Ha egy dupla ágyon egyedül alszol, figyelj oda arra, hogy az ágy másik felén ne a vasalni való ruhákat, vagy az épp olvasott könyveidet tárold. Tekints úgy erre a területre is, mint ahová bármikor megérkezhet a Nagy Ő!

Egy Feng Shui mondás szerint, amit legalább hat hónapja nem használtál, arra már nincs is szükséged! Ennek ér telmében ajánlom figyelmedbe pl. a fürdőszobai pipere-holmiaid átnézését, de kukkants be az ágyad alá, vagy az ágyneműtartódba is! A megújuláshoz Szeretnél egy új szerelmet elengedhetetlen a tértisztítás, a régi meginvitálni otthonodba? energiák felfrissítése. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon!

18

Szilvásy Judit Feng Shui tanácsadó www.fengshuibolt.hu +36 30 95 905 95


Regisztr รกljatok: www.csak anoknek.hu 19


20


21


A jog védelmében

Bereczk Krisztina két gyermekes anya. Saját érvénytelenségi és végrehajtási pere kapcsán tárult elé a magyarországi devizás szerződések háttere. Akkor döntötte el, hogy ismereteket szerez és a jogvédelem segítségével kiáll magáért és gyermekeiért. Felvette a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akik hasonlóan károsultjai lettek, de tenni kívántak jogaik érvényesítésével kifosztásuk és ellehetetlenítésük ellen. Így vált hiteleseket segítővé, jogvédővé. Szakmai és jogi segítséget elsőként Dr. Ölveczky Istvántól és Dr. Kerekes Andreától kapott, akik a mai napig ügyvédei és jó barátai. 2011-ben Ők alapították meg a Bátor Egyesületet, amelynek azóta is aktív tagja. Az itt tanultakat alkalmazva van lehetősége az érdemi segítségnyújtásra. Folyamatosan képezve magát lehetősége nyílt arra, hogy az országban az Egyesület ügyvédein, jogász és jogvédő tagjain kívül, újabb 14 ügyvédhez csatlakozott és még nagyobb tapasztalati és tudásbázisból merítve, segíti a hitelkárosult családokat. Az ügyvédcsoport más pertechnikák és ügymenet alkalmazásával vált hatékonnyá, így több száz megnyert perrel rendelkezik a devizás szerződések széles palettáját érintve. Egyes forintos hitelek perét is vállalják, hisz nagy a hasonlóság. A blanketta szerződések típus szerződések. Több ezer sorstársával találkozott az elmúlt években, akiknek a szerződéseik átvizsgálásával egyedi élethelyzeteiket megértve jogi és stratégiai tervek felállításával, végleges megoldást adhatnak a peres eljárások. Jelen időben kivételesen nagy fontosságú és sorsdöntő erejű, hogy minél többen merjenek jogi hadszíntérre lépni és perben érvényesíteni jogaikat! Célja az elmúlt 6 évben, hogy országosan ingyenes jogvédelmi segítséget nyújtson a Sorstársaknak. Örömmel tölti el, hogy a szakmai tudás és tapasztalás esszenciáját, ami országosan is csak néhány ügyvéd és jogász áldásos, kitartó kutató munkájának eredménye és felvállalása, ismeri és megoszthatja a becsapott emberekkel. Krisztinát jó szívvel ajánljuk mindazoknak, akik hasonló problémában érintettek.

Bereczk Krisztina dontsdabankod2015@gmail.com +36 20 387 7287 22


23


24

Profile for csakanoknek.hu

Csak a Nőknek Magazin 2017 Április  

Csak a Nőknek Magazin 2017 Április  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded