Page 1

2016. MÁRCIUS

Tisztavíz ÜzletházNemes Ökogazdaság-

WWW.CSAKANOKNEK.HU 1


ÁPRILIS 21.

Kezdés: 16:30

SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT ÁPRILISI NŐI KLUBUNKRA

REGISZTRÁLJ MÁR MOST! JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZ

1134 Budapest, Váci út 63.

www.csakanoknek.hu 2


Tartalomjegyzék Portré

beszélgetés Endrei judittal

Egészség

4-5.oldal

Férfi Intimtorna

6.oldal A Mellproblémák lelki ok ai

7.oldal Endometriózis elleni küzdelem

8.oldal Méregr aktár és a Helytelen Táplálkozás

9.oldal

Ivóvíztisztitás Mesterfokon

Kedves Olvasó!

ma is kis csokor virággal köszöntik kolleganőjüket, feleségüket.

Kikelet havában járunk. Előbukkantak a kis rügyek, A Csak a Nőknek Magazin egyre hangosabban Richard Wagner néhány csivitelnek a madarak. sorával köszönti Őket: Már ők is érzik a tavasz közeledtét. Ez a szép “Az élet zenéjét a nők kora tavaszi hónap adják, akik őszintén, a megújulás, az ifjúság, minden feltétel nélkül a forradalom hónapja. fogadják magukba Ki ne emlékezne meg a dolgokat, hogy március 15-én a márciusi érzéseiken át szebbé ifjakról, alakítsák át azokat. “ vagy március 8- án a nőkről a Nemzetközi Nőnap alkalmából, ami mára elveszítette munkásmozgalmi jellegét Ács Klára és virágos, nőknek kedveskedő nappá szelídült. főszerkesztő Az udvarias férfi kollégák és figyelmes férjek még

Recept Meleg kenyérsaláta, ropogós szalonnával Jamie Módra

Biozöldség Lélek

13.oldal Színek, Dr ágakövek, Ásványok

14.oldal Találkozó Önmagaddal!

Divat

15.oldal

Mi mar ad. és mi megy? Lakberendezési Ir ányzatok 2016

Kreatív Töltőanyagok a kreatív lakberendezésben

16.oldal

17.oldal

Hazafias Ételek M árcius 15-re

18.oldal Hatékony R agasztás a Hosch-Kleber-rel

Kultúr a

19.oldal

William Shakespeare: Othelló

Gazdálkodás tartós Gépjármű Köcsönzése a Flotta Business Car-nál

Jog

Kiadja: Image Point Trend Kft. A cikkekben és a hirdetésekben elhelyezett 1152 Bp., Szentmihályi út 171. 3.20. szövegekért, képekért, a grafikai munkák Telefon: +36 70/430-5377 jogtisztaságáért sem a szerkesztőség, sem a kiadó felelősséget nem vállal. Postacím: 1605 Bp., Pf. 56. Szponzorációs és együttműködési ajánlatait küldje el a szerkesztőség címére vagy e-mail-ben: Információk: media@csakanoknek.hu www.csakanoknek.hu E-mail: media@csakanoknek.hu

3

12.oldal

Légzés és az Illóolajok hatása

Látogasd meg a Csak @ Nőknek magazint a Facebookon is!

Játékszabály A helyes megfejtést (neved, címed, telefonszámod és e-mail címed feltüntetésével) küldd el levélben a Image Point Trend Kft., 1605 Budapest, Pf. 56. címre vagy játssz a www.csakanoknek.hu weblapon.

11.oldal

Nő Három Szerepben

Prémium: Törvényben nincsMégis Megk aphatjuk?

Impresszum: Csak a Nőknek Ingyenes életmód és nyereményújság Főszerkesztő: Ács Klára Nyomdai előkészítés: Image Point Trend Kft. Hírdetésfelvétel: media@csakanoknek.hu Terjesztés: Image Point Trend Kft.

10.oldal

20.oldal

21.oldal

22.oldal


Portré

K apocs a Kínai-Magyar Kultúr a Között

A Csak a Nőknek Magazin minden hónapban bemutat egy-egy ismert, érdekes életutat befutó személyiséget. Most egy Magyarországon élő kínai üzletasszonyt, bloggert, Connie Xu - t mutatunk be, akinek célja, hogy az itt élő kínai emberekkel megismertesse hazánk kultúráját, gasztronómiáját, turisztikai látványosságait. A Magyarország iránt eleve meglévő érdeklődését tovább erősítette magyar férje, aki kinában tanult és Ő lett Magyarország frissen kinevezett turisztikai attaséja pekingi állomáshellyel. Csak a Nőknek Magazin (CSAN): Mutatkozz be kérlek pár mondatban!

Connie Xu (CX): A nevem Connie Xu,

Kínából származom és Magyarországon 4

élek.Négy évvel ezelőtt látogattam el először Budapestre, és rögtön beleszerettem a városba. Mostmár magyar családom van, és szabadúszó blogger lettem. A munkám által megismerhettem Magyarország különböző érdekes és kulturális részeit, melyet nagyon élvezek.

CSAN: Mit szeretsz Magyarországban? Miért szeretsz itt élni? CX: Már egész kislány korom óta

mélységesen érdeklődöm az európai történelem, és kultúra iránt. Azonban azt sosem gondoltam volna, hogy egyszer én magam is itt fogok élni. Magyarországon Budapest tetszik a legjobban, különösen ahogyan a régi és az új stílusok keverednek. Az egész város a XIX. század építészetével és történelmi vonulatával, mégis olyan


beszélgetés Connie Xu-val energikus és fiatalos. Minden sarkon egy izgalmas üzlet, vállalkozás. Szeretem az új és a régi klasszikusok hangulatos keveredését.

