__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

1


2


A TARTALOMBÓL BARNA ESZTER főszerkesztő

4 Kékszalag - női sikerek 14 Evés élvezettel, megbánások nélkül 15 4 éves a női Klub

A Sors útjai kifürkészhetetlenek. A lehetőség olykor kihívásként jelentkezik az életben, amelyet ha megragadunk, új, izgalmas tá-jakra vezeti lépteinket. Ez történt, amikor Kovács A. Magdolna felkért a megtisztelő feladatra, hogy szerkesszem a Csak a Nőknek magazint. Közgazdászként, ez első hallásra távolinak tűnt a komfort zónámtól, de hamar megbarátkoztam a gondolattal és lelkesen vágtam bele. Nagyszerű feladat lesz minden hónapban érdekesnél érdekesebb cikkekkel megtölteni az újság oldalait, folytatva a hagyományokat, és mégis egy picit új színt keverni a palettán. Szakértőink továbbra is fontos, minket nőket érdeklő témákról fognak írni, de lesznek új területek is, mint például az utazás, vagy távoli kultúrák világa, melyek tovább színesítik a már eddig is sokrétű lapot. Szeretettel ajánlom a kedves Olvasó figyelmébe a szeptemberi dupla számunkat, mely ben megszokott tartalmakon kívül megismerkedhet a Kékszalag vitorlásversenyen indult Csak a Nőknek hajó legénységével és az izgalmas verseny esményeivel.

16 Kifolyik a pénz a kezedből? 17 őszi fáradtság 18 élet a mátrixban 19 csak a szűrke 50 árnyalata? 22 Honnan tudhatod, hogy nehézfém kivezetésre van szükséged? 23 Vegán - Banános, ropogós csokitorta 24 Az életmódváltás a bevásárlásnál kezdődik 25 3 boldogság tipp őszre 26 sorskapcsolatok 27 hangoljuk bőrünket őszrre 28 ezerarcú gyógynövények 29 kémcsőbe zárt harag 30 programajánló

Keresd a Csak a Nőknek Magazin oldalát a facebookon is! Impresszum: Csak a Nőknek Életmód magazin Nyomdai előkészítés: Profitadó Reklám Hirdetésfelvétel: media@csakanoknek.hu Terjesztés: Profitadó Reklám

Profitadó Reklám: 1152 Budapest, Szentmihályi út 171. 3.20. Telefon: +36 70/430-5377 Posta cím: 1152 Budapest, Szentmihályi út 171. 3.20 Információk: www.csakanoknek.hu E-mail: media@csakanoknek.hu

A cikkekben és a hirdetésekben elhelyezett szövegekért, képekért, a grafikai munkák jogtisztaságáért sem a szerkesztőség, sem a kiadó felelősséget nem vállal. Szponzorációs és együttműködési ajánlatait küldje el a szerkesz­tőség címére vagy e-mailben: media@csakanoknek.hu

3


KÉKSZALAG MINDENT ELÉRTEM, AMIT AKARTAM

Mindent megtettem és elértem eddig életemben, amit akartam, bár soha nem hittek bennem mosolyogtak képzelgéseimen. Melyek azok az értékek, melyeket legfontosabbnak tartasz?

Jakics Mónika Jogász, adótanácsadó, mediátor, adatvédelmi tisztviselő. Olyan ember aki számára nincsenek lehetetlenek. Hogy ki vagyok én? Sokaknak senki, a gyermekemnek, családomnak minden. Az, hogy legbelül milyen embernek tartom magam, nem publikus. Melyek azok az értékek, melyeket a legfontosabbnak tartasz, mint ember? Minden tulajdonság érték, csak tudni kell részint vele bánni, részint vele élni. Minek volt köszönhetőek eddigi sikereid? Minden, amit elértem eddig, a küzdésben, a kitartásban, a segítségnyújtásban, a magamba vetett hitben testesült és testesül meg. 4

A Nőt! Egy nő, mint érték önmagában hordozza a szépséget, a szeretetet, a gyengédséget, a biztonságot, a gondoskodást, a kompromisszumkészséget, illetve ezen értékek felvállalását. Mit tartasz életed legnagyobb eredményének, sikerének? Patrik fiam az én életem büszkesége, de nem csupán eredménye, hanem sikere. Érte hosszú-hosszú éveken át küzdöttem dacolva orvosi véleményekkel, magával az élettel szemben: eredményesen!

Miért vállaltad el a felkérést? A kihívás miatt. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon


KÉKSZALAG MELEGSZÍVŰ HAJCSÁR

Melyek azok az értékek, melyeket a legfontosabbnak tartasz, mint nő? Szeretet, megértés. Mit tartasz életed legnagyobb eredményének, sikerének?

Koch Ágnes Síversenyző és üzletasszony Ausztriából utazott haza a versenyen való megmérettetésre. Mennyire jellemző a családotokra a sportolás? A mi családunkban a sísportnak vannak hagyományai. Kisgyerekként kerültem a sípályára, illetve később nyáron a gyepsípályára. Olyannyira szerettem ezt a sportot, hogy végül hegyek közé költöztem Ausztriába, Hogyan mutatatnád be saját magad? Gyakran neveznek “melegszívű hajcsárnak”, mert nem tudok egy helyben ülni. Szeretem a kihivásokat. Sokszor szigorú vagyok, otthon és a munkahelyen egyaránt. Szeretem a maximumot kihozni mindenből és mindenkiből.

