Csak a Nőknek Magazin 2017 december

Page 1

1


2


4 Anni Pastor: stílus újratervezve 6 Szilvásy Judit: K arácsonyi ajándék tippek 8 A z egészség konyhája 9 C soki Mousse

Kovács A. Magdolna tulajdonos

10 20 éve az egészség szolgálatában 12 Zádori-Fekete Beatrix: A stressz megúszható 13 Kovácsné Mayer Judit: Hormon csapda 14 Szórádi Rózsa: Ünnepváró

Kedves Olvasó! Az adventi időszak felkészülés az év lezárására. Az ünnepek ragyogó fényei bearanyozzák a sötét téli napokat. Az év eredményei és a jövő évre való felkészülés idején is érdemes az egészségre, a testi-lelki feltöltődésre fókuszálnunk. Ebben segít ez a lapszám is.

15 Dr. Csicsor János: Egészséges csoki 17 Gallay-Nagy Krisztina: Ünnepi divatkalauz 18 Hajdan Vali: K arácsonyi ajándék 19 Dülk Rita: A bőr ünnepe 20 Busch-Turcsányi Éva: Ünnepi ételek, italok 22 Németh Zsuzsanna: Megújulás 50 felett

A Csak a Nőknek Klub decemberben év 23 E. Dombai Krisztina: Meghitt ünnep végi, ünnepi találkozásra várja tagjait. Csodás divatbemutató, életreceptek 24 Felejthetetlen karácsony szinesítik meg 2017 utolsó estjét.

25 Csaba Beatrix: Szeresd magad!

Kovács A. Magdolna & Csak a Nőknek Magazin csapata

26 Szőnyeg varázs

Keresd a Csak a Nőknek Magazin oldalát a facebookon is! Impresszum: Csak a Nőknek Életmód magazin Nyomdai előkészítés: Image Point Trend Kft. Hirdetésfelvétel: media@csakanoknek.hu Terjesztés: Image Point Trend Kft. Játékszabály A helyes megfejtést (neved, címed, telefonszámod és e-mail címed feltüntetésével) küldd el levélben a Image Point Trend Kft., 1605 Budapest, Pf. 56. címre vagy játssz a www.csakanoknek.hu weblapon.

Kiadja: Image Point Trend Kft. 1152 Bp., Szentmihályi út 171. 3.20. Telefon: +36 70/430-5377 Címlapfotó: Oleg Borisuk Posta cím: 1152 Bp., Szentmihályi út 171. 3.20 Információk: www.csakanoknek.hu E-mail: media@csakanoknek.hu

A cikkekben és a hirdetésekben elhelyezett szövegekért, képekért, a grafikai munkák jogtisztaságáért sem a szerkesztőség, sem a kiadó felelősséget nem vállal.

Szponzorációs és együttműködési ajánlatait küldje el a szerkesz­tőség címére vagy e-mailben: media@csakanoknek.hu

3


Stílus újratervezve

A divat a szépség művészete. Kreatív tervezők versenyeznek szezonról-szezonra a vásárlók kegyeiért. A kifutókon épp úgy szembejönnek velünk varázslatos szépségű ruhaköltemények, mint olyan extrém darabok, amiket az átlagemberek még a legnagyobb titokban sem vennének fel. Mégis érdemes odafigyelni a dizájnerekre, mert mindig elleshetünk néhány ötletet, amit a mindennapokban a magunkévá tehetünk.

4

Hogy jött létre a Pastor Anni dizájn? Az elmúlt két évtized folyamán alakult ki. Minden kollekcióba belekerült a bőr, sőt a szőrme is. Kombináltam a különböző anyagokat, szabadon játszottam a stílussal. Ezáltal egyedi ruhakollekciókat tudtam létrehozni. Így jött létre a Pastor Anni dizájn. Körülbelül két évvel ezelőtt kezdtem hozzányúlni a népművészethez, a népi motívumokhoz. Sok helyen van a felmenőktől maradt szép csipke, riselt terítő, keresztszemes ágytakaró, matyómintás terítő. Ezeket nem szeretik kidobni a hölgyek. Elkezdtem beledolgozni a ruhákba ezeket az anyagokat. Bátran játszottam, kísérleteztem.

Ami ebből született az az, hogy nem egy évre született meg egy kollekció. Valóban stílus lett belőle, időben is túllépve a divat szezonális időkorlátait. Évről évre, fokozatosan bővül a paletta, mikor jönnek új ötletek.

Gondolat újratervezve. Talán ez jellemzi leginkább a Pastor Anni ruhákat. A folklór stílus időről időre megjelenik a divat hullámzó tengerén. Azonban Anni ruhái koránt sem csupán egy divathullámot tükröznek. Örülök, ha ez derül ki a kollekcióimból. Valóban, nem csupán a folklór vonalvezetését vettem át. Nem csak arról van szó, hogy a népi motívumokat, anyagokat, mintákat aplikálom bele az általam tervezett ruhákba.


Anni Pastor Össze kell hangolódnunk ahhoz, hogy a megálmodott ruha valóban tökéletes legyen. Van, amikor ez könnyebb folyamat, nyitottabb, befogadóbb a megrendelő. Persze olyan is van, amikor nehezebb a dolgom. Minden esetre a több évtizedes szakmai tapasztalat, az emberismeret és a szakmám szeretete nagy segítség a számomra a tervezésben. Akkor vagyok elégedett, ha a Pastor Anni ruha tulajdonos úgy nyitja ki a gardróbját, hogy mindig az általam készített ruhát akarja felvenni. Nagyon szabadon bánok az anyaggal. Olyan, talán szokatlan megoldásokkal, amitől „Pastor Annis” lesz és egyedi módon fogalmazza újra a stílust. Amikor egy-egy régi csipketerítőt, anyagot fogok, ehhez tervezem hozzá a ruhát. Tehát mondhatjuk, hogy a „gombhoz a kabátot” hozom létre. Ez egy kissé talán különösnek tűnik, de az elkészült ruhák visszaigazolják az elgondolásomat. Így olyan egyedi darabok jönnek létre, amiben a hagyomány, a régről megmaradt anyag összekovácsolásával, egy fantasztikus új dolog születik. Az anyag újjáéled, tovább él a kreativitás által.

