__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

2017

Január/ Február

Új év, új Én

újévi fogadalmak

Dér Ágnes Értékteremtők

Korizd le a bejglit! Egészségmegőrzés télen

www.csakanoknek.hu

1


2


4-5 Címlap portré: Dér Ágnes - Értékteremtők

Kovács A. Magdolna tulajdonos

6

Szórádi Rózsa: Kis üvegben nyers zöldségek

7

Domin Mónika: A mozgás mágiája

8

Házat - Hazát Alapítvány

9

Csaba Beatrix: Új év, megújúló én

10 Eszterhai Katalin: Az akarat ereje csodát tehet

11 Goji bogyós vegyes saláta

Kedves Olvasó!

Hetek óta lázban égünk. Nagy izgalommal készülünk kollégáimmal, hogy ebben az évben is érdekes tartalommal, színes programokkal kápráztassunk el benneteket. Mottónk: Ízek, értékek, élmények. Valódi tartalmak, igazi nőknek.

A jeges januári napokat fölmelegítették azok az élmények, emlékek, amit együtt éltünk át. Az idei évben új megjelenéssel és izgalmas tartalmakkal várunk benneteket. Női klubunkban minden hónapban találkozhattok velünk, és személyesen is megismerhetitek szakértőinket, valamint mindazokat akikről a magazinban olvashattok.

12 Nemes Gábor: Télen is él a biogazdaság 13 Zsemle Lili és Lóci konyhájából 14 Bors Ágnes: Parázsfészek - magas hőfokon 15 Jancsik Péter: A PI víz az örök élet forrása? 16 Korizd le a bejglit! 17 Athén az Istenek városa 18 Jamieson: C-vitamin - a természet csodája 19 Immunerősítő bomba Dr. Steinbergerrel 20 Jogos kérdés!

Tartsatok velünk! Kovács A. Magdolna & Csak a Nőknek Magazin csapata

Látogasd meg a Csak a Nőknek magazint a Facebookon is! Impresszum: Csak a Nőknek Ingyenes életmód és nyereményújság Nyomdai előkészítés: Image Point Trend Kft. Hírdetésfelvétel: media@csakanoknek.hu Terjesztés: Image Point Trend Kft.

Kiadja: Image Point Trend Kft. 1152 Bp., Szentmihályi út 171. 3.20. Telefon: +36 70/430-5377

A cikkekben és a hirdetésekben elhelyezett szövegekért, képekért, a grafikai munkák jogtisztaságáért sem a szerkesztőség, sem a kiadó felelősséget nem vállal.

Posta cím: 1152 Bp., Szentmihályi út 171. 3.20

Szponzorációs és együttműködési ajánlatait küldje el a szerkesz­tőség címére vagy e-mailben: media@csakanoknek.hu

Játékszabály A helyes megfejtést (neved, címed, telefonszámod Információk: és e-mail címed feltüntetésével) küldd el levélben www.csakanoknek.hu E-mail: media@csakanoknek.hu a Image Point Trend Kft., 1605 Budapest, Pf. 56. címre vagy játssz a www.csakanoknek.hu weblapon.

3


Dér Ágnes televíziózás története, több A mint fél évszázaddal ezelőtt kezdődött Magyarországon. A XXI.

század fiatal korosztálya, talán már elképzelni sem tudja, hogy eleinte fekete-fehérben láttuk csak a világot a képernyőn keresztül. Nem volt sem mobil telefon, sem tablet, sem Ipad, sem laptop. Ma már nagyon távoli ez a kezdeti idő. Azóta felnőtt egy új nemzedék. A média tökéletesen átalakult a technikai fejlődés következtében, a szokásait gyökeresen megváltoztató új generációk „fogyasztói igényeihez” igazodva. A televíziózás azonban nem tűnt el a palettáról, a közszolgálati televízió, az MTVA is lépést tart az új követelményekkel. A kor-igény figyelembevételével, 2016. szeptemberében indult útjára az M5 csatorna, amely az értékteremtést, értékmegőrzést tűzte ki zászlajára.

4

Dér Ágnes csatornaigazgatóval, a célkitűzésekről, tervekről, a célcsoportról és természetesen a közszolgálat kihívásairól is beszélgetünk. Az M5 csatorna a nemzetközi trendeket figyelembe véve, hova illeszkedik be? Nagyon felgyorsult világban élünk. A csatorna indításakor végeztünk egy kutatást, amiben a fiatalok szokásait is v izsg á lt u k . N e mzet közi és hazai megfigyelések szerint is, a mostani generáció, beleértve a kisebb gyerekeket és a fiatal felnőtteket, képesek megosztott figyelemmel, egyszerre több dolgot csinálni. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a megosztott figyelem ellenére, a beérkező információt visszaellenőrizhetően képesek rögzíteni magukban. Az M5 csatorna azt vállalta fel, hogy a felgyorsult információ dömping ritmusától eltérően, egy lassabb tempót kínál. Egy letisztult, igényes, az európai trendeknek is megfelelő látványú és tartalmú csatornát alakítottunk ki. A művészeti élmények befogadása, a műsorokon keresztül közvetített tudás megértése egy lassabb tempót kíván, mint amit a mindennapokban, más fórumokon keresztül tapasztalhatunk.


