Page 1

3 Crossmarks circulaire: kwartaaluitgave over de stand van zaken. December 2004

Crossmarks presenteert haar visie op New-Way’s corporate marketingcommunicatie­beleid en ontwikkelt daar o.a. een advertentiecampagne voor.


Best wel een beetje trots! Dat zijn we. En volgens mij mogen Bruynzeel Keukens en Crossmarks dat ook zijn na het winnen van de Retail Innovatieprijs 2004. Elk jaar kent de Stichting Retail Jaarprijs enkele prestigieuze prijzen toe aan de beste ­winkelformules van Nederland. Bruynzeel Keukens is door een jury van retailprofessionals uitgeroepen tot de meest innovatieve winkel van het jaar. Er is niets dan lof voor de vernieuwingskracht van het keukenmerk dat al meer dan honderd jaar bestaat. Met ruim een eeuw historie is Bruynzeel Keukens innovatiever dan wie ook, prachtig.

>> Het is pas vier jaar geleden dat Bruynzeel Keukens Crossmarks vroeg om eens kritisch en eerlijk naar de winkelformule te kijken, het begin van een mooie samenwerking. We zijn destijds begonnen met een aantal benchmarkreizen; eerst goed kijken wat er te leren valt van andere succesformules en -merken, in uiteenlopende branches en op verschillende plekken in de wereld. Dit ‘samen kijken’ heeft geïnspireerd om het anders te gaan doen dan de keukenbranche het al jaren deed. De ultieme Fusionmarketing case - het geïntegreerd denken in real life, offline en interactive vanuit de identiteit van het merk - lag in het verschiet. Toch hebben we niet alles in één keer aangepakt. We zijn begonnen met het ontwikkelen van de merkidentiteit van Bruynzeel Keukens en hebben deze vastgelegd in een merkwaardenpaspoort. Daarna zijn we gaan bouwen aan de verkoopomgeving met een prachtige, vernieuwende winkel naast de fabriek in Bergen op Zoom als resultaat. Inmiddels zijn er 20 eigen winkels en 15 franchisers. Vervolgens zijn we in 2003 gestart met het offline gedeelte: de traditionele dragers zoals tijdschriftenadvertenties, tv-commercial, folders, brochures en catalogi. Ook de huisstijl kreeg een opknapbeurt en zal de komende jaren nog verder geïmplementeerd worden. In 2004 is de eerste

Albert Top

fase van de interactieve-omgeving opgeleverd. Het totale interactieve traject zal gestalte krijgen tussen nu en 2007. We zullen alle contactmomenten van ‘denken aan een keuken’ tot ‘beleving na de verkoop’ gaan vastleggen en invullen. De aanpak die we hiervoor kiezen wordt nog door niemand gebruikt en we zijn er nu al zeker van dat dit een van de mooiste retailcases wordt van de komende tijd. In 2005 zullen we het huidige winkelconcept opnieuw aanpakken. De lat nog hoger leggen en hard werken aan een winkel die nog beter communiceert. Al met al staan we dus pas aan het begin van de revitalisering van een van Nederlands mooiste merken. Samen zijn we op weg om de komende jaren de formule verder te versterken, nog meer winst te realiseren en, wie weet, de Retail Jaarprijs een keer te winnen.

Iedereen bij Bruynzeel Keukens en Crossmarks bedankt voor de inzet en energie de afgelopen jaren én het in ons gestelde vertrouwen!


>> Right To Play timmert met een zeer klein en zeer actief en gedreven team behoorlijk aan

de weg. De meeste financiële steun komt op dit moment nog van overheden, maar ook het Nederlandse bedrijfsleven begint inmiddels warm te lopen om de organisatie te steunen. Zo ook Crossmarks. Crossmarks zet zich in om de organisatie beter zichtbaar te maken en juist gezicht te geven naar de Nederlandse maatschappij. Na een sportieve en slopende nederlaag tijdens het lieverdjestoernooi in RTP tenue heeft Crossmarks een start gemaakt met de positioneringstrategie, PR, een advertentie- en stoppercampagne in AD Sportwereld en een Magazine. En dat is nog maar het begin. U gaat nog veel horen van en over Right To Play. Crossmarks zocht al een tijdje naar een non-profit instelling en Right To Play al een tijd naar een enthousiast bureau die zich graag inzet voor de missie van een ideële organisatie. Wordt vervolgd >>

>> In Rotterdam werd een brug geslagen tussen RTP en AD Sportwereld Links Johan Olav Koss Rechts Ruud Heijenga

<< Uit de stoppercampagne van AD Sportwereld

>> Steeds meer topsporters worden vrijwilliger bij RTP Right To Play is een humanitaire organisatie gedragen door vrijwilligers en topsporters. De organisatie brengt sport- en spelprogramma’s naar kinderen in achter­gestelde gebieden. Waarom? Omdat met sport en spel een essentiële bijdrage geleverd kan worden aan de emotionele en sociale ontwikkeling van deze kinderen. Ieder kind heeft het recht om te spelen.

www.righttoplay.nl

>> Right To Play is een humanitaire organisatie die sport en spel inzet om de levens van kinderen in onderontwikkelde gebieden te verbeteren. Naast de vele fysieke voordelen ervan, leren kinderen door sport en spel waarden als zelfvertrouwen, teamwork, communicatie, het gevoel erbij te horen, discipline, respect en fairplay. Look after yourself, look after one another. Met deze filosofie vraagt Right To Play aandacht voor de gezondheid van het eigen lichaam, maar ook aandacht voor elkaar want zonder team of tegenstander is er geen spel. >> Right To Play werkt momenteel in negentien ontwikkelingslanden over de hele wereld. De organisatie kent twee programma’s: SportWorks en Sport

Health programma’s. De SportWorks programma’s zijn gericht op de ontwikkeling van het kind en de opbouw van een sterkere gemeenschap. Bij de Sport Health programma’s is er ook specifieke aandacht voor gezondheid, bijvoorbeeld door voorlichting over vaccinaties, HIV/AIDS en malaria. >> Right To Play komt voort uit Olympic Aid, opgericht tijdens de Olympische Winterspelen in Lillehammer (1994). In 2001 startte Right To Play met de eigen sportprogramma’s. Right To Play wordt ondersteund door een groot netwerk van internationale topatleten. Algemeen Directeur is oud-schaatser Johan Olav Koss.


Every child has the right to play


Onderzoek geeft campagne Brabant leeft met Water een nieuwe draai

Kijk, da’s mooi hè, al die bochtjes in die watertjes zo. Net als vroeger...

Oh meanders, ja die zie je tegenwoordig steeds vaker in Brabant.

(heel wijs) Ja, dat zijn al die bochten in de rivier. Dat doen ze, want dan stroomt het water niet zo gauw weg en dan krijgt de rivier weer zijn natuurlijke loop terug.