Ha valaki felkeresi Annit egy konkrét megrendeléssel, mennyire születik közös munka? Elsősorban a ruha viselőjének kell elégedettnek lennie. Nekem az a dolgom, hogy olyan ruhát álmodjak meg a számára, amiben ő jól érzi magát. Természetesen olyat szeretek alkotni, ami nekem is tetszik. Fontos, hogy a végeredménnyel én is elégedett legyek. Ezért mielőtt belekezdek az alkotó munkába, igyekszem a leginkább feltérképezni az igényen túl a megrendelő stílusát, megismerni az elgondolását. Egy kicsit őt magát, hogy valóban személyre szabottan tudjam elkészíteni számára az ideális ruhát.

Pastor Anni különleges kreációi nem csak szemet gyönyörködtetőek. A folklór, a népi motívumok, a csipkeruhák, csipkebetétek újszerű alkalmazása, az innovatív anyaghasználat elvarázsolja a ruhák tulajdonosait. Nagyon is hordható darabokkal segít a megrendelőinek, hogy a hozzájuk illő ruhában jelenjenek meg. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon

Csaba Beatrix

5


Karácsonyi ajándék Választhatunk kék színű, vagy üvegből készült dísztárgyat. Jó ajándék a kék díszgyertya, illóolaj, és más meditációt, elmélyedést segítő eszközök, zenék, képek. Remek választás az akvárium, üveg halak, csobogó, vizet, vízpartot ábrázoló kép, festmény. A távcső, nagyító, mikroszkóp, vagy az uszodabérlet is telitalálat.

Kinek mit ajándékozzunk? Karácsonykor sokat gondolkodunk azon, mivel is lephetjük meg szeretteinket? Mi legyen az a testhezálló kis emlék, ami nekik igazán örömet szerez. Miután megvan az ajándék, azon is eltűnődünk, hogyan csomagoljuk, milyen színű legyen a masni és a díszpapír. A választásban segít, ha az ajándékozásnál a Feng Shui szempontjait is figyelembe vesszük. Ezzel a módszerrel le tudjuk egyszerűsíteni a „kinek, mit” kérdéskört, és célirányosan indulhatunk a kiszemelt üzletbe. Mielőt t elindulnánk a nag y „beszerző körútra”, számoljuk ki a megajándékozandó személy Gua számát. Ajándékötletek Gua szám alapján! Néhány példa a lehetőségekből:

1 Gua szám: Víz elem ajándék ötletei Filozofikus tartalmú, elgondolkodtató könyvek, például mély értelmű, tudományos fejtegetések, vagy bonyolult krimik, vagy elgondolkodtató társas-, vagy logikai játékok, türelemjátékok, akár PC-s formában is. 6

2 Gua szám: Föld elem ajándék ötletei Mivel a Föld elemű emberre gyakran jellemző a gyűjtögetés, kedves ajándék lehet számára bármi, amit később gyűjthet (bélyeg, érme, stb.), vagy a már meglévő gyűjteményébe egy újabb darab. Fényképalbum, tájképek. Értékeli, ha érdeklődési körének megfelelő szakkönyv, menedzserkönyv az ajándék. Cégvezetésről szóló ismeretanyag, hogy megtanulja, hogyan kell másokat irányítani jó ötlet. Kellemes meglepetés lehet egy könyv a kertről, kerti szerszámok, díszek, cserepes növények. örömet okozhat a zen kert az asztalra.


tippek Feng Shuival

3 Gua szám: Fa elem ajándék ötletei Találmányokról, felfedezésekről szóló könyvek, meditációs CD (hogy egy kicsit lenyugodjon az állandó agymozgásuk), trendi ruha. Találó ajándék a szobaszökőkút, szobanövény, mókás figurák kertbe, lakásba, fából készült dísz-, ill. használati tárgy, szobor, zöld Buddha díszgyertya. Szeretik a kreatív társasjátékot, logikai játékokat, ezek PC-s formában is kitűnő választások. Színház bérlet, viccgyűjtemény, újság előfizetés is szóba jöhet.

9 Gua szám: Tűz elem ajándék

ötletei A műalkotások bármilyen fajtája, hangszer, róla készült portfólió, saját képével díszített póló, bögre,márkás ruhanemű, kozmetikum, fényképezőgép, piros piramis gyertya, mécses, lámpás, díszlámpa, aromalámpa, Főnix madarat, vagy lovat ábrázoló kép, dísztárgy, koncertjegy, bérlet.

6 Gua szám: Fém elem ajándék

ötletei Cégvezetésről szóló könyvek, műszaki cikkek, számítógépes tartozékok, kiegészítők, mobiltelefon, logikai, ügyességi, vagy társasjátékok, akár PC-s formában is. Remek ajándék lehet antik dísztárgy, fehér gömb díszgyertya, fotóalbum, konyhai edény-készlet, sütőformák, 6-os kínai pénzfüzér, hatos fém szélcsengő. Sportkedvelőknek belépőjegy kosár-, vagy röplabdameccsre, hogy lássa és tanulja a csapatjátékot. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon

A gua számok több elemhez is tartoznak, azonban az egyes gua számok szerinti személyiségjegyek eltérnek egymástól. Így az azonos elemhez tartozástól függetlenül, a gua számhoz, egyéniséghez legjobban illő ajándékok közül érdemes választani. Szilvásy Judit Feng Shui tanácsadó www.fengshuibolt.hu +36 30 959 0595

7


Az egészség konyhája

Nemes Mátyás és Nemes Gábor biogazdák

Karácsonykor a tradicionális menü kedvelői gyakran választják a töltött káposztát. Készülhet hagyományos recept szerint hússal töltve, de a vegetáriánusok is kedvelik. Ők zöldséges tölteléket választhatnak, vagy húspótló granulátummal helyettesíthetik a darált húst. Készülhet a töltelék akár rizses gombával is.

+36 70 701 7447 nemesokogazdasag.hu Az ünnepi menüből nem hiányozhat a dió. Legyen szó diós beigliről, hagyományos dió tortáról, vagy diós habcsókról, biztos siker. Glutén érzékenyek a lisztet helyettesíthetik darált dióval. Mennyei lesz az így készült sütemény.