ők is lássák az ország legszebb helyeit, hogy összekapcsoljuk a két kultúrát, hogy segítsek az embereknek megérteni egymást.

A kedvenc úti célom Budapesten az Operaház. Nagy balett és opera rajongó vagyok. Továbbá imádom a Duna-part hangulatát, ezért sok időt töltök a gyönyörű belvárosi kávéházakban.

CSAN: Vegyes házasságban élsz, magyar férjed van. Miért döntöttél úgy, hogy egy olyan férfihez mész hozzá, aki egy teljesen más kultúrában él?

CSAN: Tervezel karriert Magyarországon? Ha igen, miért? Ha nem, hol képzeled el a jövőd? CX: Tavaly óta vezetem az életmód

blogomat, a „Life Is Elsewhere BP”-t, ahol megosztom, hova érdemes menni vásárolni, ebédelni, kávézni Budapesten. Olvasóim nagy része a Magyarországon élő kínaiak, illetve azok, akik Magyarországra készülnek utazni Kínából. Az, hogy négy éve Magyarországon élek, a férjemnek és a családjának köszönhető, általuk lehetőségem nyílt mélyebben felfedezni az országot, a kultúrát, a konyhát, valamint a gyönyörű természet adta szépségeket.

CX: Ez egy véletlen egybeesés volt. Négy évvel ezelőtt egy üzleti út miatt utaztam Budapestre a legnagyobb ifjúsági szervezettel, az AIESEC-kel. Ekkor találkoztam össze véletlenül a jelenlegi férjemmel egy üzleti találkozó keretein belül.

A legtöbb kínai, aki itt él, azonban nem tud ennyit Magyarországról, ezért kezdtem el blogolni, így megoszthatom velük én mit szeretek itt csinálni, merre szeretek menni.

Kovács Lili

Szeretnék sikeres szabadúszó íróvá válni, hogy általam ismertebbé válhasson Magyarország a kínaiak körében, hogy

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon. 5


Egészség Férfi intim torna?

A férfi inkontinencia megjelenése Előző cikkem végén megígértem, hogy fényt derítek arra, hogy a férfiak életében mikor jelenhet meg a vizelet inkontinencia. Amennyire érzékeny a nőknél a hüvely-méh-petefészek terület, annyira megkeseríti a férfiak életét egy prosztata műtét. A vizelet inkontinencia szempontjából itt kifejezetten a prosztata eltávolításon latin nevén a prostatectomián átesett nehéz sorsú férfiakat említeném. A nőkhöz hasonlóan a férfiaknál is – többek között – egy belső és egy külső záróizom gondoskodik a “szobatisztaságról”. A prosztata eltávolítás során a belső húgycső záróizom és a hólyagnyak mindig károsodik, ezért a vizelettartás a külső húgycső záróizom és a gátizmok erejétől függ. A külső záróizom sokszor meggyengült állapotban van, mert nem volt használatban abban az időben,

amikor a megnagyobbodott prosztata nyomást gyakorolt a húgycsőre, és így a vizelet inkontinencia megakadályozásában nem kellően erős. Gondolhatjátok, hogy mit érez az a férfi, aki a prosztata műtétje után bepisil, sőt még erekció problémái is lehetnek. A feleség, az élettárs részéről komoly lelki és testi támogatást igényel. A férfiak nagyon rosszul élik meg, hogy pelenkát vagy inkontinencia betétet kell viselniük, hogy oda a férfiasságuk. Tökéletesen kétségbe vannak esve, és ez teljesen érthető is.

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon.

Elérhetőség: Haness Rita gyógytornász, gátizom tréner BEMER és SONO terapeuta Testszervíz tanácsadó Tel.: +36 30/ 661-7576 www.harmoniagyogytorna.hu

Milyen műtét után léphet fel inkontinencia a férfiaknál? a.) vesekő b.) prosztata eltávolítás c.) aranyér A helyes megfejtők között egyórás konzultációt sorsolunk ki a szakemberrel. Játékszabály: www.csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/ 6


Felpaprik ázva, szenvedéllyel… A mellproblémák lelki ok ai

Egészség

Bármit tettem eddig az életemben, munkámban, csakis szenvedéllyel tettem. A langyos vizet, a minden mindegy állapotot, mindig utáltam, s az így élő emberek sehová nem jutnak, mert nem is tartanak sehová. Vagy legyél Hideg, vagy legyél Forró! A langyos még sosem forgatta fel a világot, a majd lesz valahogy életvitel, csak kibírjam a holnapot gondolkodás megöli a testet, a lelket, a szellemet.

Felpaprikázva, szenvedéllyel és tűzzel felhevítve, még felforgatóbban, határfeszegetőbben folytatom a lélekkel foglalkozó gondolatokat a melldiagnosztikával kapcsolatban. Célkeresztben a mellproblémák lelki okai.

Megoldja majd az idő, megoldja majd a másik, csak várjunk, várjunk, míg megoldódik magától. A MAJD, érzelem és az élet gyilkosa!!!

Miért vagyok ilyen hangos, szókimondó, kiabáló??

Miért is?? Három nap wellness, kitisztítja a gondolatokat. Te is úgy vagy ezzel? Remélem, azért mész el wellnessezni, hogy friss gondolatokkal, újult erővel vesd bele magad a napi teendőidbe.

Remélem hallod a kiáltásomat! Miért? Mert én is túl vagyok ezen az állapoton. Tanítani csak az tud valamiről, aki már megélte azt, amit tanít!