(enigszins verbaasd) Dus..? Nou, da’s goed voor het grondwater en goed voor de natuur.

(hoogst verbaasd) Heb je dat op school geleerd? Nee, van Internet.


Up >> date

Handelsbedrijf Cotap verkoopt vloerbedekking, vinyl, laminaat en parket onder het label Ambiant. Cotap wil Ambiant uitbouwen tot een merknaam in het hogere segment. Samen met MarketingXperts bedenkt Crossmarks een integrale Fusionmarketingaanpak voor de ontwikkeling van het merk.

>> CROSSMARKS BEWIJST FLEXIBILITEIT MET TWEEDE TV-COMMERCIAL >>

Crossmarks werkt nu een jaar met de provincie Noord-Brabant en enkele waterschappen aan de campagne Brabant leeft met Water. Na de eerste tv-commercial toont een onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction naar de beleving van water in Brabant aan dat het uitgangspunt van de tweede commercial om aanpassing vraagt. Brabanders blijken water te associĂŤren met iets vrolijks en positiefs. Water is niet primair een bedreiging; zoals het uitgangspunt was van de eerste commercial. Bovendien blijken de regionale afstanden groter dan gedacht. Het onderzoek wijst uit dat water voor Brabanders pas een issue wordt als er in de directe, eigen omgeving iets verandert.

Op basis van deze resultaten stelt de provincie samen met Crossmarks de vormgeving bij. Het uitgangspunt van de campagne â&#x20AC;&#x201C;vragen beantwoorden- blijft gelijk. De verpakking van de boodschap wordt daarentegen aangepast. De tweede spot wordt gekenmerkt door een warmere look & feel en subtiele humor en de boodschap is vertaald naar een situatie die zo dicht mogelijk bij de belevingswereld van de doelgroep staat. Inmiddels wordt de derde commercial uitgezonden via Omroep Brabant.


Sluit je ogen...

Sluit je ogen en beeld je een gebouw in. Een gebouw waar licht van vitaal belang is. Of een gebouw waar het klimaat net zo belangrijk is als het gebouw zelf. Een gebouw waar temperatuur van levensbelang is. Denkt u misschien aan het Van Gogh Museum? Daar waar op een regenachtige dag minstens 1000 natte Japanners met een liter vocht per jas per persoon langs Nederlands erfgoed voeren. Schilderijen die per dag niet meer dan een graad in temperatuur mogen veranderen en waar de vochtigheid niet meer dan 5% mag variĂŤren. Of denkt u toevallig aan een operatiekamer of intensive care? Ook daar zijn licht en klimaat van levensbelang . Misschien denkt u wel aan een theater. Waar licht en klimaat het verschil maken tussen succes of teleurstelling.


Brabants Dagblad, 23 november 2004: “In de schaduw van wereldberoemde architecten als bijvoorbeeld de Italiaan Renzo Piano heeft het Bossche ontwerpbureau Huisman & Van Muijen een respectabele status opgebouwd. De nieuwste parel aan de kroon is het ontwerp van alle technische installaties bij de renovatie van het Stedelijk Museum in Amsterdam.”

Denk aan een mooi gebouw

HET GEHEIM UIT ’S-HERTOGENBOSCH

Hoe het ook zij, het is het werk van één van onze nieuwe relaties: Huisman & Van Muijen. Voor de verandering eens lekker dichtbij gevestigd, namelijk in ’s-Hertogenbosch. Met veel toewijding en precisie integreert zij licht, klimaat, ergonomie en beveiliging op topniveau. Het eerste waar Crossmarks directeur Per Holten van diende te overtuigen was het ongekend hoge niveau van de projecten van Huisman & Van Muijen. Wij van Crossmarks waren –net als ieder ander- erg onder de indruk toen we hoorden dat ze naast de parkeergarage onder het museumplein

ijsklontjes hebben neergelegd om het klimaat in het van Gogh Museum te beheersen. De eigen prestaties zijn voor Huisman & Van Muijen zo vanzelfsprekend dat men het bijvoorbeeld vergat te hebben over het werk voor Boijmans van Beuningen, de Chinese ambassade, de Jellinekkliniek in Amsterdam, Muziekcentrum Vredenburg, Verkadefabriek, Brandweerkazerne Breda, ROC Amsterdam, Stedelijk Museum Amsterdam. Enfin, voor de duizelingwekkende referentielijst verwijzen we u graag naar de website. Of vraag de 80 pagina's tellende brochure aan. Die is gemaakt door Crossmarks trouwens.


WEB:

>>

ER VALT MEER TE BELEVEN OP INTERNET

MEER TE BELEVEN OP INTERNET Sinds 2002 werkt Crossmarks op het gebied van digitale, interactieve media nauw samen met Idreams, een bedrijf uit Oss dat digitale media zoals websites, nieuwsbrieven, banners en CD-roms maar ook maatwerksoftware ontwikkelt. Idreams heeft bijvoorbeeld een digitale bijdrage geleverd aan de campagnes van Bruynzeel Keukens, Holland Office Group en Brabant leeft met Water. Crossmarks vroeg Robbert Peek van Idreams naar zijn verwachtingen over de ontwikkelingen op Internet. Robbert Peek: “Door de sterke toename in het aantal breedbandaansluitingen –er zijn in totaal al meer dan 2 miljoen adsl- en kabelaansluitingen in Nederland- zullen sites zich in de komende maanden beter en dynamischer kunnen presenteren. Doordat de bandbreedte toeneemt, zal het downloaden van gegevens minder tijd in beslag nemen. Door deze ontwikkeling is het medium Internet klaar voor de volgende stap. Internet wordt volwassen op het gebied van merk- en/of productbeleving. Voorheen mochten sites niet te zwaar zijn, waardoor bedrijven genoodzaakt waren om vooral door middel van tekst hun boodschap over te brengen. Met meer dan twee miljoen breedbandaansluitingen is het mogelijk om meer beeld, geluid en video te gebruiken en zo op het gevoel van de bezoeker in te spelen. Sites worden daardoor veel dynamischer. Bedrijven kunnen veel meer van zichzelf laten zien en hun boodschap ondersteunen met gevoel en sfeer. Ook de software om dergelijke sites mee te maken -bijvoorbeeld de producten van Macromediaspelen handig in op deze trend. Zij maken het mogelijk om diverse digitale media te integreren en aan te sturen. Hierdoor is het mogelijk om een interactieve film te maken waar de opdrachtgever bepaalt wat er te zien is en de bezoeker bepaalt op welk moment hij welke informatie tot zich wil nemen. Door deze interactieve visuele manier van online presenteren zal de beleving van het merk en/of product veel sterker overgebracht kunnen worden.”