Miért egészséges a savanyú káposzta? Nagyon magas a vitamin tartalma. Természetes immunerősítő. Magas rosttartalma jótékony a bélrendszernek, béltisztítóként működik. A savanyú káposzta leve is egészségjavító hatású. Segít a bélbolyhok egészségesen tartását és a májműködést is jótékonyan befolyásolja, azonban epebántalmak esetén nem feltétlenül javasolt. Fogyókúrázók bátran fogyaszthatják.

8

Miért egészséges a dió? Vérnyomás szabályozó hatású a benne lévő esszenciális zsírsavaknak köszönhetően. Csökkenti a koleszterin szintet. Az Omega 3 zsírsav bevitelét biztosíthatjuk általa. Cukorbetegség kialakulása elleni prevencióban hatásos. Magas ásványi anyag tartalmú gyümölcs. Mangán, réz, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink és szelén bevitelét biztosíthatjuk a fogyasztásával. Javítja az emésztést, nyugtatja a bőrt, vérzéscsillapító hatású. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon


Csoki Mousse

Hozzávalók 3 tábla min 65 % os 200g-os étcsoki 2 tojás 3 dl min. 30 %-os habtejszín 2 evőkanál cukor 2 db vanília rúd belseje csipet só 1 evőkanál vaj Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét a vajjal és a sóval. Közben egy másik tálba rakjuk a tejszínt, a cukrot és a vanília rudak belső tartalmát és keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a két tojássárgáját és keverjük addig, míg egy egységes masszát nem kapunk. A tejszínes, tojásos masszához adjuk hozzá a felolvasztott csokoládét és keverjük össze. Ha ez kész, adjuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét, óvatosan keverjük, hogy ne törjön össze a tojáshab. Ha összekevertük osszuk el desszertes poharakba és rakjuk 30 percre a hűtőbe.

forrás: receptexpressz.hu/jamie-oliverfele-csoki-mousse-recept

9


Dr. Steinberger

Az egészségmegőrzés ma már elképzelhetetlen táplálék kiegészítők nélkül. Ugyanakkor a paletta rendkívül széles. Ezen a területen vezető pozícióban maradni nagy kihívás. Van egy termékcsalád, amely két évtizede meghódítja a magyar piacot, sőt számos országot megelőzve, nagyon komoly mennyiséget fogyasztanak a hazai vásárlók. A Dr. Steinberger zöldség- és g yümölcslevek, a tudatosan gondolkodó fogyasztók körében töretlen népszerűségnek örvend. Hajdú Péter, a kizárólagos magyarországi forgalmazó cég ügyvezető igazgatója az elmúlt 20 év sikereiről mesél.

10

Mit kell figyelembe venni ahhoz, hogy hosszútávon meg lehessen tartani egy kiemelt forgalmat? A fogyasztók igénye a meghatározó. Azonban a hosszú távú gondolkodás lehetetlen folyamatos innováció, fejlesztés és termékskála bővítés nélkül. Dr. Steinberger zöldség- és gyümölcslevek valójában egy élelmiszer termékcsalád. A népszerűségét valószínűleg annak köszönheti, hogy kiváló minőségben állítják elő, összetétele pedig a prevenciós gondolkodás értelmezésébe illeszthető. Mi a titka a Dr. Steinberger gyümölcs- és zöldségleveknek? A rendszerváltást követően került a magyar piacra a termékcsalád. Ebben az időben nagyon nyitott volt a fogadtatás, hiszen a 90-es évek elején olyan termék kerülhetett be az országba, amit korábban csak azok ismerhettek, akik Nyugat-Európában jártak. Emellett az érdeklődést az is fokozta, hogy egyre több ember vált egészségtudatossá ez idő tájt, amely folyamat a mai napig tart. Az, hogy a termék 20 éve ilyen töretlenül tartja a pozícióját, annak is köszönhető, hogy a termék minősége változatlan. A folyamatos magas minőség komoly bizalmat épített ki a fogyasztókban.


20 év az egészség szolgálatában Magyarországon melyek a legkedveltebb termékek a skálából? A toplistán a kezdetektől a Zöldbúzafűlé áll az első helyen. A Céklalé pedig hosszú idő óta tartja a második helyet. Harmadik az Aszaltszilva lé, a negyedik pedig a Feketeáfonya nektár. Ez azért érdekes, mert a Feketeáfonya nektár a legdrágább termék. A piac pedig ár érzékeny. A tény, hogy a magas ár ellenére 28 termékből a 4. helyen áll, ez azt jelenti, hogy a minőség döntőbb az emberek számára, mint az ár. Bár a termékfejlesztésbe nem szólhatunk bele, mégis van valami, ami magyar ötletből született. Az 5 napos Fitnesz program, értékben az abszolút toplista vezető, ebben 5 különböző üveget talál a fogyasztó, amihez összeállítottunk egy filozófiát is. A legnépszerűbb ez az összeállítás lett.

Hogy oszlik meg a forgalmazás az országok között? A teljes forgalmazás mintegy 80 %-a Németországban történik. A fennmaradó 20% termékforgalom oszlik meg a többi ország között. Körülbelül 6 éve Magyarország stabilan vezeti a mezőnyt. Itt fogy a legtöbb Dr. Steinberger termék Németország után.

