Page 1

TITÀNIC Què sabem: 1-Era el vaixell més gran que s'havia construït mai 2-És va enfonsar quan va xocar amb una pedra de gel molt grossa 3- La gent pobre anaven a la part de sota del vaixell i la gent rica a la part de dalt Què volem saber: 1-Qui el va construir, quin país, quin any ? La Drassana on es va construïr és a Irlanda del nord, Harland and Wolff, van acabar la construcció del vaixell a l'any 1912.

2-Com era de gros, quants metres tenia ? Mesurava 269 metres d'eslora i de manega 28,2 metres.


3-De quin port va sortir?, on volien arribar? El 14 de abril va sortir del port de Southampton a la Gran Bretanya, volien anar a Nova York. 4- Quin combustible portava ? Carbó 5-Quant passatge hi anava ? hi havien 2.227 passatgers ,705 van sobreviure. 6- On es va enfonsar ? En l'oceà Atlàntic, es va enfonsar a 60 milles de Nova York, faltaven 4 hores per arribar a Nova York.

7- Per què es va enfonsar ? Va xocar amb un Iceberg


8- Van haver sobrevivents? com van abandonar el vaixell, hi havia suficient vaixells de salvament? Hi havia 26 vaixells de salvament que no eren suficients per tota la gent que viatjava en el vaixell.

“Els bots estaven ubicats en 2 grups, un cap a la proa i un altre cap a la popa. En la part davantera n'hi havia 12, 6 a cada costat: 2 de fusta per salvament (nĂşms. 1 i 2, capacitat de 40 persones per unitat), 4 plegables Engelhardt (A,B,C, i D, capacitat de 47 persones per unitat i 6 de fusta) 3 a cada costat (capacitat de 65 persones per unitat). Cap a popa, n'hi havia 8 de fusta amb capacitat de 65 persones per unitat, 4 a cada costat “ http://www.portalplanetasedna.com.ar/titanic.htm http://www.youtube.com/watch?v=8wTlureUMP8

Titanic JP  

Titànic JP

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you