Ez a wellness NEM TESTI, HANEM ELMEWELLNESS VOLT.

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon.

ÉRDEKES, UGYE??

Szigeti Erzsébet Életvezetési tréner Lektorálta a Párja, Benkő Péter

ILYEN IS VAN?? IGEN, ÉS SZERETETTEL AJÁNLOM NEKED IS!

e-mail: ertederted1@gmail.com

A megoldást a weboldalon található cikkben találja!

A hozzá forduló hölgyek hány %-a fogadja meg az ott hallottakat? a.) 10% b.) 20% c.) 30% A helyes megfejtők között egyórás konzultációt sorsolunk ki a szakemberrel. Játékszabály: www.csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/ 7


Egészség

Endometriózis elleni küzdelem és a figyelemfelhívás hónapja

A mai napon elindul egy kampány:

Ha teheted

“A fájdalmas menstruáció hátterében gyakran komoly probléma húzódik meg, az endometriózis. A fájdalmas menstruációtól szenvedő nők közül minden másodiknak endometriózisa van! Ne színlelj és ne viseld el többé az indokolatlan fájdalmat! Mondd el az orvosodnak, a barátaidnak, a kollégáidnak. A kezeletlen endometriózis károsíthatja a belső szerveket, rontja az életminőséget és meddőséget okozhat! Elég hosszan és hangosan kell beszélnünk erről, hogy végre történhessen valami. Március az endometriózis elleni küzdelem és a figyelemfelhívás hónapja. Ha endometriózissal küzdesz, vagy van legalább egy ismerősöd, akiről tudod, hogy endometriózisa van, hallasd a hangod! Március 19-ig posztolj az oldalunkra, sárga post it-tel, rajta a felirattal: “Elég a hallgatásból! Törjük meg a csendet!”. Pár órára minden posztoló képe kikerül az oldal profi lképe helyére, ezzel támogatva a kezdeményezést! #endometriosis #endomarch #myendomarch #endometriozisvilagnap #endometriozismagyarorszag #MarchintoYellow

– cseréld le az oldalad borítóképét, csatolva a FB_cover, amit tudsz használni, – fotózd le magad a post it-en a felirattal és posztold a https://www.facebook.com/ endometriozismagyarorszag oldalra!

Ebédeljünk együtt! Jótékonysági főzés, adománygyűjtés: https://www.facebook.com/ events/458659014338288/

Melyik időpontra esik az endometriózis világnapja? a.) Március 15. b.) Március 22. c.) Március 19. A helyes megfejtők között értékes ajándékot sorsolunk ki. Játékszabály: www.csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/ 8


Méregr aktár és a helytelen táplálkozás

Egészség Lélek

Hadd meséljek egy tanulságos történetet, mely látszólag az autózásról szól, de valójában a helytelen táplálkozás és a szervezet, mint lehetséges méregraktár hasonlatáról szól. Nemrég vásároltam egy nagyobb gyártótól egy autót. Ez a gyártó híres a megbízhatóságáról, ezért arra számítottam, hogy a kocsival gond nélkül megyek majd 500 000 km-t az évek során.

Biztosan láttál már olyan embereket, akik amúgy egészségesek, de a bőrük sápadtszürke, és sok-sok évvel idősebbnek néznek ki a valós életkoruknál.

A vásárlás másnapján épp családommal utazunk a kocsiban, és lám, néhány km sem telt el, máris rángatni kezdett az autó, majd lelassult és megállt.

Ennek többek közt egyik oka lehet a stressz. Másik gyakori oka viszont a helytelen táplálkozás.

Felhívtam az autómentőket. Amikor elmagyaráztam a problémát, csak egyetlen kérdést tettek fel: hogy hol tankoltam.

A tested összes sejtje azokból a tápanyagokból épül fel, melyeket nap mint nap elfogyasztasz (nem is tudna másból). Ha az „üzemanyagod” tiszta és egészséges, akkor a tested is az lesz.

Elmondtam nekik, mire már küldték is az autómentőt.

De ha az üzemanyagod szennyezett (tele van tartósítószerekkel, adalékanyagokkal, mérgekkel stb.), akkor a tested idővel le fog robbanni.

Nem értettem, de végül a mentő elmagyarázta, hogy azt a benzinkutat ismerik, mint a rossz pénzt, mert ott szennyezett üzemanyagot árulnak. Mi köze az üzemanyagnak a mindennapi táplálkozáshoz?

Sipos Tibor A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon.

Elérhetőség: +36 30/ 523-0388 E-mail cím: s.tibor@ukko.hu

Hol raktározódnak testünkben a méreganyagok? b.) zsírpárnákban c.) bőrünkön A helyes megfejtők között kisorsolunk egy tea csomagot! Játékszabály: www.csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/

a.) májban

9


Egészség Ivóvíztisztítás mesterfokon 6. rész 2. Miért fakadnak dalra fürdőkádban az emberek? (Mert ott is magas a negatív ionkoncentráció, ami vidámmá, ellazulttá tesz bennünket!)

“Betegségeink 80%-a kis odafigyeléssel elkerülhető!” Tudósaink új felismerése, hogy az egészségünket az antioxidáció gyógyító erejével tudjuk megőrizni, helyreállítani! Az ivóvíztisztítás egyik remek eszköze e kívánalom megteremtésére.