Decemberben a 20. születésnapot ünneplik. Miről fog szólni? Az első a köszöneté. A gyártó bizalmáért, a forgalmazásban partner cégek együttműködéséért és a vevők felé. Több patika a kezdetektől árusítja a Dr. Steinberger zöldség- és gyümölcsleveket. Még nem lehetett tudni, hogy sikeres lesz-e a forgalmazás, ők mégis mellénk álltak. Jár nekik a köszönet és az elismerés. Az ünnepségre meghívtuk még a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének az elnökét, főtitkárát, tőlük is nagyon sok segítséget kaptunk, valamint részt vesz az ünnepségen a Semmelweis Egyetem Természetgyógyász Szakának professzor asszonya. Szakmailag sokat köszönhetünk nekik. Mi a jövő? Folytatni szeretnénk a megkezdett utat. Igyekszünk a termék innovációkat ötletekkel segíteni. A marketing, a reklám területén fejlődni, megújulni szintén a terveink közé tartozik. A specifikus célközönség, például a sportolók, vagy a kismamák felé nyitni, fontos célkitűzés a közeljövőre. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon www.drsteinberger.hu 11


A stressz megúszható Amikor az ember stressznek van kitéve, elsősorban azt érzi, hogy nem jó a hangulata, nyomasztja valami. Azonban a stressz az idegi és hormonrendszer működésre is hatással van. Ők irányítják a szervezet működését, összehangolják a folyamatokat és megteremtik a szervezet belső környezetének állandóságát. A tartós stressz hatása a szervezetünkre Miből adódhat stressz helyzet? Munkahely, vagy annak elvesztése, időhiány, párkapcsolati vagy családi problémák, anyagi gondok, társadalmi feszült ségek okozta személyes érintettség, perspektívátlanság. Egy ideig szervezetünk képes rendezni a stresszt, de ha nincs stresszmentesítés és összeadódnak a problémák, a szervezet egyre több és több jelet küld, hogy gond van, amit mi tünetek formájában érzékelünk. Először csak nem értjük, aztán aggódni kezdünk, türelmetlenek leszünk és akár pánikba is eshetünk, hogy mi a bajunk. Eközben a szervezet folyamatosan kapja a stresszt és mi egyre kimerültebbek, fáradtabbak leszünk, nem alszunk. A stresszt nem lehet megúszni… Szervezetünket folyamatosan ingerek érik, melyek lehetnek pozitív, vagy negatív hatásúak.

Tartós stressz hatására ezek a folyamatok felborulnak és szinte észrevétlenül, vagy alig érzékelhetően megjelennek tünetek, sokasodnak a panaszok. Megemelkedik a vérnyomás, magasabb lesz a pulzusszám, nehezebb lesz a légzés, meggyengül az immunrendszer, lelassulnak a sebgyógyulási folyamatok, megjelennek a vírusok, aki fogékony rá , annál a herpesz vírusok. A stressz kezelhető? Segít az ultrahang terápia, melynek kedvező hatásai nagyon gyorsan érezhetők. Összehangolja a két agyfélteke működését, segíti az alfa állapotba kerülést, ezáltal beindulnak a regenerálódási folyamatok. Segíti a belső egyensúly megteremtését, segíti a normális alvást, kedvezően hat a légzésfunkciókra, így alacsonyabb lesz a pulzus, nyugodtabbak leszünk. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon. Zádori-Fekete Beatrix szakmai koordinátor +36 20 250 5836

12


csapda Lépj kiH a ormon komfortzónádból!

A szervezet sejtjeinek és szerveinek működését, egy belső elválasztású (endokrin rendszer) hangolja össze. A belső elválasztású endokrin mirigyek hormon termelését a Hypothalamus szabályozza. A vérbe leadott hormonok, gátló vagy serkentő impulzusokkal visszahatnak a hipofízisre és a hypothalamusra. Így megy végbe a pajzsmirigy, a mellékvesekéreg, ivarmirig yek működése. Hormontermelő mirigyek: az agyalapi mirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese. A hasnyálmirigynek és az ivarmirigyeknek here, petefészek, a hormon termelésén kívül más feladata is van.

Hogyan hat ez a rendszer a személyiségünk és a hangulatunk változásaira? A hormonok segítik életünk legfontosabb szakaszaiban a változást és a döntést. Amikor elpirulunk, vagy dühösek leszünk, zavarba jövünk, kiszárad a szánk, remegni kezd kezünk, lábunk, ilyenkor nem történik más, mint egészségesen működnek a hormonjaink.

Hormon befolyásolt gondolat? A hormonok segítik a férfiak és nők közötti különbségek megjelenését. Női nemi hormon: ösztrogén, tüszőhormon. Progeszteron: sárgatest hormon. Férfi nemi hormon: Tesztoszteron. Bár fontos tudni, hogy mindkét hormon mindkét nemben termelődik, de az adja a nemek közötti különbséget, hogy mennyi hormon termelődik nemenként. Pajzsmirigy A szervezet energia háztartását szabályozza. Előállításukhoz jódra van szükség. A pajzsmirigy csökkent működése vagy túl működése, komoly elváltozásokat okoz. A pajzsmirigy hormon, szerepet játszik a szervezet a n y a g c s e r e s z a b á l y oz á s á b a n, növekedésben, szexuális működésben és az agyi működésben. A pajzsmirigy működését az ag yalapi mirig y szabályozza, ami pedig az ag y hypothalamus irányítása alatt áll. Pajzsmirigy táplálkozás

Kerülendő ételek: Aszpartám: mesterséges édesítőként tilos használni. Pajzsmirigygyulladáshoz vezethet. Szója: izoflavonokat tartalmaz ami meggátolja a pajzsmirigy jódfelvevő képességét. Glutén: A szójához hasonlóan káros hatásokkal bír. A szervezet autóimmun reakcióját is kiválthatja. A Betegség kezelése Endokrinológus szakember dolga, de a működési zavarok csökkentésére hatékony segítséget nyújthat a biorezonancia. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.

Kovácsné Mayer Judit +36 30 982 2232 diyu@freemail.hu

13


Ünnepváró

Az adventi várakozás időszaka, segít újra megtalálnunk az igazi értékeket magunkban és másokban. Különleges idő ez a néhány hét, amikor még azok is bensőségesebb hangulatba kerülhetnek, akik eg yébként nem szentelnek különösebb figyelmet a tradícióknak. A karácsony talán egy kicsit más, mint a többi ünnep. Az adventi hetek miatt hosszabb a felkészülés. Több figyelem kerül az előkészületekre. Nem tűnik túlzásnak, ha az év legjelentősebb ünnepének tekintjük. Nem csak azért, mert a sötét téli estében, csillogóan ragyognak a karácsonyi égők. Szikrázóan, mint a csillagok a hideg téli égbolton. Hanem azért is, mert a hetekig tartó előkészületek során, a lélek is jobban belehelyezkedik az ünnepi forgatag közepette, az örömteli készülődésbe. A tradíció, a hagyományok, az évszázadok során kialakult szokások bölcsességét érdemes átgondolnunk, 1-1 tanácsát megfogadnunk.

