Page 1

Plăci plane din fibrociment pentru acoperiş şi faţadă RO


pagină 3

Cuprins 3. 4. 6. 8. 10. 12. 14. 16. 17. 18. 20. 22.

Tradiţie şi viitor Se asigura 30 de ani garanţie calitativă şi 10 ani garanţie pentru culoare Mod de acoperire francez - Eleganţa clasică Mod de acoperire german - Frumuseţe şi precizie “germană” Mod de acoperire elvetian - Spirit tanar şi fiabilitate “elveţiană” Mod de acoperire englezesc - Fara constrangeri, cu siguranta de sine “englezeasca” Mod de acoperire unguresc - respectul tradiţiei autohtone Sistem de panouri solare Solesia Placa Activa - Suprafaţă specială - cu misiune specială Plăci pentru acoperiş şi pentru faţadă Sistem de format mic pentru faţadă Gamă de culori

Tradiţie şi viitor Eternit este un producător de materiale pentru acoperiş cu o tradiţie de peste 100 de ani, iar fibrocimentul este un element consacrat al arhitecturii moderne. Placa plană din fibrociment este utilizată ca material de acoperire pentru clădiri tradiţionale sau moderne, cu o arhitectură deosebita, in mod special pentru renovările monumentelor, permitând realizarea unor cu forme variate. Durabilitatea, calitatea acoperisului şi aspectul neobişnuit confera o imagine specială clădirii in ansamblu. Materiile prime alese cu atenţie asigură masa redusa a produsului, rezistenţa la umezeală, ger, foc, respectiv incasabilitatea lui. Plăcile plane din fibrociment Eternit sunt disponibile în 35 de dimensiuni şi 30 de culori, cu suprafaţă netedă şi structurata.

képaláírás

Materialele ecologice pentru invelitori produse de catre Eternit asigură frumuseţe, rezistenţă şi durabilitate cladirilor, atât celor cu necesitate redusă de energie, cât şi caselor pasive. CREATON South-East Europe este renumit ca producător de tigla ceramica. Ca membră a grupului belgian Etex, CREATON South-East Europe, asigura distributia produselor Eternit în Romania.


pagină 5

Semnificaţia cuvântului Eternit: eternitate

Construirea unei case nu este numai un vis, reprezentind pentru multi investitia vietii, generând o serie de decizii importante. Chiar dacă nu construim pentru eternitate, dorim să avem posibilitatea alegerii celor mai durabile soluţii pentru construirea căminului nostru, prin utilizarea materialelor de construcţii care sa asigure calitate si design.

Eternit provine din cuvântul latin eterna, care înseamnă eternitate.

Garanţie de 30+10 ani

În cazul produselor Eternit durabilitatea nu este doar o promisiune. Garanţia nu este altceva, decât expresia angajamentului pentru calitate. Produsele Eternit sunt certificate prin metode mai severe decat cele prevazute de standardele internationale in vigoare.

Garanţie calitativă de 30 de ani

Marca Eternit reprezintă o calitate recunoscută pe piaţa internaţională a plăcilor plane, susţinută de garanţia de 30 de ani.

Garanţia culorii de 10 ani

CREATON South-East Europe acorda garantie 10 ani în cazul modificărilor de culoare şi a exfolierii suprafetei plăcilor plane de fibrociment atat pentru acoperis cat si pentru fatada. Dar pe lângă garanţie vă promitem, că veţi fi mulţumiţi de frumuseţea neschimbată a culorilor chiar şi peste 10 ani!


pagină 7

Mod de acoperire francez Eleganţa clasică

Mod de acoperire in formă de romb (40x44 cm)

Arhitectura clasică se bazează pe principii clare, la care se potriveşte perfect utilizarea materialelor de construcţii cu un aspect elegant. Liniatura oblică a modului francez confera acoperişului un aspect frumos, unic. Rolul acestor linii nu este doar unul estetic, contra furtunii, acestea contribuind si la rezistenţa acoperişului. Utilizind acest mod de invelire, acoperisurile vor beneficia de un aspect elegant, durabil. Toate aceste atribute permit o buna colaborare intre proiectant si client.

Culoare şi formă

Forma îndeplineşte funcţia, iar culoarea serveşte si gustul. Produsele Eternit corespund ambelor criterii: cu ajutorul lor pot fi realizate si puse in practica cele mai diferite idei. Indiferent că este vorba de acoperiş sau faţadă - soluţia se numeşte Eternit.

placă pătrata cu colţuri tăiate (40x40 cm)

placă in formă de romb (40x44 cm)

mod de acoperire cu placă pătrata cu colţuri tăiate (40x40 cm)

mod de acoperire in formă de romb (40x44 cm)

képaláírás


pagină 9

Mod de acoperire German - Frumuseţe şi precizie “germană”

Modul de acoperire german, combină aspectul invelitorilor tradiţionale cu exigenţele moderne. Frumuseţea naturală a acoperişurilor realizate in acest mod asigura un aspect modern, în pofida înfăţişării tradiţionale. Această soluţie corespunde pe deplin cerinţelor zilelor noastre: design, calitate, raport preţvaloare excelent.

Mod de acoperire cu placa arc de cerc (40×40 cm)

Materia primă: fibrociment Placa plană ecologică din fibrociment, ce are in compozitie materii prime naturale, este produsa in fabrica din Germania precum si in alte fabrici ale grupului Etex. Calitatea binecunoscută a mărcii Eternit garantează durabilitatea. Materia prima naturala este supusa unui proces de colorare din care rezulta o suprafata fin colorata transformand acoperisul intr-o incantare vizuala.

képaláírás

placă universală cu colţuri decupate (20x20 cm)

placă universală cu colţuri rotunjite (20 x 20 cm)

modul de acoperire universal (30×30 cm)

placa decupaj arc cerc (30 x 40 cm)


pagină 11

Mod de acoperire elvetian- Spirit tanar şi fiabilitate “elveţiană”

Mod de acoperire dreptunghi (60x30 cm) placă dreptunghiulară (60x30 cm)

Aspect unic

Siguranţă şi protecţie

Aspect unic, tineresc şi dinamic, inedit, realizat atât pe acoperiş, cât şi pe faţadă prin modul de acoperire elveţian. Liniatura orizontală prin suprapunerea laturilor asigură o înfăţişare splendidă, în pofida formelor simple ale realizării. Aşa-zisa acoperire simplă realizată prin această metodă asigură, pe lângă estetica invelitorii, o soluţie economica atât la acoperişurile noi, cât şi la cele renovate.

Siguranţa si protecţia sunt doua dintre necesităţile de bază ale omului. Din acest motiv în cazul caselor rezidentiale si a clădirilor publice sunt căutate soluţiile care sa asigure protecţia împotriva intemperiilor datorate schimbarilor climatice. Una dintre solutii o reprezinta placa plană din fibrociment Eternit.


pagină 13

Mod de acoperire englezesc - Fara constrangeri, cu siguranta de sine englezeasca

mod de acoperire cu placa dreptunghiulară (20×40 cm)

placă Boronda bifuncţională (32×45 cm)

placă dreptunghiulară (32×60 cm)

placă dreptunghiulară cu colţuri tăiate (30x60 cm)

Varietate şi eleganţă Asezarea plăcilor de diferite forme şi dimensiuni prin modul de acoperire englezesc (montare dublă) genereaza imagini variate si elegante. Diversitatea de forme, suprafete si culori asigura identificarea plăcilor potrivite fiecărui acoperiş sau faţade.

Dacă alegem modul de acoperire dublu, alegem de fapt protecţia sporită asigurată de acest mod de învelire, nemaivorbind de estetica şi unicitatea acoperişului. Prin metoda învelirii duble de la Eternit montarea se realizează rapid şi uşor, iar rezultatul constă într-un acoperiş estetic si durabil. Toate acestea se datorează unor soluţii inovative, cum ar fi utilizarea plăcilor laterale, aerisirea liniară si utilizarea clemelor speciale de fixare.


pagină 15

Mod de invelire unguresc -Respectul tradiţiei autohtone

mod de acoperire în formă de romb (40X44 cm) placă romb (40×44 cm)

Tradiţie şi frumuseţe

Dacă am căuta armonia dintre tradiţie şi forma, soluţia ar fi placa plană din fibrociment în formă de romb. Prin rotirea in jurul axei orizontale a placii in forma de romb se confera acoperisului un aspect special. Datorită greutăţii reduse, este recomandata utilizarea ei in cazul structurilor de acoperiş uşoare, precum şi la renovări.

Greutate redusă

Greutatea redusă este un factor important nu numai din punctul de vedere al staticii, dar şi din punct de vedere al aplicari. Placile Eternit, prin greutatea lor redusa si prin multiplele posibilitati de montaj ofera un avantaj serios din punct de vedere material si estetic.


17. pagină

Placa plană din fibrociment ACTIVA Suprafaţă specială - misiune specială

Viaţă mai verde

• Materii prime naturale • Produs ecologic • Frumuseţe naturală

Datele balanţei ecologice conţin toate datele referitoare la utilizare, de la exploatarea materiei prime până la eventuala reutilizare a produsului. Balanţa ecologică reflecta efectul de poluare al produsului asupra mediului, ca de exemplu contributia la efectul de seră sau la ploile acide. Plăcile plane din fibrociment Eternit pentru acoperiş şi faţadă sunt certificate ISO 14 025 (Environmental Product Declaration – EPD), norma care cuprinde şi datele referitoare la balanţa ecologică a produsului.

SOLESIA “Producător de energie” pe acoperiş Pe lângă armonia estetică, elementele solare Solesia se potrivesc şi structural cu placa plană din fibrociment. Deoarece rama de aluminiu are rolul de a asigura ajustajul perfect la placa utilizată, elementul producător de energie electrică

devine parte integrantă a acoperişului. Astfel sistemul se îngrijeşte de funcţionarea mai ecologică a clădirii. Reglarea este simplă şi rapidă. În cazul celulelor producătorul îşi asumă o garanţie referitoare la funcţionarea la 100 % a capacităţii nominale în primii 12 ani, la 90 % între anii 13-25, şi la 80 % între anii 25-35.

Placa Activa este prima placa plana din fibrociment a firmei Eternit care, datorită materialului său special, contribuie activ la reducerea poluării mediului ambiant, şi anume prin reducerea formării smogului. În cadrul procesului de fabricaţie, la materia primă se adaugă dioxid de titan (TIO2), care ac-

ţionează ca şi catalizator la degradarea poluanţilor atmosferici. Sub efectul luminii, pe suprafaţa plăcii are loc o reacţie fotocatalitică, care transformă dioxidul de azot (NO2) nociv pentru sănătate - în azotat nepericulos.

mod de acoperire elveţian (60×32 cm) placa Activa (32×60 cm)

Azotatul intră în reacţie cu hidroxidul de calciu aflat pe suprafaţa fibrocimentului, şi cu ajutorul ploii se spală de pe suprafaţă în mod ecologic. Chiar daca aceasta reacţie chimică se repetă de nenumărate ori, dioxidul de titan nu se consumă.

Dioxidul de titan este un material mineral, pigment alb, care se utilizează în general la fabricarea vopselelor albe, iar ca şi componenta a materiilor prime alimentare, se regăseşte chiar si în pasta de dinţi.

mod de acoperire englezesc (32X60 cm)


pagină 19

PLĂCI PE ACOPERIŞ ŞI PE FAŢADĂ

Placa din fibrociment gri ardezie este un material de construcţie adeseori utilizat în cadrul arhitecturii moderne cu liniatură clara , care se potriveşte formelor simple sau unghiulare. Continuând pe faţadă, formează o imagine omogenă, uniformă, accentuând astfel unicitatea construcţiei. Indiferent că este vorba de clădire de locuit sau construcţie publică, placa elegantă gri ardezie sau colorată în culorile curcubeului asigură clădirii o înfăţişare particulară.


pagină 21

ÎNVELITORI DE FORMAT MIC PENTRU FAŢADĂ Caracteristicile termice ale clădirii se îmbunătăţesc substanţial cu ajutorul elementelor de învelire de format mic, devenind astfel materialul de construcţie preferat pentru cladirile cu necesitate redusă de energie sau pasive.

acoperire dublă (Teatrum)

dreptunghiuri orizontale în acoperire dublă

acoperire simplă cu deplasare 1/2

acoperire simplă în reţea

acoperire simplă buclată

acoperire simplă în forma fagure

acoperire simplă mozaic

acoperire dublă cu rost deschis

Toate materialele pentru învelirea acoperişului sunt totodată şi învelitoare pentru faţadă. Diversitatea de forme si culori atat pentru acoperis cat si pentru fatade este practic nelimitata.


23. pagină

GAMA DE CULORI

Tip

Mod de acoperire germană

40 × 40 cv



30 × 40 cv



30 × 30 cv









25 × 25 cv



20 × 20 cv











Placă universală

Mod de acoperire englezesc (învelire dublă)

30 × 30 DA



25 × 25 DA



20 × 20 DA



 















40 × 40 D/P



30 × 30 D/P





30 × 60 D/P



20 × 40 D/P

30 × 60 CD



20 × 40 CD



32 × 60 CD

 

Placă pătrată cu colţuri decupate

40 × 40

32 × 45 CD 40 × 44

 

60 × 30 D/P



40 × 20 D/P



30 × 20 D/P







Mod de acoperire unguresc (placă romb)

40 × 44

Sistem de format mic pentru faţadă

60 × 30 D/P





Plăci auxiliare

60 × 40 D/P



60 × 30 D/P









50 × 25 D/P



40 × 20 D/P

 



Placă pentru coamă şi laterală

40 × 40 D/P



40 × 13 D/P

30 × 20 D/P





40 × 20 CD



30 × 15 CD



cv = decupaj arc de cerc D/P = dreptunghi/patrat * Cantitatea minimă comanda: 100 m2

CD = colturi decupate

D205 (C3)

diamant

30 × 30 CD

D804

topaz

D802 (B3)

topaz

D204

Plăci pentru faţadă

20 × 20 CD

Mod de acoperire francez Şablon romb

Mod de acoperire elvetian

TB3 TC2 DC3

Plăci pentru acoperiş şi faţadă

32 × 60 D/P

Boronda - Mod de acoperire englezesc

L

gri deschis

D101

W

alb cristal

D203

I

gri zinc

D303

T

roşu închis

D302

Z

roşu cărămiziu

D301

K

roşu

D901

maro

N

D003

A

negru

D001

negru albăstrui

X

Mod de acoperire

Placă universală

Intre culori nu se poate pune semnul egalitatii .Placile din fibrociment distribuite de Eternit sunt disponibile în toate culorile curcubeului. Gama ampla de culori se datorează dezvoltării realizate de Eternit Coating Center, care din anul 1965 produce coloranţi/ vopsele utilizate la produsele Eternit.

fără acoperire D208

= Suprafaţă netedă = Suprafaţă structurată

O

Activa

gri natur

 

fără acoperire D200

U

Coduri de culoare

DA = decupaj arcuit


În filosofia firmei, Eternit pune un accent deosebit pe consultanţele personale, consilierile de specialitate. Adresaţi-vă cu încredere specialiştilor noştri cu orice idee neobişnută sau cerere excepţională.

CREATON South-East Europe Kft. Bucuresti, Str. Vulturilor Nr. 98, sector 3 Tel.: +40 21 26 920174 Fax: + 40 21 26 9201745 E-mail: info@creaton-eternit.ro www. eternit.com.ro Ne rezervăm dreptul tuturor modificărilor tehnice. Nu ne asumăm răspunderea pentru diferenţele de nuanţe datorate imprimării. Ediţia I. 2016 Conţinut încheiat: aprilie 2016.

Plăci plane din fibrociment pentru acoperiş şi faţadă  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you