Értékteremtők A következő generáció bevonására, a fiatalok tudatos médiafogyasztóvá nevelésére, az értékmegőrzés fontosságának fókuszba helyezésére, milyen törekvéseket tehet a csatorna? A műsorstruktúrának köszönhetően, A magyar tudományos élet eredményeit kisgyermek kortól szólítjuk meg a mutatja be. A műsorban közérthető nézőket. Az Ismerd meg című nyelvre lefordítva adják át az műsorunk tudást közvetít, amelyben ismereteket olyan kutatási területekkel játékos, szórakoztató formában, kapcsolatban, aminek jelentőségét gyermekszereplőkkel adunk át hasznos esetenként, csa k a következő ismereteket, a 8-12 éves korosztály generációk fogják a mindennapi számára. Külön műsorunk van, ami életükben érzékelni. Ilyen például az általános iskola felsőseit segíti a kvantummechanikai kutatás. Az a rendszerbe helyezhető ismeretek érettségi előtt álló korosztály számára kialakításában. A műsor felépítésének is van műsorunk, ami kifejezetten az kialakításakor pedagógusokkal érettségire való felkészülést támogatja. konzultáltunk, mire érdemes fókuszálni? Tehát gyakorlatilag 8 éves kortól az A Mindenki akadémiája azt a célt egyetemig, minden fiatal számára tűzte ki, hogy a fiatal felnőtt korosztályt szolgálunk hasznos és élvezetes is megszólítja. információval.

Csatornát vezetni nem kis kihívás. A család hogy fogadta ezt a változást? Alaposan át kellett gondolnom. Az ember életében nem sok alkalommal kínálkozik egy ilyen volumenű szakmai lehetőség. Ezért igent mondtam. A 24 éves nagylányom és a 9 éves kislányom is jól veszi az akadályt. Ők mindketten „belenőttek” a televíziózásba, sok évtizede dolgozom műsorkészítőként. Igyekszem a lehető legjobban összeilleszteni az anyai teendőket a feladatokkal. Az is nagyon sokat segít, hogy az M5 stábja, a csapat, akivel a műsorokat készítjük, nagyon jó munkatársak. Szerencsés együttállással alakult így az életünk.

Csaba Beatrix

A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu oldalon.

5


Kis üvegben nyers zöldségek nagy kihívás: hogyan is együnk A meg az év minden napján legalább fél kg, többféle, nyers állapotú

zöldséget? Olyanokat is, amelyekkel legfeljebb a húslevesben találkozunk főtt állapotban. Senki sem vitathatja, hogy az egészséges táplálkozás elengedhetetlen feltétele a rendszeres zöldségfogyasztás. A zöldségek ellátják szervezetünket alapvető és A Flavon Green a megoldás! speciális tápanyagokkal, élelmi rostokkal, vitaminokkal. Nagyszerű hatásuk a A Flavon Green egy zseniális ötlet lugosítás és méregtelenítés, a tápcsaeredménye: különféle zöldségeket torna tisztítása. kiváló kombinációban, nyers sűrítményben, élvezhető ízvilággal kínálja. Rendkívüli segítséget nyújt a vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban gazdag étrend kialakításához . Sajnos nagyon sokan vagyunk, akik a minimálisan javasolt zöldségmen�nyiséget sem visszük be naponta a szervezetünkbe. Mindenkinek kitűnő választás ez a zöldség koncentrátum, melynek folyamatos fogyasztásával, fedezni tudjuk az ajánlott napi zöldségbevitelt. Ráadásul olyan összete- Már Popey is Flavon Green-t vőkkel, amelyek garantáltan minőségi eszik! alapanyagokból származnak.

Hogy miért spenót?

Tartalmaz A-, B2-, B6-, C-, E-, K-vitamint, mangánt, folsavat, kalciumot, káliumot, rezet, foszfort. Kiváló élelmi rost és Omega3 zsírsav-forrás. Bélflóra erősítő, vérképző. A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu oldalon, ahol a kvíz kérdésre válaszolva értékes nyereményeket nyerhet.

6

Szórádiné Páll Rózsa Életminőség Szakértő +36 30 341 8660 rozsa.szoradi@gmail.com


A mozgás mágiája

Különböző létsíkokon vagyunk itt Sokat lehet erről olvasni, tanulni. Ám minden elméleti tudás, csak a tapasztalat által képes kifejteni hatását, a gyakorlati megélésben éri el valódi célját. Mozgás által fejeződik ki az életünk, mozgás által tapasztaljuk meg ittlétünk komplexitását. Mozgásunk szabadságában, életünk áramlása fedezhető fel. Mindaz, amit megengedünk és az, amit nem engedünk meg magunknak, a saját magunkról kialakult hiedelem szerint. A dinamikus meditációnak köszönhetően felfedezheted a korlátokat, a még nem tudatosított hiányokat a mozgás által. Rájöhetsz az ott rejlő információkra, így ki is javíthatod, meg is változtathatod azokat. A dinamikus meditáció segítségével, mozgással megengeded az élet erő áramlását. Így teremtvén meg életedben a pozitív változást, az új struktúrákat, új lehetőségeket. Legyen az egy gyerekkori rossz emlék, félelem, felgyülemlett harag, vagy mások tapasztalata. Ezáltal visszafoglalod a szabadságodat ezeken az életterületeken, felismerve az életfeladatodat, belenővén igazi életteredbe, nagyságodba.

Mik a terveid önmagaddal? Mennyire vagy bátor? Mersz-e álmodni? Alkalmazd a dinamikus meditációt, a mozgás mágiáját! Érd el a célt, amire szívből vágysz! Ebben segítünk egy dinamikus hétvégén Weszely Kati vezetésével. 2017.01.28-29. Életfény Központ +36 30/378-1719 wkati@enternet.hu

A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu oldalon, ahol a kvíz kérdésre válaszolva értékes nyereményeket nyerhet.

Domin Mónika Életvezetési tanácsadó eletfenykozpont@gmail.com +36 70 215 0223

7


Összefogással a családokért! Fantasztikus évet zárt a Házat-Hazát Alapítvány Nem kérdés, hogy emberi együtthatással lehet elérni a legnagyobb eredményeket. Igaz ez a társadalmi összefogásra is. Lőrincz Kálmán, a Házat-Hazát Alapítvány elnöke országszerte mozgatja meg az embereket. Önkormányzatok, cégek, civil szervezetek, magánszemélyek karolják fel különleges kezdeményezéseit. Az elmúlt évtizedekben több, mint 40 otthont teremtett az Alapítvány, az összefogás eredményeképpen.

Milyen tervek alapján épülnek az 2016. sikereket hozott a forrásteremtésben az Alapítvány otthonok?

Az épületek tervezésénél természetesen a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzuk. Korszerű, A+ energia minősítésű, elérhető áru otthonok építését tűztük ki célul. Emellett olyan már meglévő épületek felújításában, átépítésében is gondolkodunk, a több gyermeket vállaló családok számára. Ezzel természetesen az a településfejlesztő cél is megvalósulhat, hogy fiatal, jól képzett szakember gárda költözhet a fogadásra kész településekre. Ezzel munkahelyteremtésben is részt veszünk. Az Önkormányzatok bevonásával, a település lakosainak összefogásával, önkéntes munkával, támogatások megszerzésével, közös erővel készül el a tervtől a beköltözésig az új otthon. Ezzel nem csupán a fiatal családoknak segítünk.

8

számára. Milyen lépésekre volt ehhez szükség? 2016. szeptemberében indítottuk el a Nemzetközi Jótékonysági Szeretet Napokat. 5 világrész magyarságát és más nemzetiségű tagjait szólítottuk meg, hogy adományaik segítségével, egyre több gyermekváró otthont építhessünk Magyarországon, és a felkérésnek eleget téve, a badalói új óvoda is megépülhessen. Első adományozónk, Schmitt Pál volt köztársasági elnök volt. Egyre többen értik meg, hogy mit jelent a fiatalok megsegítése, akik önerőből nem tudnának gyermekváró otthonhoz jutni, tevékenységünkkel támogatva, felerősítve az állam CSOK - konstrukcióval segítő szándékát is! Lőrincz Kálmán igazgató +36 30 945-4662 klorincz11@gmail.com


Új év, megújuló Én Fogadalomgyár Sokan, sokféleképpen fogadkoznak, hogy mennyi mindent csinálnak másképpen az új esztendőben. Azonban az első lendület nem tart túl sokáig. Mi kell a sikeres változáshoz? • • • •

Valódi elszántság a változtatásra! Az elérni kívánt cél pontos meghatározása. Változtatási terv elkészítése. Ismerni és tervezni kell a változtatáshoz szükséges lépéseket, elemeket. • Reális felmérés a változtatás végrehajtásához szükséges összetevőkről. • Távol tartani a szkeptikusokat, • Kitartás! • Céltudatosság és eredményorien- • ellendrukkereket! • Hajtóerőként tudatosítani a táltság együtthatása. • részeredményeket. • Nem félni a visszaeséstől! • Túllépni az esetleges kudarcokon, és tovább folytatni a változás • útját. • Értékelni a sikert!

Mikor mondhatjuk, hogy a változás eredményes volt?

• Amikor magának a megváltozott Énünknek örülünk! • A környezetünk konstatálja, hogy megújultunk. • Amikor a változást követően jobban érezzük magunkat, mint annak előtte.

Csaba Beatrix életstratégia-tervező A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu +36 30 337 8450 oldalon, ahol a kvíz kérdésre válaszolva értékes nyereményeket nyerhet. csaba.beatrix@merites.hu

9


Az akarat ereje csodát tehet

„Meggyógyulsz, ha Te is akarod!” z emberi tudat, csodákra képes! Számos esetet jegyeztek fel a Világban, A amelyben az orvosok széttárták a karjukat, hogy ők nem tudnak többet tenni. Az érintett mégis csodát sejtető módon rendbe jött. Az esetek jelentős

részében számolnak be arról is a meggyógyultak, hogy egyszerűen nem törődtek bele a megváltoztathatatlannak ítélt állapotba. Keresték, akarták a saját gyógyulásukat. Az emberi akarat, az elszántság, a türelem és a kitartás pedig, csodákat hozott. Az egészség visszanyerésének csodáját. Eszterhai Katalinnal hasonló dolog történt. A Kanadában élő producer, egyik napról a másikra elveszítette a látását. Katalin azonban nem adta fel. Minden meglévő tudását latba vetve, elkezdte keresni az összes lehetséges segítséget. Nem véletlen, hogy a végső megoldást, a természet erejében lelte meg. Kitartó munkálkodásának köszönhetően, ma már újra lát. Tapasztalataiból egy különleges könyv született,amely a magyar olvasók könyvespolcára került. Mi adott erőt ahhoz, hogy képes legyél megváltoztatni ezt a helyzetet? Akaraterő. Ez kellett hozzá leginkább! Másként látni a megváltoztathatatlannak tűnő helyzetemet. Akkor még nem tudtam, hogy milyen út vezet el a megoldáshoz. A másik erőforrásom, a férjem és a gyerekeim szeretete volt. Ők voltak azok, akik egy percig sem éreztették velem, hogy terhet jelent az ápolásom. Nagyon-nagyon sokat köszönhetek nekik. Hittel, támogatással és bíztatással jöttek velem a gyógyulásom útján.

10

A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu oldalon.

Csaba Beatrix


Goji bogyós vegyes saláta

Íme egy izgalmas recept Eszterhai Katalin könyvéből:

Hozzávalók ½ pohár goji bogyó 2 db paradicsom (apró kockákra vágva) 1 gerezd fokhagyma (finomra törve) 1 póréhagyma (apró kockákra vágva) 1 pici erős paprika (hajszálvékonyra szeletelve) 1 zöld citrom leve szükség szerint só, bors 1 nagy adag szeretet

Elkészítés 1. A hozzávalókat alaposan mossuk meg és vágjuk össze, majd tegyük egy szép kis üvegtálba. Finoman keverjük meg. Vigyázzunk, hogy a paradicsom ne törjön össze, mert akkor a saláta túl vizes lesz és elveszíti szépségét. 2. A szárított goji bogyót mossuk át, és rövid ideig áztassuk kevés meleg vízben. Amikor már majdnem megpuhult, keverjük össze a többi hozzávalóval, majd az egészet öntözzük meg a zöld citrom levével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 3. Mielőtt a hűtőszekrénybe tennénk, nézzük meg jól ezt a szép, színes, illatos keveréket, és mosolyogjunk a tálra, így az feltöltődik jókedvű energiával, ami majd a salátában lévő tápanyagokkal együtt elvarázsolja mindazokat, akik asztalhoz ülnek. 4. Kínálhatunk hozzá fasírozottat, sült húst, sajtokat, pirítóst, de süthetünk néhány sós palacsintát is, és mint tölteléket, használhatjuk ezt az édes, kesernyés salátát, amely felébreszti a szeretetet.

A könyv számos egészségvédő receptet tartalmaz!

11


Télen is él a biogazdaság Apa és fia mindketten elhivatott egészségvédők. A biogazdaságban vegyszermentes zöldségek termelésével járulnak hozzá az egészségtudatos életmódhoz. A Csak a Nőknek magazin vásárlói közössége nekik köszönheti, hogy minden héten egészséges biozöldség kerülhet a budapesti háziasszonyok konyhájába.

Nemes Gábor biogazda +36 70 701 7447 nemesgabor690@gmail.com

A sütőtök értékes élelmiszer, kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav tartalmának köszönhetően egészségmegőrző, gyógyító hatással bír. A gumós kömény anethol tartalma miatt fiziológiás hatása jelentős étvágygerjesztő, élénkítő, bélgörcsés hurutoldó, vizelet- és szélhajtó, tejszaporító. Az édeskömény magja épp ezért egy babateából sem maradhat ki. A mángold helyettesítheti a spenótot. Szerves savtartalma miatt élénkítő hatású. Gazdag A-vitaminban. C-vitamin tartalma a paradicsoménál is magasabb. Nagy pektintartalma miatt könnyen emészthető. A fodros kel remek forrása az olyan fontos tápanyagoknak, mint az A-, C-, E-, K- és B6-vitamin, növényi fehérjék és az élelmi rostok. Olyan ásványi anyagokkal lát el minket, mint a mangán, a vas, kalcium, réz és kálium. A rebarbara bőségesen tartalmaz ‚,- B1- és C-vitamint és niacint. Ásványi anyagai közül kiemelkedően sok, kálium, kalcium, foszfor, magnézium, vas és szelén van benne.

12

A Csak a Nőknek magazin szerkesztőségében hétről hétre megrendelhetőek az egészséges biozöldségek! +36 70 430 5377


Recept Lili és Lóci konyhájából

Hozzávalók

300 g fehér kenyérliszt 1 teáskanál só 3g friss élesztő 200 ml langyos víz

Elkészítés 1. Egy kisebb tálban keverjük össze a lisztet és a sót. Majd egy másik, nagyobb tálban mérjük ki az élesztőt és adjuk hozzá a vizet és kevergessük addig, amíg az élesztő feloldódik. 2. A száraz keveréket szórjuk a nedves keverékbe. Egy fakanállal vegyítsük össze a hozzávalókat, majd kézzel gyúrjunk belőle tésztát. 3. Egy műanyag tésztakaparóval (vagy hablapáttal) kaparjuk tisztára az edény peremét, és mindent alaposan gyúrjuk bele a tésztába. 4. A száraz keverékhez használt edénnyel fedjük le a keverőtálat és hagyjuk állni 10 percig. 5. A 10 perc elteltével a tészta késszen áll a dagasztásra. Anélkül, hogy kivennénk az edényből, a tészta egyik szélét húzzuk felfelé, majd nyomjuk bele a közepébe. Kissé fordítsuk el az edényt, és ismételjük meg a folyamatot egy másik darabbal a tésztából. Ismételjük meg további 8 alkalommal. Ha ezzel megvagyunk, újra fedjük le a tálat, és hagyjuk pihenni 10 percig.

6. Ismételjük meg a 4. és az 5. lépést még négyszer, majd kelesszük a tésztát 1 órán át. 7. Lisztezzünk be egy tiszta munkafelületet és helyezzük rá a tésztát, majd egy fém tésztadarabolóval vagy éles, fogazott pengéjű késsel vágjuk négy egyenlő részre a tésztát. 8. A tésztadarabokat görgessük a tenyerünkben addig, amíg kerek, sima golyókat nem kapunk. Enyhén nyomjuk a munkalaphoz, majd ellapított oldalukkal felfelé helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. 9. Fedjük le a zsemléket egy nagy üvegtállal, és kelesszük közel a duplájára 15-20 perc alatt. Közben melegítsük elő a sütőt 240 oC-ra, ha van, használjuk a légkeveréses funkciót. Helyezzük egy tepsit a sütő aljára. Készítsünk elő egy pohár vizet. 10. Helyezzük a zsemléket az előmelegített sütőbe, a vizet öntsük a felforrósított tepsibe, hogy gőz keletkezzen, a hőfokot pedig csökkentsük 200 oC-ra. 11. Süssük a zsemléket 15 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek.

& 13


Parázsfészek – magas hőfokon szaunában számos egészségügyi A hatás érvényesül: fenntartja az erek rugalmasságát, javítja

A szauna szakrális hely. A testi-lelki megtisztulás, az én-idő töltésének lehetőségével. Olyan környezetben, ahol az őselemek is jelen vannak: fa; tűz; víz; levegő; föld (kő).

az általános erőnlétet. Erősíti az immu n rendsze r t, sza bályozza a vérnyomást, regenerálja az izmokat. Fiatalítja a bőrt, méregtelenít. A kályhára locsolt illóolajos víz gőz formájában emeli a hőérzetet.

Amit csak szaunamester közreműködésével élhetünk meg, az a „szauna-orgazmus”ként emlegetett eufória élmény, amit a forró levegő lecsapásának pillanatában borzongásként élünk meg, és endorfint termel. Légy nyitott és befogadó. Merj olyan élményeket is megtapasztalni, amelyek kimozdítanak a komfortzónádból. Talán könnyebb kezdetet jelent, hogy a Parázsfészek csak nőknek, védett környezetben kínálja az egészséges szaunázás élményét két helyszínen is, Magyarhertelenden és Szentendrén.

A hölgyeknek szánt Parázsfészek arra hivatott, hogy megtanulják, mennyire fontos a saját magukra szánt én-idő. Ahol rekreálódnak, regenerálódnak, feltöltődnek az energia- akkumulátoraik. Tapasztalatot A teljes cikket megtalálja a cserélhetnek a többi hölggyel, akiket www.csakanoknek.hu oldalon. hasonló témák foglalkoztatnak. Jó kis energiatöltő és egyben pihentető elfoglaltság „csajos környezetben”. Monoszlainé Bors Ágnes Ne feledjük, az egészségünk javára +36 30 976 6113 info@gubancok.hu vállik. 14

Skype: monoszlaine.bors.agnes .fb.com/Gubancok


A PI víz az örök élet forrása?

Te milyen vizet iszol?

A PI víz az élet vize lehet?

Sokszor halljuk, hogy a vezetékes csa pvíz biztonsá g osa n iható Magyarországon. Azt azonban érdemes tudni, hogy a csapvíz, bár iható minőségű, tartalmában nem feltétlenül tartozik a szervezet számára legelőnyösebb formációnak. Elegendő csak belelapozni Emoto Masaru: A víz üzenete című magyar nyelven is megjelent könyvébe, ahol meglepő fotók bizonyítják azt a tényt, hogy egyáltalán nem mindegy, honnan származik a víz, amit elfogyasztunk?

válasz határozottan igen! A PI víz A olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amely a legmesszebbmenőkig támogatja a szervezet egészséges é p ü l é s é t. A s e j t e k b e n l é v ő extracelluláris folyadék megújításához, a PI víz olyan forrást jelent, amely az egészséges sejtműködést támogatja.

„Ha egészségesek akarunk maradni, meg kell értenünk, hogy nem mindegy mit iszunk, milyen vizet iszunk, ugyanis sejtjeinket és testünk óceánját csak is a tiszta élő víz, képes egészségben és energikusan életben tartani.” (forrás: www.piviztisztito.hu)

Az emberi szervezet a bolygóhoz hasonlóan, körülbelül 70 %-ban A teljes cikket megtalálja a vízből áll. Ez igen jelentős mérték. www.csakanoknek.hu oldalon. Ezért cseppet sem csodálkozhatunk a Jancsik Péter kijelentésen, hogy a víz az élet forrása.

PI víz szakértő, víztisztítás +36 20 447 1677 jancsik.peter@piviztisztito.hu

15


Korizd le a bejglit

Az immunrendszert erősíteni nem csak vitamin készítményekkel érdemes! Télen is fontos, hogy sokat legyünk szabad levegőn. A hideg ne riasszon el senkit. Nem csak a bejgli ledolgozása a cél. Kutatások szerint a testmozgás életet menthet! A téli sportok épp úgy edzetté tesznek, nem beszélve az élményről amit egy havas hegyoldalon lesiklás, vagy egy közös korcsolyázás adhat. Fantasztikus élmény bekorcsolyázni az érintetlen szűz jeget egy befagyott tó tetején! Idén az időjárás kifejezetten kedvez a téli sportoknak. Első sorban a korcsolyázók örülhetnek mert azt a Balatonon, Velencei tavon is megtehetik. A sielőknek egyenlőre külföldi havas lejtőket kell keresni. De a bejgli itthon is lekorcsolyázható. Aki nem tud sem sielni sem korcsolyázni az választhatja a fakutyázást.

16

H a a te r mészetes ta va k je g e felolvad akkor sem kell lemondani a korcsolyázásról, hiszen a legtöbb nagyvárosban található szabad vagy fedett műkorcsolya pálya.

A téli sportokat kihagyóknak is érdemes kimozdulni. Egy kiadós séta a havas erdőben, egy pohár forraltbor a menedékházban felejthetetlen élmény. Aki semmiképpen nem szereti a hideget az egy kellemes wellnes szállodában hódolhat a szaunázás élményének vagy olvashatja a Csak a Nőknek Magazint a kandalló pattogó tüze előtt ülve.

Csaba Beatrix


Athén az Istenek városa

A hideg tél után a meleg nyárba vágyakozunk. Athén mindenképpen é rd e m es a r ra , h o g y m i n d e n k i ellátogasson legalább egyszer életében, ebbe a csodálatos városba.

A „vesztes” ajándéka is isteni ajándék lett. Hiszen Görögország elképzelhetetlen a csodálatos kék tenger nélkül. Mert inni ugyan nem lehet a sós vizet, sőt öntözésre sem alkalmas, de lássuk be, a tengerben való megmártózás, az úszás a Hogy lett Athén az Istenek városa? könnyűvé tevő sós vízben, a világ egyik legfantasztikusabb ajándéka. Az istenek a vetélkedőt hírdettek Poszeidón és Athéné indultak a védőszenti posztért. Az istenek Athéné ajándékát többre értékelték, hiszen a sós víz ivásra, öntözésre alkalmatlan, míg az olajfa több évtizeden keresztül nyújt megélhetést a görög családok jó részének a mai napig ételt, olajat és faanyagot biztosítva. Az olajfa sokáig a jólét, gazdagság és a Ezért is olyan kedvelt utazási boldogság szimbóluma volt. Így lett a célpont Görögország, ahol a görög főváros neve Athén. kultúra bölcsőjének csodái, épp úgy gyönyörködtetik az utazót, mint a tenger, és a sós víznek köszönhető levegő tüdőt gyógyító ereje. Gondoljunk csak Sissi csodálatos gyógyulására. Lengyel Ildikó Utazási Szakértő +36 20 930 8507 ffvenice58@gmail.com

17


C-vitamin - a természet csodája A C-vitamin egyértelműen a legismertebb és legelterjedtebb v ita m i n n a k n evezh e tő – az e g észsé g ü n k tá mog atá sá ra fordított vitamin igény 80 %-a tulajdonítható neki. Egyedülálló immunrendszer erősítő eszköz, nemcsak az influenza és nátha ellen, de más betegségek ellen is. Az erős immunrendszer, C-vitaminnal megerősítve, fő szövetségesünk a vírusok elleni megelőzésben, és gyorsan segít megállítani a vírusok gyors elszaporodását. Mivel a C-vitamin aktiválja a fehérvérsejtek, amelyek fontos szerepet játszanak a betegségek elleni küzdelemben, ezért a szervezetünknek szüksége van a C-vitamin gazdag tartalékára. Szükséges a C-vitamin folyamatos bevitel a szervezetbe, mivel szervezetünk egyedül nem képes előállítani. A C-vitamin egyetlen forrása az étrend és a táplálék-kiegészítők. Elsőként a Nobel-díjas Dr. SzentGyörgyi Albertnek sikerült a C-vitamint (aszkorbinsavat) laboratóriumban izolálni, aki 93 éves korában hunyt el. A C-vitamint laboratóriumban szintetizálta Linus Pauling, két Nobeldíj viselője – a kémiaért és a békéért - amely szintén 93 éves korában hunyt el. E két tudós hosszú élettartama véletlen? Ez a klasszikus vitamin sok életfunkcióra hatással van - nem csak erősíti az immunrendszert, hanem hozzájárul az optimális kollagén előállításához, amely hatással van a szövetekre, beleértve az izmokat, csontokat, inakat, kötőszöveteket, fogakat és a bőrt. Részt vesz a koleszterin lebontásában, védi a szívet és az ereket, elősegíti a memória, észlelés és a koncentráció fenntartását, segít a rákos megbetegedésekben - számos tanulmány megerősíti, hogy lassítja a daganatok növekedését. A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu oldalon, ahol a kvíz kérdésre válaszolva értékes nyereményeket nyerhet.

18

Dr. Rácz Pál ceg@interpharm.hu jamieson.hu/hu


Immunerősítő bomba Dr. Steinbergerrel A h id e g , té li hóna pok ba n fokozottan szükséges támogatni immunrendszerünket, elsősorban a tápanyaghiány pótlása és a gyakrabban előforduló vírusos betegségek elleni védettség érdekében. Immunitásunk bizonyos mértékben velünk születik, azonban később jelentős védelemre tehetünk szert az életmódunk, táplálkozásunk segítségével, természetes és mesterséges úton. Immunrendszerünket elsősorban te rm észetes úton é rd e m es erősítenünk, amelyre valóságos bombaként hat a C-vitamin és cink egyidejű fogyasztása.

Dr. Steinberger Vitesse „az immunrendszer támogatására” tartalmazza ezeket A a fontos tápanyagokat egy harmonikusan komponált, almából, mangóból és a természetnél fogva C-vitaminban gazdag acerolából készült gyümölcslé

formájában. Szervezetünk a cinket a kiegészítők közül cink-glükonát formájában tolerálja legjobban.

Extra immunerősítő tipp: A gyömbér az egyik legősibb gyógynövényünk, amelyet fűszerként világszerte régóta használnak. Tudományos kutatások szerint a gyömbér több, mint 100 különböző jótékony tulajdonsággal rendelkezik.A gyömbérben vírus- és baktériumellenes hatóanyagok is találhatóak, izzasztó hatásáról is ismert, csökkenti a lázat és csillapítja a köhögést. Gazdag forrása az A-,C-,E- és B-komplex vitaminoknak, ezen kívül sok magnéziumot, foszfort, káliumot, szilíciumot, nátriumot, vasat, cinket, kalciumot és béta-karotint tartalmaz.