A karácsonyi lélek - készülés módszertana Nem kell semmilyen különleges módszerre gondolni. Mindez tökéletesen megvalósulhat az adventi készülődés során. A tér megtisztítása, a rendrakás a lakásban, a szándékot, a figyelem fókuszát hozza létre. 14

A tervezgetés, az ajándékok kitalálása közben, az illető iránti szeretetet éli át az ember. A menü megtervezése a gondoskodó én megnyilvánulása. Az ünnepi várakozás, a ritkán látott családtagok, barátok felé fordulás, magában hordozza a másik felé történő lélek megnyílást. Mindez egyben olyan folyamat, ami egyesíti a türelmet edző én-tréninget, az örömfakasztó belső forrásokat, a tervezni tudó strukturált géniuszt és a szerettei felé is figyelemmel forduló, gondoskodó családtagot. Amikor pedig szenteste mindannyian asztalhoz ülünk és a finom vacsorát követően, együtt élvezzük, a telitalálatként csodát adó ajándékok keltette boldogságot, akkor értelmet nyer mindaz a munka, amit az adventi hetek során, olyan gondos késztetéssel fektettünk bele a készülődésbe.

Karácsony hetében a programok utolsó egyeztetését se feledjük, hogy legyen idő minden előkészületet megtenni. Különösen, ha hosszabb utazást igényel egy-egy családtag meglátogatása. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.

Szórádi Rózsa +36 30 341 8660 rozsa.szoradi@gmail.com www.flavonmax.com/ szoradirozsa


Gyógycsoki az egészségünkért

Ahhoz lassan már hozzászokunk, hogy táplálék kiegészítők beiktatása szükséges a szervezet egészséges táplálásához. Azonban azt még kevesen tudják, hogy a legszélesebb spektrumú egészséget szolgáló anyagot, a huminiqumot kifejezetten élvezetes formában vihetjük be a szervezetünkbe. Ez annál is inkább fontos tényező, hiszen a gyerekek gyakran idegenkednek a kapszulás megoldásoktól. Gyakran el is felejtik bevenni őket. Azonban, ha egy szelet csokoládét adunk a kezükbe, legtöbbjük boldog mosollyal az arcán majszolja el. A gyermek iskolai tízórai, vagy uzsonna csomagjába is érdemes belerejteni egy szelet Éden csokit. Garantált lesz a siker.

A mondás szerint, ha egy nőt megbántunk és nagyon haragszik, praktikus kellő távolságból csokival dobálni. Úgy véljük, hogy az Éden Szelettel érdemes minden nap meglepni a szívünknek kedves hölgyet. Ezzel nem csak a jókedvére lehetünk hatással, hanem az egészségét is védjük. Ami igazán a szeretet megnyilvánulása. A csokit a férfiak is kedvelik. A hölgyek gondoskodhatnak úgy a párjukról, hogy minden nap egy Éden szeletet csomagolnak a férfinép reggeli, tízórai, vagy ebéd csomagjához. Ha nem otthonról viszi munkába az ételt a szeretett Kedves, akkor a munkából hazatérő társat érdemes egy Éden szelettel fogadni.

Az Éden szelet a szervezet számára szükséges, magas ásványi anyag és mikroelem tartalmat is biztosítja a Huminiqum étrend kiegészítő tartalomnak köszönhetően, a tudatos táplálkozás részévé válhat az így készült csokoládé.

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.

Dr. Csicsor János info@hymato.hu www.hymato.hu

15


16


ÜŐ nnepi divatkalauz szi divat tippek Arany minden mennyiségben Az arany ősidők óta a legünnepélyesebb szín. Nem csoda hát, hogy bármilyen szabású ruhadarab elegánsan hat, arany színben pompázva. Garantáltan magára vonja a figyelmet, úgyhogy ha kevésbé vágyunk a feltűnésre, érdemes nem tetőtől talpig aranyba bújni, hanem például fekete nadrággal kombinálni, egy aranyszínű pulóvert. Virágok télen is A virágminta csak a tavaszé és a nyáré? A tervezők egyáltalán nem így gondolják! A fekete alapon piros és bordó virágminták, téli ünnepek idején is bátran hordhatók. Mit viseljünk az ünnepekkor Egy hosszú ujjú maxi ruha, tökéletes Lassan már tervezhetjük, hogy mit választás a virágminták szerelmeseinek. viseljünk egy karácsonyi ünnepi vacsorán, vagy éppen a szilveszteri partin. Összegyűjtöttünk néhány remek ajánlatot a 2017-es trendekből. A párizsi, milánói vagy éppen londoni divatheteken bemutatott összeállításokat nézegetve egészen biztosan kapunk egy kis inspirációt, ami támpontot nyújthat a plázák áru fergetegében, a tökéletes ruha utána kutatva.

Bármely összeállítás nyeri el a hölgyek tetszését, a legfontosabb, hogy olyan ruhát válasszanak maguknak, ami stílusában, színében, fazonjában nem csak divatos, hanem a ruha viselőjének a legjobban áll! A divatban éppen az a legcsodálatosabb, hogy irányt mutat és a szolidtól az extravagánsig, széles palettán lehet gondolkodni. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon. Képek: vogue.com/fashion-shows

Gallay-Nagy Krisztina www.designfreak.hu Instagram: designfreakblog designfreakblog@gmail.com

17


Karácsonyi ajándék színház kedvelőknek Pesti Színház Szenteste előestéjén, december23. Audiencia, a két ünnep között, december 27. A vágy villamosa, december 29. Kvartett, december 30. Sógornők előadásain szórakozhatunk. Vígszínház December 27. Játék a kastélyban Advent az ünnepi felkészülés ideje. A készülődés zsongásában jól jön egy kis pihenő. A színház szerelmeseinek pedig lehet-e jobb ajándék, mint egy remekbe szabott este ünnep idején? Hajdan Vali színházi szakértőnk összegyűjtött néhány ajánlatot, amiben a legkisebbekre is gondolt.

Bábszínház

Amíg a karácsonyfa díszítésével foglalatoskodik a család, a kicsiket érdemes 24. délelőtt elvinni a Diótörő előadására. December 27. délelőtt a Misi mókus, december 28. Halványlila gőz, december 30. délelőtt a Gingalló című előadás várja a gyerekeket.

