Page 1

Contacte CRCC Quarter d’Intendència. Centre de Recursos de Creació Contemporània Carrer del Socors, 22. 07002 Palma Telèfon: 971 720 975 A/e: crcc.quarterdintendencia@gmail.com

tens més de 300 m2 per a desenvolupar el teu projecte

HORARI TARDOR 2010 De dilluns a divendres 17 a 21 h Es poden utilitzar els espais en altres horaris (consulta prèvia)

CRCC

QUARTER D’INTENDÈNCIA. CENTRE DE RECURSOS DE CREACIÓ CONTEMPORÀNIA PROGRAMACIÓ DE TARDOR 2010

PROGRAMACIÓ CRCC SETEMBRE OCTUBRE NOVEMBRE DESEMBRE

CURSOS, TALLERS I ACTIVITATS PUNTUALS AL CRCC SETEMBRE

El CRCC presenta la programació de tardor, una programació d’activitats puntuals i estables en les que es podrà adquirir o millorar coneixements sobre les instal·lacions interactives, la música electrònica i el videoart o el paisatge com a element configurador de la identitat. També vos oferim cursos de llarga durada, en els que podreu aprendre a utilitzar les possibilitats del disseny per a la presentació de les obres i projectes, així com aprendre o aprofundir en la tècnica del gravat o la fotografia. Esperam que entre les propostes trobeu el que més vos agradi. Així mateix vos recordam que els espais del CRCC es poden utilitzar per a la producció dels vostres projectes. Posau-vos en contacte amb nosaltres i estudiarem les vostres propostes.

Taller“Creació d’instal·lacions interactives.” Cicle diàlegs al CRCC

Curs introductori sobre l’ús de dispositius tecnològics per a la creació d’instal·lacions interactives. Iniciació a la programació i ús d’eines electròniques bàsiques (sensors, Arduino, Processing, PureData), amb exemples reals i la seva aplicació pràctica. Els alumnes podran conèixer els processos i les eines que es fan servir en la creació de projectes d’art i nous mitjans i podran participar en el muntatge d’una instal·lació interactiva de Daniel Palacios al Casal Solleric.

Data: 9, 10, 11, 13 i 14 de setembre de 2010 Horari: de 17 a 21 h. Docent: Daniel Palacios Preu: 40€ (28€ membres de l’AAVIB o entitats de similar naturalesa) Places: Màxim 12 places Les sessions pràctiques tendran lloc els dies 10, 13 i 14 de setembre a la Planta Baixa del Casal Solleric, en horari de 11 a 13h.

En col·laboració amb el FESTIVAL NEOTOKYO DE MÚSICA ELECTRÒNICA I VIDEOART NTX, el CRCC inicia un projecte que pretén establir una sèrie de diàlegs entre els creadors convidats i creadors locals amb un clar objectiu: entendre quin es el procés creatiu i quines son les eines que utilitzen aquests creadors. D’aquesta manera Max, Premi Nacional de Còmic 2007, presentarà i dialogarà amb el seu col·lega Calpurnio AKA eRRORvIDEO i compartiran coneixements sobre l’aplicació de la il·lustració a plataformes visuals. De la mateixa manera H1000VM, component de NeoTokyo, parlarà amb l’artista londinenc Zan Lyons sobre les possibilitats de la producció sonora i videogràfica envers les noves tecnologies i les possibilitats que ofereixen combinades amb instrumentació i tècniques tradicionals i la importància de l’espai sonor com a element de descodificació de la imatge en moviment. La darrera conversa serà entre Pedro Trotz, productor i creador de música electrònica i Meneo, creador de música a partir de Game Boys, que ens parlaran sobre les possibilitats creatives dels sons electrònics 8 bits i de les formes de producció amb aquests aparells i el seu software.   Amb aquesta sèrie de diàlegs el festival comptarà amb un apartat més teòric i professional que millorarà l’oferta d’exhibició, afegint informació pràctica i definint el marc tècnic i artístic d’aquestes propostes facilitant així la comprensió dels treballs que es presentaran al NTX.   Data:  Dijous 23 de setembre de 2010 Horari: 19h Diàleg: H1000VM vs Zan Lyons   Data:  Divendres 24 de setembre de 2010 Horari: 19h Diàleg: Pedro Trotz vs Meneo Data: Dissabte 25 de setembre de 2010 Horari: 19h Diàleg: Max vs Calpurnio

OCTUBRE

NOVEMBRE

Les SOC són sessions que es realitzaran el primer divendres de cada mes al CRCC. Pretenen ser un espai d’expressió espontània, d’interacció, de lliure improvisació i de participació oberta on qualsevol forma d’acció creativa és benvinguda.

Data: 5 de novembre Hora: 20-23’30h.

SOC: Sessió oberta de creativitat Presentació de les activitats de tardor

Per això, el CRCC comptarà amb els mitjans tècnics del centre i els que vulguin participar poden dur els dispositius que consideri necessaris per desenvolupar la seva disciplina: instruments musicals, càmeres, gravadores, ordinadors, vestuari, objectes… Les SOC es desenvoluparan a la sala gran. La filosofia de les sessions SOC son similars a les del projecte CUE, un projecte internacional que es realitza també a les ciutats de Berlín, Riga, Barcelona, Palermo, Rotterdam i València. En aquesta primera sessió aprofitarem per presentar l’espai del CRCC i la programació de tardor.

SOC: Sessió oberta de creativitat

SOC: Sessió oberta de creativitat ITAT ACTIV UÏTA GRAT

Curs “Art digital: Crítica, comissariat i comercialització.”

Curs introductori sobre les corrents artístiques vinculades a les noves tecnologies i el seu enfocament des de l’àmbit de la crítica d’art, el comissariat d’exposicions i el mercat de l’art. S’analitzaran les diferents vessants de l’encontre entre art, ciència, tecnologia i societat i s’estudiaran estratègies per a la seva anàlisi crítica, així com consideracions pràctiques en relació a la seva exposició i difusió en l’àmbit de centres d’art, museus i galeries. Data: 22, 23, 24 i 25 de novembre de 2010 Horari: de 17 a 20 h. Lloc: Centre de Recursos de Creació Contemporània Docent: Pau Waelder Preu: 40€ (28€ membres de l’AAVIB o entitats de similar naturalesa) Requisits previs: el curs és obert a tothom, però especialment dirigit a estudiants o llicenciats en Història de l’Art i professionals del món de l’art.

Sessions de pintura amb Joaquim Chancho

Data: 1 d’octubre de 2010 Hora: 20 - 23.30h

T VITA ACTI UÏTA T A R G

DESEMBRE

Aprofitant la seva exposició al Casal Solleric, el pintor Joaquim Chancho realitzarà un curs intensiu de pintura. Per tal de poder participar els interessats hauran d’enviar el seu curriculum que inclogui cinc fotos de la seva obra abans de dia 12 de novembre. S’avisarà als 12 seleccionats a partir de dia 17 de novembre. T VITA ACTI UÏTA T A R G

Data: 23 i 24 de novembre de 2010 Horari: de 17 a 21 h. Docent: Joaquim Chancho Preu: 50€ (35€ membres de l’AAVIB o entitats de similar naturalesa)

Data: 3 de desembre Hora: 20-23’30h.

ITAT ACTIV UÏTA GRAT

Curs “El paisatge com a element configurador de la identitat”

El paisatge, en moltes ocasions ha estat i és present en el treball dels artistes, entesa aquesta presència com a quelcom d’originari, com allò que ens fa ser conscients de l’espai i el lloc que ocupam al món. Peter Jacob Maltz artista i professor d’escultura al departament d’art de la universitat de Bezalel a Jerusalem i professor d’art a la facultat d’arquitectura de la Universitat de Technion a Haifa, i Jaume Simó Sabater, artista, son els docents que ens apropen aquest curs en el que es treballarà el concepte de que el paisatge ja no només funciona com el sublim dels romàntics sinó també com a generador de significats lligats a allò social i comú a tots. Les sessions teòriques es combinaran amb sortides per reflexionar sobre el paisatge de la nostra illa. Data: 13, 14, 15, 16 i 17 de desembre de 2010 Horari: de 17 a 21 h. Docent: Peter Maltz i Jaume Simó Sabater Preu: 50€ (35€ membres de l’AAVIB o entitats de similar naturalesa) Requisits previs: Es recomanen nocions d’anglès. El curs està dirigit a tota persona interessada en l’art i l’arquitectura, especialment estudiants d’art, d’història de l’art, d’estètica i d’arquitectura que vulguin participar activament en l’intercanvi d’idees i informació referent al paisatge. Es realitzaran dues sortides dos matins, que es determinaran durant el curs.


CURSOS I TALLERS TRIMESTRALS AL CRCC Curs d’eines digitals per a la comunicació de la creació contemporània

TALLER DE GRAVAT CALCOGRÀFIC I ESTAMPACIÓ

El CRCC compta amb més de 300 metres quadrats destinats a la formació, però també per a la producció de projectes creatius.

El preu per jornada (un dia a triar de dilluns a divendres de 17 a 21h.) serà de 25€ i podran utilitzar l’espai un màxim de 5 persones per a la realització d’un projecte comú. Es pot sol·licitar l’espai fora d’aquests horaris i el preu serà de 15€/hora.

Taller dirigit a artistes que vulguin conèixer les tècniques calcogràfiques i les vulguin adaptar a la seva obra. Es treballaran les tècniques directes: punta seca, manera negra, incisions amb eines elèctriques entre d’altres. L’estampació, les tintes, els papers, el premsat i la presentació dels treballs seran aspectes que també es tractaran al llarg del taller.

Data: Del 29 de setembre al 22 de desembre de 2010 Horari: Dimecres de 17 a 21 h. Docent: Kris Peeters Preu: 100€ (70€ membres de l’AAVIB o entitats de similar naturalesa) Places: Màxim 10 places

Serveis i quotes:

Per tal de sol·licitar l’espai vos heu de posar en contacte amb el CRCC (tant per telèfon com per mail) i se vos enviarà el formulari de sol·licitud d’espai en el que haureu de donar informació de l’activitat, l’espai que voleu utilitzar i el material que necessiteu (teniu el llistat de material disponible a aquest fulletó).

Fer un dossier, retocar una imatge o enviar una invitació per mail son accions bàsiques de la comunicació de la creació contemporània. Amb aquest curs volem donar les eines digitals bàsiques per aconseguir ser més eficients en la realització de dossiers, flyers, invitacions, enviament de material gràfic per a la seva reproducció..., en definitiva, tot allò que els creadors necessiten per a donar difusió dels seus treballs. El curs es realitzarà tant amb MAC com amb PC i s’aprendran a manejar les eines bàsiques de retoc d’imatges digitals (PhotoShop) i de maquetació (Freehand), a més d’aprendre a escanejar i imprimir imatges amb la intenció de que es puguin adquirir nocions de maquetació per a la utilització en la realització de dossiers, invitacions i qualsevol material gràfic necessari per a la comunicació del creador.

CURS DE FOTOGRAFIA

UTILITZACIÓ DELS ESPAIS DEL CRCC

Data: del 28 de setembre al 16 de desembre (24 sessions) Horari: Dimarts i dijous de 17 a 20h Docent: Julio León Preu: 150€ (105€ membres de l’AAVIB o entitats de similar naturalesa) Tintes, papers i planxes a càrrec dels alumnes Places: 12 prèvia selecció. Serà necessària la presentació d’un dossier amb el currículum i 5 fotografies d’obres

Gabriel Ramon ens ofereix un curs de fotografia que combinarà els coneixements de la fotografia analògica i la seva aplicació a la fotografia digital. El curs permetrà augmentar coneixements, explorar les possibilitats expressives del llenguatge fotogràfic i experimentar amb tot un seguit de tècniques i processos creatius. Les sessions constaran d’una part teòrica, en les que es treballaran les bases de la fotografia (la llum, òptiques, les càmeres), els espais de colors, perfils, raw, calibració entre d’altres temes i una segona part pràctica al plató en la que es treballaran diferents situacions fotogràfiques i la seva resolució, primer clàssica i després creativa. Data: Del 27 de setembre al 20 de desembre. Horari: Dilluns de 17 a 21h Docent: Gabriel Ramon Preu: 100€ (70€ membres de l’AAVIB o entitats de similar naturalesa) Places: Màxim 12 places

Els membres de l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears o entitats de semblant naturalesa tindran un 30% de descompte sobre les quotes tant dels tallers com del lloguer d’espais.

Serveis gratuïts: - Assessorament per a la producció de projectes creatius. Sol· licitar cita. - Grups de debat sobre temes relacionats amb la creació contemporània. Sol·licitar sala per debat. - Cessions d’espais a associacions professionals relacionades amb la creació contemporània. Sol·licitar espai. - Participació a les sessions obertes de creativitat el primer divendres de cada mes. - Sala de consulta de material i accés wifi. - Servei Temps x tu: al Centre Social Flassaders compten amb una ludoteca on deixar als infants entre 3 i 9 anys de dilluns a divendres de 17 a 19h. Si veniu al Centre de Recursos per a la Creació Contemporània podeu deixar als vostres fills i filles un màxim de dos dies a la setmana. Cal reservar a Ludoteca Flassaders carrer de la Ferreria, núm. 10 tel 971 214 027 flassaders@as.a-palma.es

Material a disposició dels usuaris: PLATÓ 1 Càmera vídeo SONY hxr-nx5E 2 Bateria Ion lítio DTI DTL-F950 1 X-Rite Calibrador Eye One Display II 1 Càmera CANON EOS 7D + 15-85 IS 1 Kit Elinchrom 2-1200RX 1200W + acces. 1 Trípode vídeo 1 Trípode fotografia 1 Suport fons Cromalite XLS 2 Colorama-fons estudi 2,72x11 blanc àrtic 1 Colorama-fons estudi 2,72x11 negre ÀREA DIGITAL 5 Ordinadors MAC PRO 5 Workstation PC 10 Monitors EIZO 24” 1 escanner A3 1 escaner EPSON 4490 Photo 1 Impressora EPSON STYLUS PRO 7880 PROGRAMES Adobe CS5 Final Cut Pro Studio VI ÀREA DE GRAVAT Tòrcul Cubetes ALTRES 1 joc altaveus de dues vies Projector Altaveu

QUÈ ÉS EL CRCC? El Quarter d’Intendència. Centre de Recursos de Creació Contemporània és un nou equipament cultural que depèn de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Palma, i la qual el gestiona a través de la Fundació Palma Espai d’Art. Es tracta d’un projecte cultural dinàmic i obert a col·lectius, artistes, entitats i programadors independents per tal d’afavorir el desenvolupament de projectes conjunts que millorin la qualitat de les propostes de creació contemporània a la nostra ciutat. Aquest espai respon a la necessitat de formació especialitzada i continuada dels professionals de la creació a través d’un programa de cursos, tallers i monogràfics que els permeten posar en comú, millorar i descobrir alternatives a les seves eines habituals de treball. En aquesta línia es proposen un seguit de cursos de tècniques específiques, cursos d’estratègies i activitats puntuals que pretenen ser el reforç necessari per al desenvolupament del procés artístic. Alhora, el CRCC vol ser un punt de trobada i posa a la disposició del col·lectiu professional de l’art i la cultura una sèrie d’espais perquè els agents culturals puguin dur-hi a terme la seva tasca. Així, el CRCC és un espai al servei de la recerca i la producció que ofereix a la comunitat artística i a tots els agents culturals que hi vulguin participar els recursos necessaris per a desenvolupar els seus propis projectes, els quals enriquiran l’escena cultural a la ciutat de Palma. És un centre únic a les Balears, que ens acosta a la dinàmica cultural de les capitals europees.

QUÈ VOLEM AMB EL CRCC? Dur a terme un projecte cultural dinàmic i obert que estimuli i faciliti la creació conjunta contemporània a la nostra ciutat de col·lectius, artistes, entitats i programadors independents, per tal d’estimular el desenvolupament de projectes de creació contemporània i tenint una cura especial de les diferents disciplines artístiques com a artífexs del fet creatiu.

QUARTER D’INTENDÈNCIA CENTRE DE RECURSOS DE CREACIÓ CONTEMPORÀNIA. CRCC Per a més informació telefona al 971 720 975 de dilluns a divendres de 17 a 21 h o escriu al correu electrònic crcc.quarterdintendencia@gmail.com

CRCC

CRCC tardor 2010  

Fulleto del CRCC amb la programacio de tardor de 2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you