Page 1

EL RAÏM LA UVA ÉS LA FRUITA DE LA VID. SÓN XICOTETES I DOLÇETES I ES MENGEN FRESQUES O S´UTILITZEN PER A PRODUÏR VINS. LA RECOLECCIÓ DE LA UVA ES DUU A TERME ENTRE SETEMBRE I NOVEMBRE. EL CONSUM DE UVES AJUDA A LA PROTECCIÓ CONTRA ENFERMETATS DEGENERATIVES I DEL COR.


RAÏM


TARONJA LA TARONJA ÉS EL FRUIT DEL TARONJER DOLÇ. TÉ UN SABOR ÀCID I ES MOLT RICA EN VITAMINA C, PER LA QUAL COSA ÉS MOLT RECOMANABLE TOMAR-LA QUAN ESTEM REFREDATS. LA RECOLECCIÓ DE LES TARONJES ES REALITZA DES DE MITJANS DE LA TARDOR FINS EL PRINCIPI DE L´ESTIU. LES TARONGES ES PODEN TOMAR EN SUC, CUINADES EN PASTISSOS, MACEDÒNIA, ETC. I TAMBÉ FRESQUES.


FORMATGE EL FORMATGE ÉS UN ALIMENT ELABORAT A PARTIR DE LA LLET. EL FORMATGE ÉS RIC EN PROTEINES, CALCI I FÒSFOR. EL FORMATGE POT AJUDAR EN LA PREVENCIÓ DE LA CARIES I D´ALTRES ENFERMETATS DENTALS


FORMATGE


EL IOGURT ÉS UN PRODUCTE LACTI OBTÉS A TRAVÉS DE LA FERMENTACIÓ DE LA LLET. EL IOGURT ÉS UNA FONT DE DEFENSES NATURALS CONTRA LES INFECCIONS I ENFERMETATS. AJUDA A REGULAR EL COLESTEROL I S´UTILITZA PER A REGULAR L´INTESTÍ, TANT EN CASOS DE ESTRENYIMENT COM EN CASOS DE DIARREA. A MÉS, EL IOGURT AJUDA A PROTEGIR L´ESTÒMAC DE LA ACCIÓ D´ALGUNS MEDICAMENTS.


IOGURT

____ ______ G _____ R T


LES MADALENES SÓN UN POSTRE ELABORAT AMB OUS, SUCRE, MANTEGA, FARINA, LLEVADURA I AROMA DE LLIMA. EL CONSUM EXCESIU DE MADALENES POT FER AUGMENTAR EL COLESTEROL.


2 MADALENES


NOCILLA

LA NOCILLA ÉS UNA CREMA UNTABLE DE CACAO. ELS SEUS INGREDIENTS BÀSICS SÓN LLET, AVELLANES, SUCRE I CACAHUET. EXISTEIXEN DOS SABORS CLÀSICS DE NOCILLA: ORIGINAL I DUO (AMB DOS COLORS). COM QUE TÉ UN ELEVAT NÚMERO DE CALORIES NO ES RECOMANABLE CONSUMIR NOCILLA DIARIAMENT.


ENCERCLA EL POT DE NOCILLA QUE ESTÀ OBERT.


COCA DE LLANDA LA COCA DE LLANDA ÉS UN DOLÇ TÍPIC DE LA COMUNITAT VALENCIANA. DEU EL SEU NOM AL RECIPIENT A ON, NORMALMENT, ES CUINA: UNA PLACA DE FORN D´HOJALATA (LLANDA). LA COCA DE LLANDA ES FA AMB FARINA, SUCRE, LLET, LLEVADURA, OLI, OUS, RALLADURA DE LLIMA. DE VEGADES ES POT AFEGIR SUC DE TARONJA I FRUÍTS SECS.


ENCERCLA LA COCA DE LLANDA QUE ÉS MÉS A PROP DE LA TAULA


CHOPED DE TITOT EL CHOPED DE TITOT ÉS UN PRODUCTE FET AMB LES CUIXES TRITURADES DEL TITOT I DESPRÉS CUIT A UNES TEMPERATURES QUE OSCILEN ENTRE ELS 72º I ELS 75º. TOTS EL PRODUCTES FETS AMB LA CARN DE TITOT SÓN MOLT NUTRITIUS, BAIXOS EN GRASSES I EN COLESTEROL.


ENCERCLA EL CHOPED DE TITOT MÉS GROS


PATE EL PATÉ ÉS UNA PASTA UNTABLE FETA A PARTIR DEL FETGE D´ALGUNS ANIMALS. ÉS MOLT RIC EN VITAMINA A, PERÒ PEL SEU ALT CONTINGUT EN GREIXOS I COLESTEROL NO ÉS RECOMANABLE CONSUMIRLO HABITUALMENT.


COMPTA I ESCRIU


la pera LA PERA ÉS EL FRUÏT CARNÓS DEL PERAL. ÉS UNA FRUÏTA MOLT APRECIADA PER LES SEUES PROPIETATS NUTRITIVES I PEL SEU SABOR. LA PERA CONTÉ BETACAROTENO, EL QUE ÉS BO PER A LA PELL, LA VISTA I LES DEFENSES. EL CONSUM DE LES PERES POT AJUDAR A REDUÏR EL COLESTEROL. A MÉS, PEL SEU GRAN CONTINGUT EN FIBRA, AJUDA A MANTINDRE LA SENSACIÓ DE PLENITUT I NETEJA L´ORGANISME.


QUÀNTES PERES HI HA DAVANT DE L ´ARBRE? COLOREA-LES


cereals ELS CEREALS SÓN LES SEMILLES DE LES PLANTES DEL BLAT, CIVADA, BLAT DE MORO, ARRÒS... ELS CEREALS DEL DESDEJUNI ESTÀN ELABORATS A PARTIR DE LES FARINES D´AQUESTES SEMILLES. EL CONSUM DE CEREALS APORTA HIDRATS DE CARBONI, PROTEINES, GREIXOS, VITAMINES, MINERALS I FIBRA. A MÉS DELS CEREALS DEL DESDEJUNI, TAMBÉ PODEM MENJAR CERALS EN EL PA, LES GALETES, MAGDALENES...


COLOREA EL BOL DE CERALS QUE ESTÀ PLE.


PA AMB TOMAQUET EL PA AMB TOMAQUET ÉS UNA RECEPTA MOLT TÍPICA DE LA COMUNITAT VALENCIANA, CATALUNYA I LES ILLES BALEARS. PER A FER EL PA AMB TOMAQUET NECESSITEM: 1. LLESQUES DE PA. 2. OLI D´OLIVA. 3. SAL 4. TOMATA RATLLADA AMB AQUESTA RECEPTA A LES PROPIETATS DELS CEREALS, ELS AFEGIM LES VENTAJES DE L´OLI D´OLIVA (PROTECCIÓ CARDIOVASCULAR) I LES DE LA TOMATA (APORTS DE VITAMINA C)


QuÈ NECESSITEM PER A FER PA AMB TOMAQUET?

esmorzar de la nostra fada  

bits de los alimentos que el hada de la clase nos trae cada viernes

Advertisement