Page 1

Learning House

UN PROIECT


DESPRE CROS

DE CE VREM LEARNING HOUSE

CUM NE IMAGINĂM SPAȚIUL ĂSTA

CE VA FI IN EL

Am creat această prezentare pentru a te ajuta să înțelegi ce ne imaginăm când vorbin despre un spațiu alternativ de învățare. Sperăm ca înțelegând asta să îți vină și idei despre cum să ne ajuți să îl transformăm într-un loc real, în care învățarea autentică, plăcută și profundă să fie la ea acasă.

CELE 4 UTILIZĂRI PRINCIPALE

Echipa CROS CUM ABORDĂM CREAREA LUI

CUM NE POȚI AJUTA TU

cuprins


Learning House

Misiunea CROS este să crească impactul celor peste 200 de organizaţii studenţeşti din România

CROS este o organizaţie de tineret dedicată celor peste 200 de organizaţii non-guvernamentale studenţeşti (ONGS) şi voluntarilor acestora. Contribuind la dezvoltarea a peste 10.000 de tineri implicaţi în organizaţii studenţeşti, crescând impactul proiectelor pe care le desfăşoară şi susţinând durabilitatea ONGS-urilor, CROS participă la dezvoltarea pe termen lung a României.

Viziunea pentru membrii organizaţiilor

Modelul alternativ de educație

Mediul asociativ creează liderii, antreprenorii şi cetăţenii responsabili ai societăţii de mâine - oameni activi, implicaţi şi puternici. Rolul CROS este să dezvolte pentru ei un model alternativ de educaţie superioară.

În ultimii trei ani CROS a dezvoltat în cadrul comunităţilor HRemotion şi NewMedia School - un model alternativ de educaţie pentru 120 de voluntari din 23 de organizaţii studenţeşti. În următorii 2 ani, pe baza acestui model vom lansa prima universitate alternativă din România bazată pe autonomie, învăţare socială în comunităţi de practici şi experienţă în lumea reală.

Viziunea noastră pentru organizaţii

Ce face CROS

În 5 ani, mediul asociativ studenţesc va deveni cea mai agilă, efervescentă şi inovativă componentă a sectorului non-profit.

CROS își suține misiunea prin 3 direcții de acțiune: Pentru ONGS, DespreONGS și între ONGS. Poți afla mai multe despre toate proiectele noastre pe www.cros.ro/ce-face-cros cros.ro

1

despre cros

facebook.com/crosro twitter.com/crosro picasaweb.google.com/contulcros


Learning House

Ne trebuie un spațiu

Sexy

CROS a organizat în ultimele 10 luni peste 75 evenimente de învaţare, 45 de de sesiuni foto şi workshopuri creative. În plus, suntem întrebaţi mereu de către ONGS-iști și organizații dedicate educației dacă știm săli în care pot face diverse proiecte. Ne asteptăm ca anul viitor toate numere aceastea să crească.

Spatiul fizic in care ne aflam ne influenteaza la Spatiul fizic in care ne aflam ne influenteaza la fel de mult ca oamenii si tehnologia cu care interactionam. Ne dorim un spaţiu care să reprezinte modelul de învăţare şi spiritul CROS. Educatia alternativa are nevoie de un mediu diferit. Punând laolalta pasiunea pentru invatare si pentru design, vrem sa exploram ce inseamna un spatiu dedicat invatarii si dezvoltarii oamenilor in secolul 21. Căsuţa CROS va inspira, vei păşi acolo cu drag şi îţi vei dori să ramai să înveţi, de plăcere.

Avem nevoie de un spaţiu al nostru care să ne uşureze munca de organizare, să diminueze costurile legate de consumaţie şi cu care să ajutăm organizaţiile partenere.

2

50

500

20

400

Organizații ar crea evenimente

Tineri ar învăța

Membri CROS ar lucra

Întâlniri de lucru

de ce vrem asta

Care să aducă și bani

80 Evenimente de învățare facilitate de CROS

Learning House face parte din modelul de antreprenoriat social al CROS. Pentru noi este foarte important ca acest spațiu să se poată susține singur din punct vedere al costurilor și chiar să genereze venituri suplimentare care să fie utilizate în susținerea programelor educaționale precum HRemotion și NewMediaSchool. Și din acest motiv ne dorim ca spațiul să fie viu și atractiv, susținând și evenimente în afara activităților CROS. Astfel poate fi valorificat la potențialul său maxim.

875

60

întâlniri de învățare unu la unu

Ateliere creative & sesiuni foto

Credem că toată această interacțiune de învățare are nevoie de un spațiu dedicat, care să o facă sustenabilă. Nu ne râmane decât să îl creăm, cât mai curând.

Ce s-ar întâmpla aici în primul an


Multifuncțional

Learning House

Cum îți imaginezi spațiul ideal pentru învățare

?