http://www.brababantleeftmetwater.nl

http://www.hollandofficegroup.com

http://www.bruynzeelkeukens.nl

Voorbeelden van online merk- en/of productbeleving: http://www.bmw.com/generic/com/en/products/highlights/m5/index.html http://entertainment.polo.com/rltv.asp http://www.sony-latin.com/handycam?page=main2 http://www.home-entertainment.philips.com/site/ http://media.highspeed.discovery.com/index.html http://www.mjoy.com


VAN HUISSTIJL NAAR FUSIONMARKETING Vanaf 1 november 2004 is ‘De Otter & de Vries Usefull’ veranderd in ‘De Vries + Partners’. Het Nederlandse bureau voor eventmarketing verzorgt topevenementen op internationaal niveau. Bij de nieuwe naam hoort een nieuwe huisstijl. Het bedrijf organiseert een pitch en vraagt Crossmarks deel te nemen. Voorzien van branche- en doelgroepinformatie ­ont­wikkelt een aantal Crossmarks ­creatieven onafhankelijk van elkaar voorstellen. Crossmarks wint de pitch. Maar daarmee begint het voor De Vries + Partners pas. Crossmarks stelt voor om de nieuwe huisstijl in te passen in een structureel marketingbeleid. De Vries + Partners ziet het belang in van de Fusionmarketingaanpak van Crossmarks. Een merkwaardensessie is de eerste stap. De resultaten van deze sessie leiden tot een communicatietraject voor 2004, waarin de huisstijl, een mailing, een advertentiecampagne, Direct Marketing en persoonlijke verkoop een plaats krijgen. Met Fusionmarketing als uitgangspunt. Want Fusionmarketing wérkt. Voor elk merk.

LOOPBAAN.NL VINDT DE JUISTE MENSEN Loopbaan.nl is de kersverse vacaturesite voor MBO+-functies. Niet alleen de snelle invulling van vacatures, maar vooral ook de menselijke aspecten achter een vacature staan bij de organisatie centraal. Loopbaan.nl beschouwt kandidaten als loopbaners die bewust hun carrière uitstippelen en actief op zoek zijn naar de juiste plek. De site biedt daarbij volop support; werkzoekenden kunnen hun eigen loopbaan meten, vastleggen en ontwikkelen. Loopbaan.nl toetst voorafgaand aan online-sollicitaties de drive van kandidaten. Bovendien worden alle vacatures met vaste keuzelijsten en competenties omschreven. Dat zorgt voor volledigheid, efficiency, gemak en snelheid. Een vacature plaatsen op Loopbaan.nl staat voor snel en vakkundig zoeken én vinden van de juiste mensen. Zelf was Loopbaan.nl ook op zoek naar de juiste mensen om te begeleiden bij het uitstippelen van het marketingcommunicatiebeleid. Loopbaan.nl klopte aan bij Crossmarks. Crossmarks bepaalde de gewenste identiteit van de nieuwe vacaturesite en maakte een vertaling naar de vorm en toon van de marketingcommunicatie. De volgende stap was het ontwikkelen van de huisstijl. Onlangs is Crossmarks begonnen met de uitwerking van de communicatiemiddelen. De introductiebrochure ligt inmiddels klaar. De site kan de lucht in en dat zal dan ook binnenkort gaan gebeuren.


>> DE KWALITEIT VAN EEN A-MERK Het succes van Holland Office Group is een gevolg van de sterke positionering op de markt door het bieden van totaaloplossingen. Om een onderscheidende positie op een veranderende markt te blijven behouden, vraagt Holland Office Group aan Crossmarks om mee te denken over de strategische groei van het merk in 2005. Vorig jaar kwam Holland Office Group in contact met Mediamarks, het zusterbedrijf van Crossmarks. Als de onderneming op zoek gaat naar een partner om de corporate campagne voor 2005 op te zetten, is de stap van Mediamarks naar Crossmarks snel gezet. Crossmarks werkt een concept uit waarin de merkopbouw en -beleving van Holland Office Group wordt gepresenteerd. Holland Office Group reageert enthousiast en vraagt Crossmarks om direct in te springen bij de jaarlijkse sales actie. Voorheen werd deze sales actie onder de aandacht gebracht door een faxmailing. Dit jaar ontwerpt Crossmarks de mailing en bedenkt ondersteunende middelen om de response te verhogen.

De campagne past bij een A-merk en is positief agressief. Dat betekent: duidelijke doelen, een duidelijke campagne en een flinke vertegenwoordiging in de massamedia. De faxmailing wordt ondersteund door een internetsite, banners en een e-mailing. Crossmarks ontwerpt een advertentie, die geplaatst wordt in het Algemeen Dagblad, de Volkskrant en de Telegraaf. Tenslotte wordt de actie ondersteund door radiocommercials, die te horen zijn op Business Nieuwsradio, Radio 1, 2 en 3 en Sky Radio. De radiocommercials worden direct na de troonrede op Prinsjesdag uitgezonden. Het thema van de campagne is dan ook gelinkt aan Prinsjesdag; bezuinigingen en extra koopkracht. De actie is een groot succes. Intern leidt het verschijnen van Holland Office Group in landelijke media tot een extra motivatie voor de account足managers. En ook van buitenaf zijn de reacties positief: hoewel het om een salesactie gaat, heeft de campagne een kwalitatieve inzet en is absoluut niet schreeuwerig. Wat Crossmarks betreft is deze campagne de ideale start voor een langdurige relatie.


Holland Office Group

extra koop kracht www.extrakoopkracht.nl

49 kleurkopiëren

>>

per maand

Nu bij Holland Office Group: de meest verkochte kleurcopier van Europa voor slechts € 49,- per maand. Dit is gegarandeerd het beste nieuws van de dag. Niet eerder was het zo aantrekkelijk om een kleurenkopieermachine, fax, printer én scanner in huis te halen. Holland Office Group heeft slechts driehonderd CP 824 kleurcopiers voor € 49,- per maand beschikbaar, ga dus nu meteen naar www.extrakoopkracht.nl.

kleurkopiëren • faxen • printen • scannen • scan to mail

>>

Bel nu 0418-682222

>> Crossmarks vroeg Holland Office Group naar de marktontwikkelingen. Wendy Schreuder, Marketing & Communicatie zet de veranderingen die Holland Office Group waarneemt op een rijtje:

4. De geleverde apparatuur is steeds vaker multi1.

Onze accountmanagers vervullen steeds meer de rol van consultant omdat klanten ons vaker vragen om mee te denken over de inrichting van hun systemen.

functioneel, dat wil zeggen printer/scanner, fax en kopieerapparaat ineen.

5. Apparatuur maakt tegenwoordig vrijwel altijd

deel uit van het computernetwerk van het bedrijf.

2. Wij leveren naast de kopieerapparaten, faxen 6. Het zijn niet meer de inkopers, maar steeds en printers, steeds meer softwareapplicaties zoals bijvoorbeeld archiveringspakketten.

vaker de ict-verantwoordelijken waar wij zaken mee doen.

3. Digitale apparatuur is niet meer weg te denken 7. Ook op servicegebied zijn er verschuivingen. binnen organisaties. Door het gebruik van digitale apparatuur verbetert de afdrukkwaliteit aanzienlijk.

Onze service wordt meer preventief van aard; storingen voorkomen in plaats van alleen reageren op klachten.

8. Holland Office Group is van adviseur in kopieer­ machines getransformeerd in specialist in het beheren van documentstromen. We bieden totaaloplossingen. De markt vraagt ook steeds sterker om totaaloplossingen. 9. Informatietechnologie en reprografie vloeien steeds meer in elkaar over. De print- en kopieerapparatuur raakt daardoor snel verouderd. Holland Office Group neemt dit uit handen door als partner te fungeren ten aanzien van het beheren van documentstromen . 10. Omdat er steeds meer vraag is naar netwerkinstallaties heeft Holland Office Group een eigen connectivity groep opgesteld. Deze groep verzorgt netwerkinstallaties bij bedrijven. Zo zijn we niet van externe partijen afhankelijk en kunnen we onze klanten meer service bieden.


De nationale Motorbeu rs biedt Crossmarks uitda ging: Onder de naam De Nat ionale Motorbeurs wor dt een nieuwe motorbeurs in de Brabanthallen georga niseerd. De organisatoren kloppen aan bij Crossmarks. Op zoek naar creativiteit; niet alleen met betrekking tot de promotieactiviteiten, maa r ook op het gebied van slim en verantwoord omgaan met de beperkte middelen. Crossmarks ontwerpt een logo dat op een sticker lijkt. Geen toeval. Het logo wordt namelijk ook ged rukt op 足stickers, waardoor de gebruiksmogelijkheden maximaal zijn. De kosten van brie fpapier, enveloppen en ander drukwerk blijven daardo or uit. Ook op de kos ten voor fotografie wordt bespaa rd: de organisatie regelt zelf het model en de locatie. Zo ontstaat een promotiepa kket, dat goed aansluit bij de nieu we motorbeurs. Niet schree uwerig, maar down-to-earth en niet duur.


Up >> date

Feel Fit is de beurs voor gezond leven in een gezond lichaam, die in januari 2005 plaatsvindt in de Brabanthallen. Crossmarks ontwikkelde de communicatiemiddelen gericht op de beursbezoekers; (abri-)posters, leaflets en de look & feel van de website.

HOE QUALITY CENTERS HAAR OMZET BOOST

Wat Oil & Vinegar toevoegt aan haar olijven

Quality Centers is een groep van samenwerkende carelektronicaspecialisten, verspreid over het hele land. In totaal zijn er meer dan 60 leden, die allemaal hun eigen route bepalen. De overkoepelende organisatie heeft samen met New-Way een ingrijpende efficiencyslag ingezet. New-Way is de automatiseringsoplossing bij uitstek voor winkelketens met gespecialiseerde of uiteenlopende vestigingen. New-Way Retail Software stelt alle Quality Centers in staat hun eigen assortiment en aanpak te bepalen, terwijl iedereen via één pakket optimaal met elkaar samenwerkt.

REALIST IN RETAIL www.new-way.nl

New-Way werkt voor vele bekende retailformules waaronder: Intertoys - Pet’s Place - Mikro-Elektro - Oil & Vinegar - Boerenbond

006 Newway adv NR 3.indd 1

19-10-2004 13:39:13

HOE PET’S PLACE WEET WAT ER MORGEN DE DEUR UITVLIEGT Na Nederland verovert Oil & Vinegar in ras tempo de wereld. De uitrol van de succesformule stelt compleet nieuwe eisen aan haar keten- en winkelautomatisering. Dus voorziet Oil & Vinegar al haar winkels mondiaal van state-of-the-art retail software van New-Way. Daarmee zijn alle verkooplocaties in staat op dezelfde manier te werken, terwijl iedereen bovendien over actuele managementinformatie beschikt. De keten blijft centraal aangestuurd en tegelijkertijd kan elke individuele winkelier direct inspelen op nieuwe kansen. Zo voorziet New-Way de olijven van Oil & Vinegar elke dag van extra verkoopkracht. Of ze nu in Delft liggen of in Dallas.

art.nr 50-1965

Pet’s Place is de vriendelijke dierenspeciaalzaak om de hoek. Ruim 180 vestigingen en één centraal distributiecentrum vragen om serieuze automatiseringsoplossingen. Op weg naar verdere professionalisering is de keuze voor New-Way Retail Software snel gemaakt. Met New-Way beschikt de organisatie over een schat aan strategische managementinformatie. Zo weet iedereen op ieder moment precies welke artikelen een zetje kunnen gebruiken en wat de trends van morgen zijn. Dat is retailen in de realiteit van vandaag.

realist in retail www.new-way.nl

New-Way werkt voor vele bekende retailformules waaronder: Boerenbond - Intertoys - NoRRoD - Pet’s Place - Quality Centers

REALIST IN RETAIL www.abacusretail.nl New-Way business partner.

www.new-way.nl

New-Way werkt voor vele bekende retailformules waaronder: Boerenbond - Intertoys - NoRRoD - Oil & Vinegar - Quality Centers

007_Els_Retail_new-way_0.1.indd 1

29-09-2004 16:13:33

Het succes achter de olijven Oil & Vinegar is in slechts vijf jaar uitgegroeid tot een keten van ruim 70 winkels in 10 landen. En er komen voortdurend nieuwe locaties bij. Voor de komende drie jaar streeft het ambitieuze bedrijf naar maar liefst 700 nieuwe winkels in de Verenigde Staten. Oil & Vinegar is een succesformule. Dankzij het originele assortiment en het enthousiaste en kundige advies. Maar ook dankzij de innovatieve winkelformule die ondersteund wordt door een uitgekiend Retail Management Systeem. De leverancier daarvan? New-Way Automation B.V.. In de ICT-branche beginnen enkele vooraanstaande spelers zich te onderscheiden van hun concurrenten. Zo ook New-Way. De organisatie bestaat sinds 1987 en is producent van de gelijknamige Retail Software. Alleen al in Nederland maken 3.500 winkelbedrijven in meer dan 40 branches gebruik van de producten. En toch is de naamsbekendheid niet zo groot. Reden voor New-Way om een corporate campagne te starten. Onderdeel daarvan is een advertentiecampagne en voor het ontwerp organiseert New-Way een pitch. Crossmarks presenteert haar visie op New-Way’s corporate marketingcommunicatie­ beleid en wint daarmee overtuigend de pitch.

