Page 1


Finomságok a CSAK A NŐKNEK.HU ajánlásával. Epres köleskása finomság

Petrezselymes túrókrém

Hozzávalók 10 személyre: 80 dkg eper, 40 dkg hántolt köles, 2,5 liter tej, 10 dkg mazsola, citromfűlevél Elkészítés: Mossa meg az epret és a mazsolát. Főzze meg a tejben a kölest és hűtse le. A lecsepegtetett mazsolát keverje a langyos köleshez és üveg poharakba rétegezze a feldarabolt eperrel. Citromfű levéllel díszítse és behűtve kínálja.

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg túró, 1 db joghurt, 1 csokor friss petrezselyem, só ízlés szerint Elkészítés: Mossa meg a petrezselyem leveleket és egy ágat tegyen félre, majd a többit vágja apróra. A túrót keverje össze a joghurttal és a feldarabolt petrezselyemmel, ízesítse sóval. A masszát tegye egy kivizezett formába és hűtés után borítsa ki, a félretett petrezselyemlevéllel díszítve idény zöldségekkel kínálja.

Nyers gyümölcskrém Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg eper (málna, ribizli, áfonya, szeder, alma, körte), 4 dl joghurt, 8 evőkanál müzli, 1 szál friss citromfű, vagy menta Elkészítés: Az epret alapos mosás után darabolja fel. Négy pohárba készítse el – rétegezze a hozzávalókat: eper, müzli, joghurt, müzli, eper, joghurt – és hűtve, citromfűvel vagy mentalevéllel díszítve kínálja.

Izgalmas, finom recepteket várunk a media@csakanoknek.hu email címre. A legszebb fotóval ellátott receptek beküldőit ajándékcsomaggal jutalmazzuk.


Májusi beköszönő

Kedves Olvasók! Beléptünk az ígéret havába. Május a megújulás, a szerelem, az esküvők , a szeretet hava. Kezdődik mindjárt május 1-jével, ami csak 1890 óta munkásmozgalmi ünnep. Az ókorban, a kereszténység előtti időkben a természet megújulását ünnepelték ezen a napon. Ekkor állítottak, sőt állítanak ma is, májusfát, ami a természet újjászületésének a szimbóluma. Sok helyen a fiatal legények választottjuk háza előtti májusfaállítással tudatták komoly (házasulási) szándékukat szívük választotjával. Régen május jelentette a házassági időszak végét. Május 1-jén házasságot kötni kifejezetten rossz ómen volt. Ezzel szembe ma, talán a május az a hónap, amikor legtöbben az anyakönyvezető elé lépnek. (Már aki lép, és nem az együttélést részesíti előnyben.) Ezt követi az év talán egyik legmeghatóbb ünnepe, az anyák napja. Kinek a szeme ne lábadna könnybe egy óvodai anyák napi ünnepségen verset szavaló csöppség láttán, vagy akkor, amikor felnőtt gyermeke nagy csokor virággal állít be anyák napja reggelén. Erre a hónapra esik két híres időjós nap, a Pongrác, Szervác, Bonifác – ókeresztény vértanúk napja is, melyet mi csak fagyosszenteknek ismerünk. Ők hozzák

a májusi fagyokat, ami bizony komoly károkat okozhat a gyümölcsösökben. Egy másik ugyancsak hűvöset hozó nap Orbánc napja, ami viszont a szőlősgazdák életét keserítheti meg.Ettől a pár naptól eltekintve azonban május, egy gyönyörű napsütése hónap. Még nincs kánikula (bár újabban már ez is előfordul), de kellemes meleg van. Ilyenkor lehet a legjobban öltözködni. Az egyre több napsütés egyre több embert csalogat ki a szabadba. Megsokasodnak a szabadtéri kulturális- és sportrendezvények, majálisok. Szerkesztőségünk is kiveszi részét a májusi programok szervezésében, illetve azokon történő részvételben: Homeopátiás Egészségfesztivál, Food Revolution és hó végén az Eszter napi majális a Bajor Gizi Múzeumban a Magyar Divat Szövetség rendezésében, hogy csak néhányat említsek a sok közül. Szóval felpezsdült az élet házon belül és kívül. Lapunkban számos hasznos tanáccsal kívánunk mi is hozzájárulni a tavaszi testi- lelki újjászületéshez. Olvassák hát lapunkat!

Ács Klára, főszerkesztő

Látogasd meg a Csak @ Nőknek magazint a Facebookon is! Impresszum: Csak a Nőknek Ingyenes életmód és nyereményújság Főszerkesztő: Ács Klára Nyomdai előkészítés: Image Point Trend Kft. Hírdetésfelvétel: media@csakanoknek.hu Terjesztés: Image Point Trend Kft. Játékszabály A helyes megfejtést (neved, címed, telefonszámod és e-mail címed feltüntetésével) küldd el levélben a Image Point Trend Kft., 1605 Budapest, Pf. 56. címre vagy játssz a www.csakanoknek.hu weblapon.

Kiadja: Image Point Trend Kft. 1152 Bp., Szentmihályi út 171. 3.10. Telefon: +36 70/430-5377 Postacím: 1605 Bp., Pf. 56. Információk: www.csakanoknek.hu E-mail: media@csakanoknek.hu

A cikkekben és a hirdetésekben elhelyezett szövegekért, képekért, a grafikai munkák jogtisztaságáért sem a szerkesztőség, sem a kiadó felelősséget nem vállal. Szponzorációs és együttműködési ajánlatait küldje el a szerkesz­tőség címére vagy e-mail-ben: media@csakanoknek.hu.

3


Egészségesen

ITT A MÉREGTELENÍTÉS ÉVSZAKA!

A tavasz a szerelem, az újjászületés, az ébredés és a méregtelenítés évszaka. A téli nehéz és kevésbé vitamindús ételekkel, a sokkal több zárt térben töltött idővel, az elektroszmoggal megterhelt szervezetünknek ugyanúgy szüksége van a tisztításra és takarításra, mint ahogyan lakásunkat, életterünket, sőt kertjeinket is rendbe szoktuk tenni. A szervezetünkben felhalmozódott méreganyagok a májunkban raktározódnak el, majd bejutnak a véráramba, így testünk egy mozgó méregraktárrá válik.

A méreganyagok a zsírsejtekben raktározódnak, és sokáig nem is kerülnek mozgásba, azonban egy nagyobb fizikai aktivitás alkalmával testünk a zsírrétegek elégetésével termel energiát és így az ott lévő méreganyagok újra a véráramba kerülnek.

4

A méregtelenítés során a legfontosabb a kezdet, mégpedig az, hogy ne kényszerből csináljuk, az elhatározásnak belülről kell jönnie, és így a lelkünk is felszabadul. Még egy jó tanács: a méregtelenítést fogyó holdnál érdemes elkezdeni, mert ilyenkor javul a szervezet energiafelhasználása, könnyebb a fogyás. Az édességet és zsírt ilyenkor nem kívánjuk annyira, mint teliholdnál.

Méregtelenítő kúrákból nagyon sok féle létezik, elég csak felütnünk egy életmóddal kapcsolatos könyvet, vagy weboldalt és máris számos lehetőséget találunk.

Íme néhány ötlet: A léböjtkúra segít salaktalanítani a szervezetet és vitalzálja is azt. Itt a cél a szervezet zsírtartalékainak lebontása, különösképpen a májban lévőké. Így akár plusz kilóktól is sikerülhet megszabadulnunk. Egy léböjtkúra lehet akár 1-3 napos vagy akár egy hetes is. Azonban ilyenkor nem szabad folyadékként csak a vízre gondolnunk. Ízletes levek készíthetőek idény gyümölcsökből és zöldségekből is ásványvízzel hígítva. Gyógyteákkal és gyógynövények termésével és magjaival is méregteleníthetjük szervezetünket. A máj legjobb méregtelenítője a máriatövismag. A véráram tisztításához a nagy csalán teája javasolható, míg az epeutak tisztításához a gyermekláncfű és a mezei katáng ajánlható. A bélrendszert a lenmag és a mustármag tisztítja, míg a tüdő és légzőszerv rendszer tisztítására pedig a beszédes nevű tüdőfű és a kakukkfű teája és tinktúrája javasolhat.


Fürdőkúrával is méregteleníthetünk , és talán ez a legkellemesebb az összes módszer közül . A méregtelenítő fürdőhöz keserűsókat használhatunk, melyek elősegítik a méreganyagok bőrön keresztül történő kiürülését. A keserűsós fürdő használható egyéb méregtelenítő kúra kiegészítéseként, de akár önmagában is. A himalája sót is használhatjuk fürdőkúránkhoz, ami egy három napos böjtnek felel meg. A méreganyagok felszabadulnak, míg az ásványi anyagok pedig felszívódnak a bőrön át. Ez a fürdő csökkenti a savasságot, és kiegyensúlyozza a bőr PH-értékét. A 30 perces himalája sós fürdő egy három napos kemény böjtnek felel meg. Az ozmózis útján a méreganyagok felszabadulnak, az ásványi anyagok pedig a bőrön át felszívódnak.

Amire minden méregtelenítés alkalmával figyelni kell, hogy aki valamilyen betegségben szenved vagy állapotos, az kezelőorvosa engedélye nélkül ne kezdjen neki a méregtelenítésnek! Mit fogunk érezni , ha sikeres volt a méregtelenítés? A szervezet megtisztul a méreganyagoktól, sőt akár némi súlyvesztéshez is hozzájárulhat. Megnövekedhet az életerő és az erőnlét. Nyugodtabb alvást és jobb emésztést eredményezhet, ugyanakkor bőrünk egészségesebb, hajunk fényesebb és körmeink erősebbek lesznek.

Játssz és nyerj! Mi a máj legjobb méregtelenítője? a) Gyógytea b) Máriatövismag c) Méregtelenítő fürdő A helyes válaszadók között kisorsolunk egy csemege ajándékcsomagot a Bálint cseppek felajánlásával. http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyzat/

5


Sportosan

HOGYAN VÁLASSZUNK VIBRÁCIÓS TRÉNINGET? tréninggel edzeni. Sajnos jó minőségű berendezéssel és megfelelően képzett edzőkkel, ami az elérni kívánt szebb alakhoz és egészségesebb szervezethez vezet, csak relatíve kevés helyen találkozhatnak. Vibrációs tréning elkezdése előtt az alábbi dolgokról érdemes meggyőződni – remélhetőleg ezek a kérdések Önben is felmerültek (ha nem kérdezze meg a helyszínen):

Már szinte közhelynek számít, hogy az egészséges életmód egyik sarokköve a mozgás. A mozgás azonban számtalan formában történhet, kinek-kinek vérmérséklete, ideje és célja szerint. A fitnessz termek csodagépei közül is egyre nehezebb választani. Akinek kevés az ideje és nem szereti a megerőltető testmozgást, de szeretne feszes izmokat, szeretné a narancsbőrt eltüntetni és még fogyni is, az nyugodtan válassza a vibrációs tréninget, de mielőtt választana tájékozódjon, melyik edzésmódot mellett érdemes dönteni. Ehhez a döntéshez ad segítséget az alábbi cikk.

Hogyan válasszunk tehát vibrációs tréninget? Egy jó példa: Fitvibe Full Motion Concept® – innovatív vibrációs edzésmódszer nemcsak egészségeseknek!

6

A hirdetéseket látva úgy tűnhet, hogy nagyon sok helyen és sokféle eszközzel lehet vibrációs

Jó-e a vibráció? Eddig csak vibrációs ártalmakról hallottam. Nem mindegy milyen a vibráció frekvenciája (lásd alább). A légkalapácstól vagy a traktorülésen szerzett vibrációs ártalmak azért alakulnak ki, mert az emberi testet, a belső szervek rezonancia frekvenciáin éri vibrációs hatás, ami egészségkárosodáshoz vezet, pl. remegő kéz. Hogyan fejlesztették ki a vibrációs tréninget? A vibrációs tréninget a Szovjetunióban fejlesztették ki az 1970-es években. Egyrészt az űrhajósok űrutazásra való felkészítésénél, másrészt az űrutazást követő rehabilitációnál használták. Az űrutazásról visszatérő, korábban makkegészséges fiatal emberek izomzata és csontsűrűsége az űrutazás során (különösen az űrállomáson való hosszabb tartózkodás során) lecsökkent és ezt próbálták minél rövidebb idő alatt, minél hatékonyabban rehabilitálni. A másik alkalmazása a szovjet sportolók 1980-as Moszkvai Olimpiára való felkészítése során volt: a sportolók teljesítményét ezzel az edzésmódszerrel – teljesen legális módon – lehetett növelni. A vibrációs tréning ugyanis gyorsreagálású, arányos izomzatot épít ellentétben pl. a súlyzós edzéssel elérhető lassú reagálású, felfújt izomzattal.


A vibrációs tréning és a vibrációs trénerek műszaki tudása az 1990-es években került ki a Szovjetunióból. A minőségi vibrációs trénerek gyártói az 1990es évek végétől gyártanak vibrációs trénereket, eredetileg rehabilitációs célokra, amelyet 20042005 körül fedezett fel a sportvilág, majd a fitnesz-, egészség- és szépségpiac. Ki edzhet a vibrációs tréneren?

Edzés előtt részletesen ki kellene kérdezni mindenkit egészségi állapotáról. Rendelkezésre kellene állni egy kérdőívnek, ami felsorol legalább a 10-12 legfontosabb egészségügyi ellenjavallatot, amelyekkel vibrációs tréninget nem szabad végezni, vagy minimum orvosi konzultációnak kell azt megelőznie.

Az egyéni edzésekre előzetes regisztráció javasolt. Időpontok: 9:00; 10:00; 11:00; 12:00; 13:00; 14:00; 15:00 Regisztráció: www.vibroplate.hu A felelősségteljes minőségi gyártók max. 4mmest amplitúdót elérő berendezéseket gyártanak. A cikk folytatódik a www.csakanoknek.hu weboldalon..

A Fitbalance Aréna (2014. május 11) rendezvényen a WellnessTrade kiállítói standján: Fitvibe Full Motion Concept® Stage Egyénre szabott Fitvibe Full Motion Concept® teljes test vibrációs alakformáló edzésprogramok (30 perc) a FITVIBE képzett edzőivel, csúcsminőségű vibrációs trénereivel és egyedülálló Fitvibe-Bodyvib vibráló kézisúlyzóival. Az egyéni edzésekre előzetes regisztráció javasolt (max. 3 fő félóránként). Időpontok: 9:00-17:00-ig félóránként, max. 3 fő időpontonként. Twist &Run Twister Stage „Tekerd a csípőd, úgy figurázz…” - Csoportos alakformáló edzések a Fitbalance Millenárison nagy sikert aratott Twist & Run új generációs twister eszközzel.

Regisztráció: www.vibroplate.hu www.wellness-trade.hu Wellness-Trade® Consilior Kft E-mail: wellness-trade@t-online.hu Tel.: (30) 946 0077 Rappensberger Csaba

Játssz és nyerj! Hol fejlesztették ki a vibrációs tréninget? a) Amerika b) Magyarország c) Szovjetúnió A helyes válaszadók között kisorsolunk 3 darab 3 alkalmas edzés bérletet a magyarországi Fitvibe szalonokba. http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyzat/

7


Spártai hódítás

MINDENKIT LENYŰGÖZNEK A SZUPERVITAMINOK

Egyre többet hallani az angol-amerikaimagyar koprodukcióban létrejött Spártai szupervitaminok lenyűgöző hatásairól. Orvosok, sportolók és üzletemberek ajánlják (köztük élsportolók és más közismert személyek), valamint számos fogyasztói véleményben olvashatunk olyan pozitív tapasztalatokat, mint pár nap után érezhető erőnlét-növekedés, energikusság, nagyobb teherbírás, javuló közérzet, egészségjavulás és hasonlók. Mi a titok?

termékeknél nem megszokott. A készítményben található vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek megfelelő arányát szakemberek dolgozták ki, az előállítás több évtizedes tapasztalattal rendelkező, minősített angol gyárban történik, a speciális kapszulákat a világ egyik legnagyobb amerikai kapszulagyára szállítja.

Érdekes sajátosságok

8

A Spártai szuper-vitaminok egyik sajátossága, hogy nem csupán az aktív hatóanyagok 100% természetes eredetűek, hanem a kapszula anyaga is, illetve nem tartalmaznak semmilyen szintetikus adalékot, mint a más vitamin készítményeknél előforduló kötőanyagok, térfogatnövelők vagy színezőanyagok. A másik kirívó tulajdonság a hatóanyagok rendkívüli gazdagsága. A húzóterméknek számító „Szuper Multi” például 32 féle aktív hatóanyagot tartalmaz, olyan mennyiségben, ami hasonló árú

Mindezeken kívül a Spártai vitaminok előnye, hogy mindegyik könnyen lenyelhető, kisméretű, formatervezett kapszulákból áll. Tablettát egyáltalán nem használnak, a természetes kapszulák mérete pedig bárki számára könnyed bevitelt tesz lehetővé.


Kinek érdemes kipróbálni? A cég fő termékei a multivitaminok, de a 27 féle készítmény között megtalálható az összes alapvitamin, ásványi anyagok, valamint olyan speciális étrendkiegészítők, mint például az acai berry, a koenzim q-10 vagy a spirulina alga. Átlagos felnőttek, sportolók, menedzserek, gyermekes anyukák, gyermekek és ötven év felettiek egyaránt megtalálják a számukra megfelelő Spártai vitamin terméket, akár erőnlét-növelés, több energia, akár szépség, súlycsökkentés, vagy az egészség a cél. Sztárok vitaminja Spártai vitamint fogyaszt és ajánl többek között a világhíres ultrafutó, Lubics Szilvia, a Spartathlon királynője, vagy Danny Blue, a mentalista, valamint magyar válogatott kosárlabdázók, mint Gáspár Dávid és Szalay Virág, továbbá egyéb sportolók, menedzserek, orvosok.

Elit vitamin hétköznapi áron A „vitaminok Rolls-Royce-ának” is nevezett Spártai étrend-kiegészítők megalkotásakor az alapítók célja nem egy szűk módosabb közönség kiszolgálása volt, hanem az, hogy magas hatóanyag tartalmú, kivételes tisztaságú és érezhetően hatékony vitaminhoz juthasson hozzá bármely átlagos keresetű személy. Ezért az árpolitikát úgy alakították ki, hogy ne okozzon gondot a havi vitamin adag megvásárlása, a külföldön kapható hasonló minőségű termékek árnak töredékéért juthassunk hozzá csúcskategóriás prémium étrend-kiegészítőkhöz. A többször említett csúcsminőségre a cég garanciát is vállal: Minden Spártai Vitamin termékre 100% pénz-visszafizetési elégedettségi garanciát adnak. Kockázat tehát nincs, pozitív előnyt viszont egyre több embertől hallani. Érdemes kipróbálni.

www.spartai.hu.

Játsz és nyerj! Mik a cég fő termékei? a) C-vitaminok b) Multivitaminok c) B-vitaminok A helyes válaszadók között kisorsolunk egy egy hónapra elegendő vitamincsomagot. Játékszabályzat: http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyzat/

9


Technika

PANASONIC MULTICOOKER

Panasonic Multicooker: Okos megoldás minden konyhában A Panasonic fejlesztésében itthon is kapható az első többfunkciós főzőgépük, amely ideális rizs elkészítéséhez, levesfőzéshez, pörkölthöz, de pirításhoz és pároláshoz is. Sokoldalúságának köszönhetően számos háztartási gép munkáját helyettesíthetjük vele, és kis helyen elfér a konyhában. A Panasonic Multicooker segítségével ötféle módon – főzéssel, sütéssel, ragu funkcióval, pirítással és párolással – készülhet az étel egyetlen konyhai gépben. A Multicooker külön programot tartalmaz a rizsimádóknak, garantálva a tökéletes ízvilágot és állagot. A boltokban a csúcs SR-TMJ501 modell tíz programmal, míg az alapmodell SR-TMH501 hat programmal segíti a könnyű, gyors és egészséges otthoni főzést. Velük rengeteg időt spórolhatunk meg, hogy inkább a családdal, a barátokkal vagy kedvenc hobbinkkal foglalkozhassunk. 10

A Panasonic többfunkciós Multicooker egy Teflon-bevonatú, ötliteres kivehető belső edényt és gőzölőkosarat tartalmaz, a könnyű hordozhatóság érdekében fogantyúval felszerelve. Különleges gőzsapka, és egy praktikus műanyag merőkanál a tartozék, valamint használati utasítással bővített receptekkel teli CD-t is jár hozzá. Amint az étel elkészült, a Multicooker automatikusan a melegen tartó funkcióra kapcsol akár 12 óra hosszára, ami igazán hasznos, ha a család tagjai különböző időpontokban érkeznek haza. A multifunkciós főzőgépben készített ételek így mindig melegen várnak bennünket. A késleltetett időzítő szolgáltatlás igazán praktikus, beállítás szerint előre megtervezhetjük az étel elkészítését. A Panasonic Multicooker a napokban kerül az Expert műszaki áruházláncba.

www.panasonic.hu


GAZDASÁGI INFORMÁCIÓK

Időről időre halljuk , hogy az alacsony banki kamatok miatt a befektetési alapokba vándorol az intézményi és a magán befektetők pénze . Mint minden éremnek, ennek is két oldala van. A bankok betétállományának csökkenése miatt is korlátozódik a hitelezési hajlandóságuk, ami a gazdaság szereplőinek kifejezetten rossz hír, másrészt viszont a befektetők hozam lehetőségei nagyobbak lesznek. Tekintettel azonban a világban szinte naponta változó kihívásokra felértékelődik a befektetési SZAKEMBEREK szerepe. Komoly elő elemzéseket, nagy nemzetközi gyakorlatot és trendek ismeretét igényli a viszonylag kis kockázatú befektetési alapok kiválasztása is. Milyen deviza nemben takarítsak meg? Komoly fejfájást és okoz ez a kérdés és nem garantálható bármelyik döntés helyessége. Ameddig hazánk nem tagja a pénzügyi uniónak, és a jövedelmünk forintban képződik addig ez kézen fekvőnek látszik. Ez azonban csak akkor lehet igaz, és akkor sem egyértelműen, ha az infláció a tervezett max.3 % alatt marad.

Pénzügy

Ha az EUR-ra vagy az USD-re spekulálunk ismét tengernyi kérdéssel állunk szemben. Ha ebben a döntésünkben nem alkalmazunk SZAKEMBERT rossz döntést hozhatunk az összefüggések ismerete miatt. Kedves Hölgyek és reményeink szerint Urak is olvassák! A fenti információk ne riasszák el Önöket arról, hogy családjukról, vállalkozásukról gondoskodjanak!! Csak ezek a döntések életre szólnak, tehát ne mulasszuk el a konzultációt. Ha nem tudunk dönteni két, nekünk jól álló ruha között megkérdezzük az eladót. Itt is kérjünk szakmai segítséget! Mi nagy gyakorlattal, személyre szabott helyzetek figyelembe vételével nagy örömmel segítünk Önöknek.

Novák Zsuzsa +36 30 964-0244 novak.szako@gmail.com MNB nyilvántartási szám: 108102729774

11 11


Gazdaság

Ismerje meg Novák Zsuzsát, új szalértőnket!

A Csak a nőknek Magazin kiváló szakértőkkel dolgozik . Közülük egy, a nagy tapasztalatokkal rendelkező Novák Zsuzsa közgazdász.

katasztrófához vezethet. A magyar ember sokszor használja az én szót. Enyém, nekem fontos,szükségem van rá, stb... de az én életem, az enyém. Annak minden jogával és felelősségével. Ezt nem akarjuk valahogy az életünk részévé tenni és ezért lesz ez katasztrófa. Igaz ez még akkor is, ha a társadalom sem tett meg mindent a feltételek megteremtésében. De ez a téma nagyon komplex, minden fázisa változtatásra szorul.

A vele készült interjú meggyőzi majd arról, hogy ezzel az üzletasszonnyal találkoznia kell. Tisztelt Novák Zsuzsa! Megkapó élmény volt elolvasni az Ön emlékezését az édesanyjára és a gondolatait a gyermekek takarékosságra neveléséről. (javaslom a tisztelt olvasók figyelmébe is a kis gyöngyszem írást) Mondja, katasztrofálisnak látja a mai felnőtt generációnak a pénzhez és az életvitelhez való viszonyát? Köszönöm, hogy gondolataimat gyöngyszemnek minősíti, de szakmai tapasztalatomból mondhatom, hogy a kis gyöngyszem szemlélet életvitellé fejlesztése nagy gyöngyszemmé válik. Örülök a kérdésnek. Nagy felelőtlenségnek tartom a felnőtt korosztály saját életéhez való viszonyulását, mely tényleg 12

Néha a suszter cipője lyukas. Kérem nyugtasson meg bennünket, Ön sem tesz mindent tökéletesen! A saját életvitelében mi az amin azonnal változtatna? Nehéz helyzetbe hozott, sajnálom, hogy nem tudok poénnal szolgálni. Én már kezdettől fogva úgy élem az életem, amit egyébként tanítottam is, hogy a jövedelmem nálam a tényleges jövedelem 90 %-át jelenti. A 10 % megtakarításba helyezése megelőzi még a fizetési kötelezettségeket is. Ennek az az oka, hogy éltem olyan országba ahol ez természetes, tehát így szoktam meg. Ott az emberek nyugdíjas korukban kinyitják az ajtót a villany számlásnak és a nyugdíjas kornak az a jelentése, hogy hová megyünk várost nézni, melyik országban nem jártunk még. Azon szeretnék változtatni, hogy intézményes formában kéne oktatni ezt a szemléletet.


A gyermekek nevelése a generációk szétköltözései, a családfenntartók hajszája miatt az iskolába került. Mit kellene tenni és milyen idős korban ahhoz, hogy a következő generáció életvitele a pénzzel való bánása sokat javuljon? Az előző válaszomban már tulajdon képen érintettem ezt a kérdést, de - a gyerekek nevelésének ezt a részét otthon kell megoldani, főleg példa mutatásával, mert nem biztos, hogy a pedagógus így él - a hajsza az igényeink túl méretezéséből is fakad /pl. statisztikai adat, hogy nálunk a leggyakoribb a személyautók cseréje / Évekkel ezelőtt volt olyan kezdeményezés, hogy az általános iskolában már szisztematikusan el kell kezdeni a gyerekek pénzzel valómegismertetését. Tudomásom szerint nagyon kis körben működik ez a rendszer. Ha a gyerek azt látja és hallja otthon, hogy megtakarítunk ő is úgy fogja nagy valószínűséggel élni az életét.

Megint csak arra hivatkozom, hogy a fejlett pénz kultúrával rendelkező országokban előbb van pénzügyi tanácsadója a felelős polgárnak mint fodrásza vagy fogorvosa. Ha a hajamat rosszul festik be majd átfestetem. De ha nem átgondoltan, egész életre szólóan, minden élet fázist figyelembe véve tervezem meg a saját családom vagy vállalkozásom pénzügyeit, akkor kijavíthatatlan problémákkal találom szemben magam. Erre kell az élet/üzletviteli és pénzügyi tanácsadás az én hit vallásom szerint. Ezért szinte “családtagom” minden ügyfelem. Különösen szeretek a cégek életének rendezésében is részt venni. Itt a napra készség, a törvények ismerete és egymásra való hatása és kapcsolódása jelenti számomra a maximális professzionalizmust.

Novák Zsuzsa A barátaitól tudom, hogy Ön mereven elzárkózik attól hogy pénzügyi tanácsadónak nevezzék. Kérem engedjen bepillantást mi az Ön szolgáltatása valójában?

üzletviteli tanácsadó +36 30 964 0244 email: novak.szako@gmail.com MNB nyilvántartási szám:108102729774

Igen ezt valóban így van. Mint annyi minden kis hazánkban ennek a szónak a jelentése is lejáratódott a szakma felhígulásával. Játssz és nyerj! A jövedelmünk hány %-át célszerű megtakarításba tenni? a) 5% b) 10% c) 20% A helyes válaszadók között ingyenes konzultációt sorsolunk ki. http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyzat/

13


Szépség

Jó tanácsok a szép hajkoronáért

Kedves Olvasó! Először is szeretném megköszönni, hogy a mai napon velem vagy és elolvasod azokat a sorokat, amelyeket azért írok, hogy neked könnyebb legyen eligazodni a sok reklám, a sok különböző információ között. Ezt nagyon komolyan mondom, mert én is úgy érzek ezzel kapcsolatban, mint Te. Néha elegem van...Sokszor úgy érzem, én ezt nem kértem, én ezt nem akarom, de bármerre is megyek plakátokon, újságos standokon, rádióból, mindenhonnan bombáznak.. Miért is tartom fontosnak , hogy segítsek neked? Egyre többen fordulnak hozzám, egyre többen kérnek tőlem tanácsot, hogy segítsek nekik eligazodni, milyen festéket használjanak a hajukra, mire érdemes odafigyelni, amikor hajápolókat és finisterméket vásárolnak, de ezeken kívül az eszközök is nagyon fontos részét képezik a hajápolásnak. A körülöttünk lévő világ megváltozott, és sokkal több ingernek vagyunk kitéve, mint ami a kedvenc koromban, a reneszánsz idején volt. Már akkor is hennával telített vöröses szőke színt festettek, Tiziano képein csodálhatjuk meg a Tizian-vöröset. Hajukat kamillás mosással, a nappal halványították ki. A világos hatást aranyporral vagy íriszpúderrel fokozták. Gazdagon díszített frizurákat hordtak, és örültek az életnek.

14

Díszítették a hajat gyöngyökkel, drága kövekkel és aranyhálókkal is. Használtak

pótrészeket, és hordtak parókát, díszesen ékesített kalapot. A férfiak kedvelték a félhosszú bubi frizurát, hordtak körszakállat, kecskeszakállat és bajuszt is. Az előkelő férfiak bebodorították a hajukat, sőt feketére festették, vagy kifakították a hajukat. 1500 körüli faliszőnyegeken láthatjuk, hogy a fürdőzés sokkal inkább az élvezethez, mint a tisztálkodáshoz tartozott. Ezért aztán zenét is hallgattak fürdőzés közben, gyümölcsöket, édességet ettek, amit persze inkább a magasabb társadalmi rétegek tagjai engedhettek meg maguknak. A 14. században egy főúri ebédnél az étkezőasztalnál a pálcika alap készlet volt, hiszen a paróka alatti élősködőket(tetveket)evés közben a pálcikák segítségével tanították móresre. Hál’ istennek ma már a fürdés nem luxus, és mindenki számára elérhető. A pezsgő és eper, a zene ma is lehet egy hangulati eleme, ám akkor ez már egy kényeztetős fürdőzés.


hosszabb folyamat segítség, és nagyon fontos, hogy ne vakon találomra történjen a kezelés, hanem célzottan, személyre szabottan. Ha neked van valamilyen problémád: hullik, korpásodik, zsírosodik, könnyen kócolódik a hajad, viszket a fejbőröd, akkor tudd, lehet, hogy van segítség! Ha van olyan barátod, akinek szeretnél segíteni, szólj neki most! JELENTKEZZEN MOST!

Sajnos, ma már nagyon lazák vagyunk. Elfelejtünk magunkkal hajgumit, vagy csatot vinni. A világ legtermészetesebb módja, hogy kérünk egyet kölcsön arra az időre, amíg a szolgáltatást élvezzük. Kollégától, osztálytárstól, barátnőtől kérünk egy fésűt és természetesen használjuk is. Van egy rossz hírem. Vannak körülöttünk olyan baktériumok, amelyeket szabad szemmel nem látunk, de a fenti módszerekkel egyik fejről átvihetjük a másik fejre, és így a hajunkra. Itt van fontos jelentősége a haj és fejbőr mikrokamerás vizsgálatnak, mert ez ezek a kis élősködők és egyéb hibák szabad szemmel nem láthatók. Amiért érdemes ezzel foglalkozni az az, hogy az időben felfedezett haj és fejbőr probléma megoldásával megőrizhető a fényes, egészséges, dús haj. Sajnos, amikor már baj van, akkor már

Maczó Rozália Mesterfodrász-hajanalitikus www.rozy.hu maczo@rozy.hu +36/20-569-1768

Játssz és nyerj! Milyen gyógynövényt használhatunk hajszín világosítására? a) kamilla b) körömvirág c) csalán A helyesen válaszolók között kisorsolunk egy ingyenes hajgyógyászati vizsgálatot. Játékszabályzat: http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyzat/

15


Divat

DIVAT A TERMÉSZET JEGYÉBEN

A föld napja alkalmából a Főkert Zrt. „Tedd meg magadért” címmel egész napos „Gellérthegyi piknik”- et rendezett. Volt virágültetés, játszótér avatás, KRESZ pálya gyerekeknek, kvízjátékok, népi táncosok a színpadon és még sok érdekes program, amely vonzotta a látogatókat. Ezen a rendezvényen interaktív divatbemutatóval részt vett a Magyar Divat Szövetség is.

Len és a divat

Mivel az egész a nap a természet jegyében zajlott, mi mást is mutathatott volna be a Magyar Divat Szövetség, mint természetes alapanyagból, nevezetesen tiszta len szövetből készült ruhákat. Köztudott, hogy a lent már i.e. 5000 – 4000 között is rendszeresen termesztették és készítettek belőle fonalat és szövetet, az igazi fénykorát azonban a középkorban élte. Az egyre újabb anyagtípusok megjelenésével a len kissé háttérbe szorult és elsősorban a paraszti világ anyag lett. Mivel a len merevebb, keményebb, mint pl. a pamut, és meglehetősen rugalmatlan, ezért könnyen gyűrődik. Viszont emellett számos jó tulajdonsága is van, pl. jó a nedvszívó képessége, hűvös a tapintása, ezért nyáron különösen kellemes viselet. Ma, amikor az emberek ismét a természet felé fordulnak, a lennek ismét megnőtt a szerepe a divatban. Mindezek ellenére kevés divattervező van, aki rendszeresen és elsősorban a lenre építi kollekcióját.

A kollekció

16

Nem így tesz a Terranatura márka tervezője, Mészáros Judit, aki ismertségét és népszerűségét len ruháinak köszönheti, bár a len mellett egyéb természetes anyagokat is használ. Az interaktív divatbemutatón felvonuló darabok többféle természetes alapanyag variálhatóságát mutatták be, egységes natúr színvilágban, játszva a különböző anyagok felületének eltérő struktúrájával.

Romantikus fodros, egyszerű, férfias vonalvezetésű, extravagáns szabású, népies hatású modellek egyaránt felvonultak a kollekcióban. A ruhák túlnyomó része natúr len színű, melyet színes csipkék, saját anyagából rátett virágok, aszimmetrikus szabások tesznek különlegessé és igazán terra- naturássá. A modellek, legyenek egyszerű szabásúak, vagy csipkével díszítettek lágyan kiemelik a nőiességet.

A manökenek

A környezetbe illő piknikes kollekciót a rendezvényen látogatóként résztvevő amatőr manökenek mutatták be, akik között a pár hónapos babától, a 40 éves asszonyig minden korosztály képviseltette magát. A sok natúr szín között a kislányok kék kockás és kékfestő ruhácskái, mint a len virágok a mezőn, úgy hoztak színt kifutóra. A bemutató végén méltán kapott nagy tapsot az amatőr manöken gárda és a tervezőnő.

Ács Klára


TONY&GUY BUDAPEST FASHIONWEEK Ízelítő a 2014 őszi-téli divat tervezői kollekcióiból . A divat iránt érdeklődő szakmai kör nagy érdeklődéssel kísérte a TONY&GUY Budapest Fashion Week egész napos divatbemutató folyamát, melyen fiatal divattervezők, tervezői csoportok mutatták be 2014 őszi-téli kollekciójukat. A kollekciók mindegyike a mai fiatalok nemzetközi ízlését és kultúráját tükrözte. Magyarország, bár kevesen gondolják, de mindig fontos szerepet játszott a divat életében. A rendszerváltás utáni mélypont után, amikor a divat ipar, beleértve textileseket, ruhásokat, kötősöket, kereskedőket és gyártókat, darababjaira hullott szét, most úgy tűnik, hogy lassan ismét feléled, de már egy egészen más szerkezetben, formában. Egyre több fiatal tervező nyit szalont, üzletet, ahol a nemzetközi marketing- és piaci gyakorlatnak megfelelően intézik ügyeiket. Sajnos a hazai nagyközönség nemigen tudja, hogy számos magyar tervező képes nyugat-európai vagy tengeren túli piacon is megjelenni. Persze ehhez elengedhetetlen a kreativitás, az újszerűség.

Divat

A TGFWB – én bemutatott 2014 őszi-téli kollekciójuk a fekete színre és a geometriára épült. Érdekes volt látni, hogy a háromszög, mint motívum, milyen ötletesen, sokrétűen, sőt szokatlanul, de zseniálisan jelent meg az egyes modelleken. zseniálisan jelent meg az egyes modelleken. A darabok egyszerre voltak extravagánsak és kényelmesek, néha meghökkentőek, de mégis nyugodtan hordhatóak. Ruháikat persze elsősorban fiatalok figyelmébe kell ajánlani, de azért én találtam néhány olyan darabot, amit a divat iránt érzékeny idősebbek is nyugodtan felvehetnek. Kedvencem egy csupa „háromszög” fekete télikabát volt. Ruháik mellőzik a felesleges részleteket, letisztultak, de nem unalmasak. Köszönet a szervezőknek .

Ács Klára

Nos, ebből az új szemléletből, fiatalos frissességből kapott ízelítőt a divat szakma április 12.-én a Dorottya Palotában, egy igazán modern és visszafogottan elegáns környezetben. A Csak a Nőknek Magazin a JE SUIS BELLE márkát megalapító Dévényi Dalmától és Kiss Tibortól kapott meghívót, a divat e jelentős eseményére, ezért én az ő kollekciójukat mutatom be. Mindenekelőtt a tervezői páros filozófiájáról, melyet minden kollekciójukkal követnek: „A divat és az öltözködés nem kiváltság, hanem a mindennapi élet alapvető része, a hordhatóság és kényelem mellett az egyediség kialakításának fontos eszköze.” Intellektuális értéknek tartják a tradicionális technikákat és a népművészet kortárs keretbe emelését.

17


Divat

AMIKOR ÉLETRE KEL A LEN

A len évezredek óta kedvelt természetes alapanyaga az öltözködésnek . A nyár hűvössége , a természet nyugalma árad belőle . Mészáros Judit divat – és stílustervező imádja a természetet, a Balaton közelségét, a levegőt, a panorámát. A tél higgadtsága, a nyári nyüzsgés váltakozása, a vidéki hangulat adja számára az inspirációkat De nemcsak az: „ A tervezéshez a teásbögréből merítrek ötleteket. Furcsán hangzik, pedig ez az igazság. Ha leülhetek szertartásszerűen teázni, akkor elkezdek játszani a formákkal, és elkezdem mozgatni őket…” vallota egy interjújában.

Judit tiszteletben tartja az anyagok, ami meghatározza, mit lehet belőle megvarrni és mit nem. A ruha csak úgy tud jól funkcionálni, viselőjük második bőrévé válni, vallja.

A természet és az anyagok játékát tükrözi márkaneve is, a Terra Natura, amit azért hozott létre, hogy a poliészter „egyen ruhák” mellett megjelenjen, valami örökérvényű, természetes és egyedi. Higgyék el ez a megállítás nem túlzás. Aki megismeri a Terra Natura darabjait percek alatt beleszeret. A modern felfogásban megjelenő romantikus vidéki stílus mellett a szinte puritán, kissé maskulin hatású nadrág, blúzok és gehrokkok (hosszú zakó) is megtalálhatók a tervező kollekciójában. A túlnyomórészt natúr len színek mellett láthatunk, piros, kék, barna modelleket. Különösen kreatív formákkal és díszítésekkel találkozhatunk a ruhákon. Applikációk, fodrok, aszimmetrikus záródások és hosszak, áttört minták, behúzások és redőzések teszik felejthetetlenné az egyes darabokat, melyek egymással is harmonizálnak.

18

Az anyagokat beavatja, így attól sem kell félni, hogy egy L-es kabátka, S méretben jön elő a mosásból. Számos divatbemutató után, ő volt az első, aki „társadalmasította” a kifutót, aki vállalkozó anyukákat, fiatal lányokat és asszonyokat hívott és velük mutatta be aktuális kollekcióját és így emberközelibbé tette a kifutók és a divat világát. Fonyódon, Kaposvárott, Hévízen, Budapesten „társadalmasított” bemutatói várakozáson felüli sikert arattak. Ezt a módszert azóta többen is átvették tőle.


A Terra Natura ruháiban együtt él a fővárosi nyüzsgés és a kisváros nyugalma, a régi idők hagyománya és a modern világ korszerűsége. Aki tehát nem szereti az áruházi és butik átlagot keresse Mészéros Judit ruháit, melyek hamarosan Budapesten is elérhetők lesznek. Addig is a facebookon fel lehet venni vele a kapcsolatot.

“VAKÁCIÓ ELŐTT” MAJÁLIS A BAJOR GIZI SZÍNÉSZMÚZEUMBAN 2014. május 24.-én du. 17 órai kezdettel. Divatbemutató és meglepetés programok. Mindenkit szeretettel várunk! Médiapartnerünk: CSAK A NŐKNEK MAGAZIN Belépés előregisztrációval: 1000.- Ft. helyszínen: 1200.- Ft. A belépés tartalmaz egy presszókávét vagy egy csésze finom teát. Regisztráció: divat.info@t-online.hu

Ács Klára

Magyar Divat Szövetség elnökségi tag

Játsz és nyerj! Milyen alapanyagból készültek a tervező ruhái? a) pamut b) gyapjú c) len A helyes megfejtők között a magyar divatszövetség május 24.-i rendezvényére kettő fő részére érvényes ingyenes belépőt sorsolunk ki.

www.csakanoknek.hu

19


Kertészet

FÖLD NAPI RENDEZVÉNY A GELLÉRTHEGYEN

A Főkert Nonprofit Zrt. szervezésében jó hangulatban valósult meg a

Föld Napi önkéntes program a Gellérthegyen, április 26-án, szombaton. A programsorozat a megújult Kőcsikós játszótér átadásával kezdődött, melyet Tarlós István Főpolgármester Úr adott át a gyerekek számára, beszédében a család és a gyerekek társadalmi fontosságát hangsúlyozta. Szabó József, a Társaság vezérigazgatója szintén köszöntötte a jelenlevőket és ünnepi beszédében kiemelte a környezettudatosságra való nevelés fontosságát, valamint a közösségi munka összetartó erejét. A játszótér megnyitását követően 20

a gyerekek azonnal birtokba vették a színes ceruzákból épített mászókát, a mókuskereket és a hamar közkedveltté vált burkolatba süllyesztett trambulint. Az önkéntes nap folytatásaként a regisztrált résztvevők segítségével 14000 tő egynyári virággal szépítettük meg a gellérthegyi ágyásokat. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő Kautzky Armand színművész és Kovács Ági olimpikon úszónőnk lelkesen vett részt a Gellérthegy megszépítésében. A Fradi focistái ültető lapátra cserélték a focilabdát a környezettudatosság jegyében, illetve a tavalyi évhez hasonlóan a Harleysek idén sem maradtak ki a kertészkedésből.


A Tedd meg Magadért elnevezésű önkéntes családi rendezvényen minden korosztály megtalálhatta a számára megfelelő szórakozási lehetőséget. Az egész napos programsorozaton az aktív kikapcsolódásra vágyók padokat festhettek, a családi játékok pedig tanulásra buzdítottak kicsiket és nagyokat. A zenekedvelők könnyű és komolyzenei előadásokat nézhettek meg a „nagy színpadon”. A legszerencsésebb résztvevők együtt ebédelhettek kedvenc celebükkel, illetve érékes ajándékokat nyertek az óránkénti sorsoláson. A délutáni napsütés egyre több embert vonzott a helyszínre és valódi piknik hangulat alakult ki. Az önkéntesek által megszépített gellérthegyi környezet kialakítása összefogásra késztette a környéken lakókat s reméljük ez által személyes ügyükké vált a környezetük óvása.

Köszönjük mindenkinek , aki a rossz idő ellenére kilátogatott a Föld Napi rendezvényre és közreműködött az önkéntes programokban .

21


Életmód

LÉPJ KI A MÓKUSKERÉKBŐL...!

Asztrológiai jegyem bika, és valóban megtalálhatók bennem e jegy sajátosságai. Szeretem élvezni az életet, fontos az érzelmi kötődés bármivel is foglalkozom. Mindig a biztonságra törekszem. Fontos számomra az is, hogy másoknak segítsek.

Lépj ki a mókuskerékből és kezdj szabadabb életet! Már 12 éves koromban tudtam, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni. 14 éves koromban fodrász tanulóként kezdtem pályafutásom, és azóta is folyamatosan képzem magam. Mindig tudtam, hogy a tanulás, az életre való nyitott szemlélet nélkül nem lehet ebben a rohanó világban lépést tartani.

Üzleti filozófiám alapja a fogyasztói igényekhez alkalmazkodó, az egyénekhez igazodó szolgáltatás nyújtása.

18 éves koromban már én is belekerültem a mókuskerékben, amit ugyan imádtam és nem is vettem észre, hogy nem látom a napot, és mindig csak a munka van. Nem vettem észre, mert szerettem, amit csinálok.

Mindeközben kialakítottam üzleti csapatomat, amit most bővítek és ajánlok Nektek.

De egyszer mégiscsak észrevettem, hogy ez így nem mehet tovább és elhatároztam, hogy változtatok. Ma, 47 évesen már mesterfodrász és üzletember vagyok. Saját szépségszalont üzemeltetek, tanulókat képzek, tréningeket tartok. Férjemmel Budapesttől nem messze, Leányfalun élünk. Jelenleg Szentendrén dolgozom a szalonomban, ahol a testlélek-szellem hármas egységét szem előtt tartva igyekszem női, férfi és gyermek vendégeimet kiszolgálni. 22

Az elmúlt évek tapasztalati lehetővé teszik számomra, hogy egyre több embernek adjam át tudásomat és segítsek a minőségi élet eléréséhez.

A testileg és lelkileg felfrissülni vágyók számára személyre szabottan és holisztikus módon kínálom szolgáltatásaimat.

A csapat Rozi és csapata segít Neked abban, hogy változtass üzleti- és magánéleted mókuskerekén. Célunk, hogy segítsünk mindenkinek, aki készen áll arra, hogy kötetlenül, saját tempójában, saját időbeosztással, saját otthonából, saját számára, saját családja számára biztosítson jól jövedelmező, kapcsolatokban gazdag, élmény dús életmódot.


Életmód Amit kínálunk: 100.000 – 1.000 000 Ft - (350-3500€) havi jövedelem, autó finanszírozási program, globális utazási program, elnöki bónusz és végül, de nem utolsó sorban saját időbeosztás. Én magam 2010 óta működöm együtt ezzel a patinás, nagy presztizsű, évi 2,9 milliárd $/év forgalmú vállalattal, az egyik leggyorsabb ütemben fejlődő – egészség és wellness – iparágban. Ez is biztosítéka és bizonyítéka annak, hogy a szabadidő, az anyagi biztonság, az egészséges életmód és a minőségi kapcsolatok megteremtése lehetséges egy időben.

a munkát, azt a lehetőséget, amit akkor is szívesen végeznének, ha nem fizetnének érte. Ha Te is szeretnéd az életedet ilyen irányban megválasztani , írj, vagy hívj!

Bizonyítékként itt vagyok én is, aki sikeresen tudja együtt működtetni a magánéletét és üzleti sikereit. Segítő csapatunkban együttműködünk orvosokkal, egészségügyi szakemberekkel, komoly üzletemberekkel, akik ebben a dinamikusan fejlődő wellness iparágban átadják szakmai tapasztalataikat és segítenek a szellemi fejlődésben. Csapatunk egyszerű és könnyen elsajátítható módszerekkel segít abban, hogy megváltozzon az életük és felépüljön otthonról irányítható vállalkozásuk. A környezetemben élő embereket is arra bíztatom, hogy találják meg azt

Maczó Rozália

E-mail cím :maczo@rozy.hu Mobil:+36/20-569-1768 www.rozy.hu

Játssz és nyerj! Hol található Maczó Rozália szépségszalonja? a) Nyíregyházán b) Budapesten c) Szentendrén A helyes válaszadók között ajándékcsomagot sorsolunk ki. Játékszabályzat: http://csakanoknek.hu/altalanos-jatekszabalyzat/

23


Májusi magazin  
Májusi magazin  
Advertisement