Két életvidám, egészséges és sportos kisfiamat, akiket családcentrikus férjemmel együtt nevelhetek. Szerencsésnek érzem magam, mert olyan munkakörben dolgozhatok, ahol lehetővé vált a szakmai érdeklődésemet és hobbijaimat egy kalap alá venni. Miért vállaltad el a versenyen való részvételt? A Kékszalagon legalább egyszer az életben el kell indulni, ha az ember szereti a vitorlázást.

Melyek azok az értékek, melyeket a legfontosabbnak tartasz, mint ember? Őszinteség, szeretet, összetartás, rugalmasság.

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon

5


KÉKSZALAG AZ EGÉSZSÉGŐR

Melyek azok az értékek, melyeket nőként a legfontosabbnak tartasz? A természetesség, önmagunk felvállalása. Szeretem azokat, akik nem akarnak idolokhoz hasonulni, legyen az akár a jó anya, a jó feleség, a jó háziasszony kliséi. Mit tartasz életed legnagyobb eredményének, sikerének? Életem egyik nagy eredményének tartom, hogy mindent önerőből értem el. Én magam jutottam el oda, ahol most vagyok. Antalvali Csak így, egyben. A fél internet ismeri, vagy legalábbis hallotta a nevét, főleg akkor, ha az egészséges életmódról és azon belül is a táplálkozásról esik szó.

Minek köszönhetőek ezek a sikerek? Nincsenek előttem lehetetlenek és a kitartásomnál csak a kreativitásom nagyobb. Mindig megkeresem azt az utat, amit a legjobban élvezek a megvalósítás során.

Hogyan mutatnád be saját magadat? Ki vagy te legbelül? Olyan ember vagyok, aki szenvedéllyel él. Nem teszek semmit kötelességből. Azt teszem, amit imádok csinálni, a hivatásom a hobbim is egyben.

Melyek azok az értékek, melyeket emberként a legfontosabbnak tartasz? A tisztelet, a becsületesség, az egyenes beszéd, az adott szó és az élni, és élni hagyni elvének érvényesítése. 6

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon


KÉKSZALAG A HÉTKÖZNAPOK MŰVÉSZE

Melyek azok az értékek, melyeket a legfontosabbnak tartasz, mint ember? Barátság, tisztelet, szeretet és szerelem! Mások véleményének tiszteletben tartása. Melyek azok az értékek, melyeket a legfontosabbnak tartasz, mint nő? Fontosnak tartom, hogy nőnek születtem. Isten ajándéka és keresztje. Pásztor Anni Divattervező nemcsak a legénység tagjaként vett részt a versenyen, hanem a csapat tagjainak a ruháit is ő tervezte és varrta. Hogyan mutatnád be saját magadat?

Mit tartasz életed legnagyobb eredményének, sikerének? Elsőként említeném, van egy csodaszép, okos lányom, 24 éves. Második, hogy azt csinálom, ami a szerelmem és a hobbim egyben.

Önmagam meghatározására is nagy hatással van a szakmám, melyben 30 éve tevékenykedem. Véleményem szerint a divat, a mindennapok művészete. Ebben élek, ez vagyok én. Melyek azok az értékek, melyeket a legfontosabbnak tartasz, mint ember? Az életemben voltak mélységek és magasságok, de minden élethelyzetben a hit segítet át, a hit önmagamban és valami tőlem nagyobb jóban.

Miért vállaltad el a felkérést? Azért, hogy megmutassuk, mi nem csak született feleségek vagyunk, hanem annál sokkal többek. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon

7


KÉKSZALAG A CÉLTUDATOS ZSEBOROSZLÁNY

Melyek azok az értékek, melyeket a legfontosabbnak tartasz, mint nő? A nőknek kell megteremteni a harmóniát a világban, elsimítani, amit el kell, és rávilágítani arra, amit csak a mi szemünk lát.

Hirschler Judit A patinás Hirschler Glas Kft. tulajdonosa, a Csak a Nőknek vitorlás hajó kapitánya az 50. Kékszalag versenyen. Hogyan mutatnád be saját magad?

Mit tartasz életed legnagyobb sikerének? Népes családomat, kitűnő házasságomat, és azt, hogy mint negyedik generációsként továbbvihetem azt a céget, amit dédszüleim létrehoztak 1899-ben.

„Céltudatos zseboroszlány,” mondják a kollégák rólam. Ha nincs mit csinálni, keresek új kihívást magamnak. Bár olyan, hogy nem volt mit csinálni, még nem volt! Körülöttem mindig történik valami.

Milyennek értékeled a részvételt a Kékszalagon? A csapat most ismerte meg egymást, sokan még nem is vitorláztak, ennek ellenére csak azt mondhatom : jó mulatság, női munka volt! A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon

8


KÉKSZALAG A GONDOSKODÓ

Hirschler Ludovika Az első Női vitorlás csapat tagjaként irányította a Csak a Nőknek hajó „legénységét”.

Melyek azok az értékek, melyeket a legfontosabbnak tartasz, mint ember? A fair play az élet minden területén. A magánéletben, a munkában, a tanulásban! Jóakarat mások iránt, illetve az önzetlen segítség! Melyek azok az értékek, melyeket legfontosabbnak tartasz, mint sportoló? Azt gondolom, minden sportban az első helyen áll az alázat. Mit tartasz életed legnagyobb eredményének?

Hogyan mutatnád be saját magadat? Szeretek új dolgokat kipróbálni és az ismeretlenbe belevágni. Miért vállaltad el a felkérést? Még soha nem indultam a Kékszalagon és éjszaka még nem navigáltam……

Sportban az Európa Kupa győzelem, magán életemben pedig az egyetemen elért sikereket. Minek köszönhetted ezeket az eredményeket? Egyértelműen a kitartásnak, amit otthon mindig is láttam. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon

9


KÉKSZALAG A KISÖRDÖG

Melyek azok az értékeke, melyeket legfontosabbnak tartasz, mint sportoló? A siker akarása, és az, hogy legyen erőd is tenni érte. Melyek azok az értékek, melyeket legfontosabbnak tartasz, mint nő?

A Csak a Nőknek vitorlás hajó versenyzői között találjuk a hajós családból származó Hirschler Rebekát is. Hogyan mutatnád be saját magadat? Állandóan cselekvésre ösztökélem az egész környezetemet. A problémában mindig a megoldást látom. Melyek azok az értékek, melyeket a legfontosabbnak tartasz, mint ember? Mindig, minden élethelyzetben tudni kell becsületesen helytállni. Ebből a leckéből sokat kaptunk a szüleinktől. Nem szóban, hanem példamutatásban. És az emberség, ami egyre ritkább.

10

Harmóniát teremteni a család és munka között, amit cégvezető anyukám naponta zsonglőrködik össze. Mit tartasz életed legnagyobb eredményének, sikerének? A sportban a négy Magyar Bajnoki címemet, a világbajnoki 11. helyezésem. Minek köszönhetted ezt az eredményt? Szorgalom, érdeklődés, agilitás! Látni kell a pályán! És látni kell az életben. Meglátni a lehetőségeket, és tenni a megvalósulásukért. Milyen kihívást láttál a Kékszalag megmérettetésében? Én még sosem versenyeztem a családom többi tagjával együtt egy hajóban és idegenekkel sem. Jó buli lesz!

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon


KÉKSZALAG A LOGIKUS GONDOLKODÁSÚ IDEALISTA

Melyik sikeredre vagy a legbüszkébb, mint nő? Természetesen a gyermekeimre és a családomra, akik életem pillérjei. Nélkülük, ma nem lennék az, aki és nem teljesednék ki a nőiségemben és az anyaságomban úgy, ahogy most vagyok. Sikeres vagy az üzleti életben is… Magyar Ildikóval a kormány mögött, biztosan szelte a habokat a Csak a Nőknek hajója. Hogy kezdődött a kapcsolatod a vitorlázással?

Barátnőmmel, a jogi egyetem elvégzése után alapítottunk egy céget, ahol a képzőművészet iránti lelkesedésemet is a munkámba vonhattam. Így kezdtem el ékszerekkel foglalkozni, melyek a szeretet és az önszeretet kifejezésének az eszközei. Hamarosan megnyitjuk első üzletünket is.

Már a szüleim is a vitorlázásnak köszönhették, hogy megismerkedtek, ezért viccesen mondhatom, hogy a vitorlázásnak köszönhetem, hogy vagyok. Fél éves koromtól, minden nyáron, a Balatonon vitorláztunk, majd 11 éves koromban én is versenyezni kezdtem. Melyik sikeredre vagy a legbüszkébb, mint sportoló? A válogatott keret tagjaként sok nemzetközi versenyen indultam és szép helyezéseket értem el, megismerték a nevemet itthon és külföldön is.

Hogy értékeled a női csapat szereplését a Kékszalagon? Becsülettel helytálltunk és szívvellélekkel, jókedvvel végig csináltuk a versenyt! A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon

11


KÉKSZALAG AZ ÉLET NAPOS OLDALÁN

A Kékszalag vitorlásverseny 50. jubileumát érdekes színfolt gazdagította. Női csapat szelte a habokat a szelek szárnyán. A különleges öltet Kovács A. Magdolna fejéből, vagy szívéből(?) pattant ki, aki a Csak a Nőknek Magazin és Klub megálmodója és megvalósítója egyben. Ki vagy te legbelül, a magad számára? Az élet napos oldalán élek. Az apukámtól megörökölt nyitottsággal, hálával a szívemben szemlélem és tanulom a világ napi csodáit. Melyek azok az értékek, melyeket a legfontosabbnak tartasz, mint ember? A szabadság ami félelmek nélküli, bizalommal teli életet eredményez. Melyek azok az értékek, melyeket legfontosabbnak tartasz, mint nő? Nőként átölelhetjük a világot, szeretettel táplálékot, életet adunk és éltetünk.

