__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

MOS- project lagere school In 2006 startten we met de vergroening van de school. Het begon met ons bosje met leerpad en vertelhoek voor de kinderen. Vleermuizenbakken en vogelkastjes werden opgehangen en worden jaarlijks opgevolgd. Daarnaast kwam er in samenwerking met het oudercomité een kippenren met oude Belgische rassen en een konijnenhok. Er werd een moestuin aangelegd om kinderen voeling te geven met de natuur, dagelijks zijn kinderen daar aan het werk …

Later kwam er nog een poel bij in samenwerking met de VZW Houtland. Daar wordt onderzoek gedaan door de leerlingen naar waterdieren,waterplanten en worden vogelsoorten geteld aan de voedersilo’s.

In april komt nog de officiële opening met groots feest van de Boomgaard en de insectenhotels Dit alles bestendigen is ook één van onze grote doelen. In tweede instantie werd aan afvalpreventie gedaan , de ladder van Lansink heeft voor onze leerlingen geen geheimen meer. Het sorteren begint reeds bij de kleuters want “jong geleerd….” Brooddozen, glazen flesjes,composteren, ecologisch verantwoord


schoolmateriaal‌ het hoort er allemaal bij. De afvalridders zien erop toe dat alles correct gebeurt


Energie , daar draait het allemaal om dit jaar. In samenwerking met Philips werd het project Gezonde Helden in de derde graad gebracht en die informeerden dan de rest van de school. Overal werden spaarlampen aangebracht en energiemeesters zorgen ervoor dat er geen lichten en toestellen onnodig verbruiken. Met de energieprijs van 400 euro die we kregen van de stad Brugge werden allerlei pakketten aangekocht waarmee de leerlingen alternatieve energie zoals zonnepanelen en windenergie kunnen ontdekken. De week van de dikke truiendag wordt er nog eens extra gewerkt rond energie.


Verkeer is ook een thema waar we samen met het oudercomitĂŠ veel aandacht aan besteden, veilig van en naar school is een must. Daarom wordt ieder jaar een verkeersweek georganiseerd en streven we naar minder en veiliger verkeer rond de school door de ouders te sensibiliseren.

Inspraak en betrokkenheid zijn geen loze woorden in ons MOS-project, naast een goed geolied MOS-team van leerkrachten is er een heus leerlingenparlement ( De sMOSsers ) met vertegenwoordigers van elke klas die frisse ideeĂŤn aanbrengen en er op toezien dat de school blijft bestendigen wat al verwezenlijkt is.

Profile for SASK basisschool

MOS-project  

overzicht project lagere schhol

MOS-project  

overzicht project lagere schhol

Profile for crule
Advertisement