Omdat de advertentieruimte reeds gereserveerd is, is er haast geboden bij het ontwerp van de campagne. Ook staat er op korte termijn nog een seminar op de planning. Crossmarks is genoodzaakt om een stap over te slaan in de normale werkwijze, waarin eerst merkwaarden worden gedefinieerd en op basis daarvan het marketingcommunicatiebeleid wordt uitgestippeld. Toch slagen de creatieven er volledig in om met hun originele insteek en ontwerp voor de advertentie en brochure de aandacht op New-Way te vestigen. New-Way en haar business partners ontvangen vele positieve reacties. Nu de druk van de ketel is, is de tijd aangebroken om volgens het specifieke proces van Crossmarks het marketingcommunicatietraject van New-Way voor 2005 te ontwikkelen. Op dit moment hebben Crossmarks en New-Way een begin gemaakt met het definiëren van de merkwaarden. Crossmarks wordt tevens betrokken bij de productvormgeving. Ongetwijfeld zult u dus nog van New-Way gaan horen.


>>

Kort: Watersport

BEKEND WERK OP ONBEKEND TERREIN

Evian is één van de bekendste ­merken bronwater. De nummer 1 in de wereld van verpakt water ­lanceerde dit jaar een nieuwe sportfles met sportdop. Volgens Evian is water namelijk één van de beste dranken in een sport­ omgeving. Opvallend is dat vooral vrouwen water drinken tijdens het sporten. Het is dan ook haast vanzelf­ sprekend dat een A-merk als Evian gevraagd is een bijdrage te leveren aan het nieuwe concept voor de sportafdeling van het trendsettende warenhuis de Bijenkorf. Op verzoek van Danone Bottled Waters, producent van Evian, ontwikkelt Crossmarks vanuit de brandvalues van Evian een presentatieconcept, dat perfect aansluit op het bezoekersprofiel van de Bijenkorf.

Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ­ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks taalgebruik heet een CVA een beroerte, hersenbloeding of herseninfarct. Tot voor kort een vrij onbekend gebied voor Crossmarks. Totdat Crossmarks in contact komt met Mark Two Communications. Mark Two Communications is een adviesbureau gespecialiseerd op het gebied van medische communicatie. Het bureau kent twee kernactiviteiten: het bedenken en ontwikkelen van innovatieve nascholingsconcepten voor huisartsen en specialisten en daarnaast het uitgeven van sponsored media voor medische doelgroepen. Mark Two Media bedenkt en ontwikkelt publicatieconcepten, zoals nieuwsbrieven, boekproducties en cd-roms in eigen beheer of in samenwerking met de farmaceu­ tische industrie. Eind 2004 verschijnt het boek CVA; in gesprek met experts over ­preventie, behandeling en revalidatie. Crossmarks is niet alleen verantwoordelijk voor de opmaak en vormgeving van het boek, maar ook voor het totale communicatiepakket waarmee het boek onder de aandacht wordt gebracht bij huisartsen en specialisten. De ­promotie bestaat uit een vijftal voorpublicaties en twee mailings.

Kennis Huisstijl maken? Pragma

CAMPAGNE GEBASEERD OP MISVERSTANDEN

P&O MAAKT KENNIS MET ISBW

>> Denkt u dat Crossmarks een reclamebureau is?

Opleidingen en trainingen zijn in deze tijd voor veel bedrijven een gevoelig punt. Bijna alle onderdelen van een bedrijf hebben te maken met bezuinigingen, zo ook P&O. Daarnaast kampt een P&O-afdeling met het probleem dat de resultaten van deze afdeling moeilijk in geld zijn uit te drukken. Kortom, P&O-functionarissen bevinden zich in een lastige positie. ISBW is in Nederland dé aan­bieder van mondelinge opleidingen en trainingen. Een opleiding of training betekent voor een bedrijf een investering. Het uitgangspunt van ISBW is dat die investering ­optimaal moet renderen. De ­programma’s die ISBW aanbiedt - een maatwerkoplossing of een open opleiding of training - resulteren daarom in concrete en meetbare resultaten. ISBW vraagt Crossmarks om P&Ofunctionarissen bekend te maken met de mogelijkheden die ISBW biedt om hun werkgebied uit de huidige, beklemmende positie te halen. Crossmarks ontwerpt een DM-campagne en een advertentie­ campagne.Crossmarks bedenkt een centraal thema voor de ­campagne: kennismaken met ISBW. Door het algemene thema kan de campagne in een later stadium ook voor andere bedrijfssegmenten worden gebruikt.

Dat is een misverstand

Pragma is de vereniging van onafhankelijke, erkende Nederlandse reclameadviesbureaus. Pragmaleden werken gezamenlijk aan economische belangenbehartiging, voortgaande professionalisering en kwaliteitsverbetering. In de zoektocht naar een nieuwe huisstijl en logo, organiseerde Pragma in 2003 een pitch. De ­creatieven van Crossmarks deden een voorstel waar de vereniging niet om heen kon. Daarmee tekende Crossmarks voor de huidige huisstijl en het logo van Pragma. Ook voor een volgende opdracht zocht Pragma Crossmarks weer op. Crossmarks heeft onlangs twee brochures voor de branchevereniging ontwikkeld. De eerste is een wervende brochure voor potentiële leden. De ander is een informatieve brochure voor opdrachtgevers van bestaande Pragma leden. Op www.pragma.nl kunt u de brochures bekijken.

We hebben er veel mee gemeen maar we verschillen ook op veel fronten. Onze resultaten lijken veel op de resultaten van een reclamebureau. We doen veel externe communicatie, maar intern begeleiden we bijvoorbeeld ook erg veel strategische communicatietrajecten. Crossmarks werkt voor uiteenlopende bedrijven. Omdat we campagnes maken voor Pony en Diesel zijn we nog geen fashionbureau. Omdat we succesvol samenwerken met Bruynzeel Keukens maakt ons dat nog niet tot een retailbureau. Zo zijn er talloze misverstanden op te noemen. En laten we dat trouwens ook maar doen. In de Crossmarks-misverstanden-campagne. Je bent al snel wat je doet. We vinden het eng in een hokje. Fusionmarketing is een vrije denkwijze die voor grote en kleine klanten en bij grote en kleine projecten werkt. De oplossing en het resultaat zijn slechts zelden gelijk. Vaak ziet men maar één kant van ons. Daarom zijn we de komende tijd meer aanwezig in de media om onze denk- en werkwijze uit te dragen. Wij zijn trots op het effect en de uitstraling van onze projecten. Onze denkwijze is de werkelijke kracht achter de projecten. Bent u nog niet bekend met Fusionmarketing? Vraag dan alsnog onze brochure aan.

kennis maken?

De beroepsopleider van Schouten & Nelissen

HR-beleid helder en overtuigend presenteren? In de nieuwe opleiding HR-Controlling van ISBW Opleiding & Training leert u Human Resources inzichtelijk en meetbaar te maken. U krijgt feedback op uw functioneren en handvatten om pro-actief te handelen. De opleiding HRcontrolling maakt u tot de juiste gesprekspartner van uw directie. Opleidingen en trainingen voor zowel de starter, de professional als de expert vindt u in ons programmaboek 2004-2005. Vraag gratis ons uitgebreide programmaboek aan met meer dan 250 opleidingen: via (0800) 5070 of www.isbw.nl.