Erkel Színház

December 23.-25. és 30.-án, a Diótörő művészeinek tapsolhat a közönség.

Hajdan Vali: Élek és Lélek Testemben, ha ép a lélek, testben nem csak épp, hogy élek, nem számítanak az évek! Jelen vannak égi fények, érzik azt a földi Lények! Szeretetre hív az ének! Öröme ez a zenének! Üzennek, szépről mesélnek, nyoma sincs bennük a télnek, tavaszi színekben élnek, szürkeséggel nem cserélnek. Fények, hogy ha földre érnek, színeinkkel összeérnek. Szeretetet még ígérnek, örömeink égig érnek! Sötétségben már nem félnek, szeretnek, szívvel remélnek! A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.

szervező-költő-és előadóművész www.facebook.com/hajdan.vali www.spiritszinhaz.com

18

Hajdan Vali +36 70 248 0547

hajdan.vali@gmail.com


A bőr ünnepe

Kinevágynaszépbőrre? Nemlehetetlen kívánság. Csupán vigyázni, ápolni, táplálni kell, gondosan kiválasztva a megfelelő kozmetikai szereket és persze érdemes odafigyelni a helyes táplálkozásra is. A bőrünkre vigyázni legalább olyan fontos feladat, mint az immunrendszerre odafigyelni. Az egész testet befedő bőr gondozásáról se feledkezzünk meg! Nem csak az arc, a nyak és a dekoltázs érdemel extra figyelmet. A kezünk is számos hatásnak van kitéve. A hideg idő beálltával ugyan is érzékenyebbé, szárazabbá válhat a bőr. Különösen azok a részek, amelyeket nem tudunk ruhával óvni. Több odafigyelést és kímélőbb ápolást igényel a téli időszak.

Tedd ragyogóvá a bőrödet Reggeli és esti tisztításhoz kecsketejes szappant, ezek közül a körömvirágost és levendulást, bármely bőrtípusra ajánlom. A kecsketejes szappan, a tej Q10 koenzim tartalmának köszönhetően regeneráló, hidratáló hatású, ezen felül gyógyít, szépít, fertőtlenít. A shea – kakaóvajas szappan igazi kényeztetés a bőrnek ebben az időszakban. Száraz, érzékeny, ekcémás bőrre kiváló megoldás lehet. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.

A bőr tonizálását végezhet jük v ir ág v izek kel. A le vendulav íz megnyugtatja a bőrt. Ennek nagy hasznát vehetjük a téli síelésnél, kirándulásoknál, amikor a szélnek, különböző időjárási viszontagságoknak erőteljesebben kitesszük bőrünket. A damaszkuszi rózsavíz érettebb bőrrel szinte csodákat tesz. Tonizál, lif ting hatása pedig azonnal érezhető.

Testnek-léleknek is ünnep A Karácsony a legkedvesebb ünnepem. Szinte gyerekként tudok készülni rá, ilyenkor kicsit befelé figyelek, próbálom az ünnepet belecsempészni a hétköznapokba, az adventi időszakban. Azt gondolom, hogy minden nap egy csoda a nehézségeivel és örömeivel együtt.

Dülk Rita +36 70 947 3681 naturitaszappan@gmail.com www.naturita.hu

19


Ünnepi ételek, ünnepi italok Quinoa-Citrom korongok salátával

Akiknek fontos, hogy a decemberi ünnepnapok alatt se terheljék a szer vezetüket nehéz ételekkel, azoknak néhány recept ötlettel segítek, amely felkerülhet a karácsonyi, újévi asztalra. Olyan könnyű ételek, amelyek a tradicionális konyhát kedvelők számára is ínycsiklandó lehet, tehát a megszokott ünnepi menü kiegészítésére is gondolhatnak a háziasszonyok. Sőt, a karácsonyi és szilveszteri időszak között, a szervezet kímélésére is alkalmasak.

A recepteket természetesen nem csak a decemberi időszakra ajánlom jó szívvel. Az év bármely szakában érdemes úgy táplálkozni, hogy a testünk szükségleteire is odafigyelünk. A könnyen emészthető, a gyomrot nem terhelő étkezési szokások bevezetése a napi életritmusba ugyan is, sok-sok energiához juttatja az embert. Nem csupán azáltal jótékony, hogy a szervezet terhelését csökkentjük. A megfelelő tápanyagok bevitele által nő a vitalitás 20 és a lelki energia szint is megnövekszik.

Hozzávalók a korongokhoz: 10 dkg Quinoa mag 1/2 kávéskanálnyi Himalája só 1 kávéskanálnyi szárított Rozmaring 10 dkg Fetasajt 1 tojás 1 citrom héja 5 dkg zabpehely 2 evőkanálnyi kókuszolaj A Quinoa magot megmossuk és 1,5 dl vízben, egy csipetnyi sóval felfőzzük. 15 percig lassú lángon hagyjuk megpuhulni. A felesleges vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni. A Fetasajtot szétnyomkodjuk egy villával és a tojással, meg a zabpehellyel a fött Quinoahoz adjuk. 15 percig pihentetjük. A citromot forró vízzel lemossuk és a héjat lereszeljük, A reszelt citromhéjat a rozmaringgal és a sóval összekeverve, a Quinoahoz adjuk. Egy edényben a kókuszolajat felhevítjük. A Quinoa masszából kb. 3cm vastagságú korongokat formálunk és közepes tűznél mindkét oldalát 5-5 percig arany barnára sütjük.

A salátához a hagyományos öntetet adjuk: 3 evőkanál lenmagolaj 1 evőkanál gyümölcsecet 1 evőkanál juharszirup 1/2 pohár sima víz 1 csipet Himalája só


Az egészség konyhájából Az összetevőket elegyítve a salátára öntjük és többször átforgatjuk, hogy a saláta minden része találkozzon az öntettel. Állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt, csipetnyi Chili porral megszórjuk a tetejét.

Különleges ünnepi italok Vannak olyan italok, amelyek bár alkohol tartalmúak, mégis védik az egészséget. Az alábbi receptek valójában egészség segítő tinktúrák, amelyek az alapanyagként szolgáló gyümölcsök jótékony hatását ötvözik, a bennük lévő fűszerek természet adta erejével. Ezek az italok nem csak azt a célt szolgálják, hogy gasztronómiai élményként bearanyozzák az ünnepnapjainkat. Valóságos „orvosságként” hatnak a szervezetre, ha a kellő gondossággal történő elkészítést követően, a kellő mértékkel visszük be a szervezetünkbe őket.

Vörösbor szegfűszeggel és Thymiannal (kakukkfű) Hozzávalók: 1 liter asztali vörösbor 10 db szegfűszeg (lehet őrölt is, akkor 1 kávéskanálnyi mennyiség) kis csokor friss Thymian (kakukkfű) lehet szárított is, akkor 1 kávéskanálnyi mennyiség) Elkészítés: A borból kicsit kiöntünk egy pohárba, hogy helye legyen a fűszereknek. Aztán egy tölcséren keresztül beletesszük a fűszereket, rázogatjuk és a korábban kiöntött kis borral feltöltjük. Naponta 1-2 percig rázogat juk, hog y jól összeér jenek a hozzávalók. 3-4 nap után leszűrjük és szép üvegbe, szobahőmérsékleten taroljuk. A zacc mint mindig felhasználható. Étkezesek után 1-1 kupicával igyunk belőle. Az így elkészített bor már valóságos „orvosság”. Akinek nem elég édes, juharsziruppal édesítheti. Az elkészített ital élettani hatása: Nehéz ételek után segíti a gyorsabb felszívódását, emellett természetes antibiotikum, tehát védi a testet a kóros megbetegedéstől. A testet mindenféle vonatkozásban frissíti, erősíti, javítja a szívműködést. Kiváló immunerősítő hatású. A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.

Busch-Turcsányi Éva a természettudományok docense eva.turcsanyi.busch@gmail.com eva-turcsanyi-busch.wixsite.com/budapest

21


Megújulás 50 felett Mennyire változik meg azoknak az élete, akik belevágnak egy ilyen kalandba? Gyakran kinyílnak az emberek. A képzés során önmagukat is mélyebben megismerik, új élethelyzetekbe kerülnek. Kicsit talán kihívás is, ami új impulzusokat ad a mindennapokhoz. Sikerélmény is lehet, amikor megkap egy felkérést. Egyszóval felfogható egy érdekes lehetőségnek, amin csak nyerni lehet.

22

Németh Zsuzsanna olyan vállalkozást hozott létre, amely sokkal szélesebb értelmezésben szemléli a divat és a média világát. Bár a kifutókon és a reklámokban, a legtöbb esetben tökéletes testű és mosolyú nőkkel és férfiakkal akarnak eladni minden terméket. Valójában mindenki tudja, hogy a potenciális vevőkör jelentős többsége, egyáltalán nem ilyen tökéletes adottságokkal rendelkezik. Vajon milyen lenne az a világ, ahol reális képet sugallnának a reklámozók? A Voila Modellügynökség teljesen mást vállalt fel. Miért? Valóban teljesen eltérő a filozófiánk. Szükség van arra, hogy a korosztály, a testalkat és a kor tekintetében is megmutassunk kívánatos termékeket, ruhákat. Ez azért is fontos nézőpont, hiszen gondoljunk csak bele, az átlagos testalkatú emberek, kevéssé szép bőrű vásárlók vajon motiváltak-e azáltal, ha 36-38 méretű ruhákat, hibátlan bőrű tiniket látnak csak. Vagy a reális énkép érvényesül, ha a saját korosztálya mutat be a számára valamit, amit aztán ő is szívesen megvesz magának.

A férfiak mennyire nyitottak erre a pályára? Azok a férfiak, akik az ügynökség munkájába becsatlakoznak, vagy családi ráhatásra jönnek, vagy korábban is dolgoztak modellként. Kétségtelen tény, hogy a férfiak kevesebben vállalkoznak, főként ebben a korban arra, hogy a kifutón próbálják ki magukat. Modellek: Szloboda Ágnes Méhes Judit Fotó: Rácz Edit A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon. Németh Zsuzsa +36 70 6379684 zsuzska@voilahostess.com


Meghitt ünnep Érdemes figyelni az ünnepek alatti könnyű étkezésre, amennyire csak lehet, kerülni kell az alkoholos italokat, mert a fűszeres ételek és az alkohol izgatja a húgyhólyagot, ami nem igazán tesz jót gyenge záróizmaiknak!

Meghittség biztosítva Közelednek az ünnepek, készül a család, elkezdődött a legnagyszerűbb ajándékok felkutatása. Tervezgetjük a karácsonyi menüt, összeírjuk a vendéglistát, számba vesszük a kötelezettségeket, zajlanak az előkészületek mindenhol. Ilyenkor a távolabb élő rokonok meglátogatása, a hosszabb utazások is előtérbe kerülnek. Csupa-csuda élmény vár az emberre az ünnep időszakában. Azonban az inkontinenciával küzdők számára koránt sem csupán az örömteli élmények kavalkádjának ideje közelít. A hosszabb utazások, a soron kívüli várakozási idők, a hosszú sorban állások a boltok pultjainál bizony hozhatnak kellemetlen élményeket.

Fontos a családi összefogás, a szeretetteli odafigyelés és a megértő hozzáállás. Ugyanakkor az is rendkívül fontos, hogy a biztonságérzet jelen lehessen az inkontinenciával élők életében. Az is elengedhetetlen, hogy a megoldásokról szóló ismeretek mielőbb az érintettek birtokába kerüljenek. Legyen szó a testi tünetek kezeléséről, életmód és étkezési szokások megváltoztatásáról, vagy a vizeletelcseppenéskor kiemelt biztonságot jelentő fehérneműcsalád meglétéről.

A teljes cikket elolvashatja Ne hagyjuk, hogy az ünnepek a www.csakanoknek.hu oldalon. meghittségét megzavarják vizeletcsepegési problémáink! E. Dombai Krisztina Jó, ha tudunk róla, hogy van megoldás www.intimegeszseg.hu és nem kell attól sem félni, ha hosszabb +36 30 987 1498 autó vagy vonat út vezet a régen látott intimegeszseg@gmail.com rokonokig.