A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu oldalon. Szerkeztőségünkben kedvezményes áron vehető, rendelhető! +36 70 430 5377

19


Jogos kérdés!

EU-ban dolgozó adósok figyelem!

Nem fizet az adósa? Zároltassa a számláját! 2017. január 17-én hatályba lépett Az Európai Parlament és a Tanács 655/2014/EU rendelete (2014. május 15.) a polgári és kereskedelmi ügyekben a tagállamközi követelésbehajtás megkönnyítése érdekében az ideiglenes számlazárolást elrendelő európai végzés eljárásának létrehozásáról. A Rendelet tárgya olyan uniós eljárás létrehozása, amely lehetővé teszi a hitelező számára, hogy ideiglenes számlazárolást elrendelő európai végzéshez (a továbbiakban: számlazárolási végzés vagy végzés) jusson, amely megakadályozza, hogy az adós által vagy az adós nevében valamely tagállamban vezetett bankszámlán tartott pénzeszközöknek a végzésben megállapított összeghatárig történő átutalása vagy felvétele veszélyeztesse a hitelező követelésének későbbi érvényesítését. A Rendelet célja tehát egy olyan biztosítási intézkedés lehetőségének megteremtése, amely megakadályozza az adós által valamely tagállamban vezetett bankszámlán tartott pénzeszközöknek az átutalását vagy felvételét, amennyiben fennáll annak a kockázata, hogy ezen intézkedés nélkül a hitelező adóssal szembeni követelésének későbbi érvényesítése meghiúsul, vagy számottevően nehezebbé válik. Az adós bankszámláján tartott pénzeszközök zárolásának egyben azt is biztosítania kell, hogy ne csak maga az adós, hanem az általa e bankszámlán keresztül – például állandó fizetési megbízás, csoportos beszedési megbízás vagy hitelkártya-használat révén – történő kifizetésekre felhatalmazott személyek se használhassák fel ezeket a pénzeszközöket.

A teljes cikket megtalálja a www.csakanoknek.hu oldalon.

20

Bereczk Krisztina Jogvédő dontsdabankod2015@gmail.com +36 20 387 7287


Szeretettel Önt és és partnerét Szeretettelmeghívjuk meghívjuk Önt partnerét az „Ügyvédek a kifutón” szalonbemutatóra.

az „Ügyvédek a kifutón” szalonbemutatóra.

Időpont: 2017. február 26. vasárnap 18:00 óra Helyszín: Budapesti Időpont: Ügyvédi 2017. Kamara Díszterme (105518:00 Budapest, Szalay utca 7.) február 26. vasárnap óra Helyszín: Budapesti Ügyvédi Kamara Díszterme (1055 Budapest, Szalay utca 7.) A rendezvény fővédnökei: Dr. Bánáti Jánosné dr. Makray Ilona és dr. Kulcsár Lívia ügyvédnők. A rendezvény fővédnökei: A divatbemutatón Bélavári Boglárka, Dr. Bánáti Jánosné dr. Makray Ilona Zita, és dr. Bódis Kulcsár Lívia ügyvédnők.

Hargitay-Nagy Zsuzsa – Bárczi Erika, Pásztor Anni, Rabócsi Renáta,

Zsuzsa ruhakölteményei és aBoglárka, KELE’MAN minőségi öltönyei ATakács divatbemutatón Bélavári Zita, Bódis Hargitay-Nagy Zsuzsa –kerülnek Bárczi Erika, Pásztor Anni, bemutatásra Rabócsi Renáta, Takács Zsuzsa ruhakölteményei ügyvédek és gyerekmodellek által.és a KELE’MAN minőségi öltönyei kerülnek bemutatásra ügyvédek és gyerekmodellek által. Az estet fellépésükkel színesítik a József Attila Színház musical színészei.

Az estet fellépésükkel színesítik a József Attila Színház musical színészei. Folytatva a hagyományt és egyben utolsó alkalommal elbúcsúzva a rendezvénytől az „Ügyvédek a kifutón” divatshow célja a jótékonykodás mellett a hazai divatkultúra értékeit megőrizni, bemutatni az ügyvédeket egy más megvilágításban. Az est folyamán értékes tombolanyereményekkel, koktélfalatos cateringgel, minőségi bor-, és whiskykóstolóval várjuk vendégeinket.

21


22

Profile for csakanoknek.hu

Csak a Nőknek Magazin 2017 január - Február  

Csak a Nőknek Magazin 2017 január - Február  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded