Page 1

Seesaw Portafolis digital -Guia d’ús-


Guia d’ús de Seesaw

Presentació

3

Crea el teu compte Seesaw com a docent

5

Configura el teu compte de docent

9

Com funciona Seesaw?

11

El Sessaw for Schools

13

Comparteix activitats

14

Com compartir activitats amb mestres?

14

Com compartir activitats entre classes?

16

Com compartir activitats amb Seesaw for Schools?

20

El blog Seesaw

24

Com crear un blog dins de Seesaw?

24

Com configurar el blog?

27

Com fer publicacions al blog?

28

Com accedir al nostre blog Seesaw?

29

Comparativa Seesaw, Seesaw plusi Seesaw for School

32

2


Guia d’ús de Seesaw

Presentació El ​Seesaw és un ​portafolis o ​quadern d’aprenentatge individual on l’alumnat pot deixar constància del seu procés d’aprenentatge a través de fotografies, textos, vídeo i àudios. Es tracta doncs, d’una plataforma digital creada amb l’objectiu de traspassar fronteres entre l’escola i les famílies, motivar l’alumnat en el procés d’aprenentatge i afavorir l’avaluació continuada i formativa. En definitiva, és un espai digital on pot accedir tant l’alumnat i les famílies com el professorat autoritzat. A continuació es presenta una guia pràctica per utilitzar aquesta eina.

● Passos a seguir per iniciar-se al Seesaw: Crea el teu compte de professor ​Seesaw​i la primera classe.

Instal·la ​Seesaw​en els dispositius mòbils dels estudiants o marca com a adreça d’interès el lloc ​web​de Seesaw​a l'ordinador que s’utilitzarà. Pots aconseguir l'aplicació ​Seesaw aquí​. Dispositius iOS

Dispositius Android

Per a facilitar l’accés al ​ Seesaw​també disposes d’una extensió per a Firefox i Chrome.

3


Guia d’ús de Seesaw Imprimeix el pòster de classe amb el codi QR per tal que els teus estudiants puguin iniciar la sessió. Penja’l a la teva classe perquè tot l’alumnat hi pugui accedir. Per trobar el teu pòster, inicia la sessió com a professor i clica ​"Codi d'estudiant"​a la part inferior dreta. Convida a les famílies a ​Seesaw​. Imprimeix les cartes d'invitació de cada família i envia-les a casa de cada estudiant. Mira aquest ​vídeo​per veure com fer-ho. Aquí tens un ​enllaç​per poder donar més informació a les famílies sobre el Seesaw​.

Per a més informació app.seesaw.me/courses​.

sobre

el

funcionament

del

​Seesaw

visiteu

4


Guia d’ús de Seesaw

Crea el teu compte Seesaw com a docent

1. Entra a la web principal del ​Seesaw per a registrar-te per primera vegada. Clica a SIGN UP FREE​.

2. Escull ​I’m a teacher per crear per primera vegada el teu compte com a mestre amb les teves dades.

5


Guia d’ús de Seesaw

3. Completa el teu compte com a mestre, creant tantes classes com vulguis indicant el nivell educatiu al qual pertanyen.

4. Afegeix la llista d’alumnes dins de cada grup classe. 5. Per permetre que els alumnes de la classe puguin accedir-hi ho pots fer de dues maneres depenent de l’edat de l’alumnat. a. A través del mail​: cada alumne accedeix al ​Seesaw a través del seu ​compte de mail personal​.

6


Guia d’ús de Seesaw b. A través del còdi QR​: cada alumne accedeix al ​Seesaw ​a través d’un còdi QR que tu com a mestre, els hi has proporcionat. Aquesta és la millor opció si l’alumnat té un dispositiu mòbil.

6. L’aplicatiu permet convidar a les famílies dels alumnes perquè puguin veure i comentar les publicacions dels seus fills/es. Es pot realitzar a través d’un mail o a través de l’impressió del codi QR individualitzat per a la família de cada alumne. Per a fer-ho, en el menú principal fes clic a ​Invite Families i apareixerà una finestra amb les dues opcions a escollir: ​Print Paper Invites​o ​View Sample Email​.

7


Guia d’ús de Seesaw

8


Guia d’ús de Seesaw

Configura el teu compte de docent

Ves a la icona de la ​configuració

del teu perfil per a gestionar y personalitzar la

configuració de la teva classe.

