Page 14

Lezing MARCEL BULLINGA FUTUROLOOG

Marcel schetst de toekomst met een knipoog en soms een scherp randje. Hij zet hiermee de bezoekers aan tot nadenken over de toekomst. In de toekomst dient onze woonomgeving als energiecentrale, 3D-printer, elektrisch tankstation, school, winkel, kantoor, maar vooral ook als privĂŠkliniek. We worden over tien jaar omgeven door kleine onzichtbare hulpjes die pas in actie komen wanneer we ze nodig hebben. Kortom: ons huis wordt een beschermengel.

14 Relatie-event KIEN

Robots vermommen zich in de toekomst als dingen om ons heen. Niet alleen ons huis wordt een robot, maar ook de auto en rolstoel. Stel je voor: een rolstoel die je helpt met je make-up en die een uur van tevoren al weet dat je een hartaanval krijgt. Medische functies dringen door tot dingen, gaan op je lijf zitten en projecteren hun analyse via je mobieltje op de muur. Het toverwoord van de toekomst is daarom verbinden. Al die kleine apparaten en robots verzamelen

informatie die niets waard is zonder onderlinge communicatie. Samen nemen ze de taken over van de hulpverlener in het verzorgingstehuis en de installateur voor wie, met de technologie van vandaag, nog een grote rol is weggelegd. Hebben u en ik dan nog wel een baan in de toekomst? Absoluut, mits we futureproof denken. Leer als aanbieder dat bezit geen goed concept meer is. Klanten nemen een abonnement op een huis waarin alle zorgdiensten samenkomen. Ze huren zonnepanelen. Tegen de tijd dat je namelijk iets koopt, is het allang weer verouderd. Verwondering, nieuwsgierigheid en durf om te ontdekken zijn daarom het allerbelangrijkst. Denk in termen van verbindingen. Ga de uitdaging aan en denk in nieuwe woorden. Probeer de wereld te verbeteren en ga op basis daarvan innoveren.

Profile for Visuele Notulen

Stichting KIEN Relatie-event  

Stichting KIEN Relatie-event  

Profile for cre-aid