Maak kennis met de nieuwe opleiding HR-Controlling. Boek nu!


Misverstand 9 Crossmarks is een retailbureau Ja, dat krijg je. Als je aan een retailformule bouwt voor een honderdjarige keukenproducent. En diezelfde keukenproducent wint vervolgens de Retail Jaarprijs 2004 voor Innovatie. Dan ben je voor velen al snel een retailspecialist. De uitdaging is om de perfecte balans te vinden tussen thema en actie, tussen landelijke ondersteuning en lokale actie. Om met databasemarketing een verdere groei te realiseren. Retail vraagt om alle disciplines. Dat maakt retail interessant. Iedere dag opnieuw met de vinger aan de pols. Met merkidentiteit en ambitie als vertrekpunt komen we tot krachtige oplossingen. Middelenvrij. Dat noemen wij Fusionmarketing. En het werkt. Laat daar geen misverstand over bestaan.

Crossmarks Brugplein 2 â&#x20AC;&#x2122;s-Hertogenbosch 073 69 00 555 www.crossmarks.nl


AD Sportwereld maakt zich op voor een druk sportseizoen

04/05 >> 20 04

45

1

2

3

46

4

5

2 & 3 NOVEMBER

4 NOVEMBER

VOETBAL UEFA CHAMPIONSLEAGUE GROEPSWEDSTRIJDEN

VOETBAL UEFA CUP GROEPSWEDSTRIJDEN

6

7

8

47

48

2

50

3

4

5

6

7

8

51

52

53

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

14 NOVEMBER

23 T/M 24 NOVEMBER

25 NOVEMBER

1 & 2 DECEMBER

7 & 8 DECEMBER

12 DECEMBER

15 & 16 DECEMBER

VOETBAL HOLLAND CASINO EREDIVISIE AJAX - FEYENOORD

VOETBAL UEFA CHAMPIONSLEAGUE GROEPSWEDSTRIJDEN

VOETBAL UEFA CUP GROEPSWEDSTRIJDEN

VOETBAL UEFA CUP GROEPSWEDSTRIJDEN

VOETBAL UEFA CHAMPIONSLEAGUE GROEPSWEDSTRIJDEN

VOETBAL HOLLAND CASINO EREDIVISIE FEYENOORD - PSV

VOETBAL UEFA CUP GROEPSWEDSTRIJDEN

2005

1

2

3

4

1

5

6

2

7

8

3

4

5

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 18 JANUARI

1

2

3

6

4

5

6

7

8

9 10 11 12 13

25 JANUARI

VOETBAL HOLLAND CASINO EREDIVISIE START 2E HELFT COMPETITIE (NED)

VOETBAL AMSTEL CUP 1/8 FINALE (NED)

7 NOVEMBER

18 & 19 DECEMBER

7 T/M 9 JANUARI

14 & 15 JANUARI

22 & 23 JANUARI

29 & 30 JANUARI

5 & 6 FEBRUARI

12 & 13 FEBRUARI

MARATHON NEW YORK (USA)

SCHAATSEN NK ALLROUND HEERENVEEN (NED)

SCHAATSEN EK HEERENVEEN (NED)

SCHAATSEN WORLD CUP CALGARY (CAN)

SCHAATSEN WK SPRINT SALT LAKE CITY (USA)

SCHAATSEN WORLD CUP BASELGA DI PINE (ITA)

SCHAATSEN WK ALLROUND MOSKOU (RUS)

SCHAATSEN WORLD CUP ERFURT (DUI)

3 T/M 5 DECEMBER

17 T/M 30 JANUARI

14 T/M 20 F

TENNIS DAVIS CUP FINALE

TENNIS AUSTRALIAN OPEN MELBOURNE (AUS)

TENNIS ABN TOURNAME

6 T/M 14 NOVEMBER

4 T/M 12 DECEMBER

HOCKEY CHAMPIONSTROPHY VROUWEN

HOCKEY CHAMPIONSTHROPHY MANNEN

NOVEMBER

40% KORTING OP 1/1 PAGINA

015_AD_SPORTKALENDER_0.23.indd 2

49

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1

DECEMBER ALLEEN IN DE MAAND NOVEMBER: 40% KORTING BIJ AFNAME VAN EEN HELE ADVERTENTIEPAGINA IN AD SPORTWERELD. GELDT VOOR ZWART/WIT, STEUNKLEUR EN FULL COLOUR ADVERTENTIES.

GRATIS STEUNKLEUR

JANUARI ALLEEN IN DE MAAND DECEMBER: GRATIS STEUNKLEUR BIJ IM OF GA PLAATSING, ONGEACHT HET FORMAAT. ALLEEN GELDIG BIJ ADVERTENTIES MET 1 STEUNKLEUR.

GRATIS HERPLAATSING

ALLEEN IN DE MAAND JANUARI: TWEEMAAL DEZELFDE ADVERTENTIE PLAATSEN VOOR DE PRIJS VAN ÉÉN. DE EERSTE PLAATSING ÉN DE HERPLAATSING DIENEN BEIDE IN JANUARI IN AD SPORTWERELD TE STAAN. DE HERPLAATSING IS IDENTIEK AAN DE 1E PLAATSING. GELDT VOOR ZWART/WIT, STEUNKLEUR EN FULL COLOUR.

FEBRUARI

40% KORTING OP 1/1 PAGINA


AD Sportwereld is de eerste sportkrant van Nederland en verschijnt sinds maart 2004 als bijlage bij het Algemeen Dagblad. De gemiddelde oplage van AD bestaat uit 303.471 exemplaren per dag. AD Sportwereld is niet alleen groot nieuws voor de lezers, maar ook voor adverteerders. Naast gewone advertentiepagina’s bestaan er aantrekkelijke IM-posities. Ook krijgen adverteerders de unieke kans om hun naam door editorial sponsoring op een exclusieve manier te verbinden aan een evenement of een rubriek. Na bijna een jaar blijkt AD Sportwereld een succes. Met een gerust hart maakt AD Sportwereld zich op voor een sportief 2005. Crossmarks ontwikkelde een eigenzinnige mailing en dacht mee over de unieke advertentiemogelijkheden, die goed passen bij het speciale karakter van de sportkrant. Potentiële adverteerders ontvingen een jaaroverzicht van maar liefst 1.80 m lang met alle sportactiviteiten in 2005. Per activiteit kunnen adverteerders inhaken op aantrekkelijke advertentieaanbiedingen. Bent u als lezer geïnteresseerd in sport, sport en nog eens sport? Neem dan deel aan de prijsvraag op deze pagina en win één van de vijf jaarabonnementen op AD Sportwereld.

7

8

9

14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 1

2

17 FEBRUARI

22 FEBRUARI

24 FEBRUARI

1 MAART

VOETBAL UEFA CUP 3E RONDE

VOETBAL UEFA CHAMPIONSLEAGUE 1/8 FINALE

VOETBAL UEFA CUP 3E RONDE

VOETBAL AMSTEL CUP 1/4 FINALE (NED)

3

10

4

5

6

7

8

11

12

13

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

14

1

2

3

5

6

7

15

8

9 MAART

10 MAART

17 MAART

26 MAART

30 MAART

5 APRIL

7 APRIL

VOETBAL UEFA CHAMPIONSLEAGUE 1/8 FINALE

VOETBAL UEFA CUP 4E RONDE

VOETBAL UEFA CUP 4E RONDE

VOETBAL UEFA WK KWALIFICTIE ROEM-NED

VOETBAL UEFA WK KWALIFICTIE NED-ARM

VOETBAL UEFA CHAMPIONSLEAGUE 1/4 FINALES

VOETBAL UEFA CUP 1/4 FINALES

16

17

18

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 13 APRIL

14 APRIL

VOETBAL UEFA CHAMPIONSLEAGUE 1/4 FINALES

VOETBAL UEFA CUP 1/4 FINALES

19 APRIL

13 APRIL

28 APRIL

VOETBAL AMSTEL CUP HALVE FINALE (NED)

VOETBAL UEFA CHAMPIONSLEAGUE 1/2 FINALES

VOETBAL UEFA CUP 1/2 FINALES

2

3

4

5

19

6

4 MEI

5 MEI

VOETBAL UEFA CHAMPIONSLEAGUE 1/2 FINALES

VOETBAL UEFA CUP 1/2 FINALES

7

8

20

3 T/M 6 MAART

10 APRIL

17 APRIL

1 MEI

15 MEI

SCHAATSEN WORLD CUP HEERENVEEN (NED)

SCHAATSEN WK AFSTAND INZELL (DUI)

MOTORRACES GP JEREZ (SPA)

MOTORRACES GP (Z AFR)

MOTORRACES GP SHANGHAI (CHI)

MOTORRACES GP LEMANS (ITA)

FEBRUARI

6 T/M 13 MAART

9 MAART

19 MAART

25 MAART

3 APRIL

WIELRENNEN PARIJS-NICE (FRA)

WIELRENNEN TIRRENO-ADRIATICO (ITA)

WIELRENNEN MILAANSAN REMO (ITA)

HOCKEY EUROPEAN CUP WINNERS HEREN EN DAMES

WIELRENNEN RONDE VAN VLAANDEREN (BEL)

5 T/M 9 APRIL WIELRENNEN RONDE VAN BASKENLAND (SP)

18 & 20 FEBRUARI

4 T/M 6 MAART

6 MAART

20 MAART

3 APRIL

HOCKEY EUROP. INDOOR NATIONS CUP EINDHOVEN (NED)

ATLETIEK EK INDOOR MADRID (SPA)

FORMULE 1 MELBOURNE (AUS)

FORMULE 1 KUALA LUMPUR (MAL)

FORMULE 1 BAHREIN (BAH)

MAART ALLEEN IN DE MAAND FEBRUARI: 40% KORTING BIJ AFNAME VAN EEN HELE ADVERTENTIEPAGINA IN AD SPORTWERELD. GELDT VOOR ZWART/WIT, STEUNKLEUR EN FULL COLOUR ADVERTENTIES.

GRATIS FULLCOLOUR VOORPAGINASTROOK

ALLEEN IN DE MAAND MAART: GRATIS FC VP STROOK BIJ PLAATSING VAN 1/1 PAGINA. 1/1 MAG ZWART/WIT, STEUNKLEUR OF FULL COLOUR ZIJN. VP STROOK DIENT BINNEN 4 WEKEN NA PLAATSING VAN DE 1/1 TE STAAN (MAG OOK OP ZELFDE DAG)

APRIL

21

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

18 & 20 FEBRUARI

N AMRO WORLD TENNIS ENT ROTTERDAM (NED)

A

4

18 MEI

22 T/M 29 MEI

23 MEI

25 MEI

VOETBAL UEFA CUP FINALE

VOETBAL AMSTEL CUP FINALE ROTTERDAM (NED)

VOETBAL HOLLAND CASINO EREDIVISIE LAATSTE SPEELDAG

VOETBAL UEFA CHAMPIONSLEAGUE FINALE

29 MEI MOTORRACES GP MUGELLO (ITA)

6 APRIL

10 APRIL

17 APRIL

20 APRIL

24 APRIL

23 T/M 5 JUNI

WIELRENNEN GENT-WEVELGEM (BEL)

WIELRENNEN PARIJS-ROUBAIX (FRA)

WIELRENNEN AMSTEL GOLD RACE

WIELRENNEN WAALSE PIJL (BEL)

WIELRENNEN LUIK-BASTENAKEN-LUIK (BEL)

TENNIS ROLAND GARROS PARIJS (FRA)

17 APRIL

24 APRIL

8 MEI

FORMULE 1 IMOLA (SAN MAR)

FORMULE 1 NURBURG

FORMULE 1 BARCELONA (SPA)

22 MEI FORMULE 1 MONACO

7 T/M 10 APRIL

10 APRIL

20 T/M 22 MEI

GOLF THE MASTERS AUGUSTA (USA)

MARATHON ROTTERDAM (NED)

JUDO EK ROTTERDAM (NED)

GRATIS STEUNKLEUR

MEI

ALLEEN IN DE MAAND APRIL: GRATIS STEUNKLEUR BIJ IM OF GA PLAATSING, ONGEACHT HET FORMAAT. ALLEEN GELDIG BIJ ADVERTENTIES MET 1 STEUNKLEUR.

40% KORTING OP 1/1 PAGINA

LAATSTE KANS DIT SEIZOEN: 40% KORTING BIJ AFNAME VAN EEN HELE ADVERTENTIEPAGINA IN AD SPORTWERELD. GELDT VOOR ZWART/WIT, STEUNKLEUR EN FULL COLOUR ADVERTENTIES.

10-12-2004 13:46:36

Prijsvraag Wij van Crossmarks zijn om. AD Sportwereld is voor ons dé sportkrant. Een prettig leesbare, bijzondere krant, met bijzondere mogelijkheden zoals u heeft kunnen lezen. Wij geven u de mogelijkheid om net zo overtuigd te raken van AD Sportwereld als wij. Ga naar www.crossmarks.nl en beantwoord voor 15 januari de onderstaande vragen. Onder de goede inzendingen verloten wij vijf jaarabonnementen op Algemeen Dagblad inclusief het dagelijkse AD Sportwereld. Winnaars krijgen na 15 januari bericht van ons.

AD Sportwereld Creatievencompetitie Na het enorme succes van 2003, organiseert AMG in 2004 voor de tweede keer een creatievencompetitie, dit keer geheel in het teken van AD Sportwereld. De opdracht aan creatief Nederland: stel, je krijgt een gratis plaatsing in AD Sportwereld ter beschikking. Bedenk een opvallende uiting of een briljante invulling voor editorial sponsoring voor je eigen bureau of voor één van je (gedroomde) opdrachtgevers. De uiting moet uiteraard passen binnen het sportumfeld en er moet creatief worden omgegaan met het tabloidformaat. Crossmarks nam de promotie voor de Creatievencompetitie op zich en is daardoor helaas van deelname uitgesloten. Maar tientallen andere bureaus hebben inmiddels hun inzendingen verstuurd.

Wat is de gemiddelde oplage van AD Sportwereld?

Hoeveel dagen per week verschijnt AD Sportwereld? Van wie is CC een uitgave? Hoeveel uitgaven van CC zijn er inmiddels verschenen?

Crossmarks ontwikkelde een mailing met poster, kaarten en een deurhanger. Ondersteund door een advertentie, die de competitie bij lezers van Adformatie onder de aandacht heeft gebracht. Ontworpen door de creatieven van Crossmarks natuurlijk. Twee weken later werd een reminder per email nagestuurd. Ook een stopper in AD Sportwereld heeft reacties opgeleverd. Inmiddels is de deadline voor inzenden verstreken. Binnenkort zal een deskundige jury de winnaar bepalen die tijdens de Wielerzesdaagse in Ahoy’ bekend wordt gemaakt.


2 nieuwe gezichten bij Crossmarks

Wie ben je?

Wie ben je?

Joost Jochems

Sabine van de Weerd

42 jaar en van huis uit bedrijfseconoom met ­marketingspecialisatie.

Wat doe je bij Crossmarks? Sinds september ben ik in dienst als art director/ vormgever.

Wat doe je bij Crossmarks? Ik ben sinds 1 oktober in dienst als Account Director en verantwoordelijk voor de klanten van Crossmarks die vragen om continue, planmatige begeleiding. Dat zijn meestal opdrachtgevers die een structurele stroom aan werk bij Crossmarks onderbrengen. Account Director bij een communicatiebureau en bedrijfseconoom? Ik ben inderdaad een vreemde eend in de reclamebijt. Mijn afstudeerstage heb ik bij een reclamebureau in Amsterdam gedaan. De branche en het werk trekken me aan, meer dan banen die op het eerste oog beter zouden passen bij mijn achtergrond. Dan zou ik bijvoorbeeld alleen maar bezig zijn met organisatieadvies en hield mijn werk op bij het schrijven van een rapport. Bij een marketing communicatiebureau zijn de eindproducten veel tastbaarder; concrete uitingen die eindgebruikers direct aanspreken. Hoe ben je bij Crossmarks terechtgekomen? Voorheen werkte ik als zelfstandige samen met vijf anderen. We waren geen full-servicebureau en besteedden veel werkzaamheden uit. Ik wilde voor mezelf de balans tussen inhoudelijk en uitvoerend werk verleggen en we zijn op zoek gegaan naar aansluiting bij een groter bureau. Daarmee verwachtte ik ook in een bedrijfscultuur terecht te komen waarin het contact met collega’s intensiever en inspirerender zou zijn. De advertentie van Crossmarks in de Adformatie was de directe aanleiding om in gesprek te raken. Hoe omschrijf je het Crossmarks team? Binnen Crossmarks vind je een enorme variëteit aan persoonlijkheden. Sommige bureaus zijn heel erg op zoek naar mensen die lijken op degenen die er al werken. Crossmarks schuwt niet om mensen aan te trekken die misschien anders tegen dingen aankijken. Hierin schuilt een enorme kracht: het probleem van de klant wordt van meer kanten bekeken en er is minder gevaar voor beperking tot één stijl.

Wat heb je voor Crossmarks gedaan? Ik heb op het Grafisch Lyceum in Eindhoven gezeten. Het reclamebureau waar ik stage liep, vroeg mij om na het behalen van mijn diploma te blijven. Na een jaar ben ik overgestapt naar een ander bureau, waar ik veel werk heb gedaan voor klanten in de mode- en woonbranche. Voordat ik de overstap naar Crossmarks maakte, heb ik nog twee jaar bij Beesign in Waalwijk gewerkt. Waarom de overstap naar Crossmarks? Het klantenpakket bij mijn vorige werkgever werd steeds technischer. Ik was niet echt op zoek naar een nieuwe baan maar een oud-collega wees mij op de vacature bij Crossmarks. Hun klantenpakket sprak me heel erg aan. Ik besloot op het laatste moment nog te solliciteren en twee gesprekken later had ik de baan. Wat was je eerste indruk van Crossmarks? Tijdens het eerste gesprek heb ik alleen maar over mijn werk verteld. In het tweede gesprek heb ik gevraagd of ze me nu iets over Crossmarks konden vertellen. Na dat gesprek was ik vooral onder de indruk van het klantenpakket van Crossmarks. Nu ik hier een maand werk, beginnen me andere dingen op te vallen: het gemotiveerde team, dat goed op elkaar ingespeeld is. Wat me ook erg aanspreekt is de Fusionmarketing-theorie van Crossmarks. Het geeft Crossmarks een geheel eigen uitstraling en zorgt tevens voor een goede onderbouwing voor het werk van de creatieven. Het werk dat Crossmarks aflevert is van hoog niveau. Ga jij bijdragen aan het geluk van Crossmarks of gaat Crossmarks jou gelukkig maken? Volgens mij komt dat van twee kanten. Als Crossmarks gelukkig is met mij, maakt dat mij gelukkig. Maar andersom geldt hetzelfde: mijn geluk draagt bij aan het geluk van Crossmarks.

Wat zou je in je leven nog wel eens willen doen? Emigreren! In Nieuw-Zeeland een golfbaantje gaan exploiteren bijvoorbeeld. Niet omdat ik ontevreden zou zijn met hoe ’t nu gaat, maar er zijn zoveel anderen wegen die ik ook had kunnen bewandelen, en hoe had mijn leven er dan uit gezien?

Cc:iseenuitgavevan:CrossmarksPostbus5305201AM’s.HertogenboschBrugplein25211VR’s.HertogenboschT0736900555 info@crossmarks.nlwww.crossmarks.nlCc:verschijnt3xperjaarOplage3000EindredactieJHORNASmidt,Tekst& C omm u n i c a t i e Fotogr a f i e S w i n k e l s & v a n ’ tho f C ro s s m a r k s D r u k D r u k k e r i j O f f s e t s e rv i c e C c : Nr 3 © 2 0 0 4

Cc: 03  

Crossmarks circulaire 03: Uitgave over de stand van zaken.