Page 86

PORTRÆT I MADS BO

En tur i Gaden med Teater Nordkraft:

”Man skal gå hjem med følelsen af, at det hele nok skal gå” INSTRUKTØR MINNA JOHANNESON ER KVINDEN, DER REALISERER TEATER NORDKRAFTS VISION OM EN HYLDEST TIL JOMFRU ANE GADE I ET LIVSBEKRÆFTENDE, KOMISK OG ACTION PACKED STYKKE TEATER Svenskfødte Minna Johanneson flyttede til Aalborg i 2011 og regnede egentlig kun med, at det skulle være et toårigt ophold. Men teaterinstruktøren slog rod i byen, og de to år er foreløbig blevet til otte. Aalborg er en fantastisk by - en åben og varm by, og myten om de tillukkede nordjyder kan jeg slet ikke genkende. Man har en særlig tillid til hinanden, og jeg føler mig tryg og godt tilpas i Aalborg. Derfor skal mine børn vokse op her”, siger hun.

Plads til uventede fuckups

86

APPETIZE.DK

Noget af det, der altid har fascineret Minna Johanneson ved Aalborg, er den legendariske Jomfru Ane Gade, som hun længe gerne har villet lave teater om:

- Jeg elsker Jomfru Ane Gade. Her er højt til loftet, man kan skeje ud, fucke op og ikke mindst møde det, man ellers ikke møder i sin hverdag. Gaden er en smeltedigel af mennesker i alle aldre fra alle hjørner af samfundet - en heksekedel af forskelligheder, men samtidig et sted, hvor man som det naturligste i verden falder i snak med mennesker, der er helt anderledes end en selv. Det er her, det uventede sker - og det skal vi værne om, for det uventede er netop det, der skal til for, at vi kan udvikle os. Derfor er det også kernen i fortællingen. Det er helt naturligt for Teater Nordkraft at bruge et stykke lokal kulturhistorie og en levende institution som Jomfru Ane Gade. En del af teaterets mission er nemlig at fortælle historier, der gennem identifikation og lokal forankring rører og flytter publikum.

Profile for Creativum ApS

APPETIZE 06 - EFTERÅR 2019 - UDGIVELSE #100  

Kultur- og Livsstilsmagasin, der handler om Aalborg og Nordjylland. Denne udgave: Tinna & Betine, APPETIZE fire år efter - Camilla Miehe-Ren...

APPETIZE 06 - EFTERÅR 2019 - UDGIVELSE #100  

Kultur- og Livsstilsmagasin, der handler om Aalborg og Nordjylland. Denne udgave: Tinna & Betine, APPETIZE fire år efter - Camilla Miehe-Ren...

Advertisement