Mit tartasz életed legnagyobb eredményének, sikerének? Elsőként, azt a két csodás embert, Lilit és Lócit, akik gyerekeimként együtt tanulják, élik velem, velünk, ezt az “élet nevű játékot”. Szeretetben működő családunkat, egy olyan férfival, aki “nem vágja le a szárnyaimat”. Miért indítottad a Csak a Nőknek hajót a Kékszalagon? Példát adhatunk arra, hogy merjünk nagyot álmodni! Erős, karakteres személyiségű nők képesek alázattal, tisztelettel együtt-MŰKÖDNI, mert a hajónk legénysége NEM csak SZÜLETETT feleségek! A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon

12


KÉKSZALAG EGY RÓZSASZÍN VATTACUKOR

Melyek azok az értékek, melyeket a legfontosabbnak tartasz, mint ember? Hogy ne az érdekek mentén lavírozzunk, hanem merjünk feltétel nélkül adni, szeretni, cselekedni. Melyek azok az értékek, melyeket legfontosabbnak tartasz, mint nő? Egy nőnek mindig az adott helyzethez mérten kell viselkednie és cselekednie, hiszen a mi beleérző képességünk erősebb, mint a férfiaké, könnyebben tudunk alkalmazkodni. A csapat egyik legfiatalabb tagja Kovács Lili, aki folyamatosan tájékoztatott minket, hogyan sikerült megoldani a felmerülő helyzeteket a Csak a Nőknek hajó fedélzetén. Hogy mutatnád be te, saját magadat? Ki vagy te legbelül, a magad számára? Nagyon nyitott, extrovertált személyiség vagyok, könnyen teremtek kapcsolatot, lételemem a kommunikáció. Ikrek csillagjegyemből adódóan a nagyon kedves, barátságos, oldalam mellett rendelkezem egy karcosabb, keményebb énnel is.

Mit tartasz életed legnagyobb eredményének, sikerének? Egy évig teljesen egyedül éltem Kínában, megtanultam beilleszkedni egy teljesen más kultúrába, megismerni és elfogadni másokat és meg tanultam értékelni az összes lehetőséget, amit az élet elénk sodor. Mi volt a legnagyobb kihívás a Kékszalagon? 10 nő együttműködése egy 36 lábas hajón. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon

13


Evés élvezettel ... ...utólagos megbánás nélkül Hogy lehet az, hogy fájó és gázos a hasunk, bőrbetegségeket kapunk, légzési zavaraink lesznek, fáj a fejünk, elgyengülünk egy jó evés után?

Jó zsír, rossz zsír A jó zsírokból annyit ehetünk, amennyit csak akarunk. pl.: kókusz, lenmag, lenmagdotter, kender, repce, de a

jól ismert olíva olaj is kiváló. Kerüljük a transz zsírokat hiszen ezek a testet mérgezik.

Vége a diéták korának? Mindenkinek ajánlom a KETON étkezést. Ez 75% jó zsírból, 24 % fehérjébő és 1% cukorból áll. Ez közel áll az ősember étkezési módjához és felejtsük el az összes testet sanyargató diétát és a jo-jo effektust (lefogyunk-visszahízunk). Ebből a KETON étkezésből az egész test profitál: a súlyfelesleg eltűnik.

Táplálkozzunk nyers élelmiszerekkel A főzés során a nyers anyagokban

lévő kevés vitamin és enzim eltűnik (már 40 celsius fok felett). Ez a nyers étkezési mód ezt a problémát oldja meg, egyszerű, laktató és sok energiát ad.

Busch-Turcsányi Éva 14

a természettudományok docense eva.turcsanyi.busch@gmail.com www.eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest


4 ÉVES A NŐI KLUB élmények sora teszi felejthetetlenné a szülinapi bulit, ahonnan majd jókedvűen, dudorászva tér haza mindenki. Az 50. Kékszalagon díjnyertes, Csak a Nőknek női vitorláshajó versenyzői is ott lesznek, akik jótékonysági célra ajánlják fel a Pásztor Anni divattervező által készített egyenruhájukat, mivel nem csak a szórakozásé lesz a főszerep, hanem a másokkal való törődés is, hiszen vannak olyan ügyek, melyekért érdemes összefogni a jó cél érdekében.

Boldog születésnapot a Hölgyeknek! Nyári esték hangulatát idézi a margitszigeti öreg víztoronynál a Csak a Nőknek Klub és Magazin 4. Születésnapi partija. A szeptember 27-én 17 órától kezdődő ünnepségen az “ünnepelt” gondoskodik a meglepetésekről és az ínycsiklandó ízekről, a vendégeknek csak a jókedvüket kell hozniuk, de az kötelező! Ahogy már megszokták a klub tagjai és a magazin olvasói, most is izgalmas programokkal és népszerű művészek produkcióival lesz színes az este. Pompás ízek, zamatok, divatbemutató és kultúrális

Az est bevételeit olyan szülők kapják, akik gyermekeiken keresztül, nap mint nap találkoznak az autizmus rettenetes tüneteivel, akik a nap 24 órájában dolgoznak pihenés nélkül és akik mindent és mindenkit önmaguk elé helyeznek, hogy csemetéjük életkörülményeit biztosítani tudják. Támogatásra 2000 Ft-os belépőjegy megvásárlásával is lehetőség van, mely a 17 és 21 óra közötti programon való részvételre szól. Ha már születésnap, akkor a torta sem maradhat el. Ez alkalomból Lénárt Gitta különleges vegán tortát készít, amit az esti órákban is büntetlenül élvezhetnek a vendégek. Mivel a program nyilvános, ezért csak regisztráció köteles, amit bárki megtehet a www.csakanoknek.hu oldalon, vagy a +36 70 430 5371 számon.

