__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

1


2


4-5 Szalka Andrea a mozgás szerelmese 6 Szilvásy Judit: Jó helyen ülsz? 7 C saba Beatrix: A z érzelmekre várni kell 8 Téli vitaminforrások a kertből

Kovács A. Magdolna tulajdonos

9 F űszeres sült sonkatök 10 Ösztöndíj a jövőért 11 Életerő a családnak 12 Tanácsok Édesanyáknak

Kedves Olvasó! A ködös november sokaknak nem a legkedvesebb hónapja. Kezdődnek a téli betegségek, a megfázás, influenza időszaka. A borús ég a jókedvre is hatással van. De ennek nem kell így lennie. Számos olyan technika létezik, amellyel jókedvre deríthetjük magunkat. Az egészség, a kikapcsolódás, relaxáció, nyugalom és egy kicsit a befelé fordulás mindenkinek jót tesz. Az év vége felé elkezdhetjük összegezni mi minden történt velünk. Örülni az elért jónak, már maga is elegendő ahhoz, hogy a szomorúságot félretegyük. A Csak a Nőknek Klub novemberben számos érdekességgel várja tagjait. Az egészség, az értékteremtés, ízek és élmények várják az érdeklődőket.

13 Kovácsné Mayer Judit: Egészséges élet 14 Szórádi Rózsa: Férfiak egészségéért 15 Dr. Csicsor János: Huminiqum a magyar csoda 17 Gallay-Nagy Krisztina: Romantikus esküvő 18 Hajdan Vali: Színházra fel 20 Újdonság! Mobil K ardiológia 22 Busch-Turcsányi Éva: Szemünk védelmében 23 Dombai Krisztina: Magabiztosság újratöltve 24 Németh Zsuzsa: Aktív élet kortalanul 25 Fesztivál az egészségért 26 Néhány jó tanács az őszi depresszió ellen

Kovács A. Magdolna & Csak a Nőknek Magazin csapata

Keresd a Csak a Nőknek Magazin oldalát a facebookon is! Impresszum: Csak a Nőknek Életmód magazin Nyomdai előkészítés: Image Point Trend Kft. Hirdetésfelvétel: media@csakanoknek.hu Terjesztés: Image Point Trend Kft.

Kiadja: Image Point Trend Kft. 1152 Bp., Szentmihályi út 171. 3.20. Telefon: +36 70/430-5377

Játékszabály A helyes megfejtést (neved, címed, telefonszámod és e-mail címed feltüntetésével) küldd el levélben a Image Point Trend Kft., 1605 Budapest, Pf. 56. címre vagy játssz a www.csakanoknek.hu weblapon.

Információk: www.csakanoknek.hu E-mail: media@csakanoknek.hu

Posta cím: 1152 Bp., Szentmihályi út 171. 3.20

A cikkekben és a hirdetésekben elhelyezett szövegekért, képekért, a grafikai munkák jogtisztaságáért sem a szerkesztőség, sem a kiadó felelősséget nem vállal.

Szponzorációs és együttműködési ajánlatait küldje el a szerkesz­tőség címére vagy e-mailben: media@csakanoknek.hu

3


A mozgás szerelmese Hogyan lehet megvalósítani a babával együtt történő testmozgást? Amikor a kicsi már tartani tudja a fejét, akkor a fej megtartásával magunkhoz ölelhetjük a kicsit. Egy-egy kitörést, guggolást nyugodtan végezhetünk így. Amikor már meg tudja tartani magát biztonsággal, akkor a hasunkra ültetve has préseket végezhetünk. Esetleg a lépcsőzés is jót tehet, akár hordozókendőben magunkra kötve a picit. A legfontosabb, hogy óvatos mozdulatokkal kezdjünk, nagyon vigyázzunk a babára és magunkra is. Fontos emellett a jó kedv. Ne kényszerű ön-gyötrésként éljük meg, hanem játékos, mosolygós, közös élményként tornázzunk a babával. Ezek a gyakorlatok, rövid mozgás percek még otthon történnek.

4

„Ép testben, ép lélek” - tartja a mondás. Az egészséghez bizony nem elég csak a táplálkozásra odafigyelni, a megfelelő napi mozgás is szükségeltetik. Persze fordítva is igaz a dolog, ha mozgunk ugyan, de nem figyelünk arra, mit és mennyit eszünk, akkor bizony megint féllábas megoldással birkózunk. Száz szónak is egy a vége, az egészséges élethez több minden egyszerre szükségeltetik. Testi-lelki egyensúly, megfelelő, örömet okozó testmozgás, tudatos és egészséges táplálkozás, az egészséges lelki és érzelmi harmóniában. Szalka Andrea személyi edző néhány hónapja ízlelgeti az anyuka szerepet. Hozzá Hogyan lehet megvalósítani a fordultunk néhány jó tanácsért. babával együtt történő testmozgást? A várandósság alatt meddig szabad Anna nagyon élvezi. Sokszor kacag intenzívebb mozgást végezni, közben. Ő is játékként éli meg, miközben szoros közelségben is vagyunk sportolni? egymással. Mindkettőnknek tetszik ez a Ez nagyon egyedi, mondhatnám közös időtöltés. adottság függő. Van, akinek a várandósság legelejétől abba kell hagynia az intenzív mozgást. Érdemes odafigyelni a testünk jelzéseire, illetve az orvosi kontroll is fontos. Akik rendszeresen sportoltak korábban is, azok általában a babavárás idején is folyamatosan mozognak.


