Page 1


Salut! Noi suntem Creionetica. Cu viziunea unor activiști și cu experiența unor oameni de comunicare, creionăm idei pentru o societate în deplină conexiune cu natura, arta și omul. Ne investim imaginația în proiectele care militează pentru o cauză și în serviciile sau produsele care sunt benefice societății și mediului.

Cristiana Bucureci

Andrei Bucureci

George Răduțoiu

Iulia Creștin

Loredana Lush

General Manager

Art Director

Graphic Designer

Social Media Expert

Ilustrator

Ioana Avram

Serghei Chiviriga

Andrei Mușat

Ileana Szaz

Copywriter

Regizor

Fotograf

Producător video


Servicii

STRATEGIE

BRANDING

GRAPHIC DESIGN

DEZVOLTARE WEB

Calculăm cele mai ingenioase mutări cu fiecare strategie de comunicare.

Împachetăm frumos concepte care îndrăznesc să schimbe lumea.

Ne reinventăm mereu pentru a creiona cele mai originale idei.

Construim experiențe web autentice, doar de dragul clickului.

MARKETING SOCIAL Orientăm oamenii către obiceiuri de consum responsabile.

FOTOGRAFIE Capturăm milioane de pixeli și creăm cea mai bună imagine.

PRODUCȚIE VIDEO

PR & SOCIAL MEDIA

Visăm scenariul ideal noaptea și potrivim cadrele ziua.

Influențăm societatea înspre mai bine, pe toate căile media.


Clienți Am colaborat cu peste 50 de organizații – ONG-uri, instituții publice, universități și companii – dintre care:


Conferințele


Branding & Graphic Design

Client: Asociația Connect Servici’ ușor este campania care ajută lucrătorii din toate sectoarele muncii să-și cunoască, să-și înțeleagă și să-și ceară drepturile de angajați. Promovează munca în condiții decente, civilizate și neîngreunate de un context legal deficitar, campania având ca scop final o schimbare la nivel legislativ. În anul 2017, Servici’ Ușor a ajuns în atenția a aproximativ 3 milioane de români.


Campanie PR Afișe stradale

Campania „Meriți 1 job MAI uman” pune în lumină cazuri reale de nedreptăți săvârșite asupra angajaților la locul de muncă. Scurtele, dar emoționantele povești ale oamenilor, în care fiecare dintre noi se poate regăsi, încurajează la solidaritate și la acțiune. Aproximativ 2000 de afișe au fost lipite în București și au captat atenția a peste 100.000 de persoane. Afișul digital al campaniei a fost vizualizat în stațiile de metrou de peste 2.000.000 de călători.


Campanie PR Presă scrisă, radio Numărul 17 al Gazetei de Artă Politică a fost în întregime dedicat muncii și situației angajaților din România. Peste 4000 de exemplare au fost distribuite în librării și centre culturale din București și din țară.

Aparițiile reclamelor în ziare și reviste au cumulat o expunere totală de peste 70.000 de cititori. Peste 200.000 de cititori au aflat de campanie în presa online și social media.

Spotul radio realizat împreună cu muzicianul JAZZ8 a cumulat o audiență națională de peste 500.000 de ascultători.


Producție Video & Campanie Social Media YouTube, Facebook

Vocea proiectului a fost artistul Cosmin Dominte aka JAZZ8. Acesta a compus și a interpretat un poem care încurajează la conștientizare și schimbare față de piața muncii din România. Spotul video a fost vizualizat de peste 160.000 de useri pe Facebook și de peste 23.500 pe YouTube.

Pagina de Facebook „Servici’ ușor” are o comunitate de peste 6000 de fani, cu o interacțiune constantă la nivelul conținutului postat — articole relevante, știri despre câmpul muncii, povești ale oamenilor.


Campanie PR Organizare evenimente „Tura de după serviciu” Evenimentul a adus împreună peste 150 de jurnaliști, membri de sindicate și de ONG-uri. Scopul acestuia a fost premierea articolelor câștigătoare din cardul concursului „Serviciul de scrieri”, un concurs de texte jurnalistice pe tema muncii. De asemenea, a avut loc lansarea numărului 17 al Gazetei de Artă Politică, ce analizează situația muncii din România.

„Ce au în comun artiștii și programatorii?” Evenimentul a constat în două dezbateri — prima, despre dialogul social și rezultatele cercetării sociologice a proiectului Servici’ ușor, iar, cea de-a doua, despre legătura dintre dialogul social și lucrătorii liber-profesioniști. Au participat 250 de persoane cu speakeri din partea sindicatelor, patronatelor, guvernului, plus actori și regizori ca reprezentanți ai liber-profesioniștilor.


Branding & Graphic Design

Client: WWF România, Greenitiative Platforma disciplinară Școli Verzi îmbină educaţia cu cetăţenia activă și îi „crește” pe elevii de gimnaziu în spiritul ocrotirii și conservării mediului înconjurător. Împreună, 14 profesori autori au redactat un curs de mediu și dezvoltare durabilă, l-au testat și l-au implementat în 30 de școli din București și în 5 județe — Brașov, Călărași, Maramureș, Mehedinți și Suceava.


Graphic Design Manual digital

Suportul teoretic al opționalul de eco-educație român-englez propune exerciții direct în natură, învățarea prin experiențe practice, implicarea elevilor în rezolvarea problemelor de mediu și multe alte activități nonformale. Totodată, manualul digital protejează mediul înconjurător evitând utilizarea hârtiei și a cernelurilor necesare imprimării unui manual clasic.


Dezvoltare Web Platforma Şcoli Verzi oferă acces profesorilor, părinților și elevilor la kitul educativ digital sub o formă prietenoasă. Țelurile proiectului sunt diseminarea cunoștințelor și dezvoltarea pe termen lung a celor peste 100 de profesori colaboratori, 2400 de elevi beneficiari, 15 ONG-uri și 7 reprezentanți ai autorităților școlare. www.scoliverzi.ro


Graphic Design Copertă carte, vizualuri Facebook

Conferințele

despre mediu

Client: Asociația SENECA În anul 2017, Seneca i-a invitat în România, în premieră, pe francezul Serge Latouche, filozof și profesor emerit, respectiv pe australianul Tim Flannery, bioclimatolog, în calitate de speakeri. Prin intermediul unor evenimente, discuții și lansări de cărți, cei doi au vorbit despre felul în care afectăm mediul înconjurător prin consum excesiv de resurse și prin poluare, dar și despre cum putem preveni împreună un viitor dezastruos.

Folosind colajul, am realizat grafica de pe coperta cărții „Deteriorare garantată” – Serge Latouche și peste 40 de concepte vizuale și machete fotografice pentru canalele de socializare.


Graphic Design Afișe campanie PR

Campaniile de PR pe care le-am desfășurat de-a lungul a 3 luni au informat publicul despre cele 4 conferințe și cele 2 dezbateri ce au avut ca teme: schimbările climatice alarmante și potențialele soluții din perspectivele mai multor domenii, respectiv obsolescența programată a produselor pe care le cumpărăm. Evenimentele au avut loc la Institutul Francez, Universitatea de Arhitectură București și Seneca Anti-Café.


Campanie PR Organizare evenimente

Conferințele și dezbaterile au adunat în total un public de circa 1000 de oameni de afaceri, studenți, activiști și reprezentanți guvernamentali.


Campanie PR Organizare evenimente


Branding & Graphic Design

Client: Institutul de cercetare în permacultură din România Proiectul Grădinescu reprezintă o premieră în România: o rețea de 9 grădini urbane comunitare, dintre care 2 în școli din capitală. Este o inițiativă care promovează grija față de natură, spiritul comunitar și care susține dezvoltarea agriculturii urbane prin puterea exemplului.


Dezvoltare Web

Web design-ul fresh și prietenos prezintă proiectul în ansamblu și activitățile care pot fi desfășurate în cele 9 grădini urbane: cultivare de legume, fructe, flori, plante aromatice și medicinale, alocare de parcele, organizare de cursuri în aer liber, evenimente culturale și sociale, vizite în grupuri organizate, proiecții de film, activități de cercetare, picnicuri în aer liber și multe altele. www.gradinescu.ro


Graphic Design Hărți, semnalistică Panourile informative pentru fiecare dintre cele 9 grădini descriu în detaliu experiențele și activitățile de care oricine se poate bucura la fața locului, într-o manieră simplă și colorată. Relația om-natură este benefică și devine accesibilă, chiar dacă acesta nu trăiește în mijlocul ei.


Graphic Design Materiale de comunicare festival

Client: Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție Festivalul IEsc celebrează ia, un brand național și o permanentă sursă de inspirație internațională. Evenimentul se centrează în jurul folclorului reinterpretat, prin integrarea elementelor tradiționale în contemporan. Oamenii din mediul urban devin mai apropiați de tradițiile și de valorile românești, printr-un mix de manifestări artistice: artă fotografică, muzică, cinematografie și tehnici meșteșugărești.


Graphic Design Materiale de comunicare festival

În anul 2017, Creart a organizat festivalul IEsc în Parcul Circului. Printre numeroasele activități s-au numărat ateliere creative, studiouri foto, expoziții de ii și accesorii, colțuri de make-up și standuri cu artă tradițională. De asemenea, au concertat artiști precum Maria Răducanu, Argatu', Mara, Gojira & Planet H. Evenimentul a avut o expunere de aproximativ 10.000 de persoane.


Graphic Design Materiale de comunicare festival

Natura și spiritul tradițional sunt vechi prietene, iar iia ocrotește tot ceea ce este plăcut ochiului. Am suprapus-o delicat peste trandafirii galbeni, formând un caleidoscop încărcat de sentimente. Iia traversează toate materialele grafice din cadrul festivalului Iesc, menținând o identitate clară și puternică din punct de vedere vizual.


Branding & Graphic Design

Client: Asociața REPER21 Prof21 este prototipul profesorului care îmbină două abordări ale noii educații: educația pentru dezvoltarea durabilă și dezvoltarea abilităților de viață. Astfel, tinerii reușesc să transfere și să utilizeze în viața reală cunoștințele pe care le dobândesc în cadrul școlii.


Graphic Design Afișe cursuri Programul își propune să formeze profesorii secolului 21: capabili să elaboreze cursuri și să implementeze proiecte educaționale care vor dezvolta abilităţile de viaţă ale copiilor şi tinerilor. Vizualurile pun în prim-plan cartea, simbol al cunoașterii, care, prin intermediul noii abordări disciplinare devine un obiect practic și prietenos, parte din viața fiecăruia.


Cristiana Bucureci General Manager 0745 138 045 cristiana@creionetica.ro str. Plantelor nr. 33, sector 2

Profile for Creionetica Agency

Prezentare Agentia Creionetica  

Agenția Creionetica dezvoltă strategii de comunicare menite să crească conștientizarea și educare oamenilor fată de problemele sociale, de m...

Prezentare Agentia Creionetica  

Agenția Creionetica dezvoltă strategii de comunicare menite să crească conștientizarea și educare oamenilor fată de problemele sociale, de m...

Advertisement