Page 1

Alumnes de 4t C de l’Escola Colònia Güell. Alumnes de 4t C de l’Escola Pla de les Vinyes.


Quan era petita sempre m'agradava anar darrere de qualsevol animaló que passés a prop meu. Tornar de l'escola a casa, en aquell poblet tan petit sempre havia estat una aventura nova per a mi, mai sabia què o qui em podria trobar. Des de la formiga que sortia a buscar aliment, fins a l'ocell que aixecava el vol just quan m'apropava, tots eren amics meus, a tots els posava nom i m'inventava històries d'on podien venir, a on podien anar i, fins i tot, a vegades iniciàvem converses on l'única que parlava era jo. La mare sempre em renyava per entretenir-me tant, però quan li explicava aquelles aventures tan emocionants, reia i s’oblidava que estava enfadada amb mi.

Un dia, quan em vaig aixecar del llit, em va semblar que un ocell em parlava des de la finestra de la meva habitació. Jo estava molt sorpresa de mi mateixa, des de quan entenia la llengua dels animals? L’ocell explicava que hi havia un llop ferit que necessitava de la meva ajuda, ja que no podia caminar.

Vaig decidir ajudar-lo tot i que em feia una mica de por. Aquell dia, en sortir de l’escola l’ocell m’estava esperant i el vaig seguir fins al mig del bosc. Em vaig sorprendre quan vaig veure que es tractava d’una cria de llop que estava molt espantada i no es podia moure. De cop i volta, vaig veure un home que semblava un caçador i em va començar a cridar. Em vaig espantar i em vaig amagar, però jo volia salvar i protegir al llop. En aquell moment només pensava en tots els meus amics animals que cada dia em trobava de camí a casa quan sortia de l’escola, segur que ells en podrien ajudar….


A continuació la nena va cridar als seus amics, els animals del bosc (el conill, l’ós, l’esquirol, el llangardaix, l’àliga...). El caçador va córrer espantat i la nena va poder sortir del seu amagatall i ajudar al llop ferit.

La mare del llop espantada va portar el seu llobató a la cova per curarlo. La ferida del llop era profunda i semblava greu, doncs el pobre no podia caminar i es va passar una bona estona udolant de dolor. La mama del llop va fer un ungüent i va poder curar-lo en poques setmanes.

Va passar el temps i un dia a la sortida de l’institut la nena va tornar a trobar els seus amics del bosc i la van convidar a una gran festa que es va fer a l’esplanada . L’ocellet li va regalar una flor del rosal màgic per a que sempre s’encordés dels seus amics.


La nena i el llop es van veure cada dia durant molt de temps, la seva amistat va durar per sempre .Aquell caçador mai més se’l va tornar a veure pel bosc. Autors: Portada i nus: Escola Colònia Güell, 4t C Desenllaç i títol: Pà de les Vinyes, 4t C.

Conte 3- La nena i el llop  
Conte 3- La nena i el llop  
Advertisement