Page 1

Ofertă de colaborare


(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro


(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

Cuprins

Despre Crilia Corporate Training Beneficii și oportunități Testimoniale Contact

2


(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

Despre Crilia CRILIA a apărut pe piaţa din România în 2008, la iniţiativa unui grup de tineri cu peste 8 ani de experiență în livrarea de training în cadrul organizaţiilor şi instituţiilor publice. Entuziaști și creativi, livrăm training pentru că ne place să lucrăm cu oamenii. Activitățile noastre sunt adaptate la nevoile companiei pentru care lucrăm. Suntem unici prin simplul fapt că în cadrul training-urilor noastre, informaţiile sunt descoperite, nu furnizate din „manual”. Promovăm oamenii deschiși la minte, care știu să zâmbească, iar training-urile noastre nu se măsoară în diplome, ci în efecte și rezultate.

Misiune și viziune

CRILIA dorește să optimizeze comunitatea antrenorilor de creiere, livrând sesiuni de tonifiere a informațiilor leneșe, a comportamentelor supraponderale și a atitudinilor prăfuite. Pentru cei care știu că echipele de succes sunt formate din minți competente, facem abuz de idei îndrăznețe pentru neuroni de invidiat. Vrem să devenim cerebelul din marele creier numit training, transmițând impulsuri creative prin sinapse originale. Promovăm neuroni antrenați, colorăm materia cenușie și garantăm minți crețe.

3


Printre certificările trainerilor noștri se numără:

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

» Certificare europeană – Institutul de Leadership şi Management din Marea Britanie; » Certificare Crownford – Marea Britanie; » Certificare mondială – Junior Chambers International; » Certificare CNFPA – Consiliul Naţional pentru Formarea Profesională a Adulţilor. Compania noastră livrează training corporativ, abordând o serie de tematici menite să dezvolte ECHIPA şi LIDERII din companie, adresând abilităţi personale şi tehnice necesare pentru creşterea performanţei. Din experiență, știm că investiţia în oameni este ceea ce ajunge să diferenţieze companiile de succes de cele care eşuează, iar angajații sunt cei care contribuie la creşterea performanţei unei companii şi, în final, la creşterea profitului.

4


(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

Ce include training-ul corporativ la CRILIA? 1. Diagnoza iniţială Pentru ca serviciile noastre să își atingă obiectivele la cel mai înalt nivel, recomandăm efectuarea diagnozei pre-training. Astfel, analizăm nivelul actual de performanță, stabilim de ce abilități, cunoștințe sau atitudini este nevoie pentru a ajunge la nivelul dorit și putem veni cu o propunere de training care să conducă la creşterea eficienţei angajaţilor. 2. Conceperea training-ului în funcţie de diagnoza realizată După identificarea aspectelor specifice de îmbunătăţit într-un anumit domeniu şi luând în considerare contextul în care se face training-ul, realizăm un Manual de training care să răspundă nevoilor companiei. 3. Livrarea training-ului Punem accent pe interactivitate şi pe metode noi de învăţare, într-un mediu relaxant și pozitiv. Dezvoltăm abilităţi şi punem bazele atitudinilor care să contribuie la performanţă. Facem experienţa de învăţare plăcută şi punem în discuţie conţinut relevant.

5


4. Evaluarea training-ului

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

La finanul training-ului aplicăm metode eficiente de evaluare a participanţilor din perspectiva cunoştinţelor şi abilităţilor dobândite, dar şi a atitudinilor dezvoltate. 5. Follow-up Din experiență, știm că un training nu este relevant dacă participanţii nu aplică lucrurile învăţate, astfel încât realizăm activităţi specifice după fiecare training pentru punerea în practică a noilor cunoștințe.

Fiecare training va fi diferit în funcţie de nevoile companiei şi, în funcție de rezultatele diagnozei și de nevoile identificate, putem restrânge sau lărgi tematica abordată.

6


TEAM BUILDING

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

Together Everyone Achieves More Compania noastră livrează team building către companii care doresc dezvoltarea resurselor umane şi conştientizează faptul că investiţia în dezvoltarea oamenilor este printre cele mai importante atunci când vorbim de succesul unei afaceri. În viziunea CRILIA, o echipă nu înseamnă un grup de oameni nevoiţi să lucreze împreună. O echipă funcţională trebuie să aibă: » un scop comun; » principii şi valori comune; » roluri bine definite; » regulamente şi proceduri; » membri care comunică eficient; » membri care rezistă şi se adaptează la schimbări.

7


Tematica generală abordată

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

» îmbunătăţirea comunicării în cadrul echipei; » puncte tari, puncte slabe pentru fiecare membru al echipei; » rolurile în echipă; » sublinierea scopului comun al echipei » managementul timpului; » managementul resurselor; » motivare şi automotivare. .

Team building INDOOR Acest tip de team building poate fi realizat într-o sală de training, fără a fi nevoie de deplasarea participanţilor într-o locaţie specială. Recomandăm team building-ul indoor echipelor care funcţionează, dar care doresc să meargă spre performanţă.

Team building OUTDOOR Team building-ul outdoor se realizează în locaţii speciale, izolate, necesitând deplasarea întregii echipe pe o perioadă minimă de 3 zile (vineri-duminică). Teambuilding-ul outdoor este recomandat echipelor aflate la început de drum, echipelor care au probleme sau echipelor care se confruntă des cu schimbări.

8


MOTIVAREA NON-FINANCIARĂ A ECHIPEI

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

"You can pay employees to give their backs and hands, but they volunteer their hearts and brains" - Steven Covey

Esenţa motivării unui angajat este, de cele mai multe ori, recompensa financiară. Cu cât banii primiţi sunt mai mulţi, cu atât angajatul va lucra mai bine şi mai intens în atingerea obiectivelor companiei şi în generarea de profit. Afirmaţiile de mai sus NU sunt 100% adevărate. Angajatul are nevoie şi de elemente de motivare non-financiară pentru a-şi face treaba bine, pentru a fi loial, pentru a se implica în creşterea companiei în care lucrează. Şi, contrar impresiei generale, motivarea non-financiară nu cuprinde doar elemente pozitive. Există necesitatea unui echilibru între recompensă şi sancţiune. CRILIA recomandă acest training reprezentanților din Top și Middle Management din companii.

Tematica generală abordată: » introducere în motivarea echipei; » nevoia de motivare; » metode specifice de motivare a echipei; » elemente pozitive de motivare; » elemente negative de motivare.

9


COMUNICAREA EFICIENTĂ Comunicarea - un cuvânt atât de mare şi atât de prezent în tot ceea ce facem.

Tematica generală abordată: » introducere în comunicare; » feedback-ul şi ascultarea activă; » bariere în comunicare; » abilităţi de exprimare; » cele mai frecvente probleme de comunicare întâlnite; » soluţii pentru rezolvarea de probleme de comunicare; » comunicarea cu partenerii.

10

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

Comunicarea eficientă este ceea ce defineşte succesul sau insuccesul atunci când discutăm despre o echipă, despre o companie, despre oameni în general. Menţinerea unei comunicări eficiente în cadrul companiei are o influenţă directă și vitală asupra succesului organizaţiei.


ABILITĂȚI DE PUBLIC SPEAKING

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

All the great speakers were bad speakers at first - Ralph Waldo Emerson Există o perecepție generală care spune că abilitatea de a vorbi în public este necesară doar pentru speakerii de la evenimentele importante. Ei bine, echipa CRILIA contestă această afirmație și adaugă câteva situaţii în care folosim această abilitate în cadrul companiei: » atunci când facem o prezentare în faţa colegilor; » când propunem un proiect în faţa colegilor/ șefilor/ clienților; » atunci când prezentăm un raport/o lucrare în faţa unei comisii; » când dăm un interviu în faţa unei comisii de examinare; » atunci când vindem un produs/serviciu; » când propunem un toast în fața partenerilor de afaceri.

Tematica generală abordată: » tipuri de prezentări; » interactivitatea şi adaptarea mesajului la publicul ţintă; » limbajul nonverbal în prezentare; » conţinutul prezentării; » instrumente suport; » managementul întrebărilor; » publicul dificil şi controlul acestuia.

11


LEADERSHIP SITUAȚIONAL

Fiecare situaţie cere o anumită implicare şi reacţie din partea unui lider. De aceea, în cadrul training-ului de leadership situaţional explorăm situaţiile şi tipurile de leadership asociate. CRILIA recomandă acest training reprezentanților din Top și Middle Management din companii. Tematica generală abordată: » introducere în leadership; » stiluri de leadership; » managementul echipei; » comunicarea cu echipa; » motivarea echipei.

12

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

Unul dintre cele mai importante aspecte în leadership este acela de adaptare la nevoile echipei. Un lider bun cunoaşte nevoile echipei pe care o conduce şi ştie să răspundă acestor nevoi în aşa fel încât echipa să funcţioneze, iar rezulatele să fie vizibile.


MANAGEMENTUL TIMPULUI

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

Abilități de organizare Din fericire pentru unii şi din păcate pentru alţii, o zi are 24 de ore. Aceste 24 de ore sunt suficiente pentru unii şi mult prea puţine pentru alţii. Deşi cu toţii beneficiem de acelaşi număr de ore într-o zi, unii reuşesc să îndeplinească toate task-urile, iar ceilalți sunt nevoiți să le amâne pentru ziua următoare deoarece nu au suficient timp. Training-ul pentru managementul timpului aduce instrumente de planificare şi organizare care contribuie la eficientizarea utilizării timpului, respectiv a productivității companiei. Tematica generală abordată: » cauze pentru un management al timpului defectuos; » stiluri de comportament în relaţie cu timpul; » instrumente pentru un management al timpului eficient; » planificarea timpului; » tehnica Pomodoro a lui Francesco Cirillo.

13


Testimoniale

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

14


(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

Team building pentru Icar Tours

Icar Tours este o agenție de turism cu 15 ani de experiență și 7 filiale în România. Agenția oferă bilete de avion, cazare, sejururi, circuite, croaziere, turism educațional, degustări de vinuri, tururi de oraș, călătorii de afaceri, organizări de evenimente, rent-a-car, transfer aeroport, asigurări medicale, servicii ghid turistic și carduri de reduceri ISIC.

În luna mai 2012, compania noastră a livrat pentru Icar Tours un team building pentru dezvoltarea echipei, cu accent pe componenta de comunicare dintre cele două filiale din Regiunea Moldovei, și anume Bacău și Iași. Durata team building-ului a fost de 2 zile (de vineri seara până duminică seara). Anterior desfășurării efective a team building-ului, s-au desfășurat 3 etape, două de analiză și una de concepere a programului: » Discuție cu responsabilul resurse umane pentru a identifica posibile aspecte nefuncționale sau de îmbunătățit în cadrul echipei. » Bazat pe această discuție, am realizat un chestionar pentru identificarea specifică a aspectelor sus-menționate, chestionar ce a fost aplicat tuturor angajaților. » Conceperea programului de team building care să răspundă nevoilor de creștere și dezvoltare identificate în cadrul analizei. Desfășurarea efectivă a team building-ului - Metode utilizate » Feedback anonim – crearea unui spaţiu de în care fiecare membru al echipei are oportunitatea de a oferi feedback celorlalţi membri sub semnul anonimităţii. » Jurnalul de călătorie – crearea unui spaţiu fizic, mobil ce poate fi distribuit fiecărui membru al echipei şi care a fost completat pe parcursul team building-ului.

15


Follow-up După finalizarea team building-ului, timp de 2 luni am organizat 4 sesiuni de follow up care au avut ca scop monitorizarea implementării acţiunilor propuse și stabilirea de acțiuni punctuale de implementat după fiecare sesiune.

16

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

Jurnalul a cuprins secţiunile: þ Declaraţie de onoare – prin care s-a „semnat” un contract de implicare din partea fiecărui membru al echipei þ Ce-mi doresc de la această călătorie icaristă? – stabilirea aşteptărilor þ Calităţi în echipa Icar Tours – secţiune completată în a doua zi de team building cu scopul de a conştientiza aspectele pozitive ale echipei. þ Ce am învăţat? – aspecte la nivel personal sau legate de ceilalţi membri pe care le-am învăţat în team building þ Ce nu voi face niciodată în echipa Icar? – identificarea acelor comportamente, situaţii, atitudini ce nu fac bine echipei þ Ce pun în bagaj? – lucruri noi identificate/învăţate la team building și care merită aplicate, reimplementate, susţinute þ Reguli pentru drumul icarist – stabilirea regulilor ce vor fi respectate de acum înainte în echipă þ Ce urmează (baby steps)? – stabilirea de acţiuni concrete de implementat de către echipă şi care să ducă la coeziunea acesteia » Jurământ de onoare – citirea şi semnarea jurnalului » Simulări – crearea de situații ce necesită lucru în echipă, comunicare, strategii. » Seri informale - stimularea comunicării la nivel personal. » Grupuri de lucru şi activităţi outdoor - stimularea comunicării între persoanele care de obicei nu comunică sau comunică deficitar. » Cercul de foc – sesiune de feedback în care fiecare membru al echipei dă feedback constructiv tuturor celorlalţi membri ai echipei


(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

Contact

Emilian Pădurariu Reprezentant Corporate E-mail: emilian.padurariu@crilia.ro Tel: 0741 57 09 86

Mihaela Nițu Junior Brand Manager E-mail: mihaela.nitu@crilia.ro Tel: 0757 796 151

17

(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro

Crina Penteleychuk Trainer & fondator Crilia E-mail: crina.penteleychuk@crilia.ro Tel: 0740 296 522


(+40) 755 09 66 09, office@crilia.ro, www.crilia.ro


Bulevardul Nicolae Iorga, nr. 2A, Iași office@crilia.ro (+40) 755 09 66 09 www.crilia.ro

Ofertă Business  
Ofertă Business  

Oferta de colaborare

Advertisement