23


Felejthetetlen Karácsony

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén karácsonykor is ünnepi programokkal és sok-sok ajándékkal örvendeztet meg 2600 magyarországi és határon túli, rossz anyagi körülmények között élő, hátrányos helyzetű, rászoruló gyermeket. Mindenki Karácsonya D e c emb er 11- én 13 ór át ól a „Mindenki Karácsonya” elnevezésű rendezvényre háromszáz hátrányos helyzetű g yermeket hív meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, budapesti és Pest megyei általános isk o lá k b ó l, c s a lá d s e g í t ők b ől, gyermekintézményekből, hogy ezzel is szebbé és emlékezetessé tegye számukra a karácsonyt. Országházi Gyermekkarácsony Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén újra közösen szervezi meg az „Országházi Gyermekkarácsony” című programot a Parlamentben, melyre 800 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívnak meg Magyarországról és a határon túlról.

24

MKB Karácsonyi Gyermekgála 2017. december 17-én délelőtt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az MKB Bank huszadik jubileumi alkalommal rendezi meg az MKB Karácsonyi Gyermekgálát, amelynek programja a sok gyermek számára maradandó élményt nyújtó, kedves, karácsonyi hangulatot idéző Diótörő című mesebalett. Az előadással, az ünnepi ajándékokkal és finomságokkal a bank igyekszik szebbé, gazdagabbá, felejthetetlenné tenni a karácsonyt – a kezdetek óta több mint 24 ezer gyermek számára.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat évtizedek óta elhivatottan dolgozik azért, hogy a nehéz sorsú gyermekek évről évre lehetőséghez jussanak. Nem csak a tanulásban támogatják a fiatalokat, ahogy ez több hiradásunkból kiderült, az is fontos, hogy örömet szerezzenek azoknak, akik az élettől kevesebb lehetőséget kaptak. www.gyermekmento.hu


Szeresd magad!

A legtöbb családban lázas készülődés folyik. Az év végi ünnepek közeledtével a boltokban sokasodnak a vásárlók, elindult a nagy ajándék vadászat. Tervezik a több napos menüt és már maguk előtt látják a meghitt karácsonyi estét, ahol családi körben ünnepelnek a karácsonyfa ragyogó fényei mellett. Magányos ünnep Az év végi ünnepek elsősorban a párkapcsolatban élőknek és a családoknak kedves. Azonban egyáltalán nem könnyű azoknak, akik egyedül élnek és családtagjaik sincsenek már velük. Nagyon fontos, hogy ne arra koncentráljanak, ami hiányzik. Hiszen a megmásíthatatlan tények szigorú körében állnak. Mégis érdemes az ünnepi napokat jól kihasználni.

Tippek egyedülállóknak Koncertre, moziba, színházba nyugodtan beülhetnek azok is, akik egyedül érkeznek. Ha az egyedülálló nem szeret otthon főzni és magányosan elfogyasztani az ételt, ma már több olyan étterem közül válogathat, ahol all inclusive választhat az ételekből. Ez azért előnyös, mert kevésbé tűnik fel, mint ha egyedül érkezik egy hagyományos étterembe, ahol pincér szolgál ki. A svédasztalról választható éttermek működésükben ugyanis hasonlítanak a gyorséttermekhez abban a tekintetben, hogy a vendégek állandóan mozgásban vannak. Így senki sem érzi magát kényelmetlenül.

A szilveszter estével már könnyebben szoktak boldogulni azok, akiknek nincs kivel ünnepelni az év utolsó napját. Barátokat erre az estére könnyebb meghívni mint karácsonykor, ami tradicionálisan családi ünnep. Ha nincs olyan társaságunk, akikkel együtt Akik aktív munkavállalók, azok így tölthetnénk az egyébként zajos estét, év végére bizony elfáradnak. Így a akkor érdemes kimenni a forgatagba és munkaszüneti napokat és a hétvégét megcsodálni az éjféli tüzijátékot. érdemes pihenéssel tölteni. Nem csak az olvasás a megoldás. Nagyokat kirándulni, kiállítások álkotásaival pihentetni a lelket, jó ötlet. Gyógyfürdőben belemerülni a melegvízbe pedig kifejezetten előnyös Csaba Beatrix a test számára. életstratégia-tervező A teljes cikket elolvashatja a +36 30 337 8450 www.csakanoknek.hu oldalon mediaciospont.com

25


Szőnyeg varázs

A keleti szőnyegek kiemelkednek a Kik készítik ezeket a csodás szőnyeg kínálatból. A tradicionális, szőnyegeket? kézi készítésű perzsaszőnyegtől, ami Évente egy alkalommal utazom ki az elegancia, a minőség csúcsának és hozom be a következő év teljes számít, a mindennapi használatra kollekcióját. Így egy kicsit talán szánt darabokig, klasszikus és modern segítem is az ott maradottakat, hiszen változatban, ma is hódít. Bemutatjuk a a kereskedelem, a megélhetést is szőnyegek birodalmának szakavatott biztosítja számukra. Ez pedig fontos értőjét, Jamal Abdul Nasert, a Kabiri dolog nekem. Afganisztán nyugati és Szőnyegház tulajdonosát. északi részén nagy hagyománya van a Hogy jött létre a Kabiri Szőnyegház? szőnyegkészítésnek. 1985-ben tanulni jöttem Magyarországra. Katonai Főiskolát végeztem, azonban nem voltam akkor még magyar állampolgár, így nem kerülhettem be a magyar hadseregbe. Mivel fontos volt a számomra, hogy itt maradhassak, így a családi tradíciókat követve, létrehoztuk a vállalkozást. Szívvel-lélekkel csinálom, igazi szerelem ez a részemről. Több A szőnyegeink nem nagy gyárakban évtizede ez a szenvedélyem. Selyem, készülnek. Szőnyegkészítő családoktól, gyapjú és pamut szőnyegek is vannak. kis családi műhelyekből hozzuk a kollekciónkat. Így a minőség garantált. Csaba Beatrix

A teljes cikket elolvashatja a www.csakanoknek.hu oldalon.

26

www.kabiriszonyeghaz.hu


27


28


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.