Page 1

Alumnes de 4t B de l’Escola Benviure. Alumnes de 4t de l’Escola Molí Nou.


En un lloc molt remot on les mosques i els mosquits juguen a fer el llit, viu la tribu dels Ienters. És un poblat d'allò més estrany, és tant estrany, que no existeixen els problemes. Els Ienters viuen sempre en harmonia i sense preocupacions, ja que com no existeixen els problemes mai els hi pot passar res, potser aquest fet, és degut a l'arbre Ien que dóna nom al poble. És un arbre gegant i magnífic que impregna d'una olor de llaminadures tot el poble, a més a més, el seu fruit és com una poma, però quadrada i, quan la mossegues per menjar, aquest fruit te gust d'allò que estàs pensant, és magnífica. Cada any la tribu dels Ienters fa una festa en honor al seu arbre. En cada celebració, feien música i un ball al voltant d'ell. Tot el poble, ben content, estava allà, mentrestant un nen i una nena van agafar un fruit cadascú, el van mossegar i es van adonar que estava podrit. Van anar corrents a avisar al savi de la tribu i li van dir que a l'arbre li passava alguna cosa. Llavors el savi va aturar la festa per comunicar a la gent del poblat el que havia passat i els hi va dir que si no posaven remei, aviat l'arbre es podia morir. Els dies anaven passant i l'arbre se n'anava tornant més malalt, les fulles s'anaven caient. La gent del poble cada dia estava més trista, aleshores van decidir

tallar-lo. Van començar i a mesura que

anaven fent-ho, es van adonar que per dins hi havia un forat. Els més atrevits es van ficar, hi havia molts túnels i dins d'ells van veure que hi havia molts bacteris, això era la causa del seu problema. Van sortir i van anar avisar al savi i a la resta dels lenters. Es van reunir va en assemblea i van decidir cridar a un mag amic del savi.


El mag va exclamar que només hi havia una manera de salvar l’arbre. Hi havia uns animals que es deien grius que es menjaven els bacteris. Però... hi havia un problema, per fer venir els grius havien de tocar una corneta especial que estava en una muntanya molt alta. El nen i la nena, que es van adonar que l’arbre estava malalt, es van oferir voluntaris per anar a buscar la corneta especial. L'endemà al matí els nens van pujar a dalt de la muntanya. Van trobar la corneta en un cofre de vidre. Per obrir-lo s’havia d’encertar una endevinalla i l’endevinalla era: “Quin és l’ésser viu que al matí camina a quatre potes, al migdia camina a dos, i a la nit a tres?” Els nens van pensar durant uns quants minuts fins que van trobar la solució, era l’ésser humà. A la infància gateja, a la joventut camina i a l’edat adulta va amb bastó. Van tocar la corneta, aleshores va venir el griu, van pujar a sobre i van anar al poble volant. Llavors el griu va entrar a l’arbre i va xuclar els bacteris. Així va ser com els lenters van resoldre el primer problema de la seva història. I es van adonar que tots junts podien afrontar qualsevol situació I vet aquí un gos, vet aquí un gat els bacteris s’han acabat. Autors: Portada i nus: Escola Benviure, 4t B. Desenllaç i títol fet: Escola Molí Nou, 4t.

Conte 8 - Els Ienters, el griu i l'arbre màgic  
Conte 8 - Els Ienters, el griu i l'arbre màgic  
Advertisement