Szalka Andrea A személyi edző miben tudja segíteni a sportolni vágyót? Ki választ személyi edzőt? Vannak, akik nem szeretik a csoportos órákat. Nem érzik jól magukat akkor, ha mások látják őket edzés közben. Van, aki a dinamikus órákat kedveli, vannak, akik strukturáltabb, jobban kontrollált formákat kedvelik. Tehát elsősorban személyiség függő, hogy ki milyen testmozgást választ magának. A személyi edző kérdése kicsit korfüggő is. A fiatalok kevéssé választanak személyi edzőt. Egy kor felett magabiztosabbak az emberek, önmaguknak szeretnének elsősorban megfelelni, kevésbé a külvilágnak. Ők azok, akik inkább választanak személyi edzőt maguknak, a céltudatos testedzés érdekében.

Milyen típusú testedzés a legjobb választás a szülést követően? Több okból is ajánlható a csoportos mozgásóra. Vannak baba-mama tornák, amelyek kifejezetten előnyösek és figyelembe veszik a speciális helyzetet. Emellett ezeknek a mozgásóráknak további haszna az is, hogy a mamák ezeken az órákon találkoznak egymással, így lehetőségük van a tapasztalatok megosztására is. Ezeket az órákat általában a babák is nagyon élvezik. Az együttes kimozdulás, az új élmények, a társaság sokat lendíthet a kezdeti nehézségeken. Ebben a szakaszban már be lehet iktatni tempós sétákat, rövidebb A Gilda Max Díva Fitnesz kocogást, biciklizést is. Amikor a test már Mozgásközpontjába gyermekkel is visszaszokott a rendszeres mozgáshoz, érkezhetnek a hölgyek? terheléshez, akkor már a konditermi Mindenképpen előnyös, ha a edzésekre is lehetőség nyílik az anyuka gyermekfelügyelet is megoldott. A Gilda Max figyel erre. Emellett azoknak a számára. nőknek, akik szívesebben edzenek intim Andrea a tánc szerelmese. Hogy környezetben, azoknak ideális a Hajós alakult a szakmai pályafutás? utcai Mozgásközpont, ahol sokféle óra A zene és a mozgás együttese tényleg típus közül választhatnak. Tehát nem igazi szerelem. A tánc a tökéletes kell lemondani az anyai énünk vágyairól megvalósulása. A tánc aerobik és a sem, és a nőiségünk tekintetében is személyi edzői munka jó ötvözet a nyugodtan kiteljesedhetünk. számomra. Amikor Budapestre kerültem, A teljes cikket elolvashatja a a véletlen a Gilda Max edzőtermébe www.csakanoknek.hu oldalon sodort Béres Alexandrához. Onnantól kezdődött ez az új korszak. Csaba Beatrix

5


Jó helyen ülsz? Javíts a helyzeteden! Az ablaknak háttal sem jó ülni, mert így nem lesz szilárd támasz a hátunk mögött. Ha ezt a helyzetet nem tudjuk elkerülni, magas háttámlájú széken üljünk. Mostanában divatosak a tetőtérben lévő irodák. Ügyeljünk, hogy szabadon álló gerenda alá ne üljünk, mert idővel fejfájást okozhat.

Irodai helyed támogatja a sikered? Íróasztalunk helyének megválasztása munkahelyünk legfontosabb Feng Shui kritériuma, mely szerint „uralkodó” helyzetet kell elfoglalnia. Tehát ha leülünk mellé, lássuk szobánk bejárati ajtaját, és legyen áttekintésünk az egész Kerüld a konfrontációt Feng Shuival szobára. Íróasztalunkat úgy helyezzük el, hogy munkatársaink ne velünk szemben Feng Shui szerint az iroda üljenek. Ez az elrendezés ugyanis Kevésbé jó Feng Shui elrendezés az konfrontációkhoz vezethet. Vigyázzunk ajtónak háttal ülni. Ez azt jelenti, hogy az előreugró bútor élek - sarkok ránk nem mi ellenőrizzük a bejövőket, hanem irányuló hatásaira, mert ezek, mint ők ellenőriznek minket. A jó átlátással láthatatlan nyilak idővel elrabolják rendelkező helyen gondolkodásunk energiánkat, íg y összpontosító világos, döntéseink megalapozottak. képességünk gyengül. A szegélyek, Ha nincs lehetőségünk az ajtóval sarkok éleire helyezzünk növényt, hogy szemben ülni, akasszunk egy kis tükröt energetikai rezgésfüggönyt képezzen a az asztalunk fölé, amelyben láthatjuk sarok előtt. az ajtót. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon Szilvásy Judit Feng Shui tanácsadó www.fengshuibolt.hu +36 30 959 0595

6


Az érzelmekre várni kell

A szimpátia valójában gyorsan kialakul, de a mély érzelmekre bizony várni kell! Persze van szerelem első látásra. Van, aki úgy véli, karmikus újra egymásra találás. Van, aki szerint ezek a nagy találkozások meg vannak írva a csillagokban. Lehet, hogy a kettő egy és ugyan az. De most szemléljük a sokkal többeket érintő érzelmeket, hiszen a csillagokban megírt szerelmek, főképpen első látásra, valójában ritka kincsek… A nőknek könnyebben megy? Úgy tűnik, igen. A nők, persze ha még nem szereztek túl sok kapcsolati léleksebet, egészen gyorsan képesek kitárni a lélekkapukat. Ennek következtében képesek olyan tulajdonságokkal felruházni a partnerüket, ami alapján, - néha tévesen – „halálosan” szerelembe esnek. Miért olyan kockázatos ez? Mert az az érzelemhullám, ami alapján döntéseket hoznak, közelében sincs annak, amit általában a korai fázisban a férfiak éreznek. Azonban ezek a motívumok nem egyenlők a valós, és legfőképpen mély, időtálló érzelmekkel. Azokhoz idő kell. Az idő folyamán közösen megélt élmények. Ami kapcsolat habarccsá válik az idők folyamán. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon

A férfiak félnek az érzelmektől? Nem feltétlenül. Nem szabad ezt ennyire leegyszerűsíteni. A férfiak gyakran nehezebben engedik bele magukat az érzelmek, - számukra sokkal kockázatosabbnak tűnő – torkába. Hiszen akkor némiképp elveszik az a híres kontroll. Ráadásul a férfiak egy jelentős része szereti a függetlenséget. Mivel ma már nem nagy kunszt a gépesített háztar tásokban a háztar tás karbantartása, így csak azért nem bocsátkoznak kapcsolatba, hogy legyen aki rendben tartja az otthonukat.

Ez egyébként a felnőtté válás része is, hiszen ha a családi hierarchiából egyből egy másfajta függési viszonyba lépünk, akkor egy nagyon fontos fázis marad ki, ami számos kapcsolatban okozza azt a problémát, hogy a férfi „gyerek” státuszban ragadhat. Csaba Beatrix életstratégia-tervező +36 30 337 8450 mediaciospont.com

7


Téli vitaminforrások a kertből

Nemes Mátyás és Nemes Gábor biogazdák +36 70 701 7447 nemesokogazdasag.hu

8

A Nemes ÖkoGazdaság télen sem pihen. Hétről hétre szállítja a háztartásokba a vegyszermentes, egészséges biozöldséget. Mi egész évben azért dolgozunk, hogy legyen friss alapanyag a család részére. A nyári és kora őszi zöldségözön után sem szűkölködünk. Csupán arról van szó, hogy másféle ételkészítésre kell berendezkednünk a hidegebb napok során. A téli töltött káposzta, babfőzelék, vagy sárgaborsó leves mellett a gazdaság folyamatos munkájának köszönhetően, a nyersen fogyasztható zöldségféléket sem kell nélkülözniük a családoknak. Remek vacsora kiegészítő a fehér retek. Nagyon magas vitamintartalma miatt szinte nélkülözhetetlen az étrendből. Foszfor, vas, kálcium mellett, A, B, és C-vitamin tartalma is jelentős. Alacsony kalória értéke miatt, fogyókúra esetén is ajánlott. Érdemes tudni, hogy a fogak, a fogíny, a csontozat számára is áldás. A paprika nagyon egészséges. Magas C vitamin tartalmáról Szentgyörgyi Albert felfedezése óta mindenki tud. A kápia paprika magas cukortartalma miatt kissé édeskés ízű, ezért a gyerekek szívesen fogyasztják. Alacsony kalória tartalmának köszönhetően még diétázók is bátran fogyaszthatják. A póréhagyma remek kiegészítője a salátáknak, de a póréhagyma leves is nagyon finom. Folsav, C-vitamin, B6 vitamin, vas, magnézium, kálium és foszfor is megtalálható benne. Vízhajtóként és köhögéscsillapítóként is szokták ajánlani.


Fűszeres sült sonkatök

Hozzávalók 1 közepes (1-1,5 kg-os) sonkatök vagy hagymatök 2 teáskanál koriandermag 2 teáskanál szárított oregánó fél teáskanál édesköménymag 2 kicsi Chili paprika ízlés szerint 1 teáskanál só 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors 1 gerezd fokhagyma 1 teáskanál olívaolaj Mossuk meg a tököt, vágjuk félbe és magtalanítsuk. Majd daraboljuk tovább, hogy nagyjából 2,5 centis tök-csónakokat kapjunk. Egy tálba helyezzük az előkészített sütőtököt. Az összes szárított fűszernövényt, a sót, borsot mozsárban finom porrá törjük, majd a fokhagymagerezdet is hozzá téve jól összedolgozzuk. Az így kapott fűszer őrleményt fellazítjuk 1 evőkanál olívaolajjal, majd a keverékbe beleforgatjuk a tökszeleteket. A befűszerezett tök darabokat sütőben 200 fokon nagyjából 30 perc alatt puhára sütjük. A kellemes, ropogós héjú finomság több ételhez is használható. Alkalmas raviolitölteléknek, nagyon finom rizottóhoz, sültek mellé köreteként adhatjuk. De önmagában is nagyon finom nassolni való. forrás: jamieoliver.com

9


Ösztöndíj a jövőért

Az MKB Bank a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat segítségével 1997 óta segíti ösztöndíjjal a jól tanuló, de hátrányos helyzetű gyerekeket, fiatalokat. Bár a támogatási rendszer szigorú, a két évtizedes tapasztalat alapján már nyilvánvaló, hogy a tudásszerzés ösztönzése nagyon is erős motiváció a jó eredmények fenntartására. Az ösztöndíj elnyeréséhez előfeltétel a minimum 4,5-es tanulmányi átlag, emellett az elbírálásnál a különórák száma és a tehetség megnyilvánulása is fontos. A támogatást kizárólag olyan gyerekek és fiatalok kaphatják meg, ahol a család jövedelme rendkívül alacsony. Az egy főre eső kereset nem haladja meg a havi 46.000 forintot. Ezeket a feltételeket minden évben felülvizsgálják a támogatók. A támogatás nagy segítséget jelent a különórák, valamint a tanulmányokkal összefüggő egyéb költségek finanszírozásban.