Configuració de la classe -

nom de la classe

-

nivell

-

mestres que volem afegir

-

icona de la classe

Configuració de l’alumne​:​cal escollir -

l’estudiant pot publicar comentaris

9


Guia d’ús de Seesaw -

l’estudiant pot veure el treball d’altres alumnes

-

els articles que publiquin els estudiants requereixen aprovació per part del mestre.

Configuració de les famílies​(opcional) -

Habilita l'accés familiar

-

Convida famílies

-

Gestioneu les famílies

-

Aprovacions pendents de la família

-

Permetre que les famílies puguin comentar i posar “​likes” a les publicacions del seus fills.

10


Guia d’ús de Seesaw

Com funciona Seesaw?

Dins del menú principal trobem: -

Portada ​(Journal)​: on es poden observar les publicacions fetes per cadascun dels alumnes.

-

Activitats ​(Activities)​: en aquest apartat pots proposar activitats pels alumnes o escollir alguna de les activitats ja fetes.

-

Comunicació i notificacions ​(Inbox)​: ​en aquest apartat pots enviar missatges privats a les famílies i als alumnes i fins tot escriure missatges per a tot el grup d’alumnes o de famílies. En aquesta pestanya també reps notificacions sobre les publicacions que han fet els teus alumnes, les activitats que han resolt i els comentaris que han escrit per tal de poder-los revisar i confirmar o no la seva publicació.

11


Guia d’ús de Seesaw -

Avaluació ​(Skills)​: aquest apartat únicament es pot utilitzar amb el ​Seesaw plus (versió de pagament). Permet fer un seguiment del procés d’aprenentatge de cada alumne tot avaluant cada una de les publicacions a través d’una puntuació que es veurà reflectida en aquest apartat. I és que disposa d’una graella visual on es plasma l’avaluació individual de cada alumne del grup en relació a les capacitats i les publicacions fetes.

-

Blog: dins del ​Seesaw, ​com a mestre, tens l’opció de l’elaboració d’un blog de grup-classe on es comparteix una selecció de les publicacions dels alumnes. Les publicacions en el blog les pot realitzar tant el mestre com els alumnes (vegeu l’apartat: ​El blog Seesaw)​. Aquest blog pot ser privat per l’alumnat i les famílies i/o anar vinculat a un altre blog.

12


Guia d’ús de Seesaw

El ​Sessaw for Schools El Seesaw for Schools és una versió de pagament del Sessaw ​dirigit a les escoles i districtes que vulguin implementar aquest quadern d’aprenentatge digital a totes les classes. Així doncs, permet que l’alumnat crei un quadern d’aprenentatge digital per tota la seva escolaritat en el centre. Així doncs ajuda a fer un seguiment de tot el seu recorregut educatiu a l’escola i a construir un registre complet del seu aprenentatge. En aquesta versió del ​Seesaw​, hi ha funcions millorades pels docents, com ara l’opció d’afegir professors addicionals, notes i carpetes privades, una biblioteca d'activitats àmplia per tota l'escola i un espai on es plasmen les diferents capacitats avaluades en cada activitat i alumne. Les famílies també es beneficien d'una experiència més eficient. ​Els pares només es registren una vegada i poden veure el treball del seu fill any rere any de forma totalment gratuïta. Amb ​Seesaw for Schools​, els professors poden publicar activitats a la ​Library Activity per ser compartides i utilitzades per tots els professors del centre. Així doncs, esdevé una bona manera de compartir recursos a l’escola. Seesaw for Schools ofereix als docents una visió general del que estan aprenent els estudiants, el progrés cap als estàndards. A més a més poden fins i tot deixar comentaris sobre el treball per estimular l'assoliment dels estudiants. El ​Seesaw ​for Schools ​permet decarregar de forma massiva tota la informació sobre una escola, classe o estudiant perquè els alumnes puguin portar els seus quaderns d’aprenentatge amb ells quan abandonin la seva escola o per poder exportar les dades a altres sistemes. El quadre de comandament de ​Seesaw for Schools proporciona dades sobre cóm es fa servir ​Seesaw a l’escola. Permet mesurar fàcilment el compromís dels pares i de la 13


Guia d’ús de Seesaw utilització de la tecnologia en temps real a través d’estadístiques de tota l'escola o de l'ús per classe, professor o estudiant. Gràcies a aquesta informació es pot fer un seguiment amb els professors i celebrar els èxits aconseguits.

Comparteix activitats El ​Seesaw ​et permet crear activitats pels teus alumnes i alhora pots compartir-les amb altres docents i classes.

Com compartir activitats amb mestres? Personalitza o crea una activitat nova, i comparteix-la amb altres professors perquè puguin utilitzar l'activitat a les seves pròpies classes. Les respostes dels teus estudiants a l’activitat no es compartiran. Per a fer-ho segueix els següents passos: 1. Clica ​​[...] ​a l'activitat que vulguis compartir.

14


Guia d’ús de Seesaw

2. Selecciona ​Get Activity Link​.

3. Copia l'enllaç de l'activitat per enviar a altres professors a través de les xarxes socials o el correu electrònic.

15


Guia d’ús de Seesaw Quan els docents enganxin l'enllaç de l'activitat en un navegador, caldrà que facin clic a ​Save Activity​perquè es guardi a la biblioteca d’activitats del ​Seesaw​.

Una vegada guardada l'activitat, es pot compartir amb els estudiants o personalitzar-la per a futurs usos. Si els professors no han iniciat sessió a ​Seesaw​, hauran d'iniciar sessió abans de desar l'activitat.

Com compartir activitats entre classes? Mitjançant l’apartat d’activitats a ​Seesaw​, pots compartir activitats entre classes i tornar a utilitzar les activitats de nou el proper any escolar a iOS i a la web. Només les activitats que es troben a la biblioteca d'activitats de ​Seesaw o les activitats creades a través del botó ​Create New es poden compartir entre classes. Les activitats personalitzades de la biblioteca d'activitats de ​Seesaw​encara no es poden compartir.

16


Guia d’ús de Seesaw

17


Guia d’ús de Seesaw 1. Després de crear una activitat a la classe 1, toca la teva icona de perfil i canvia a la classe 2. 2. Clica la pestanya ​Activities​.

3. Clica a ​Activity Library​.

18


Guia d’ús de Seesaw 4. Clica ​View​per seleccionar l'activitat que vulguis compartir a la classe 2.

Tingues en compte que si la classe 1 i la classe 2 són de diferents nivells educatius hauràs de canviar el curs en el qual buscar l’activitat.

5. Clica ​Share​per compartir l'activitat a la classe 2.

19


Guia d’ús de Seesaw

Com compartir activitats amb ​ Seesaw for Schools​ ? Amb ​Seesaw for Schools​, els professors del centre podeu publicar activitats a la Library Activity per ser compartides i utilitzades per tots els professors de la vostra escola a iOS i a la web. 1. Clica el botó d'afegir verd i, a continuació, selecciona ​Share Activity​.

20


Guia d’ús de Seesaw 2. A la nova finestra que se t’ha obert, clica ​Create New​per fer una nova activitat.

3. Completa els detalls de l'activitat: nom de l'activitat, instruccions pels alumnes per a fer l’activitat (pot incloure exemples i notes de veu), pots afegir una plantilla de manera opcional i triar els alumnes amb els quals vols compartir l’activitat i quan ho vols fer.

21


Guia d’ús de Seesaw 4​. Clica ​More Options​i presiona ​ Edit​a ​Activity Library​.

5. Selecciona la teva biblioteca d'activitats escolars. Assegure’t que es converteix en verd l’opció al costat de​​Publish to School Activities Library​. 6. Clica ​Preview​per revisar l'activitat.

22


Guia d’ús de Seesaw

7. Clica ​Share​per publicar l'activitat. Tots els professors de l'escola podran utilitzar aquesta activitat clicant a ​School Activities​a la pestanya Activities.

23


Guia d’ús de Seesaw

El blog Seesaw Com crear un blog dins de Seesaw? El blog de Seesaw permet que els alumnes i els docents puguin publicar i compartir els posts que han realizat en el seu propi portafolis digital perquè sigui públic per a tothom. Per poder crear el blog de l’aula, primerament clica a la icona de la ​configuració i posteriorment, a l’apartat de ​CLASS BLOG ​fes clic a ​Enable blog​.

S’obre una pantalla nova per confirmar la creació del blog. Per fer-ho clica a ​Set Up Public Blog​. 24


Guia d’ús de Seesaw

Crea el nom del blog i l’adreça web.

Abans

de

finalitzar el

procés escull si volem permetre que en el blog es puguin fer comentaris o no en les

25


Guia d’ús de Seesaw diferents publicacions. Per fer-ho, activa o desactiva l’apartat ​Enable comments on class blog​.

Si vols que l’accés al blog sigui restringit i per tant, no sigui públic per a tots els usuaris d’internet, activa l’apartat ​Password protect class blog i crea una contrasenya per poder accedir al blog.

26


Guia d’ús de Seesaw

Com configurar el blog? Una vegada creat el blog,

sempre pots modificar la seva configuració clicant

la

a la pantalla inicial i visitant l’apartat ​CLASS

​icona de ​configuració

BLOG​.

En aquest apartat pots escollir: -

Permetre un blog seesaw (​ enable blog​)

-

Si els alumnes poden publicar en el blog (​students can post to blog​).

-

Configuració del blog (​blog setting​): veure les carpetes en el blog, permetre comentaris i accedir al blog amb contrasenya.

-

Disseny del blog (​blog appearance​).

-

Veure/accedir a la web del blog (​view blog​).

27


Guia d’ús de Seesaw -

Connectar el blog a altres blogs (​connected blogs​).

Com fer publicacions al blog? Una vegada creat el blog i configurat, tant tu com a docent com els alumnes (si els hi ho has permès) podeu publicar en el blog fent clic a la ​icona

de cada publicació del

Seesaw​. Abans de fer-se públic el post en el blog, com a docent has d’acceptar la publicació de l’alumnat. Per eliminar un post en el blog, només cal tornar a fer clic a la ​icona

tot

desactivant-la.

28


Guia d’ús de Seesaw

Com accedir al nostre blog Seesaw? Existeixen dues maneres d’accedir al blog. ● A través de l’aplicació o la web ​Seesaw Com alumne, familiar i docent pots accedir al blog a través de la ​icona

que

hi

ha a la teva pantalla principal.

29


Guia d’ús de Seesaw

● A través de l’adreça web del blog Pots accedir al blog a través de l’adreça web que s’ha creat en fer el blog. Aquesta la podem aconseguir fent clic a la ​icona

que hi ha a la teva pantalla principal.

30


Guia d’ús de Seesaw

31


Guia d’ús de Seesaw

Comparativa Seesaw, Seesaw plusi Seesaw for School

Seesaw

Elements bàsics Eines multimèdia per capturar l’aprenentatge

Seesaw plus

Seesaw for School

Anualitat

Cal sol·licitar una quota

X

X

Gratuït

X

Compatible amb altres apps

X

X

X

Organitza els portafolis segons estudiants, carpetes i dates.

X

X

X

Permet l’accés i la notificació dels familiars

X

X

X

Missatges entre docent i família

X

X

X

Blog de classe

X

X

X

Professor per classe

2

5

20

10

25

100

100

500

il·limitades

Classes per professor

Avaluació Personalització de activitats

X

Llibreria escolar d’activitats

a la classe

a tota l’escola

Notes privades (únicament visibles pels mestres)

X

X

Notes privades en els treballs de l’alumnat

X

X

Avaluació del progrés dels estudiants en relació als estàndards/capacitats

32


Guia d’ús de Seesaw Anàlisis i control dels resultats del Seesaw al centre Els portafolis tenen continuïtat al llarg de l’escolaritat

X

Visualització de les activitats i les classes

X

Dades sobre l’ús de la tecnologia i la implicació familiar

X

Accés al historial del portafolis d’un alumne

X

Document elaborat per la Maria Simón @msimoncorzan del CRP Sant Martí. Obra subjecta a una llicència Creative Commons: Attribution-Non Comercial-Share Alive (CC BY-NC-SA 3.0)

33

Guia d'ús del Seesaw  

Tutorial del Seesaw, una plataforma on els alumnes poden elaborar els seus portafolis digitals i compartir-los. A més a més, aquesta platafo...

Guia d'ús del Seesaw  

Tutorial del Seesaw, una plataforma on els alumnes poden elaborar els seus portafolis digitals i compartir-los. A més a més, aquesta platafo...

Advertisement