15


KIFOLYIK A PÉNZ A KEZEDBŐL? ITT A SEGÍTSÉG! A hónap végére sok háztartásban rövidnek bizonyul az a bizonyos takaró, pedig mindig megfogadjuk, hogy ezúttal okosabban fogjuk beosztani a pénzünket. A GFK piackutató Intézet, 1993 januárjától egy panelkutatást kezdett el, amely a háztartások bevásárlási szokásait vizsgálja,

ahol minden regisztráló háziasszonynak lehetősége nyílik arra, hogy a GFK részére elküldött, beszkennelt vásárlások alapján, grafikonon követhetővé, tervezhetővé váljanak háztartási költései és szokásai.

16

Amit nagyszüleink már tudtak, azt mi gyakran elfelejtjük, a háztartási kiadásokat nagyon fontos megtervezni, kontrollálni, ahhoz, hogy pénzügyeinket biztonságban tudjuk! Ösztönző programban sincs hiány! Közel 40 oldalon található ajándékkatalógusból válogathat a dolgos háziasszony, vagy háziúr, ha rendszeresen, hetente minimum egy alkalommal rögzíti a profi alkalmazásban vásárlásait.

Érdemes csatlakozni és gyűjteni a pontokat! Csatlakozni itt lehetséges:


ŐSZI FÁRADTSÁG

Természetes, ha ezt érezzük, de mit tegyünk? Mindannyian átéltünk már tavaszi fáradtságot, tudjuk, hogy jön, szinte készülünk rá. Ilyenkor nem csodálkozunk, ha lomhábbak vagyunk a megszokottnál, hamarabb kimerülünk, többet alszunk. De vajon az őszi fáradtsággal mi a helyzet, csak bebeszéljük magunknak, vagy van fiziológiai háttere? A tavaszi fáradtság tüneteit a téli vitaminés napfényhiány, valamint a szervezet fokzott méregtelentése váltja ki. Ezzel szemben mi okozhatja az őszi fáradtságot, amiről eddig kevés szó esett, viszont annál többen érzik? Mi okozza? Szervezetünk a nyár folyamán különösen igénybe van véve. A hosszabb nappalok, magasabb hőmérséklet, aktívabb életritmus után a természet azt diktálja, hogy ősszel pihenjünk meg, lazítsunk. Vesénk, ami

fontos szerepet játszik szervezetünk energiakészletének fentartásában, fokozott működésbe kezd, több energiát használ, hogy a méregtelenítést el tudja végezni. Hogyan győzhetjük le az őszi fáradtságot? Szánjunk időt magunkra és a pihenésre, ne érezzünk lelkiismeretfurdalást, ha egy kicsit lazítunk és nem csinálunk semmit. Az igazi pihenés, ha elfelejtjük az időt és a belső óránk veszi át az irányítást, mert pontosan tudja, hogy mikor mire van szükségünk és mit kell tennünk. Támogassuk szerveztünket kívülről is! Az őszi fáradtság hatásos ellenszere a pihenés mellet, a ginseng gyökér kivonata, különösen a fehér ginsengé, valamint a méhpempő, melyet 15 napon keresztül szedve megacélozza az immunrendszerünket.

Brezenák Alexandrina +36302038406 természegyógyász www.comewithus.eu A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon

17


MÁTRIX HOLISTIC CENTER A Mátrix a dolgok összefüggésrendszere, létezésünk a dimenziókban.

E közben kiteljesedsz, mert észreveszed az élet szépségeit, a magad belső szépségein keresztül és megéled a téged körülvevő szépséget is. Önmagad megfigyelése segít abban hogy otthon érezd magad a testi és a lelki folyamataiban.

Miben segít a Mátrix Holistic Center?

A belső univerzum felfedezése Hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy minden mindennel összefügg és belőlünk indul ki ezért néha értetlenül állunk életünk történései előtt. A Mátrix Holistic Centerben önmagad megfigyelését és a Mátrixban való tudatos részvételt tanulhatodod meg, ami által otthon érezd magad a testi és a lelki folyamataidban. A belülre figyeléssel folyamatosan utazhatsz, mert a végtelen benned van.

18

1065 BUDAPEST HAJÓS UTCA 32.

Sokszor érezzük magunkat elveszettnek, mert valahol elvesztettük a fonalat és mivel nem látjuk a célt ezért hiányzik a küzdeni akarás is. A Mátrix Központ ebben az útkeresésben segít, megtalalálni a célt és a kibontakoztatni a motivációt céljaink eléréséhez.