10

A támogatásra minden évben 100 gyermek jogosult, azok közül, akik teljesítik az igen magas követelményszintet. A pályázati rendszerbe bekerülni a már kikerült diákok megüresedett helyére lehet. 132 pályázat érkezett be a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálathoz, ezek közül választották ki az új ösztöndíjasokat, idén 12 helyre pályázhattak a támogatást remélők. Az MKB Bank és a Gyermekmentő Szolgálat figyelemmel kíséri a támogatott gyermekek sorsát azután is, hogy befejezték a tanulmányaikat. Az ő számukra 2009ben létrehozták a Végzett Diákok Klubját.

Máté Dóra gyerekkori álma teljesülhet az MKB Bank Ösztöndíj programjának köszönhetően. A hátrányos helyzetű családból származó ifjú hölgy 2005 óta részesül a támogatásban. Ennek köszönhetően és főleg szorgalma jutalmaként Dóra, a 4 éves kora óta dédelgetett álmát váltja valóra, építész diplomát szerez.

+36 (1) 475-7000 www.gyermekmento.hu


Életerő a családnak A Gojilé valóban élet elixír A vadon termő goji bogyó préselt leve különleges ízű, csodás tartalmú nedű. A goji bogyót Észak-Ázsia térségében régóta fogyasztják. Erős antioxidáns, erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedést és van még egy kellemes tulajdonsága. Vágyfokozóként is számon tartják. Érdemes az étrendbe beiktatni, mert az egészség megőrzése a férfiak számára is elengedhetetlen a teljes élethez. A gondos nő a párjára is odafigyel. Az öröm forrásaira hívja fel a férfi figyelmét. Gondoskodik az otthon melegéről, a finom, mégis egészséges étkekről és a szerelem lángját is fenntartja. Hogyan képes mindezt egyszerre megcsinálni? Valójában saját női elhivatottságából eredő forrásait használja. A női gyengédség, a szerelemre való képesség, a gondoskodás lélekmelengető energiái mind ott kavarognak benne. Képes arra, hogy egyszerre mozgassa a magánéleti energiáit a munkával járó kötelesség erőivel. Talán éppen ettől olyan teljes a női lét.

A Nő a Férfira is gondol A férfiakban többnyire kisebb a hajlandóság arra, hogy az étrend kiegészítőket tanulmányozzák. A hölgyek ezért gondoskodhatnak úgy a kedvesükről, hogy az életelixírként is számon tartott gojilét adják kedvesüknek. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon

Afrodiziákum az étrendben A gránátalmát szupergyümölcsként tartják számon. Növényi ösztrogén tartalma miatt hölgyek is szívesen f o g y a s z t ják , m e r t a m a g ja i szabályozzák a hormonháztartást és gyulladáscsökkentő hatásúak. Számos egészségvédő tulajdonsága mellett igazi afrodiziákum.

www.drsteinberger.hu 11


Tanácsok Édesanyáknak Buzdítsuk gyermekünket egyetemen kívüli tevékenységek végzésre. Az egyetemista évek alatt nem csak a tanulás, hanem a tapasztalatszerzés, új dolgok kipróbálása is előtérbe kerül. Érdemes támogatni gyermekünket abba, hogy minél több élethelyzetbe, új szituációba kerülve felfedezhesse azt, hogy miben tud jól teljesíteni, miben érzi jól magát.

Egyetemista a családban Beszéljünk a pénzről! Egy elsőéves egyetemista legtöbb esetben már megkezdte függetlenedését a szüleitől érzelmi és fizikai színtéren egyaránt. Azonban pénzügyileg még továbbra is támogatásra van szüksége. Üljünk le beszélgetni tanév elején gyermekünkkel és jár juk körbe a pénzszerzési lehetőségek, pénzüg yi döntések kérdéskörét. Tájékozódjunk együtt a tanulmányi ösztöndíj, diákhitel, illetve az egyetemi tanulmányok alatt folytatott munkával kapcsolatban.

Kell egy nagy adag érzelmi támogatás. A tanév megkezdése előtt rengeteg kérdés, kétely kering a gyermekek fejében. Sokat segíthetünk nekik azzal, ha mesélünk saját főiskolás, egyetemista éveinkről, beszélgetünk velük a munka világáról, diplomáról.

12

Kommunikáció mindenekfelet t. Beszélgessünk gyermekünkkel arról, hogy mik a céljai, jövőképe. Az odavezető útról felnőttként hasznos tanáccsal láthatjuk el őket. Ha bizonytalan jövőjét tekintve, ajánlhatunk számára külső segítséget, például pályaorientációs-, életvezetési tanácsadót is.

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.


élet Lépj ki Eagészséges komfortzónádból!

Az egészség olyan természetes, amíg érintetlenül megvan. Amikor azonban megbillen az egyensúly, akkor komolyan el kell gondolkodnunk azon, hogy nézőpontot változtassunk.