Hol alkalmazzák ezt a gyakorlatban? Ma már a megelőzésben, a gyógyításban és az élsportban. Nagyon sok gyártó különböző antioxidánsai közül választhatunk. De használják az élsportban is, például a Német válogatott a brazíliai futball világbajnokság előtt és alatt, elemi hidrogénnel dúsított antioxidáns vizet fogyasztott. Az alkalmazáson túl, a negatív ionkoncentráció választ ad az alábbi szituációkra is:

3. Miért szeretünk a tengerparton, folyóparton, vízeséseknél vagy az erdőben sétálni? (hasonló az előbbiekhez, ott is magas a negatív ion koncentráció) 4. De vajon miért érezzük levertnek, fáradtnak magukat, ha több órát töltünk egy „plázában”? (Mert ott a –ion koncentráció: 0!) Tehát a környezet negatív-ion, más néven anion koncentrációja nagyon fontos! Vajon, ha ennyire lényeges a külső élettér, akkor mennyire fontos a belső? Sajnos erre ma még kevés figyelmet fordítunk, pedig a kutatók, a tudósok figyelmeztetnek: „a szervezetünkben lévő antioxidánsok száma határozza meg, mennyi ideig élünk!”

1. Miért szeretnek a gyerekek a vízparton vagy akár egy víztócsánál játszani? (Mert ott magas a negatív ionkoncentráció és jól érzik magukat! Szeretnek ott lenni!)

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon. Elérhetőség: Dr. Simon László vízszakértő +36 70/ 451-8900 www.tisztaviz-uzlethaz.hu www.lourdes.hu Víztisztító-Szerviz Kft.

Mi határozza meg, hogy mennyi ideig élünk? a.) antioxidábsok száma b.) pozitív ionkoncentráció c.) 0 negatív ionkoncentráció A helyes megfejtők között értékes ajándékot sorsolunk ki. Játékszabály: www.csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/ 10


Meleg kenyérsaláta ropogós szalonnával, Jamie Oliver módr a

Recept

Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200oC-ra. Hámozd meg a zsemlét, a héját el is dobhatod, a belsejét tépkedd ujjnyi darabokra. Tedd a kenyeret egy tepsibe, locsold meg egy kis olivaolajjal, keverd össze a fokhagymával, a sóval és a borssal. Süsd 10 percig, hogy ropogós legyen, majd fektesd rá a szalonnát, és süsd még 5 percig. Forralj só nélkül vizet egy nagy lábosban. Egy méretes tálban kavard össze a salátaleveleket, a szalonnát, a kenyeret az önteteddel, majd oszd el az egészet 4 tányérra. Ha a lábosban forrásnak indul a vized, óvatosan üsd bele a 4 tojást, ha lágyan szeretnéd, vagy ízlésed szerint tovább. Biggyessz egy-egy tojást minden salátás tányérra és forgácsold rá a parmezánt.

Hozzávalók 4 személyre: • 1 olasz zsemlecipó (ciabatta) • extra szűz olívaolaj • 1 gerezd megtisztított, apróra vágott fokhagyma • tengeri só és frissen őrölt fekete bors • 12 szelet pancetta vagy húsos füstölt szalonna • 1 citrom leve • 4 nagyobb, friss tanyasi tojás • 3 nagy marék ruccola • 1 fej fodros saláta • 100 g parmezán egészben

Jó étvágyat! Forrás: Jamie Oliver: … és egyszerűen csak főzz!

11


Biozöldség Nő három szerepben

Egy sikeres férfi mellett mindig ott áll egy nő, tartja a mondás, de egy sikeres nő mellett is ott áll mindig egy férfi. Ezt saját példámon is bizonyíthatnám, de most nem rólam van szó, hanem Nemesné Bakró Emőkéről, aki férjével és három gyermekével Kunszálláson él. A 90-es évektől gazdálkodnak 6 és fél hektáron saját biogazdaságukban. Emőke nemcsak a gazdaságban dolgozik. Neveli a három szép gyermeket, vezeti a háztartást. Érdemes megismerkedni egy napjával és azon keresztül bepillantani egy biogazdaság működésébe.

A napirend Felkelés télen reggel 6, nyáron hajnali 4 órakor. Gyors zuhany és indul kávéfőzés, a reggeli készítés. Gyerekek reggeliztetése, elkészítése, fél 8 – kor indulás az iskolába – természetes elkíséri a gyerekeket. Amikor visszatér, reggeli

a) Szegedre

készítés a munkásoknak. Hetente 3 – 4 alkalommal délelőtt kenyérdagasztás, begyúrás. Míg kel a tészta főzés (2 napra), mosás, teregetés, meg ami házmunka még adódik. Délben ebéd.Ezután délután 4 óráig irány a gazdaság. Vetés, kapálás, gyomlálás, palántázás, locsolás, mikor mi. Délután 4 órakor irány az iskolába a gyerekekért. Uzsonna, beszélgetés. 5 – 7 óra között ismét munka a gazdaságban. Vacsora, ismét beszélgetés.8 órakor gyerekek fürdetése, fektetés, jó éjt puszi. 10 óra körül már Emőke is nyugovóra térhet. Mindezen tennivalók mellett télen hetente három este elmegy tornászni és egyszer Kecskemétre TRX-re. Nyáron több a dolog, akkor nincs torna, van viszont futás a jó levegőn. Bár jó levegőből ott, a tanyán egyébként sincs hiány. A nyár mindenképpen nehezebb, mondja, mert addig van munka a gazdaságban, amíg világos van. Ilyenkor a beszélgetés a gyerekekkel is munka közben történik, szerencsére szívesen segítenek, sőt szeretik a tanyasi életet. Ács Klára

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon.

Hova megy Emőke TRX-ezni? b) Budapestre c) Kecskemétre A helyes megfejtők között egy biozöldség csomagot sorsolunk ki. Játékszabály: www.csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/

12


A légzés és az illóolajok hatása

Lélek

Az energikus életünkhöz, a harmóniához és az öngyógyításhoz vezető út a légzésünk, amely hidat képez testünk és lelkünk között. Kapcsolat a belső és a külső; az egyén és az univerzum között. Ez a finom energiacsere a csakrákon, a test hét energiaközpontján keresztül történik. Ez teszi annyira hatékonnyá az illóolajok üzenetét: minden egyes levegővétellel elér minket az illóolajok által közvetített információ. Csak szagolj bele egy illóolajos üvegcsébe vagy egy speciálisan összeállított illóolaj-keverékbe! Nem vitás, hogy a megfelelően kiválasztott illóolajok használata az egyik legkellemesebb segítség a nem jól működő csakráink kiegyensúlyozására.

Az illóolajok azért is „működnek” ilyen jól, mert az érintésen kívül a szaglás és a szagok/illatok azok, amelyekhez a tudatos elménknek nincsen közvetlen hozzáférése. Ha megérzünk egy illatot, nem mérlegelünk, hogy milyen is ez az illat, az érzékeink közvetlenül vesznek részt a folyamatban, az eredmény pedig gyors és tartós: az illatok közvetlenül hatnak!

Az illóolajok használata Ismerd meg, hogyan kell használni az illóolajokat, mely illóolajok mely csakráinkat segítik a harmonizálásban. Próbáld ki őket, és figyelj a belső hangra, figyelj magadra, milyen lelki, fizikai változást indítanak el benned! A légutakon vagy a bőrödön keresztül is érezheted a hatást lassanként, érezheted, hogy a hasad, hátad, homlokod felforrósodik. És ha becsukod a szemed egy pillanatra, még színeket is láthatsz magad előtt: piros-barnát, sárga-zöldet vagy rózsaszín-lilát. Készíthetsz a megfelelő illóolajokból masszázsolajat, parfümöt vagy permetezheted a levegőbe is.

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon. Elérhetőség: Kemenyeczky Edit +36 20/ 430-9999

Min keresztül történik a test finom energiacseréje? 1.) légzőszerv 2.) csakrák 3.) szív A helyes megfejtők között értékes ajándékot sorsolunk ki. Játékszabály: www.csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/

13


Lélek

Színek, dr ágakövek, ásványok

Egy rangos és kiváló fizikai tulajdonságokkal rendelkező gyémánt ékszert is, élettelivé varázsol, ha színes féldrágakövet helyeznek bele. A színes kövekkel berakott ékszerek ára olcsóbb, mint a gyémántkővel díszített. A végső döntést természetesen a vevő hozza meg, ízlése és preferenciái szerint. Tekintsük most át a kövek jelentését színük szerint.

HALVÁNYLILA Ez a szín a béke, az igazságosság, a papok, és a gyász színe is. A lila kövek szimbolizálják a tudást, a magányt és a visszafogottságot. A szín egyfajta biztonságot is ad, továbbá terápiásan aktívan hat a lélekre és a testre.

Az ametiszt egy szimbólum, magas szellemi állapot elérésének szimbóluma, továbbá a tisztaságé és a jámborságé. Királyi családok előnyben részesítik, mert a lila színt az uralkodók színének tartják.

FEKETE SZÍN Ez a szín a sötétség és a mélység színe, a kezdettel és a véggel kapcsolják össze. Szimbolizálja a küzdelmet a jó és a gonosz között. A fekete kő terápiás hatású, különösen megnyugtató módon hathat ránk. Az Onix valójában az achát fajtája, egy nagyon erős mágikus kőnek tekinthető. Úgy véljük, a viselőjének szerencsét hoz a szerelemben és a gyógyítja a megtört szívet. Azt mondják, hogy hatékony afrodiziákum is. Támogatja a fegyelmet, a rendet és az élethez való komoly hozzáállást.

Ametiszt – a kvarc fajtája – sötétlila, lila, lilás piros színben is előfordul. A színt radioaktív sugárzás és a vassal történő keveredés okozza. 250 ° C felett hevítve megsárgul, ilyenkor a nála drágább Citrin kő imitációjának számít.

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon.

Az ametiszthez fűződik az ókori görög legenda, mely szerint a legfőbb isten Zeusz kiöntött egy kupa bort fehér kvarcra, ami azután átvette a bor színét.

Elérhetőség: Dr. Marczi Erika minőségi ékszerek szakértője E-mail: emarczi@hu.inter.net Telefonszám: +36 30/ 280-7475

A megoldást a weboldalon található cikkben találja! Hány színtartománnyal rendelkeznek a gránát drágakövek? a.) 16 b.) 21 c.) 18 A helyes megfejtők között kisorsoljuk egy értékes ajándékot! Játékszabály: www.csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly

14


Lélek

Találkozó Önmagaddal!

Testi-lelki-szellemi törvényszerűségek az egyensúly, egészség, siker hátterében

2. előadás: Tudatossá válás útja • komplex életmód program • belső munka, belső építkezés • a csend • hit és megtapasztalás

Egyensúlyunk megtartása, egészségünk megőrzése illetve a gyógyulás egyik alapfeltétele a háttérben zajló testi-lelkiszellemi folyamatok megismerése. E nélkül csupán tudattalanul sodródunk az életünkben, kiszolgáltatva a bennünket érő hatásoknak. A harmónia megbomlása törvényszerű következményekhez vezet, ami aláássa egészségünket, terheli emberi kapcsolatainkat és beárnyékolja szakmai előmenetelünket.

3. előadás: Az elmeműködés törvényszerűségei • minden viszonylagos • az automatikus elmeműködés megtapasztalása – gyakorlat és kiértékelés • betegítő pozitív gondolatok • az elmeműködés alaptörvényei 4. előadás: Tudatosság és az elme csapdái • tudatszintek hatásai, következményei • beállítódás – az elme „csapdái”– gyakorlatok és kiértékelés • örvénymeditáció

Létezésünk és az elmeműködés törvényszerűségeinek megismerése olyan útra nyit kaput, amely elvezet Önmagunkhoz, hogy életünk kiteljesedhessen.

Dr. Darnói Tibor

Az összefüggések megértése tudatosságot teremthet számunkra, így felelősséggel tehetünk önmagunkért és szeretteinkért. Megteremthetjük általa az egyensúlyt és visszaállíthatjuk a harmóniát. A Csak a Nőknek Magazin a közeljövőben előadás sorozatot indít a következő témákban: 1. előadás: Testi, lelki, szellemi törvényszerűségek • holisztikus összefüggések megismerés • „ép testben ép lélek” világkép korrekciója • stressz és pszichoszomatika

15


Divat

Mi marad, és mi megy? porcelánokat kedvelték, vagy legalábbis valami ahhoz hasonlót, addig idén a rusztikus megjelenés a fontos. Rusztikus tányérok, kis futók díszíthetik az asztalt.

Míg a divatban szezononként változnak a színek, a formák és a stílusok, úgy változnak a lakberendezésben is, de egy kicsit lassabban. Persze tudom, hogy a teljes lakást nem lehet évente „áthangszerelni” az aktuális divatnak megfelelően, de aki szereti a lekberendezést, azok számára érdekes lehet, hogy a neves tervezők és stílusirodák milyen irányzatokat dolgoztak ki a 2016-os évre.

lakberendezési irányzatok 2016 A grafikai minták, a réz és a retro optika továbbra is hű marad hozzánk. Ezenkívül örülhetünk a foto tapéta visszatérésének és az új színeknek. Amikor retro optikáról beszélünk, akkor a 60-as évek New York-jára kell gondolnunk. Ha valaki az otthonába vissza akarja hozni ezt a retro hangulatot, akkor mély tónusú, selyemfényű grafikai mintás tapétát válasszon. Hozzuk le a padlásról a régi kagyló fotelt és húzassuk át grafikai mintás szövettel. Függönyök között is találni ide illő retro kollekciókat. Míg az elmúlt évben a finom, kézzel festett

A fekete/fehér kontraszt nemcsak az öltözködésben örök divat. Így van ez 2016. lakberendezési irányzataiban is. Az ellentétek erőt sugároznak. A fekete/fehér párnák, bútorok, sőt tapéták kombinációi elegáns hatást kelthetnek. Újdonságként jelennek meg a csillagok és az univerzum a lakásban. Planéták, a Föld, sőt, a galaxisok sem hiányozhatnak a textíliákról és a kiegészítőkről. A gyermek ágy-neműket egzotikus virág és állatminták, gyümölcsök, és kedves színek jellemzik. Különösen kedvelt gyümölcsminta az ananász, ami már 2015-ben is szerepelt a trendben. 2016-ban a kanapék is színesebbek lesznek. Színes, háromszögekkel borított puha pléd teheti például vidámmá a kanapét, de ha ezt mégis túl színesnek találjuk, felválthatjuk egy decensebb színűvel. Ács Klára

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon.

Sorolj fel három irányzatot a 2016 lakberendezési irányzatok közül! _____________________________________________________ A helyes megfejtők között értékes ajándékot sorsolunk ki. Játékszabály: www.csakanöknek.hu/altalanos-jatekszabaly 16


TÖLTŐANYAGOK A KREATÍV LAKBERENDEZÉSBEN

Kreatív

Akkor ajánljuk, ha kis költségű termék előállítása a cél, mert a töltőanyagok közül a darált poliuretán habszivacs felel meg leginkább ennek az elvárásnak. A darált szivacs ellen az szólhat, ha közvetlenül a díszpárna huzatba szeretnénk betölteni a töltőanyagot és a textíliánk vékonyabb anyagból van, mert esztétikailag zavaró lehet, hogy a szivacsdarabok kitüremkednek a vékonyabb textília alatt. Segítségként egy 70 x 70 cm-es párnába kb. 80-100 dkg poliuretán habszivacs szükséges.

Poliuretán habszivacs darálék, szilikonizált poliészter, polisztirol gyöngy. Ne ijedj meg olvasó, nem kattintottál rossz helyre. Ha textil termékek készítésére vállalkozol, kreatív szeretnél lenni vagy legalább annak „látszani” és nem készen akarod megvenni az alvópárnát, az ajándék díszpárnát, a babzsák fotelt, esetleg a kismamának a szoptatóspárnát, unokádnak a plüssmacit – meg kell ismerkedni ezekkel a kifejezésekkel, azaz a töltőanyagfajtákkal, ha eddig nem is találkoztál velük. Ezekre ma már a textiltermékek készítésénél sokszor szükségünk lehet.

Poliuretán habszivacs, mint töltőanyag A poliuretán habszivacs darálék leginkább párnák töltésére szolgál, díszpárnák belsejének kitöltésére alkalmas. Ha szeretnénk a díszpárnánkat mosni és nem tisztítóba vinni, érdemes egy belső párnatokot gyártani, melybe a darált szivacsot beletöltjük és így csak a könnyebben piszkolódó levehető huzatot kell mosni.

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon. Elérhetőség: E-mail cím: kenag@kenag.hu Telefonszám: +36 1/281-2532 Weboldal: www.kenag.hu

Milyen töltőanyagot érdemes használni, ha vékony textil huzatot akarunk megtölteni? a.) poliuretán habszivacs b.) polisztirol gyöngy c.) szilikonizált poliészter A helyes megfejtők között értékes ajándékot sorsolunk ki! Játékszabály: www.csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/ 17


Kreatív

Hazafias ételek március 15-re

Vallom, hogy a kreativitás létállapot és az ember annál boldogabb, minél több területen lehet a saját életében kreatív. Sőt, ha kicsit leszűkítjük a kört, akkor azt mondanám, minél több területen alkotunk szépet, annál jobban szárnyal a lelkünk is. A napokban akadt a kezembe egy ötlet, amelynek segítségével az étkezőasztalra tehetünk le két szépséges és hazafias ételt. Az egyik egy magyar zászlós meleg szendvics, melyet könnyen elkészíthetünk paradicsomból (vagy ketchupból), mozarellából és párolt spenótból. Alapnak teljes őrlésű lisztből készült kenyeret használnék. Ez a reform-étel talán kiegyensúlyozza picit a következő sütit, ami inkább szép és finom, mint egészséges: kokárda formájú süti. Egyszer egy évben talán megengedhetünk magunknak ilyen kilengéseket :)

A süti receptje és a képek Alíz konyhájáról származnak: http://azila.gportal.hu/ Szép lazulós ünnepet és jó főzést kívánok: Csupor Ágnes üvegfestő +36 70/ 4545-972 http://uvegfesteszet.hu/ Milyen kenyeret ajánl a cikk szerzője a hazafias szendvics alapanyagának? 1.) roskenyér 2.) fehérkenyér 3.) teljes kiőrlésű kenyér A helyes megfejtők között értékes ajándékot sorsolunk ki. Játékszabály: www.csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/

18


A Hosch – Kleber ipari ragasztó – hatékony ragasztás

Kreatív

hogy mivel a ragasztás –a kémiai reakcióknak köszönhetően – hőtermeléssel jár, így a ragasztás sikerének kimenetele növelhető, ha a ragasztandó felület hőmérséklete magasabb mint 18-20 °C. A ragasztási felület hőmérsékletét növelhetjük pl. hőlégfúvóval, kisebb tárgyaknál pl. meleg vízzel, jó idő esetén napoztatjuk fél órát.

Teendők a sikeres ragasztás érdekében A Hosch – Kleber ipari ragasztó és granulátum egy „csodaragasztó”. Persze minden csoda csak akkor igazán csoda, ha betartjuk a használai tanácsokat.

Hogyan érhető el az ipari ragasztó és granulátum maximális ragasztóereje?

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon.

Általánosságban elmondható, hogy a maximális ragasztóerő elérése érdekében a ragasztási felület megduplázható a ragasztás előkészítésével, a felület csiszolásával. A felület felcsiszolásakor nem csak a ragasztási erő növelhető, hanem a gyártásból visszamaradt ún. formaleválasztó anyagok is eltávolításra kerülnek. A különböző anyagok gyártásakor formaleválasztó anyagok (többnyire olajtartalmú) akár évekig is a felületen maradnak, melyek nagymértékben befolyásolják a ragasztás sikeres kimenetelét. Soha ne használjuk a ragasztót sietve, kapkodva, mindig jól gondoljuk át a ragasztás előtti teendőket. Ezzel időt és energiát takarítunk meg, mivel nem kellőképpen előkészített felület ragasztásakor nem várt ragasztási eredmény érhető el. Fontos megemlíteni,

Elérhetőség: Guba Péter +36 70/ 366-3334 hosch@hosch-kleber.hu www.hosch-kleber.hu

Hogyan duplázható meg a ragasztás hatékonysága? 1.) alkoholos lemosással 2.) csiszolással 3.) felület portalanításával A helyes megfejtők között egy teljes műszaki átvizsgálást sorsolunk ki. Játékszabály: www.csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/

19


Kultúra

William Shakespeare: Othello

Titokfejtés a József Attila Színház nézőteréről Othello neve minden nemzet nyelvén közmondássá vált, a féltékenység szenvedélyének kifejezésével. A mai kor emberének mindenkori élménye Othello szerepének újraértelmezése. Legyen az bármilyen tárgyú féltékenység, mily gyakran megéljük annak öncélú önzéséből vagy szenvedélye változtatni akarásából, valamint a tehetetlensége érzésének ellentmondásából fakadó táplálkozását is. Ezen mindennapjainkat behálózó titkok megfejtésére hívott meg bennünket, nézőket tegnap este a József Attila Színház, William Shakespeare: Othello izgalmas alapművének színrevitelével. Othello drámája a mai kor emberéhez közel álló modernebb díszlettel, jelmezekkel van jelen a színen, de konvencionális eszközökkel él. Telihay Péter kiváló rendezésének

köszönhetően az előadás kiváló ritmikai képlete, ránk, a nézőtéren ülő hétköznapi ember gondolatvilágára rezonál. Jago hiúságának sértett önérzete köztünk jár…, mivel nem neki adták a nemes rangot, Othello legbensőbb érzéseinek manipulatív játékszerévé, zseniális hidegvérű irányítójává válik. Jago bosszúszomja nem csillapul, ezért ördögi tervével, a mór szerelmét Desdemonát hírbe akarja hozni Cassióval, a fiatal hadnaggyal, apránként felébresztve a mórban a féltékenységet.

Szladovnyik Krisztina A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon.

Ki volt Othello hidegvérű manipulátora? 1.) Jago 2.) Cassio 3.) Rodrigo A helyes megfejtők között 2 db színházjegyet sorsolunk ki. Játékszabály: www.csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/

20


Tartós gépjárműkölcsönzés 2.

Gazdálkodás

Ígéretünkhöz híven folytatjuk cikksorozatunkat, melyben most a cégek felé fordulunk. Témánk a tartós gépjárműkölcsönzés. Minden cégvezető arra törekszik, hogy a lehető legköltséghatékonyabban oldja meg cége – legyen az kicsi, közepes, vagy nagy – működését. Nos, ennek egyik módja lehet a tartós gépjárműkölcsönzés, bérlés.

Nézzük meg mikor ajánlott az autóbérlés? - Ha nem szeretne csak azért fenntartani egy gépjárművet, hogy havonta pár alkalommal használja. - Ha olcsó, rugalmas és költségtakarékos megoldást keres. - Ha cége tervezi az autóvásárlást, vagy annak cseréjét. - Ha nem akar a cége sem nagyobb összeget kiadni, sem banki hitelt felvenni, viszont szüksége van autóra.

Ilyenkor érdemes a Flotta Business Car-t felkeresni! Hogy miért, a Flotta Business Car-t, amikor annyi autóbérléssel foglalkozó cég van a piacon? Mert nem mindegy, hogy milyen szolgáltatások, milyen plusszok állnak egy havi díj hátterében. Mert a Flotta Business Car Kft, valóban full service szolgáltatást nyújt és minden adminisztrációs, ügyintézős gondot levesz ügyfelei válláról, és még arra is odafigyel, hogy az ügyfele anyagilag is a legjobban járjon. Mottójuk, hogy akkor jó az üzlet, ha mindenkinek jó. XY autókölcsönző havonta 10.000 forinttal olcsóbban adja bérbe autóját. Nagyszerű! De vajon áll a havidíj hátterében 0-24 órás assistant szolgáltatás? Mi a helyzet akkor, ha a bérelt gépkocsi lerobban az országúton, mert ez sajnos bármikor előfordulhat, még gondos szervizelés esetében is.

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon.

Milyen gépkocsi használattal csökkentheti jelentősen a cég a költségeit? 1.) autóvásárlás hitellel 2.) lízing 3.) tartós gépkocsi bérlés A helyes megfejtők között egy teljes műszaki átvizsgálást sorsolunk ki. Játékszabály: www.csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/

21


Jog

Prémium: Törvényben nincs – mégis kaphatjuk?

Mi az, amit a Munka Törvénykönyve szabályai között nem találunk, mégis sok munkáltató alkalmazza! A találós kérdésnek is tűnő mondatra a válasz: a prémium. Kitűzése az év elejének sok fejtörést is okozó munkaügyi feladata. Ügyvédi Irodánkhoz különösen az év elején több ügyfél is fordul prémiumkitűzéssel – vagy éppen annak kérdőjelei apropóján – a prémiumra való jogosultsággal kapcsolatos kérdésekben. Írásunkból megtudhatja: milyen csapdahelyzeteket célszerű a cég nevében eljárva feltétlenül elkerülnie. Munkavállalóként szemlélve persze ezek a hibák az Olvasó pénztárcáját gazdagíthatják…

A prémiumkitűzés csapdái Amit az elején le kell szögeznünk: a munkáltató belátásától függ, hogy csak alapbérrel honorálja-e munkát, vagy értékelve a munkavállalói „produktumot”, figyelembe véve a munkaadó gazdálkodását, a teljesítményt a díjazás során önálló jogcímmel ismeri el. A prémiumra való jogosultság kiköthető a munkaszerződésben. Ezzel kapcsolatban tanuljunk azonban a rossz példákból. Jobb, mintha munkaadóként saját kárunkon történne mindez! Vegyük figyelembe a bírói gyakorlatot!

Dr. Szladovnyik Krisztina – Dr. Horváth István

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu weboldalon. Mikor vagyunk jogosultak a prémiumra? 2.) A munkavállaló jó teljesítménye esetén 1.) Az előírt feltételek teljesítése esetén A helyes megfejtők között egy értékes ajándékot sorsolunk ki. Játékszabály: www.csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabaly/

22


Tisztelt Női Klub tagok és leendő tagjaink!

Hagyományt szeretnénk teremteni azzal, hogy közösségünket kirándulásokkal is erősítjük. Pozsony után egy csodás kis „mesébe” illő magyar falucskába KOZÁRDRA és a Borpalota ügyvezető asszonyának meghívására Gyöngyösre egy BORPALOTÁBA szeretnénk invitálni Benneteket. A kirándulás időpontja: 2016. április 9. (szombat)

GYERE VELÜNK! REGISZTRÁLJ!

23 Részletekért látogass el a: www.csakanoknek.hu oldalra.


UNOD A SZÜRKESÉGET?

Mi színessé tesszük a világod!

REKLÁMSTÚDIÓ TELJES KÖRŰ ONLINE MARKETING SZOLGÁLTATÁSOK & EXPRESSZ NYOMDAI MUNKÁK Weboldalak Webáruházak Online- marketing Hírlevél tanácsadás Grafikai tervezés Kiadványok Nyomtatás Reklám ajándék

Elérhetőségeink: 1156 Budapest, Szentmihályi út 171. 3.emelet 20. Központi telefonszámunk: +36 70 430 5377 Érdeklődni az alábbi email címen lehet: rendeles@profitadoreklam.hu

24

Csak a Nőknek Magazin 2016 Márciusi száma  
Csak a Nőknek Magazin 2016 Márciusi száma  
Advertisement