Page 1

RONDALLES MALLORQUINES D'EN JORDI DES RACÓ


DE QUÈ PARLAREM? 1. QUÈ ÉS UNA RONDALLA? 2. QUI ERA MOSSÈN ANTONI MARIA ALCOVER? 3. N'ESPARDENYETA a. PERSONATGES. b. LA RONDALLA.


QUÈ ÉS UNA RONDALLA? És una narració breu de caràcter fantàstic, llegendari o amb elements reals, destinada especialment a l'entreteniment dels infants.


MOSSÈN ANTONI MARIA ALCOVER ● Va nèixer dia 2 de febrer de 1862 (Manacor), mor a dia 8 de gener de 1932 (Palma). Tenia 69 anys. ● Als 15 anys va a estudiar al Seminari, on d'estacà la seva habilitat a l'hora d'escriure. ● Es relacionà amb Miquel Costa i Llobera, Joan Alcover, Tomàs Forteza, etc. ● Col·laborà en moltes publicacions periòdiques escrivint sobre temes religiosos, històrics i polèmics.


MOSSÈN ANTONI MARIA ALCOVER ● Viatja per Europa per formar-se en filologia per tal de dur a terme un gran Diccionari de la Llengua Catalana. ● 1904: promogué el Primer Congrés Internacional de Llengua Catalana. ● 1911: presidí la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans. ● Dedicà tota la seva via a l'església i a la llengua, a la recerca i a l'estudi de les paraules.


MOSSÈN ANTONI MARIA ALCOVER

Auca Mn Antoni Maria Alcover.


N'ESPARDENYETA


PERSONATGES ● N'Espardenyeta. ● El Rei. ● Na Margalida i n'Antonina. ● Una dona vella. ● Un jardiner.


LA RONDALLA

Les Rondalles Mallorquines.  

Petita explicació sobre Mn Antoni Maria Alcover i les Rondalles Mallorquines.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you