Mi a teendő? Hogy segítsünk magunkon? Élősködők szennyezése esetén érdemes a legegyszerűbb módot választani. Biorezonancia (elektronikus) gyógynövény alapú kezeléssel érkezhet a segítség. Igazi kihívás, amikor elkezdjük figyelni magunkat, családtagjainkat és egy pillanatra el is hisszük hogy betegségeinket örököltük őseinktől. Mert még az iskolában is azt tanultuk, hogy a genetika felelős mindenért. Pedig inkább a lakás, amiben közösen élünk, az asztal ahová közösen ülünk le étkezni, beszélgetni, vagy, mert közös a fürdőnk az illem helyiségünk, a fogorvosunk. A legtöbb betegség nem öröklődik. A hajunk színét örököltük nem a hajhullást, a formás lábainkat örökölhettük, de nem a térd fájást, a gyönyörű szemeinket igen, a szemüveget nem.

Tegyél magadért! A helytelen étkezés, életvitelünk van mögötte? Toxikus anyagok, rovarirtók, sugárzás, amalgám, azbeszt, higany stb. Ha ezeket az anyagokat sikerül oldani, a következő javulásokat tapasztalhatjuk: - krónikus fertőzések elmúlnak - hajhullásunk megszűnik, ki is nőhet a haj - meddőség megszűnik - kimerültség csökken - éhség érzet elmúlik - alvás zavarok rendeződnek - hallás, szaglás javul - szemölcsök, kiütések eltűnnek

Van egy átfogó megoldás A biorezonancia egy testelemző készülék, ami felfedezi a test gyenge pont jait. Megmut at ja, milyen gyengeségek, hiányosságok vannak. Elemző és harmonizáló program. Segít a kezelőjének megtalálni az energetikai egyensúlytalanságokat és problémákat. Az egész család számára ajánlott a biorezonanciás készülékkel történő felmérés, hogy a legjobb megoldást választhassuk az egészséges élet kialakításához. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.

Kovácsné Mayer Judit diyu@freemail.hu

13


A férfiak egészségéért

Az egészség sokféleképpen óvható Sokan azt gondolják, elegendő csupán az étkezésre figyelni és néhány étrend kiegészítő kapszulát bekapni naponta. Jó néhányan már azt is tudják, hogy a rendszeres testmozgás nélkül nehezen tartható meg a fittség. Vannak, akik mindezeken túl, a pozitív gondolkodás fontosságát is felismerték. Akad már, aki holisztikus szemléletet alakított ki az élettel és az egészséggel kapcsolatban. Aki ezt a szemléletet alkalmazza, az nem csupán saját egészségének megóvására koncentrál. A holisztikus szemlélet magában foglalja önmagunk egészsége mellett a környezetünk egészségét is. Itt pedig nem csupán a környezetvédelemre kell gondolni. A körülöttünk lévő emberek, a család egészsége is ide tartozik.

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.

14

Add magadnak a világot, hogy a világ odaadhassa minden öröm forrását Az egészség megőrzése a fizikai feltételek mellett, mentális erőforrásokat is igényel. Amikor jól vagyunk, mondhatnánk „fut a szekér”, akkor sokkal vitálisabbak vagyunk. Könnyedén megcsinálunk olyan feladatokat is, amik máskor komoly kihívásnak tűnnek. A pozitív gondolkodás mellett, ami valódi erőforrás a mindennapi élethez, az elismerés, a pozitív visszajelzés is hozzátartozik. Amikor elismerjük a környezetünkben élők eredményeit.

Gondoskodással is kifejezheted az élet iránti tiszteleted A családod, szüleid, test véreid iránti gondoskodással is tehetsz az egészségükért. Egyre népszerűbb szokás, hogy egészségvédő termékeket ajándékozunk szeretteinknek. Igazán remek ötlet, ha olyan ajándékkal lepjük meg a családtagokat születésnapra, névnapra, évfordulókra, amelyekkel a hosszú, egészséges élethez segíthetjük őket. Szórádi Rózsa +36 30 341 8660 rozsa.szoradi@gmail.com www.flavonmax.com/ szoradirozsa


Huminiqum a magyar csoda

Az egyetem elvégzése után oktató-kutatóként dolgoztam. 2007-ben megkaptam az Év Vállalkozója Díjat. Tagja vagyok a Nemzetközi Huminsav Társaságnak (IHSS, Denver USA) és a Nemzetközi Tőzeg Társaságnak. A Magyar Tőzegtársaság Kémiai Bizottságának elnöke vagyok. A Hymato Products Kft. ügyvezetőjeként a természetes huminanyagok kutatásával, valamint huminsav és fulvosav alapú termékek gyártásával és termékfejlesztéssel foglakozom. A termékek alapanyagai a világviszonylatban is egyedülálló minőségű, Magyarországon bányászott természetes humusz ásványok, mint a leonardite és tőzeg. Saját termékek ( HUMINIQUM étrend kiegészítő kapszula és szirup; ÉDEN bio csokoládé) mellet, huminsav és fulvosav alapú hatóanyagokat állítunk elő étrendkiegészítőkhöz, természetes kozmetikumokhoz. Saját gyártó üzemmel, valamint laboratóriummal rendelkezünk, ISO és GMP minőségirányítási rendszerben dolgozunk. Kutatásaink eredményeképpen termékeink szolgálják az emberek egészségét.

Dr. Csicsor János info@hymato.hu www.hymato.hu

15


16


Romantikus esküvő ősszel Őszi divat tippek A mostani menyasszonyi ruha trendek is kedveznek az őszi esküvőknek. Igazán nagy divatnak számítanak a hosszú csipkeujjak, melyek kellemes viseletet adnak az őszi hűvösebb napokon is. A romantikus, csodaszép ruhák, tökéletessé teszik ezt a nagyon várt napot. Igazi hercegnőként állhatunk az oltár elé. A fázósaknak nem kell aggódni attól, hogy igazán hűvösre fordul az idő, mert rengetegféle gyönyörű és elegáns boleró közül válogathatunk a szalonokba. Az esküvők fő idénye egyértelműen a tavasz és a nyár, viszont egy őszi esküvőről sem kell azonnal a didergésre gondolni. Rengeteg előny és lehetőség rejlik egy őszi Nagy Napban. Ha egy őszi napot választunk az esküvőre, érdemes megragadni a tökéletes lehetőséget arra, hogy az esküvői dekorációk is az évszak színeiben pompázzanak! Gyönyörű választás lehet minden sötétebb, meleg szín, és bátran játszhatunk az arany árnyalatainak használatával is. Az ősz gyönyörű terméseket ad nekünk. A virágokkal ellentétben nagy előnyük, hogy akár ingyen, vagy fillérekért be lehet szerezni őket, és mégis varázslatos dekorációkat alkothatunk belőlük akár mi magunk is.

És bizony vannak szokatlan párosítások is. A fiatalok körében már az esküvői ruha - farmer, bőrdzseki vagy éppen flanel ing, vagy pulcsi párosítás sem elképzelhetetlen verzió! Leg yen tradicionális, vagy extravagáns, egy a lényeg. Olyan ruhát válasszunk, amiben fesztelenül jól érezzük magunkat. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon. Képek: Pinterest Gallay-Nagy Krisztina www.designfreak.hu Instagram: designfreakblog designfreakblog@gmail.com

17


Színházra fel

Új színház nyílt a belváros szívében, a TESLA TEÁTRUM A színház előadásaiban többek között Beleznay Endre, Zöld Csaba, Tímár Éva, Szalay Kriszta, Márton András és Cserna Antal is feltűnik Vas-Zoltán Iván rendezéseiben. Jó szívvel ajánljuk a klasszikus hagyományokra építő, mégis kuriózum szemléletű színházakat kedvelőknek, a Tesla Teátrum előadásait. Az előadások között láthatjuk Háy Gyula: Appassionata c. szerelmi drámáját. Az előadás novemberben és decemberben is látható. Két mulatságos egyfelvonásos is várja a közönséget. Csehov, a Medve és a Leánykérés című komédiáját élvezhetjük.

Novemberi bemutató: I. W. Scott: Valamit valamiért című pszicho-krimije, amely Marilyn Monroe életének utolsó napjait eleveníti fel, egy FBI-nyomozás keretében. A nézők előtt feltárul a világ legismertebb színésznőjének rejtélyes halála, és felbukkannak azok a jól ismert férfiak, akik meghatározó szerepet játszottak a szerencsétlen sorsú sztár életében. A főszerepekben Fantoly Nikolett, Zöld Csaba és Pásztor Tibor látható.

December 1-én Elfriede Jelinek, Nobeldíjas osztrák költőnő Rohonc, avagy az öldöklő angyal című tragikomédiája kerül bemutatásra. Az elborzasztó-elbűvölő szürreális színházi látomás, a rohonci Batthyány-kastélyba viszi el a nézőt, ahol bajtársi találkozót tartanak SSfőtisztek és vendéglátójuk, BornemiszaThyssen grófnő. A mulatozás orgiába fordul, amelynek csúcspontján kétszáz zsidó munkaszolgálatost gyilkolnak meg. A Tesla Teátrum előadása új megvilágításba helyezi a művet, mivel az áldozatok honfitársaink, magyarok voltak. A teljes cikket elolvashatja

a www.csakanoknek.hu oldalon.

szervező-költő-és előadóművész www.facebook.com/hajdan.vali www.spiritszinhaz.com

18

Hajdan Vali +36 70 248 0547

hajdan.vali@gmail.com


19


Mobil Kardiológia az egészségmegőrzésért

20

WIWE szívdiagnosztikai eszköz a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséért: a stroke évi 50 ezer áldozatot követel hazánkban, melyből 12 ezer halálos kimenetelű. Világviszonylatban ez a szám 15 millió, 5 milliós halálozási aránnyal. A hirtelen szívhalálnak hazánkban évente 25000 ember esik áldozatul, világszinten 7 millió. Ritmuszavarban a népesség legalább 3%-a érintett, és sokan nem is tudnak róla…

Specificitás esetében 99,59%-ot értünk el, mely azt jelenti, hogy ekkora pontossággal határozzuk meg azokat a vizsgált személyeket, akik egészségesek, 10000 vizsgált minta alapján. Szorosan együttműködünk orvosi egyetemekkel, az USA-ban többek között a Harvarddal, ahol a tervek szerint egy felhő rendszerbe kapcsolják be a WIWE-ot, hogy napokkal előre lássák kinél áll fenn pl. a szívinfarktus veszélye.

Magyar tulajdonú kkv-nk kifejlesztette és piacra dobta a világon a jelenleg legnagyobb tudással rendelkező névjegykártya méretű személyes EKG készüléket, a WIWE-ot. A CE jelű egészségügyi termék egycsatornás, két elvezetéses mobil kardiológia, amely klinikai szintű kiértékelést végez az 1 perces mérés végére. Az intelligens algoritmus pontossága 98.69%, azaz ekkora eséllyel határozza meg a valóban beteg mintákat.

