Page 1

CRISTINA SANCHO Interior and furniture designer


!!"#$%&'$#'&()'*')+$&%',(-'.(/'$)'$#' *'0$1"#),0"" !"#$%&"'()*'+

%


!"#$%&'( Cristina Sancho, from Barcelona, is a girl who has just finished her degree in Interior Design at Elisava University School of Design and Engineering in Barcelona. Positive, hardworking, proactive, curious and a perfectionist. She is passionate about people, the environment, and how the connection of both can change us. For her, design is a way of life, and a way to make dreams come true. What distinguishes her from others in her field of expertise is that she treats space design as a way of life. It is simple to explain why: if you give importance to the most emotional and personal aspects, such as colors, textures and light, you can stimulate all the senses and show the most intrinsic parts of a person’s personality. She defines herself with a very natural style, neutral and always very responsible with the environment, she considers essential to experiment with the materials and know how the materials also affect the space. Se is passionate about Nordic design, modern style and, above all, minimalist design. She believes that simplicity creates the essence, and less is more. Cristina has special interest in personal branding and she believes the road to success requires being daring and pushing yourself. She is determined to uncover the secrets and tricks of the most influential designers, and to collaborate with large design studios, such as Lotta Agaton, Susanna Cots or Hare&Klein. But her main goal for the future is to establish her own design studio.


23456 !62789

,-./!,0 12345266!728 96:3452


3:;!<5= !62789

,,;0 564!7</2


23456 !62789


COMMERCIAL DESIGN

CHURRERÍA “DULCINEA”


CHURRERÍA “DULCINEA”

>;?@4>A Bo-Lab* consists of a comprehensive reform project. It is based on the new conceptual formulation of “eating churros” and on the architectural remodeling of a parking lot. Bo-Lab* represents a gastronomy of the most chemical. It is a place where culinary aspects are used as if we were in a science laboratory. In this way the aesthetics of the space is basically based on neutral colors, smooth surfaces, minimalist and simple shapes, glass, transparency, and white lighting.

COMMERCIAL DESIGN

Academic project Year 2018 Collaborators: Joan de la Plata, Juan Millet, Pau Oliver


CHURRERÍA “DULCINEA”

PLANT - MATERIALS

Kitchen

Bar

Lounge

Toilet1

Toilet2

Entry

FLOOR (Concrete)

KITCHEN (Stainless steel)

FLOOR (Paint)

WALLS (Paint)

FURNITURE (Hpl compact)

COMMERCIAL DESIGN

Top view


CHURRERÍA “DULCINEA”

FACADE AND SECTIONS - APPLIED GRAPH

Exterior front elevation where we can see how the place would look from the entrance. We can see how the window is black translucent on the right side to see what is happening inside, but the left window is opaque since on that side are the bathrooms. In addition, we can see how the entrance is designed with automatic translucent black glass door. Finally, we can see the graphic application of the facade in white, in the lower left area, the name of the restaurant, in the center, the logo of the brand and in the upper right, is the slogan.

COMMERCIAL DESIGN

Cross section where we can see two mirror columns and we can see how the organization of space is fully balanced and centered. In the center we find the bar area and on the sides we find the lounge area with tables. In addition, we can see the graphic applied in the space on the front walls of the three different space blocks. Finally, we can see the lamps that are the product designed for the same project.

Longitudinal section where we can see how we separate the kitchen area on the left, the restaurant area in the center and the reception on the right. We can see the display case of wine bottles on the wall, which are different types of chocolate. Finally, we can see the graphic application on the side of the showcase, where there is a small text that describes the philosophy of the restaurant.


COMMERCIAL DESIGN

CHURRERÍA “DULCINEA”

RENDERS


COMMERCIAL DESIGN

CHURRERÍA “DULCINEA”

RENDERS


COMMERCIAL DESIGN

CHURRERÍA “DULCINEA”

MODEL


RESIDENTIAL DESIGN

POBLENOU BUILDING


POBLENOU BUILDING

B6!7=6::496C Mediterrane @ is based on a comprehensive project of architectural and conceptual remodeling of a 5-storey building in Poble Nou. Mediterrane @ consists of a residential building for young foreigners, Master and Postgraduate students. It consists of two floors of common room, two residential floors and a terrace attic. To address the diversity of users and achieve maximum comfort, it has triplex rooms, single and shared rooms. In terms of materials, we used natural elements and a combination of neutral and fresh colors that provide warmth to the environment, as well as a large amount of natural lighting and vegetation in all plants.

RESIDENTIAL DESIGN

Academic project Year 2019 Collaborators: Maria Clotet, Alba Morillas


POBLENOU BUILDING

GENERAL PLANT - MATERIALS

FLOOR (Cave Oak)

TERRACE (Keruing)

KITCHEN FLOOR (Acacia)

SHOWER WALLS (Ceramic tile)

TOILET WALLS (Ceramic tile)

RESIDENTIAL DESIGN

2nd floor


POBLENOU BUILDING

COMPLETE PLANIMETRY

RESIDENTIAL DESIGN

1st floor

2nd floor


POBLENOU BUILDING

COMPLETE PLANIMETRY

3rd floor

RESIDENTIAL DESIGN

4th floor

5th floor - Attic


POBLENOU BUILDING

SECTIONS

Longitudinal section of the second floor, where we have the kitchen, the terrace, the laundry and two small patios full of nature. In this section we can see the patio on the right side of the stairs, and the kitchen area where we can see that there are two bars, one transversal and one longitudinal and it has large windows that provide great natural light, in addition to the large window that separates the interior from the outside terrace area. On the terrace we can see that we have a barbecue and a pallet area to relax and be able to be.

RESIDENTIAL DESIGN

Cross section of the first floor, where we have the study and living area, the storage rooms and the entrance to the two family rooms. In this section we can see how the three-story family rooms, the stair block with the elevator and the two vertical patios that cover it on both sides to give this feeling of freedom and openness. Finally, we can see the storage area on two levels, where you can see that there are two different sizes of rooms aimed at the different groups of people who can live in this building.

Longitudinal section of the third and fourth floor, since the distribution is the same. On this floor we have the modules of the single rooms or of two people, since they are versatile rooms that can be adapted. We can see that the modules have small horizontal windows with the objective of providing natural light and ventilation to the rooms, but they are made of translucent glass so that from outside no one can see what happens in the interior. In addition, with this section we can observe how the interior of the room is distributed, with two levels, in the first one the office area, the living area and the bathroom; and on the second level the bed and the desk. Finally, we can appreciate the structure of the staircase, formed by wooden slats that rise from the first floor to the attic, leaving this step of ventilation and light to the block of the staircase.


RESIDENTIAL DESIGN

POBLENOU BUILDING

INTERIOR RENDERS


RESIDENTIAL DESIGN

POBLENOU BUILDING

CONSTRUCTION RENDERS


RESIDENTIAL DESIGN

POBLENOU BUILDING

MODEL


COMMERCIAL DESIGN

RESTAURANT “CRUDITÉ”


RESTAURANT “CRUDITÉ”

5:<!7=D Crudité is a project that is based on the construction and interior design of a commercial premises of vegetarian gastronomy. The project consists of a double height space where the catering area is located on the ground floor and the living room is divided between both floors. The main material is wood and steel, used for the construction of the entire structure. On the other hand, it has wavy shapes on the roof and a plant wall with the aim of keeping in mind the organic forms and the essence of nature at all times. As for the other side, we work with a lattice wall thanks to which a set of protruding sheets that make up the furniture and stairs.

COMMERCIAL DESIGN

Academic project Year 2019 Collaborators: Maria Clotet, Alba Morillas


Commando Zone

RESTAURANT “CRUDITÉ”

PLANTS - MATERIALS

Toilet

Window of orders take away

Entry

Terrace

Tables Area

1rst floor

Ground floor

Terrace

Entry

Loft

FLOOR (Walnut)

WALLS (Steel)

LATTICE WALL (Limestone)

COMMERCIAL DESIGN

2nd floor


RESTAURANT “CRUDITÉ”

SECTIONS

COMMERCIAL DESIGN

Cross section where we can see how the interior of the local is distributed on two levels. On the first level we have the tables and seats that come out of the sheet of steel that forms the lattice wall with limestone, as well as the steps that go up to the second level. In addition, we have the terrace that overlooks the rear of the local. Finally, we can see how the upper part is a small room with tables for two or four people.

Cross section to the other side that allows us to see the customer service area formed by a stainless steel bar where the demanded dishes are prepared and where take away orders are made and delivered. On the other hand, on the right and below the second level we have the bathroom. Finally, we can appreciate how the entire wall of this part is a vertical garden with the objective of providing this complete feeling of nature and transmitting a green place completely oriented towards vegetarian people.


COMMERCIAL DESIGN

RESTAURANT “CRUDITÉ”

RENDERS


3:;!<5= !62789


PRODUCT DESIGN

LA RICARDA


LA RICARDA

>>EA BBQ* is a very conceptual project that consists of the design of a barbecue that fits completely with the environment of the building "La Ricarda". BBQ*, is a multifunctional barbecue, where you can store firewood, cook and even make a ‘pica-pica’, since it consists of two large useful surfaces. Conceptually it is designed by means of a hollow arch and a compact arch that is the subtraction of the first, in this way the architectural form of the place is enhanced and complemented by the forms of nature. The material chosen is the corten steel in accordance with the old aspect and the general antiquity of the area, and the steel for the kitchen area, with the idea of using the same material but with different properties.

PRODUCT DESIGN

Academic project Year 2017 Collaborators: Laura Torcal, Maria Clotet


STRUCTURE (Corten steel)

GRILL (Stainless steel)

PRODUCT DESIGN

LA RICARDA

DETAIL - MATERIALS


PRODUCT DESIGN

LA RICARDA

DETAIL


PRODUCT DESIGN

LA RICARDA

USER EXPERIENCE


PRODUCT DESIGN

TRIANGLE


TRIANGLE

=:7498@6 Triangle is a project that involves the design of a chair following very strict conditions. Only lace could be used, without any adhesive or bonding material. And the material should be 1cm thick plywood. On the other hand, the established ergonomics of a comfortable chair should be maintained. In this case, we opted for slotted lace reinforcements with transverse tabs, in order to avoid breakage. On the other hand, it was decided to make an aesthetic design that also worked to eliminate weight and achieve a lighter product for the user, physically and visually.

PRODUCT DESIGN

Academic project Year 2017


TRIANGLE

PLANS - MATERIALS

Seat

Back and rear bracing

Front bracing

Side x2

Joining pieces

PRODUCT DESIGN

STRUCTURE (Plywood)


PRODUCT DESIGN

TRIANGLE

CONSTRUCTIVE DETAILS


PRODUCT DESIGN

TRIANGLE

USER EXPERIENCE


!').$)#%/.%#!2" 79=6:7;:'!62789'2=<!69=

!"#$%!$ =>?%@AB%AC%D?%ED )+FGG#$)*HAC8IJ#F"K)HJ 8)+FG(F$#G#$)*HEA L#$(%&'"FM%N'%/"HO+'I#(P%,#+)'"H$# BCACB 9Q2M+HR#%>%>S%>T

&'"()*+ 6'GRH$GFO"'%R'+GH$P%XF(*%I+'#(%)#R#)F(W% `H+% ('#JXH+YP% #))MG(HJ'N% (H% XH+YF$I% XF(*%N'#N"F$'G%#$N%M$N'+%#%*FI*%"'U'"%H`% N'J#$Na% #"X#WG% J#F$(#F$F$I% #% RHGF(FU'% #$N% N')FGFU'% #((F(MN'P% O#G'N% H$% (*'% `'""HXG*FR%#$N%IFb%H`%R'HR"'K

+0-!%$)"# 4'@"F"0#'''' ' ' ' ' L#$%ZHG[%-O+'+H%L)*HH"P%\HGRF(#"'(%N'%/"HO+'I#(

'

7&)"L$(L'."#$%&' ' ' ' ' ' 2"FG#U#%2G)M'"#%:$FU'+GF(#+F#%N'%3FG']H%'%4$I'$F'+^#P%,#+)'"H$#

!NHO'%4""MG(+#(H+ !NHO'%V*H(HG*HR !NHO'%4$N'GFI$ !M(H9!3 6*F$H)'+HG%>3 >31#e

*%#,-%,+./ LR#$FG* 9#(#"#$ 2$I"FG*%,E

'''''''''''GHIJ'?'GHIK

'''''

'''''GHIK'?'3L"#"&)

&'"(+..)"#%*/+1&+')+#!+ 6F"&)'+(#)"##' ' ' &F"J'(G%!X#+NGP%,#N#"H$#P%,#+)'"H$#

'

'

'

'''''''''''

.%!(('$(FH$%#$N%NF+')(%)HJJM$F)#(FH$%XF(*%(*'%)"F'$( .%V+HJH(FH$%H`%MR)HJF$I%)F$'J#(HI+#R*W%'U'$(G M(0-&)""L'(1'#(0$.*L$),'N*OP*$%&#' ' ' ' 6'N%9+HGG%.%9H""')(FH$%H`%`HHN%#$N%(HWGP%\HGRF(#"'(%N'%/"HO+'I#(

)#("'3%$)"#/$+!2#"*",4

''''''''''''

'''''''''''

.%!(('$(FH$%#$N%NF+')(%)HJJM$F)#(FH$%XF(*%(*'%)"F'$( .%5'#JXH+Y%F$%(*'%H+I#$Fc#(FH$%H`%(*'%)#JR#FI$%#$N%F$%(*'%+'IM"#(FH$%H`%(*'%GMOG'dM'$(%)H""')(FH$ 9-L#"L,'B(&$)(L' ' ' ''''''''''' L#$%ZHG[%-O+'+H%L)*HH"P%\HGRF(#"'(%N'%/"HO+'I#(

.%3'GFI$%H`%$'X%#)(FUF(F'G%#$N%)H""#OH+#(FH$%F$%(*'%N'GFI$%H`%)HG(MJ'G%#$N%#))'GGH+F'G .%5'#JXH+Y%XF(*%('#)*'+G%`H+%(*'%H+I#$Fc#(FH$%H`%R"#WG

!"**%5"'%$)"#. 3L(.-N)'."#$%&"L' ' ' ' ' ''''''''''' V+Hf')(%F$%)H""#OH+#(FH$%XF(*%(*'%)HJR#$W%6L%,#+)'"H$#P%,#+)'"H$#

.%3'GFI$%H`%#%RF')'%H`%`M+$F(M+'%`H""HXF$I%(*'%R*F"HGHR*W%H`%(*'%)HJR#$W .%9HJJM$F)#(FH$%#$N%RMO"F)%R+'G'$(#(FH$%H`%(*'%R+Hf')(%XF(*%(*'%)HJR#$W

%&$)$-0+. 9+'#(FU' VH"WU#"'$( 5'#JXH+Y V+H#)(FU' _H+Y%M$N'+%R+'GGM+' 2$(*MGF#G(F)


5;9=45= =>?%@AB%AC%D?%ED )+FGG#$)*HAC8IJ#F"K)HJ 8)+FG(F$#G#$)*HEA *((RGgQQ)+FGG#$)*HACKXFeGF('K)HJQ)+FG(F$#G#$)*HN'GFI$ L#$(%&'"FM%N'%/"HO+'I#(P%,#+)'"H$# BCACB 9Q2M+HR#%>%>S%>T


CRISTINA SANCHO Interior and furniture designer

Profile for crissancho98

Interior and furniture designer portfolio  

Interior and furniture designer portfolio  

Advertisement