Page 1

SuPARFORT! Una revista de curiositats especialment pels joves. Especial Sant Valentí!!

Una recista de Proba de fer unes

curosiats Curiositats sobre els animals, el cos humà, les noves tecnologies, un especial Sant Valentí i per últim, 1

un apartat dedicat a la música.

trufes delicioses…


SUMARI Magazine autor ______________________ 3 Curiositats animals___________________ 4 El cos humà __________________________ 5 Tecnologia ___________________________ 6 Amor (especial San Valentí) _________ 7 Música _______________________________ 8 Recepta de la semana ________________ 9 Horòscop_____________________________ 10 Passatemps ___________________________ 11 Agraïments___________________________ 12


3 MAGAZINE’S AUTOR My name is Laia Canals, I am thirteen years old. I want to be a psychologist. I made this magazine because I think many young people would read it. In this magazine we can read curiosities, preparing a delicious recipe, horoscope and make some hobbies in the end!!!!

Laia CA

nals

3


4 ANIMALS Les abelles saben matemàtiques!! Construeixen les cel·les de la mel de forma hexagonal perquè els hexàgons són polígons que es poden encaixar perfectament.

Les formigues són els éssers que més s’assemblen a nosaltres: Les formigues són els essers que més s’assemblen als humans en molts aspectes: fan guerres, viuen en comunitat, empresonen esclaus, practiquen l’agricultura, tenen bestiar i exercit...

La proba de la granota!!! Per saber si una dona estava embarassada, abans, es feia servir una granota o un gripau femella. Consistia a injectar l’amfibi, sota la pell, l’orina de la pacient. Si la granota desovava en 24h, donava positiu .


5 EL COS HUMÀ Per què les dones senten més fred que els homes? El sistema femení de calor consumeix més sang, i això fa que resti del flux sanguini de les mans i dels peus; com a resultat, senten més fred, tot i que manegen millor la calor corporal. És per això que la majoria de les dones tenen els peus freds!

El 98 % dels àtoms del cos humà se substitueixen cada any!!!!!

Els cabells creixen més ràpid durant la nit que durant el dia i de mitjana perdem 100 cabells diaris

Uns estudis diuen que una persona normal riu aproximadament 15 cops al dia...


6 TECNOLOGIA Errors HTTP Hi han diversos tipus d’errors a l’hora de navegar per Internet amb el protocol HTTP. Cada tipus d’error té un número diferent, però si el número (de tres xifres) comença per 4 l’error és per culpa de l’usuari, i si comença per 5 l’error és culpa del servidor.

D’on ve el signe @? Gairebé tothom pensa que l’arrova és un invent propi de la ‘era Internet, però la seva història és molt més antiga, ja que el seu origen ve del llatí. Pel que fa al símbol, aquesta espècie de ‘a’ encerclada té els seus orígens en una pràctica comuna entre els monjos, els encarregats de copiar llibres en llatí a mà a l’Edat Mitjana. Utilitzaven ‘@’, unint entre si les lletres ‘a’ i ‘d’ per formar la preposició llatina ‘ad’, que significa ‘fins a’ o ‘cap a’.

Uns adolescents droguen als seus pares per poder conectar-se a internet!


7 AMOR iAquesta setmana s’ha celebrat el dia dels enamorats (14 de febrer), per això, hem posat aquest apartat de curiositats...

Per què es diu ‘Lluna de Mel’?! En la civilització teutònica, avui Alemanya, celebraven els casaments durant les nits de lluna plena. Després de la celebració, la parella de nuvis havia de passar els 28 o 30 dies després (una lluna sencera) fent l’amor, menjant dolços i bevent hidromel, fet amb licor i mel. Tot això servia per tenir fortuna i prosperitat durant la vida de la parella. D’aquí ve l’associació que hi ha de la mel i la lluna en els casaments.

D’on venen els petons? Es diu que el seu origen es remonta fins a l’home del Cromanyó, quan la dona d’aquest homínid avantpassat alimentava a les seves cries mastegant el menjar fins a transformar-lo en puré, que després passava de la seva boca a la del seu fill.

En el dia dels enamorats... El 15% de les dones d’EEUU s’envien flors a elles mateixes.


8 MÚSICA Abans de nombrar un parell de curiositats sobre la música, farem el llistat del TOP 10 d’aquesta setmana.

6

Let Her Go

Diamonds

7

Hall of Fame

Ho Hey Die Young

10 9 8

1 4 3

Scream & Shout

5

Thrift Shop

2

TOP10

I cry Kiss you Try

La primera cançó del món en MP3 Actualment ja no utilitzem l’MP3 amb tanta freqüència, però teniu idea de quina va ser la primera cançó mundial que va sonar en un d’aquests aparells? Doncs la resposta és ‘Tom’s Diner’, de la cantant nord-americana Suzane Vega.

‘We are the champions’ Aquesta és la cançó que més s’empeny en intentar cantar la gent quan sona en algun lloc, encara que no tingui ni idea de la lletra.


9 RECEPTA DE LA SETMANA

Trufes gelades Prepara trufes gelades per postres i quedaràs bé!

Ingredients 

250 g de nata

 100 g de mantega  50 g de sucre (millor si es sucre llustre)  250 g de xocolata  Motlles de paper per posar-les  Fideus de xocolata o xocolata ratllada per decorar.

Preparació 1. Escalfar la mantega en una font de calor fins que quedi com una crema. 2. Barrejar la nata remenant amb un batedor, però amb suavitat; anar afegint la xocolata i el sucre a poc a poc i sense treballar-ho massa per tal que no baixi la nata. 3. Fer boles petites i passar-les pels fideus de xocolata o per la xocolata ratllada. 4. Posar-les en motlles de paper arrissat i deixar-les al congelador fins al moment de servir-les. Ja començareu el règim un altre dia!

9


10 HORÒSCOP Si feu click en aquests link s anireu a una pàgina /en castellà) en la que podreu llegir cada horòscop.

Aries

Tauro

Cáncer Libra

Leo Escorpión

Capricornio

hostal@guilleumes.com

10

Géminis Virgo Sagitario

Acuario

Piscis

938.350.259


11 PASSATEMPS!! Sudoku fàcil

Sudoku díficil

Sopa de lletres

1. Agressió 2. Companys 3. Insultat 4. Intimidació 5. Maltractat 6. Víctima 7. Xantatge


12 AGRAÏMENTS Agraeixo al Carles Gòdia per donar-me els coneixements suficients per fer aquesta revista, a la pàgina d’horòscops de Vida y Familia i al Youtube, que m’ha permès mostrar-vos les cançons del TOP 10 de la setmana.


Opinió personal de l’optativa Ofimàtica em sembla una optativa molt encertada. Espero que es segueixi fent l’any que ve. He aprés a fer servir moltíssimes eines del Word i això em permet crear aquesta revista i uns treballs amb una presentació generalment bona.

13


Canalslaia  
Canalslaia  
Advertisement