A készülék a világon egyedülállóan képes a stroke és hirtelen szívmegállás kockázati értékelésére. Mindemellett támogat az egészséges életmód kialakításában tippekkel, valamint lépésszámláló és kalóriaszámláló használatával. Automatikusan képez egészségnaplót a vizsgálati eredményeinkről, melyben követhetjük a tendenciákat, és melyet az egész család használhat. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.


21


Szemünk védelmében A számítógépes látás ergonómiája: A látás nem a számítógép miatt csökken, hanem ez egy alkalmazkodás a munkakörnyezethez. Amikor sokat dolgozol a számítógépnél, megjelenik a szemfáradtság, a szemszárazság érzése. Ezek csak jelek, amivel a szemed üzen, hogy nem megfelelően használod (kezeled) a szemedet.

Az egészség talán életünk legdrágább kincse. Az évek folyamán azonban nagyon sok hatás éri a testet, amivel a tökéletes egészség egyensúly kibillen. Sok ártalom nem kivédhető, azonban Mit tegyünk, hogy megállítsuk a jócskán van lehetőségünk arra, hogy mellékhatásokat? az érzékszerveinkre odafigyeljünk. A 10 percenként tarts egy 10 másodperces szemtornával rendkívül sokat tehetünk szünetet és nézz a legtávolabbra a szemünk egészségének megőrzéséért. szobában. Ideális lenne az ablakon Az otthon, könnyen megtanulható kinézni és egy élénk színű testet/ gyakorlatokhoz csak eltökéltség és tárgyat néznünk ami tetszik is. Így szorgalom kell. Vigyázzunk magunkra, a szemed nem károsodna. Végezd a tegyünk a mindennapok egészségéért. szem összeszorításos gyakorlatot 20 percenként 5 másodpercben. Teremts egy megfelelően világos környezetet amikor a PC-n dolgozol. Napközben is használhatsz egy lámpát ami megvilágítja a képernyő hátulját. Így létrejön egy nyugtató környezet a szemednek, mert ezáltal nem csak egyetlen fényforrás (monitor) világít közvetlenül a szemedbe.

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.

22

Busch-Turcsányi Éva a természettudományok docense eva.turcsanyi.busch@gmail.com eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest


Magabiztosság újratöltve

Jó hír az inkontinenciával élők számára Az itthoni lakosság mintegy 6,5 százaléka él könnyű vagy közepes inkontinenciával, akik számára a mindennapok nem csak szégyent, hanem extrém esetben akár társadalmi elszigetelődést is jelentenek. Emellett hatással van az önbizalmukra, szexuális életükre, vagy éppen a munkájukra is. Magyarországra is megérkezett az az innovatív fehérnemű család, amely biztonságot nyújt az inkontinenciával élők számára. Nem kell tovább kompromisszumot kötni Már Magyarországon is elérhető a világ első fehérnemű családja, amelyet kifejezetten vizelettartási problémákkal küzdő emberek számára fejlesztettek ki! Forradalmi technológia, exkluzív design és prémium anyaghasználat a kompromisszumok nélküli magabiztos, teljes élethez.

Az inkontinencia fiatal korban A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint, a magyar lakosság közel 10 %-a érintett közvetlenül az inkontinenciával. Tévhit, hogy az inkontinencia csak a nők “privilégiuma”, egyre több férfi is szenved nap, mint nap a vizelettartás okozta nehézségekkel. A kialakulás hátterében különböző okok állhatnak. Nőknél leggyakrabban szülés után jelentkezik, férfiaknál pedig a prosztata problémák velejárójaként, de egyre gyakoribb, hogy a fiatalabb korosztálynál is megjelenik a probléma. Már 30-40 éves korban is szembe kell néznie egy hirtelen tüsszentés, a szexuális élvezet csökkenése, vagy egy elhúzódó megbeszélés okozta kellemetlen “elcseppenéssel”. De van segítség..

Az innováció missziója A Confitex fehérnemű valóban képes megváltoztatni az emberek önmagukról alkotott képét, ezáltal pedig megváltoztatja az inkontinenciával élők életminőségét. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon. Dombai Krisztina www.intimegeszseg.hu +06 30 987 1498 intimegeszseg@gmail.com

23


Aktív élet kortalanul Légy merész és éld meg önmagad Első lépés, hogy jelentkezünk a tanfolyamra. Azután vetkőzzük le az előítéleteket, hogy ne foglalkozzunk avval, mit szólnak a tervünkhöz a többiek. Képesek legyünk figyelmen kívül hagyni a „Mit akarsz te modellkedni?” - rosszalló megjegyzéseket. Légy merész és éld meg önmagad A Voila Modellügynökség azok számára jött létre, akik kortól függetlenül bátran kilépnek a komfortzónájukból.Sokan vannak, akik miután felnőtt a gyermekük, vagy megkezdték a nyugdíjas éveket, saját maguknak adnak nagyobb teret. Számukra ad az ügynökség egy új lehetőséget. Az emberek arra vágynak, hogy elfogadjuk őket úgy, ahogy vannak. A divat most azt mondja, hogy legyél tökéletes. Az egyéniséget nehéz felszínre hozni. Olyan, mint amikor az ember ruhástul ugrik a vízbe. Ha a komfortzónából bátran kilépünk, azzal A szépség kortalan és belülről fakad. A levetkőzzük az elvárásokat, ha akarjuk. huncutság nagyon jól áll mindenkinek. Ezért hölgyek és urak egyaránt jó helyen vannak nálunk. Az élet annyi mindent tartogat a számunkra. Csak bátran bele kell állni a lehetőség kínálta feladatokba. Az aktív élet kortalan. Érdemes kipróbálni magunkat. Az élvezet pedig meghozza a jókedvet is. Várjuk azoknak a bátor hölgyeknek és uraknak a jelentkezését, akiknek új perspektívát ajánlhatunk. Miénk a világ Fotó: Rácz Edit, Stylist: Balla Gabi Hagyjuk, hogy valaki felfedezze a Smink, ruha: Száraz Brigi-Thomas bennünk rejlő egyéniséget. Felfedezésre Jeans, Modellek: Németh Irén, váró, eddig rejtve maradt énünk is kaphat Kozma Tibor, Ács Kati teret. Az ügynökségünk a tökéletes megoldás ehhez. Németh Zsuzsa

