Page 1

Alumnes 4t A de l’Escola Colònia Güell. Alumnes de 3r de l’Escola Marianao.


La Laia és una noia molt divertida, riallera i aventurera, - sabeu que?- Ella és mestra, però no una qualsevol, és mestra d’una escola del planeta Maluma, – clar ara tots pensareu, quina por! No?, però a ella li encanta la seva feina perquè té uns alumnes que són molt peculiars, són extraterrestres, però a ells no els hi agrada que els i diguin així, sinó malumbikis. Els malumbikis són els habitants del planeta Malumia, els hi encanta la Terra perquè en el seu planeta no tenen aigua, ni tampoc animals, l’únic que tenen són muntanyes de caramel, per aquest motiu volen aprendre què és l’aigua, els animals, el clima, els idiomes, etc. No podeu oblidar que el malumbakis tenen un idioma molt estrany el malungi, a la Laia encara li costa entendre’l, perquè és molt difícil, per exemple en l’idioma malugi: magghjisi aaggsobhhhe vol dir “hola, bon dia”. La Laia estava molt sorpresa ja que els habitants de Malumia sempre estaven somrient i també eren molt carinyosos i pacífics. Sempre resolien els problemes parlant i negociant, mai hi havia guerres en aquest planeta! Però, un dia va passar una cosa extraordinària! La Laia, com cada dia, a mig matí estava al pati de l’escola, però aquell dia, de sobte, va caure enmig del pati una gran nau espacial, i van començar a sortir molts extraterrestres. Però aquests extraterrestres eren molt diferents a ells, ja que no estaven somrient, i tampoc semblaven carinyosos ni pacífics, tot el contrari, feien cara d’enfadats i de mal humor!


Tots els Malumbikis es van espantar molt i van anar a buscar al seu director, el senyor Xasumi. Després d’estar hores i hores parlant amb els extraterrestres invasors, van esbrinar la causa d’aquesta invasió. Els nous extraterrestres els va dir que havien aterrat al seu Planeta per arribar al cor de la seva ciutat i robar el tresor amagat, ja que havien investigat perquè ells sempre estaven alegres i contents i van esbrinar que era gràcies al tresor que tenien amagat al cor de la seva ciutat! Primer van intentar resoldre la situació parlant però no ho van aconseguir. Els extraterrestres volien el tresor per a ells solets i ràpidament van començar a excavar i excavar sota terra. Després de molts dies van trobar un mapa que els guiava al tresor. Era una ruta molt complicada i difícil: van haver d’anar a l’arc de Sant Martí, per un laberint d’herba, passar per un bosc amb molts i molts arbres, pujar al cim més alt de la muntanya de caramel més alta, van arribar als núvols i, per fi van trobar el tresor amagat al jardí d’una casa.


Tenia una capsa daurada i platejada i al costat una nota que posava: mhgmhtjhitj! fnenfuruig dbqwr. En l’idioma malumbiki això volia dir: Jajajajaja! Us hem enganyat! Aquest és un tresor fals! De sobte, la porta de la casa es va obrir i va sortir.... la Laia, la mestra de l’escola. Resultava que la Laia era era un extraterrestre invasor disfressat que volia robar el tresor: tenia 3 ulls, 2 nassos, 3 boques, 4 cames, una cua i 4 banyes. Era de tots els colors de l’Arc de Sant Martí. Aquest extraterrestre sabia on estava el veritable tresor i va guiar a la resta a buscar-lo. Els Malumbikis cada vegada estaven més enfadats i els extraterrestres invasors més tranquils perquè s’estaven acostant cada cop més i els seus poders els començaven a afectar: estaven somrients i alegres.

Quan ja estaven gairebé arribant al centre de

la ciutat, els invasors, es van adonar que robar el tresor no era una bona solució i van decidir compartir-lo amb els Malumbikis. A canvi, els Malumbikis van fer classes als extraterrestres de bon comportament, de compartir, de resolució de conflicte, d’educació, de tranquil·litat, de paciència, de no robar, de ser amables i bones persones.


Conte contat, aquest conte d’extraterrestres s’ha acabat! Autors: Portada i nus: Escola Colònia Güell, 4t A. Desenllaç i títol: Esc. Marianao, 3r.

Conte 1 - Els Malumbikis i el tresor amagat  
Conte 1 - Els Malumbikis i el tresor amagat  
Advertisement