Page 1

Cèlia Gorgues, Júlia Mosteirin i Cris Jové

QÜESTIONARI: 1) Qui va fer el primer ordinador del món? a. Konrad Zuse b. John Mauchly c. Leonardo Torres Quevedo

2) El comptómetre de Dorr Felt funcionava : a. Lliscant rodes b. Amb làmines perforades c. Pressionant tecles

3) Quins d’aquests sistemes són operatius: 1. DOS 2. Android 3. Windows 95 4. UNIX

5. Dell

a. 1 - 4 - 2 b. 5 - 4 - 3 c. 1- 3 - 4 4) Que és “World Wide Web”? a. És un protocol de accés remot a altres dispositius b. És un mitja de transmissió que permet de forma senzilla la consulta remota d’arxius c.És el desenvolupament de transmissió d’arxius, missatgeria instantània, contingut i comunicació multimèdia.


5) Com s’anomena la combinació de lletres del teclat? a. asdfgh b.qwerty c.yuiop

6) Com eren els primers ordinadors? Estaven construïts a mà. Usaven elements electrònics i els càlculs digitals van substituir els càlculs analògics. També usaven targetes perforadores o paper perforat com a entrada i com la principal memòria d’emmagatzemat. Els primers ordinadors s’anomenaven Z1 i Z3. El primer ordinador digital totalment electrònic va ser creat per un equip de científics durant la II Guerra Mundial i es deia: COLOSSUS.

7) Que és iCloud? Quins serveis ofereix? iCloud es un conjunt de serveis gratuïts en un núvol, que ens permet actualitzar nostra informació i continguts en tots els nostres dispositius sense cables. Els manté sincronitzats en tot moment per a que puguis tenir la teva musica, fotos i arxius en tots els teus dispositius Apple. Et permet descarar-te la musica en tots els teus dispositius sense cost addicional. El mateix passa amb les aplicacions de App Store i iBookstore. Es guarda totes les fotos automàticament a tots els teus dispositius, tan com iMac, iPhone, iPad...


8) Com es classifiquen els sistemes operatius? Per nombre d'usuaris Monousuari: Sistemes operatius que només permeten treballar amb un usuari. 2 tipus: Sistema monousuari estricte: Quan el sistema operatiu no treballa amb el concepte d'usuari. o Sistema monousuari en mode laxe': Permeten diferents usuaris però no de forma concurrent. Multiusuari: Sistemes operatius que permeten treballar amb múltiples usuaris a l'hora. o

Per nombre de processos concurrents Monoprogramació: Només es pot executar un procés i la resta han d'esperar a que aquest procés acabi. Multiprogramació o multitasca: Es poden executar diferents processos al mateix temps. Monoprocés: Només permeten treballar amb un microprocessador simultàniament. Multiprocés: Poden treballar amb múltiples microprocessadors al mateix temps. Segons la planificació dels processos 2 classificacions: Amb Restricció de temps Sistemes operatius de temps real: Dedicats a aplicacions de temps reals són sistemes operatius molt específics per a àmbits industrials o militar.

Sistemes interactius: Són els "habituals" on la màquina interacciona amb les entrades i sortida del sistema sense necessitats de processament en temps real. Sense restriccions de temps: Processaments per lots (batch): Aquest sistemes s'utilitzaven per raons tecnològiques.


9) Quin d’aquests elements son d’entrada i de sortida? Separa-ho amb dos columnes. (Ratolí, Microfon, Escàner, Monitor, Altaveus, Joistick, Auricular, Impressora, Pantalla Tàctil, Camara, Llapis Òptic, Floppy, Plotter, Lector de codi de barres i Teclat) D’entrada De Sortida Teclat Monitor Ratolí Impressora Micròfon Altaveus Escàner Auricular Camara Plooter Lector de codi de barres Fax Llapis Òptic Floppy Joistick Pantalla tàctil Floppy Pantalla tàctil (El Floppy i la pantalla tàctil son tant d’entrada com de sortida).

10) Que es la tecnologia enllaunada? La tecnologia enllaunada es la nova coca-cola que es ven a Estas Units. A simple vista sembla una coca-cola mes però no, es un localitzador GPS i telèfon mòbil. Es distingeix clarament per la seva textura i els botons que activen el mecanisme de geolocalització.

Questionari  

un questionari sobre tota mena de preguntes d'informàtica.

Questionari  

un questionari sobre tota mena de preguntes d'informàtica.

Advertisement