24

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.

+36 70 6379684 zsuzska@voilahostess.com


Fesztivál az egészségért

21. alkalommal rendezi meg december 3-án a Természetgyógyász Magazin hagyományos karácsonyi fesztiválját. A rangos eseményen immáron több, mint két évtizede a szakma legelismertebb előadói kapnak helyet. A nap folyamán rengeteg élmény várja az érdeklődőket. Az idei fesztivál is bővelkedik érdekességekben. Akikkel biztosan találkozhatsz: Müller Péter idén az Isteni gondviselésről beszél. A sors, a szabad akarat, a jövőbe látás, az ember egyéni szerepe a kollektív világdrámában olyan témák, amelyek mindenki életében szerepet játszanak.

Prof. dr. Papp Lajos a lélek útján, a gyógyuláshoz elvezető utat mutatja meg. A lélek és a fizikai állapot összefüggéseiről már tud az orvostudomány. Azonban a csodás gyógyulások, a hit szerepe még a gyógyulni vágyók körében sem mindig elfogadott. Szendi Gábor sem hiányozhat az előadók közül. A rák „cukorhipotézise” sokakat érintő téma, hiszen gyakran hallani, hogy a nagymértékű cukorfogyasztás előnytelen. A finomított szénhidrátok kockázatnövelő hatását is ismerjük. Erre a fontos témára hívja fel a figyelmet az előadás.

Eszterhai Katalin személyes gyógyulása és életútja megosztásával, valós kapaszkodókat ad két csodálatos könyve, az Akaratunk gyógyereje és a Majdnem Esterházy segítségével. Élete tökéletes példa arra, hogy mindez bárki számára lehetséges, legyen szó testi gyógyulásról, vagy a nehéz élethelyzetekből való kilábalásról.

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.

25


Néhány jó tanács az őszi depresszió ellen Amikor kisüt a Nap, érdemes arcunkat a Nap sugaraiban megfürdetni. Ez a néhány perc kellemes, energiát adó tevékenység.

Sportoljunk! Látogassunk meg egy edzőtermet, vagy csak egyszerűen menjünk ki a szabadba futni. Egy alapos testmozgás jót tesz a szervezetünknek, lelkünknek és feltölt energiával. A közösségi élmény és önmagunk túlszárnyalása, gyakran hozza meg az elégedettséget és a jókedvet.

26

Véget ért a nyár, az időjárás is hűvösebbre fordult. Gyakran esik az eső, a nappalok rövidebbek lettek. A fák is kezdik hullatni a lombjukat, tagadhatatlanul beköszöntött az ősz. A rossz idő megérkezésével, sokan hajlamossá válnak kicsit szomorúbban tekinteni a mindennapokra. Annak érdekében, hogy megbirkózzunk az őszi depresszióval és tüneteivel, mint pl. a kedvtelenség, a fáradtság, összegyűjtöttünk néhány tanácsot, hogy újra vidámak legyünk és élettel telien vágjunk neki ennek az időszaknak. Hiszen az ősz a maga szépségeivel éppen olyan csodás Kényeztessük magunkat Egy nehéz nap után biztosan jól esik a évszak, mint a nyár. forró fürdő. Tegyünk a vízbe illóolajat, Tegyük vidámabbá az őszi ami megnyugtat és ellazít. Kiváló erre reggeleket a levendulás fürdő, rózsafa olaj, vagy Nem minden reggel ébredünk tökéletes a citromfű. Vigyünk fel egy energikusan. Ha fáradtan keltünk, kényeztető arcpakolást, gyújtsunk érdemes már útközben odafigyelni a néhány illatgyertyát, tegyünk be egy minket körülvevő környezetre. Vegyük számunkra kellemes zenét és élvezzük észre a körülöttünk lévő szépségeket. a kényeztetést. Egy-egy vonzó kirakat, érdekes plakát, egy kedves gyermek arc is jókedvre deríthet. Azok, akik zöldövezetben laknak, a természet nyújtotta szemlélni valókból is meríthetnek erőt. Ha a környezet nem szolgál kellemes látnivalókkal, érdemes útközben valami pezsdítő zenét hallgatni saját lejátszón, vagy akár a mobiltelefonunk segítségével. A teljes cikket elolvashatja

a www.csakanoknek.hu oldalon.


27


28

Profile for csakanoknek.hu

Csak a Nőknek Magazin 2017 november  

Csak a Nőknek Magazin 2017 november  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded