Page 1

DE KRANT OP ZONDAG

Zondag 4 februari 2018 JAARGANG 61

NR5

Verschijnt in: ‘s-Hertogenbosch ◆ Empel ◆ Engelen ◆ Bokhoven ◆ Vught ◆ Rosmalen ◆ Kerkdriel ◆ Velddriel ◆ Hedel ◆ Den Dungen ◆ Berlicum ◆ Middelrode ◆ st.-Michielsgestel ◆ Gewande ◆ Cromvoirt ◆ Helvoirt ◆ Vlijmen ◆ Nieuwkuijk ◆ Haarsteeg ◆ Nuland ◆ Vinkel

Inwoners van Rosmalen dienen handtekeningen in bij Bossche gemeenteraad

u Gemeente

‘Het Sparrenburgbos moet blijven!’ ROSMALEN - Het Sparrenburgbos, lopend van de zandverstuiving in Rosmalen tot aan Mariaoord, blijft de gemoederen bezighouden. Het gebied wordt door bewoners van aangrenzende wijken veelvuldig gebruikt om te wandelen en te sporten. Op dit moment is het eigendom van een vastgoedonderneming en staat het - wederom - te koop. Dit zorgt voor onrust onder de Rosmalenaren, want het is maar de vraag wat er met hun geliefde Sparrenburgbos gaat gebeuren. Bewoners uit de wijk Sparrenburg boden afgelopen dinsdag tijdens een vergadering van de gemeenteraad dan ook ruim 3.500 handtekeningen aan burgemeester Jack Mikkers aan, daarmee riepen zij op om vooral de toegankelijkheid van het bos te behouden.

13-14

7

u Actueel

Aandacht voor lezen en schrijven

u Carnaval

25

Door Astrid Berkhout Tijdens dezelfde vergadering werd een motie van De Bossche Groenen aangenomen, om in beeld te brengen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn om het gehele Sparrenburgbos openbaar toegankelijk te maken en op een natuurvriendelijke wijze in te richten en te beheren. “Het Sparrenburgbos wordt veelvuldig gebruikt door inwoners van de omringende wijken en door scholen en sportclubs uit de buurt”, vertelt Judith Hendrickx van De Bossche Groenen. “Het is echt een plek voor ontmoeting en versterkt daarmee de sociale cohesie in de wijken.” Probleem is alleen dat het bos inmiddels al 35 jaar in de verkoop staat. “Het is in handen geweest van diverse investeerders en ontwikkelaars, die allerlei plannen hadden. Zo wilde Joep van den Nieuwenhuyzen er ooit een gol�baan aanleggen, waar zowat het halve bos voor moest worden gekapt en zijn er plannen geweest voor woningbouw. In het bestemmingsplan Buitengebied is het Sparrenburgbos echter bestemd als Natuur. Daarnaast maakt het onderdeel uit van het Natuur Netwerk Brabant (voormalige EHS). Bouwen in het bosgebied is daarmee uitgesloten.”

Knillis op andere wijze onthuld en begraven

Judith Hendrickx van De Bossche Groenen maakt zich hard voor het Sparrenburgbos. Foto: Niek Geneuglijk

De ontbrekende schakel “Zelfs natuurbeheerorganisaties als Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hebben tot op heden geen interesse getoond, omdat het hen alleen maar geld kost. Alle opties zijn dus eigenlijk al gepasseerd in die 35 jaar. Al die tijd is er ook niet geïnvesteerd in de bestaande natuurwaarden. Als je dat wel zou doen, zou dit een enorme impuls betekenen voor het gebied; daarmee wordt het weer aantrekkelijk voor allerlei planten- en diersoorten om er te verblijven. Als Bossche Groenen vinden wij dat de gemeente ‘s-Hertogenbosch het Sparrenborgbos moet aankopen, om het op die manier veilig te

stellen. Het vormt de ontbrekende schakel in een groot, aaneengesloten, openbaar bos- en natuurgebied tussen Rosmalen en Nuland. Het is de verbinding tussen de gemeentelijke Zandverstuiving in het westen en het gemeentelijke Mariaburgbos in het oosten. De bewoners van de omringende wijken maken zich terecht zorgen. Zij hebben ruim 3.500 handtekeningen ingezameld om de gemeente ‘s-Hertogenbosch aan te zetten tot actie. Dit geeft aan dat het enorm leeft. Voor Rosmalenaren betekent het Sparrenburgbos even veel als de historische binnenstad voor Bosschenaren. Daar kunnen we niet aan voorbij gaan.”

Rust en ontspanning “Met aankoop zou een bedrag van 1,5 tot 2 miljoen euro gemoeid zijn. Op een totale begroting van 750 miljoen is dat niet veel, zeker niet als je ziet hoeveel miljoenen er worden besteed aan allerlei ruimtelijke ontwikkelingen in de stad. In onze hectische samenleving is een groen uitloopgebied van essentieel belang voor de broodnodige rust en ontspanning. Er zijn zo veel mensen die er van genieten.” Na aankoop zou het hele gebied verder ontwikkeld kunnen worden. “Wijkbewoners hebben aangegeven een actieve rol te willen

ZONDAG OPEN

Van Zinnicq Bergmann

advocaten si nd s 1870 Specialist arbeids- en ontslagrecht

Top-verandas is gevestigd in GroenRijk Den Bosch

Laminaatvloeren | Plinten | XXL vloeren Ondervloeren | PVC vloeren | Laminaattegels Leg/bezorg service

10 JAARE

Werfpad 4 | 5212 VJ ‘s-Hertogenbosch |(073) 690 99 83 E-mail: info@laminaathal.nl | www.laminaathal.nl

IG VOLLED TIE GARAN

mr Hanneke van Haarlem

Peperstraat 8, ’s-Hertogenbosch 073-6132318 www.vzb.nl

Wat is uw huis waard? Verhuizen in 2017? Gratis waardebepaling. Bel 073 687 68765 654343 Bel 073

vervullen bij de inrichting en het beheer van het bos. De potentie is er. Het is vooral zaak het open karakter van het gebied zo veel mogelijk te behouden. Achter Woonzorgcentrum Vivent Mariaoord kun je nog beperkt nieuwbouw realiseren, dichtbij de bestaande bebouwing. Daarnaast zou je op de afgedekte vuilnisbelt van de voormalige gemeente Rosmalen een zonnepark kunnen aanleggen, wat bijdraagt aan het realiseren van de klimaatdoelstellingen van onze gemeente.” Tot nu toe is de gemeente terughoudend om in te stappen. “Dat respecteren wij. Vandaar dat we met onze motie vooral vragen om de mogelijkheden en onmogelijkheden inzichtelijk te maken. Wat ons betreft is dit echter stap één, we hopen dat we de gemeente op de lange termijn kunnen overtuigen alsnog tot aankoop over te gaan. We laten dit hoe dan ook niet los!”

Ookepvoaorraties! al uw r

Kijk op onze website www.top-verandas.nl voor nóg meer informatie!

In onze mega grote showroom vind je alle types veranda’s en hebben wij deskundig personeel die alles kunnen vertellen over veranda’s. • Maatwerk veranda’s. • Deskundig montage team. • Grote showroom waar alle modellen opgebouwd staan. • Grote tuinmeubelcollectie.

ELKE ZONDAG OPEN VAN 11.00 UUR TOT 17.00 UUR. GroenRijk Den Bosch Graafseweg 244-246a • 073-6147461 • groenrijkdenbosch.nl


Zondag 27 mei 2018 ’s-Hertogenbosch

Schrijf nu in! Nieuw: 5 km para run!

Concept & realisatie: Artishock events & marketing

• 5 km para run

Ook mindervalide runners bieden we dit jaar de mogelijkheid om deel te nemen. Ben je visueel gehandicapt, een wheeler of ren je bijvoorbeeld op blades? Doe ook mee!

• 5 - 10 - 15 km trimloop • 5 - 10 - 15 km bedrijvenloop • 15 km wedstrijdloop • 1 km kids run 4 t/m 12 jaar

BrandLoyaltyVestingloop.nl Vestingloop ’s-Hertogenbosch Vitaliteitspartners

Content partners

Hoofdsponsor

VestingloopDB Promoting partner

Loop mee voor


THEATER

‘Aangenaam’ genieten met Nick & Simon

Bossche Omroep

Theater Zondag 4 februari | 14.11 uur | Carnaval C.V. De Krukskes – De veurpruuver Woensdag 7 februari | 20.30 uur |Cabaret Debbie Petter – In mijn hoofd | PERRON-3 Do 8 en vr 9 februari | 18.33 uur | Carnaval Bambergers 55+ Carnaval Vrijdag 9 februari | 11.11 uur | Carnaval Kikvorschen Lunschkonzert – Brôôd mee Spèk Zaterdag 10 februari | 13.11 uur | Carnaval Keinderkupkesfeest Za 10, zo 11 & ma 12 februari | 19.11 uur | Carnaval Denderdeur – Jeugdcarnaval 12 tm 15 jaar Zaterdag 10 februari | 20.33 uur | Carnaval D’n Blauwen Aovond Openingstijden theaterkassa Zondag en maandag: gesloten Dinsdag tot en met zaterdag: 13.00 tot 17.00 uur Theater aan de Parade is ook altijd vanaf een uur voor aanvang van een voorstelling geopend.

You're the Top is terug in het theater met Paul Groot in de hoofdrol Foto: Nico Kroon

‘s-HERTOGENBOSCH- Na ruim twintig jaar komt de musical ‘You’re the Top’ over virtuoos Cole Porter weer terug in het theater, met Paul Groot in de hoofdrol. Deze prachtige voorstelling over het bijzondere leven van de componist en songwriter die meer dan 800 liedjes voor 39 musicals schreef is op zondag 25 maart te zien in Theater aan de Parade. Door Saskia Smith

Het theaterconcert 'Aangenaam' van Nick & Simon is op woensdag 7 maart te zien in Theater aan de Parade. Foto: Mark Uijl

u Het theaterconcert ‘Aangenaam’ van Nick & Simon is op woensdag 7 maart om 20.00 uur te zien in Theater aan de Parade. Voor meer informatie en kaarten: www.theateraandeparade.nl.

Hoftheater weer helemaal open ‘s-HERTOGENBOSCH - Bij het Hoftheater der Amadeiro’s is dit jaar de hele kiet weer open. Alles is weer op zijn vertrouwde plek terug te vinden. De foyers, Grote Zaal en de Pleinzaal: alles wordt in gereedheid gebracht om er tijdens carnaval een onvervalst Oeteldonks feestje van te maken. De mooiste opwèrremers: vrijdag 2 t/m zaterdag 10 februari Het Hoftheater der Amadeiro’s staat garant voor de mooiste Oeteldonk opwèrremers vanaf vrijdag 2 februari: Bambergers 55+ carnaval is hét carnavalsevenement voor de Oeteldonker van 55 jaar of ouder. Op donderdag 8 en vrijdag 9 februari zorgen de Bambergers voor een fantastische show vol Oeteldonkse sketches, acts en liedjes met als hoogtepunt het bekende Balmadeira. Op vrijdag 9 februari is het Lunschkonzert van de Kikvorschen: ‘Brôôd mee Spèk’. Zaterdag 10 februari wordt afgetrapt met het Keinderkupkesfeest, dé carnavalsmiddag voor kinderen tot 12 jaar. Op de avond voor de intocht van prins Amadeiro is traditiegetrouw D’n Blauwen Aovond: een Oeteldonks Promkonzert op zaterdagavond 10 februari. Carnaval: zondag 11 t/m dinsdag 13 februari Ook met carnaval is het Hoftheater open. CV De Picccolo komt met ‘De Grôôte Gewachtmarafwetturkomtsjoo’ en carnavalsverenigingen Piep ende Blaoslust, De Postkwakers en Meepesant zorgen voor de leukste Oeteldonk shows die gratis te bezoeken zijn, mits Oeteldonks gemutst. Op zondag wordt de hoogheid Prins Amadeiro XXV voor de laatste keer ontvangen om 15.11 uur op het Open Hof (uitverkocht). Verder is er de prijsuitreiking van de carnavalsoptocht en de keinderoptocht en op 10, t/m 12 februari voor de jeugd Denderdeur. u Meer info: theateraandeparade.nl.

pagina 3

Paul Groot in de rol van zijn leven in You’re the Top

‘s-HERTOGENBOSCH - Sinds de release van hun nieuwe cd ‘Aangenaam’ zijn Nick & Simon weer op tournee langs de theaters. Dit is alweer het zevende studioalbum van het Volendamse duo in elf jaar tijd. Op woensdag 7 maart stellen Nick & Simon hun nieuwe werk voor aan het publiek in Theater aan de Parade. De samenwerking van Nick & Simon dateert uit 4 VWO. Hier stond het duo tijdens een kerstviering voor het eerst samen op het podium. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekindustrie en hebben ze hits als ‘Rosanne’ en ‘Pak maar mijn hand’ op hun naam staan. Met het album ‘Aangenaam’ zijn Nick & Simon een nieuwe weg ingeslagen. Voor het eerst maakten ze echt samen een plaat. Dat klinkt raar voor zo’n onafscheidelijk duo, maar eerder schreven Nick & Simon altijd apart omdat ze heel verschillend te werk gaan. Het album ‘Aangenaam’ is samen met producer Gordon Groothedde tot stand gekomen. “De teksten zijn anders, veel beter eigenlijk. Heeft misschien te maken met het punt waar we staan. Vorig jaar vierden we het tienjarig jubileum, zoveel meegemaakt, terwijl de tijd toch is omgevlogen.”, zegt Nick. Op zijn beurt vertelt Simon: “Nu pas valt mij op dat een terugkerend thema onthaasting is. Zet even de rem erop. Kijk eens waar je bent in het leven, wees er tevreden mee. Is het een kwestie van volwassen worden? Ja en nee. Sommige liedjes zijn juist heel onvolwassen, op een goede manier, onbevangen. Ben ik blij om. Ik hoor veel creatieve vrijheid op deze plaat. Het moet niet té degelijk en verantwoord zijn.” De mannen grijpen deze toer aan om het gloednieuwe werk aan het publiek voor te stellen, met natuurlijk de bijbehorende anekdotes. Ook grote hits ontbreken niet tijdens dit theaterconcert en om het Bossche publiek goed te leren kennen zullen Nick & Simon waarschijnlijk na afloop van de voorstelling ook nog wat tijd vrijmaken om een drankje te drinken in de foyer.

4 februari 2018

Cole Porter, mocht de naam niet meteen een bel doen rinkelen, dan zal ongetwijfeld een van zijn songs dat wel doen. Hij is de man die onder meer ‘Ev’ry Time We Say Goodbye’, ‘I’ve Got You Under My Skin’ en ‘Night and Day’ schreef. Liedjes die in ons collectieve geheugen liggen. Hij wordt niet alleen gezien als een van de meest productieve componisten van de vorige eeuw, maar introduceerde ook de zogeheten doorleefde songs voor musicals. Nummers met spitsvondige teksten en onverwachte wendingen, maar die wel aankomen en je diep van binnen raken. Paul Groot, die de rol van Porter in de musical speelt, vindt dát juist het talent van Porter. “Onder de humor en spitsvondigheid, zit ook een diepere laag. Je zou dat geestige kunnen verwarren met lichtvoetig en makkelijk, maar zijn teksten verbergen meer, er zit een enorm diepe laag onder.” De musical vertelt het vrolijke openbare, maar ook het verborgen en tragische leven van Porter. Geboren in een rijke familie wordt hij al snel achter de piano gezet, maar pas na zijn studie Rechten aan Yale kiest hij voor muziek. Eenmaal in Parijs om muziek te studeren, wordt hij verliefd op de Russische dichter en danser Boris Kochno, maar trouwt uiteindelijk met Linda Lee Thomas (Marjolein Keuning). Zijn leven is aan de buitenkant zoals zijn liedjes: opgewekt, cynisch, elegant, mondain, maar in hem zat

ook eenzaamheid en verdriet. Paul: “Porter was stoïcijns. Hij zei altijd: ‘Don’t explain, don’t complain.’ Hij liet zijn ware aard niet zien, maar er ging een enorm gevoelsmens in hem schuil. Misschien is dat wel zijn grote tragedie, dat hij niet kon laten zien wie hij echt was. Hij was ook overgeleverd aan de tijd waarin hij leefde. Met zijn homoseksualiteit kon hij niks, hij zou destijds als artiest zijn afgebrand.” Volgens Marjolein Keuning die de rol van Linda speelt heeft Porter zijn succes aan haar te danken. “Ze was een pittige dame, een go getter. Ze stapte op alles en iedereen af. Dat ze in Porter geloofde zorgde dat zijn succes tot grote hoogte steeg. Ik durf wel te zeggen dat hij zonder haar niet zo ver was gekomen.” Haar rol vindt ze een uitdaging om te spelen. “Het is moeilijk om met de ogen van nu naar vroeger te kijken. Waarom maakte ze bepaalde keuzes? Linda was een bijzondere vrouw, ontzettend mooi, kreeg veel aandacht van mannen, was rijk en in die zin ook onafhankelijk. Haar eerste man mishandelde haar en na haar scheiding besloot ze het leven naar haar hand te zetten. Ze trouwde Cole, een man van wie ze wist dat hij op mannen viel. Maar ze vond hem knap en hij was lief voor haar. Ik denk ook dat ze het beste in elkaar naar boven brach-

zondag open! WWW.DEBOSSCHEWOONBOULEVARD.NL

50.000 m2 wooninspiratie! Ruim winkelaanbod

ten. Een gearrangeerd huwelijk, zo zou je dat kunnen noemen, maar dat hoeft niet per se slecht te zijn. Ik denk dat ze gelukkig was met de keuzes die ze had gemaakt en dat ze gelukkig was met Cole. Ze hadden een mooi en rijk leven.” Zowel Paul als Marjolein zijn bekend met het werk van Porter. Marjolein: “Ik studeerde Jazz op het Conservatorium in Rotterdam. Nou, dan kom je vanzelf in aanraking met Cole Porter. Maar ook bij ons thuis werd zijn muziek gedraaid. Mijn ouders waren fan van Ella Fitzgerald en hadden we een dubbelelpee van haar met Porter nummers. Mijn meest dierbare nummer is ‘Ev’ry Time We Say Goodbye’. Op de begrafenis van mijn moeder werd dat nummer gespeeld. Het was een bijna magisch moment, de ruimte waarin we waren, de deuren die opengingen, het verdriet dat de ruimte vulde en Ella die zong. Het was een prachtig afscheid. Jammer dat mijn moeder niet meer leeft, ze had deze rol echt geweldig gevonden.” De musical ‘You’re the Top’ laat de rijkdom van Porters oeuvre zien, maar nog meer de mens achter de componist. De man die iedereen tot tranen kon ontroeren én laten lachen. Kortom, een man die een musical meer dan waard is. u ´You’re the Top´ is zondag 25 maart te zien in Theater aan de Parade. Voor meer informatie en kaarten: theateraandeparade.nl.


Bossche Omroep

4 februari 2018

pagina 4

S i n ds 1 9 8 8

SOS Kringloopwinkel is een winkel met een groot assortiment aan mooie tweedehands spullen. Niet alleen de spullen maar ook de mensen die er werken krijgen hier een tweede kans. We hopen u snel te zien! www.soskringloopwinkel.nl Ridderspoorstraat 2 | Den Bosch | 073 6133774 Geopend di. t/m zat. 10.00 - 17.00 uur Houd onze website en FB in de gaten voor leuke acties!

Aerts Autobedrijf

AUTO VAN DE WEEK

SKODA FABIA 1.4 16V SPORT Black Magic, januari 2008, 111.665 km Sportief uitgevoerde auto met o.a. radio/CD, centr. vergr. met afst. bed., airco, middenarmsteun voor, leren stuurwiel, lm velgen en trekhaak

NU SLECHTS

€ 6.590,00

Incl. 6 mnd BOVAG-garantie, rijklaarkosten en nwe APK Ammerzoden • 073 - 599 1650

Haarwerken voor vrouwen met tijdelijk of langdurig haarverlies! Vughterstraat 136 `s-Hertogenbosch (naast het oude pand) tel: 073-6106478 volg ons op facebook La Garderobe Den Bosch

Lisette van Geffen

www.livage.nl 088 166 28 28

Inge van Zandvoort

KINDEREN Scheidingspraktijk Hermus & De Jong

23 februari open avond van 19.00 tot 21.00 uur

scheiden niet

Bel voor een gratis ADVIESGESPREK

06 - 17 36 41 20 / 073 - 622 15 22 met kantoor Eindhoven 06 - 17 36 41 20 w w w.hetscheidingscollectief.nl

Het scheidingscollectief verzorgt:

Ontmoet de trainers. Proef de sfeer. Stel al je vragen. Doorlopend massage demonstraties vanaf 19.00 uur.

• •

Ontvang 10% korting bij inschrijving tijdens onze open avond. Wij begroeten je graag bij Zonnevlecht Opleidingen.

Zonnevlecht Opleidingen uw specialist in massage opleidingen

Parallelweg-West 54c, 5251 JG Vlijmen, 073 - 511 12 29

www.zonnevlechtopleidingen.nl

Scheidingsbemiddeling op maat Kinderbegeleiding & ouderschapsplan Juridisch & fiscaal advies Alimentatie advies & berekening Mediation

helft van de helft Shop in de tijdelijke outlet ! shoeby.nl

Rompertpassage 5-9, Den Bosch


ACTUEEL

Bossche Omroep

u Afdeling Erfgoed

4 februari 2018

pagina 5

“Zo hoort een samenleving te werken…”

Afdeling Erfgoed is de naam waaronder BAM, Stadsarchief en Vestingwerken binnen de gemeente ‘s-Hertogenbosch samenwerken. Ook de fotocollectie maakt hier deel van uit. Voor raadpleging hiervan bent u welkom in het gebouw Bloemenkamp 50.

Op weg naar zelfstandigheid binnen de zorg ‘s-HERTOGENBOSCH - Willy en Troy kruipen samen achter de naaimachine in de Zuiderschans. Willy helpt vandaag om de carnavalsoutfit van Troy in orde te maken. Nog een paar emblemen en hij is er helemaal klaar voor. De Zuiderschans biedt onderdak aan internationale studenten, senioren en jongeren met een hulpvraag. En volgens Tsjerk de Groot, oprichter en manager van Linc naar zorg is dat nou juist de kracht van deze plek. Door Lesha Bosman

Een fotograaf van Fotopersbureau Het Zuiden legde op 4 februari 1961 de installatie vast van burgemeester Lambooy. Op de foto zijn oud-burgemeester Loeff (rechts) en zijn opvolger in gesprek . Burgemeester Lambooy zou het ambt blijven bekleden tot 1969. Collectie Erfgoed ‘s-Hertogenbosch, nr. 0006243.

Helicon-teams winnen provinciale Skills Talents kampioenschappen REGIO - Deze week heeft Helicon VMBO Den Bosch met vier teams deelgenomen aan de provinciale Skills Talents wedstrijden. Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Tijdens een voorronde op de eigen school, provinciaal kampioenschap en nationale finale strijden de deelnemers in teams van drie leerlingen om in verschillende wedstrijdrichtingen de beste te worden van Nederland. Afgelopen weken hebben de leerlingen zich goed voorbereid op de wedstrijd. En op het Koning Willem I College werd dinsdagavond hard gewerkt door de teams bloem, groen, voeding en economie. Dit harde werken werd beloond! Maar liefst 3 van de 4 teams wonnen het provinciale kampioenschap. Zij gaan door naar de nationale finale op 15 maart in Zwolle. Een succesvolle avond voor Helicon VMBO Den Bosch en voor de leerlingen een bijzondere ervaring.

Tsjerk heeft jarenlang gewerkt als maatschappelijk werker en zag dat veel organisaties erg afgesloten zijn van de maatschappij. Het viel hem op dat mensen met een hulpvraag vaak steeds verder van de maatschappij af kwamen te staan. “Dat kan niet de bedoeling zijn”, aldus Tsjerk. “Ik heb een heel andere visie op zorg. Ik wil zorg bieden aan mensen, maar dan midden in de maatschappij. Ik wil zelfredzaamheid creëren. Dat is de reden dat ik Linc naar zorg heb opgericht. In de Zuiderschans is woonruimte voor 36 jongeren met een hulpvraag. Het zijn jongeren die onder andere uit een beschermd wonen situatie komen en op weg zijn naar zelfstandigheid maar nog wat hulp kunnen gebruiken.” Verbinden Verbinding leggen tussen de wijk, senioren, studenten en de jongeren is een heel belangrijk aspect binnen Linc naar zorg en de Zuiderschans. “Er zijn al mooie voorbeelden van initiatieven die hier zijn ontstaan. Eén van de interna-

Vepa bestaat 40 jaar Vepa, een belangrijke en toonaangevende speler in de markt van promotionele producten, premiums, relatiegeschenken en bedrijfskleding, viert dit jaar haar 40-jarige jubileum. Vepa is opgericht in 1978 door Bem van Enschot. Het familiebedrijf was de eerste jaren gevestigd in Berlicum. In 1994 kwam Robert van Enschot het bedrijf versterken en door de snelle groei van de organisatie verhuisde Vepa van Berlicum naar Oss, waar het bedrijf tot medio 2016 haar bedrijfsactiviteiten verrichtte. In 2002 nam Robert van Enschot het bedrijf over van zijn vader. Op 1 oktober 2016 is Vepa verhuisd naar de huidige locatie aan de Rietveldenweg 47a in ’s-Hertogenbosch. ‘De gastvrijheid en persoonlijke benadering komen in het ‘Bossche’ goed tot zijn recht!’ aldus directeur Robert van Enschot. Vepa verzorgt inmiddels de promotionele producten voor ruim 250 klanten in Nederland, België en Duitsland. ‘Bij Vepa weten we hoe je mensen op de juiste manier raakt en hoe je een relatiegeschenk of premium de juiste lading mee-

Willy en Troy zijn druk bezig met de carnavalemblemen in de Zuiderschans

tionale studenten is bijvoorbeeld een ervaren loper en heeft binnen de Zuiderschans een team samengesteld die nu iedere week trainen voor de Vestingloop. Of vlogger Dyon, die vlogt over de maaltijden die hij samen bereidt met een aantal jongeren dat voedselpakketten van de voedselbank krijgt. Maandag en woensdag wordt er vanuit Divers de seniorenhuiskamer gehouden. Dan komen senioren uit de wijk bij elkaar om een kopje koffie te drinken en bij te kletsen. Ook daar ontstaan spontane verbindingen zoals bij Willy en Troy. Zo hoort een samenleving te werken in mijn ogen.” Eigen verantwoordelijkheid “In mijn ideale zorgomgeving zouden de werktijden van zorgverleners vooral in de avonduren en het weekend liggen. Dat zou namelijk betekenen dat de jongeren overdag een dagbesteding of een baan hebben. Dan ga je uit van de eigen verantwoordelijkheid van mensen en begeleid je waar nodig. Natuurlijk lukt dat niet altijd, maar het is een mooi streven. In de Zuiderschans zijn er van ‘s ochtends 7.00

uur tot ‘s avonds 23.00 uur begeleiders aanwezig. Zij kijken samen met de jongeren hoe zij hun leven zelf kunnen vormgeven. Natuurlijk blijven er altijd kwetsbare mensen binnen onze samenleving die altijd zorg nodig hebben en daar moeten we heel zorgvuldig mee omgaan. Door de zorg anders in te richten, blijft dat ook in de toekomst betaalbaar. Door een andere houding aan te nemen in de zorg en mensen meer te laten participeren, snijdt het mes aan twee kanten. Je kunt bezuinigen op de zorg en je geeft mensen in de maatschappij de regie over hun eigen leven terug.” u Voor meer informatie over Linc naar zorg www.lincnaarzorg.nl.

WELKOM IN CÉ

Paleisborrel

geeft. Die ervaring zetten we graag voor iedereen in’ zegt Robert van Enschot. Naast de groei van VepaGifts is de tak bedrijfskleding verder uitgebreid en heeft deze divisie een eigen naam en identiteit gekregen: VepaBedrijfskleding.

VepaBedrijfskleding voert vier kwaliteitsmerken: Workwaer, Tricorp, Dassy en Gerba Workshoes. VepaBedrijfskleding is o.a. kledingsponsor en partner van de Bossche eredivisie Basketbalclub New Heroes.

Wie jarig is trakteert! Vepa trakteert het gehele jubileumjaar 2018. Alle klanten krijgen 5% korting op iedere bestelling via de webshop! Deze webshop is recentelijk uitgebreid met meer dan 10.000 nieuwe promotionele producten. Kijk voor uw persoonlijke kortingscode en de voorwaarden op www.vepagifts.nl en voor bedrijfskleding op www.vepabedrijfskleding.nl. Deze kortingscodes zijn heel 2018 geldig! Vepa BV, Rietveldenweg 47a, 5222 AP ’s-Hertogenbosch | 073-7601100 | vepagifts.nl | vepabedrijfskleding.nl

‘s-HERTOGENBOSCH - Zondag 25 februari organiseren zes restaurants voor de tweede maal ‘de Paleisborrel’ in en rond het Paleiskwartier. Tussen 14:00 en 17:00 uur kunt u genieten van kleine gerechtjes en een passende consumptie bij Pollevie, de KASerne, Buurt, Jongens van de Wit, Doncurado en een afsluitende kop koffie met een zoete verwennerij bij Bagels en Beans. Middels een strippenkaart, die op de dag zelf kan worden opgehaald bij de Hofvijver in ‘s-Hertogenbosch. gaat u langs de verschillende locaties. Kosten: €39,00 per persoon voor zes gerechtjes met drankje. Strippenkaarten zijn ook per voorinschrijving beschikbaar via de website, waarbij u een korting ontvangst van €4,00 per kaart. Meer informatie: www.paleisborrel.nl.

LIVE COOKING PROEVERIJ LA TRADIZIONE ITALIANA ZONDAG 4 MAART 2018 van 14.00 uur tot 17.00 uur Een verrassende Italiaanse proeverij verzorgd door onze Italiaanse chef Andrea Rinaldi Prijs 4-gangen menu € 49,50 inclusief bijpassende wijnen RESERVEREN VIA Telefoon 073-6.926.926 of mail naar info@ce-denbosch.nl


Bossche Omroep

4 februari 2018

pagina 6

Rompertpassage 15

BEZOEK & WIN

Tel. 073 - 641 17 47

EEN CARIBBEAN CRUISE

Speciaal Slagerij Deze week 5 februari t/m 10 februari

SLAGERS WORSTENBROODJES 5 stuks

€ 5,45

3 stuks

€ 3,80

GEMAK MET CARNAVAL VOLOP KANT EN KLAAR: STAMPPOTTEN,

‘limousin’

HEUVEL

* vers * gebraden * uit de jus

4 stuks

BIEFSTUKJES

5 T/M 18 FEBRUARI EINDHOVEN

SLAGERS GEHAKTBALLEN

HACHEE,VLEESSTOOFPOTJES,

€ 7,00

OVENSCHOTELS, ERWTENSOEP ETC

ER ZIJN WEER LEKKERE HUISGEMAAKTE WINTER PRODUCTEN ZOALS: Balkenbrij, beuling, bloedworst, rookworst, erwtensoep, stamppotten, casselerrib.

Oplossing zondag 28 januari 2018

e j t n e m o m OPLOSSING SUDOKU

OPLOSSING ZWEEDS RAADSEL HET WOORD IS: DOORDRAVEN

OPLOSSING KRUISWOORDPUZZEL HET WOORD IS: VISWATER

STER FIETSEN GESELECTEERD! € WWW.MATRABIKE.NL 9 WINKELS! 149 ,DOOR ONZE KLANTEN

CROSS ESPRESSO N3 DELUXE LCD DISPLAY

€700 KORT ING

BEZOEK

SPRINT ELEVATE 550

• HYDRAULISCHE SCHIJFREMMEN • BAFANG MIDDENMOTOR • VOORVORKVERING • SHIMANO 9 SPEED

FIETS

VANAEN F

OF ÉÉN VAN ONZE

€1.10 0 KORT ING

STOKVIS DUTCH STYLE • SHIMANO NEXUS 3 SPEED • INCLUSIEF VOORDRAGER • ALUMINIUM FRAME

€440 KORT ING

STOKVIS CITY WAVE 18V • STERK HI-TENSILE FRAME • SHIMANO DERAILLEUR • LED-VERLICHTING • 18 SPEED

€340 KORT ING

MIDDENMOTOR

EEN ERG POPULAIRE E-BIKE DIE ZEER GESCHIKT IS VOOR DE DAGELIJKSE RITJES.

VAN € 1.599 VOOR

SLECHTS

RECHTSTREEKS VAN FABRIKANT NAAR KLANT

899,-

EENVOUDIG ONLINE BESTELLEN

VAN € 2.499 VOOR

SLECHTS

1399,-

GRATIS EN DIRECT GELEVERD

WAALWIJK

VAN VOOR

SLECHTS

€ 799

359,-

VAN VOOR

SLECHTS

€ 539

199,-

BEZOEK ONS E-BIKECENTER: PROFESSOR ASSERWEG 1 DI,WO: 13.00-19.00 | DO,VR: 13.00-20.00 | ZA: 10.00-17.00| Z0: 12.00-17.00

Alle prijzen uit de adver tentie zijn onder voorbehoud van druk- en zet fouten en van wijziging vanaf 2 weken na publicatie. Hier voor wordt geen aansprakelijkheid aanvaard door Matrabike.


ACTUEEL

Vers

van de pers

Het volgend jaar op de Parade: ‘t WK Handboogschieten Me dunkt dat er dan op het plein best veel is te genieten Er zijn veel goede schutters, maar Sint Jan wordt kampioen Als naast de handboog ook de lúchtboog mee zou mogen doen

Bossche Omroep

4 februari 2018

pagina 7

Aandacht voor lezen en schrijven

Nationale Voorleesdagen en ‘Leer Mee’ dragen bij aan leesvaardigheid van alle Bosschenaren

@EmielBootsma - emiel.bootsma@kpnmail.nl Uniek wandelen in ’s-Hertogenbosch: www.stadswandelingoprijm.nl

Testers (65+) voedingsapp gevraagd ‘s-HERTOGENBOSCH - Het landelijk bureau van seniorenorganisatie KBO-PCOB zoekt mensen van 65 jaar en ouder, woonachtig in of nabij het centrum van ‘s-Hertogenbosch, die het leuk vinden om een voedingsapp te testen. Seniorenorganisatie KBO-PCOB neemt deel aan het project Cordon Gris. In dit project is een voedingsapp ontwikkeld. De app wil gezond eten gemakkelijker maken voor senioren door te ondersteunen in het maken van een wekelijks maaltijdplan. De deelnemers zijn geïnteresseerd in gezond(er) eten, 65 jaar of ouder en wonen zelfstandig thuis. De proefperiode start na de carnaval in februari tot april 2018. U maakt één keer per week een maaltijdplan met de app in deze periode en houdt zoveel mogelijk rekening met de voedingsadviezen van de app. De KBO-PCOB werkt in dit project samen met Jumbo supermarkten. Jumbo heeft een assortiment klant-en-klaar maaltijden in de app verwerkt. Hiervan kunnen er maximaal twee per week in het maaltijdplan van de app worden gekozen en (gratis) afgehaald bij Jumbo City in de Visstraat. Ook ontvangt u als dank voor deelname aan het einde van de testperiode het kookboek ‘Bowls of Goodness’ met hierin gezonde recepten. Meer informatie via nora.ramadani@kbo-pcob.nl of jan.brinkers@kbo-pcob.nl.

Rijbewijskeuring Sint Janskliniek ‘s-HERTOGENBOSCH - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor 6 februari en 20 februari terecht in de Sint Janskliniek, Halvemaanstraat 3.Tarief: € 35,00 voor de seniorenkeuring en chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E betalen € 55,00. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: ?088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

Relatiebeding nietig bij strijd met belemmeringsverbod Het belemmeringsverbod in art. 9a van de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi) is wellicht niet bij iedere lezer bekend maar wint steeds meer aan terrein. Dit verbod is van toepassing voor bedrijven die uitzendkrachten ter beschikking stellen of werknemers detacheren onder leiding en toezicht van de inlener (intermediairs). Het is de intermediair verboden om belemmeringen in de weg te leggen voor de totstandkoming van een arbeidsverhouding tussen de werknemer en degene aan wie hij ter beschikking is gesteld na afloop van de terbeschikkingstelling. Op 7 januari 2018 heeft het hof Den Haag een voor de praktijk belangrijk arrest gewezen. In deze casus was een aantal werknemers in dienst bij Uitzendbureau X en via dat uitzendbureau werkzaam voor een klant van X. Vervolgens stapten deze werknemers over naar Uitzendbureau Y. De werknemers werden daarna door Uitzendbureau Y bij dezelfde klant te werk gesteld. Uitzendbureau X beriep zich op het met de werknemers overeengekomen relatiebeding op grond waarvan de werknemers niet voor de klant mochten werken. In het relatiebeding was echter geen onderscheid gemaakt tussen de situatie dat de werknemer in dienst trad bij de klant of dat deze via een ander uitzendbureau werd uitgezonden bij de klant. Het hof concludeerde daarom dat het relatiebeding nietig was op grond van het belemmeringsverbod uit artikel 9a Waadi. Het beding had expliciet moeten vermelden dat het niet gold voor indiensttreding bij de klant. Omdat dit in het beding niet duidelijk was opgenomen werd het hele beding nietig verklaard. In de literatuur werd er veelal van uitgegaan dat het relatiebeding wel bleef gelden ten aanzien van andere relaties. Het hof Den Haag ziet dat dus anders. Een te ruim geformuleerd relatiebeding is geheel nietig. Het belemmeringsverbod uit artikel 9a Waadi krijgt hierdoor een nog grotere impact voor uitzendbureaus en detacheerders. Voor werkgevers en werknemers binnen deze branche is het dus opletten geblazen! Nicole Arendsen, Holla Advocaten, n.arendsen@holla.nl

Wethouder Eric Logister las tijdens de Nationale Voorleesdagen voor aan kinderen van Kindcentrum De Kameleon Foto: Sandra Peerenboom

‘s-HERTOGENBOSCH - Woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari stond in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Het project ‘Leer Mee’ dat rond dezelfde tijd werd gepresenteerd gaat nog het hele jaar door. Het project is door het Bossche Taalnetwerk opgezet om meer aandacht te genereren voor lezen en schrijven. Op het niet kunnen lezen en schrijven rust nog steeds een taboe volgens hen. Terwijl in ‘s-Hertogenbosch ongeveer 18.000 mensen laaggeletterd zijn. Het doel van de Nationale Voorleesdagen is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie en ontwikkelt het taalgevoel. Het vergroot de woordenschat en draagt bij aan de interactieve vaardigheden. “Elk jaar lezen wij voor op scholen bij de Nationale Voorleesdagen, een mooie traditie”, aldus wethouder Eric Logister. “Dit keer was ik bij Kindcentrum de Kameleon. Wat ik vooral leuk vind aan het voorlezen, is hoe de kinderen erop reageren. Ze zitten niet stil te luisteren, maar

dat is juist de bedoeling. Want door actief mee te doen, leren ze nieuwe woorden en krijgen ze een beter taalgevoel.” Burgemeester Jack Mikkers deelde het prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’ uit aan de ouders. “Om er thuis ook van te kunnen genieten”, aldus de burgemeester. “ Voorlezen is namelijk een bijzonder moment op de dag, waarop ouders en kinderen volledige aandacht voor elkaar hebben.” Project ‘Leer mee’! De gemeente ‘s-Hertogenbosch wil het aantal laaggeletterden verlagen. Daarom hebben ze samen met het Bossche Taalnetwerk een actieplan ‘Leer mee!’ gemaakt. Met het plan willen zij Bosschenaren bereiken van 18 tot 65 jaar. Het gaat om mensen die moeite hebben met schrijven, lezen en rekenen. En daardoor ook slecht met een computer, tablet of mobiele telefoon kunnen omgaan. Toer langs wijkpleinen Vanaf nu is er iedere maand op een wijkplein extra aandacht voor lezen en schrijven. Met een gesprek of een taalmetertoets helpt Het Bossche Taalnetwerk inwoners de

draad van het leren op te pakken. “We kijken wat iemand aan hulp nodig heeft”, aldus een woordvoerder van Het Bossche Taalnetwerk. “Voor de één kan dat hulp bij het lezen zijn. Voor de ander hulp bij het schrijven, rekenen of bij computervaardigheden.” De eerste bijeenkomst was op het wijkplein de Kiek. Het Bossche Taalnetwerk houdt heel 2018 een toer langs de zeven wijkpleinen om zo dichter bij de doelgroep te komen. Op die manier willen ze inwoners helpen om hun taalniveau te verbeteren. Iedereen moet mee kunnen doen Wethouder van Olden: “Iedereen moet mee kunnen doen in onze samenleving. Voor laaggeletterde mensen is dat lastig. Daarom ben ik blij met dit plan. Want nu gaan we de mogelijkheid om beter te lezen of schrijven dichter bij onze inwoners brengen.” Het Bossche Taalnetwerk hoopt met dit plan zo’n 100 mensen te helpen bij het leren lezen en schrijven. Met de aanpak worden ook 400 mensen geadviseerd over taal- en computervaardigheden.

Succesvolle eerste Winterschool in Vught VUGHT - Na acht succesvolle edities van de Zomerschool zijn Ouderen Samen en Anders Bezig Zijn in Vught dit jaar een Winterschool gestart. In januari stond onder meer een lunchconcert, rondleiding door het Provinciehuis en natuurlezing op het programma. In de maand februari heeft de Winterschool nog meer mooie activi-

teiten op het programma staan: op 7 februari gaan ze naar Monument Kamp Vught. Op donderdag 15 februari is er schilderen op muziek, onder meer op ‘de vier jaargetijden’ van Vivaldi en op woensdag 21 februari ‘Maak je eigen spreuktegel en meezingen met het Essche Heimweekoor met liedjes van toen. De Winterschool wordt

afgesloten met een filmweekend op zaterdagavond 24 februari met de klassieker ‘Once upon a time in the west’ en op zondagmiddag de romantische film ‘Funny girl’. Het volledige programma vindt u op www.ouderensamen.nl of www. abzvught.nl.

IVN-cursus vogelgeluiden ‘s-HERTOGENBOSCH - Het IVN ‘s-Hertogenbosch organiseert een cursus “vogelgeluiden”. U gaat op stap met natuurgidsen naar verschillende natuurgebieden rond ‘s-Hertogenbosch om vogelgeluiden te leren kennen. Luister naar merel, zanglijster, pimpelmees en nachtegaal en geniet van het vo-

gelkoor in de vroege ochtend. Deze cursus is voor beginners, mensen die nog (bijna) niets van vogelgeluiden weten. Geen theorie-avonden, maar naar buiten! Tweemaal op zaterdagavond: 17 maart en 7 april, driemaal zaterdagochtend 1 uur vóór zonsopgang: 31 maart, 21 april en 28 april; duur excursie

ongeveer 2½ uur. Aanmelden bij vogelzang@ivn-s-hertogenbosch. nl of 073-6426172. Maximaal aantal deelnemers 33. Na aanmelding ontvangt u informatie over vertrektijden en -plaatsen. Kosten €25, gratis voor IVN-leden. Meer informatie: www.ivn-s-hertogenbosch.nl.


Bossche Omroep

4 februari 2018

pagina 8

Passend Passend Afscheid Afscheid De leukste nieuwtjes en ArtsLommelen Uitvaartverzorging DĂŠ andere uitvaartverzorger In deze regio de enige voor een geheel groene & milieuvriendelijke uitvaart Harold Hoes 06 - 24 26 97 42 www.seoh-uitvaart.nl haroldhoes@seoh-uitvaart.nl

verhalen uit jouw stad

...Afscheid passend als een puzzelstukje

indebuurt.nl

Lilian Arts, tel. 073-6893597, mobiel: 06-53616114, www.artslommelen.nl

Opvallen in de regio?

Plaats uw advertentie in de Bossche Omroep. Door onze gratis huis-aan-huis verspreiding realiseert u een maximaal bereik. Neem contact op met de afdeling adverteren (073) 613 51 16 of mail naar: advertentie@bosscheomroep.nl

www.bosscheomroep.nl


Bossche Omroep

4 februari 2018

pagina 9

Horeca toppers gezocht! Neem plaats aan de seafood bar, kom lunchen in het restaurant in mediterrane sfeer met en rijke keus aan verse vis, oesters en schaal- en schelpdieren uit onze viswinkel. Op het menu Franse klassiekers, met een knipoog naar de Italiaanse en Spaanse keuken. Traiteur-maaltijden om mee te nemen, of om te laten bezorgen. Lekkere muziek, verwennerij op de plateaux des amuses bij een lekkere fles wijn of een biertje uit een Parijse stadsbrouwerij, fruits de mer, een fijn terras...

BIENVENUE A MARSEA MEDITERRANEE, A BIEN TOT!

Kok M/V

Sous Chef M/V

Bediening M/V

Afwasser M/V

Fulltime/Partime

Fulltime/Partime

Fulltime/Partime

Fulltime/Partime

Vekoper M/V

Fulltime/Partime Ervaring is een Pré

Foto Ellie de Vries

Heb je interesse in een van bovenstaande fiuncties? Mail je sollicitatie naar; mariette@mer-sea.nl of bel 06-10456818

ZONDAGMIDDAGSPECIALS

Winterwandelen door onbekend ’s-Hertogenbosch Maak dit nieuwe jaar kennis met onze zondagmiddagspecials. Elke zondagmiddag om 13.00 uur kunt u met onze gidsen mee om de stad eens op een heel andere manier te leren kennen. Ontdek pareltjes zoals verscholen hofjes en steegjes. Of verken nieuwere gebieden als het Paleiskwartier en het trendy Koudijs. Ja, zelfs de geboren en getogen Bosschenaar komt op verrassende plekken. Met onderweg natuurlijk een kopje koffie of thee op een passende locatie.

VAREN OP DE BINNENDIEZE

WANDELINGEN

VAREN OP DE DOMMEL

RONDLEIDINGEN

Stegenwandeling

Ontdek Oeteldonk

Paleiskwartierwandeling

Onze stegenwandeling belicht het deel van de binnenstad rondom de Vughterbrug en het Vughtereinde dat bekend staat om de vele karakteristieke steegjes. Op de achterliggende erven werden zogenaamde cameren en gasthuisjes gebouwd die via deze steegjes bereikbaar waren. Dit gebied was een echte volksbuurt waar de wateren vuurhuizen niet mochten ontbreken. Halverwege de wandeling maakt u een warme tussenstop bij café Buurt aan de Koningsweg. (25 februari en 25 maart, 13.00 uur)

Begint het ook al weer te kriebelen met Carnaval in zicht? Wandel dan het weekeinde voor Carnaval mee met onze gidsen om de elf geheimen van Oeteldonk te ontdekken. Zij laten u kleine monumenten zien die allemaal te maken hebben met Oeteldonk, dus met het typische Bossche Carnaval. De gids vertelt precies hoe bij ons in Oeteldonk het spel gespeeld wordt. Ook bezoekt u het Gemintemuzejum waar u ongeveer 20 minuten wordt rondgeleid. (3 en 4 februari, 13.11 uur)

Achter het Centraal Station ligt de moderne wijk het Paleiskwartier. Als u door dit nieuwe stukje ’s-Hertogenbosch wandelt ontdekt u wat voor prachtige architectonische hoogstandjes hier gerealiseerd zijn. In dit voormalige moerasgebied, en later industrieterrein, treft u een optimale mix aan van zakelijk gebruik in combinatie met wonen. De gids stopt voor koffie bij een van de nieuwe trendy zaken aan de voet van de Paleisburg, De Jongens van De Wit. (4 maart, 13.00 uur)

Hofjes- en pleintjeswandeling Duik met onze gidsen de kleine hofjes en steegjes in die onze mooie stad rijk is. Wellicht ontdekt u stukjes van ’s-Hertogenbosch die u zullen verrassen. U start achter de Sint-Jan en loopt met onze gids in en rond de Hinthamerdriehoek en bezoekt hofjes, pleintjes en straatjes die verborgen liggen. Onze gids stopt voor een kopje koffie of thee bij Café Herman in de volledig opgeknapte Watertoren. (4 februari en 11 maart, 13.00 uur)

L AATS

TE T ICKE TS

!

Industrieel Erfgoed vaar-wandelroute Vaar met de boot vanaf het Bolwerk naar de nieuwe hippe hotspot in ’s-Hertogenbosch, Koudijs. Onderweg vertelt de schipper over de route over de Dommel. Bij Koudijs Kafé, een industrieel monument, drinkt u eerst een warme kop koffie of thee voordat de wandeling aanvangt. U passeert daarbij vele monumenten, restanten van ambachtelijke bedrijven, die er in de stad waren. Eindpunt van deze zondagmiddagspecial is de indrukwekkende overkapping van het Centraal Station. (18 februari en 18 maart, 13.00 uur)

Voor telefonische informatie en groepsboekingen

073 - 613 50 98


AGENDA

u Uit op zondag

Tettermiddag Kakofonie Louchje ‘s-HERTOGENBOSCH - Op zondag 4 februari houdt de Kakofonie Louchje in samenwerking met carnavalsclub Wromoknie van 13.30 tot 17.00 uur haar jaarlijkse Tettermiddag in Muziekcafé Lohengrin aan de Zuiderpassage in ‘s-Hertogenbosch. Een aantal clubkes staat die middag borg voor een carnavaleske ambiance.

Expositie Jenny Ymker in kasteel Ammersoyen AMMERZODEN - In kasteel Ammersoyen is van 4 februari t/m 4 maart een expositie te zien van het werk van Jenny Ymker. Deze Tilburgse kunstenares maakt foto’s die zij laat verweven tot gobelins (wandtapijten). Aanleiding voor de tentoonstelling is het boek Jenny Ymker. De expositie is te bezichtigen tijdens een bezoek aan het kasteel op 4,18 en 25 februari en zondag 4 maart tussen 11.00 en 17.00 uur. Adres: Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1 in Ammerzoden. Meer informatie: www.glk.nl/ammersoyen of www.janvanhoofgalerie.nl.

Wandelexcursie IV de Langstraat REGIO - Zondag 4 februari is er weer een IVN-wandelexcursie. Start om 10.00 uur vanaf Cafe de Roestelberg, Roestelbergseweg 2 Kaatsheuvel. De wandelexcursies van IVN de Langstraat zijn gratis en u hoeft zich niet aan te melden. De tocht duurt ongeveer 2 uur. Info: 0416-335294 of email vdveldenpj@gmail.com.

Klankhealing ligconcert in Vught VUGHT - The Sound of Silence groep geeft zondag 4 februari om 12.00 uur een Klankhealing ligconcert in Vught. Een Klankhealing ligconcert is een 90 minuten durend ‘Klankenbad’. De deelnemers ervaren dit klankenbad liggend op een zachte ondergrond. De spelers van de Klankhealing hanteren diverse oorspronkelijke instrumenten van over de hele wereld en maken tevens gebruik van Healing Hands. Info: 06 28098355 of thea-hennevelt@versatel.nl. Zie ook www.thesoundofsilence.nl. De entreeprijs bedraagt 23 euro, minima 19 euro.

Inon Barnatan in Willem Twee Concertzaal ‘s-HERTOGENBOSCH - Op zondag 4 februari om 20.15 uur geeft Inon Barnatan een concert in Willem Twee Concertzaal. De Israëlische pianist Inon Barnatan heeft een indrukwekkende internationale reputatie ontwikkeld als een van de meeste getalenteerde jonge pianisten van zijn generatie. Barnatan wordt geroemd om zijn poëtische en bevlogen spel, uitdrukkingsvolle optredens, weloverwogen programmeringen, zijn unieke, zeer intellectuele benadering van de muziek en zijn doordachte artisticiteit. Hij ontving zeer lovende kritieken voor zijn debuut-cd met werken van Schubert. Info: www.willem-twee.nl.

Street tribute to Herman Brood ‘s-HERTOGENBOSCH - Street! speelt eerlijk en met passie de bekende en minder bekende songs van Herman Brood & His Wild Romance. Professionele muzikanten vormen de belangrijke muzikale basis. De zanger (compleet met stem én houding van Herman en de looks van zijn manager Koos) steelt de show. Twee ‘Blondita’s’ completeren het geheel. Zondag 4 februari o 17.00 uur in P79. Info: p79.nl.

Bossche Omroep

u Maandag 5 febr De Bossche Liederentafel 19:00 uur | Maandag van 19.00 - 21.30 uur zingt De Bossche Liederentafel (BLT) weer in de Knillispoort, Korte Waterstraat 15 ‘s-Hertogenbosch. Toegang is gratis.a Voedsel: van globaal naar eigen eettafel 19:15 uur | Je eigen eten verbouwen: hobby, of zit er meer achter? In een actieve bijeenkomst brengt Velt Den Bosch het actuele thema ‘voedsel’ terug tot ieders individuele verhaal. Maandag 5 februari van 19:30 tot 21:45 uur in BBS Boschveld. Toegang niet-leden: € 7,50. Velt-leden: € 5. Koffie en thee zijn inbegrepen. Informatie en opgave via Anja Kleijn, info@veltdenbosch.nl. Zangles zanggroep ‘Singi Makandra’ 19:30 uur | Zanggroep Singi Makandra krijgt elke week op maandagavond zangles van een geschoolde zanglerares, ondersteund door karaoke- en beamerprojectie. Voor de les wordt een bijdrage van € 3,00 berekend, (inclusief koffie of thee). Het zangrepertoire varieert van pop, soul, gospel, reggae etc. Er is nog plek voor nieuwe leden. Vooral mannenstemmen zijn welkom. Locatie: BBS de Hambaken. Info: https://singi-makandra. jimdo.com. MiNC-avond 19:30 uur | Op maandagavond 5 februari vindt het tweeënveertigste MiNC-café in de Verkadefabriek plaats. Zoals gebruikelijk brengen Frank Finkers en Rob de Vrind u op de hoogte van de laatste actualiteiten op het gebied van duurzaamheid en milieu. De toegang is gratis. U bent welkom vanaf 19:30 uur in de Clubzaal van de Verkadefabriek.

u Woensdag 7 febr Repair Café Rosmalen HEVO organiseert op woensdag 7 februari het allereerste Repair Café van Rosmalen in het SJV gebouw. Tussen 9:30 uur en 12:30 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Seniorenmiddag Zuid 14:30 uur | Op woensdag 7 februari is er weer een Seniorenmiddag in ‘s-Hertogenbosch Zuid.

De volgende lezing staat op het programma: Ineke Strouken: De geschiedenis van onze eet- en drinkgewoonten. Waarom kent de gemiddelde Nederlander meer dan vier stamppotten en wordt er in de winter erwtensoep gegeten? Waarom houden Nederlanders van zoute haring en zoute drop, terwijl men in het buitenland daarvan gruwelt? Het heeft alles te maken met onze culinaire geschiedenis. De Seniorenmiddag, georganiseerd door de Werkgroep Seniorenmiddagen, vindt plaats in Sociaal Cultureel Centrum In de Roos. De entree bedraagt € 5,00 per persoon. Dit is inclusief 1x koffie of thee. Literair drieluik met Martin Michael Driessen 20.00 uur | Verdiep je in februari en maart in de literatuur van Martin Michael Driessen. De schrijver van het veelgeprezen en recent met de ECI Literatuurprijs bekroonde boek Rivieren is op 28 maart te gast in de bibliotheek. In twee eerdere sessies op 7 februari en 14 maart om 20.00 uur neemt Neerlandicus Jan Willard u mee in het werk van Driessen. Kosten: € 7,50 (leden) - € 10,- (niet-leden). Passe-partout voor gehele reeks: € 17,50 (leden) - € 25,- (niet-leden). Kaartverkoop via: www.bibliotheekdenbosch.nl. kLETScafé in de Maaspoort Woensdagavond 7 februari van 19.30 - 21.30 u organiseert de lokale ruilkring ‘s-Hertogenbosch e.o.(www.niksvoorniks.nl) het kLETSscafé. Het kLETSscafé vindt plaats bij Tuinjoop T-huis, Ernst Schumacherstraat 26, ‘s-Hertogenbosch. Aanmelden via 06 - 363 06 233, joop@bajo.nl. De entree is 5 niksen (de lokale ruileenheid) voor deelnemers en voor geïnteresseerden € 2,50.

u Donderdag 8 febr Lunchconcert St. Vrienden Kamermuziek 12:30 uur | Lunchconcert door het duo Monique Heidema {cello} & Andre Telderman (piano} Inmiddels vertrouwde gezichten op Podium Azijnfabriek. Zij staan gerant voor een boeiende uitvoering. Entree € 10,= Vrienden van de Stichting hebben gratis toegang tot alle lunchconcerten. Sing/Play Along 20:30 uur | Elke 2e donderdag van de maand vindt Sing/Play along plaats bij Muziekcafé Lohengrin. Breng uw akoestische bege-

4 februari 2018

pagina 10

leiding/melodie-instrument mee en speel de liedjes live mee. Info: www.muziekcafelohengrin.nl. Muziek op donderdag 21:00 uur | Elke donderdag kunt u in de foyer van de Willem Twee concertzaal uw muzikale dorst lessen tijdens een gratis muziekavond. Deze keer op het podium: Shanna Nicó (singer-songwriter) en Lijo (experimental pop-singersongwriter-electrofusion). Info: www.willem-twee.nl.

u T/M vrij 9 febr Verkoopexpositie VanTol & Breet - Academy VanTol & Breet - Academy organiseert een verkoopexpositie van het werk van zeven cursisten. De sieraden van Ann Blommaart - Eline de Visser - Karen Aps - Robean Visschers - Esther Lang - Linda van Mastricht - Tanneke van Spaendonck worden tot en met vrijdag 9 februari 2018 geëxposeerd bij VanTol & Breet - juwelenontwerpers en meestergoudsmeden in ‘s-Hertogenbosch. De zeven goudsmeden werken in verschillende stijlen en maken alleen unieke sieraden in goud en zilver.

u Vrijdag 9 febr Taalles Surinaams 19:30 uur | Taalles Surinaams op de vrijdagavonden voor iedereen die affiniteit heeft met Suriname(rs) verzorgt door Ray Koops, 2-voudig winnaar van het Surinaams Dictee van Amsterdam. De les is voor beginners en gevorderden, maar ook voor hen die de taal willen opfrissen en/of willen leren praten en schrijven. De lestijden zijn van 19:30 - 21:00 uur. Meer info: http://sranantongo-skoro. jimdo.com.

u Zaterdag 10 febr Uilen speuren in Huis ter Heide 21:30 uur | Ga zaterdag 10 februari mee op zoek naar bosuilen in Huis ter Heide en kom van alles te weten over deze prachtige nachtroofvogel! Deze spannende wandeling is gericht op volwassenen. Aanmelden via natuurmonumenten.nl/agenda. Leden van Natuurmonumenten betalen voor deze excursie € 7,- en voor niet-leden bedragen de kosten € 10,-. Lohengrin Reggae night 21:00 uur | Zaterdag 10 februari

u ZO 4 FEBR

u ZO 4 FEBR

Monique Broekman bij Museum Slager

Korte Film Festival Rosmalen

Vanaf 4 februari tot 29 april zal in Museum Slager de tentoonstelling In Dialoog van Monique Broekman te zien zijn. Broekmanstudeerde in 1990 af aan de afdeling schilderen/grafiek van de kunstacademie in ‘s-Hertogenbosch en is een veelzijdig beeldend kunstenaar. Startend vanuit de traditie van de schilderkunst zoekt ze op innovatieve wijze verbinding met hedendaagse maatschappelijke werelden. Als schilder is ze in dialoog met het schilders-doek, de geportretteerde en de maatschappij. Het werk dat zij vervolgens koppelt aan andere media vindt zijn weerslag in bijvoorbeeld interactieve websites, tekst/interviews en (bewegend) beeld. In deze tentoonstelling stelt Monique Broekman zoals de titel zegt; de dialoog centraal. Ook geeft ze meerdere keren een rondleiding/lezing in het museum. De feestelijke opening is op zondag 4 februari om 14.00 uur. Meer info: www.museumslager.com.

Zondag 4 februari vindt in Perron-3 en de Boerderij in Rosmalen het Korte Film Festival Rosmalen plaats. Speciaal voor het festival zijn er vier gevarieerde programma’s samengesteld van elk tachtig minuten, met voor ieder wat wils: Internationale prijswinnaars, Comedy, Stories we tell en Neerlands beste korte films. De films zelf duren gemiddeld een kwartier. Bezoekers hebben de keuze uit een ochtend- en middagprogramma. Het festival wordt gecompleteerd met deskundige inleidingen en een heerlijke lunch. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Perron-3, aan de kassa en online via www.perron-3.nl/films-en-voorstellingen/ korte-film. Er zijn passe-partouts voor de hele dag (twee programma’s, inclusief lunch voor € 29,50) of losse kaarten voor één programma, met of zonder lunch (voor € 20,00 en € 15,00).


AGENDA is het Reggae night onder de palmbomen bij muziekcafé Lohengrin met de One Revolution Band. Info: www.muziekcafelohengrin.nl.

u Langlopend Expositie Renewal Tot 17 februari is de expositie Renewal,The touch of an artist, what about us te zien bij Galerie Grang de Paul Art. Negen kunstenaars exposeren ‘de aanraking met vuil’. Geopend donderdag t/m zondag van 13.00 uur t/m 16.00 uur. Op zondag zijn kunstenaars aanwezig. Adres: Handelskade 14 ‘s-Hertogenbosch. Info: www.grangdepaulart.com. KuBra presenteert Wintersalon In Galerie KuBra aan het Burgmeester Loeffplein 64, is tot en met 18 februari de ‘Wintersalon’ te zien, een tentoonstelling met 36 Brabantse kunstenaars. De galerie is open van do t/m zo van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. In de weekenden wordt u ontvangen door één van de kunstenaars. Vrije toegang. Info: www.stichtingkubra. nl. Expositie Rauwe kost T/m 25 februari is de expositie Rauwe Kost te zien in Willem Twee kunstruimte. Een groepsexpositie van Bosch Art Support, het kunstenaarscollectief van jonge Bossche kunstenaars van jongerenplatform Studi073. Als onderdeel van jongerenfestival Rauwkost. Entree is gratis. Info: www.willem-twee.nl. Expo Tim Walker in Het Noordbrabants Museum Tot en met 25 februari 2018 toont Het Noordbrabants Museum The Garden of Earthly Delights, een indrukwekkende serie beelden van de internationaal vermaarde (mode)fotograaf Tim Walker (Guilford, 1970). De imposante foto’s - geïnspireerd op de mysterieuze beeldtaal van Jheronimus Bosch werden gemaakt in opdracht van The Nicola Erni Collection, de privéverzameling van de Zwitserse Nicola Erni. Het Noordbrabants Museum is het eerste en voorlopig enige museum dat de volledige reeks van 26 larger-than-life foto’s toont. Info: www.hnbm.nl. Expositie Thea Pigmans Tot eind februari is een expositie te zien van werk van Thea Pigmans in de bieb in Perron-3 in Rosmalen. De expositie is te zien van maandag tot zaterdag van 10.00 -

Bossche Omroep 18.00 uur. Info: Facebook Theeke’s Kwastwerk. Mantel der Liefde in Provinciehuis Tot en met 23 maart is in het Provinciehuis een bijzondere expositie te zien: Mantel der Liefde. Fotografe Ilse Wolf bracht twaalf uiteenlopende mantelzorgsituaties in beeld. De foto’s zien, lukt alleen als je samenwerkt. De een trekt een lade open of trekt aan een touw, zodat de ander kan kijken. Ook is er een blokpuzzel met vijf foto’s die je samen kunt oplossen. Mantelzorg betekent: zorgen, liefde, iets voor elkaar over hebben, voor elkaar klaarstaan. Het betekent ook dat je van een ander a�hankelijk bent. De expositie speelt daarop in door bezoekers te laten samenwerken om de expositie te kunnen bekijken. U kunt de expositie in het Provinciehuis tot en met 23 maart 2018 gratis bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.mantelderliefde.nl. Expositie Distortion Tot en met 25 maart is de expositie Distortion, een groepstentoonstelling in Willem Twee Muziek en beeldende kunst Den Bosch, te zien. Distortion wordt samengesteld met topwerken uit de collectie van het S.M.A.K, Gent en Museum De Pont, Tilburg in combinatie met werk van Nederlandse kunstenaars die, in sommige gevallen, net zijn afgestudeerd. Curator Loek Grootjans selecteerde werk van kunstenaars die, net als hijzelf, zich bezighouden met distortion (vervorming) en geeft daarmee het thema een brede en gevarieerde invulling. Realiteit is nooit in één beeld te vatten of te conceptualiseren omdat we er ons altijd middenin bevinden en het volledige overzicht onmogelijk is. Grootjans laat de bezoeker kijken naar een werkelijkheid die vervormd wordt door kunstenaars die weten hoe ze materie naar hun hand kunnen zetten en er een andere betekenis aan verlenen. Expositie boulevard JBZ Tot en met 29 maart 2018 is de expositie ‘8 Theepotten & 365 Dagschilderingen door 2 zussen’ ingericht in de expositieruimte boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. José van Esch exposeert keramische theepotten en Marian van Esch haar 365 Dagschilderingen. Expositie Ketjapfabriek

Tot en met 31 maart exposeert Het Fotocollectief ISO 2016 in de Ketjapfabriek Vught. Het Fotocollectief ISO 2016 is opgericht door een tiental zeer ervaren foto-amateurs uit de regio’s-Hertogenbosch. Op deze expositie hangen de foto’s die gemaakt zijn door enkele leden: Hans van der Biezen, Theo van Dooren, Koos Post, Ruud Schmidt, Henk Sylva en Jo de Wilt. Info: www.fotocollectie�iso2016.nl of www.ketjapfabriek.nl.

pagina 11

‘Onder de Boschboom’

Voorfeesten

Als u dit leest zijn we op weg naar Carnaval 2018. Of�icieel begint dit feest op zondag 11 februari als om 11.11 Z.K.H. Amadeiro XXV arriveert op Oeteldonk Centraol. Het feest duurt drie dagen tot dinsdagnacht als Boer Knillis wordt begraven. Een aantal jaren geleden heeft het Boerenparlement bepaald dat de Hoogheid alleen nog op de drie dagen aanwezig is in zijn pronkjuweel. Zijn bezoek is de aanleiding voor het driedaagse feest. Een paar puriteinen beleven dit nog zo maar voor veel Oeteldonkers zit er dan al een paar weken feest op. Oeteldonk beperkt zich niet langer tot de drie dagen.

Duo-expositie Marleen Maessen en Monique van Doorn Duo-expositie Marleen Maessen en Monique van Doorn. Elke drie weken komen Marleen en Monique een avond bij elkaar om te schilderen met als uitgangspunt de opdrachten uit het boek ‘Abstract; Een bron van inspiratie’ van Rolina van Vliet. Het werk is t/m 21 april dagelijks te bewonderen van 8.30 - 17.00 uur in Huize Theresia in Vught.

Want zo langzamerhand kun je en Oeteldonk beleven en op wintersport gaan. In de weken voorafgaand aan is er al voldoende te doen. Effe plekke bij de bouwers, Kletsavonden (3X), politieke kletsavond (1x), Heineken fanfare concert, Grand Gala du Kwek (2x) , Git um een PeerTertermiddag Kakofonie Louchje, zo zat as un pinneke, de Veurpruuver, Vrienden van de Krukskes Live, inschrijven huiskamerconcerten Pintvatters, Oetelkonzert, Pleebekavond, worstebroodwee, Roet Korte Put, Henkies in Rosso, Bambergers 55+ (2x), de Avond voor…, Oeteldonksche keelschraper, Lunchbridgedrive Bambergers, Luchkonzert Brood mee Spek door fanfare de Kikvorschen, Op Sjpouw mee oew Jong, carnavalsfeest Personeelsvereniging, Steunzolepruvenement, Bont avond Muzerije, Oliebollenfantengeloop, de kroegbaas zing, Hots-knotsrit (de 65ste keer) Kwek maor mee, op weg naar zondag, Aankleding Dieske, Denderdeur, de nacht voor Carnaval, Carnaval in de Willem II concertzaal, Pintvatters huiskamerkonzerten, Kwaoke mee de Kwaotongen, D’n blaauwen Avond en dan is de Carnaval nog niet begonnen. En er zal vast en zeker nog wel meer te doen zijn. Om het allemaal vol te houden en bij te wonen heb je nodig een hele goede conditie, stevige maag en een goed gevulde spaarpot.

Expositie Het woord is beeld geworden Tot en met zondag 15 april exposeert Annita Smit in de Grote Kerk, Kerkstraat 20 ‘s-Hertogenbosch. In deze expositie zijn bijzondere, ambachtelijk gecreëerde, driedimensionale objecten te zien, gemaakt van papier of linnen. De expositie is te bezichtigen tijdens Open Kerkdagen op woensdagmiddag, zaterdagmiddag en na de kerkdiensten op zondag. Meer informatie www.pgdenbosch.nl en www.facebook.com/pgdenbosch of www.annitasmit.nl.

Het voordeel van al deze bijeenkomsten is wel dat we onder ons zijn. De Bananen, zoals een hooggeplaatste Oeteldonker ze meestal beeldend weet te typeren hebben deze feesten (nog) niet ontdekt. We kunnen ouwehoeren over en met elkaar en genieten van de muziek en natuurlijk de ho�brouwer van omzet voorzien. Want met Carnaval is het te druk en zijn er teveel mensen van boven de rivieren. Maar ook tijdens carnaval onderscheiden de “echte” oeteldonkers zich. Zonder kiel hoor je er niet bij en dat is een tendens die mij soms wel eens tegenstaat. Op het Oeteldonksche carnaval is iedereen welkom maar we nodigen niemand uit en voor iedereen die het spel begrijpt en het wil meespelen, hoe hij of zij ook gekleed is, is er ruimte. Ook al is die fysieke ruimte tijdens die drie daoge beperkter. Misschien daarom zoveel voorfeesten; veel bekenden, veel ruimte en op tijd naar huis dus altijd gezellig. We zien elkaar wel ergens komende zondag of in de week ervoor; gelegenheid genoeg.

Alarmnummers Spoed: 112 Poltie/Brandweer/Ambulance Geen spoed Politie: 0900-8844 Ambulancecentrale: 073-6414444 Brandweerkazerne: 073-6889889 Dierenambulance: 073-6146070 Weekenddiensten Apotheek Jeroen Bosch Apotheek Henri Dunantstraat 1 (in de hal van het ziekenhuis) voor spoedrecepten buiten reguliere openingstijden 073-5535999 Huisarts Dokterspost 0900-8860 Tandarts Informatie tandartsen spoedgevallendienst: 09002020914 GGD Hart voor Brabant Vogelstraat 2 ‘s-Hertogenbosch 0900-4636443 (lokaal tarief); www.ggdhvb.nl

4 februari 2018

Jan Hoskam Onder De Boschboom is een rubriek van cultuurhistorische aard, die haar columnisten een podium biedt om op persoonlijke titel onderwerpen die met de Bossche cultuur te maken hebben uit te diepen. Reacties? Stuur uw email naar: onderdeboschboom@kringvrienden.nl.

Hulpdiensten Sensoor, dag en nacht een luisterend oor: 0900-0767; www.sensoor.nl Kindertelefoon: 0800-0432 (gratis) Dagelijks 14.00-20.00u. Bureau Slachtofferhulp: 0900-0101

Gemeentepagina’s Kijk voor actuele informatie op de gemeentelijke informatiepagina’s in deze krant of op: www.s-hertogenbosch.nl.

u DI 6 FEBR

u DO 8 FEBR

Blue Room Session met Otis Gibbs

Loud & Rising met Green Lizard, Antillectual en This Means War!

Veel rauwer dan Otis Gibbs (Indiana, USA) zijn ze niet leverbaar. Hij klinkt als een Bruce Springsteen die zwaar aan de sigaar is en elke dag een �les goedkope whiskey leegdrinkt. Otis is een geboren activist en wordt daarom ook vaak vergeleken met Woody Guthrie. Zijn songs liggen echter dichter bij de stijl van Townes van Zandt en Steve Earle. Een singer-songwriter pur sang: hij schrijft sterke songs over wat hem boeit en bezighoudt, vertolkt die ook op een zeer eigen wijze en vertelt er tussendoor boeiende verhalen bij over het hoe en waarom van hun ontstaan. Dinsdag 6 februari om 20.30 uur is hij te gast bij de Blue Room Sessions in de Verkadefabriek. Kaarten: 13 euro. Info en tickets: www.verkadefabriek.nl.

De Loud & Rising-tour van Loud Noise gaat door. Met de tourpackage van Green Lizard, Antillectual en This Means War! geeft Loud & Rising opkomende bands de kans zich te pro�ileren en samen te spelen met een gevestigde naam als Green Lizard. Green Lizard weet in 1996 met een mix van grunge, hardrock en metal De Grote Prijs Van Nederland in de wacht te slepen. Vier jaar later maakt de band de belofte waar met het album Identity (Sony Music). Daarna volgen nog twee platen en honderden optredens in Nederland, Europa en Amerika op o.a. Pinkpop, Lowlands, Paaspop, Vans Warped Tour en support tours met The Gathering en Skin (Skunk Anansie). Donderdag 8 februari om 20.00 uur zijn ze te zien in Willem Twee Poppodium. Info: www. willem-twee.nl.


Informatie uit uw gemeente Gemeenteraad

Raadsavond Informeren & Ontmoeten

Verkeersmaatregelen tijdens carnaval Tijdens carnaval zijn op de volgende plekken wegen afgesloten voor verkeer of is verkeersoverlast verwacht: Intocht Jeugd Prins zaterdag 10 februari De Jeugd Prins komt om 10.11 uur aan op het Bolwerk SintJanssingel. De route is als volgt: Sint-Jansstraat, Korenbrugstraat, Kruisstraat, Snellestraat, Schapenmarkt, Markt Stadhuis. De intocht staat onder begeleiding van verkeersbegeleiders. Tijdens de tocht sluiten zij de straten kort af en geven zij deze ook direct weer vrij. Oliebollenfantengeloop zaterdag 10 februari Deze start om 11.11 uur Stadhuis. Route: Schapenmarkt, Verguld Harnas, Achter het Wild Varken, Wolvenhoek, Waterstraat, Museumplein, Fonteinplein, Krullartstraat, Kerkplein, Hinthamerstraat, Boerenmouw. Finish Orangerie. Hots-Knots-Rit zaterdag 10 februari Op zaterdag 10 februari is er tussen 12.00 en 14.00 uur verkeeroverlast door de Hots-Knots-Rit. De deelnemers aan deze rit rijden volgens afspraak vanaf de Hekellaan via het Nachtegaalslaantje, Papenhulst en Choorstraat naar de Parade. De organisatie zet verkeersbegeleiders in. Intocht zondag 11 februari De route van de intocht loopt als volgt: Stationsplein, Stationsweg, Wilhelminabrug, Visstraat, Kruisstraat, Postelstraat, Vughterstraat, Schapenmarkt naar de Markt. Ontvangst van de prins op het Stadhuis. Zondag 26 februari zijn de Postelstraat en de Kruisstraat autovrij en is de Wegsleepregeling van kracht. Optocht maandag 12 februari De route van de optocht loopt als volgt: Van Grobbendoncklaan, Graafseweg, Bartjesbrug naar het Hinthamereinde, Hinthamerstraat, Torenstraat, Parade, Voormalig Weesstraat, Triniteitstraat, Oude Dieze, Verwersstraat, Fonteinplein, Achter het Stadhuis, Achter het Wild Varken, Achter het Verguld Harnas, Schapenmarkt, Markt, Marktstraat, stukje Achter de Tolbrug, Burgemeester Loeffplein, Tolbrugstraat. Vanaf 7.00 uur moeten de volgende straten voertuigvrij zijn: Hinthamerstraat, Triniteitstraat, Oude Dieze en de Verwersstraat. Houdt u er rekening mee dat u tijdens de optocht, tussen 10.00 en 18.00 uur, het gebied binnen deze route niet in of uit kunt rijden. In deze straten is de wegsleepregeling van kracht. Kinderoptocht dinsdag 13 februari Deze start om 14.11 uur. De route is als volgt: KarrenstraatVisstraat-Hoge Steenweg-Pensmarkt-Markt-HinthamerstraatTornstraat-Parade. Bosch Taxikeurmerk Standplaatsen (BTx) De binnenstad is tijdens de carnaval afgesloten voor verkeer. Taxi’s met het BTx keurmerk zijn te vinden op de aangewezen taxistandplaatsen: - Parade, langs het plein aan de zuidzijde; - Stationsweg (beide zijden); - Visstraat; - Hinthamerstraat (nabij bibliotheek); - Havensingel (op de laad- en losstroken); - Van der Does de Willeboissingel (op de laad- en losstroken); - Smalle Haven (westzijde); - Stationsplein;

Wanneer: maandag 5 februari om 19.00 uur Waar: Bestuurscentrum (Achter het Stadhuis 5-7) Wilt u het woord richten tot de gemeenteraad? Dat kan! Maandelijks organiseert de raad een avond om inwoners en organisaties uit ’s-Hertogenbosch te ontmoeten. De agenda staat op www.s-hertogenbosch.nl/gemeenteraad, klik op ‘kalender’. U kunt zich tot maandag om 9.00 uur aanmelden.

- Burgemeester Loeffplein (stukje promenade); - Oranje Nassaulaan; - Oranje Nassaulaan de laad- en losstrook in de avonduren. Evenals voorgaande jaren controleren wij tijdens carnaval op de taxistandplaatsen en opstaptaxi’s. Als u een van deze taxistandplaatsen in wilt nemen, moet u in bezit zijn van een Bosch Taxikeurmerk en uw voertuig moet een BTX goedgekeurd daklicht voeren. Wilt u opstaptaxivervoer aanbieden, moet u in de gehele gemeente ’s-Hertogenbosch in het bezit zijn van een BTX keurmerk. Toiletwagens Dit zijn de plaatsen waar tijdens de carnavalsdagen toiletwagens staan: - Marktstraat (incl. 1 gehandicaptentoilet); - Parade (incl. 1 gehandicaptentoilet); - Kerkstraat/plein (incl. 1 gehandicaptentoilet); - Stationsplein (incl. 1 gehandicaptentoilet); - Minderbroederstraat; - Korenbrugstraat; - Achter het Stadhuis. EHBO Er is een permanente EHBO-post ingericht op de Parade. De EHBO-post is dagelijks bereikbaar van 11.00 tot 2.00 uur. Tijdens de optocht en de intocht is er een extra mobiele EHBO-post op het Burgemeester Loeffplein. Langs de routes lopen mobiele EHBO-ers. Ook op hen kunt u een beroep doen. Dit jaar is er voor het eerst op zondag en maandag een EHBO-verzamelplaats achter de waterput op de Markt. Dit is een markeringspunt voor zowel ambulance als mensen die op de Markt onwel worden. Glaswerk tijdens carnaval. Is dit nog zo? Wij vragen u geen glas/fles mee te nemen naar de binnenstad. Het geeft veel overlast als glaswerk in de openbare ruimte terechtkomt. Het is ook gevaarlijk bij een valpartij of je kunt er anderen mee verwonden. Daarom maakt de horeca gebruik van horecaglas, dit zijn plastic/kunststof glazen. Hebt u toch een glas in uw hand en wilt u het kwijt? Wij zetten op een aantal plaatsen in de binnenstad glasbakken. Tijdens carnaval met de fiets naar de Binnenstad De fietsenstallingen Kerkstraat en Wolvenhoek zijn van zaterdag 10 februari 7.00 uur tot de nacht van dinsdag 13 op 14 februari maart tot 2.30 uur non-stop geopend. Fietsenstalling Burgemeester Loeffplein is zaterdag 10, zondag 11 een maandag 12 februari geopend van 7.00 tot 4.00 uur. Op dinsdag 13 februari is de stalling geopend van 7.00 tot 2.30 uur. In de fietsenstalling Wolvenhoek zijn tijdens de carnaval 200 extra stallingsplaatsen. Het stallen van uw fiets is gratis. P+R/Transferia tijdens carnaval De P+R/transferia zijn tijdens de carnaval als volgt open: - zaterdag 10 van 7.30 tot 1.30 uur; - zondag 11 februari van 10.00 tot 19.00 uur; - maandag 12 en dinsdag 13 februari van 6.30 tot 20.00 uur. Let op: tijdens carnaval zijn er aangepaste halteplaatsen! Parkeergeld tijdens carnaval? Denkt u er aan om ook tijdens carnaval parkeergeld te betalen? Voorkom dus een parkeerboete en denk aan de (parkeer)regels.

Informatiebijeenkomsten en activiteiten Inloopbijeenkomst initiatief tijdelijke woningen Minitopia in Meerendonk Donderdag 8 februari, tussen 19.00 en 21.00 uur Brede Bossche School Nieuw Zuid, Jac. Van Looystraat 5 Meer informatie: www.minitopia.eu Inloopavond ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan Oeverhuyze Maandag 19 februari, van 17.30 tot 19.00 uur Golfclub De Haverleij, Leunweg 40 Meer informatie: www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen


Wat u echt moet weten over uw buurt E-mailservice Niks missen? U kunt ook via e-mail op de hoogte blijven. Kijk voor meer informatie op: www.s-hertogenbosch.nl/bekendmakingen

Bekendmakingen over bijvoorbeeld bestemmingsplannen, vergunningen, verkeersbesluiten, verordeningen en beleidsregels vindt u op internet. Ga naar: overuwbuurt.overheid.nl Deze informatie vindt u voortaan op: overuwbuurt.overheid.nl. U ziet daar onder meer welke vergunningen zijn aangevraagd of afgegeven. Voor de dakkapel van de buurman, bijvoorbeeld. Of een feest in de buurt!

Hulp nodig? We helpen u bij het digitaal opzoeken van de informatie in de Burgerplaza in het Stadskantoor. U kunt ook terecht bij een wijkplein of bibliotheek. Leren omgaan met de computer? Verschillende organisaties verzorgen computertraining. Neem contact op met een Brede Bossche school bij u in de buurt, Humanitas computerhuis of de Volksuniversiteit.

Gemeenteraad Subsidieplafond subsidieregeling Voorbereiding van Energiemaatregelen De gemeenteraad stelt unaniem het subsidieplafond van € 250.000,- vast voor de subsidieregeling voor Voorbereiding van Energiemaatregelen.

Nota Grondbeleid 2018 De gemeenteraad gaat unaniem akkoord met de nota grondbeleid 2018 en de daarin benoemde kaders.

Een motie ‘Duurzaamheidslening’ van de fracties CDA, Bosch Belang, SP, De Bossche Groenen en Lokaal Liberaal ’s-Hertogenbosch om de € 225.000,- die men wil investeren om de rente te verlagen voor de nationale energielening om te zetten naar een duurzaamheidslening, een grote introductiecampagne op te zetten over de duurzaamheidslening en de mogelijkheid te onderzoeken van een apart loket of (pop-up) winkel, wordt aangenomen. Tegen stemmen de fracties van de PvdA, Rosmalens Belang en VVD.

Bestemmingsplan Tweede herziening Rijksweg ongenummerd naast 21 Nuland De gemeenteraad stelt unaniem het bestemmingsplan ‘Tweede herziening Rijksweg ongenummerd naast 21 Nuland’ vast.

Kadernota 2019 Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) De gemeenteraad stelt unaniem de zienswijze op de ontwerpKadernota 2019 vast en zal deze kenbaar maken bij de gemeenschappelijke regeling ODBN.

Bestemmingsplan Splitsing Zandbergen 10 Rosmalen De gemeenteraad stelt unaniem het bestemmingsplan ‘Splitsing Zandbergen 10 Rosmalen’ vast. De zienswijzen van reclamanten worden ongegrond verklaard.

Bestemmingsplan 1e Herziening bestemmingsplan Autotron De gemeenteraad stelt unaniem het bestemmingsplan ‘1e Herziening bestemmingsplan Autotron’ vast.

Bestemmingsplan Herziening fase 1 Pelgrimsche Hoeve Nuland De gemeenteraad stelt het bestemmingsplan ‘Herziening fase 1 Pelgrimsche Hoeve Nuland’ vast. Tegen stemt de fractie Lokaal Liberaal ’s-Hertogenbosch.

Ontwikkelkader EKP-terrein De gemeenteraad stelt het Ontwikkelkader EKP-terrein vast als basis voor verdere planuitwerkingen voor het EKP-terrein én als basis voor het formuleren van de marktuitvraag voor de te selecteren gebiedsontwikkelaar voor EKP-Noord. Daarbij is de doelstelling om het EKP-terrein te transformeren tot een hoogwaardig en levendig stedelijk gebied dat bijdraagt aan de doorontwikkeling van de Bossche Spoorzone. Tevens gaat de gemeenteraad akkoord met het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek naar de inpassing van een toekomstgericht, duurzame mobiliteitsprogramma op EKP-Zuid, als onderdeel van het hoogwaardig openbaar vervoerknooppunt rond het Centraal Station. Tegen stemt de fractie van De Bossche Groenen.

Raadsbesluiten De gemeenteraad van ‘s-Hertogenbosch heeft op 30 januari 2018 besluiten genomen over:

Bestemmingsplan Kerkstraat 42, Nuland De gemeenteraad stelt het bestemmingsplan ‘Kerkstraat 42, Nuland’ vast. De zienswijzen van reclamanten worden ongegrond verklaard. Tegen stemt de fractie Lokaal Liberaal ’s-Hertogenbosch. Bestemmingsplan Partiële herziening Vinkelse Slagen De gemeenteraad stelt het bestemmingsplan ‘Partiële herziening Vinkelse Slagen’ vast. Tegen stemt de fractie Lokaal Liberaal ’s-Hertogenbosch.

Een motie ‘Mogelijkheden van studentenhuisvesting op het EKP-terrein’ van de fracties CDA, VVD, GroenLinks, SP, PvdA en Bosch Belang om de mogelijkheden van (onzelfstandige)

studentenhuisvesting expliciet mee te nemen in de ontwikkeling van het EKP-terrein wordt aangenomen. Tegen stemmen de fracties van Rosmalens Belang en de Bossche Volkspartij. Een motie ‘EKP terrein met wensen van bewoners’ van de fracties SP en GroenLinks om de mogelijkheden te bekijken om de architectonische tuin van Mien Ruys te herstellen incl. het beeld ‘Kolossos’ wordt unaniem aangenomen. Instandhouding De Plek en voortbestaan Stichting Flik-Flak De gemeenteraad gaat unaniem akkoord met het verstrekken van een bijdrage van maximaal € 150.000,- aan de Stichting Accommodatie Flik-Flak ter overbrugging van het jaar 2018. In de loop van 2018 komt het college terug bij de raad met een structurele oplossing voor de instandhouding van De Plek en het voortbestaan van Stichting Flik-Flak. Interpellatie Informeren van de raad door wethouder Kagie De fractie SP houdt een interpellatie over het informeren van de raad door wethouder Kagie over zijn politieke activering als lijsttrekker van Leefbaar ’s-Hertogenbosch Paul Kagie. Naar aanleiding van de beantwoording dient de fractie SP een motie in waarin zij aangeven het onwenselijk te vinden dat wethouder Kagie namens een partij, die op 19 november 2014 niet op de kieslijst stond, in het college zit en niet langer het vertrouwen heeft in wethouder Kagie als onafhankelijk wethouder. De motie wordt verworpen. Voor stemmen de fracties SP, GroenLinks en PvdA. Benoeming commissielid niet-raadslid De gemeenteraad gaat akkoord met de benoeming van mevrouw R.F. van der Kallen-van der Donk als commissielid nietraadslid. Motie Het Sparrenburgbos, de ontbrekende schakel In een motie van De Bossche Groenen wordt het college verzocht in beeld te brengen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn om het gehele Sparrenburgbos openbaar toegankelijk te houden en op een natuurvriendelijke wijze in te richten en te beheren en de raad hierover te informeren. De motie wordt unaniem aangenomen.

Wet milieubeheer Ingediende meldingen op basis van art. 8.40/8.41 Wet milieubeheer, activiteitenbesluit LOCATIE

AANVRAGER

OMSCHRIJVING

REGISTRATIENR.

Helicon MBO Vestiging Vlijmenseweg

plaatsen windturbine op parkeerplaats

WB00040695

DATUM

Rectificatie Vlijmenseweg 1 A, 5223 GW ’s-Hertogenbosch

Deze publicatie is op 21 januari met een foutief vestigingsadres gepubliceerd. Lindenlaan 14, 5381 GK Vinkel

Autobedrijf Vinkel

veranderen bedrijf

WB00040932

26-01

Speldenmakerstraat 13, 5232 BH ’s-Hertogenbosch

I.S.T. Spuittechniek B.V.

veranderen bedrijf

WB00040935

28-01

Tegen bovengenoemde melding(en) staat geen mogelijkheid tot bezwaar en beroep. De meldingen liggen niet ter inzage. Voor meer informatie, neem dan contact op met het

www.s-hertogenbosch.nl Veel informatie, producten en diensten vindt u op de website. Hier staan alle adressen en openingstijden. U maakt er ook uw afspraak voor een bezoek aan de gemeente.

Omgevingsloket, tel. (073) 615 57 77, e-mail: omgevingsloket@s-hertogenbosch.nl.

De gemeente op sociale media

Praat mee! Kijk op www.s-hertogenbosch.nl voor alle links.

e-mail:

gemeente@s-hertogenbosch.nl

telefoon:

(073) 615 51 55

post:

Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch

bezoekadres:

Stadskantoor, Wolvenhoek 1

‘s-Hertogenbosch, 4 februari 2018


VALENTIJN TIPS Beauty Centre Jolanda Speldenmakerstraat 8 5232BG ‘s-Hertogenbosch Telefoon: 073 -642 64 19

www.beautycentre-jolanda.nl

WIMPER EXTENSIONS

Jolanda

Het geheim van de sterren!

Wat zijn wimper-extensions? De haartjes van de wimperextensions worden haartje voor haartje aan uw natuurlijke wimperhaartjes bevestigd. Dit geeft een natuurlijk effect. De extensions zijn van een hoogwaardige kwaliteit. Deze zijn van een antiallergisch materiaal met een vollere aanzet aan de basis die geleidelijk dunner wordt naar het uiteinde, precies zoals de natuurlijke wimperhaar. Ze worden aan de natuurlijke wimpers bevestigd met een speciale bonder (zonder formaldehyde) die zacht en flexibel blijft en absoluut geen schade veroorzaakt aan de natuurlijke wimper. U heeft geen mascara meer nodig, wij adviseren een coating die je 2 maal in de week aanbrengt en die je er ook niet van af hoeft te halen.

De voordelen: • Natuurlijke uitstraling. • Maakt mascara, wimperverf of wimperkruller overbodig. • Lengte, dikte en kleur aangepast aan uw wensen. • Praktisch gewichtsloos, u voelt de extensions niet. • Voor een langdurig resultaat kunt u regelmatig uw wimperextensions laten opvullen • Bestand tegen water, traanvocht, licht, zon en zee.

Hoe lang blijven de wimperextensions zitten? Om een mooie volle wimper te behouden, adviseren we om iedere 2 a 3 weken een opvul behandeling uit te voeren.

tijn w Valen Geef jou ooie een m on op beautyb ri a 14 febru

Een beautybon cadeau geven is ook leuk, kan jouw Valentijn zich laten verwennen. Lieke is al 4 jaar gespecialiseerd in Wimperextensions One by One techniek en Wimperextensions 3D Techniek

VERRAS UW

Valentijn

Neem je liefje op Valentijnsdag mee naar de bioscoop. En kies natuurlijk een film uit die hij/zij leuk vindt en niet die film waar jij gek op bent!

BIJ VAN DER VALK HOTEL NULAND

Een dagje uit is heel leuk te combineren met een nachtje in een hotel. Niet ‘s avonds naar huis rijden maar lekker overnachten en ‘s morgens heerlijk uitgebreid ontbijten. En dan pas weer naar huis toe.

Op 14 februari met een romantisch

ROMANTISCH Valentijnsmenu voor twee. VALENTIJNS MENU Reserveer nu via info@nuland.valk.com € 29,50 P.P.

Je voelt je toch veel lekkerder als je weet dat je er goed uitziet onder je gewone kleren.

Mary’s Kadoshop Cadeautjes voor o.a geboorte, geslaagden, huwelijk, in memoriam, op naam, pensioen, verjaardag, VALENTIJN enz.... Aartshertogenlaan 1, 5212CB Den Bosch, Tel.: 06-44032030 Gratis parkeren voor de deur!

www.maryskadoshop.nl Die ene ketting, en die leuke oorbellen maken het helemaal af. Nu nog een mooie armband.

Lekker uit eten hoort er natuurlijk ook bij.

of 073 53 42 534.

Een bloemetje is iets wat er echt bij kan horen. Zeker als je te ver weg woont is het laten bezorgen van een bloemetje een goed idee.

Kom naar onze VALENTIJNSSPEEDDATE op 16 februari Stichting Date duurzame man-vrouwrelaties sinds 1969 ✓ Veilig en betrouwbaar en áltijd in de buurt ✓ Persoonlijke begeleiding en voorstellen ✓ Onbeperkte kennismakingen en hoge slagingskansen Thea Schampers: tel. 06-51038643 b.g.g. 0800-0220225 Aangesloten Singleskeurmerk/Geschillencommissie

www.stichtingdate.nl

WWW.VALENTIJNTIPS.101TIPS.NL


Bossche Omroep

Personeel PERSONEEL GEZOCHT!!!!!!!!!!!!

Wij zoeken fulltime en parttime voor verschillende functies (klimbos, keuken, afruimer, toezichthouder, entertainment, schoonmaker enz.) Zie: www.duinoord.nl

4 februari 2018

pagina 16


Bossche Omroep

Personeel

4 februari 2018

pagina 17

Schoonmaakservice Mapo b.v. INTERIEURVERZORGSTERS voor maandag t/m donderdag van 16.15 tot 18.15u en vrijdag van 15.30 tot 18.30u.

BOUWOPRUIMERS/ GLAZENWASSERS MEDEWERKER KLANTENSERVICE NEDERLAND/FRANKRIJK.

8 - 40 uur per week

Agradi is de grootste online dieren- en buitenlevenwinkel van het land. We groeien en we willen ook nog eens Frankrijk (en Franstalig België) gaan veroveren met onze producten! Voor ons klantenserviceteam zijn we daarom per direct op zoek naar een vriendelijke en enthousiaste medewerker om ons team te versterken.

Ben jij klantgericht, zelfstandig en iemand die

TAKEN

CV naar info@schoonmaakservicemapo.nl.

• • • •

Je staat klanten zowel telefonisch als per mail te woord staan betreffende hun vragen. Je hebt contact met onze leveranciers over binnenkomende vragen van klanten. Je houdt nauw in de gaten waar er verbeteringen gedaan kunnen worden die onze klanten met hun vragen en bestellingen nog beter te kunnen helpen. Agradi werkt continue aan verbeteringen, jouw bevindingen kunnen we daar goed bij gebruiken. Ondersteuning van marketingactiviteiten, zoals samen met collega’s de stand beheren op verschillende beurzen.

Daarnaast help je mee om Agradi ook in Frankrijk en (Franstalig) België tot een succes te maken. De taken welke hierbij komen kijken zijn: • • •

Webteksten vertalen van Nederlands naar Frans. Beheer van de website en producten op onze toekomstige Franse website. Je beheert de social media voor Frankrijk; hierbij kan je denken aan chat, Facebook, Instagram, inzetten van winacties, bedenken van mailings naar onze klanten.

WAT WIJ VERWACHTEN • • • •

Je hebt minimaal een MBO werkniveau Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Frans, bij voorkeur is Frans je moedertaal Je bent bereid om minimaal 32 uur te werken, fulltime is ook zeker een mogelijkheid Kennis van de dieren- en/of ruitersportbranche is een pre

GEÏNTERESSEERD?

Stuur je motivatie met CV t.a.v. Ingeborg Adriaansen) naar sollicitatie@agradi.nl. Alleen sollicitaties per email worden geaccepteerd. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

WERKEN BIJ AGRADI?

BEKIJK WWW.AGRADI.NL/VACATURES/

van aanpakken weet stuur dan je motivatie met

Vrijwilligers gezocht! De Vincentiusvereniging is een vrijwilligersorganisatie. Elke euro die de verkopen in onze kringloopwinkel opbrengen geven we direct uit aan de armoedebestrijding in Den Bosch. Onze winkel draait volledig op vrijwilligers en daar hebben we hulp bij nodig! Heb je wat vrije tijd over en wil je een steentje bijdragen aan de armoedebestrijding in Den Bosch? Kom dan helpen in de leukste shop van Den Bosch. In het centrum van de stad, met veel leuke collega’s en waar ook altijd tijd is voor een gezellig kopje koffie en even bijkletsen. Voor ons magazijn zoeken wij nog

Logistiek medewerkers/magazijn medewerkers In het magazijn worden: - alle spullen bewaard die nog geen plekje in de winkel kunnen krijgen - de goederen klaargezet voor bezorging - binnengekomen goederen opgeslagen, gesorteerd en soms opgeknapt en gemonteerd De werkzaamheden van de vrijwilliger betreffen derhalve: - bevoorraden van de tegenover gelegen winkel met goederen uit het magazijn - laden en lossen van de Vincentius vrachtwagen - het uit de winkel halen van verkochte goederen (met name meubels) - het monteren en licht opknappen van binnengekomen meubels - bijspringen bij het innameloket of bij één van de uitsorteergroepen

De Lucht Restaurants heeft een restaurant aan de A2 tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch en een restaurant aan de A59 tussen ’s-Hertogenbosch en Nijmegen. Voor beide restaurants zijn wij op zoek naar:

SUBWAY MEDEWERK(ST)ERS BURGER KING MEDEWERK(ST)ERS

PARTTIME / FULLTIME (4 TOT 38 UUR PER WEEK) Je werkt afwisselend in de keuken of achter de kassa. Je bent enthousiast, gastgericht, flexibel, stressbestendig. Horeca-ervaring is een pré, maar niet noodzakelijk. We bieden nieuwe medewerkers een interne ‘training on the job’. Flexibele werktijden, waarbij je zowel doordeweeks als in het weekend ingezet kan worden.

INTERIEURVERZORG(ST)ERS

PARTTIME

Als interieurverzorger werk je in de vroege ochtenduren (tussen 6.00 en 10.00 uur met uitbreiding van uren mogelijk tot 14.00 uur). Je zorgt ervoor dat onze restaurants er elke dag weer spik en span uitzien. Werken en leren tegelijk? Dat kan bij De Lucht Restaurants! Je kunt een officieel MBO- of HBO diploma halen op horeca- en managementniveau. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail met je cv aan info@delucht.nl. Heb je vragen? Bel dan met onze afdeling Personeelszaken op (0418) 64 70 06.

Lijkt dit je iets? Bel dan met onze winkel 073 - 6133261 of stuur een mailtje naar secretariaatwinkel@vincentiusdenbosch.nl. Ook ben je natuurlijk ook meer dan welkom om eerst een kijkje in onze winkel te komen nemen. Het is parttime werk. Dagdelen in overleg.

Vacature Allroundmedewerker, fulltime, vanaf 18 jaar werkzaamheden: • Verkoopklaar maken van onze producten • Werkzaamheden op sloopwerken om materialen te vergaren • Klanten ontvangen, adviseren en bestellingen aannemen c.q. weg brengen • Allround werkzaamheden op het bedrijf

Vacature webshop en social media m/v 16 uur per week, vanaf 18 jaar werkzaamheden: • Het beheren van de webshop; • Promotiemateriaal ontwerpen; • Adverteren op/ en bijhouden van social media; • Beheersing van de voorraden die online staan en fysiek in het magazijn aanwezig zijn; • Het helpen van klanten in de fysieke winkel; • Optimaliseren van vindbaarheid op Google. Kijk op onze facebookpagina voor een uitgebreidere omschrijving of stuur een email naar fons@destijdsch.nl


Bossche Omroep

Personeel

4 februari 2018

pagina 18

Een baan die wérkt naast je studie.

Je verdient het, met je bijbaan bij Jumbo. Kasteel Heeswijk is een voormalige waterburcht uit de 11e eeuw en is een van de 4 topmonumenten van Brabant. Het weerspiegelt bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. Al sinds de tweede helft van de 19e eeuw ontvangt Kasteel Heeswijk gasten binnen zijn muren. Hier hangt een lange traditie van Brabantse gastvrijheid. Het kasteel is nu museum en geopend voor bezoekers. Op dit moment werken we aan een bredere openstelling van het kasteel. Ter versterking van het team van vrijwilligers zoeken wij

Gastvrije vrijwilligers Voor de functies: - Gastvrouw / Gastheer - Kaartverkoop / Museumwinkel - Collectiebeheer

Voor onze winkel in Den

Bosch, Rompertpassage 21 zoeken wij

Bijbaan Hulpkracht 2-12 uur Als hulpkracht bij Jumbo overtref je samen met je collega’s telkens weer de verwachtingen van onze klanten. Of je nu vakken vult of op de afdeling Vers, DKW (droge kruidenierswaren) of Kassa werkt: je zorgt dat iedereen snel, goed en met een glimlach wordt geholpen, en je denkt graag mee over hoe het nog beter kan. We verwachten dus aardig wat van je, maar je krijgt er ook veel voor terug. Dat verdien je, met een bijbaan bij Jumbo. jumbowerkt.nl

Heeft u interesse in een van deze vrijwillige functies? Wij nodigen u van harte uit voor een vrijblijvende kennismaking op:

Zondag 18 februari a.s. tussen 12.00 en 14.00 uur Voor meer informatie: 0413-292024 / www.kasteelheeswijk.com

Op zoek naar de juiste baan?

Weekkrantbezorgers gezocht! Ben jij 13 jaar of ouder en wil je wat extra geld verdienen? Bezorg dan één keer per week op zondag de Bossche Omroep

Je vindt het in de

in je eigen omgeving. De kranten worden bij je thuis afgeleverd. Je doet ongeveer 2 uurtjes over het bezorgen. Meer informatie? Mail naar: distributie-weekkrant@persgroep.nl of ga naar:

krantjecontantje.nl


ACTUEEL

Bossche Omroep

Horoscoop

Weegschaal 23 sept. - 22 okt. Laat u niet verleiden tot een romantische ontmoeting. Het is er echt de juiste tijd niet voor. Las een periode van rust in en focus liever op wie u a langer lief is. Daar wordt iedereen blij van.

Stier 21 april - 20 mei Een onverwachte ontmoeting heeft uw leven totaal op zijn kop gezet. Helaas zijn de roze wolken al weer verdwenen, maar u heeft weer veel geleerd. Dat zal u verder helpen, in meerdere opzichten.

Schorpioen 23 okt. - 22 nov. Luister naar de goed bedoelde raad van mensen die al lang bewezen hebben dat ze u door dik en dun steunen. Dat is opbouwender dan dat u zich mee laat sleuren in een draaikolk van gevoelens.

Tweelingen 21 mei - 20 juni Wie met de tijd mee beweegt zal meer leuke dingen meemaken dan wie stug vasthoudt aan het bekende. Open staan zorgt mogelijk ook voor nieuwe contacten. Vriendschappelijk en zakelijk.

Boogschutter 23 nov. - 21 dec. Er wacht u mogelijk een nieuwe liefde. Volg uw gevoel en laat u niet negatief beïnvloeden. Wees vooral op uw hoede voor jaloezie. Laat die langs uw koude kleren afglijden en geniet van uw kansen.

Kreeft 21 juni - 22 juli Aanvaarding van het onvermijdelijke zal uw kansen op succes vergroten en rust geven in uw hoofd. U heeft het allemaal zien aan komen en weet dus ook best dat u toe bent aan nieuwe uitdagingen.

Steenbok 22 dec. - 20 jan. Er komt waarschijnlijk sneller dan u gedacht had een einde aan alle chaos. Er komt rust en vrede voor in de plaats. Waak echter voor passiviteit. Dat kan u opnieuw uit balans brengen.

Leeuw 23 juli - 22 aug. U kunt putten uit grote doses moed en initiatief. Doe er iets mee en u zult nieuwe waarheden ontdekken die uw leven blijvend positief zullen beïnvloeden. De sterren zijn gul voor u.

Waterman 21 jan. - 20 febr. Het wordt de hoogste tijd tijd voor vernieuwing. Stop met u passief opstellen en ontplooi nieuwe initiatieven. Laat het niet bij ideeën alleen. Onderneem actie en focus op groei. Ook in de liefde!

Maagd 23 aug. - 22 sept. Er zal zich al snel een verandering ten goede aandienen waarvoor u op reis gaat. Regel al uw zaken goed. Dat maakt uw hoofd leeg en dan heeft u uw handen vrij om alle mooie kansen te pakken.

Vissen 21 febr. - 20 maart Er wacht u een totaal onverwachte ontmoeting met een geestverwant. Dit kan helpen uw boosheid te verminderen. Mijd verbaal geweld en hebzucht en de zon zal weer gaan schijnen.

Hiphoples bij dansschool Lord Studio ROSMALEN - Sinds september biedt dansschool Lord Studio hiphoplessen in Sporthal De Hazelaar te Rosmalen. Daar wordt drie avonden per week hard getraind door alle vier hun wedstrijdteams, maar de vrijdagavond staat in het teken van de Teens Class (12-15 jaar) en de Open Class (gevorderden van alle leeftijden). Meer informatie: info@lordstudio.nl.

COLOFON UITGAVE

E-MAILADRES:

rukt op 100 ed

%

G

De BOSSCHE OMROEP is een uitgave van DE PERSGROEP NEDERLAND B.V. Orders worden afgesloten en uitgevoerd overeenkomstig onze algemene voorwaarden, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Inschrijving K.v.K. Amsterdam 34172906 Uw weekblad komt elke zondag huis aan huis in ’s-Hertogenbosch, Empel, Engelen, Bokhoven, Gewande, Vught, Rosmalen, Den Dungen, Berlicum, Middelrode, St.-Michielsgestel, Helvoirt, Cromvoirt, Vlijmen, Nieuwkuijk, Haarsteeg, Hedel, Kerkdriel, Velddriel, Nuland en Vinkel. Oplage: 98.500 ex.

Voor advertenties: advertentie@bosscheomroep.nl Voor redactie: redactie@bosscheomroep.nl Voor administratie: administratie@bosscheomroep.nl KRANT NIET ONTVANGEN? Onze excuses hiervoor. Graag doorgeven via www.bosscheomroep.nl of 088-0561595 SLUITINGSTIJD advertenties: omroepertjes: folders: redactie: MANAGEMENT

ge

rec

pagina 19

Groene Handdruk voor Zorgboerderij De Locatie in Vlijmen

Ram 21 maart - 20 april Probeer eens vanuit een andere invalshoek naar uw leven te kijken. Sta niet te lang stil bij negativiteit en verzamel positieve mensen om u heen. Dat zal uw positie verstevigen en uw leven verrijken.

DE GRUYTERFABRIEK VEEMARKTKADE 8 5222 AE ’S-HERTOGENBOSCH INGANG T (2e verdieping) KANTOORRUIMTE 4333 WWW.BOSSCHEOMROEP.NL

4 februari 2018

ier ycled pap

Sabine Lamers

donderdag 10.00 u. woensdag 15.00 u. woensdag 12.00 u. woensdag 12.00 u.

‘Voor ons is deze prijs een dubbele erkenning’

Bernadette van den Akker en Wim Habraken. Foto: Niek Geneuglijk

VLIJMEN - Wim Habraken, eigenaar van Zorgboerderij De Locatie, mocht onlangs de Groene Handdruk in ontvangst nemen van Nationaal Landschap Het Groene Woud. Hij ontving deze aanmoedigingsprijs voor ‘duurzaam ondernemen’ uit handen van wethouder Mart van der Poel voor het goede en groene werk dat hij met zijn zorgboerderij verricht. Een mooi opsteker, juist op dit moment, want in 2018 bestaat De Locatie 10 jaar. Door Astrid Berkhout Zorgboerderij De Locatie is ontstaan vanuit het project ‘kampeleren’; basic kamperen met gezinnen uit de jeugdhulpverlening. In 2008 zijn Bernadette van den Akker en Wim Habraken samen met hun gezin gestart op de zorgboerderij aan de Gemeint 3 in Vlijmen. “Anno 2018 gebeurt er ontzettend veel op de boerderij”, vertelt Wim gedreven. “Opvang van jongeren die niet thuis kunnen wonen, crisisopvang, dagbesteding en naschoolse opvang. De boerderij zelf functioneert als middel om de kinderen weer op de rails te krijgen. Door basic activiteiten op de boerderij uit te voeren, krijgen kinderen en jongeren weer zelfvertrouwen en kunnen ze meer verantwoordelijkheden aan.” Duurzame inzet “De boerderij is duurzaam opgezet door het gebruik van zonne-energie en warmtepomp. Bij de start in 2008 zijn bovendien 7.000 bomen gepland op het terrein. Veel hiervan zijn inmiddels uitgegroeid tot volwassen bomen, net zoals veel jongeren van de boerderij. Wij vinden deze duurzame inzet dan ook een wezenlijk onderdeel van de opvoeding; respectvol omgaan met de natuur betekent ook respectvol omgaan met mensen en materia-

len. Op de boerderij is tevens een camping met een perfecte ligging; aan het Engelermeer, vlakbij ‘sHertogenbosch. Deze camping functioneert één keer per jaar als basis voor het project ‘kampeleren’, ook al een prijswinnaar.” Permacultuurtuin “De groente tuin op De Locatie is opgezet als een Permacultuurtuin. Permacultuur is een ontwerpmethode om je tuin en omgeving zo praktisch, efficiënt, natuurlijk en mooi mogelijk in te delen. Zo probeer je een duurzame, eetbare en menselijke omgeving te creëren. Meestal wordt permacultuur gebruikt om een tuin beter en praktischer in te delen. Door bijvoorbeeld de bodem rond je eigen planten te bedekken met biologisch afbreekbaar afval als snoeiresten, gras en zaagsel kun je er op een gemakkelijke manier voor zorgen dat er geen onkruid op komt in je tuin rond de planten waar je dat niet wil. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het bodemleven, dat van de resten zal smullen en automatisch de plant bemest.” Duurzaam en lekker eten dus. In de streekwinkel op het terrein is een breed assortiment aan streekproducten verkrijgbaar (veel groenten, fruit en eieren), grotendeels ‘van eigen grond’. Betrokkenheid van vrijwilligers “Duurzaamheid is een veel gebruikte term in deze tijd maar ook een noodzakelijke. Wij willen duurzame inzet nadrukkelijk verbinden met sociale en culturele aspecten op ons duurzame eFFectfestival, dat jaarlijks plaatsvindt op ons terrein, dit jaar op 9 en 10 juni 2018.” Door de veelheid aan activiteiten die er een plek hebben, is De Locatie een ontmoetingsplek, waar op een praktische en natuurlijke manier contacten tussen jongeren en anderen uit de regio worden

gestimuleerd. “Op De Locatie werken vele vrijwilligers met elkaar samen. “Dat is erg gezellig, vooral aan de zogenaamde aanschuiftafel die we elke twee weken op maandagavond organiseren.” Mocht u nog tijd over hebben; in de tuin en de streekwinkel kan men nog wel enkele vrijwilligers gebruiken die samen met de jongeren aan de slag willen met de plantjes of de verkoop en het maken van producten. “Overigens worden op de boerderij - vaak in samenwerking met Mooizogoedzo - ook teambuildingsactiviteiten georganiseerd; bedrijven of instellingen komen met hun personeel klussen uitvoeren op de boerderij in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. We doen ook altijd mee aan NL DOET. Deze activiteiten worden ervaren als zeer waardevol.” Dubbele erkenning “De Groene Handdruk is voor ons een dubbele erkenning. Ten eerste is het een ondersteuning voor ons duurzame werken in de natuur en met natuurlijke middelen. Ten tweede is het een erkenning van onze prachtige ligging in het Groene Woud. Er is een kleine financiele prijs verbonden aan de Groene Handdruk. Die is zeer welkom want op dit moment zijn de tarieven in de jeugdhulp erg minimaal. Door de transitie is er bovendien nogal wat bureaucratie en onduidelijkheid bij gekomen. Dat is heel jammer want er zijn nog legio mogelijkheden te ontwikkelen op de zorgboerderij. Iedereen die geïnteresseerd is om zijn of haar steentje bij te dragen aan De Locatie, in praktische danwel financiële zin, roep ik dan ook vooral op om zich te melden!” u Informatie: www.delocatie.nl.

TELEFOON: 073-6135116

Kijk op onze website www.bosscheomroep.nl

Volg ons ook op

en


geldig van maandag 5 t/m zondag 11 februari 2018: week 6

KER

PAANAK

Heineken Tray a 24 blikken van 20,88

NU

11.

Duitse Schnitzels XXL Kip of varken doos 2 x 220 gram elders 5,99

NU

11

2.

99

! n o a f a s d n i van ke

Van Iersel Bossche Beuling of Balkenbrij

Bossche Bollen (van t. de groot)

500 gram van 3,99

doos à 4 stuks elders 7,99

NU

1.

99

NU

5.

99

Lekker Brabant Worstenbroodjes zak à 6 stuks Elders 5,99

4.

99

NU

1.

Coop Frikandelbroodjes

00

2.

per 2 stuks verpakt

Tennessee of honey fles 700 ml bijv. tennessee

G*

Jagermeister fles 40 ml elders 1,99

NU

5.

00

Bij ons verkrijgbaar

Vers uit eigen oven!

18

Jack Daniel’s whiskey

S 4 STUK

Oetel Bollen (van Bakkerij van Leeuwen)

ORTIN Flugel, 25% K Vluggertje of Nozem oil Multipack à 6 of 10 stuks bijv. flügel multipack à 10 flesjes 7.69

5.

76

Brandenwijn fles 1 liter elders 16,69

NU

13.

99

G*

TIN 5,- KOR

23.29

18.29 9.99

Berentzen apfelkorn, Smirnoff vodka 11.29 of Estaro rum 15.19 fles 700 ml of apfelkorn fles 1000 ml

Gerard Brons export jenever of beerenburg mild fles 1000 ml

11.99 12.29

9.

99

IE! T C A R SUPE

Westland Rundvleesslaatjes per 4 stuks à 140 gram elders 2,49

NU

1.99

2017 - 2018

Knorr wereldgerechten Dr. Oetker Big Americans pizza alle combinaties mogelijk

S 2 STUK 6.10 6.18

3.

99

2 pakken à 139-478 gram alle combinaties TIS mogelijk 1+1 GRA bijv. burritos 2 pakken à 223 gram 5.10

Coop Paanakker ‘s-Hertogenbosch Buitenpepersdreef 353 Kapelaan Koopmansplein 218

2.

55

Brand, Jupiler, Alfa of Gulpener bier krat 24 flesjes à 250/300 ml

!

14.49 16.79

MAX. 4 STUKS PER KLANT

8.

99

Slagershamburger pak 2 stuks door eigen slager gemaakt, extra groot en daarom 3.50 het lekkerst

3.-

Boodschappen thuisbezorgen: www.coop.nl of bel voor info 073-6910044

Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden.

Samen maak je ‘t verschil


Carnaval De goedkoopste carnavalszaak van Oeteldonk Spruco outlet, Cypresstraat 28, ‘s-Hertogenbosch, 073-6892443

CARNAVALSAANBIEDING:

van maandag 5 t/m zaterdag 10 feb. WORSTENBROODJE van €1,45 voor €1,10 p. stuk.

5 stuks voor maar €5,25

CHOCOLADE BOL van €2,05 voor €1,60 p. stuk.

4 stuks voor maar €6,00

5 WORSTENBROODJES en 4 CHOCOLADE BOLLEN

samen voor maar €11,00!

Maandag en dinsdag tijdens carnaval zijn wij gesloten. Aanbieding geldt alleen in de winkel, niet bij bezorgen.

Voor vele carnavalsartikelen en het opbrengen van emblemen op jasjes en kielen ed. Hinthamerstraat 126

(hoek Zusters van Orthenpoort)

’s-Hertogenbosch - 073 614 75 05

a.s. ZONDAG OPEN VAN 12.30 TOT 17.00 UUR

De nieuwste kleding, de laagste prijzen!

Ook voor al uw Oeteldonk artikelen kunt u bij ons terecht, agste prijs La onk! o.a. sjaals, handschoenen, truien, enz, enz. an Oeteld

Ook voor uw applicaties kunt u bij ons terecht!

v

Rolstoeltribune Stichting Veur Mekaor OETELDONK - “Ik zou zo graag nog één keer de Grote Optocht willen zien”, vormde de aanleiding voor de oprichting van Stichting Veur Mekaor. Op carnavalsmaandag realiseert deze stichting voor de elfde keer de rolstoeltribune voor het bisschoppelijk paleis op de Bossche Parade tijdens de Oeteldonkse Grote Optocht. Meer informatie: www.veurmekaor.com. De rolstoeltribune voor het bisschoppelijk paleis

DE OETELDONKSPECIALIST!!! Kom snel een kijkje nemen naar onze Oeteldonk collectie. Ook bieden wij u een ruime collectie aan carnavalskleding en accessoires.

ORIGINELE JAAREMBLEMEN EN EEN GROOT ASSORTIMENT AAN OVERIGE EMBLEMEN.

Grootste

en leukste assortiment

Oeteldonk emblemen

EEN ECHTE OETELDONKSE SJAWL ZWARTE HERENCOLBERTS Gratis Parkeren

5

DAGEN PASSE-PARTOUT

€ 12,50 9 T/M 13 FEBRUARI

Lekker carnavallen? Pak toch lekker de bus! Kijk voor alle verkooppunten van de passe-partout en de dienstregeling op arriva.nl/carnaval

nu voor

€ 29,00

OPENINGSTIJDEN: 8.00 uur Maandag 13.00-1 0 uur 8.0 -1 Dinsdag 13.00 uur .00 20 09.0 ij vr Wo t/m r uu .00 Zaterdag 9.00-17

al v.a.

€ 6,00 ELKE ZONDAG GEOPEND

VAN 11.00 UU R TOT 17.00 UU R

Voor meer informatie kunt u onze webshop bezoeken

www.avanhamond.nl

Berkdijk 9a, 5271 SR te Sint Michielsgestel. Tel.: 073-5515716

Like ons op


2018 Voor al uw Carnavalsartikelen, kleding, emblemen, pruiken, hoeden, petten, schminken, brandveilige versieringen, decoraties, ballonnen, enz, enz, enz.

Komt u naar LAS Feestartikelen!

In januari alle zondagen geopend van 11.00-17.00 uur. Zondag 11 t/m vrijdag 16 februari open van 10.00-15.00 uur. Gratis parkeren voor de deur. Aartshertogenlaan 1, 5212 CB Den Bosch, 073-6130641

Wij wensen u veel plezier met carnaval!

K I N D E R C A R N AVA L DINSDAG 13 FEBRUARI VANAF 11.11 UUR met entertainment en lekkers voor de kids

etelief w zoe

www.zoetelief.nu korte putstraat 10 | 5211 KP ‘s-Hert ogenbosch | 073-6911430

Bokkendonk PRINSENDINER Op zaterdag 10 februari 2018 wordt voor de 23e keer het jaarlijkse Prinsendiner georganiseerd in het Conferentiecentrum De Ruwenberg te Sint-Michielsgestel. In de grote zaal, die feestelijk is ingericht voor onze gasten wordt een luxe diner geserveerd. De avond wordt opgeluisterd met muziek, dans en spel, er worden verrassende acts opgevoerd en natuurlijk het ludiek gesproken woord door een tonprater. Zoals gebruikelijk wordt op deze avond tevens het Bokkendonkse Ereboktoraat op carnavaleske wijze uitgereikt. Vorig jaar was Ivo Opstelten onze eregast. Het verheugt ons dat wij kunnen meedelen dat dit keer Jan-Peter Balkenende voor deze bijzondere eretitel als kandidaat wordt voorgedragen. Na het diner, dat ca 22:30 is afgelopen, kan men deelnemen aan de gezellige en muzikale nazit. Reserveren voor een plaats aan het diner kan door een e-mailbericht te sturen aan: wvanson@planet.nl De toegangsprijs voor deze avond is € 60,- per persoon exclusief drankjes. Het genoemde bedrag is inclusief een sponsorbijdrage van € 17,50 voor het Jeugdfonds Carnaval.

Chinees Indisch Specialiteiten Restaurant

Moleneindplein 66-68 Vught Voordelige Cateringservice 073-6569140

De grootste Carnavalswinkel van de regio, met meer dan 1000m ² carnavalskostuums voor jong en oud en dik en dun. Daarbij nog een speciale carnavalsafdeling voor de kinderen, vanaf maat 74! Met o.a. Oeteldonkse spullen, emblemen, carnavalskleding, alle soorten maskers en pruiken bent u in Ammerzoden “t Malse Arckeldurp” aan het goede adres, we zijn 7 dagen per week open! !!

www.feestthemawinkel.nl Hogesteeg 3, Ammerzoden

Ritten die besteld worden met onze app krijgen maar liefst 15 % korting op de rit! Glaasje op laat je rijden.

Alaaf! Alaaf!

15% KORTING met carnaval

OB

B

Lopend buffet

van vrijdag t/m zondag € 12,50 p.p. Voorgerecht soep Hoofdgerechten kip & varkensvlees & vis. Dessert fruit Graag telefonisch reserveren. Van maandag t/m donderdag is het ook mogelijk voor groepen vanaf 10 personen. Bij de afhalen: Gratis kroepoek bij bestelling vanaf € 30 Gratis mini loempia bij bestelling vanaf € 50 Wij zijn op zoek naar bezorgers vanaf 16 jaar met bromfiets rijbewijs voor ma t/m zo van 17.00 t/m 20.00 uur

TAXI www.fongshou-vught.nl


De volledige agenda kun je terugvinden op www.oeteldonk.org en in de oeteldonk app.

Het Oeteldonks Dùrpsneis, het nieuws uit, van en over Oeteldonk

Volg ons op Twitter @OC1882, Instagram of like ons op Facebook via oeteldonk.org/facebook

Zo 4 februari 2018

• Carnavalsconcert Heineken Fanfare ’s-Hertogenbosch Hoftheater der Amadeiro’s, Grote Zaal Parade 23, Oeteldonk Aanvang 11:11 uur, toegang gratis

• 11e Lunschkonzert ‘Brôôd mee Spèk’

Komische Folkloristische Fanfare De Kikvorschen Hoftheater der Amadeiro’s, Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang 11:11 uur, entreekaarten € 8,50

• Bambergers 55+ Carnaval

• Têttermiddag Kakofonie Louchje

Zie info donderdag 8 februari

Café Lohengrin, Erasmusstraat 9, Oeteldonk Aanvang 13:30 uur, toegang gratis

Feestcafé Lalalaa, Ridderstraat 10, Oeteldonk Aanvang 14:11 uur, toegang gratis

Wo 7 februari 2018 • Kletsavond (drie van drie)

De Stallen van Café de Smidse, Torenstraat 8, Oeteldonk Nadine Tervoort, Wim Brouwers, Sjef de Graauw Aanvang 20:11 uur, toegang gratis, maar vol = vol

Do 8 februari 2018

De Knillispoort, Korte Waterstraat 15, Oeteldonk Aanvang 20:33 uur, toegang gratis

Za 10 februari 2018 • Oliebollenfantengeloop

Aankomst, Intocht Z.K.H. Jeugdprins Robbe I en Geloop Dommel - Sint Jansbolwerk, Sint Janssingel 25, Oeteldonk Aanvang 09:44 uur

• Zoas ut nôôit klonk...de Kroegbaos zingt Stadsherberg ’t Pumpke, Parade 7, Oeteldonk Aanvang 11:00 uur

• KeinderKupkesFeest – ʹVan Keinds af aonʹ

• Worstenbrôôdwee

Feestcafé Lalalaa en Plaats Royaal, Ridderstraat, Oeteldonk Aanvang 14:33 uur, toegang gratis

• Henkies in Rosso

Hoftheater der Amadeiro’s, Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang 13:11 uur, einde 17:11 uur

• Denderdeur

Hoftheater der Amadeiro’s, Amadeiro Allee, Oeteldonk Van 19:11 tot 23:11 uur. Feest voor voor de Oeteldonkse jeugd van 12 t/m 15 jaar, kaarten kosten € 6,00 per avond of € 15,00 voor drie avonden (10, 11 en 12 februari)

Café ’t Root, Kolperstraat 4, Oeteldonk Aanvang 16:11 uur, toegang gratis Hoftheater der Amadeiro’s, Amadeiro Allee, Oeteldonk Aanvang 18:33 uur, entreekaarten € 17,50

• Oetelsation 2018 - Trendy feest voor 16+ Raadskelder, Markt 1A, Oeteldonk Aanvang 20:11 uur, entree € 7,50 (in voorverkoop € 5,00)

HEB JIJ AL DE OFFICIËLE

OETELDONK APP?

VOOR MEER INFO KIJK OP OETELDONK.ORG OF OETELDONK APP COLOFON

Deze Oeteldonkse pagina wordt u vijf weken lang aangeboden door de Bossche Omroep en het Ministerie van Pers, Publiciteit en Communicatie onder auspiciën van de ’Oeteldonksche Club van 1882’.

Een greep uditade agen

• D’n Oeteldonkse Traaijout CV de Gieters

• Op de pils bij ons clubke - CV Alle Daoge Feest

• Bambergers 55+ Carnaval

Vr 9 februari 2018

EEN VEILIGE INTOCHT Nog precies één week en dan komt Z.K.H. Prins Amadeiro XXV aan in Zijn Pronkjuweel. Meer dan honderdduizend Oeteldonkers zullen Hem traditiegetrouw weer verwelkomen. Vanwege de verwachte drukte verzoekt de Oeteldonksche Club je vriendelijk om de aanwijzingen van de verkeersregelaars, de steltlopers en de aanwezige politie direct op te volgen. Blijf op de stoep en ga niet tussen de paarden, koetsen en deelnemers lopen. Zie je tijdens de Intocht te weinig of zelfs helemaal niets door de drukte? Probeer dan eens een rustiger plekje zoals bijvoorbeeld in de Vughterstraat. Alleen samen kunnen we er een mooie en veilige Intocht van maken!

De Oeteldonksche Club heeft haar nieuwe Oeteldonk app gelanceerd. Met deze gratis app welke verkrijgbaar is voor Android telefoons en Apple iPhones weet je je altijd verzekerd van ondermeer het laatste nieuws, de complete carnavalsagenda, informatie over het protocol, info over de optochten, info voor de clubkes en waar de mooiste, leukste of gezelligste kroegen te vinden zijn. De downloadlinks vind je op www.oeteldonk.org/app.

DENDERDEUR DENDERT XXL Het feest voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar Dendert ook dit jaar gewoon wir Deur! Maar liefst drie avonden kun je met je vrienden samenkomen om een vergimmes vette carnaval te vieren waarbij je ouders niet welkom zijn! Onze dj’s zorgen voor een goede mix tussen popmuziek en carnavalskrakers, dus zorg dat je erbij bent! Voor meer info: mail naar denderdeur@ oeteldonk.org of kijk op www.facebook. com/denderdeur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Theater aan de Parade en kosten € 6,- per avond of €15,voor drie avonden (10, 11 en 12 februari).


CARNAVAL

‘Hè oog vur mekaar’ in Zandhazendurp

Kinderoptocht en theater opnieuw smaakmakers van Intocht Plus

Bossche Omroep

4 februari 2018

pagina 25

Nieuwe sokkel en volop interactiviteit met publiek op de Markt

Boer Knillis op andere wijze onthuld en begraven

ZANDHAZENDURP - Hanneke, helemaal verliefd op Hannus, smeekt om zijn aandacht. Dat zie je terug in de kolderieke theatervoorstelling op zaterdagmiddag 10 februari vanaf 14.00 uur bij de Intocht Plus waar Prins Carnaval op De Driesprong in Zandhazendurp (Rosmalen) wordt ingehaald. “Verlies elkaar niet uit ‘t oog en vier saamhorig het Zandhazendurpse carnaval”, daar is het de organiserende Hannusclub ieder jaar om te doen. Ook dit jaar staat de Intocht Plus op carnavalszaterdag weer garant voor een spetterende opmaat voor drie dagen carnavalsplezier dat begint met de sleuteloverdracht door de kersverse burgemeester Jack Mikkers met in zijn gezelschap Wim van de Donk, Commissaris van de Koning in Brabant. Prins Josephus d’n Urste zal opnieuw zijn opwachting maken in Zandhazendurp. Dit keer met Jeugdprins Jens aan zijn zijde. De Hannusclub, die jaarlijks de Intocht organiseert en waarbij de Kinderoptocht een belangrijk onderdeel is, heeft weer een beroep gedaan op Petra Kagchelland en haar Studio P-Act. Petra Kagchelland en haar team hebben de laatste paar jaar een extra dimensie toegevoegd aan het Pleinprogramma op carnavalszaterdag met leuke theatervoorstellingen. Petra: “Net als vorig jaar bouwen we het verhaal, nu geschreven door Sophie Fleur, rond Hannus en Hanneke waarbij het thema van dit jaar ‘Hè oog vur mekaar’ de rode draad vormt. Behalve dat er vaart zit in het programma zal het publiek ook worden verrast met onverwachte acts. Ik vind het namelijk zo leuk om ook op die middag te laten zien dat samenwerking bij het Rosmalense verenigingsleven zo geweldig is. Muziek, zang en dans worden ingevuld door Bende Gek, de Mini Garde en Dansmariekes, dansstudio Dream Dance en het Rosmalens Mannenkoor dat samen optreedt met Bende Gek. Genoeg bouwstenen om er op de Driesprong iets moois van te maken.” Het programma begint om 14.00 uur. Kinderoptocht Terwijl jong en oud zich naar het Driesprongplein begeven om daar alvast in carnavalsstemming te komen, verzamelen zich bij het SJV-gebouw aan de Mimosastraat de deelnemers aan de traditionele kinderoptocht. Een kinderoptocht die ongetwijfeld ‘oog hed vur’ het carnaval van vandaag de dag. Een stoet die bol staat van de muziek en die even voor de klok van 15.00 uur van start zal gaan. Het kleurrijke gezelschap trekt via de Nieuwstraat naar de Dorpsstraat en voert rechtstreeks naar de speciaal voor de deelnemers gereserveerde loge op de Driesprong. Meedoen is voor de jeugd elk jaar weer een geweldige ervaring. Het inschrijven (tot 16 jaar) is gratis. Behalve een traktatie en een leuk aandenken doen de deelnemers ook een fantastische ervaring op. Het thema ‘Zandhazendurp hè oog vur mekaar’ is een mooie uitdaging om de creativiteit op uit te leven. Wat de jeugd maakt of laat zien, is natuurlijk ook bruikbaar voor de Grote Optocht op carnavalszondag. Op aanvraag zijn gratis grote bolderkarren in bruikleen beschikbaar. Aanmelden Aanmelden voor de kinderoptocht kan bij voorkeur per e-mail viakinderoptocht@gmail.com of bij Marcel van de Oetelaar van de organiserende Hannusclub: 073-6420191. Meer informatie en een digitaal inschrijfformulier is ook te vinden opwww.zandhazendurp.nl.

Boer Knillis wordt dit jaar op andere wijze onthuld en begraven. Foto: Gérard van Kessel

OETELDONK - In het magazine ‘Oeteldonkers’ dat onlangs verscheen, werd het durp-schokkende nieuws over de ‘stichter van Oeteldonk’ breeduit gebracht. ‘Een gloednieuw protocol rondom Knillis’ zo luidt de subkop van het artikel met de niets verhullende kop ‘Knillis wordt op dinsdagnacht verbrand’. “Nepnieuws”, zo reageerde minister Rinske van Kasteren (Pers, Publiciteit en Communicatie) van de Oeteldonksche Club van 1882, de uitgever van de glossy, op Facebook. Door Marc Smits Dat Boer Knillis komend carnaval op zondag 11 februari op een andere wijze het Oeteldonkse levenslicht ziet, is een feit en ook zijn begrafenis dinsdag 13 februari zal anders dan anders zijn. Z.K.H. Amadeiro XXV - die komend carnaval zijn laatste editie beleeft en afscheid neemt - zal niet zoals afgelopen jaar Boer Knillis via een trap benaderen. De hoogwerker met het zwevende bakje van weleer was vanwege veiligheidsvoorschriften al definitief uit beeld. “Als je naar de regelgeving kijkt rondom de onthulling en begrafenis zoals het

vele jaren is geschied, is dat altijd gebeurd met goedkeuring van de kraanmachinist. In principe mag je niet onder het draaibereik van een kraan staan”, aldus minister Jonas Hendriks van het Technisch Ministerie Oeteldonksche Club (TMOC). “Vraag eens aan een willekeurige Oeteldonker op straat wat hij de laatste twee jaar vond van de begrafenis van Knillis en je hoort bar weinig positiefs’, luidt de intro van het recente ‘nep’nieuwsartikel in de Oeteldonkse glossy over de vermeende verbranding van Boer Knillis komende carnavalsdinsdagavond. “Dit jaar zal er een tussenoplossing komen. Volgend jaar krijgen we hopelijk een oplossing die weer zo’n tweeëntwintig jaar meegaat”, zo gaf minister-president Sander van de Gevel kort voor carnaval 2017 aan in een artikel in de Bossche Omroep over de onthulling en begrafenis van Boer Knillis. Verschijning en verdwijning Knillis komt vanaf komende carnaval nog centraler in Oeteldonk te staan. Het Oeteldonkse carnavalssymbool verrijst op carnavalszondag en verdwijnt - compleet met rook- en lichteffecten op dinsdag-

avond. De interactie met het publiek wordt bij deze hoogtepunten volop gestimuleerd. Nieuw is ook dat Boer Knillis alle dagen bij het intreden van de duisternis met spots wordt uitgelicht. De medewerkers van het TMOC zijn verantwoordelijk voor de technische realisatie rondom de onthulling en begrafenis van Boer Knillis. In de carnavalsbouwhal aan de Bossche Ertveldplas stond de nieuwe sokkel voor Knillis drie weken voor carnaval in de steigers. Een stellage, die achterblijft in de bouwhal, omhulde de nieuwe sokkel. De 4,5 meter tellende Boer Knillis verschijnt uit en verdwijnt in de nieuwe zes meter hoge sokkel vanaf komend carnaval. Een sokkel die anderhalve meter hoger en qua oppervlakte 3,2 vierkante meter groter is dan de vorige versie. Hoe de onthulling en begrafenis er in 2020 zal eruit - met Moeder Hendrien aan de zijde van Knillis heeft het ministerie van TMOC nog even voor zich uitgeschoven. Feit is dat Boer Knillis komend carnaval herrijst. En kort voor Aswoensdag weer terugzakt in zijn moeras om pas weer 3 maart 2019 uit te verschijnen.

‘Zoas ut nôôit klonk … De Kroegbaos zingt Oeteldonk’ OETELDONK - Op zaterdag 10 februari aanstaande wordt voor de tiende keer het evenement ‘Zoas ut nooit klonk ... De Kroegbaas zingt Oeteldonk’ gehouden. Aanvang 10.30 uur bij Stadsherberg ‘t Pumpke op de Parade in ‘s-Hertogenbosch. Het evenement wordt

door vier carnavalsclubs en vijf kasteleins georganiseerd. De volledige opbrengst wordt geschonken aan goede doelen. Tijdens deze carnavaleske happening zingen de kasteleins bekende Oeteldonkse liedjes in hun eigen café en worden daarbij muzikaal begeleid door de

deelnemende carnavalsclubs. Bij de start worden meezingboekjes verkocht (tien euro) met de teksten die door de kroegbazen worden gezongen. In ieder boekje zitten vijf consumptiebonnen.

Hannus dun Heiboer trofee voor Paul Hazenberg Elk jaar weer trekt de Intocht Plus en de kinderoptocht in Zandhazendurp veel bekijks

Seniorencarnaval 2018 in De Ontmoeting ZANDHAZENDURP - HEVO verzorgt vrijdag 9 februari vanaf 14.00 uur in De Ontmoeting aan de Tulpstraat 2-4 in Rosmalen een carnavalsfeest voor senioren. Op het programma staan de Rosmalense tonprater Hans Eijkemans, CC De Likkebaerden, de Herrie-menie en het HEVO-smartlappenkoor De Zangtoffel. Toegang twee euro inclusief een consumptie. Kaartverkoop bij De Ontmoeting.

ZANDHAZENDURP - Paul Hazenberg mag op zaterdag 10 februari de Hannus dun Heiboer trofee uit handen van Prins Josephus d’n Urste in ontvangst nemen. Hij krijgt deze prijs voor zijn grote inzet voor

het Zandhazendurps carnaval en diverse andere evenementen. Op initiatief van ex-Prins Hannus d’n Urste werd tijdens de carnaval in 1991 voor de eerste keer de Hannus dun Heiboer trofee uitgereikt.

Een jaarlijks terugkerende prijs die wordt toegekend aan een persoon (of vereniging) die veel vrijwilligerswerk doet voor Rosmalen in het algemeen met carnaval in het bijzonder.

Krabberdonks Kabberdoes Gebloas KRABBERDONK - Maandagavond 12 februari aanstaande verzorgt carnavalsvereniging Op Ons Ège voor de twaalfde keer het Krab-

berdonks Kabberdoes Gebloas bij Boer Goossens in Den Dungen. Tijdens deze avond maken carnavalsbands op een ludieke manier

muziek. Meedoen met een carnavalsclub: ga naar www.oponsege. nl en vul het formulier in.


BRADERIE, MARKT Mega VLOOIENMARKT 4 Februari 10:00-16:00 Sporthal de Braken, Debraken1a, Boxtel Tel: 06-81135591 www. vandersteenevenementen.nl

CARNAVAL

De enige echte oeteldonkseschoenen met heuse oetel. Verkrijgbaar met extra veters, schoenlepel, schoenentas, onderhoudsproduct, schoenspanners en bijbehorende sokken met dezelfde heuse oetel. Pakketprijs slechts € 149,= verkrijgbaar bij: de Heeren van ‘s-Hertogenbosch

CURSUSSEN Hulp bij je eindexamen Engels? Examentraining door ervaren docent Engels. bel Linsey: 06-21205638 / facebook Let’s go & teach

Clara Teken & Schilderschool Cursussen tekenen/schilderen op kunstenaarsatelier! www.toscanarte.nl tel: 06-52172340 Kunstzinnig werken, iets voor jou? Schilderen en tekenen, op donderdagen en vrijdagen vanaf 22 februari, keuze ochtend of middag. Info 06-27500732, joek.eijssen@gmail.com

PERS. GEVRAAGD Schoorsteenveegbedrijf aon vraagt per direct klantenbestanduitbreiders/ vegers 073-6422697 06-22188834

DIENSTVERLENING

HULPVERLENING

Mr. Scholte & mr. Scholte - van de Ven ADVOCATEN IN ‘S-HERTOGENBOSCH / OSS Deskundig, betrokken en betaalbaar Gespecialiseerd in familiezaken 073-6910931 (Nico) of 0412-854000 (Adriëtte) www.scholte-advocaat.nl / www.scholtevandeven.nl

En NU JIJ! Praktijk voor HOLISTISCHE Counseling en Coaching ‘s-Hertogenbosch. 073-8517656 www.holisticcounseling.nl

KOUWENAAR & WEEHUIZEN ADVOCATEN Echtscheiding Erfrecht Schadevergoeding UWV-en bijstandsuitkeringen Gratis adviesgesprek ‘s-HERTOGENBOSCH Tel. 073-6124111 www.kw-advocaten.nl

PERS. GEVRAAGD Diner-cafe “De Rosier” Is op zoek naar enthousiaste parttime of fulltime medewerker voor in de bediening met ervaring Mail je cv naar info@derosier.nl of bel 06-42307211

Serviceflat De Pettelaer is op zoek naar een nieuwe huismeester. Belangstelling? kijk snel op www.serviceflatdepettelaer. nl/vacatures Ben opzoek naar een interieurverzorgster voor ‘s-maandags tussen 9 en 12 uur voor een halve dag. U kunt mij bellen op 06-25030739 Gevraagd betrouwbare nette en gemotiveerde huishoudelijke hulp, in Vlijmen.Verdiensten €10,- per uur. Tel.06-13539330 na 18.00 uur. BSS van den Broek schoonmaakservices is op zoek naar schoonmaak(er) ster voor 2 projecten. project 1 locatie Den Bosch west 2 dagen per week à 2,5 uur in de avond project 2 ind. terrein de brand woensdagmiddag 1,5 uur en zaterdag ochtend 2 uur in bezit zijn van auto is een vereiste. Inl. tijdens kantooruren L. van den Broek 06-51152069

Machinist mini midigraver per direct Omgeving Zaltbommel tel 06-51574014

Decoriginals levert alles voor beurzen en evenementen. Door de toenemende werkzaamheden zoeken wij; Een interieurverzorgster voor 3 uur per week. Werktijden in overleg. En een jongeman die van aanpakken weet en flexibel inzetbaar is. Reacties per mail naar; pz@decoriginals.nl

PERS. AANGEBODEN

Praktijk Monas. Marian Verstappen. Voetreflex - levensgesprekken aromatherapie. 06-45634702 Jan verstappen. Haptonomie - aromatherapie gezondheidsaviezen 06-50287900 info@praktijkmonas.nl

VICKI BROWNHUIS Open huis voor mensen met kanker hun naasten en nabestaanden. Het Vicki Brownhuis biedt u o.a.: inloopmogelijkheid, informatie over kanker, patiëntenverenigingen, creatieve afdeling, yoga, kunstzinnige hulpverlening, individuele hulpgesprekken en nog veel meer. U kunt ook altijd bellen, telefoon 073-6148550 DRAAG UW ZIEKTE NIET ALLEEN In de maanden juli en augustus is het huis geopend van 09.30 tot 13.00. Gedurende deze periode organiseren we regelmatig workshops. Houd de website in de gaten. Adres: Aartshertogenlaan 469, 5213 JA ‘s-Hertogenbosch E-mail: info@vbrownhuis.nl Bezoek ook eens onze internetsite: www.vbrownhuis.nl

REPARATIE

TEGELS & SANITAIR

Diepvries en KOELKAST REPARATIE met garantie. Zonder voorrijkosten. Bel 073-6120095 Service binnen 24 uur

Brabants Tegelhuis De goedkoopste in uw regio op gebied van tegels en sanitair. www.brabants-tegelhuis.nl Speldenmakerstraat 4 ‘s-Hertogenbosch 073-6146553

Stofzuiger-Wasmachinecentrale

Aartshertogenlaan 332a 073 - 641 23 52 Geef uw apparaat een 2e leven Onderdelen en Reparatie alle huishoudelijke apparaten al 30 jaar dé grootste voorraad onderdelen van Brabant Reparatie witgoed aan huis vaste tarieven geen voorrijkosten (ook ’s avonds)

Tegelhandel Toon den Otter. Keramisch parket vanaf € 21,95 (zolang de voorraad strekt) Grote voorraad, lage prijzen. Deken Pompenstraat 46, Empel 073-6421530 www.toondenotter.nl

TENNIS SpaendonckSport, uw tennis en golfspecialist. Nu in de Zuiderpassage. Erasmusstraat 15. www.spaendoncksport.nl

VAKANTIE SCHIPHOLVERVOER, zeer voordelig met Airport Taxi Combinatie. Voor informatie: 073-6567685 www.airport_ taxicombinatie.nl

Kleine letters Groot bereik

adverteren onder een rubriek

BIJLES Individuele bijlessen thuis —

Ambo-Relatieburo. Alex 64, uit Middelrode. Ingrid 65, zoekt weduwman. 0418-631618

• alle vormen van onderwijs • alle vakken • alle klassen Meer weten? Bel

(073) 203 20 93 www.abacus-bijlessen.nl

Voor slechts € 0,66 per woord staat uw eigen (1 koloms) ‘Omroepertje’ op zondag in de krant waarmee u ± 98.500 brievenbussen bereikt. Minimum aantal woorden dat berekend wordt is: 10 á € 0,66 = € 6,60 excl. 21% BTW. Als u uw boodschap uiterlijk woensdag vóór 15.00 uur inlevert, dan staat uw ‘Omroepertje’ zondags in de Bossche Omroep. Per post: Veemarktkade 8, 5222 AE ‘s-Hertogenbosch o.v.v. Bossche Omroep of per e-mail: administratie@bosscheomroep.nl. Insturen kan ook via: www.bosscheomroep.nl onder ‘Omroepertjes plaatsen?’. Datum plaatsing(en):________________________________

Naam (rekening houder):____________________________________________________________________________________________ Adres:___________________________________________________________________________________________________________ Postcode:______________ Woonplaats:________________________________ Telefoon:________________________________________ ik heb +/- __________ woorden x € 0,66 = €_____________ voor de Bossche Omroep + 21% btw = €_____________ Totaal = €_____________ Tekst: ___________________________________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________ Rekeningnr:___________________________________

SEPA Naam Bank: _____________________________

Plaats en datum:________________________________

Handtekening: _____________________________

Door ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan de Bossche Omroep om een eenmalige incasso-opdracht te sturen naar uw bank om een bedrag eenmalig van uw rekening af te schrijven.

Grootbereik? bereik? Groot ga naar Kleintjesmarkt.nl

adverteren onder een rubriek

WITGOED

* Wasmachines * Koelkasten * Drogers * Etc.

00(31)636 339 889 Openingstijden: Ma t/m Vrij van 09.00 tot 17 .00 uur Za van 09.00 tot 16.00 uur • na sluitingstijd en Zondag’s op afspraak 00(31 )636 339 889 Hambakenweg 10 5231 DA ‘s-Hertogenbosch

WONEN TOTAAL AANBIEDING

PLAFOND/ MUURVERF EXTRA DEKKING

10 ltr. nu

€ 28,95

VELGENREPARATIE VELGREPARATIES! Richten, overspuiten, polijsten, lassen, poedercoaten, stoeprandschade bijwerken. Supervelg.nl Bosscheweg 17-A Drunen, 0416-784476

Verfspeciaalzaak in de regio

Ton van Veghel Achterstraat 7,Vlijmen

Kleine letters Groot bereik

adverteren onder een rubriek

de goede weg naar betere resultaten

DE KRANT OP ZONDAG

Rubriek:_________________________________________________

GUN JEZELF NIEUW GELUK Bij Mens en Relatie ontmoet 3 van de 4 de juiste persoon. Bel voor meer informatie: 073-2032029 Rianne Ponsioen Den Bosch e.o. Of 088-0221900 (overige regio’s) www.mens-en-relatie.nl

Het adres voor bedrijven en particulieren.

Onderdelen ➙ Internetprijzen

Wilt u een hardwerkende, zelfstandige, Nederlands sprekende, betrouwbare en met schoonmaakervaring? Bel mij! 06-26924869

RELATIEBEMIDDELING

VOETVERZORGING Nieuw in Den Bosch Oost Pedicure&Massagesalon La-ánn. Voor basispedicurebehandeling en Chinese Voetreflexmassage bent uw van harte welkom in mijn salon. Uw wordt behandeld in een luxe verwarmde pedicurestoel en de koffie staat klaar. Voor afspraak belt u 06-42517661. Bij Pedicurepraktijk Podocare kunt u terecht voor vele voetklachten. Gespecialiseerd in schimmelnagels en nagelklachten. Pedicurepraktijk Podocare, Jagersbosstraat 2, 5241 JT Rosmalen. 073-5224903 06-13237064 www.praktijkpodocare.nl

ZONWERING Actie Zonweringen en Rolluiken. Tel. 06-10161285 Firma v Gompel & v. Loon. Gewoon beter. www. vangompelzonweringen.nl Winter actie rolluiken Gratis motor. Ook voor reparatie en onderhoud. Zonwering Den Bosch 06-27303434 www.zonweringdenbosch.nl

T.H. AANGEBODEN Elshout, te huur opslag-/ bedrijfsruimte vanaf 15-1600 m2, kantoor 32m2 tel. 0416-373955 info@degouwverhuur.nl Regio tilburg Bedrijfsruimte persephonestraat industrieterrein vossenberg 120 m2 750 euro per mnd tel 0651574014

WOONRUIMTE Woonruimte aangeboden vanaf 675 euro per mnd Woonkamer en 2 slaapkamers tel 0651574014


Bossche Omroep

AUTO’S EN MOTOREN Inkoop loop of sloop auto’s. Met erkend vrijwaring. Tel: 06-37228143 / 06-21550005

BEL DE VAKMAN

LOODGIETER NODIG T: 073-2600044 www.loodgieterdenbosch.nl

Onderhoudsbedrijf Netten Voor al u: Dubbelglas, Glasschade, Schilderwerk, Sauswerk, Verbouwingen, Renovatie. Vrijblijvende prijsopgave Tel: 073-6210652 www.nettenonderhoud.nl

Diepvries en KOELKAST REPARATIE met garantie. Zonder voorrijkosten. Bel 073-6120095 Service binnen 24 uur V.O.M. Dakdekkersbedrijf Specialist voor al uw platte daken en sandwich panelen. Zeer scherpe prijzen! Tel: 06-53486756

Schilder, Wit of Behangwerk zeer scherpe prijzen! Wij kunnen alles leveren en aanbrengen in 1 dag. Tel: 06-53356093

Vakbekwame schilder voor al u Schilderwerk binnen - Buiten ook voor al u Kitwerken-Houtrot & Glasplaatsing Meer dan 15 Jaar Vakmanschap U kunt Bellen voor een Vrijblijvende Prijsopgave 06-44250051

Schildersbedrijf J.F.A. Sluyter Voor verrassend compleet en betaalbaar schilderwerk gaat u naar een vertrouwd adres, met garantie!! 06-22341889 www.jfasluyter.nl

Schildersbedrijf F. Schraven. Vakwerk tegen een betaalbare prijs. 20% korting op al uw binnen schilderwerk (sikkens). Bel voor vrij blijv offerte: 06-48420737 Ted Timmermans Voor al uw: metsel- en tegelwerken, stucadoorswerken, onderhoudswerken, verboiuwingen. Tel.: 073-6410148 b.g.g. 06-22218427

GLAD PLEISTERWERK en SPUITWERK. Voor particulier en bedrijf. 35 jaar ervaring. Wanden en plafonds. V.a. € 5,00 m2. 06-21488889 tino@ despuitpleisterspecialist.nl

A. v Verbouwingen www.avverbouwingen.nl 06-48961891 Voor al uw verbouwingen en renovaties

Aan.bedr. B. van Laarhoven. Nieuwbouw / Aan- verbouw. Tekeningen, vergunningen en gespreide betalingen mogelijk. 06-21214111

HUISDIEREN

IN EN OM DE TUIN

Start nieuwe cursussen in groepen van 6 onder toezicht van vakkundige leiding bij Hondenschool Zoete Lieve. Opgeven via onze site: hondenschoolzoetelieve.nl

Wilt u een tuinontwerp dat echt bij u past: www.mdc-tuinontwerp.nl

Grootbereik? bereik? Groot ga naar Kleintjesmarkt.nl

adverteren onder een rubriek

BOUWEN Metsel & timmerbedrijf Kradolfer. Ook voor uw schoorsteen en daklekkage. Zandzuigerstraat 20. Tel: 06-51186571 Bakstenen altijd voordeliger www.DESTEENBOER.nl Drunen bel: 06-51359761 mail: info@desteenboer.nl

ProximoCare Ontruimen van woningen. Veegschoon opgeleverd. Vrijblijvende offerte 06-47398329 www.proximocare.nl Woning opruimer de helpende hand Boedel opkopen en het huis veegschoon opleveren. 10 jaar ervaring. Gratis taxatie 06-53696113 Joop

Stoffeerderij P. v.d. Bosch Kerkstraat 38, Nuland 073-5324050 Meubelstofferen www.boschmeubelen.nl

Stratenmaker nodig. Voor al uw straatwerk, grondwerk. Aanleveren wit zand etc. Tegen zeer scherpe prijzen Bel voor gratis vrijblijvende prijsopgaaf 06-31170102

Meubelstoffeerdersbedrijf (sinds 1935) F. Van Herwijnen. Brede Haven 30 ‘s-Hertogenbosch Tel. 073-6147438 www.fvanherwijnen.nl

TUINMAN- STRATENMAKER NODIG? Voor al uw TUINWERKZAAMHEDEN ALLE SOORTEN BESTRATINGEN, OPHOGEN, SCHOONMAKEN, VOOR- EN NAJAARSBEURTEN, ONDERHOUD, SNOEIEN, WIJ KUNNEN OOK VOOR ALLE MATERIALEN ZORGEN, AFVOER VAN HET VUIL, DUIDELIJKE PRIJSOPGAVE, GARANTIE OP AL ONZE WERKZAAMHEDEN GRATIS PRIJSOPGAVE AAN HUIS Gebr. van Klaveren, 073 - 203 2471

BOUWKUNDE -ERdesign2buildbouwkundig advies, bouwtekeningen en vergunningen. Energielabels en energiebesparing woning. info@ER-design2build.nl 073-7513484

GOUD & ZILVER INKOOP GOUD Direct contant geld. Juwelier Pieter Jacobs. Krullartstraat 9 Centrum Den Bosch 073-6146161

www.badkamerbrabant. nl verbouwingen, renovatie en/of reparatie, tegelwerk, loodgieters en dakwerkzaamheden, ontstoppingen. Joosten afbouw 06-29594790

Techni-dak

LEKKAGE??? platdakbedekkingen-dakgoten

Meubelstoffeer Atelier Jeanne Buenen Bel voor gratis prijsopgave 06-51742711 www.jeannebuenen.nl BANKSTEL BIJVULLEN Bij u aan huis. Ook voor losse stiknaden, stofferen en overige reparaties. Meubelservice van Kaathoven 06-51065375 / 0413-477417

MUZIEK

OPSLAG

Als u een muziekinstrument heeft wat u niet meer gebruikt willen wij dat graag van u kopen! Music Work Waalwijk 0416-560464

HARRIE VAN ERP TOPMOVERS VOOR NATIONALE - INTERNATIONALE VERHUIZINGEN EN OPSLAG 073-7200022

ONROEREND GOED

OUD IJZER / METAAL

Bedrijfsruimte siloweg 638 benedenverdieping 90m2 695 euro per mnd tel 06-51574014

G.J. Burg voor al uw oud ijzer en metalen 06-50450962 073-6218855

Huurwoningen gezocht voor verhuur aan o.a. expats en starters. Prijsklasse tot € 1.500,- www.123wonen.nl 073-6111582

v. Dalsen Voor inkoop van oud ijzer en metalen. Thuis opgehaald. Tevens lid van NIWO Tel. 073-6145371 06-26432549

KLUSSEN

pagina 27

MEUBELS

INBOEDEL

MEUBELSTOFFEREN TESSA VLIJMEN 40 jaar herstofferen en reparatie van kwaliteitsmeubelen. Bel Ton van Iperen voor een vrijblijvende prijsopgave. 073-5112743 www.tessavlijmen.nl ton@tessavlijmen

GRATIS:

Offerte voor uw verzekering DAKINSPECTIES INCL. 20 JAAR GARANTIE! 24-UUR SERVICE GEEN VOORRIJKOSTEN TEL. 0492 - 36 26 63 c.schijndel@upcmail.nl

Schilder-, wit-, behang- en stucadoorswerk, binnen en buiten, vakwerk gegarandeerd. Vrijblijvende prijsopgave, tel. 073-6136417 06-31577465

Geen klus te groot of te klein! CV Onderhoud? LEKKAGE? www. sergesloodgietersbedrijf.com 073-5119222 SNEL REACTIE

4 februari 2018

WWW.TECHNI-DAK.NL

OPENHAARDHOUT Ovens gedroogd hout diverse soorten Eventueel thuisbezorgd 06-29127589

Zweeds Raadsel

momentje Kruiswoordpuzzel

Horizontaal: 1. Binnen te eten geven? (8); 4. Wordt gehesen op een winderig feest (8); 6. Daarvan is men van de wijs (4); 8. Neemt hij vliegtuigen niet serieus? (7); 9. Men slaat een slag als het bruist (4); 10. Koetjes en kalfjes? (8); 11. Kenmerkend voor parasieten aan het slot (8). Verticaal: 1. Bliksemse strekking (6); 2. Geen ontspanning in een uurwerk (6); 3. Kledingstuk van een chauffeur? (7); 5. Voor een relatie moet je wat doen met je tengels (7); 6. Geld in de mond (6); 7. Woedend door verhitting (6).

Sudoku

PUZZEL MEE VOOR DE GEZELLIGHEID!!! Horizontaal: 1. Werkonderbreking tussen de middag; 2. bid; 3. buur, babysit; 4. water (Fr.); 5. houtsoort, aardappelgerecht; 7. rimpel op het voorhoofd, openbare gedachtenwisseling; 8. Amerikaanse geheime dienst; 9. Bijbelse naam, soort schaatsen; 10. dierengeluid; 11. schoonschrijfster. Verticaal: 1. Luilak; 2. eveneens; 3. inheems vorst, stad in Japan; 4. Duits lidwoord; 5. luisteren, bel; 7. rivier in Frankrijk, behoorlijk; 8. vreemde munt; 9. daareven, Aziatisch land; 10. tijdperk; 11. medewerkster.

De oplossingen vindt u de week erna in onze krant. Veel plezier.


STRESSVRIJ BOUWEN, VERBOUWEN OF RENOVEREN? BIJ ONS VINDT U ALLES-IN-ÉÉN. Van architect tot timmerman en glazenwasser. Als aannemer verzorgen wij het gehele bouwtraject tot in de puntjes. Het is ons werkterrein om ruimte en ideeën vakkundig te laten samenkomen. BEEK Bouwmeesters is een ervaren aannemer uit ’s-Hertogenbosch met een haarscherp oog voor ieder detail van uw (ver)bouwklus. Daag ons uit om van uw woonhuis een droomhuis of van uw kantoor een inspirerende werkplek te maken.

Titaniumlaan 84 5221 CK ‘s-Hertogenbosch www.beekbouwmeesters.nl +31 (0)73 888 999 0

Bo week 5 2018  
Bo week 5 2018