CSAK A SZÜRKE 50 ÁRNYALATA? A nyár végén előkerül a szekrény mélyéről az őszi ruhatár és a gardrób drámai változáson megy keresztül. Sötét pulóverek, szürke, fekete blézerek és szoknyák, egyhangú nadrágok kerülnek a vidám nyári ruhák helyére, pedig ha körbenézünk

A mély zöld, okker sárga, bibor, narancs, lila, fáradt rózsaszín, tökéletes választás az egyhangú alapszínek feldobásához, de azért vigyázzunk, mert a harsogó nyári színek helyett inkább a csendesebb, matt árnyalatokat részesítsük előnyben. A meleg őszi színekhez, nemesebb anyagok is társulnak. Finom szövetek, gyapjú anyagok, vékony mappa bőrök teszik elegánssá és igényessé az őszi ruhatárat, mert nem csak a design számít, hanem az anyag is nagyon fontos.

a természetben, mindenhol pazar színek kápráztatják a szemünket. A fekete, a szürke és a sötétbarna tökéletes alapszínek, de ne legyenek egyeduralkodók az őszi ruhatárunkban. Merítsünk ihletet a természetből és bátran válasszunk színes kiegészítőket.

Bátran lehet kombinálni a ruhadarabokat és a színeket, mert szinte minden mindennel megy. Igazi “szabadszerelem “ ez a divatban, amiben mindent lehet, határt csak a személyiség és a jóizlés szab.

Pastor Anni

divattervező +36 30 971 0555 annipastor@gmail.com www.annipastor.hu

19


A Dr. Steinberger gyümölcs- és zöldséglevek a növények éltető erejét rejtik magukban, mely energiával tölti fel és harmonizálja a testet és a lelket.

A gondosan összeválogatott levekből álló Immun Testőr csomag kifejezetten az őszi átállásra készíti fel a szervezetet, biztosítva az összes szükséges vitamint, ásványi anyagot és anti-oxidánst, melyek nélkülözhetetlenek az immunrendszer számára. A négy különböző ital, a lehető legszélesebb spektrumban támogatja testünk védekező rendszerét.

ANTIOXIDÁNSOK A nyolc (piros szőlőlé. almalé, fekete ribizlilé, fekete berkenyelé, acerola velő, fekete áfonyalé, gránátalmalé, vörös áfonyalé) gyümölcs levének optimális keveréke.

készül, 10 vitaminnal és az A-vitamin provitaminjával dúsítva. Az immunrendszer támogatására A Dr.Steinberger Vitesse C-vitamint és cinket tartalmaz. Napi 150 ml fedezi felnőttek számára C-vitaminból a napi ajánlott bevitel 300%-át és cinkből a 23%-át.

BIO ZÖLDBÚZAFŰ KOKTÉL A búzafű friss levében vitaminok,enzimek, fehérjék és klorofil, valamint több, mint 90-féle ásványi anyag és nyomelem található. Vasból a parajban lévő mennyiség tízszeresét tartalmazza.

MULTI FIT 100%-os direktlé (nem koncentrátumból), amely 11 féle gondosan összeválogatott gyümölcs nyersen préselt levéből

20

www.drsteinberger.hu


21


HONNAN TUDHATOD... ... hogy nehézfém

kivezetésre van szükséged? Onnan, hogy a 21.században élsz… A nehézfémek okozta probléma szinte mindenkit érint. Megbénítja a sejtlégzést és ezzel elpusztítja a sejteket. A nehézfémek beépülnek a test szöveteibe szinte bárhol a szervezetben, a májban, a vesében, a szívben, a gerincben, az agyban és roncsolják az idegrendszert, a sejtek metabolikus, enzimatikus és egyéb tevékenységeit.

Gyengítik az immunrendszert. Ez azt jelenti, hogy sok olyan ember él körülöttünk, akinek semmiféle tünete nincs, viszont más ember lenne, ha nem rakódott volna le higany az agyában. Az ember várhatóan kedvesebb, békésebb, kellemesebb és intelligensebb személlyé válik, ha az agyából eltávoznak a nehézfémek.

Riasztó adatok A vizsgálatok szerint a csontjainkban ma sokkal több az ólom, mint elődeinkében volt. A levegő higanyszintje az elmúlt 200 évben a 25-szörösére emelkedett. Alapvetően valamennyi fém, még ha az emberi szervezetben is található, antennaként működik. Sokszorosára erősíti fel a rádiójeleket, például a mobiltelefonok adótornyainak jeleit. Ilyen módon a szájüregtől csak néhány centre található agyszövet is megnövekedett sugárzásnak van kitéve a fogakban alkalmazott tömőanyagok, illetve Kautzky-Szemők Adrienn fémek miatt. okl.természetgyógyász fitoterapeuta-reflexológus

22

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon


kakaóporral. Lenyomkodjuk a tortaforma aljára. Egy kanál hátuljával egyenesre húzzuk.

Szintén nagy kedvenc ez a könnyű csokitorta. Egyszerű, mert csak egyetlen massza alkotja ezt a tortát, ugyanakkor gyönyörűen lehet díszíteni, csurgathatunk rá frissen készített házi csokoládét, és színes friss gyümölcsökkel lehet még feldobni. És

A krém összetevőit (az agar agar és a hozzá tartozó víz kivételével) simára turmixoljuk. Egy kis lábasban felforraljuk az 1 dl vizet, és beleszórjuk az agar agar port. Kézi habverővel habosra keverjük, majd a tűzről levéve, folyamatos keverés mellett lehűtjük kb 60 fokosra, és hozzá turmixoljuk a csokimasszához.

mitől roppanós? Igen, a rádermedt csoki a tetején roppanós lesz, ha hidegen tálalod

Hozzávalók az alaphoz: • • • • •

10 dkg kókuszreszelék 5 dkg zabpehely 5-10 dkg datolya (beáztatva) 1 csipet só 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez: • 20 dkg kesudió, és annyi víz, amennyi épp ellepi • 30 dkg datolya (beáztatva mérve) • 1 teáskanál vanília őrlemény • 2 banán • 3 evőkanál kakaópor • 1 teáskanál agar agar • 1 dl víz

Díszítés: 8 dkg olvasztott házi vagy kész csokoládé és gyümülcsök vegyesen.

Előkészítés A tortaforma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A datolyát beáztatjuk. Elkészítés: Az alaphoz a zabpelyhet aprítógépben egy kicsit megtörjük (azért ne legyen liszt). Összekeverjük a kókuszreszelékkel, az ázott datolyával, sóval,

Ezután beletöltjük a tortaformába, és egy fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Felolvasztjuk a kész csokit, a tortáról levesszük a keretet, és kanállal a torta széléhez csurgatjuk. Nem baj, ha ittott lefolyik a szélén… Friss és aszalt gyümölcsöket pakolunk a tetejére, visszatesszük tálalásig a hűtőszekrénybe.

Lénárt Gitta

A vegán életmód magyarországi képviselője

23


AZ ÉLETMÓDVÁLTÁS A BEVÁSÁRLÁSNÁL KEZDŐDIK!

Ismét beköszöntött az ősz. Sokaknak biztosan megfordul a fejében, hogy ideje változtatni életmódjukon, esetleg a nyáron lerakódott plusz kilókat szeretnék leadni. Azonban nem elég csak fejben eldönteni, tenni is kell érte! Az életmódváltás mindig a bevásárlásnál kezdődik.

Kulcsfontosságú, hogy ásványianyagokban, vitaminokban, rostokban és fehérjékben gazdag ételeket fogyasszunk. Nagyon fontos, hogy éhesen semmiképpen ne menjünk vásárolni, mert ezt nem csak a pénztárcánk, hanem a kilóink is bánni fogják Fő a változatosság!

Elengedhetetlen, hogy az eddigi élelmiszereket leváltsuk sokkal egészségesebb falatokra. Nem mindegy milyen összetételű, tápértékű harapnivalót veszünk magunkhoz! 24

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon

Mindenből vehetünk, de tartsuk szemlőtt, hogy zsírszegény és vitamindús termékeket válasszunk!

Bíró Ica | www. biroica.hu


3 boldogság tipp őszre Az évszakok változása, az örök ciklikusság teljesen természetes, és ha felfedezzük azokat a kincseket, melyeket ez az időszak tartogat a számunkra, akkor hálatelt, boldog szívvel fogjuk megélni ezt az időszakot.

alapjául. Ha ezek közül választunk, azt szervezetünk is meghálálja, hiszen a legegészségesebb mindig az élőhelyünkön megtermő, évszaknak megfelelő gyümölcsökkel és zöldségekkel táplálni testünket.

Tanuljunk valami újat!

Csodáljuk a terrmészet szépségeit!

Az ősz a belső munka és elmélyedés időszaka, ezért is kedvez különösen a tanulásnak. Felnőtt fejjel ugyanúgy belevághatunk valamilyen új ismeret elsajátításába és örömmel elmélyedhetünk a könyvek világában egy forró tea kortyolgatása közben. Élvezzük az ősz ízeit! Az őszi zöldségek és gyümölcsök rengeteg ízletes ételnek szolgálnak

Talán sokan egyetértenek velem abban, hogy a természet ősszel a legszebb. Ne hagyjuk ki az őszi táj csodás látványát, szervezzünk minél több lélekemelő kirándulást a természetbe.

Dobráné Lábodi Edina

Nature’s Design Magyarország +3630 603 0476 info@vitalizal.hu www.vitalizal.hu

25


SORSKAPCSOLATOK A traumák életünknek olyan eseményei, amit átélések során nem tudunk szavakkal elmondani. Nem csak szavakkal nem tudjuk kifejezni, de ilyenkor az emlékeink is töredezetté válnak. Traumás esetek során gondolataink szétszórttá és rendezetlenné válnak, ami azt jelenti, hogy emlékeink nem tudnak az eredeti eseményhez kötődni.

Tudatalatti titkok Ezeket az érzéseket képekké, és szavakká bomló emlék foszlányokká alakítjuk és tároljuk a tudatalattinkban.

26

Ezeket később bármi aktiválhatja, ami emlékeztet az eredeti élményre. Amikor ez történik, egy láthatatlan gomb bekapcsol és aktiválja azokat a traumákat, amiket a hétköznapi életben élünk. Ezeket az újra játszásokat a tudatalatti addig indítja újra, míg helyre nem hozzuk a múlt eseményeire irányuló folyamatokat. Ezek lehetnek tárgyak, hangok, ízek, illatok. Lehet egy tűz, ami később egy gyufa meggyújtásánál halálfélelmet válthat ki. Ezeket a traumákat örökíthetjük is, vagyis a generációknál ismétlődhetnek a megoldatlan traumák. Kovácsné Mayer Judit természetgyógyász +36 30 982 2232 diyu@freemail.hu


HANGOLJUK BŐRÜNKET AZ ŐSZRE Gyönyörű évszak az ősz, egy nagyon jó időszak, hogy újra regeneráljuk a bőrünket. A nyári időszak alatt a bőr, védekező mechanizmusa miatt megvastagszik, elveszíti ragyogását, kifakul.

A gyulladásos bőrt ne radírozzuk mechanikai peelingel! A peelling után Narurita levendula arcvízzel töröljük át az arcot, ami megnyugtatja, tonizálja a bőrt. Fontos az arctípusnak megfelelő krém használata, ilyenkor szükséges

A kiszáradás ellen úgy védekezik, hogy több olajat termel, ami a zsírosabb bőrűeknél problémát jelenthet. A bőr az őszi időszakban szépen regenerálódik, de nagyon sokat segíthetünk egy-két praktikával. Legfontosabb a megvastagodott bőr radírozása. Cukrot összekeverve mandulaolajjal, finoman átradírozva a bőrt, szép eredményt érhetünk el. Fokozhatjuk a hatást, ha pár csepp citromot keverünk a masszánkba.

regenerálnunk, vitaminokkal, ásványi anyagokkal ápolnunk bőrünket. Nagyon hasznos a szérumok, arcolajok használata, a damaszkuszi rózsa azonnal hidratálja a legfáradtabb bőrt is.

Dülk Rita

• a NatuRita cég megálmodója • +36 70 947 3681 www.naturita.hu | naturitaszappan@gmail.com

27


EZERARCÚ GYÓGYNÖVÉNYEK Rengeteg gyógynövényről tudjuk, hogy nem csak belsőleg hatásos, de külsőleg is alkalmazható.

Szinte megszámlálhatatlan gyógynövény áll rendelkezésünkre, ezért csokorba gyűjtöttünk néhányat, amely segítségünkre lehet az élet számos területén.

28

Kamilla A kamilla igazi hungarikumnak számít. Gyógyhatása ősidők óta ismert és az orvosok is gyakran ajánlják tea formájában, például náthás megbetegedések ellen. E mellet görcsoldó, gyomor-, és bélnyugtató hatása is ismert. Jellemzően mezőkön, útszéleken terem, de számos helyen termesztik is. Ha kamilla főzettel öblítjük le hajunkat, ak-kor gyönyörűen fog csillogni és viszszaadja a fejbőr olaj-víz egyensúlyát, valamint az irritált fejbőrt is megnyugtatja. Ha fáradt szemeinket borogatjuk vele, a szemek alatti sötét karikákat is halványíthatjuk. Arclemosónak is használhatjuk, kifejezetten jó zsíros, pattanásos bőrre, de fokozottan figyelni kell alkalmazására, mert erősen szárító hatású.

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon


KÉMCSŐBE ZÁRT HARAG Elmer Gates professzor kisérleteiben kimutatta, hogy az emberi szervezetben lelki hatások, érzelmek következtében mérgek termelődnek. A professzor, -271 Celsius-fokra hűtött le kémcsöveket, s aztán különböző lelkiállapotban lévő egyének leheltek az üvegcsövekbe. Pár perc után a normális lelkiállapotú ember kilégzésének párája színtelen cseppek formájában csapódott le a lehűtött üvegcső falára. De ha a kísérleti alany erős haragot érzett, a lecsapódó folyadék barna színű lett, bánat esetén szürke, lelkiismeretfurdaláskor pedig rózsaszín. A csapadéknak természetesen nemcsak a színe, hanem a kémiai összetétele is más volt. Ezután Gates professzor tengeri malacokkal végzett kísérleteket. Amikor a barna anyagot beoltotta a kísérleti állatba, az eleinte rendkívül ingerlékeny lett, majd valóságos dührohamot kapott. Annak az embernek a leheletéből kiválasztott méreg, akiben erős gyűlölet tombolt, a kísérleti állatokat nyomban megölte. A professzor megállapította, hogy ez a méreg egyike a legerősebbeknek, amelyet a tudomány ismer.

Szigeti Erzsébet

+36 70 363 8094 ertederted1@gmail.com

29


programajánló Új évad veszi kezdetét a színházaknál, a színházba járók nagy örömére A Tesla teátrum az idén kezdi második évadot. A színház a főváros VII. kerületében, a Kazinczy utca 21-ben Reméljük, hogy sokan lesznek kíváncsiak és eljönnek, ismerkednek a teátrummal, ahol én is szeretettel várom, mint közönség szervező és ápoló (színházi szóvivő) a kedves közönséget. található, az amúgy is izgalmas buli negyedben. Egy jó hír a gyerekes családoknak, hogy szeptember 29-én egy nekik szóló programmal, a Szélkötő kalamona című mese musicallal várják a színházba a kedves közönséget. Majd a Salemi boszorkányok című darab bemutató előadása következik Vas Zoltán Iván rendezésében, október 13-án.

Fotó: MTI, Facebook

Hajdan Vali

+36 70 248 0547 hajdan.vali@gmail.com

30


31


Recept?

32

Profile for csakanoknek.hu

Csak a Nőknek Magazin 2018 szeptember  

Csak a Nőknek Magazin 2018 szeptember  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded