Page 1

Vse pod eno streho - za zdrav zivljenjski slog


2 ŠPORTNA HIŠA ILIRIJA oglasna publikacija

Natisnili smo: 20.000 izvodov Izdaja: Športna unija Slovenije Naslov Koprska 94a, 1000 Ljubljana Tel.: +386 1 423 21 42 Faks: +386 1 423 21 43 E-pošta: info@sportna-unija.si Urednica: Kaja Kels Oblikovanje in prelom: Creacion, www.creacion.si Fotografije: Shutterstock, arhiv oglaševalcev, Gregor Hočevar, Ubae Eurofitness in Kazina. Tisk: Tiskarna Prima print d. o. o.

Športna hiša Ilirija

Uvodnik V službi opravim še zadnje malenkosti in že hitim proti domu, saj imamo danes družinski športni dan. Otroka me nestrpno pričakujeta že na vratih, mož kriči iz kopalnice zakaj sem mu oprala najljubšo športno majico in ko se sprijazni z drugo, se vsedemo v avto in odpeljemo proti Športni hiši Ilirija. Vmes se Špela seveda spomni, da je pozabila copate, Gašperja tišči lulat...nič novega. Pokličemo še babi, če se nam pridruži, a vsa navdušena pove, da je bila dopoldan že na vodni aerobiki v novem bazenu, zvečer pa ima plesni zmenek. Ah, te novodobne babice, za vnuke sploh nimajo več časa! Prispeli smo! Špeli iz zgornjega nadstropja mahajo prijateljice iz Plesne šole Kazina, tako da se komaj uspe posloviti in že odvihra, mi pa se odpravimo v ŠUS Eurofitness – mož na uro kolesarjenja, jaz na aerobiko, naš 4-letnik pa bo svojo otroško energijo sproščal na mini vadbi. Ko zaključimo vsak s svojo dejavnostjo se skupaj podružimo še v spa centru...izkoristim trenutek, ko otroka norita z očkom po vodi in pobegnem v savno. Vzamem si par minutk le zase – trenutek, ko ni pomembno da me doma čaka gora neumite posode, zvrhan koš perila in priprava večerje. Vsaj tamala dva bosta po takšni aktivnosti hitro zaspala in bova končno imela večer le zase. Prijetno utrujena in sproščena pred spanjem razmišljam, kdaj bomo ponovno našli čas za skupen obisk najbolj športne hiše – Športne hiše Ilirija!


3

Športna hiša Ilirija

Športna unija Slovenija spodbuja zdrav življenjski slog za vse generacije.

Vse pod eno streho - za zdrav zivljenjski slog Športna hiša Ilirija – inovativna oblika športnega centra, ki združuje vse pod eno streho: šport, zdravje, sprostitev in zabavo. Naši strokovnjaki bodo poskrbeli za vsa področja vašega zdravja: telesno, socialno, duhovno in mentalno. Projekt Športne unije Slovenija bo zaživel letošnjo jesen!

Šport za vse Športna unija Slovenije je družbena organizacija športa za vse, ki povezuje okoli 75. 000 posameznih članov, ki se združujejo v več kot 150 raznovrstnih športnih organizacij iz vse Slovenije. Aktivno se vključuje v promoviranje športa za vse in s tem povezanega zdravega življenjskega sloga. S tem namenom pripravlja nacionalne športno – družbene projekte ter strokovno poljudna ter družabna srečanja. Prizadeva si, da bi bili kvalitetni športni programi dostopni vsakomur, ne glede na starost, spol ali socialni status.

Projekti Športne unije Slovenije Veter v laseh – s športom proti odvisnosti

ŠUS Akademija

Akcija za mlade, ki se vsako leto odvija v več kot 50-tih slovenskih krajih in se je udeleži več kot 10.000 otrok.

Namen je v sodelovanju z najboljšimi strokovnjaki in uspešnimi praktiki zagotavljati formalno in neformalno strokovno izobrazbo in usposobljenost delavcev v športu.

Za naravi prijazne športe

Zdravo društvo

Spodbujamo tiste oblike športne dejavnosti, ki zbližujejo človeka in naravo ter dvigujemo zavest o vplivu športnih dejavnosti na okolje.

Nacionalni projekt ŠUS-a za spodbujanje zdravega življenjskega sloga. Vodilo je ohranjati zdravje z redno, organizirano telesno dejavnostjo.

Projekt bo staro poslopje spremenil v enega najmodernejših športnih objektov. Rado Cvetek, izvršni direktor Športne unije Slovenija


4

Športna hiša Ilirija

Nad vodeno uro kolesarjenja so stranke navdušene.

Šiška bo dobila bazen Ideja širjenja in povezovanja športnega znanja ter izkušenj med katalonsko organizacijo UBAE ter Športno unijo Slovenije se je porodila že pred petnajstimi leti. V vseh teh letih sta si organizaciji izmenjevali ideje in nadgrajevali vizijo o skupnem projektu, ki je zaživel pred dvema letoma, ko sta v skupnem lastništvu ustanovili podjetje ŠUS Eurofitness.

Rekreacija za širše množice Sistem, ki smo ga s pojavo športnega centra ŠUS Eurofitness začeli razvijati v Sloveniji temelji na članstvu - vsak član lahko neomejeno koristi vso ponudbo športnega centra: fitnes, obisk skupinskih vadb in SPA centra z bazenom in savno. V veliki večini športnih centrov v Sloveniji vadeči plačujejo vsako aktivnost ali vrsto aktivnosti posebej, zato je sistem tovrstnega članstva večini nekaj novega. Vadeči namreč dobijo več aktivnosti za manjše plačilo, kar je tudi glavni adut pri doseganju cilja projekta: kvalitetno športno rekreacijo približati širšim množicam.

Jeseni še SPA center z bazenom in savno Program centra predstavlja sodobno opremljen fitnes, kjer je na voljo štirinajst kardio naprav, dvajset trenažerjev, prostor za raztezanje in dvorana s prostimi utežmi. Razpolagamo tudi s 400 m2 prostora namenjenega skupinski vadbi ter športnim igram in z dvorano za kolesarjenje. Jeseni bomo ponudbo

Veseli nas, da smo Eurofitness koncept prenesli v Slovenijo, kjer odlično sodelujemo s Športno unijo Slovenije. Toni Llop, direktor Ubaefitness Barcelona


Športna hiša Ilirija

5

razširili še s SPA centrom z bazenom in savno ter dopolnili naše programe z vodeno vadbo v vodi.

Smo okolju prijazni Pozitivna energija, sproščeno vzdušje in profesionalen pristop, so naše vodilo pri delu, posebno pozornost pa dajemo tudi pozitivnemu odnosu do narave in okolja v katerem živimo. Verjamemo in udejanjamo trajnostno gradnjo in obnovljive vire energije, sistematično zbiranje odpadkov, zmanjševanje

V naših športnih centrih poskrbimo za dobro počutje vseh generacij.

porabe energije in spodbujamo osveščenost varovanja okolja. V naših športnih centrih uporabljamo tudi okolju prijazna čistila in skrbno ločujemo odpadke.

25 let izkušenj, 13 športnih centrov, 400 strokovnjakov – Eurofitness Barcelona Eurofitness je blagovna znamka skupine Ubaefitness s sedežem v Barceloni, ki zajema, gradnjo in upravljanje športnih centrov namenjenih rekreativnemu športnemu udejstvovanju in zdravemu življenjskemu slogu.

Pionirji športa za vse Ubaefitness je z več kot 25 let izkušenj ena vodilnih organizacij na tem področju v Evropi. Trenutno pod našim okriljem deluje 13 športnih centrov, večina izmed njih se nahaja v Kataloniji, ostali v Španiji in Evropi. Kot ponudnik rekreativnih športnih aktivnosti imamo tudi svoj izobraževalni center v Barceloni, kjer izobražujemo kader in razvijamo nove športne programe. Smo pionirji v promociji športa

za vse in prenašanju športne prakse, zdravega načina življenja in dobrega počutja med širše množice. Ta filozofija kaže našo zavezanost k zadovoljevanju potreb naših strank, ki jim zagotavljamo kvalitetne dejavnosti in storitve, s pomočjo pozornih in usposobljenih strokovnjakov.

Zakaj Eurofitness? Izbrati dobro pomeni izbrati Eurofitness center. Pohvalimo se lahko z več kot 8.000.000 obiskov letno in ekipo 400 zaposlenih profesionalcev, ki skrbijo, da je vadba strokovno vodena in varna. Pri svojem delu uporabljamo najnovejše trende in tehnologije. Če radi športate, se zabavate, spoznavate nove ljudi, sledite ritmom glasbe in se razvajate v vodi, potem vam ni treba več iskati, kajti našli ste pravi športni center za vas.


6

Športna hiša Ilirija

ane v moderno Štiri plesne dvor o novem man st či , opremljenem Vstopite v svet sardnem delu. šolo Kazina. plesa s plesno

Športno hišo Ilirija za vas obnavlja Športna unija spreminja v enega najsodobnejših športnih ce dobro počutje in zd

Osrčje Špo nova večnartne hiše Ilirija – na 400 m2 , menska dvorana nega centr recepcija športdve fitnes da ŠUS Eurofitness, robe s toalevorani, gardekotiček. Za tami in družabni 15 različnih vas pripravljamo za vse gen programov vadbe eracije.


7

Športna hiša Ilirija

Poslovni prostori in dejavnosti namenjene vašemu dobremu počutju in ohranjaju zdravega življenjskega sloga. Razvajali vas bodo usposobljeni strokovnjaki, ki bodo na vseh področjih poskrbeli za vaše zdravje.

ja Slovenije. Star športni objekt iz leta 1947 se entrov pri nas. Na 4.000 m2 boste našli vse za drav življenjski slog.

rz avno PA cente a nov S nom, turško s i m o ln o e im z n a b Pop b ro e skim i gard vo dvora20-metr ijem, novim 2 r z no in jakuzi na 300 m te rostite svoje p r S to . s je i. ro n p tni vadb olesarje no za k kvalitetni špor telo po


8

Športna hiša Ilirija

Novo – plesna šola Kazina v Šiški Veseli nas, da bomo našo ponudbo raznovrstnih plesnih tečajev namenjenih vsem generacijam, ki jih izvajamo v dvoranah Kazine v centru Ljubljane dodali še rekreativno zasnovano plesno izkušnjo v štirih plesnih dvoranah Športne hiše Ilirija in se s plesom priključili aktivnostim ob zabavnem preživljanju prostega časa. Naredite prvi korak, za ostale bomo poskrbeli mi.

Tri, štiri, ples …

Tradicija

odraslih smo k, mladine in ro ot 00 .0 22 • i v 21 letih. vo naučili plesat nastopali v ži 0 ljudmi smo • Pred 200.00 eta. v 8 državah sv vov preplesali lovečernih šo ce 0 50 o ek Pr • ino Kazina. s Plesno skup

medalje s Priznanja in ovanj plesnih tekmsmo osvojili 245

letih • V minulih 21 evropskih ih, 39 naslovov vn ža dr naslovov kov ter svetovnih prva ov ov sl na 47 in . nih festivalov priznanj s ples

Naše navdušenje nad plesom prenašamo na male in velike, na začetnike in tiste, ki stopajo v svet tekmovanj in odrskih luči, na vse, ki msilite, da nikoli ne boste zmogli narediti koraka v ritmu glsbe in tiste, ki migate takoj, ko zaigrajo prvi toni ...

in Za rekreacijo zabavo v družbi

esa je • Veselje do pl gov, učiteljev plesnih pedago i lezljivo. Z vam in trenerjev na o ljk l Mišon, Že bomo: Danije povski, Mirjam Božič, Mitja Po ca Uršič, Ana Podobnik, Moj Mazaj, Ada Benkovič, Tea dreja Vakselj, Kogovšek, An kovič, Vesna Marko Stamen Kosec, Mojca Vučajnk, Urška tra Perčič ter Bandelj, Silves in in Branka Barbara Mihel Maravič.

cicibani Plesna šola Kazina, Kazina, Kongresni trg 1, Ljubljana. Športna hiša Ilirija, Vodnikova155, Ljubljana info@kazina.si T: + 386 1 4218181 M: + 386 31362526

www.kazina.si

Kazina Svet Plesa

Prvi plesni koraki, s pomočjo zgodbic in priljubljenih pravljičnih likov za mlajše ter spoznavanje elegance baleta, čara Disneyevih risank ali trendovske glasbe in vedno novih koreografij za starejše otroke. Programi: Cici mini 3–4 leta Cic pleše s knjigo 4–5 let Cici hip hop 5–6 let Cici jazz show 5–6 let


9

Športna hiša Ilirija

Praznujemo

dijaki, študentje, odrasli

z vami

o rojstnodnevn s prijatelji na ni je bl va to Za • torih. je v naših pros plesno družen

URBANO

azine Z zvezdami K ina in skupine

ina Kaz s • Plesna skup els high hope az in High he iv eD Sh , at lth Al in dobrega sadorji plesa so naši amba motivacija v ter vaš vzor in razpoloženja svetu plesa.

ih luči

V soju odrsk

o ustvarili s programa sm • Preko 15 ur ami v skoraj plesnimi točk samostojnimi programa razvedrilnega h ja da od eh vs rnih šovov. ili 9 celoveče av st po in je zi televi z začetniki, i plesalci, tudi , Z vsemi našim anskih borcev o na odre Šp re pa se podam pe janske O doma ali ljubl Cankarjevega tno. vsaj dvakrat le

Hip hop – najbolj »in« hit in že prava urbana klasika med mladimi in starimi. Ples v petkah – nujno potrebno znanje hoje in gibanja v drznih petkah za dekleta in ženske. Street jazz – izvrstna mešanica hip hopa in jazza, ki združuje ulično spontanost in eleganco. House – nov tečaj, ki vam pričara pristni utrip ameriških klubov, začuti glasbo in se prepusti groove-u.

V DVOJE

Družabni ples s klasičnimi figurami standardnih in latinskoameriških plesov. Salsa – latino ritmi za vse strastne in temperamentne. Za ples v dvoje ponujamo tudi: individualne ure, kjer si sami postavite termin, ki vam najbolj odgovarja; hitre enotedenske tečaje (za mladoporočence, obletnice …). Pripravljamo tečaje za valeto in maturantske plesne tečaje.

UTRIP BROADWAYA

Jazz balet – z osnovami baletne tehnike spoznavaj različne stile od lirične glasbe do dinamičnih gibov muzikalov. Modern jazz – vse bolj popularna tehnika, ki odpira vrata vedno novim oblikam plesnega izražanja. Step – odkrivaj zmogljivost svojih hitrih nog in ustvarjaj lasten ritem znotraj glasbe.

ZA Zˇ ENSKO TELO IN DUSˇ O osnovnošolci Izberi svojo starostno skupino in se nam po pouku pridruži v plesnih dvoranah na super gibanju ob izbrani glasbi. Programi: Trendy – super mešanica hip hopa, latina in pop & dancea – več zvrsti, več zabave. Show dance – za bodoče zvezde glasbenih spo tov in plesnih šovov v soju odrskih luči. Hip hop – zaznamovan s hip hop kulturo, glasbo in igro zanimivih ritmov ter najbolj urban med vsemi.

Joga studio Kazine – z različnimi vadbami joge vse do kombinacije joge in plesa za več življenjske energije in moči ter ravnovesje telesa in duha. Kombo – preprosti koraki in lahkotne koreografije za brezskrbno miganje. Zumba -za nove izzive s prepletom rekreacije in plesa. Za prijetno zabavo in izoblikovano postavo z ritmi salse, merernguea, cumbie in regaetona.

senior plesni klub kazine Zimzelene in sodobne melodije za aktiven in zabaven vsakdan tudi v poznejših letih.

Skupinski plesi za plesna druženja, kjer ne potrebujemo para, le dobro mero družabnosti. Ples z babico in dedkom za druženje med generacijami. Ples v paru za vse, ki ostajate večni romantiki.


10

Športna hiša Ilirija

JESENSKI POPUSTI

do 30.11.2

012

nadstrešek HOGAR®      

25% popust za nadstrešek HOGAR® za dva avtomobila: 6.690 € z DDV slovenski proizvod, vrhunski design, ki je mednarodno patentiran ločni lepljeni nosilci iz smrekinega oz. jelkinega lesa z zaščitnim lazurnim premazom transport nadstreška in montaža na že pripravljene temelje na lokaciji kupca v Sloveniji kritina iz polikarbonatnih plošč, krovsko kleparska dela z obrobami iz barvne pločevine, antikorozijsko zaščiteno okovje in vezni material možnost PREMIUM izvedbe z ločnimi lepljenimi nosilci iz macesna, veznim materialom in obrobami iz inoxa ter kritine iz kaljenega stekla

PRIMERNO ZA DARILO vrtna hiša

nadstrešek HojCar3 za dva avtomobila

s 25% popustom: 4.090 € z DDV transport nadstreška in montaža na že pripravljene temelje na lokaciji kupca v Sloveniji  lepljen les z lazurnim premazom, antikorozijska zaščita veznega materiala, kritina iz polikarbonatnih plošč

fotografije so simbolične

 

proizvajamo in ponujamo tudi    

otroške gugalnice vgradne roke za HOPSI® nadstreške

že od 2.090 € z DDV debelina stene 42 mm  cena zajema transport in montažo, krovsko kleparska dela s kritino in impregnacijo  zunanje mere: 2,5×2,5m, 2,5×3m, 3×3m, 3×4m, 4×4m, 4×5m

že od 210 € z DDV

 

   

miza in dve klopi

pasarela za navtike

650 € z DDV

LES JE LEP

najzahtevnejše konstrukcije iz lepljenega lesa ravni in ločni lepljeni nosilci vseh dimenzij svetovanje in projektiranje obsežen maloprodajni program s stalno zalogo lepljenih nosilcev in žaganega lesa

že od 24 € z DDV iz lepljenega lesa

gugalnik z mrežo

že od 22 € z DDV lepljen les iz macesna

OBIŠČITE NAS NA ŠKOFLJICI, KJER SI LAHKO OGLEDATE RAZSTAVNE EKSPONATE

250 € z DDV

iz ločnih lepljenih nosilcev bombažna mreža možnost nakupa brez mreže in tudi samo mreže

www.hoja.si

HOJA d.d. Žagarska ulica 5, 1291 Škofljica info@hoja.si

kontakt in naročila ga. Darinka Štampohar e-mail: darinka.stampohar@hoja.si telefon: 01 36 01 214

HOJA_oglas_240x165mm.indd 1

28.8.2012 8:20:45

A PA R T M A J S KO

NASELJE

LAVANDA VSAKO SOBOTO IN NEDELJO DNEVI ODPRTIH VRAT V prijazni obmorski ribiški vasici Karigador, le 6 km od Novigrada, smo v oddaljenosti samo 250 metrov od morja za vas zgradili »Apartmajsko naselje Lavanda« s 44-imi visoko kakovostnimi apartmaji različnih velikosti, od najmanjšega v izmeri 37 m2 do največjega v izmeri 91 m2.

Vabljeni na ogled! OGLED MOŽEN TUDI OB DELOVNIKIH PO PREDHODNEM DOGOVORU.

od t: +386 (0) 41 384 275 +386 (0) 51 608 749 +385 (0) 91 307 12 02 e: info@lavender.si

OGLAS LAVANDA_240x165mm_v1.indd 1

2.100 €/m

2

OD MORJA 250 METROV

Več informacij:

www.lavender.si 28.8.2012 11:08:45


www.urbanamedia.si + www.fighter.si www.življenjevlepem.si www.srv.si www.ljubljenček.si www.sa-agencija.si

ŠUS EUROFITNESS PODARJA! 3-mesečna, all inclusive karta: fitnes, skupinske vadbe, bazen in savna. Več na www.fighter.si in www.življenjevlepem.si! Fighter.si, prvi pravi slovenski portal za borilne športe. Življenje v lepem, spletni portal namenjen bivalni kulturi.


Športna hiša Ilirija

Tu »švicam« že dve leti in je res fajn! Na recepciji so fajn, na hodniku so fajn, predvsem pa je za nas, ki težko zdržimo na enem mestu in radi celovito obremenjujemo telo, odlično to, da lahko poljubno menjamo vadbe glede na razpoloženje in trenutni navdih. Prideš malo ojačat koleno v fitnes, hop, ravno se začenja ura cyclinga, si že not, opa, za vogalom že zvijajo jogo… Da o tem, koliko ga bom »tauhal« v bazenu sploh ne govorim! Peter Poles, član ŠUS Eurofitnessa in TV voditelj

Poletje se počasi končuje in z vsako hladno sezono poskrbim tudi za redno ‘indoor’ vadbo, tako, da že prav težko čakam, da se v ŠUS Eurofitness-u na stežaj odprejo vrata! Neisha, glasbenica

Odraščal sem v neposredni bližini Športne hiše Ilirija, kjer sem v športni dvorani napravil svoje prve košarkarske korake. Veseli me, da bodo prostori še naprej namenjeni športu in upam, da bo čimveč mladih stopalo po mojih stopinjah. Goran Dragić, košarkar, igralec slovenske reprezentance in Phoenix Sunsa.

Ta sezona bo še posebej zanimiva, saj se selimo v nove prostore ... in to v Športno hišo Ilirija. In ker sem Šiškar že vse življenje, mi je to res super. Še posebej mi je všeč, da bomo ustvarjali v objektu s tako obsežno ponudbo. Kazinci bomo z veseljem napolnili nove plesne dvorane z našo pozitivno energijo ter naše varovance popeljali na ustvarjalno plesno pot. Željko Božić, koreograf, trener in plesalec Plesne šole Kazina

Obvoznica

www.sport

nahisailirija

.si

ŠUS Eurofi

tness

www.kazin

a.si

Kazina Sve

t Plesa

Vodnikova 1000 Ljublj cesta 155 ana

Celovška cesta

Športna hiša Ilirija  

Napovednik no.: 1

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you