Noi avem o conversație despre asta de ceva vreme din care am extras 5 principii care reprezintă estenţa lui. Learning House este gândit și va fi realizat până la ultimul detaliu tinând cont de aceste principii.

3

viziunea

Tehnologie

Ne dorim ca Learning House să fie deschis cître cât mai multe tipuri de interacțiuni de învățare întâlniri 1 la 1, ateliere și training-uri, evenimente sociale și spațiu individual . Acest lucru presupune flexibilitate în modul în care este compartimentat și organizat.

Tehnologia nu trebuie adăugată unui spațiu de învățare modern. Ea trebuie să îl permeeze în mod natural, la fel cum ne atinge viața în fiecare zi. În Learning House tehnologia va crea noi tipuri de interacțiuni și va facilita în mod creativ învățarea.

Accesibil Un spațiu dedicat învățării sociale trebuie să fie ușor accesibil comunității căreia i se adresează. Atât în ceea ce privește amplasrea lui, a programului de lucru cât și a modului în care poți să te folosești de facilitățile din cadrul acestuia.

Învățarea ca focus

Atractiv și Plăcut

Fiecare colțișor din acest spațiu va fi creat pentru a stimula creativitatea, memoria, interacțiunea și curiozitatea. Va fi un loc în care găsești resursele de care ai nevoie de la oameni cu care să ai conversații fascinante până la cele mai noi cărti pe Kindel-uri și iPad-uri.

Știm că învățarea autentică este un act plăcut, atâta timp cât se întâmplâ în mod natural. Vrem ca Learning House să fie un loc în care pur și simplu îți place să vii, să petreci timpul și în care vei dori să te întorci. El trebuie să aibă capacitatea de a surpinde și inspira.


Learning House

Ce ar conține Learning House Această ilustrație este aici ca să ne inspire și să ne ajute să vizualizăm ce ar conține, în linii mari, Learning House. Forma finală și suprafața precisă vor fi determinate de locul pe care îl găsim. E important să ne permitem locul ăsta și să poată acomoda toate facilitățile pe care ne dorim să le creăm în el. Dacă are mansardă și o curte cu iarbă am fi și mai fericiți :) Mai departe vei găsi fiecare dintre aceste spații descrise individual, cu suprafața estimată și gradul de importanță pentru conceptul general.

4

2 Săli pentru Traininguri și Workshopuri

imagineaza-ti ,

MediaLab

EduCafe + Terasă / Grădină Suprafața totală

~450

mp

Open-space + Sala echipelor


Learning House Situația în care un grup de 15-25 de oameni învață împreună este una din cele mai des întalnite - training-ul clasic, atelierele sau întâlnirile de schimb de experiență - toate au nevoie de același gen de loc. Noi ne imaginăm o sală încăpătoare, luminoasă și prietenoasă, cu artefacte ale învățarii care tapetează toți pereții până la tavan, unde scaunele și mesele se pot așeza în toate formatele posibile, unde ai la îndemână toate recuzitele necesare pentru a îți împărtăși creativ experiențele și în care nu te plictisești nici o clipă.

“Mereu sunt surprins de câtă curiozitate, energie și creativitate poate genera un grup de 25 de oameni veniți în același loc să învețe”

Cât este de critic 100%

Suprafața

~70 mp

Mese modulare

De acest spațiu vor putea beneficia atât organizațiile studențești cât și alte organizații care vor să faciliteze evenimente educaționale. Learning House are nevoie de cel puțin 2 astfel de săli.

5

spatiu , 1 training

Perete Interactiv Stocare recuzite Spațiu training

2

astfel de camere


Un spațiu în care tehnologia servește creativitatea, în care ai voie să încerci, să greșești, să te joci.

Learning House

“A fost cool, am avut super condiții, wireless internet, prize, mese și scaune, ce mai, tot ce aveam nevoie. Și dacă tot aveam atâtea la dispoziție, inclusiv o tabletă grafică superbă și un colțișor amenajat pentru ședințe foto, de ce să nu profităm și de astea. Până la final am fâcut și ceva poze pe care le-am transformat într-un scurt video, că doar nu era să plecăm de acolo fără amintiri de la primul training în MediaLab.” Bogdan Arvinte - EESTEC

CROS a deschis pentru prima dată MediaLab în cadrul Muzeului Național de Artă Contemporană în 2009. De atunci am facilitat peste 100 de sesiuni foto și workshopuri creative. MediaLab a contribuit la crearea a nenumărate materiale digitale de către membrii organizațiilor studențești, coborând bariera de acces la creație digitală. Provocările pentru a dezvolta MediaLab sunt un program mult mai flexibil decât în cadrul MNAC și lărgirea paletei de tehnologie și evenimente găzduite de MediaLab. Ca parte a Learning House, MediaLab ar fi și mai aproape de ONGS-iști și organizații și ar putea depăși cu ușurință aceste provocări.

6

spatiu , 2 medialab

Cât este de critic 50%

Suprafața

Stații de creație digitală

~80 mp Perete Interactiv

1

astfel de spațiu

Colțul Creativ

Spațiu Multimedia


Learning House Ne dorim ca EduCafe să funcționeze pe un model de anterprenoriat social, contribuind prin serviciile oferite și veniturile generate la sustenabilitatea Learning House.

Terasă / Grădină Cât este de critic 90%

CROS se află în mijlocul unei comunități din ce în ce mai mari de tineri cu potențial și este conectat la multe organizații active în educație. EduCafe va fi spațiul social de întâlnire al celor pasionați de propria învățare și de educație în general. Fie că vrei să ieși la o cafea cu mentorul sau coach-ul tău sau organizația ta vrea să facă un mic eveniment social, fie că participi la o seară educațională sau pur și simplu vrei să stai într-un loc plăcut să citești o carte, EduCafe este spatiul relaxat în care poți să înveți.

7

spatiu , 3 educafe

Suprafața

Mese

Perete Interactiv

Spații Anexe

~120 mp

1

Bar

astfel de spațiu


“Restul e spaţiu de lucru: o bucătărie şi o încăpere pe care-au cotropit-o ca apa, fără să lase nimic uscat: prezentări, cutii, afişe şi grafice de dezvoltare personală şi ghiozdane şi caiete şi pagini cartonate cu mesaje încurajatoare”

Learning House

Andrei Năstase - Forbes În acest spațiu se va afla de asemenea și biblioteca CROS, toți cei prezenți în Learning House având acces să citească aici sau să împrumute cărți. Spațiul deschis poate varia mult ca formă - în funcție de clădirea în care va fi plasat Learning House - umplând efectiv toate zonele în afară de sălile cu destinație specifică.

Biblioteca Zone de relaxare

În afara activităților educaționale, Learning House va avea și o zonă de lucru deschisă și o sală pentru întâlniri pe grupuri mici în care vor putea lucra echipe de proiect sau în care s-ar putea organiza workshopuri și training-uri cu un număr mai mic de participanți. Spațiul deschis va avea pupitre de lucru individual și o zonă pentru relaxare, fiind locul în care ne așteptăm să se nască și să se dezvolte multe proiecte CROS și ale organizațiilor partenere.

8

spatiu , 4 openspace

Cât este de critic 80%

Suprafața

~100 mp

1

astfel de spațiu Spații de lucru Individual Sala Echipelor


Learning House

deocamdată suntem abia aici :)

Căutăm spațiul ideal: casă, clădire de birouri, apartament mare etc. Dezvoltăm un plan de sustenabilitate: Chirie, alte costuri, de unde vin banii și când După ce am luat toate deciziile ne apucăm de aranjat locul Deschidem Learning House

iunie

iulie

august

Suntem convinși că există un loc în București care este perfect pentru Learning House. Cel mai important pas este să găsim acest loc cu o chirie bună - ne permitem cam 1500-2000 de euro/lună și suntem dispuți să investim într-un spațiu cu potențial, care ne place.

9

cum vom face

septembrie

octombrie

De asemenea este important ca locația să fie bine conectată la rețeaua de transport urban, pentru a fi ușor accesibilă. Între timp vom dezvolta un plan, în funcție de prețurile și locațiile pe care le găsim pe parcurs, astfel încât să pornim la drum cu un proiect sustenabil. Când avem toate detaliile clare și un loc de care suntem convinși vom începe să îl amenajîm și să ne pregătim pentru lansarea Learning House în toamnă.


Learning House

Caută alături de noi Așa cum scriam mai devreme, a găsi locul potrivit pentru Learning House - casa, apartamentul, etajul din clădirea de birouri reprezintă primul și cel mai important pas din acest proiect. Tu poți:

Idei, informații, întrebări În afară de informații despre locație, știm că mai sunt multe întrebări și idei care vor apărea pe parcurs și suntem foarte entuziasmați de ele. Dacă ai întrebări despre Learning House,

Să ne spui despre cineva care are un spațiu de închiriat care suna potrivit pentru Learning House,

Dacă ai idei de împărtășit care ar putea ajuta proiectul,

Să ne spui de un spațiu cu potențial pe care l-ai vazut pe stradă,

Dacă ai idee de surse de finanțare pentru un astfel de proiect,

Dacă îți este cunoscută piața imobiliară, poate ne poți îndruma în direcția potrivită si ne poți face câteva oferte,

Dacă mai știi pe cineva care face sau vrea să facă ceva similar, Sau dacă vrei pur și simplu să ne încurajezi :)

Daca ai un prieten în imobiliare poți să ne faci cunoștință cu el.

Contactează-ne

10

cum poti , ajuta

Traian Brumă 0756 057 757 traian@cros.ro Vlad Atanasiu 0721 717 165 vlad@cros.ro

sau pe cros@cros.ro

CROS Learning House  

Invatarea alternativa are nevoie de un spatiu diferit. Iata prima noastra descriere a acestui spatiu pe care il numim Learning House si modu...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you